zzarda32 18.10.12, 07:47 Ja tak nie uważam ? Co mam przeciw - ano to, że żyć w IV RP nie chcę, chcę aby powstało coś jak Stany Zjednoczone Europy - kto ma podobne zdanie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tornson Zabawne i tragiczne zarazem jest to że PO wspiera 18.10.12, 09:31 ten cały pisizm, ot choćby chroniąc IPN czy razem z PiSem czcząc polskich faszystów 1 marca. Odpowiedz Link Zgłoś
zzarda32 Re: Zabawne i tragiczne zarazem jest to że PO wsp 18.10.12, 09:46 To rzeczywistość ale chyba podyktowana wyrachowaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
cookies9 Re: Pisizm = współczesny polski patriotyzm ? 18.10.12, 09:50 Pisizm,to patriotyzm? To anarchia i pełzający zamach stanu...Nigdy więcej IVRP,Kaczyńskiego.Rydzyka,Ziobry i im podobnych.Dla nich tylko śmietnik historii. Odpowiedz Link Zgłoś
zzarda32 Re: Pisizm = współczesny polski patriotyzm ? 18.10.12, 09:58 Postawiłem takie pytanie bo tak przekonują niektórzy na prawicy . Odpowiedz Link Zgłoś
bozon.higsa Re: Pisizm = współczesny polski patriotyzm ? 18.10.12, 10:11 zzarda32 napisał: > Postawiłem takie pytanie bo tak przekonują niektórzy na prawicy . Przekonali cię również, że istnieje takie pojęcie jak "Pisizm"? To znaczy, że istnieje również "Platfusizm"? Czym się charakteryzuje ów "Platfusizm"? Odpowiedz Link Zgłoś
zzarda32 Re: Pisizm = współczesny polski patriotyzm ? 18.10.12, 10:14 Ten efemizm to znaczy tyle, że wg członków i agitatoró wiadomej partii, tylko oni są Prawdziwymi Polakami Patriotami. A np Palikot to kto? Można mu zarzucać brak patriotyzm, a Bulowi czy wnuczkowi dziadka z Werhmachtu ( a było ich 500 000 )? Odpowiedz Link Zgłoś
bozon.higsa Re: Pisizm = współczesny polski patriotyzm ? 18.10.12, 10:18 A np Palikot to kto? Można mu zarzucać brak patriotyzm, a Bulowi czy wnuczkowi dziadka z Werhmachtu ( a było ich 500 000 )? Ja też się nie zaliczam do patriotów. Mój ojciec był wcielony do Wehrmachtu jako rodowity Ślązak. Odpowiedz Link Zgłoś
zzarda32 Re: Pisizm = współczesny polski patriotyzm ? 18.10.12, 10:21 No to ciekawa jest Twoja przychylność dla PPP? Odpowiedz Link Zgłoś
bozon.higsa Re: Pisizm = współczesny polski patriotyzm ? 18.10.12, 10:21 zzarda32 napisał: > No to ciekawa jest Twoja przychylność dla PPP? Co to jest PPP? Odpowiedz Link Zgłoś
zzarda32 Re: Pisizm = współczesny polski patriotyzm ? 18.10.12, 10:24 Partia tych których szefem jest ten co ujawnił ukrytą opcję niemiecką ? Odpowiedz Link Zgłoś
bozon.higsa Re: Pisizm = współczesny polski patriotyzm ? 18.10.12, 10:28 zzarda32 napisał: > Partia tych których szefem jest ten co ujawnił ukrytą opcję niemiecką ? Ja jestem przychylny? Nie, bronię nawet czasami Tuska. Nie biorę udziału w tej idiotycznej nagonce,która jest prowadzona na FK. Mam swoje zdanie i jestem przeciwnikiem partii o charakterze prawicowym. Czyli PO i PiS dla mnie oznacza to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
zzarda32 Re: Pisizm = współczesny polski patriotyzm ? 18.10.12, 10:38 Charakter prawicowy ? Czy w tym mieści się np in vitro ? Jaki jest stosunek do katastrofy? Czy to oznacza sprzeciw wobec integracji europejskiej takiej dążącej do zbliżenia z Niemcami? Czy jesteś za religią w szkole na obecnych warunkach? Odpowiedz Link Zgłoś
bozon.higsa Re: Pisizm = współczesny polski patriotyzm ? 18.10.12, 10:49 zzarda32 napisał: > Charakter prawicowy ? Czy w tym mieści się np in vitro ? Jaki jest stosunek do > katastrofy? Czy to oznacza sprzeciw wobec integracji europejskiej takiej dążące > j do zbliżenia z Niemcami? Czy jesteś za religią w szkole na obecnych warunkach > ? O czym ty piszesz? przecież na ten temat niejednokrotnie już pisałem. Jestem ateistą i antyklerykałem. Na temat religii w szkołach też już pisałem. Zadajesz mi niepotrzebne pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
zzarda32 Re: Pisizm = współczesny polski patriotyzm ? 18.10.12, 10:53 No kurcze, to nie pasujesz do obecnych kryterium prawicowości - wg "prawdziwych prawicowców" jest lewakiem? Odpowiedz Link Zgłoś
bozon.higsa Re: Pisizm = współczesny polski patriotyzm ? 18.10.12, 10:07 cookies9 napisała: > Pisizm,to patriotyzm? To anarchia i pełzający zamach stanu...Nigdy więcej IVRP, > Kaczyńskiego.Rydzyka,Ziobry i im podobnych.Dla nich tylko śmietnik historii. Zgoda, niech tylko zabiorą ze sobą PO,Tuska,HGW,Niesiołowskiego, żeby mieli odpowiednie towarzystwo na tym śmietniku. Odpowiedz Link Zgłoś
cookies9 Re: Pisizm = współczesny polski patriotyzm ? 18.10.12, 13:02 bozon.higsa napisał(a): > cookies9 napisała: > > > Pisizm,to patriotyzm? To anarchia i pełzający zamach stanu...Nigdy więcej > IVRP, > > Kaczyńskiego.Rydzyka,Ziobry i im podobnych.Dla nich tylko śmietnik histor > ii. > > > Zgoda, niech tylko zabiorą ze sobą PO,Tuska,HGW,Niesiołowskiego, żeby mieli odp > owiednie towarzystwo na tym śmietniku. > Dorzucę jeszcze paru - Napieralski,Miller,Joński...będzie prawdziwy pluralizm:-) Odpowiedz Link Zgłoś
zbysio45 kiepscy propagandzisci z PO nie moga wycierac swoj 18.10.12, 10:02 GĘBY PATRIOTYZMEM BO NIE MAJA DO TEGO PRAWA JAK OIŚMIESZYLI POLSKE PRZEZ nieudolnosc swoich kolesow z parti nieobywatelskiej ktorzy nie chcieli zamknac dachu na stadionie jak PADAŁ DESZCZ. Odpowiedz Link Zgłoś
hal9000 Re: kiepscy propagandzisci z PO nie moga wycierac 18.10.12, 10:08 GĘBY PATRIOTYZMEM BO NIE MAJA DO TEGO PRAWA JAK OIŚMIESZYLI POLSKE PRZEZ nie udolnosc swoich kolesow z parti nieobywatelskiej ktorzy nie chcieli zamknac dachu na stadionie jak PADAŁ DESZCZ. Powiem to co myślę. Z całym szacunkiem Zbysiu - uważam, że jesteś durniem. Odpowiedz Link Zgłoś
zzarda32 Re: kiepscy propagandzisci z PO nie moga wycierac 18.10.12, 10:11 Nie, nie jest durniem to jest wyrachowanie !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bozon.higsa Re: kiepscy propagandzisci z PO nie moga wycierac 18.10.12, 10:13 Powiem to co myślę. Z całym szacunkiem Zbysiu - uważam, że jesteś durniem. Gdybyś miał szacunek do interlokutora to byś tak nie napisał. Mogłeś mu napisać, że się z nim całkowicie nie zgadzasz. Mnie się tez zdarzyło,że nazwałem kogoś tak, jak Ty, ale nigdy nie mówiłem, że robię to z całym szacunkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
hal9000 Re: kiepscy propagandzisci z PO nie moga wycierac 18.10.12, 10:28 Mnie się tez zdarzyło,że nazwałem kogoś tak, jak Ty, ale nigdy nie mówiłem, że robię to z całym szacunkiem. Odniosłem sie do jego poglądów. Ale może masz rację i nie powinienem być aż tak szczery.... Odpowiedz Link Zgłoś
hal9000 Re: Pisizm = współczesny polski patriotyzm ? 18.10.12, 10:06 Ja tak nie uważam ? Ja też nie. Co mam przeciw - ano to, że żyć w IV RP nie chcę, Ja też nie. chcę aby powstało coś jak Stany Zjednoczone Europy - kto ma podobne zdanie? A ja nie chcę Stanów Zjednoczonych Europy bo jak właśnie widać nie można wsadzić do jednego worka np. Niemiec i Grecji. Co będzie efektem tego zjednoczenia na siłę to już powoli widać - np. w Grecji nastroje antyniemieckie osiągają poziom wrzenia, chociaż tak naprawdę powinni tych którzy dają tym leniom forsę po nogach całować. I pewnie byłoby inaczej, gdyby Niemcy nie mówiliby im co mają robić tylko pozwoliliby im zbanktrutować. Gdyby wtedy przyszli z pomocą to może Grecy doceniliby ich pomoc. Oczywiście nie chodzi tylko o Niemcy i Grecję ale ich przykład pokazuje do czego prowadzi obecna polityka w Unii Europejskiej. Mam nadzieję, że nie jest za późno zmienić kurs i zwolnić bo przypomina się historia Titanica gdzie też chciano za dużo i czym to się skończyło.. Odpowiedz Link Zgłoś
zzarda32 Re: Pisizm = współczesny polski patriotyzm ? 18.10.12, 10:09 Grecja tam nie musi być - federacja to jednak chyba nadzieja na mocną europę - Polska jako singiel co znaczy i od razu mamy problem militarny ! Odpowiedz Link Zgłoś
hal9000 Re: Pisizm = współczesny polski patriotyzm ? 18.10.12, 10:39 > Grecja tam nie musi być - federacja to jednak chyba nadzieja na mocną europę - > Polska jako singiel co znaczy i od razu mamy problem militarny ! Nie jestem przeciwnikiem integracji ale uważam, że idzie ona za daleko i że efekty tego mogą być odwrotne do tego co chce się uzyskać. Zamiast jedności - wzrost nacjonalizmów, zamiast wzmocnienia gospodarczego - kryzys. Przecież nie chodzi tylko o Grecję. Problemy mają również inne kraje a i w Niemczech skończyć się może cierpliwość do płacenia rachunków za innych. Skończyć się to może wzajemnymi oskarżeniami i nie wiadomo jakie siły mogą dojść do władzy w efekcie rozczarowania społeczeństw obecną polityką. Odpowiedz Link Zgłoś
zzarda32 Re: Pisizm = współczesny polski patriotyzm ? 18.10.12, 10:49 Integracja to nie jedność - jestem przeciwnikiem jedności ! Rozumiem przyszłą federację bardziej jako spódzielnie - tylko jakies wydzielone sprawy jak np polityka obronna albo zagraniczna jest wykonywana przez jeden aparat i np jeden parlament wspólny - reszta to domena lokalnych ( takich heimat'ów ). Żadnej jedności !! Odpowiedz Link Zgłoś
hal9000 Re: Pisizm = współczesny polski patriotyzm ? 18.10.12, 13:04 tylko jakies wydzielone sprawy jak np polityka obronna albo zagraniczna jest wykonywana przez jeden aparat i np jeden parlament wspólny - reszta to domena lokalnych (takich heimat'ów ). Żadnej jedności !! W tej chwili stało się jasne, że źródłem kryzysu jest posiadanie wspólnej waluty bez prowadzenia jednolitej polityki gospodarczej. Są dwa wyjścia. Pierwsze to wycofanie się z tego i np. albo powrót do walut narodowych albo przynajmniej prowadzenie wspólnej waluty przez kraje o podobnym potencjale gospodarczym (nastąpiłby podział na generalnie mówiąc Północ i Południe). Drugie wyjście to próba forsowana wspólnej polityki ekonomicznej i to próbuje się obecnie wdrażać. Pierwsza opcja oznaczałaby mniejszy lub większy wstrząs w ekonomii światowej dlatego rozumiem dlaczego druga opcja obecnie zwycięża. Niestety jestem raczej sceptykiem co do powodzenia tej operacji na dłuższą metę ale będę zadowolony jeżeli okaże się że się mylę... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zzarda32 Re: Pisizm = współczesny polski patriotyzm ? 18.10.12, 14:34 Może należałoby wprowadzić jednego emitenta euro? Odpowiedz Link Zgłoś
hal9000 Re: Pisizm = współczesny polski patriotyzm ? 18.10.12, 20:48 > Może należałoby wprowadzić jednego emitenta euro? Problemem jest próba wpakowania do jednego wora tak różnych gospodarek. Czyli samo euro. Odpowiedz Link Zgłoś
zzarda32 Re: Pisizm = współczesny polski patriotyzm ? 19.10.12, 09:43 Ma tyle problemów co i zalet ! Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Za dwa, trzy pokolenia nie będzie Polski i Polaków 18.10.12, 10:59 Anglii i Anglików czy Francji i Francuzów! Będzie jedna zjednoczona Europa z Europejczykami! Taka będzie kolej rzeczy i pisałem o tym już kilka lat temu, tylko nie mogę znaleźć! Odpowiedz Link Zgłoś
zzarda32 Re: Za dwa, trzy pokolenia nie będzie Polski i Po 18.10.12, 11:01 To bardzo możliwe ! Odpowiedz Link Zgłoś
wtopek Re: Za dwa, trzy pokolenia nie będzie Polski i Po 18.10.12, 11:06 nie będzie, przynajmniej nie w takiej formie jak to prorokujesz Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj znalazłem 18.10.12, 11:25 forum.gazeta.pl/forum/w,28,97350561,97350561,Za_trzy_cztery_pokolenia_nie_bedzie_Polski_i_Pola.html Odpowiedz Link Zgłoś
zzarda32 Re: znalazłem 18.10.12, 11:41 Ty się koleś módł aby IV nie wróciła bo cienko... Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: znalazłem 18.10.12, 12:52 zzarda32 napisał: > Ty się koleś módł aby IV nie wróciła bo cienko... Spoko nie wróci, bo Naczelny Idiota z każdym rokiem idiocieje coraz bardziej, a poza tym do budowy IV RP potzrebny był brat w pałacu, a teraz on zimny Wawel profanuje Odpowiedz Link Zgłoś
zzarda32 Re: znalazłem 18.10.12, 13:27 No może On na Prezia a Gliński na Premiera ? Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: znalazłem 18.10.12, 13:51 zzarda32 napisał: > No może On na Prezia a Gliński na Premiera ? to by było w podobie IV RP tam Jarozabaw był premierem i nadprezydentem, a teraz by był prezydentem i nadpremierem Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Bzdura. Nawet jak to będzie 18.10.12, 13:47 zjednoczona Europa, to i tak regionalizmy przetrwają. Polka istnieje ponad tysiąc lat, a są one nadal widoczne. M. Odpowiedz Link Zgłoś
zzarda32 Re: Bzdura. Nawet jak to będzie 18.10.12, 14:35 Tak zgoda, ale ich wpływ jest zdecydowanie mniejszy Odpowiedz Link Zgłoś
zbysio45 wypisujesz bzdury w tym watku -jaka 4 RP. 18.10.12, 21:42 ja do Ci sie w polsce nie podoba to masz prawo wyjechac do Rosji lub do Korei Płn.Co wspolnego ma moj patriotyzm od Twojego anarchizmu lub populizmu tuskowatego ? Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Pisizm = współczesny polski patriotyzm ? 18.10.12, 21:45 Odmawiasz komuś patriotyzmu? Bardzo odważna postawa. Uważaj, bo odwaga to nie jednokroć zakamuflowana głupota. Odpowiedz Link Zgłoś
zzarda32 Re: Pisizm = współczesny polski patriotyzm ? 19.10.12, 09:44 Do mnie czy do Zbysia to? Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Jaro nas zbawi 19.10.12, 09:51 forum.gazeta.pl/forum/w,396,139740478,139740478,Hej_Hej_Jaroslaw_Jarek_Polske_zbaw_.html Odpowiedz Link Zgłoś