Dodaj do ulubionych

"Mądry" człowiek nie gada o zamachu

09.11.12, 20:07
Cytuję za Onetem
.......Radosław Sikorski nie widzi nic złego w tym, że prokuratura chciała wstrzymania głośnego artykułu "Rzeczpospolitej" o śladach trotylu na wraku Tu-154. - Nie posłuchał (redaktor naczelny "Rzeczpospolitej" - red.), mówił o naciskach i skończyło się jak się skończyło. Czasami lepiej posłuchać dobrych rad - powiedział szef MSZ w radiu TOK FM......

Dziekuje Panie Sikorski. Dokładnie tak samo przeciwnicy opozycji mówili za komuny , gdy ktoś "żle" wypowiadał się o władzy, o "przyjacielu" ze Wschodu.
A kto nie słuchał, ten miał kłopoty. Historia się powtarza.
Jeszcze raz dziekuje panie Sikorski za to, że robi Pan wiele (mam nadzieję z głupoty), aby nas do zamachu przekonac.

Obserwuj wątek
    • wawasawa [...] 09.11.12, 20:10
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • remik.bz W du.ie mamy Zachód 09.11.12, 20:15
        wawasawa napisała:

zachod nie chce slyszec o obsesji wolaczkow
        > smolensk sszmolensk. hehehe

Ale my Wolacy w du.ie mamy opinie Zachodu.
        A Wy "nowocześni Europejczycy" jak chcecie być przez Zachód chwaleni, to najlepiej pracujcie za darmo na zmywaku na Zachodzie i krzyczcie "niech żyje Putin".
        • rickky Re: W du.ie mamy Zachód 09.11.12, 20:19
          Masz całkowitą rację.
          Kochacie za to wschód miłością wielką i prawdziwą.
          • remik.bz wschód słońca na Babiej... 09.11.12, 20:35
            rickky napisał:

> Masz całkowitą rację.
            > Kochacie za to wschód miłością wielką i prawdziwą.

Ponieważ napisałes "wschód" rozumiem , ze chodzi Ci o wschód słońca.
            Masz racje, to jedno z najpiekniejszych zjawisk w swiecie. Szczególnie oglądany ze szczytu Babiej Góry. Ja lubie tez oglądać go na morzu , to wspaniałe przeżycie w czasie wachty.
        • wawasawa [...] 09.11.12, 20:22
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • remik.bz Re: W du.ie mamy Zachód 09.11.12, 20:38
            wawasawa napisała:

> no to sami sila jestescie w pudelku od zaalek. zachod ma sile, a wy, co macie?
            > zalosne to wolaczka belkotanie, jak w 1939. zawsze zachod lanie daje i zawsze
            > wolaczki nic sie nie ucza. ale wiadomo, ze oni nic nie znacza, te wolaczki. mog
            > a bredzic, bo tylko tyle moga.

Poczekamy, zobaczymy. Może kiedys więcej ludzi przejrzy na oczy w sprawie mizeroty tuskowej władzy i wyleczy sie z lemingozy (szczególnie na bezrobociu i z komornikiem na karku za niesplacony kredyt na mieszkanie)
    • etta2 Re: "Mądry" człowiek nie gada o zamachu 09.11.12, 20:19
      "...Dokładnie tak samo przeciwnicy opozycji mówili za komuny , gdy ktoś "żle" wypowiadał się o władzy, o "przyjacielu" ze Wschodu. ..."

Co ty pieprzysz, człowiecze. Podszywacie się pod opozycję "jak za komuny", a przecież za komuny siedzieliście jak myszy pod miotłą i trzęśliście doopami ze strachu. Dziś antykomusza opozycja za czasów PRL - to wasi wrogowie (Wałęsa, Komorowski, Tusk i inni). PiS przygarnął w swoje szeregi bardzo wielu komuchów, a nawet TW (jak TW Albina, hahaha).
      • remik.bz To my Wolacy jesteśmy "władza"? 09.11.12, 20:29
        etta2 napisała:

> "...Dokładnie tak samo przeciwnicy opozycji mówili za komuny , gdy ktoś "żle" w
        > ypowiadał się o władzy, o "przyjacielu" ze Wschodu. ..."
        >
        > Co ty pieprzysz, człowiecze. Podszywacie się pod opozycję "jak za komuny", a pr
        > zecież za komuny siedzieliście jak myszy pod miotłą i trzęśliście doopami ze st
        > rachu.

Rozumiem ,że dzisiaj to my Wolacy (bo o Wolakach mowa- ok 25 % społeczeństwa) jeśteśmy władzą , a zwolennicy PO to opozycja?
        Ciekawe.

Dziś antykomusza opozycja za czasów PRL - to wasi wrogowie (Wałęsa, Komo
        > rowski, Tusk i inni). PiS przygarnął w swoje szeregi bardzo wielu komuchów, a n
        > awet TW (jak TW Albina, hahaha).

A co to mnie obchodzi czym jest dziś antykomusza opozycja?
        Była opozycja wobec władzy wtedy i była traktowana tak jak my Wolacy- dzisiejsza opozycja teraz.
    • behemot17-13 Re: "Mądry" człowiek nie gada o zamachu 09.11.12, 20:46
      z łaski swojej, wypowiadaj się w swoim imieniu. jeżeli już w liczbie mnogiej, podaj przynajmniej imiona. piszesz czy piszecie? praca zbiorowa? tam opozycja i tu opozycja, różnicę dostrzegasz?
      • remik.bz ręka podniesiona na władzę zostanie odrąbana 09.11.12, 21:00
        behemot17-13 napisał:

> z łaski swojej, wypowiadaj się w swoim imieniu. jeżeli już w liczbie mnogiej, p
        > odaj przynajmniej imiona. piszesz czy piszecie? praca zbiorowa? tam opozycja i
        > tu opozycja, różnicę dostrzegasz?

Pisząc na końcu "nas" miałem na mysli dwie konkretne osoby: mnie i Ciebie.
        Obydwaj nie wierzymy w zamach, ja Wolak , Ty "Europejczyk".
        Ale Sikorski na straszy, że jesli przypadkiem uwierzymy w zamach, to "reka podniesiona na władzę zostanie odrąbana".
        Ja (ale i Ty) mam po prostu bac sie władzy, mam cicho siedzieć , bo inaczej ta ręka.....
        Z Toba raczej nie ma problemu, niepotrzebnie Pan Sikorski w stosunku do Ciebie się wysila. Ty będziesz tym , który odrabie reke przeciwnika władzy. Jak to w demokracji-prawda?.
        • behemot17-13 Re: ręka podniesiona na władzę zostanie odrąbana 09.11.12, 21:38
          dzisiejszego wieczoru mam fantazję i zapytam Ciebie jeszcze raz(co umknęło Twojej czujności), tam opozycja i tu opozycja, dostrzegasz różnicę? rozumiem określenie, ale żeby zaraz jakieś analogie, przyrównywania.
        • volupte Re: ręka podniesiona na władzę zostanie odrąbana 10.11.12, 12:29
          PLeciesz sugerując za za zwolnieniami stoi Sikorski .
    • sclavus Re: "Mądry" człowiek nie gada o zamachu 09.11.12, 21:03
      (zidiocenie nie jest groźne... szczególnie anonimowe...)
    • fiu-bzdziu2010 Re: "Mądry" człowiek nie gada o zamachu 09.11.12, 21:49
      a czy nie ma racji????
      jak Yarek gadał o gospodarce to miał 40% w sondażach, a jak powrócił do mgły smoleńskiej to mu spadło do 30%

Ciocia dobra rada - niech Yarek nie tyka się trotylu i nitrogliceryny
      • fiu-bzdziu2010 Re: "Mądry" człowiek nie gada o zamachu 09.11.12, 21:52
        Ciocia dobra rada - niech odkurzy PanaProfesoraParapremiera
      • volupte Re: "Mądry" człowiek nie gada o zamachu 10.11.12, 12:30

> Ciocia dobra rada - niech Yarek nie tyka się trotylu i nitrogliceryny
        Bo zabawa tymi produktami jest dość niebezpieczna :-)
    • zoil44elwer Re: "Mądry" człowiek nie gada o zamachu 10.11.12, 11:48
      Mądry Polak-katolik powie/Bóg tak chciał.
    • zaplutykarzelreakcji2 Głuptaska, niezrównoważonego emocjonalnie ma Polsk 10.11.12, 12:54
      a za minisra spraw zagranicznych, to nie dziwota, że go poklepują po ramionach w poczekalniach do salonów władzy na świecie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka