Dodaj do ulubionych

głupota bezdenna

08.11.12, 13:25
po prostu nie mogę nazwać tego inaczej
poeł Górski zasłynął już wieloma głupimi tekstami, ale ten bije wszystkie
tak wygląda bowiem to, co poseł dzisiaj chciał wyrazić: "normalne kobiety kochają swoje dzieci", więc te które zostały zgwałcone są nienormalne, bo chcą się ich pozbyć
nóż się w kieszeni otwiera po prostu jak się słyszy takie rzeczy
Obserwuj wątek
    • der-chef Re: głupota bezdenna 08.11.12, 13:32
      Normalni ludzie nie zostają posłami, więc ci co zostali są nienormalni. Ot i cała tajemnica.
    • dr.krisk Ano bezdenna. 08.11.12, 13:39
      Zawsze mnie takie pałuby słomiane zastanawiały - jak można chrzanić takie farmazony?
      Ano można. Bezkarnie.
      • szwampuch58 Re: Ano bezdenna. 08.11.12, 13:46
        "Artur Górski (ur. 30 stycznia 1970 w Warszawie) – polski polityk, nauczyciel akademicki, publicysta, dziennikarz, politolog, poseł na Sejm V, VI i VII kadencji."

a jaka glupote reprezentuja ci co go wybieraja?
        • scoutek Re: Ano bezdenna. 08.11.12, 13:50
          i kto go kształcił? i wychował?
          zero empatii
          zero rozumu
          zero po prostu
          • ave.duce Kto go wychował? 08.11.12, 17:34
            Odpowiedź jest w Twoim kuferku... ;)
          • bpos Re: Ano bezdenna. 08.11.12, 18:13
            Właściwie ZERO to zbyt wysoka ocena.
            Gdzie się tacy plegną?!
        • dr.krisk Naukowiec.... 08.11.12, 14:05
          "Nauczyciel akademicki" .. a gdzież to ów tytan intelektu naucza?
          Człek ów jest dowodem na to, że można być wykształconym kretynem. Tylko po co go wsadzać do Sejmu?
          • ayran Re: Naukowiec.... 08.11.12, 14:59
            dr.krisk napisał:

> "Nauczyciel akademicki" .. a gdzież to ów tytan intelektu naucza?

A tu:
            nauka-polska.pl/dhtml/raporty/ludzieNauki?rtype=opis&objectId=94111&lang=pl
            • dr.krisk Aha. 08.11.12, 16:55
              Wybitny nałukowiec. I w jakich zacnych uniwersytetach nałucza.
              Brak tylko Uniwersytetu Piastowskiego w Piastowie.
        • wanda43 Re: Ano bezdenna. 08.11.12, 14:21
          Co mu po tytułach, jak pusto pod sufitem.
          • lumpior Re: Ano bezdenna. 08.11.12, 14:28
            A on jak został poczęty,a może to dziecko gwałtu?
            • szwampuch58 Re: Ano bezdenna. 08.11.12, 14:31
              raczej peknietego wyrobu przemyslu gumowego
    • mariner4 Nawet nie wyobrażam sobie co może 08.11.12, 13:45
      czuć kobieta zmuszona do chodzenia 9 miesięcy z niechcianą ciążą będącą efektem np zbiorowego gwałtu! Brrrr!
      Ciekawe jak by to jego córkę na przykład spotkało? Nie życzę tego jego rodzinie, ale posłankom, które tak uważają jak on, to dlaczego nie?
      No ale też co winne jest ewentualne dziecko?
      M.
      • dystans4 Re: Nawet nie wyobrażam sobie co może 08.11.12, 14:01
        Fakt. Jednocześnie, zgodnie z stałym rozumieniem rzeczy o dziecku możemy mówić po kilku tygodniach, a może i miesiącach ciąży. Wcześniej mamy do czynienia z zarodkiem, który może nie stać się dzieckiem. Napisałem o stałym rozumieniu rzeczy, przez co rozumiem powszechne na ten temat wyobrażenia, jak i stałą na przestrzeni wieków interpretację Kościoła.
        Która o dziecku każe mówić wtedy, gdy widoczne są jego podstawowe cechy morfologiczne (chyba po 3 miesiącu). Co innego w tej kwestii, to nowe próby interpretacji przeczące tradycji i mające na celu nie zmniejszenie ilości aborcji, co ukręcenie i trzymanie bata nad kobietami.
        Interpretacje sprzeczne z uznanym przez Kościół prawem naturalnym, zgodnie z kłamstwami na temat prawa naturalnego szeroko propagowanymi w latach dziewięćdziesiątych. Ich jedyną racją bytu była i jest manipulacja społeczeństwem.
        --
        Pozdrowienia
        buldog.
        • mariner4 Powinno się to popzostawić sumieniu kobiety 08.11.12, 14:07
          Można od człowieka wymagać zwykłej przyzwoitości, ale nie heroizmu.
          Co do samej aborcji to partner kobiety i ojciec tez powinien coś mieć do powiedzenia. Porzuciłbym kobietę natychmiast, gdyby zrobiła to bez porozumienia ze mną.
          M.
          • dystans4 Re: Powinno się to popzostawić sumieniu kobiety 08.11.12, 18:31
            Można od człowieka wymagać zwykłej przyzwoitości, ale nie heroizmu.
            --
            Ot, co.
            bul.
    • mietowe_loczki Re: głupota bezdenna 08.11.12, 13:59
      Ciekawe, którą to partię reprezentuje ten gejzer intelektu.

Oh wait.
    • piq są takie kwestie, gdzie nie wiadomo, co zrobić,... 08.11.12, 14:32
      ...i co jest najbardziej "przyzwoite" (w znaczeniu: zgodne z naturalnym poczuciem tego, co słuszne i zgodne z moralnością). Jako chrześcijanin zastanawiałem się nad tym i wiem jedno na pewno: poseł Górski jest bezdusznym cymbałem i doktrynerskim idiotą.

Ja sam jako chrześcijanin mam moralny dylemat dotyczący niektórych przypadków aborcji albo techniki in vitro. Z pewnością "aborcja na życzenie" jest ohydna moralnie i nie do przyjęcia, albowiem jest unikaniem konsekwencji własnych czynów, a człowiek ma moralny obowiązek wziąć na siebie konsekwencje tego, co zrobił.

Podstawowa zasada moralna brzmi jednak: niemoralne jest domaganie się od kogoś aktów heroicznych, a akt heroiczny polega na przekroczeniu normalnych ludzkich ograniczeń - wytrzymałości psychicznej, fizycznej, emocjonalnej, stłumienia naturalnych instynktów, wyrzeczenia się siebie. Zgwałcona kobieta nie może być dodatkowo obciążana skutkiem strasznej krzywdy, którą jej wyrządzono. TO jest niemoralne.

Absolutnie niemoralne jest bowiem nakazywanie komuś, czyje elementarne człowieczeństwo zostało podeptane, ponoszenia skutków tego, co tego kogoś spotkało. Jako chrześcijanin nie mam prawa mówić zgwałconej kobiecie: masz urodzić dziecko tego gnoja, który cię sponiewierał do granic ludzkiej wytrzymałości. Nie mam takiego prawa. Gdybym to zrobił, popełniłbym najzwyczajniej w świecie grzech.

W takim wypadku z ciężkim sercem muszę powstrzymać się od potępienia aborcji. To nie jest dobre wyjście, ale zmuszenie do urodzenia tego dziecka jest moralnie o wiele gorsze.

Ten cymbał Górski zatem właśnie popełnia grzech pychy. Jeden z grzechów głównych.
      • 99venus Re: są takie kwestie, gdzie nie wiadomo, co zrobi 08.11.12, 14:40
        ale zgodzisz się chyba z twierdzeniem,że nawet mając moralne dylematy w niektórych sprawach nie jesteśmy upoważnieni do narzucania naszych przekonań i zasad innym.
        • mariner4 To właśnie budzi mój największy sprzeciw 08.11.12, 14:47
          narzucanie wszystkim jedynego "słusznego" poglądu.
          Najlepiej narzuconego przy pomocy policyjnej pały i aparatu ścigania. Bo "owieczki" mogą "pasterza" nie posłuchać i trzeba je wspomóc prokuratorem.
          Ale to już było wielokrotnie wałkowane i na tym forum.
          M.
      • scoutek Re: są takie kwestie, gdzie nie wiadomo, co zrobi 08.11.12, 14:41
        piq napisał:

dzięki za taki głos
        to nie jest do końca to co ja na ten temat myślę i czuję, ale bardzo się cieszę, że mogę przeczytać spokojne i wyważone racje, wyłożone bez zacietrzewienia
      • dystans4 Re: są takie kwestie, gdzie nie wiadomo, co zrobi 08.11.12, 14:51
        Powinno się na tę okoliczność dodać, że najwyższą, uznaną przez Kościół, instancją, jest sumienie.
        I, zmuszanie kogoś do praktycznego sankcjonowania gwałtu i heroizmu ponoszenia jego konsekwencji jest ostatnim łajdactwem. Zgodnie z sumieniem obłędnym, psychopatycznym.
        --
        buldog.
      • tw_wielgus Re: są takie kwestie, gdzie nie wiadomo, co zrobi 08.11.12, 17:51
        Szanuję Twoje dylematy moralne i oczekuję takiego samego szacunku dla moich poglądów.
        Ja nie muszę podzielać Twoich rozterek ale bezwzględnie oczekuję, iż Ty nie będziesz mi się starał narzucić swojego spojrzenia na to zagadnienie. Oczywiście możemy dyskutować i spierać siię. Możemy próbować się nawzajem przekonywać.
        Uważam, jak najbardziej, że Kk ma prawo głosić taki a nie inny pogląd na sprawy związane z aborcją ale nie ma prawa narzucać swojej woli całemu społeczeństwu polskiemu poprzez takie kreatury jak ten poseł nomen omen Górski i reszta podobnie myślących.
      • manny-jestem Jestem radykalnym antyaborcjonista 08.11.12, 23:15
        Aborcje na zyczenie uwazam ze zlo moralne rowne Holokaustowi, ale pod Twoim postem podpisuje ci calkowicie.

Groski to matol.
      • remez2 Re: są takie kwestie, gdzie nie wiadomo, co zrobi 08.11.12, 23:23
        Szacunek. :-)
    • szunajka Re: głupota bezdenna 08.11.12, 14:46
      Ja ogólnie nie jestem za aborcją, ale uważam, że kobieta powinna mieć prawo do tego czy urodzić dziecko z gwałtu czy też może legalnie usunąć ciążę.
    • tw_wielgus Jest tylko jedna metoda żeby sprawdzić czy poseł 08.11.12, 17:42
      Górski naprawdę mówi to co myśli.
      Niestety jest to metoda wielce obrzydliwa i wymagająca skrajnego poświęcenia.
      Należałoby szanownego posła wbrew jego oczywistej woli zaciągnąć w krzaki i dać upust zdecydowanie nie chrześcijańskim chuciom. Na odchodne strzelić mu parę klapsów z buta w tą pyzatą gębę i zapowiedzieć, że jeżeli zgłosi zdarzenie na policję to się go odnajdzie i definitywnie wykreśli z listy pesel. Po odczekaniu 9 miesięcy należy mu podrzucić murzyńkie dzieciątko ( koniecznie ze względu na rasistowskie uprzedzenia posła) z poleceniem aby je pokochał, jak na prawdziwą chrześcijańską matkę przystało.
      • pies_w_studni Re: Jest tylko jedna metoda żeby sprawdzić czy po 08.11.12, 18:06
        Hahah, dokladnie to samo pomyslalem: zaladowac panu poslu kij od miotly do tylka, a nastepnie dac na wychowanie malutkie dzieciatko.
        • bpos Re: Jest tylko jedna metoda żeby sprawdzić czy po 08.11.12, 18:18
          A co ci dzieciątko winne!?
          Temu panu nic nie pomoże. On już tak ma.
          Jedyne rozwiązanie
          • tw_wielgus Re: Jest tylko jedna metoda żeby sprawdzić czy po 08.11.12, 18:22
            Dlaczego niewinne? Się wybierze takie z "grzechem pierworodnym" albo żeby temu cwaniaczkowi lekko nie było zastawimy mu chałupę pojemnikami z niechcianymi zarodkami w azocie.
    • lionold Re: ten nóż, który Ci się otwiera 08.11.12, 18:35
      wbije ci się w brzuch jak będziesz słuchał co pyerdolą PiS_dzielskie kretyny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka