Gość: dr_wit54 w Allegro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.04, 10:30 Zawsze znajdzie się jakaś czarna owca która psuje opinię innym. Do pierdla !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: radzio Zatrzymano internetowych oszustów z Lublina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.04, 10:31 Jak zwykle pomylono Lublin z Lubinem:) A powracajac do sprawy... Ciekawe czy aukcyjni oszuści pojdą siedziec. Watpie w to... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2yoo4yoo.co.uk On-line tylko od markowych firm IP: *.netserv.net / *.netserv.net 08.07.04, 10:42 Kazdy internauta wie,ze podstawa internetowych interesow jest ograniczone zaufanie.Ja kupuje tylko od powszechnie znanych markowych firm.Amazonka mnie nigdy nie oszukala,a maja miliony strzalow dziennie.A jak od jakiegos Jasia z Czarnolasu,to najpierw towar,a kasa pozniej. Odpowiedz Link Zgłoś
jk13 Re: On-line tylko od markowych firm 08.07.04, 11:57 Gość portalu: 2yoo4yoo.co.uk napisał(a): >A jak od jakiegos Jasia z > Czarnolasu,to najpierw towar,a kasa pozniej. > === Odczep się od Jana z Czarnolasu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Zatrzymano internetowych oszustów z Lublina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 10:43 DO AUTORA INFO NIE Z LUBLINA A Z L U B I N A . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GWS z Allegro Re: Zatrzymano internetowych oszustów z Lublina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 10:49 Kraków - W listopadzie 2003 roku zgłosiłem na policji fakt dokonania oszustwa podczas transakcji internetowej na Allegro. Przekazałem pełną dokumentację wraz w najważniejszą czyli potwierdzeniem przelewu wykonanego na konto oszusta z jego danymi. Śledztwo trwało do marca tego roku, kiedy to otrzymałem "postanowienie o umorzeniu dochodzenia - wobec niewykrycia sprawcy przestepstwa". Policja i prokuratura poszły po najmniejszej lini oporu i stwierdzili że oszust podał lewe dane podczas rejestracji na Allegro, posługiwał się telefonem komórkowym na kartę i te dwa fakty posłużyły jako podstawa do umorzenia śledztwa!? Ani słowem nie wspomniano o podanych przeze mnie danych konta z którego korzysta oszust, a przecież tą drogą najprościej byłoby do niego dojść. Można kupić telefon na kartę, można posługując się lewymi danymi zarejestrować się na Allegro, ale nie można bez pozostawienia śladu otworzyć konta w banku, a w tym przypadku oszust ma to konto i się nim posługuje!!!!! Indolencja, żeby nie powiedzieć DEBILIZM policji i prokuratury jest powalający. Oczywiście zażaliłem się na decyzję o umorzeniu, ale właśnie dzisiaj otrzymałem wiadomość z Prokuratury Okręgowej w Krakowie podtrzymującą umorzenie?! Ludzie w jakim kraju my żyjemy???????? Całe to gadanie o tym jak to policja i prokuratura szuka pokrzywdzonych można włożyć pomiędzy bajki, to dopiero jest oszustwo!!!! Ja podałem oszusta jak na "tacy" i skręcili sprawę. Napiszcie o tym przypadku, chętnie udostepnię Gazecie wszelką dokumentację - kontakt: jamaw@go2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myśliciel Re: Zatrzymano internetowych oszustów z Lublina IP: *.dip.t-dialin.net 09.07.04, 00:45 I to jest dowód na inteligencję policji w Polsce, obojętnie z Lubina czy Lublina! A może oszustem był właśnie policjant? To tłumaczyłoby wszysttko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geografia Re: Zatrzymano internetowych oszustów z Lublina IP: *.it / 62.233.189.* 08.07.04, 11:20 Proszę się zdecydować Lublin czy Lubin ,to nie jest to samo miasto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zetu Re: Zatrzymano internetowych oszustów z Lublina IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / *.kghm.pl 08.07.04, 11:53 z Lublina czy Lubina, zawsze jakiś głąb w mediach to myli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2yoo4yoo.co.uk Na temat,Panowie,Panie... IP: *.in-addr.btopenworld.com 08.07.04, 12:57 Znowu nie na temat posty z Lubina i Lublina.Niewazne skad jest przestepca.Wazne,ze zrobil przekret i tym razem przytomny policmajster go namierzyl.Oczywiscie zenujacy jest natomiast przyklad indilencji zarowno policji,jak i prokuratury ,z ktorym zapoznaje nas oszukany internauta z Allegro.Pozostaje Panu tylko zwrocenie sie do Ministra Sprawiedliwosci o nadzor nad sledztwem,ktore musi byc natychmiast podjete,Panie Komendancie Glowny Policji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Użytkownik allegro Re: Na temat,Panowie,Panie... IP: 217.96.15.* 08.07.04, 13:17 Ciekawe czy mojego oszusta złapią:-D Spójrzcie na gościa o icku Macias32. On dopiero zrobił ludzi, mysle ze koło 50 000PLN tak na oko, w tym moje 400. Z allegro dostałęm zwrot z ubezpieczenia - 300 ale to zawsze tą 100 mnie niż zapłąciłem. Sukinkot:-/ Odpowiedz Link Zgłoś