Dodaj do ulubionych

Olechowski się zdecydował!

14.10.12, 14:52
Wczoraj w swoim wystąpieniu na Kongresie Przedsiębiorców w Krakowie, jednoznacznie i zdecydowanie poparł Ruch Palikota... wg niego PO zawiodła i nie ma już perspektyw na przyszłość...
Obserwuj wątek
    • remez2 Re: Olechowski się zdecydował! 14.10.12, 14:59
      kzet69 napisał:

> Wczoraj w swoim wystąpieniu na Kongresie Przedsiębiorców w Krakowie, jednoznacz
      > nie i zdecydowanie poparł Ruch Palikota... wg niego PO zawiodła i nie ma już pe
      > rspektyw na przyszłość...
      Czyli posiadł drugą/trzecią specjalność. Pierwsza - zachowanie w stylu didżeja. Druga - obrażanie się. Trzecia - popieranie politycznych przebierańców.
      Gość się rozwija.
      • taziuta Re: Olechowski się zdecydował! 14.10.12, 15:03
        remez2 napisał:

> Czyli posiadł drugą/trzecią specjalność. Pierwsza - zachowanie w stylu didżeja.
        > Druga - obrażanie się. Trzecia - popieranie politycznych przebierańców.
        > Gość się rozwija.

Czepiasz się. Palikot jest ok. :)
        • remez2 Re: Olechowski się zdecydował! 14.10.12, 15:06
          taziuta napisał:

> Czepiasz się. Palikot jest ok. :)
          Tak jak i A. Olechowski. Jakby tak założyli kabaret.

• taziuta Re: Olechowski się zdecydował! 14.10.12, 15:17
            remez2 napisał:

> taziuta napisał:
            > > Czepiasz się. Palikot jest ok. :)

> Tak jak i A. Olechowski. Jakby tak założyli kabaret.

Wcale nie. Olechowski to cymbał. Potrzebny był Tuskowi, przyda się i Palikotowi, ale to zupełnie inna liga...
            • remez2 Re: Olechowski się zdecydował! 14.10.12, 17:39
              > Wcale nie. Olechowski to cymbał. Potrzebny był Tuskowi, przyda się i Palikotowi
              > , ale to zupełnie inna liga...
              Ma wprawdzie w środowisku ksywę "mister five per-cent" ale to go w RP nie dyskwalifikuje.

• veglie Re: Olechowski się zdecydował! 14.10.12, 21:26
          taziuta napisał:

> remez2 napisał:
          >
          > > Czyli posiadł drugą/trzecią specjalność. Pierwsza - zachowanie w stylu di
          > dżeja.
          > > Druga - obrażanie się. Trzecia - popieranie politycznych przebierańców.
          > > Gość się rozwija.
          >
          > Czepiasz się. Palikot jest ok. :)
          >
          Pogadamy za rok dwa aż zauroczenie minie.;)
          • remez2 Re: Olechowski się zdecydował! 14.10.12, 21:30
            > Pogadamy za rok dwa aż zauroczenie minie.;)
            Każda kolejna miłość jest trwalsza.
    • adalberto3 Przenosi sie do Bilgoraja ? 14.10.12, 15:11
      Taki swiatowy czlowiek. A moze polubil destylaty Palikota ? Tam w Bilgoraju to co drugi pedzi.
    • adamusb Re: Olechowski się zdecydował! 14.10.12, 16:11
      tylko to mu pozostało.
      • fiu-bzdziu2010 Re: Olechowski się zdecydował! 14.10.12, 16:16
        a czy Piskorski dołączy??? ze stronnictwem demokratycznym mu nie wyszło, pewnie na tratwę
        RP chętnie by się wgramolił
        • volupte Re: Olechowski się zdecydował! 14.10.12, 17:59
          A na cholere Komu ta ,,lapa" ?
    • zaplutykarzelreakcji2 Znaczy, ubecy już jawnie wskazują na agenturalnosc 14.10.12, 16:17
      Drugiej po PO partii w Sejmie. Nieźle, naprawdę nieźle...
      • platfusy.do.paki TW Must na tropie zmiany nazwy 14.10.12, 16:46
        i przygotowania desantu :)))

Jakie to banalne i przewidywalne ...
    • life.form Gratuluję sukcesu :) 14.10.12, 16:28
      Rzeczywiście, w wystąpieniu Donalda Tuska nie było ani słowa o przedsiębiorczości. Za to dało się zaobserwować kilka zdumionych komentarzy odnośnie związania Olechowskiego z RP, które nie tyle świadczą o RP, co o wiedzy o społeczeństwie pytających. Jednej z tych osób wprost zadaję pytanie, czemu uważa, że drobne i średnie przedsiębiorstwa miałyby przeszkadzać lewicy? Czekam na odpowiedź :D A z tego całego pakietu gdyby udało się przepchnąć choć jeden o VAt kasowym, to błyskawicznie odblokowałoby sporo energii gospodarczej.
    • kiemlicz88 Re: Olechowski się zdecydował! 14.10.12, 16:43
      Wieczny kandydat, który nie wygrał żadnych wyborów. Brawo!
    • hordol a kto to jest ten olechowski? 14.10.12, 16:45
      ?????????????
      • life.form A taki koleś. Wszyscy co zakładali PO go kojarzą 14.10.12, 16:49
        bo m.in. na jego zaproszenie pojechali na zjazd założycielski. Ale ty kojarzyć nie musisz, bo byłeś na innym zjeździe :)
        • hordol osobnik bez znaczenia 14.10.12, 17:00
          i to od wielu lat
          • life.form To samo powiesz o twórcach ameryk. konstytucji? 14.10.12, 17:14
            Też bez znaczenia, bo jeszcze dawniej?
            Tego rodzaju kaliber nazwisk nigdy się nie starzeje. Mr. O poprosił i ludzie pojechali na zjazd założycielski. To ogromny sukces Palikota, że O. go poparł..
      • wiosnaludzikow Re: a kto to jest ten olechowski? 14.10.12, 17:43
        hordol napisała:

> ?????????????
        Sprawdż na wikipedii. Tak z pamięci to powiem, że byl kiedyś Ministrem Finansów, założycielem PO, działał w dużym bussinesie np był przewodniczącym Rady Nadzorczej Banku Handlowego, zajmował się też jazzem zresztą z tamtych czasów go pamiętam.
        Ciekawostka bo był też menagerem zespołu Trzy Korony Krzysztofa Klenczona a pod pseudonimem nawet autorem przynajmniej jednej piosenki tego zespołu bodaj " Spotkanie z diabłem ".
    • pakules Re: Olechowski się zdecydował! 14.10.12, 16:56
      Jak Olechowski się zdecydował to biedroń sie ucieszy (jeśli lubi dojrzałych), a z krzyśkiem grodzkim będzie Andrzej O. stanowił cudną parę. Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia
      • life.form Re: Olechowski się zdecydował! 14.10.12, 17:21
        pakules napisał(a):

> Jak Olechowski się zdecydował to biedroń sie ucieszy (jeśli lubi dojrzałych), a
        > z krzyśkiem grodzkim będzie Andrzej O. stanowił cudną parę. Wszystkiego dobreg
        > o na nowej drodze życia

Twój tekst nawet nie jest złośliwy, tylko ekshibicjonistyczny. Całą swoją złość wywlekasz na wierzch, na dokładkę mało salonowo. Elegancki człowiek nigdy nie traci równowagi na tyle, by pisać nazwiska z małej litery.
        • pakules Re: Olechowski się zdecydował! 14.10.12, 19:22
          Nie jestem elegancki,taki jest A.Olechowski ale on od wielu lat nie musi wstawać do pracy, pewnie kongres przedsiębiorców był w godzinach wieczornych, pan "Must' nie wstaje przed 12tą. Ale i tak wszystkiego dobrego panie Olechowski(czy można jeszcze niżej upaść?)
          • life.form Re: Olechowski się zdecydował! 14.10.12, 21:32
            pakules napisał(a):

> Ale i tak wszystkiego dobrego panie Olechowski(czy m
            > ożna jeszcze niżej upaść?)

Można. Można zostać POwskim, moherowym etatystą.
    • volupte Re: Olechowski się zdecydował! 14.10.12, 17:08
      Popieraja, popieraja a Jakos niktznany Nie przystepuje. Chyba ze znow jakis Tymochowicz. Bedzie tym wielkim transferem.
      • life.form Re: Olechowski się zdecydował! 14.10.12, 17:27
        volupte nie narzekaj, że Olechowskiego nie znasz. No i w ogóle doradzam ostrożność, bo przez 3 lata jeszcze wiele może się zdarzyć. Możliwe, że się sam znajdziesz w RP, choć może RP będzie już się inaczej nazywał. Dla mnie RP to zalążek partii liberalno demokratycznej. Stawiam na Palikota, że mu się uda. Po pierwsze bogaty, więc sie nie da zgnoić finansowo, po drugie nie ma na niego haków, po trzecie wreszcie, żyjemy w innych czasach. Kiedyś można było kogoś zamilczeć. Dzisiaj istnieje internet. Liczę, że do wyborów RP ustuka ze 20 procent. A co w tym czasie z PO? Nie wszystko zależy od Tuska. Abp Gocławski już grzeje Gowina...
        • volupte Re: Olechowski się zdecydował! 14.10.12, 17:45
          Olechowskiego znam I to nawet osobiscie, ale on sie Nie zapisał do RP. I tak jak na razie jest z tymi wszystkimi znanymi. Ale zgoda , jeszcze trzy lata wielu moze zastukac , jak ten ruch sie rozwinie. Poczatkowo myslalem ze faktycznie to liberalne ugrupowanie, ale jak palikot zaczał sie socjalizmem zabawiac to Nie dla mnie. Laicyzm I libertynizm mi w ogole Nie przeszkadza. Ale gospodarka najwazniejsza, reszta to nadbudowa jak mowil Marks.:-) W sumie to Nie wiadomo jaki ten palikot , socjalista , teraz ubiera sie w gajer liberala? Wiec Kto?
          • life.form Re: Olechowski się zdecydował! 14.10.12, 18:01
            Mały i średni biznes dostawał w kość od wszystkich kolejnych rządów, od prawa do lewa... Są już poniekąd do tego przyzwyczajeni. A co do socjalizmu - czy socjalizm to SLD? Co socjalizmowi przeszkadzają małe i średnie firmy oraz wolności gospodarcze? Nic, a nic... Nie ma takiej sprzeczności. To samo istnienie SLD wymusza kojarzenie lewicy z etatyzmem. A realia w innych krajach są np. takie, że etatyzm promował... Bush. Obama pompował kasę w gospodarkę, zgoda, ale nie w etatyzm. W Polsce wystarczyłoby, gdyby z tego olbrzymiego pakietu zrealizować tylko dwa pomysły, które zresztą świetnie się sprawdzają w Wlk. Brytanii. Vat kasowy - płacisz dopiero wtedy, gdy otrzymujesz realne pieniądze od kontrahenta, a nie wtedy, gdy dostajesz fakturę. 2. Firmy "na probę" - jak ci coś nie wychodzi, to po prostu zgłaszasz rezygnację, i już. Żadne fiskusy cię za to nie ścigają. Kwestię ubezpieczeń społecznych trzeba też rozwiązać, ale niekoniecznie za pomocą przekształcenia umów śmieciowych w normę. To oczywiście długofalowe zadanie, ale coś z tym zrobić trzeba. Co zrobimy z ludźmi na śmieciówkach, jak dojda do wieku emerytalnego? Wystrzelamy? Tzn. uważam, że państwo w tej chwili obciąża maksymalnie i pracobiorców, i pracodawców. To blokuje rozwój, samozatrudnienie, etc.
            • volupte Re: Olechowski się zdecydował! 14.10.12, 23:45
              Socjalizm to takie słowo wytrych, skrót myslowy. Chodzi o socjal, jak najmniej , co nie znaczy ze czasem konieczny. VAT kasowy , oczywiście , nie wiem jak sie małe firmy , ale czytałem ze i teraz VAT rozliczają kwartalnie (?.) jesli tak to ten cały szum byłby humbugem. Firma na próbę to bardzo dobry pomysł. Ja tylko mam obawy ze Palikot zmienia nagle opcje na liberalna , bo mu lewicowa nie wyszla. Mnie interesuje parta liberalno - laicka a nie socjalliberalna, bo taka zawsze będzie miała ciągoty do zarządzania gospodarka.
    • wiosnaludzikow Nie dziwię się bo program Palikota 14.10.12, 17:50
      jest interesujący od strony gospodarczej i relacji obywatela, przedsiębiorcy z administracją państwową czy samorządową.
      • volupte Re: Nie dziwię się bo program Palikota 14.10.12, 17:58
        Tylko ten gest w strone liberalizmu to trwaly , czy dlatego ze socjalistow Nie przyciagnal. ludziom liberalnym , coraz silniejsze skrzydlo moherowe w PO zaczyna uwierac I sie rozgladaja , Kto tu sie chocaz troche nadaje.
        • wiosnaludzikow Re: Nie dziwię się bo program Palikota 14.10.12, 18:02
          volupte napisał:

> Tylko ten gest w strone liberalizmu to trwaly , czy dlatego ze socjalistow Nie
          > przyciagnal. ludziom liberalnym , coraz silniejsze skrzydlo moherowe w PO zaczy
          > na uwierac I sie rozgladaja , Kto tu sie chocaz troche nadaje.
          A gdzie widzisz liberalizm w tym programie ?
          • volupte Re: Nie dziwię się bo program Palikota 14.10.12, 23:47
            A nie ma?
            • wiosnaludzikow Re: Nie dziwię się bo program Palikota 15.10.12, 04:42
              Odpowiadasz na:
              volupte napisał:
              > A nie ma?
              Ja nie widzę ale to Ty piszesz o liberaliźmie w programie Palikota więc wskaż proszę gdzie ? To pytanie było do Ciebie.
              • life.form Re: Nie dziwię się bo program Palikota 15.10.12, 09:10
                Pytanie "gdzie" zadaj mediom. Dlaczego nie publikują nic o programie gospodarczym RP? Na Kongresie przedstawiony został pakiet niemal 30 ustaw. Można gdzieś o nich przeczytać w klasycznych mediach? Ze zmowy milczenia na temat Kongresu wyłamał się tylko Wprost. www.wprost.pl/ar/352587/Palikot-i-Olechowski-odeszli-z-PO-z-jednego-powodu/
    • lionold Re: Olechowski się zdecydował! 14.10.12, 18:10
      Frustrat. I tak nie skończył tak źle jak "Rokita einz weg zwei zurueck" niemcy mnie biją.
    • kaczy_mozdzek Jak dotąd rejterował ze wszystkich przedsięwzięć, 14.10.12, 18:18
      politycznych, do których się kiedykolwiek przyłączał.

Obstawiam, że wytrzyma - góra pół roku.
      CZy buki przyjmują już zakłady?
      :)))
    • m.c.hrabia Re: Olechowski się zdecydował! 14.10.12, 19:09
      znowu ?

• wiosnaludzikow POkemonowe trolle plują na Olechowskiego 14.10.12, 19:30
        i będą pluły na każdego bo :
        kto podnosi rękę na władzę temu ta ręka będzie odjęta,
        Jak za komuny !
        • etta2 Re: POkemonowe trolle plują na Olechowskiego 14.10.12, 20:40
          Boszszsze, tyle lat od kiedy Cyrankiewicz gryzie ziemię, a ty masz zakodowane jego złote myśli? Aż tak cię wyćwiczyli? Ale tak w sumie, to należy pogratulować wierności ideom PRL, od dawna cię podejrzewałam o komusze skłonności i wyłazi to na każdym kroku.
        • wiosnaludzikow są u Was bardziej inteligentni niż etta ? 14.10.12, 20:52
          Czy gdybym napisał " wstrzymał słońce ruszył ziemię...." to będzie znaczyło, że jestem astronomem, a jak " używaj dnia" to by znaczyło, że jestem filozofem ?
          Etta, upewniasz to forum, że jedną z przyczyn zjeżdżania w dól PO jest niska inteligencja jej kadry i Ty sobą to ilustrujesz.
          • etta2 [...] 14.10.12, 21:00
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • humbak Re: Olechowski się zdecydował! 14.10.12, 23:19
      Wsparcie pana Pięć Procent da Palikotowi zwycięstwo:)
      • indeed4 Olechowski układa się z Palikotem 14.10.12, 23:48
        bo liczy na to, że ten kiedyś załatwi mu jakąś ministerialną fuchę (w PO nie ma szans). Żenada - myślałem, że jest poważniejszy.

www.wprost.pl/ar/264230/Rzad-Palikota-Sroda-Pirog-Olechowski-Palikot-szafuje-moim-nazwiskiem/
        • indeed4 Plan był taki - wygrywa PO, wchodzi w koalicję 14.10.12, 23:56
          z Ruchem Palikota, a Palikot daje tekę ministra kumplowi Olechowskiemu. Zgadza się, Kzet? :-)

"Były lider PO, obecnie poza partią, chwalił politykę zagraniczną Tuska, ale życzył też...wejścia do Sejmu Januszowi Palikotowi, którego partię już widzi w koalicji z PO".

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114873,10389451,Olechowski_popiera_Tuska__I_zyczy_Palikotowi_wejscia.html"
        • life.form Bodnar zamiast Ziobry to dobry pomysł 15.10.12, 08:48
          indeed4 napisał:
          > www.wprost.pl/ar/264230/Rzad-Palikota-Sroda-Pirog-Olechowski-Palikot-szafuje-moim-nazwiskiem/

Zresztą, byłby też zdecydowanie lepszy od Gowina. Bodnar się niesłusznie burzy, bo się puszcza nazwiska nie po to, by je autentycznie proponować - RP nie ma żadnych szans na takie propozycje w obecnym kształcie. Chodzi raczej o wskazanie kierunku - spec od praw człowieka i obywatela zamiast speca od zamordyzmu i prezerwatyw.
    • rccc Re: Olechowski się zdecydował! 15.10.12, 07:48
      Donald sie chyba powiesi :)
      • life.form O jest klip ze spiczem Mr.O. 15.10.12, 08:21
        Trzeba przyznać, że umie wzbudzać entuzjazm sali

palikot.blog.onet.pl/

Teraz pozostaje rozpowszechnić ten klip przez Fejsbuk i Twitter i można olać klasyczne media i reżimową cenzurę.
    • behemot17-13 Re: Olechowski się zdecydował! 15.10.12, 08:11
      szkoda, że nie może wystąpić w castingu na najbardziej rozczarowanego polityka, mowa oczywiście o Olechowskim. siermięga z wykształceniem, pozycją, kasą a taka niedojda.
    • haen2010 Dla mnie Verhofstadt ważniejszy. 15.10.12, 08:44
      Cieszy mnie wreszcie stabilizacja programowa Ruchu. Kluczowe decyzje politycznego wyboru.

Będzie z tego partia na kilkanaście procent poparcia i nic więcej, jeżeli nie przestanie być prywatną firmą Janusza Palikota. Ten facet ma sporo racji.

www.300polityka.pl/300news/o-co-wlasciwie-chodzi-palikotowi
      Jak dla mnie, rozmowy z SLD Millera są kompletnie pozbawione sensu.
      • life.form Re: Dla mnie Verhofstadt ważniejszy. 15.10.12, 08:56
        Też ten artykuł zauważyłeś? Zgadzam się z tobą w zupełności, że kontakty z partią Millera są bez sensu. Przez samo istnienie SLD wszystko co lewicowe kojarzy się z etatyzmem i później powstają takie artykuły, bo autor nie rozumie, że lewica to wolności liberalne nie tylko w sprawach obyczajowych ale także przedsiębiorczości. Co do nazwy - dla mnie RP to dopiero zalążek przyszłej partii. Nazwa się zrobi sama, zobaczysz. Na mój nos - wokół ruchu konstytucyjnego.
        • haen2010 Re: Dla mnie Verhofstadt ważniejszy. 15.10.12, 10:01
          Zobaczymy. Na mój nos bucostwo Janusza ciągle górą nad interesem państwa polskiego. Facet chce robić za mesjasza co grozi śmiesznością i unicestwieniem projektu.
          • indeed4 Nie czepiaj się tak Januszka. 15.10.12, 11:18
            On się tak zabawnie napina, bo ktoś go poinstruował, że lider powinien być charyzmatyczny :-)
            • indeed4 Palikot w opałach - cały twitter miał ubaw 15.10.12, 11:30
              z dialogu Grasia i oburzonego 7-procentowego Januszka :-)

twitter.com/Palikot_Janusz/status/257147132795039744
    • allspice Re: Olechowski się zdecydował! 15.10.12, 09:12
      Nie ważnego się nie stało.Obaj panowie byli kiedyś w PO,a teraz Olechowski szuka kolejnego wsparcia dla swojej kariery politycznej.Stronnictwo Demokratycznie wspierało go w wyborach prezydenckich,a teraz liczy na poparcie RP...może na mandat europosła? Cieniutko...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka