Dodaj do ulubionych

Paweł Deresz jako drugi po Lechu Wałęsie mówi

04.12.12, 09:17
prawdę, ze to brat bratu kazał lądować.
Miliony Polaków zmęczonych comiesięcznymi wygłupami prezesa i jego sekty pod pałacem prezydenckim żąda upublicznienia ostatniej rozmowy braci.
Czas skończyć z tym comiesięcznym cyrkiem psychicznie chorego człowieka i zarzucaniem rzadowi czegoś czego się samemu przez własną głupotę dokonało (okrutne morderstwo 96 osób):
www.fakt.pl/Jaroslaw-Kaczynski-kazal-ladowac-bratu-w-Smolensku-Pawel-Deresz-padlo-sformulowanie-ladujcie-w-Smolensku-,artykuly,190105,1.html
Obserwuj wątek
    • bozon.higsa Re: Paweł Deresz jako drugi po Lechu Wałęsie mów 04.12.12, 09:36
      Paweł Deresz pie...,podobnie jak i Wałęsa,któremu wybaczam,bo jest głupszy niż ustawa przewiduje.
      Nie wiem dlaczego P.Deresz tak kompromituje się takimi wypowiedziami.

Jeżeli nie zna treści rozmowy,to dlaczego kłapie dziobem tak jak Bolek?

Czy to bracia Kaczyńscy są winni katastrofy? - pyta "Fakt". - Nie, broń Boże, odpowiada Deresz. - Winę za nieszczęsny lot ponosi wielu autorów. Wyprawa była bardzo źle przygotowana. Samolot nie powinien był w ogóle - biorąc pod uwagę warunki atmosferyczne - wystartować z Warszawy. Piloci byli źle wyszkoleni, nie znali języka rosyjskiego, lotnisko w Smoleńsku było źle przygotowane. Jeżeli już, to można było lądować w Moskwie czy Mińsku - uważa.
      • zapijaczony_ryj Moze wie to co jest tajemnicą Poliszynela 04.12.12, 09:41
        bozon.higsa napisał(a):

> Paweł Deresz pie...,podobnie jak i Wałęsa,któremu wybaczam,bo jest głupszy niż
        > ustawa przewiduje.
        > Nie wiem dlaczego P.Deresz tak kompromituje się takimi wypowiedziami.
        >
        > Jeżeli nie zna treści rozmowy,to dlaczego kłapie dziobem tak jak Bolek?
        > forum.gazeta.pl/forum/w,1157,137360581,137360581,Sprzecznosc_.html
        • bozon.higsa Re: Moze wie to co jest tajemnicą Poliszynela 04.12.12, 09:48
          Jeżeli wie tyle, co powiedział w cytowanym fragmencie, to znaczy,że ....wie,że nic nie wie.
          • zapijaczony_ryj Re: Moze wie to co jest tajemnicą Poliszynela 04.12.12, 09:56
            bozon.higsa napisał(a):

> Jeżeli wie tyle, co powiedział w cytowanym fragmencie, to znaczy,że ....wie,że
            > nic nie wie.

TW Paczek powiedział to jednoznacznie:
            Szef PiS dodaje, że połączenie zostało nagle przerwane i nie zdążył się pożegnać z bratem. - Rozmowa się przerwała, tzn. nie powiedzieliśmy sobie do widzenia, bo po tym jakby nagle przerwało się połączenie i ja nie byłem tym zdziwiony z tego względu, że kiedy brat do mnie dzwonił z telefonu satelitarnego - a to było bardzo rzadkie, bardzo rzadko posługiwał się tym telefonem, to było w ciągu tych kilku lat kilka razy co najwyżej - to zawsze tę rozmowę jakby przerwało, ona nigdy jakby nie była dokończona - powiedział. - A zresztą dzwonił do mnie niekiedy właśnie dlatego, żeby mnie poinformować, że samolot nie wylądował, bo załoga podjęła decyzję, tu w Polsce, że nie ma warunków i nie ląduje - dodał brat zmarłego prezydenta.

Szczególnie to zdanie:
            A zresztą dzwonił do mnie niekiedy właśnie dlatego, żeby mnie poinformować, że samolot nie wylądował, bo załoga podjęła decyzję, tu w Polsce, że nie ma warunków i nie ląduje - dodał brat zmarłego prezydenta.
          • wariant_b Re: Moze wie to co jest tajemnicą Poliszynela 04.12.12, 10:19
            bozon.higsa napisał(a):
            > Jeżeli wie tyle, co powiedział w cytowanym fragmencie, to znaczy...

To znaczy, że powinien przyjąć na wiarę, że prezydent dowiedziawszy się
            o braku warunków do lądowania natychmiast dzwoni do brata, który został
            opiekować się matką by poinformować go o stanie jej zdrowia.

Ot, tak mu przyszło w pierwszej chwili na myśl, że w Warszawie też może
            mgła i brat nie może dotrzeć do szpitala ani znaleźć telefonu żeby zadzwonić.
            • bozon.higsa Re: Moze wie to co jest tajemnicą Poliszynela 04.12.12, 10:22
              To znaczy, że powinien przyjąć na wiarę, że prezydent dowiedziawszy się
              > o braku warunków do lądowania natychmiast dzwoni do brata, który został
              > opiekować się matką by poinformować go o stanie jej zdrowia.

Cytowałem przecież jego fragment wypowiedzi.
              Mam Cię za rozsądnego człowieka, nie pisz mi takich postów w odpowiedzi, bo spowodujesz,że utracę ten szacunek dla Ciebie.

• zapijaczony_ryj Dokładnie tak! 04.12.12, 12:32
              wariant_b napisał:

> bozon.higsa napisał(a):
              > > Jeżeli wie tyle, co powiedział w cytowanym fragmencie, to znaczy...
              >
              > To znaczy, że powinien przyjąć na wiarę, że prezydent dowiedziawszy się
              > o braku warunków do lądowania natychmiast dzwoni do brata, który został
              > opiekować się matką by poinformować go o stanie jej zdrowia.
              >
              > Ot, tak mu przyszło w pierwszej chwili na myśl, że w Warszawie też może
              > mgła i brat nie może dotrzeć do szpitala ani znaleźć telefonu żeby zadzwonić.
      • sibod Re: Paweł Deresz jako drugi po Lechu Wałęsie mów 04.12.12, 09:59
        Ale wiele na to wskazuje, że tak mogło być.
        Samolotem leciał "zwierzchnik sił zbrojnych", "najważniejsi dowódcy wojsk" oraz inni "ważni" tego państwa, na których z racji zajmowanych stanowisk w państwie spoczywa OBOWIĄZEK dbania o bezpieczeństwo, zgodność działania z prawem, rozsądek i powaga w podejmowaniu decyzji.
        Kto składał raport o gotowości do lotu ? Kto mówił, że wyprawy z 7 i 10 nie powinny być rozdzielane co już łamie ustawę ?
        To już świadczy o słabościach....
        • zapijaczony_ryj Pytanie zasadnicze, kto tylu ważnych na pokład 04.12.12, 12:35
          sibod napisał:

> Ale wiele na to wskazuje, że tak mogło być.
          > Samolotem leciał "zwierzchnik sił zbrojnych", "najważniejsi dowódcy wojsk" oraz
          > inni "ważni" tego państwa, na których z racji zajmowanych stanowisk w państwie
          > spoczywa OBOWIĄZEK dbania o bezpieczeństwo, zgodność działania z prawem, rozs
          > ądek i powaga w podejmowaniu decyzji.
          > Kto składał raport o gotowości do lotu ? Kto mówił, że wyprawy z 7 i 10 nie pow
          > inny być rozdzielane co już łamie ustawę ?
          > To już świadczy o słabościach....

jednego samolotu zabrał?
          Ano myśłę, ze ten, który chciał zeby prezydent i premier lecieli razem-znaczy wyjatkowo nieodpowiedzialny typ, albo zwyczajny IDIOTA
          • sibod Re: Pytanie zasadnicze, kto tylu ważnych na pokła 04.12.12, 12:42
            A chciał też by nie rozdzielano wizyt aby jednym samolotem wraz z prezydentem leciał premier, marszale parlamentu i pozostali...
            Roz(a)mach na większą skalę ?
            • zapijaczony_ryj Re: Pytanie zasadnicze, kto tylu ważnych na pokła 04.12.12, 15:28
              sibod napisał:

> A chciał też by nie rozdzielano wizyt aby jednym samolotem wraz z prezydentem
              > leciał premier, marszale parlamentu i pozostali...
              > Roz(a)mach na większą skalę ?

Raczej głupota o9dganizatora wycieczki, czyli Kancelarii PanaPrezydenta, a kto rządził panemprezydentem to już wiemy
          • zoil44elwer Re: Pytanie zasadnicze, kto tylu ważnych na pokła 05.12.12, 12:11
            L Kaczyński zmusił pasażerów(podobno elitę RP3) tego tragicznego rejsu do wspólnej podróży? Zwłaszcza przedstawicieli postkomunistycznego SLD na Cmentarz Katyński!
            • wariant_b Re: Pytanie zasadnicze, kto tylu ważnych na pokła 05.12.12, 13:12
              zoil44elwer napisał:
              > L Kaczyński zmusił pasażerów(podobno elitę RP3) tego tragicznego rejsu do
              > wspólnej podróży?

W pewnym sensie tak. Niby mogli demonstracyjnie olać, ale primo wrzask
              byłby wielki, secundo - delegacje sejmu i senatu były tam co roku.
              Prezydenci - jak ich zaprosił prezydent Rosji, czyli głównie na otwarciach.

> Zwłaszcza przedstawicieli postkomunistycznego SLD na Cmentarz Katyński!

Kancelaria Kwaśniewskiego współfinansowała budowę i utrzymanie cmentarzy
              zarówno w Katyniu, jak w Miednoje i Charkowie. Komorowskiego - w Bykowni.
              Kaczyńskie był obrażony na prof. Bartoszewskiego więc i ROPWiM.
            • zapijaczony_ryj Zaprosił za radą brata, a kto odmawia prezydentowi 05.12.12, 18:13
              zoil44elwer napisał:

> L Kaczyński zmusił pasażerów(podobno elitę RP3) tego tragicznego rejsu do wspól
              > nej podróży? Zwłaszcza przedstawicieli postkomunistycznego SLD na Cmentarz Katy
              > ński!

?

Nie widzisz różnicy?
      • erte2 Re: Paweł Deresz jako drugi po Lechu Wałęsie mów 04.12.12, 11:03
        bozon.higsa
        A masz może Nobla ? Albo chociaż medal "Wzorowy sprzedawca PRL" ? Albo czy jakikolwiek Uniwersytet zaprosił cię abyś cośkolwiek wygłosił ? Choćby informację "Do toalety pierwsze drzwi na prawo" ?
        Lech Wałęsa nie jest specjalnie wykształcony, brak mu kindersztuby, nie grzeszy tez zbytnią skromnością. Ale potrafił kierować 10. milionową organizacja, potrafił też przez prawie 10 lat koordynować działania podziemnej "Solidarności", i - co najważniejsze - był przez te lata symbolem oporu, symbolem sprzeciwu i niejako "ośrodkiem krystalizacji" wolności w Polsce.
        A dziś każde badziewie, każdy sfrustrowany nieudacznik wyciera sobie nim mordę i z wysokości swojego szczurzego intelektu wygłasza o Nim sądy typu "głupszy niż ustawa przewiduje".
        A twoje wybaczanie lub niewybaczanie Lech Wałęsa ma dokładnie w dupie, zapewne tak jak i ciebie.
        • bozon.higsa Re: Paweł Deresz jako drugi po Lechu Wałęsie mów 04.12.12, 11:07
          A dziś każde badziewie, każdy sfrustrowany nieudacznik wyciera sobie nim mordę i z wysokości swojego szczurzego intelektu wygłasza o Nim sądy typu "głupszy niż ustawa przewiduje".
          A twoje wybaczanie lub niewybaczanie Lech Wałęsa ma dokładnie w dupie, zapewne tak jak i ciebie.

Ja ma prawo do takiej oceny i nikogo się nie będę pytał o zgodę.Nie ma dla mnie żadnych świętości.
          Ty niejednokrotnie wycierasz sobie gębę ubliżając forumowiczowi, z który się nie zgadzasz.
          Pluj więc dalej, ja mam to głęboko w ....
          • erte2 Re: Paweł Deresz jako drugi po Lechu Wałęsie mów 04.12.12, 12:40
            bozon.higsa
            Możesz sobie mieć własne, nawet najgłupsze zdanie na każdy temat - Wałęsy, Smoleńska, drugiej wojny światowej czy fermy kur pod Ciechanowem - i co więcej - możesz je swobodnie wypowiedzieć. Ale "szargaczu świętości" od jednej prawdy nie zdołasz uciec, mianowicie takiej że to m.in. (jak równiez całą sferę swobód obywatelskich) zawdzięczasz właśnie Wałęsie, Michnikowi, Kuroniowi, Borusewiczowi, Gwieździe, Walentynowicz i dziesiątkom innych dzielnych ludzi którzy mieli odwagę sprzeciwić się idiotycznemu reżmowi ryzykując wolność, zdrowie a nawet życie. A dziś ty sobie wycierasz mordę człowiekiem któremu wiele zawdzięczasz. Owszem, wolno ci ale jest to obrzydliwe i nikczemne. I to jest właśnie moja ocena ciebie i tobiepodobnych. I mam do niej prawo.
            • bozon.higsa Re: Paweł Deresz jako drugi po Lechu Wałęsie mów 04.12.12, 15:44
              erte2 napisał:

> bozon.higsa
              > Możesz sobie mieć własne, nawet najgłupsze zdanie na każdy temat - Wałęsy, Smol
              > eńska, drugiej wojny światowej czy fermy kur pod Ciechanowem - i co więcej - mo
              > żesz je swobodnie wypowiedzieć. Ale "szargaczu świętości" od jednej prawdy nie
              > zdołasz uciec, mianowicie takiej że to m.in. (jak równiez całą sferę swobód oby
              > watelskich) zawdzięczasz właśnie Wałęsie, Michnikowi, Kuroniowi, Borusewiczowi,
              > Gwieździe, Walentynowicz i dziesiątkom innych dzielnych ludzi którzy mieli odw
              > agę sprzeciwić się idiotycznemu reżmowi ryzykując wolność, zdrowie a nawet życi
              > e. A dziś ty sobie wycierasz mordę człowiekiem któremu wiele zawdzięczasz. Owsz
              > em, wolno ci ale jest to obrzydliwe i nikczemne. I to jest właśnie moja ocena c
              > iebie i tobiepodobnych. I mam do niej prawo.

Ty mnie możesz oceniać jak chcesz, tym bardziej,że nic o mnie nie możesz powiedzieć.

Ale "szargaczu świętości" od jednej prawdy nie
              > zdołasz uciec, mianowicie takiej że to m.in. (jak równiez całą sferę swobód oby
              > watelskich) zawdzięczasz właśnie Wałęsie, Michnikowi, Kuroniowi, Borusewiczowi,
              > Gwieździe, Walentynowicz i dziesiątkom innych dzielnych ludzi którzy mieli odw
              > agę sprzeciwić się idiotycznemu reżmowi ryzykując wolność, zdrowie a nawet życi
              > e.

Nic nie pisałem o Kuroniu,Gwieździe,Walentynowicz, i tysiącach tych,którzy przyczynili się do upadku socjalizmu w Polsce.

Nie ucz mnie również żadnej pokory, bo swoje również przeżyłem.
              Nie mów mi również o nikczemności, bo to co piszesz innym jest nikczemnością w twoim wykonaniu.
              Nie znasz ludzi a ich oceniasz.
              Wiesz jak się nazywa takich ludzi?
              Wyczyny Bolka są znane, tym,którzy chcą coś poznać i myślą....

Nie pisz mi,że Bolek sam obalił komunę...bo wtedy udowodnisz mi,że historie PRL znasz tylko z podręczników.

• zapijaczony_ryj Szkoda słów , on i tak nie zrozumie 04.12.12, 18:13
              erte2 napisał:

> bozon.higsa
              > Możesz sobie mieć własne, nawet najgłupsze zdanie na każdy temat - Wałęsy, Smol
              > eńska, drugiej wojny światowej czy fermy kur pod Ciechanowem - i co więcej - mo
              > żesz je swobodnie wypowiedzieć. Ale "szargaczu świętości" od jednej prawdy nie
              > e. A dziś ty sobie wycierasz mordę człowiekiem któremu wiele zawdzięczasz. Owsz
              > em, wolno ci ale jest to obrzydliwe i nikczemne. I to jest właśnie moja ocena c
              > iebie i tobiepodobnych. I mam do niej prawo.
          • porannakawa01 Re: Paweł Deresz jako drugi po Lechu Wałęsie mów 04.12.12, 17:20
            bozon.higsa napisał(a):

> Ja ma prawo do takiej oceny i nikogo się nie będę pytał o zgodę.Nie ma dla mnie
            > żadnych świętości.
            > Ty niejednokrotnie wycierasz sobie gębę ubliżając forumowiczowi, z który się ni
            > e zgadzasz.
            > Pluj więc dalej, ja mam to głęboko w ....

Brak ci zwykłej kindersztuby.
            Rodzice ci tego nie wpoili to i już tak masz.
            Przykro!
            Pewnieś wyznawcą PiSu - one teftympisie tak majom.
            Tacy lgną do PiSu, do Kaczyńskiego.
            • bozon.higsa Re: Paweł Deresz jako drugi po Lechu Wałęsie mów 04.12.12, 17:41
              Brak ci zwykłej kindersztuby.
              Rodzice ci tego nie wpoili to i już tak masz.
              Przykro!
              Pewnieś wyznawcą PiSu - one teftympisie tak majom.
              Tacy lgną do PiSu, do Kaczyńskiego.

Te lura, miałaś mnie nie czytać i wygasić.

Powiem ci tak, jestem przeciwnikiem Kaczora,Tuska i wszystkiego co prawicowe i bogoojczyźniane.
              Bo jestem lewicowy,antyklerykalny i ateista, jak mało który palant na tym forum.

Dotarło?
              • zapijaczony_ryj [...] 04.12.12, 19:09
                Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
              • zapijaczony_ryj Re: Paweł Deresz jako drugi po Lechu Wałęsie mów 05.12.12, 08:39
                bozon.higsa napisał(a):

> Brak ci zwykłej kindersztuby.
                > Rodzice ci tego nie wpoili to i już tak masz.
                > Przykro!
                > Pewnieś wyznawcą PiSu - one teftympisie tak majom.
                > Tacy lgną do PiSu, do Kaczyńskiego.
                >
                >
                > Te lura, miałaś mnie nie czytać i wygasić.
                >
                > Powiem ci tak, jestem przeciwnikiem Kaczora,Tuska i wszystkiego co prawicowe
                > i bogoojczyźniane.
                > Bo jestem lewicowy,antyklerykalny i ateista, jak mało który palant na tym forum
                > .
                >
                > Dotarło?

z palantem sie zgadzam
                • bozon.higsa Re: Paweł Deresz jako drugi po Lechu Wałęsie mów 05.12.12, 13:50
                  zapijaczony_ryj napisał:

>
                  > > Brak ci zwykłej kindersztuby.
                  > > Rodzice ci tego nie wpoili to i już tak masz.
                  > > Przykro!
                  > > Pewnieś wyznawcą PiSu - one teftympisie tak majom.
                  > > Tacy lgną do PiSu, do Kaczyńskiego.
                  > >
                  > >
                  > > Te lura, miałaś mnie nie czytać i wygasić.
                  > >
                  > > Powiem ci tak, jestem przeciwnikiem Kaczora,Tuska i wszystkiego co pra
                  > wicowe
                  > > i bogoojczyźniane.
                  > > Bo jestem lewicowy,antyklerykalny i ateista, jak mało który palant na tym
                  > forum
                  > > .
                  > >
                  > > Dotarło?

>
                  > z palantem sie zgadzam

Ty zapijaczony, zzadra i paru innych głupków,parobków platfusich na tym forum nawet ni9e zdajecie sobie sprawy z tego jaki "palantami" jesteście.
                  Do was to nie dotrze,bo jesteście bezmózgowcy.

• zapijaczony_ryj Re: Paweł Deresz jako drugi po Lechu Wałęsie mów 05.12.12, 18:34
                    bozon.higsa napisał(a):
                    > >
                    > > z palantem sie zgadzam
                    >
                    >
                    >
                    > Ty zapijaczony, zzadra i paru innych głupków,parobków platfusich na tym forum n
                    > awet ni9e zdajecie sobie sprawy z tego jaki "palantami" jesteście.
                    > Do was to nie dotrze,bo jesteście bezmózgowcy.
                    >

My sie sami palantami nie nazywamy jak ty!
                    Palancie!
                    • bozon.higsa Re: Paweł Deresz jako drugi po Lechu Wałęsie mów 05.12.12, 18:51

My sie sami palantami nie nazywamy jak ty!
                      Palancie!

Oczywiście, bo nawet nie wiecie obaj,że nimi jesteście.
                      Pomidory za 1,5 zeta masz zapijaczony wazeliniarzu?
                      To je jedz i nie dziw się,że ktoś cię palantem nazywa.

• zapijaczony_ryj Ale cię palancie te pomidory po 1,5 zeta uwieraj ą 05.12.12, 19:12
                        bozon.higsa napisał(a):

>
                        > My sie sami palantami nie nazywamy jak ty!
                        > Palancie!
                        >
                        >
                        > Oczywiście, bo nawet nie wiecie obaj,że nimi jesteście.
                        > Pomidory za 1,5 zeta masz zapijaczony wazeliniarzu?
                        > To je jedz i nie dziw się,że ktoś cię palantem nazywa.
                        >
                        tak jqk i benzyna po 5,32 Palancie!
                        • bozon.higsa Re: Ale cię palancie te pomidory po 1,5 zeta uwie 05.12.12, 19:28
                          zapijaczony_ryj napisał:

>
                          > >
                          > > My sie sami palantami nie nazywamy jak ty!
                          > > Palancie!
                          > >
                          > >
                          > > Oczywiście, bo nawet nie wiecie obaj,że nimi jesteście.
                          > > Pomidory za 1,5 zeta masz zapijaczony wazeliniarzu?
                          > > To je jedz i nie dziw się,że ktoś cię palantem nazywa.
                          > >
                          > tak jqk i benzyna po 5,32 Palancie!

Po ile jest wiaderko wazeliny? zapijaczony stary ormowcu?

• bozon.higsa Re: Ale cię palancie te pomidory po 1,5 zeta uwie 05.12.12, 19:46
                            Nie denerwuj się tak zapijaczony.
                            Jesteś wazeliniarzem i trudno - ktoś nim musi być.
                            Jak byś nie używał tyle wazeliny to bym cię tak nie denerwował.

Na zakończenie ad meritum.
                            Przywiązywanie jakiegokolwiek znaczenia do wpływu rozmowy braci na katastrofę w Smoleńsku, jest tak samo durne jak to,że Błasik był pijany,że siedział za sterami samolotu itp.

Dawno już pisałem,że jeżeli chodzi o wiedzę na temat katastrofy smoleńskiej dwie wrogie sobie partie(choć od tej samej matki AWS pochodzące) mają w swoich szeregach "sekty",które zajmują się propagowaniem głupstw.
                            W tym przypadku udowadniasz,że jesteś zwolennikiem "sekty smoleńskiej" w szeregach zwolenników PO.
                            • zapijaczony_ryj Re: Ale cię palancie te pomidory po 1,5 zeta uwie 06.12.12, 11:45
                              bozon.higsa napisał(a):
                              >
                              > Dawno już pisałem,że jeżeli chodzi o wiedzę na temat katastrofy smoleńskiej dwi
                              > e wrogie sobie partie(choć od tej samej matki AWS pochodzące) mają w swoich sze
                              > regach "sekty",które zajmują się propagowaniem głupstw.
                              > W tym przypadku udowadniasz,że jesteś zwolennikiem "sekty smoleńskiej" w szereg
                              > ach zwolenników PO.

A to coś nowego, ja i sekta smoleńska, jeszcze trochę i przypiszesz mi uwiebienie dla Naczelnego Idioty!
                              • bozon.higsa Re: Ale cię palancie te pomidory po 1,5 zeta uwie 06.12.12, 13:18
                                zapijaczony_ryj napisał:

> >
                                > > Dawno już pisałem,że jeżeli chodzi o wiedzę na temat katastrofy smoleński
                                > ej dwi
                                > > e wrogie sobie partie(choć od tej samej matki AWS pochodzące) mają w swoi
                                > ch sze
                                > > regach "sekty",które zajmują się propagowaniem głupstw.
                                > > W tym przypadku udowadniasz,że jesteś zwolennikiem "sekty smoleńskiej" w
                                > szereg
                                > > ach zwolenników PO.
                                >
                                > A to coś nowego, ja i sekta smoleńska, jeszcze trochę i przypiszesz mi uwiebien
                                > ie dla Naczelnego Idioty!

To ostatnie akurat mnie przypisujesz, co sprawia,że za każdym razem jak to czytam "zajady pękają" mi na nowo.
                                O istnieniu dwóch sekt pisałem nieraz, jedna sekta to pisowcy- zamach,hel itp.
                                druga sekta to peowcy(nie wszyscy)- brzoza,pijany generał,naciski i rozmowa braci.
                                • zapijaczony_ryj Re: Ale cię palancie te pomidory po 1,5 zeta uwie 06.12.12, 14:02
                                  bozon.higsa napisał(a):
                                  > > A to coś nowego, ja i sekta smoleńska, jeszcze trochę i przypiszesz mi uw
                                  > iebien
                                  > > ie dla Naczelnego Idioty!
                                  >
                                  >
                                  >
                                  > To ostatnie akurat mnie przypisujesz, co sprawia,że za każdym razem jak to czyt
                                  > am "zajady pękają" mi na nowo.
                                  > O istnieniu dwóch sekt pisałem nieraz, jedna sekta to pisowcy- zamach,hel itp.
                                  > druga sekta to peowcy(nie wszyscy)- brzoza,pijany generał,naciski i rozmowa bra
                                  > ci.

Ja tam zajadów nie mam!
                                • zapijaczony_ryj Bozon zrób sobie test na HIV 06.12.12, 14:05
                                  bozon.higsa napisał(a):
                                  > > A to coś nowego, ja i sekta smoleńska, jeszcze trochę i przypiszesz mi uw
                                  > iebien
                                  > > ie dla Naczelnego Idioty!
                                  >
                                  >
                                  >
                                  > To ostatnie akurat mnie przypisujesz, co sprawia,że za każdym razem jak to czyt
                                  > am "zajady pękają" mi na nowo.
                                  Zapalenie kątów ust, czyli popularne zajady, to nie tylko problem estetyczny. Pojawienie się zajadów może być jednym z objawów nowotworu.

Zapalenie kątów ust nazywa się zajadami lub owrzodzeniem. Najogólniej mówiąc są to nieestetyczne pęknięcia, tworzące się w kątach ust. Bywa, że wokół chorego miejsca pojawia się zaczerwienienie, a pęknięcia w obu kątach ust stają się bolesne, szczególnie podczas mówienia lub jedzenia. Z czasem pojawiają się nadżerki, strupy, łuski, a zmiany stają się coraz bardziej widoczne. Mogą nawet pozostawiać blizny.

Skąd biorą się zajady
                                  Przyczyn pojawiania się zajadów może być wiele. Tego typu zmiany występują w chorobach ogólnych, jak anemia, cukrzyca, zakażenie HIV. Zajady mogą być wynikiem próchnicy, niewyrżniętych zębów, a także krzywego zgryzu. W takich przypadkach ślina często gromadzi się w zakamarkach ust, stwarzając przez to dobre warunki do rozwoju bakterii.

Zajady mogą pojawiać się, gdy w organizmie brakuje witamin z grupy B, żelaza, cynku i w zespołach zaburzonego wchłaniania. Mogą też być wywołane przez drożdżaki, nowotwór lub alergie (np. na nikiel, który znajduje się w większości naczyń do gotowania czy sztućców). Nawracającym zajadom sprzyja podrażnienie powodowane używaniem protez dentystycznych lub
                                  • bozon.higsa Re: Bozon zrób sobie test na HIV 06.12.12, 14:52
                                    Biedaku, jak zwykle nie zaczaiłeś metafory z tymi zajadami......
                          • zapijaczony_ryj Re: Ale cię palancie te pomidory po 1,5 zeta uwie 06.12.12, 08:29
                            bozon.higsa napisał(a):
                            > > > Oczywiście, bo nawet nie wiecie obaj,że nimi jesteście.
                            > > > Pomidory za 1,5 zeta masz zapijaczony wazeliniarzu?
                            > > > To je jedz i nie dziw się,że ktoś cię palantem nazywa.
                            > > >
                            > > tak jqk i benzyna po 5,32 Palancie!
                            >
                            >
                            >
                            > Po ile jest wiaderko wazeliny? zapijaczony stary ormowcu?
                            >
                            >
                            >
                            >
                            Dla palanta takiego jak ty oznacza mniej rozkalibrowane zwieracze UBeku
          • zapijaczony_ryj Fakt, dla ciebie nie mażadnej swietosci! 04.12.12, 17:56
            bozon.higsa napisał(a):

> A dziś każde badziewie, każdy sfrustrowany nieudacznik wyciera sobie nim mordę
            > i z wysokości swojego szczurzego intelektu wygłasza o Nim sądy typu "głupszy ni
            > ż ustawa przewiduje".
            > A twoje wybaczanie lub niewybaczanie Lech Wałęsa ma dokładnie w dupie, zapewne
            > tak jak i ciebie.
            >
            >
            >
            > Ja ma prawo do takiej oceny i nikogo się nie będę pytał o zgodę.Nie ma dla mnie
            > żadnych świętości.
            > Ty niejednokrotnie wycierasz sobie gębę ubliżając forumowiczowi, z który się ni
            > e zgadzasz.
            > Pluj więc dalej, ja mam to głęboko w ....

I fakt, ze masz to głęboko w...
            • bozon.higsa Re: Fakt, dla ciebie nie mażadnej swietosci! 04.12.12, 18:02
              zapijaczony_ryj napisał:

>
              > > A dziś każde badziewie, każdy sfrustrowany nieudacznik wyciera sobie nim
              > mordę
              > > i z wysokości swojego szczurzego intelektu wygłasza o Nim sądy typu "głup
              > szy ni
              > > ż ustawa przewiduje".
              > > A twoje wybaczanie lub niewybaczanie Lech Wałęsa ma dokładnie w dupie, za
              > pewne
              > > tak jak i ciebie.
              > >
              > >
              > >
              > > Ja ma prawo do takiej oceny i nikogo się nie będę pytał o zgodę.Nie ma dl
              > a mnie
              > > żadnych świętości.
              > > Ty niejednokrotnie wycierasz sobie gębę ubliżając forumowiczowi, z który
              > się ni
              > > e zgadzasz.
              > > Pluj więc dalej, ja mam to głęboko w ....
              >
              > I fakt, ze masz to głęboko w...

Po "uj mi świętości", ja jestem wolnym człowiekiem, i wcale nie uważam,że Bolkowi tę wolność zawdzięczam.

• adam111115 Re: Paweł Deresz jako drugi po Lechu Wałęsie mów 04.12.12, 13:25
          Nie atakuj bizona. On przecie jak sam kiedyś pisał anty-pisowski jest co daje przykład każdym postem.
        • zapijaczony_ryj Tez tak sądzę. Wałęsa jest ponad takie badziewie! 04.12.12, 16:01
          erte2 napisał:

> bozon.higsa
          > A masz może Nobla ? Albo chociaż medal "Wzorowy sprzedawca PRL" ? Albo czy jaki
          > kolwiek Uniwersytet zaprosił cię abyś cośkolwiek wygłosił ? Choćby informację "
          > Do toalety pierwsze drzwi na prawo" ?
          > Lech Wałęsa nie jest specjalnie wykształcony, brak mu kindersztuby, nie grzeszy
          > tez zbytnią skromnością. Ale potrafił kierować 10. milionową organizacja, potr
          > afił też przez prawie 10 lat koordynować działania podziemnej "Solidarności", i
          > - co najważniejsze - był przez te lata symbolem oporu, symbolem sprzeciwu i ni
          > ejako "ośrodkiem krystalizacji" wolności w Polsce.
          > A dziś każde badziewie, każdy sfrustrowany nieudacznik wyciera sobie nim mordę
          > i z wysokości swojego szczurzego intelektu wygłasza o Nim sądy typu "głupszy ni
          > ż ustawa przewiduje".
          > A twoje wybaczanie lub niewybaczanie Lech Wałęsa ma dokładnie w dupie, zapewne
          > tak jak i ciebie.

Ponad obszczymurków, i swołocz co wtedy stali tam gdzie stało ZOMO i TW Pączek.
          Wałęsa był tam gdzie trzeba!
          W stoczni!
          • bozon.higsa Re: Tez tak sądzę. Wałęsa jest ponad takie badzie 04.12.12, 16:05
            Ponad obszczymurków, i swołocz co wtedy stali tam gdzie stało ZOMO i TW Pączek.
            Wałęsa był tam gdzie trzeba!
            W stoczni!

Tak, a przedtem chciał zakończyć strajk.
            Na kolegów tez donosił do SB.
            I przeskoczył przez płot...własnoręcznie.
            I sam obalił "komunem"
            i kasę miał z wygranych w totolotka....

• woda_woda bozon.higsa mówi tak, jak SB mówiło 04.12.12, 16:09
              o Wałęsie :)

Bozon.higsa wybrał sobie godny siebie wzór do naśladowania.
              • bozon.higsa Re: bozon.higsa mówi tak, jak SB mówiło 04.12.12, 16:15
                woda_woda napisała:

> o Wałęsie :)
                >
                > Bozon.higsa wybrał sobie godny siebie wzór do naśladowania.

To twoje insynuacje.
                Żyłem,uczyłem się i pracowałem w czasach PRL.
                Gdyby SB chciała "złamać kręgosłup" Wałęsie, nie miała by z tym problemu w tych czasach.
                • woda_woda Re: bozon.higsa mówi tak, jak SB mówiło 04.12.12, 16:16
                  bozon.higsa napisał(a):

> To twoje insynuacje.

Chciałbyś.
                  SB o Wałęsie mówiło dokładnie to, co ty.
                  • bozon.higsa Re: bozon.higsa mówi tak, jak SB mówiło 04.12.12, 16:21
                    woda_woda napisała:

>
                    > > To twoje insynuacje.
                    >
                    > Chciałbyś.
                    > SB o Wałęsie mówiło dokładnie to, co ty.

Nie tylko SB, Wyszkowski, Gwiazda,Walentynowicz mówili to samo co SB w sprawie Bolka.
                    Jego koledzy ze stoczni tez go oskarżali.
                    Wszyscy zazdrościli Wałęsie?
                    Ja również?

• woda_woda Re: bozon.higsa mówi tak, jak SB mówiło 04.12.12, 16:23
                      bozon.higsa napisał(a):

Ja już napisałam na ten temat wszystko, co miałam do napisania.
                      • bozon.higsa Re: bozon.higsa mówi tak, jak SB mówiło 04.12.12, 16:30
                        woda_woda napisała:

>
                        > Ja już napisałam na ten temat wszystko, co miałam do napisania.

Ciesze się. Miłego wieczoru życzę.
                        • zapijaczony_ryj Re: bozon.higsa mówi tak, jak SB mówiło 14.12.12, 20:41
                          bozon.higsa napisał(a):

> woda_woda napisała:
                          >
                          > > bozon.higsa napisał(a):
                          > >
                          > > Ja już napisałam na ten temat wszystko, co miałam do napisania.
                          >
                          >
                          > Ciesze się. Miłego wieczoru życzę.

bozon higsa to obojniak!
                    • zapijaczony_ryj Co ty PiS_dolisz facet 09.12.12, 19:01
                      bozon.higsa napisał(a):

> woda_woda napisała:
                      >
                      > > bozon.higsa napisał(a):
                      > >
                      > > > To twoje insynuacje.
                      > >
                      > > Chciałbyś.
                      > > SB o Wałęsie mówiło dokładnie to, co ty.
                      >
                      >
                      > Nie tylko SB, Wyszkowski, Gwiazda,Walentynowicz mówili to samo co SB w sprawie
                      > Bolka.
                      > Jego koledzy ze stoczni tez go oskarżali.
                      > Wszyscy zazdrościli Wałęsie?
                      > Ja również?
                      >
                      >
                      >
                  • zapijaczony_ryj Re: bozon.higsa mówi tak, jak SB mówiło 07.12.12, 12:29
                    woda_woda napisała:

>
                    > > To twoje insynuacje.
                    >
                    > Chciałbyś.
                    > SB o Wałęsie mówiło dokładnie to, co ty.

Bo on to pamieta, dzyz był funkcjonariuszem SB, zna to z autopsji !
                • zapijaczony_ryj Re: bozon.higsa mówi tak, jak SB mówiło 07.12.12, 09:17
                  bozon.higsa napisał(a):

> woda_woda napisała:
                  >
                  > > o Wałęsie :)
                  > >
                  > > Bozon.higsa wybrał sobie godny siebie wzór do naśladowania.
                  >
                  > To twoje insynuacje.
                  > Żyłem,uczyłem się i pracowałem w czasach PRL.
                  > Gdyby SB chciała "złamać kręgosłup" Wałęsie, nie miała by z tym problemu w tych
                  > czasach.

znasz to z autopsji, bo łamałeś kręgosłupy w tamtych czasach!
                  • bozon.higsa Re: bozon.higsa mówi tak, jak SB mówiło 07.12.12, 09:28
                    zapijaczony_ryj napisał:

>
                    > > woda_woda napisała:
                    > >
                    > > > o Wałęsie :)
                    > > >
                    > > > Bozon.higsa wybrał sobie godny siebie wzór do naśladowania.
                    > >
                    > > To twoje insynuacje.
                    > > Żyłem,uczyłem się i pracowałem w czasach PRL.
                    > > Gdyby SB chciała "złamać kręgosłup" Wałęsie, nie miała by z tym problemu
                    > w tych
                    > > czasach.
                    >
                    > znasz to z autopsji, bo łamałeś kręgosłupy w tamtych czasach!

Nie sieroto, to mnie i wielu innym łamano kręgosłup właśnie w PRL.
              • zapijaczony_ryj Re: bozon.higsa mówi tak, jak SB mówiło 05.12.12, 09:38
                woda_woda napisała:

> o Wałęsie :)
                >
                > Bozon.higsa wybrał sobie godny siebie wzór do naśladowania.

moze ma to w genach?
                • bozon.higsa Re: bozon.higsa mówi tak, jak SB mówiło 05.12.12, 13:52
                  zapijaczony_ryj napisał:

> woda_woda napisała:
                  >
                  > > o Wałęsie :)
                  > >
                  > > Bozon.higsa wybrał sobie godny siebie wzór do naśladowania.
                  >
                  > moze ma to w genach?

Gdzie nie możesz, tam stary ormowcu zawsze starasz się mi doje...ć, ale obraża cię to jak ja cię nazywam ormowcem.

Zdradzę ci tajemnicę, bardziej w PRLu szanowałem milicjanta niż ormowca,z prostej przyczyny, jeżeli ten pierwszy był głupkiem to ten drugi był głupkiem do potęgi.
                  Ty jesteś zapijaczony dlatego ormowcem.

• zapijaczony_ryj Re: bozon.higsa mówi tak, jak SB mówiło 09.12.12, 15:18
                    bozon.higsa napisał(a):
                    > Zdradzę ci tajemnicę, bardziej w PRLu szanowałem milicjanta niż ormowca,z prost
                    > ej przyczyny, jeżeli ten pierwszy był głupkiem to ten drugi był głupkiem do pot
                    > ęgi.
                    > Ty jesteś zapijaczony dlatego ormowcem.
                    >

Ja inaczej to postrzegałem. Szanowałem milicjantów z drogówki , kryminalnych i tych co pilnowali porządku na ulicach, natomiast nie szanowałem tych politycznych od działalnosci wywrotowej , bo sam miałem z nimi kiedyś watpliwą przyjemność i wiem, ze to debile.
                    Usiłowali mnie wmówić, ze jak mamy pseudonimy i opowiadamy polityczne kawały to jestesmy organizacją wywrotową! Trzymali mnie w 64 roku niepełnoletniego gnojka kilkanaście godzin i na zmiane przesłuchiwali!

A co do ormowców to zawsze mnie to wisiało. Większość z nich pewnie się zapisała bo musiała!
            • zapijaczony_ryj Re: Tez tak sądzę. Wałęsa jest ponad takie badzie 05.12.12, 09:14
              bozon.higsa napisał(a):

> Ponad obszczymurków, i swołocz co wtedy stali tam gdzie stało ZOMO i TW Pączek.
              > Wałęsa był tam gdzie trzeba!
              > W stoczni!
              >
              > Tak, a przedtem chciał zakończyć strajk.
              > Na kolegów tez donosił do SB.
              > I przeskoczył przez płot...własnoręcznie.
              > I sam obalił "komunem"
              > i kasę miał z wygranych w totolotka....
              >

Gdyby na miejscu Wałesy był ktos taki jak Kaczyński to mielibyśmy wojne domowa zamiast okragłego stołu

Anen!
              • bozon.higsa Re: Tez tak sądzę. Wałęsa jest ponad takie badzie 05.12.12, 13:47
                zapijaczony_ryj napisał:

>
                > > Ponad obszczymurków, i swołocz co wtedy stali tam gdzie stało ZOMO i TW P
                > ączek.
                > > Wałęsa był tam gdzie trzeba!
                > > W stoczni!
                > >
                > > Tak, a przedtem chciał zakończyć strajk.
                > > Na kolegów tez donosił do SB.
                > > I przeskoczył przez płot...własnoręcznie.
                > > I sam obalił "komunem"
                > > i kasę miał z wygranych w totolotka....
                > >
                >
                > Gdyby na miejscu Wałesy był ktos taki jak Kaczyński to mielibyśmy wojne domowa
                > zamiast okragłego stołu
                >
                > Anen!

Tyle zrozumiałeś z mojego wywodu. To charakterystyczne,że ty nic nie potrafisz zrozumieć.
                Jak kołek we łbie tkwi ci ten Kaczyński,który mnie tyle samo interesuje co Bolek ze stoczni.
                Niech ci będzie Amen...
                • zapijaczony_ryj Re: Tez tak sądzę. Wałęsa jest ponad takie badzie 06.12.12, 17:20
                  bozon.higsa napisał(a):
                  > Tyle zrozumiałeś z mojego wywodu. To charakterystyczne,że ty nic nie potrafisz
                  > zrozumieć.
                  > Jak kołek we łbie tkwi ci ten Kaczyński,który mnie tyle samo interesuje co Bole
                  > k ze stoczni.
                  > Niech ci będzie Amen...
                  Zrób sobie test na HiV, bo twoja metafora moze mieć tam przyczynę
    • indeed4 Zgłoś to do NPW 04.12.12, 10:00
      poinformuj prokuraturę, że to nie Putin z Tuskiem, ani błędy strony rosyjskiej i polskiej doprowadziły do katastrofy, tylko zrobił to Jarosław, z zimną krwią mordując brata przez telefon, i że koniecznie powinni to zbadać.

Najlepiej napisz mail, albo zadzwoń - byle szybko, bo na pewno o tym nie wiedzą.
      • indeed4 Lektura dla 6% sekty MAK - powtórka. 04.12.12, 10:46
        na tym forum można po 100 razy pisać to samo i tak jak do sekty św. Zamacha do antykaczystowskiego talibanu też nic nie dotrze...

forum.gazeta.pl/forum/w,28,134663742,134664480,Re_Jestem_ekspertem_technicznym_nie_politykie.html
        • calun_torunski bzdura powielona 100 razy nadal pozostanie bzdura 04.12.12, 10:57
          nie jest prawda, ze tasmy prawdy wykluczaja naciski na pilotow - bowiem naciskiem na pilotow byl wskazany na nagraniu Kazany mowiacy o braku decyzji - w sytuacji gdy decyzje powinni podjac piloci - tak jak w slynnym locie do Tbilisi

tasmy prawdy wykazaly obecnosc dwoch generalow w kabinie pilotow, mimo ze powinni wtedy siedzie na swocih fotelach przypieci pasami

o istnieniu nacisku na ladowanie siwadczy takze ciag zdarzen - zamiast odejscia na zapasowe lotnisko piloci schodza z wysokosci przelotowej ok 10 km do (a potem i ponizej) dopuszczalnej wysokosci decyzyjnej, tracac czas i paliwo

nie po to Jaroslawa kazal ciagnac cala trupe wyborcza do Katynia, zeby jakis pilot frajerzyna odmawial ladowania

• indeed4 Napisz o tym do NPW, ekspercie lotnictwa 04.12.12, 11:00
            i badania katastrof - koniecznie im to prześlij, bo taka cenna ekspercka opinia nie może się przecież zmarnować :-)))
            • indeed4 Miłego dnia 6% sekcie MAK życzę :-) 04.12.12, 11:01
              Wszystko na temat, bez odbioru.
            • calun_torunski wypowiedziales sie klamliwie ekspercie od braku 04.12.12, 13:08
              naciskow

a przeciez kazdy czlonek sekty smolenskiej wie, ze nagrania byly sfalszowane

no to jak to jest ??? falszywe - a jednak wykluczaja naciski ???
              • zapijaczony_ryj Re: wypowiedziales sie klamliwie ekspercie od bra 10.12.12, 15:07
                calun_torunski napisał:

> naciskow
                >
                > a przeciez kazdy czlonek sekty smolenskiej wie, ze nagrania byly sfalszowane
                >
                > no to jak to jest ??? falszywe - a jednak wykluczaja naciski ???

Wszystko było fałszywe, łacznie z małpkami
            • zapijaczony_ryj Re: Napisz o tym do NPW, ekspercie lotnictwa 08.12.12, 16:40
              indeed4 napisał:

> i badania katastrof - koniecznie im to prześlij, bo taka cenna ekspercka opinia
              > nie może się przecież zmarnować :-)))

Najbardziej cenne sa ekspertyzy Macierwicza.
          • zapijaczony_ryj Bingo! 08.12.12, 15:13
            calun_torunski napisał:
            >
            > nie po to Jaroslawa kazal ciagnac cala trupe wyborcza do Katynia, zeby jakis pi
            > lot frajerzyna odmawial ladowania
            >
            • bozon.higsa Re: Bingo! 08.12.12, 15:24
              zapijaczony_ryj napisał:

> calun_torunski napisał:
              > >
              > > nie po to Jaroslawa kazal ciagnac cala trupe wyborcza do Katynia, zeby ja
              > kis pi
              > > lot frajerzyna odmawial ladowania
              > >
              >
              >

Lecz się zapijaczony póki czas, o tym doopku toruńskim nie wspomnę.....
              Wiem,że mnie nie zrozumiesz, ale ty naprawdę jesteś chory, tylko nie zdajesz sobie z tego sprawy...
              • zapijaczony_ryj Re: Bingo! 10.12.12, 15:08
                bozon.higsa napisał(a):

> zapijaczony_ryj napisał:
                >
                > > calun_torunski napisał:
                > > >
                > > > nie po to Jaroslawa kazal ciagnac cala trupe wyborcza do Katynia, z
                > eby ja
                > > kis pi
                > > > lot frajerzyna odmawial ladowania
                > > >
                > >
                > >
                >
                >
                > Lecz się zapijaczony póki czas, o tym doopku toruńskim nie wspomnę.....
                > Wiem,że mnie nie zrozumiesz, ale ty naprawdę jesteś chory, tylko nie zdajesz so
                > bie z tego sprawy...

boli prawda, oj boli! Zaboli bardziej jak upublicznia zapis ostatniej rozmowy braci!
                • bozon.higsa Re: Bingo! 10.12.12, 15:22
                  zapijaczony_ryj napisał:

boli prawda, oj boli! Zaboli bardziej jak upublicznia zapis ostatniej rozmowy braci!

Dlatego między innymi polecam ci leczenie.
                  Wyłożę ci to jak na łopacie.

Wyobraź sobie,że nie jest mi obca pewna partia polityczna nie jest to trudne,żeby sprawdzić na tym forum jaka.Wystarczy przeczytać moje posty,ale ze zrozumieniem.

Żeby nie przemęczać twojego niezbyt lotnego umysłu podpowiem ci jaka.
                  Pierwsza litera to "S", druga to "L" a trzecia to "D"...
                  Ułóż poprawnie w tej kolejności te trzy litery a wyjdzie ci nazwa partii,którą popieram niezmiennie od jej powstania.

Teraz odnośnie Katastrofy w Smoleńsku, przecież już nie raz i nie dwa pisałem,że nie jestem zwolennikiem tezy zamachowej.
                  Tak samo nie uważam,żeby rozmowa braci miała wpływ na katastrofę w Smoleńsku.
                  Bo w świetle raportu Millera, nie mogła mieć absolutnie żadnego wpływu.
                  To tyle ryju.
                  Żegnam.

• zapijaczony_ryj Re: Lektura dla 6% sekty MAK - powtórka. 07.12.12, 15:17
          indeed4 napisał:

> na tym forum można po 100 razy pisać to samo i tak jak do sekty św. Zamacha do
          > antykaczystowskiego talibanu też nic nie dotrze...
          >
          > forum.gazeta.pl/forum/w,28,134663742,134664480,Re_Jestem_ekspertem_technicznym_nie_politykie.html

Przecież to jest temat nr 1 na najblizsze 20 lat, a juz co najmniej do czasu zejscia JarozZbawa
      • zapijaczony_ryj Re: Zgłoś to do NPW 04.12.12, 13:18
        indeed4 napisał:

> poinformuj prokuraturę, że to nie Putin z Tuskiem, ani błędy strony rosyjskiej
        > i polskiej doprowadziły do katastrofy, tylko zrobił to Jarosław, z zimną krwią
        > mordując brata przez telefon, i że koniecznie powinni to zbadać.
        >
        > Najlepiej napisz mail, albo zadzwoń - byle szybko, bo na pewno o tym nie wiedzą
        > .
        Głupoty wypisujesz, bo nawet jeśłi kazał bratu ladować, to nic mu za to nie grozi, tak jak prezydentowi co zachlał i spóźnił się 37 minut na samolot. Jak by nie zachlał i był na czas to do katastrofy by nie doszło, ale to nie znaczy, ze jst winien katastrofy.
        Każda katastrofa lotnicza top cały ciąg zdarzeń, który w tym przypadku zaczyna się incydentem w Tbilisi poprzez zapytanie poselskie nr 2496, rezygnację z ćwiczeń na ruskich symulatorach az do 4 0m puul up 20m Qrwa!!!!
    • witek.bis Re: Paweł Deresz jako drugi po Lechu Wałęsie mów 04.12.12, 10:06
      I tym samym pan Paweł Deresz wykluczył swoją nieżyjącą małżonkę z szacownego grona "poległych"... Chociaż z drugiej strony, to czy ona kiedykolwiek była "poległa"? Może tylko "zabita"?
      • zapijaczony_ryj Zabita jednym telefonem 07.12.12, 14:11
        witek.bis napisał:

> I tym samym pan Paweł Deresz wykluczył swoją nieżyjącą małżonkę z szacownego gr
        > ona "poległych"... Chociaż z drugiej strony, to czy ona kiedykolwiek była "pole
        > gła"? Może tylko "zabita"?
    • allspice Re: Paweł Deresz jako drugi po Lechu Wałęsie mów 04.12.12, 10:08
      Większość z nas tak uważa i może podpisać się pod słowami Pawła Deresza...

"Wcześniej, czy później zostanie ujawnione nagranie amerykańskich i rosyjskich służb wywiadowczych, które - o czym jestem przekonany - potwierdzi, że w czasie rozmowy Jarosława Kaczyńskiego z Lechem Kaczyńskim padło sformułowanie ”Lądujcie koniecznie w Smoleńsku”
      • bozon.higsa Re: Paweł Deresz jako drugi po Lechu Wałęsie mów 04.12.12, 10:20
        allspice napisała:

> Większość z nas tak uważa i może podpisać się pod słowami Pawła Deresza...

Moja szanowna forumowiczko, gdyby większość miała rację.......domyślasz się jaką maksymę mam na myśli?
        "Jedzmy goowna,przecież miliony much nie mogą mylić".

Ludzie nic nie rozumiejący, ale mający prawo głosu, są w każdym społeczeństwie wielką armią.
        W.Łysiak.

• des4 Re: Paweł Deresz jako drugi po Lechu Wałęsie mów 04.12.12, 10:31
          takim kretyńskim argumentem można podważać wszystko

póki co Deresz ma więcej informacji o sprawie niż ty, no nie?
          • bozon.higsa Re: Paweł Deresz jako drugi po Lechu Wałęsie mów 04.12.12, 10:43
            des4 napisał:

> takim kretyńskim argumentem można podważać wszystko
            >
            > póki co Deresz ma więcej informacji o sprawie niż ty, no nie?

W tej sprawie Deresz ma tyle samo informacji co słynny Bolek.
            Sądzisz,że rosyjskie i amerykańskie służby informacyjne dały cynk P.Dereszowi?

Wcześniej czy później zostanie ujawnione nagranie amerykańskich i rosyjskich służb wywiadowczych, które - o czym jestem przekonany - potwierdzi, że w czasie rozmowy Jarosława Kaczyńskiego z Lechem Kaczyńskim padło sformułowanie "lądujcie koniecznie w Smoleńsku", odpowiada Deresz na pytanie co jego zdaniem stało się 10 kwietnia.
            • des4 Re: Paweł Deresz jako drugi po Lechu Wałęsie mów 04.12.12, 10:45
              nie wiem kto to jest Bolek...jakiś radny PiS? a może dealer Playa?

twój argument o "większości" jest kretyński :)))
              • bozon.higsa Re: Paweł Deresz jako drugi po Lechu Wałęsie mów 04.12.12, 10:50
                des4 napisał:

> nie wiem kto to jest Bolek...jakiś radny PiS? a może dealer Playa?
                >
                > twój argument o "większości" jest kretyński :)))

Masz prawo tak uważać, ja powiem jeszcze raz,że większość przeważnie nie ma racji.Racja jest po stronie mniejszości.
                • des4 Re: Paweł Deresz jako drugi po Lechu Wałęsie mów 04.12.12, 10:58
                  czyli seks dorosłych z dziećmi jest ok :)))
                • scoutek Re: Paweł Deresz jako drugi po Lechu Wałęsie mów 04.12.12, 12:57
                  bozon.higsa napisał(a):

> Masz prawo tak uważać, ja powiem jeszcze raz,że większość przeważnie nie ma rac
                  > ji.Racja jest po stronie mniejszości.

powaliło mnie
                  znaczy co: np. analfabeci, bo ich jest mniejszość?
                  • bozon.higsa Re: Paweł Deresz jako drugi po Lechu Wałęsie mów 04.12.12, 15:48
                    scoutek napisała:

>
                    > > Masz prawo tak uważać, ja powiem jeszcze raz,że większość przeważnie nie
                    > ma rac
                    > > ji.Racja jest po stronie mniejszości.
                    >
                    > powaliło mnie
                    > znaczy co: np. analfabeci, bo ich jest mniejszość?

Witaj powalony czy powalona.

To co napisałem to rodzaj metafory dla ludzi myślących.

Teraz odpowiedz sobie sama na pytanie.
                    Większość ludzi w Polsce to ludzi wierzący w boga?
                    Mają rację?

• scoutek Re: Paweł Deresz jako drugi po Lechu Wałęsie mów 04.12.12, 17:32
                      bozon.higsa napisał(a):
                      > Teraz odpowiedz sobie sama na pytanie.
                      > Większość ludzi w Polsce to ludzi wierzący w boga?
                      > Mają rację?

nie wiedzą czy mają
                      wierzą a to zupełnie inna płaszczyzna poznania
                      • bozon.higsa Re: Paweł Deresz jako drugi po Lechu Wałęsie mów 04.12.12, 17:44
                        scoutek napisała:

> > Teraz odpowiedz sobie sama na pytanie.
                        > > Większość ludzi w Polsce to ludzi wierzący w boga?
                        > > Mają rację?

>
                        >
                        > nie wiedzą czy mają
                        > wierzą a to zupełnie inna płaszczyzna poznania
                        >

He he he he...płaszczyzna mówisz?

Ja Ci powiadam jeszcze raz, większość jest przeważnie w błędzie vide wierzący w boga.
                        To mniejszość ma rację.
                        Zapamiętaj to raz,na zawsze.

• scoutek Re: Paweł Deresz jako drugi po Lechu Wałęsie mów 04.12.12, 18:38
                          bozon.higsa napisał(a):
                          > Ja Ci powiadam jeszcze raz, większość jest przeważnie w błędzie vide wierząc
                          > y w boga.
                          > To mniejszość ma rację.
                          > Zapamiętaj to raz,na zawsze.

zajadów dostanę
                          :))))))))))))))))))))))))))))))))))
        • allspice Re: Paweł Deresz jako drugi po Lechu Wałęsie mów 04.12.12, 10:37
          bozon.higsa napisał(a):

>gdyby większość miała rację<

Możesz sobie uważać co chcesz,a ja podzielam opinię p.Deresza.

"Nie wierzę w spisek polsko-rosyjski, w zamach, w sztuczną mgłę, w dobijanie rannych. Uważam, że był to niestety przerażający splot nieszczęśliwych wydarzeń i błędów, których można było uniknąć, błędów popełnionych zarówno po stronie polskiej, jak i rosyjskiej. Dziś przeżywam boleśnie to, że tragedia smoleńska jest wykorzystywana do politycznych rozgrywek. Ale dla pewnych kół politycznych jest to zapewne ich "być albo nie być"."
      • indeed4 O tak - z "was" na FK... :-))) 04.12.12, 10:39
        > Większość z nas tak uważa

Na szczęście normalny, myślący Polak a nie antykaczystowski talib z 6% sekty MAK ma więcej oleju w glowie...

www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/sondaz-raport-millera-najblizszy-prawdy,180111.html
        • des4 Re: O tak - z "was" na FK... :-))) 04.12.12, 10:44
          a co uważa "normalny myślący Polak"?
          • bozon.higsa Re: O tak - z "was" na FK... :-))) 04.12.12, 10:48
            des4 napisał:

> a co uważa "normalny myślący Polak"?

Normalny myślący człowiek uważa, że jeżeli "jedna baba,drugiej babie" coś powiedziała,to niekoniecznie musi być to prawdą.
            Na poważnie to napisałem już w poprzednim poście.

Czy służby wywiadowcze rosyjskie i amerykańskie,które prowadziły nasłuch rozmowy...ujawniły to Dereszowi?

Co mu ujawniły,jeżeli mówi potem,że cytat z DZ "Czy to bracia Kaczyńscy są winni katastrofy? - pyta "Fakt". - Nie, broń Boże, odpowiada Deresz. - Winę za nieszczęsny lot ponosi wielu autorów...

No q....a.

• des4 Re: O tak - z "was" na FK... :-))) 04.12.12, 10:59
              ujawniły...
          • indeed4 Re: O tak - z "was" na FK... :-))) 04.12.12, 10:49
            A wyżej masz link, co uważa normalny, myślący Polak - to też trzeba bystrej sekcie św. Zamacha i MAK zapodawać w jakiś specjalny sposób, może brajlem?
        • zapijaczony_ryj Re: O tak - z "was" na FK... :-))) 10.12.12, 08:52
          indeed4 napisał:

> > Większość z nas tak uważa
          >
          > Na szczęście normalny, myślący Polak a nie antykaczystowski talib z 6% sekty MA
          > K ma więcej oleju w glowie...
          >
          > www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/sondaz-raport-millera-najblizszy-prawdy,180111.html

19% to stały elektorat PiS-wataha plus sekta smoleńska
      • jacekm22 Re: Paweł Deresz jako drugi po Lechu Wałęsie mów 04.12.12, 18:47
        Amen !!
      • dystans4 Re: Paweł Deresz jako drugi po Lechu Wałęsie mów 05.12.12, 18:26
        Większość z nas tak uważa i może podpisać się pod słowami Pawła Deresza...
        --
        Pozdrowienia
        buldog.
      • zapijaczony_ryj Zdecydowana większość 09.12.12, 10:53
        allspice napisała:

> Większość z nas tak uważa i może podpisać się pod słowami Pawła Deresza...
        >
        > "Wcześniej, czy później zostanie ujawnione nagranie amerykańskich i rosyjski
        > ch służb wywiadowczych, które - o czym jestem przekonany - potwierdzi, że w cza
        > sie rozmowy Jarosława Kaczyńskiego z Lechem Kaczyńskim padło sformułowanie R
        > 21;Lądujcie koniecznie w Smoleńsku”
        • bozon.higsa Re: Zdecydowana większość 09.12.12, 10:56
          zapijaczony_ryj napisał:

> allspice napisała:
          >
          > > Większość z nas tak uważa i może podpisać się pod słowami Pawła Deresza..
          > .
          > >
          > > "Wcześniej, czy później zostanie ujawnione nagranie amerykańskich i ro
          > syjski
          > > ch służb wywiadowczych, które - o czym jestem przekonany - potwierdzi, że
          > w cza
          > > sie rozmowy Jarosława Kaczyńskiego z Lechem Kaczyńskim padło sformułowani
          > e R
          > > 21;Lądujcie koniecznie w Smoleńsku”

>
          >

I dlatego doszło do katastrofy?

Przychodzi baba do lekarza.
          Panie doktorze boli mnie w plecach jak się schylam.
          Nie schylać się...następny proszę.

• ayran to nie ma specjalnego znaczenia.... 04.12.12, 10:28
      ... z prawnego punktu widzenia to, co powiedział Jarosław bratu przez telefon jest nieistotne.
      Nawet jeśli (co bardzo prawdopodobne) przekonywał brata, ze powinien nakazać lądowanie, czy wręcz (po bratersku) wydawał mu takie "polecenie", to ostatecznym decydentem w tej sprawie był pierwszy pilot, który mógł odmówić wykonania polecenia nawet wydanego przez Błasika.
      Zresztą nagranie z kabiny jest powszechnie znane i żadnych bezpośrednich nacisków na nim nie ma. Amerykanie nie mają żadnego interesu w ujawnianiu nagrania, natomiast Rosjanie mają interes nie w ujawnieniu ich w celu wykazania jak było naprawdę, tylko w uzyskaniu własnej korzyści.
      • dystans4 Re: to nie ma specjalnego znaczenia.... 05.12.12, 18:29
        Za to jest wiele pośrednich, b. mocnych dowodów przemawiających za naciskami i to starczy.
        --
        buldog.
        • ayran Re: to nie ma specjalnego znaczenia.... 05.12.12, 19:53
          Ale wystarczy na co? Z faktu, ze Jarosław domagał się lądowania w Smoleńsku nie wynikają żadne sankcje karne dla Jarosława.
      • zapijaczony_ryj Re: to nie ma specjalnego znaczenia.... 08.12.12, 16:07
        ayran napisał:

> ... z prawnego punktu widzenia to, co powiedział Jarosław bratu przez telefon j
        > est nieistotne.
        > Nawet jeśli (co bardzo prawdopodobne) przekonywał brata, ze powinien nakazać lą
        > dowanie, czy wręcz (po bratersku) wydawał mu takie "polecenie", to ostatecznym
        > decydentem w tej sprawie był pierwszy pilot, który mógł odmówić wykonania polec
        > enia nawet wydanego przez Błasika.
        >
        z prawnego pewnie, ze nie, z moralnego tak!
        • ayran Re: to nie ma specjalnego znaczenia.... 08.12.12, 17:10
          zapijaczony_ryj napisał:

> z prawnego pewnie, ze nie, z moralnego tak!

I to jest właśnie powód, dla którego nie należy oczekiwać, że Amerykanie ujawnią treść rozmowy, zakładając że ją znają.
          >
    • never06 Re: Paweł Deresz jako drugi po Lechu Wałęsie mów 04.12.12, 10:30
      Z tego wypływa jeden wniosek – rząd musi znowu mieć przed sobą jakąś wielką wpadkę, skoro Deresz nagle powrócił na służbę. On może gadać byle co. Udowodnił, że ma ku temu uprawnienia. Nie interesuje go nawet, czy w grobie, na który chodzi, leży naprawdę ciało jego żony. Ot, taki przypadek. Służbowy, nie rodzinny.
      • des4 Re: Paweł Deresz jako drugi po Lechu Wałęsie mów 04.12.12, 10:31
        jaką służbę?
    • veglie Re: Paweł Deresz jako drugi po Lechu Wałęsie mów 04.12.12, 13:00
      Deresz też mówił,że po tragicznej śmierci żony standard życia mu spadł.....
    • zoil44elwer Re: Paweł Deresz jako drugi po Lechu Wałęsie mów 04.12.12, 15:54
      Wdowiec P Szymanek mądry jak mędrzec Europy Cienki Bolek? A wyborcy nie chcieli go nawet za Senatora!
      • bozon.higsa Re: Paweł Deresz jako drugi po Lechu Wałęsie mów 04.12.12, 16:01
        zoil44elwer napisał:

> Wdowiec P Szymanek mądry jak mędrzec Europy Cienki Bolek? A wyborcy nie chcieli
        > go nawet za Senatora!

Kiedy przeczytałem to, co ta pierdoła nagadała, to dopiero podziwiam Jolantę Deresz..
    • woda_woda Nie podoba mi się 04.12.12, 15:59
      twierdzenie, jakoby prezes "miał krew na rękach" tak samo, jak twierdzenie, jakoby tę krew na rękach miał Tusk.

O czymkolwiek bracia by nie rozmawiali, nie ma to znaczenia, albowiem wszyscy wiemy o tym, że decyzję o lądowaniu podejmuje dowódca samolotu. Tu - o czym tez wiemy - podjął decyzję błędną.

Jednocześnie dla nikogo nie jest tajemnicą, że prezydent Kaczyński nie pełnił swojej funmcji samodzielnie, tylko pod dyktando brata. Ale nie widzę powodu, aby to dziś - gdy sprawa jest dawno miniona, ją rozstrząsać.
      • felinecaline Re: Nie podoba mi się 04.12.12, 17:19
        Tak, wodo - conieco "poplynelas" w tym poscie.
        Bo oczywiscie JEgo Nadwysokosc Pan Prezydent rzekl byl lub przekazac nakazal: "Ja muszem byc w Smolensku najpozniej za godzinke, wieeeem, trudne warunki som i ladowac nie powinnismy ale w koncu...to wy piloci tu rzadzicie, ja wszystkich tylko niejszym niewatpliwie Urzadzam a nie laduja tylko tchorze"
        • woda_woda Re: Nie podoba mi się 04.12.12, 17:21
          elinecaline napisała:

> Tak, wodo - conieco "poplynelas" w tym poscie.

Ale z czym konkretnie "popłynęłam"?
          Z czym, co napisałam nie zgadzasz się?
    • tabor70 Re: Paweł Deresz jako drugi po Lechu Wałęsie mów 04.12.12, 16:31
      Alez ty >ryj_zapijaczony_banow_26< wolaku jeden, potrafisz durnymi bo durnymi ale jednak swego rodzaju humorestkami rozsmieszac ludzi. Ja sie az poplakalem czytajac twe humorestki. Ty probuj tez cos stworzyc wierszem, bedzie jeszcze weselej hehehehehehehehehehe!!!
      • bozon.higsa Re: Paweł Deresz jako drugi po Lechu Wałęsie mów 04.12.12, 16:40
        tabor70 napisał(a):

> Alez ty >ryj_zapijaczony_banow_26< wolaku jeden, potrafisz durnymi bo
        > durnymi ale jednak swego rodzaju humorestkami rozsmieszac ludzi. Ja sie az pop
        > lakalem czytajac twe humorestki. Ty probuj tez cos stworzyc wierszem, bedzie je
        > szcze weselej hehehehehehehehehehe!!!

Autor wątku swoim wątkiem potwierdził tylko,że prócz istnienia sekty pisowskiej istnieje również sekta peowska.
        Problem w tym,że obie sekty głoszą swoja prawdę.
        Każda z tych sekt, uzurpuje sobie prawo do nieomylności.

Mnie takie wątki cieszą, pokazują jaka jest różnica między oboma sektami.
    • mucha-kopaczka moment,Deresz uratował się z katastrofy ? słyszał? 04.12.12, 16:51
      czy zgaduje ? a może towarzysze mają bezpośrednio z kosmosu wiadomości czyli iz Maskwy ?
      • bozon.higsa Re: moment,Deresz uratował się z katastrofy ? sły 04.12.12, 16:56
        mucha-kopaczka napisała:

> czy zgaduje ? a może towarzysze mają bezpośrednio z kosmosu wiadomości czyli iz
        > Maskwy ?

Już pisałem, Deresz i Bolek mają przecieki z podsłuchu tajnych służb rosyjskich i amerykańskich.O żesz q......

Fajne kwiatki Deresz, nawet nie wiesz jak się kompromitujesz taka "gadką".

• niegracz głupie, prymitywne oszczerstwa 04.12.12, 18:19
        dlatego tak łatwo trafiaja na podatny grunt\

kto powiedział że publisia jest mądra ?

_ Piloci mieli do wyboru tylko :

- wylądowac i to na piątkę
        - albo odlecieć na inne lotnisko

_ Na pewno nie podejmowali próby ladowania we mgle-

gdyż w takich warunkach nawet jesli by dostrzegli swiatła pasa
        lądowanie byłoby twarde lub b. twarde
        - na pokładzie mieli sporo osób starszych
        przy twardym przyziemieniu mogłyby im chrupnąc kosci, czy wyleciec dysk

- byłby skandal , kompromitacja

- dlatego piloci zeszli na wysokosc decyzji - warunków nie było i rozpoczeli manewr odejscia

Komisja Millera nie wyjasniła
        dlaczego samolot znalazł sie nie tylko tak nisko. nie tylko kilometr przed pasem ale i 80 m obok osi pasa
        próbowali robic z pilotów niedouczonych gamoni- i rzeczywiście tylko to tlumaczyłoby przebieg zdarzenia wg MAk
        ale to nie byli niedouczeni piloci
        • jacekm22 [...] 04.12.12, 18:51
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • wariant_b Re: głupie, prymitywne oszczerstwa 05.12.12, 11:42
          niegracz napisał:
          > _ Na pewno nie podejmowali próby ladowania we mgle-

Niestety, jedyne co nam pozostało to nagrania z rejestratorów pokładowych
          i nagrania z wieży lotniska - tych nagrań nie da się żadną siłą zinterpretować
          jako niepodejmowanie próby lądowania we mgle.

> - byłby skandal , kompromitacja

Skandal i kompromitacja byłyby również, gdyby prezydent Kaczyński nie dotarł
          na swój wiec w Katyniu. Jestem ciekaw, czyją kompromitację wolałbyś -
          pilota czy prezydenta. Na marginesie - skandalem jest już sama nieproszona
          obecność głowy jakiegoś państwa na terenie innego państwa.

> - dlatego piloci zeszli na wysokosc decyzji - warunków nie było i rozpoczeli
          > manewr odejscia

Warunków nie było już znacznie wcześniej. Rozumiałbym jeszcze chęć sprawdzenia
          gdyby warunki były "na styk" ale w warunkach skrajnie poniżej minimum?
          Manewr odejścia zaczęli na wysokości ok. 30 metrów nad gruntem. Nie uważasz,
          że to trochę za późno? Rejestrator FDR zapisuje działania załogi, więc wiemy
          na jakiej wysokości pilot rozpoczął manewr i wiemy dlaczego w tym samolocie
          i przy tym ukształtowaniu terenu nie musiało się to udać.

Może chcieli powtórzyć "sukces" załogi Jaka, który potrzebuje 450 metrów
          pasa do lądowania, więc może nadlecieć nad lotnisko, które widać na 400 metrów
          na 70 metrach a nie 20-tu.

> próbowali robic z pilotów niedouczonych gamoni- i rzeczywiście tylko to
          > tłumaczyłoby przebieg zdarzenia wg MAk

Pilot nie ma większego wpływu na to, czy jest douczony, czy nie jest douczony.
          To nie on szkoli się samodzielnie, nie on sam weryfikuje swoje umiejętności
          i nadaje sobie uprawnienia. A raport MAK nie robi z pilotów niedouczonych
          gamoni, tylko wymienia przypuszczalne przyczyny, dla których piloci nie
          mając odbytych odpowiednich szkoleń i towarzyszących im uprawnień
          decydują się na wykonywanie niebezpiecznych manewrów i wykonują je
          w sposób nie do końca właściwy. Wnioskiem z raportu nie jest wymiana
          pilotów w 36 Pułku, ale regularne szkolenia na symulatorze i zamykanie
          drzwi do kabiny.
          • zoil44elwer Re: głupie, prymitywne oszczerstwa 06.12.12, 17:46
            ...skandalem jest obecność bez zaproszenia "głowy" obcego państwa na terytorium innego państwa.Na Zamku Królewskim w W-wie,notabene "zbudowanego przez komunistę E Gierka jest herb polskiego Woj smoleńskiego!
        • zoil44elwer Re: głupie, prymitywne oszczerstwa 06.12.12, 17:34
          Douczone orły pilotażu.....
          Wysokość 120 meter...brak reakcji kapitana.
          80...
          60.....brak reakcji!
          40 m......
          20-10 ....poziom 0 ,o k.....i BUM/2010-04-10.
          • bozon.higsa Re: głupie, prymitywne oszczerstwa 06.12.12, 17:48
            zoil44elwer napisał:

> Douczone orły pilotażu.....
            > Wysokość 120 meter...brak reakcji kapitana.
            > 80...
            > 60.....brak reakcji!
            > 40 m......
            > 20-10 ....poziom 0 ,o k.....i BUM/2010-04-10.

Lubię czytać Twoje posty. Ten jest jednak wyjątkiem, rozumiem,że możesz mieć gorszy dzień.

• grande.toscano czyli dwóch donosicieli bezpieki ma takie samo zda 04.12.12, 20:24
      nie. Przynajmniej oficerowie prowadzący tym razem się porozumieli
      • calun_torunski jesli Walesa byl donosicielem bezpieki to czemu 05.12.12, 09:22
        Lech i Jaroslaw promowali go na prezydenta w 1990 i nastepnie zajeli eksponowane stanowiska w jego kancelarii ???

czy robili to w uzgodnieniu z "oficerem prowadzacym" czy chcieli go "przechytrzyc" ???
        • obraza.uczuc.religijnych To były Wallenrody 05.12.12, 09:24

• zoil44elwer Re: jesli Walesa byl donosicielem bezpieki to cze 05.12.12, 12:13

• boblebowsky Też przyłączam się do przeciwników 05.12.12, 13:50
      takich wypowiedzi. Brzmią podobnie niedorzecznie jak pisowskie teorie o zamachu.

pan_ryj_zapijaczony_banow_26 napisał:

> prawdę, ze to brat bratu kazał lądować.
      > Miliony Polaków zmęczonych comiesięcznymi wygłupami prezesa i jego sekty pod pa
      > łacem prezydenckim żąda upublicznienia ostatniej rozmowy braci.
      > Czas skończyć z tym comiesięcznym cyrkiem psychicznie chorego człowieka i zarzu
      > caniem rzadowi czegoś czego się samemu przez własną głupotę dokonało (okrutne m
      > orderstwo 96 osób):
      > www.fakt.pl/Jaroslaw-Kaczynski-kazal-ladowac-bratu-w-Smolensku-Pawel-Deresz-padlo-sformulowanie-ladujcie-w-Smolensku-,artykuly,190105,1.html
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Też przyłączam się do przeciwników 05.12.12, 13:55
        Wypowiedź może i niedorzeczna, ale dlaczego taką ewentualną wersją katastrofy nie zajmował się zespół posła Macierewicza? Czy poseł Kaczyński zeznawał w tej sprawie przez zespołem dążącym do prawdy?
        • zapijaczony_ryj Paweł Dereż pyta Jarosława kaczyńskiego 05.12.12, 18:31
          Kto zamordował jego żonę?
          • zoil44elwer Re: Paweł Dereż pyta Jarosława kaczyńskiego 06.12.12, 17:56
            zapijaczony_ryj napisał:

> Kto zamordował jego żonę?
            Pan Szymanek-Deresz do M Wassermman u Moniki O.......
            Pani politycznie wykorzystuje tragedię smoleńską do swoich celów!
            MW-Pan startując w wyborach jako wdowiec po JSD tego nie czyni!?
            PSD.......??
        • boblebowsky Re: Też przyłączam się do przeciwników 05.12.12, 18:52
          obraza.uczuc.religijnych napisał:

> Wypowiedź może i niedorzeczna, ale dlaczego taką ewentualną wersją katastrofy n
          > ie zajmował się zespół posła Macierewicza? Czy poseł Kaczyński zeznawał w tej s
          > prawie przez zespołem dążącym do prawdy?

Tu się zgadzam, powinni też potraktować poważnie hipotezę ataku Marsjan.
          • kotek.filemon Re: Też przyłączam się do przeciwników 06.12.12, 14:55
            boblebowsky napisał:

> Tu się zgadzam, powinni też potraktować poważnie hipotezę ataku Marsjan.

No heloł, to jest zespól Macierewicza. Oni poważnie traktują wszystko.
            • zoil44elwer Re: Też przyłączam się do przeciwników 06.12.12, 18:06
              kotek.filemon napisał:

> boblebowsky napisał:
              >
              > > Tu się zgadzam, powinni też potraktować poważnie hipotezę ataku Marsjan.
              >
              > No heloł, to jest zespól Macierewicza. Oni poważnie traktują wszystko.
              > W USA(poważne mocarstwo?) od śmierci prezydenta JFK(1963) powstało tyle hipotez na temat jego śmierci-od sprawstwa CIA-FBI-MAFII-F CASTRO-L JOHNSONA-OSWALDA-KGB....aż do Panbóczka.
      • dystans4 Re: Też przyłączam się do przeciwników 05.12.12, 18:32
        Nie brzmią równie niedorzecznie, w ogóle nie brzmią niedorzecznie. Jest wiele pośrednich dowodów świadczących na rzecz takiego scenariusza, łatwo je wymienić.
        A utajniony przebieg rozmowy każe przypuszczać, że jest co utajniać.
        --
        Pozdrowienia
        buldog.
        • boblebowsky Re: Też przyłączam się do przeciwników 05.12.12, 18:55
          dystans4 napisał:

> Nie brzmią równie niedorzecznie, w ogóle nie brzmią niedorzecznie. Jest wiele p
          > ośrednich dowodów świadczących na rzecz takiego scenariusza, łatwo je wymienić.
          >
          > A utajniony przebieg rozmowy każe przypuszczać, że jest co utajniać.

Zlituj że się:) Oczywiście że był pewien klimat presji podczas tego lotu, ale prawdopodobnie bezpośrednich nacisków nie było, a ostateczne decyzję podejmowali i tak piloci. Z tej perspektywy rozmowa kaczek jest tu mało istotna.
          > --
          > Pozdrowienia
          > buldog.
          • kaczyjar Re: Też przyłączam się do przeciwników 05.12.12, 20:53

Narażasz się że nasi piloci nie umieli latać. Nosz ... qorwa nie umieli. Normalni lotnicy śmierci.
            Uda się albo się nie uda.
            • rzewuski1 Re: Też przyłączam się do przeciwników 05.12.12, 21:02
              umieli latać w końcu do Smoleńska dolecieli
              tylko ta mgła ich przerosła
            • zoil44elwer Re: Też przyłączam się do przeciwników 06.12.12, 18:15
              HYMN polskich lotników.....autentico.
              My w swoim locie do gwiazd pędzimy na pełny gaz
              choć wielu zginęło z nas, my zawsze na pełny gaz!!
    • zapijaczony_ryj Link 06.12.12, 08:41
      www.tvn24.pl/niech-kaczynski-mi-odpowie-kto-zamordowal-moja-zone,292861,s.html
    • volupte Re: Paweł Deresz jako drugi po Lechu Wałęsie mów 09.12.12, 13:01
      A ktory rząd sie przyznał ze ma takie nagranie? Jest taki, nie słyszałem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka