Dodaj do ulubionych

Kto odpowiada za nieinternowanie Pana Prezesa?

12.12.12, 18:23
Michnik, Jaruzelski, Geremek, Kiszczak - glownie ta czworka uwziela sie na Pana Prezesa i specjalnie ustalono, zeby go nie internowac w obawie o to, ze moglby stac sie zbyt znaczacy w tzw. "koncesjonowanej opozycji". Bano sie patriotyzmu Pana Prezesa i jego nieprzekupstwa. Wkrotce napisze na ten temat wiersz.
Obserwuj wątek
    • woda_woda Trzeba prezesa szybko internować. 12.12.12, 18:25
      Najlepiej w jakiej Gołdapii na dwa lata.
      • zapijaczony_ryj Re: Trzeba prezesa szybko internować. 12.12.12, 18:26
        woda_woda napisała:

> Najlepiej w jakiej Gołdapii na dwa lata.

Sugeruje Tworki
      • lionold Re: Najlepiej w jakiej Gołdapii na dwa lata. 12.12.12, 18:53
        W Gołejdupie? Na niego nigdy nie działała. I jeszcze by się rozpił jak Wałęsa.
    • zapijaczony_ryj Blikle 12.12.12, 18:26
      od którego SB kupowało paczki dla Jarosława vel TW Pączek
      • czan-dra Re: Blikle 12.12.12, 19:00
        A gdzie tam Blikle, sami piekli i do tego faszerowali je domowej roboty arszenikiem.
        A że z towarem w komunie było krucho, to i arszenik nie wychodził jak powinien.
      • losiu4 Re: Blikle 12.12.12, 19:07
        zapijaczony_ryj napisał:

> od którego SB kupowało paczki dla Jarosława vel TW Pączek

jak na razie to wylazło parę tysięcy litrów różnorakiego alkoholu przeznaczonego dla Bolesława :)

Pozdrawiam

Losiu
        • erte2 Re: Blikle 12.12.12, 23:09
          losiu4
          Zaniechaj waść bo żałosny jesteś...
          • losiu4 Re: Blikle 13.12.12, 15:39
            to nie ja. To papiery :)

Pozdrawiam

losiu
      • kum.z.antalowki fujarek z kompleksem niedocenionego kombatanta 12.12.12, 19:49
        Kiedyś zapytano o p. Jarka gen Jaruzelskiego...

...Jarosław Kaczyński?... Dla mnie to była postać zupełnie nieznana. Wałęsa, Bujak, Frasyniuk, Michnik, Kuroń, ale Kaczyński? Internowano kilka tysięcy ludzi, również Lecha Kaczyńskiego... Ale Jarosław widocznie niewiele znaczył i to jest chyba jego kompleks. Ja mam swój, Glemp ma swój, a Jarosław Kaczyński swój. On niedocenionego kombatanta. I teraz odwet, rewanż... te pokrzykiwania o ZOMO i komunie… Gdyby np. Niesiołowski to mówił... ale ten nie potrzebuje sobie niczego dopisywać do życiorysu i zachowuje pewien umiar, czy Michnik, Kuroń to ja bym nawet i zrozumiał - oni dużo wycierpieli, ale Jarosław Kaczyński? ...
        • losiu4 Re: fujarek z kompleksem niedocenionego kombatant 12.12.12, 20:42
          bo Spawacz kojarzy jeno swoich podwładnych, co znaczniejszych kapusi, współpracowników z lewicy laickiej i nadzorców z Moskwy :)

pozdrawiam

losiuu
          • fiu-bzdziu2010 Re: fujarek z kompleksem niedocenionego kombatant 12.12.12, 22:19
            mówisz o Bujaku, Frasyniuku, Wujcu ????
            wredny jesteś!!!!!
            • erte2 Re: fujarek z kompleksem niedocenionego kombatant 12.12.12, 23:12
              fiu-bzdziu2010 napisała:

...mówisz o Bujaku, Frasyniuku, Wujcu ???? wredny jesteś!!!!!
              Nie kochana, tylko żałosny...To z bezsilności.
    • rzewuski1 to wina Tuska 12.12.12, 19:01
      to chyba oczywiste ze Tusk za to odpowiada
      • losiu4 Re: to wina Tuska 12.12.12, 19:08
        owszem, od czasów co najmniej Olszewskiego ryży nie rusza kapusi, żeby im się krzywda nie stała. i nadal tak robi.

pozdrawiam

Losiu
        • alistair-p Re: to wina Tuska 12.12.12, 20:20
          To już wiem czemu Jarosław K. nadal jest na wolności !!!
          • losiu4 Re: to wina Tuska 12.12.12, 20:38
            alistair-p napisał:

> To już wiem czemu Jarosław K. nadal jest na wolności !!!

zapomniałeś ze to już nie komuna. Teraz inaczej ludzi się niszczy

pozdrawiam

Losiu
    • l.george.l Re: Kto odpowiada za nieinternowanie Pana Prezesa 12.12.12, 19:02
      Lojalka, zerowa rola w strukturach Solidarności albo żółte papiery.
    • podmiot_faktu To komuna zrobiła mu na złość ... 12.12.12, 19:03
      ... i teczki też złośliwie mu nie założyła.
    • losiu4 Re: Kto odpowiada za nieinternowanie Pana Prezesa 12.12.12, 19:05
      sprawa jest prostsza. po prostu tych niebezpiecznych internmowano lub aresztowano 'na powaznie", innych niebezpiecznych, ale na zasadzie ze nie wszystkich można zamknąć (było nie było w okołosolidarnościowych ruchach zgromadzonych było miliony ludzi) zostawino w miarę w spokoju. Natomiast tych pseudoniezbepiecznych, holubionych przez kiszczakowców, jak bolesława, "internowano' w warunkach że tak powiem wypoczynkowych. Z dostawą trunków różnorakich liczonych najwygodniej chyba w stulitrowych beczkach, bo raczej nie w butelkach, bo tysiące wychodza

Pozdrawiam

Losiu
      • woda_woda No widzisz, łosiu, a twojego prezesa 12.12.12, 19:07
        tylko pączkiem na komendzie. Z marmoladą. Na tyle wyceniono jego "powagę".
        • losiu4 Re: No widzisz, łosiu, a twojego prezesa 12.12.12, 19:09
          czeakj, mówisz o pączku na komendzie czy dwustu litrach wódy w Arłamowie?

poozdrawiam

losiu
          • kum.z.antalowki losiu, broń cichopodszywajki, wyjdziesz na idiotę 12.12.12, 20:00
            [url=http://kreatorium.com/uploads/pliki/wzory/galeria/5d0e7a1532ac2f5f8eb4e872e8137c7f.jpg]A prawda jest taka jaka jest[/url]
          • ave.duce Ho, ho, ten Wałesa to miał zdrowie, żeby sam tyle 12.12.12, 20:07
            alkoholu wypić.
            Nie to, co figurant JARek K. - ledwie herbatę wypił, bidulek.
            • olga_w_ogrodzie Re: Ho, ho, ten Wałesa to miał zdrowie, żeby sam 12.12.12, 20:32
              się dowiedziałam, Ave, że, poza tą IPNowską książką o L. Wałęsie i opowieściami o jego rzekomym chlaniu, za chwilę będzie wydana książka o Lechu autorstwa pewnego BORowika.
              i w swojej książce on całkiem co innego mówi - a mianowicie to, że Wałęsa wcale nie chciał chlać.
              wódy to kompletnie, czasem pojedyncze piwo.
              a już z BORowikami, to kompletnie nie.
              i w różnicach choćby n/t chlania tego wyłazi mentalność i "rzetelność" IPNowska.
              • losiu4 Re: Ho, ho, ten Wałesa to miał zdrowie, żeby sam 12.12.12, 20:45
                nie zeby co, ale to nie są bajędy o pseudochlaniu, a zwykła komusza buchalteria, nie na pokaz, tylko do rozliczenia się :) Zreszta popatrz tylko na nalaną twarzyczkę Bolesława, Nawet fotoszop nie jest w stanie tego ukryć

pozdrawiam

Losiu
                • olga_w_ogrodzie Re: Ho, ho, ten Wałesa to miał zdrowie, żeby sam 12.12.12, 20:50
                  rimbi, rimbi, rimbi, rimbi.
                  słit Dżordżia Braun.
            • losiu4 Re: Ho, ho, ten Wałesa to miał zdrowie, żeby sam 12.12.12, 20:40
              ave.duce napisała:

> alkoholu wypić.

ano miał zdrowie. Miał, bo teraz nawet na retuszowanych zdjęciach to co wychlał z klawiszami wychodzi...

pozdrawiam

losiu
              • ave.duce Ho, ho ;) 12.12.12, 22:02

... W okresie styczeń-kwiecień 2007 Kancelaria Prezydenta wydała na alkohol 83 tysiące złotych ...
          • erte2 Re: No widzisz, łosiu, a twojego prezesa 12.12.12, 23:17
            losiu4
            Widzę biedaku że wysilasz się ponad miarę, a i tak wszyscy cię olewają. Tedy bądź mi wdzięczny że cię zauważyłem, ale powtarzam raz jeszcze: żałosny jesteś, przypominasz wiejskiego głupka w towarzystwie inteligentów który koniecznie chce zaistnieć nie zdając sobie sprawy jaki jest groteskowy w tym usiłowaniu zwrócenia na siebie uwagi.
    • wariant_b Pani Jadwiga Kaczyńska 12.12.12, 21:40
      Chciała zrobić synkowi dobrze, a wyszło jak wyszło.

---
      > Wkrotce napisze na ten temat wiersz.

Proponuję poemat.
      Wolsko, Ojczyzno moja, ty jesteś jak pączek.
      Schrupać ciastko - mieć ciastko. I nie zbrudzić rączek.

• ave.duce Re: Pani Jadwiga Kaczyńska 12.12.12, 22:04
        Bez serc, bez ducha, to szkieletów ludy;
        Pączku! dodaj mu skrzydła!
        Niech nad tuszczym wzleci światem
        W pisią dziedzinę ułudy:
        Kędy Ojciec Te eR tworzy cudy,
        Nowości potrząsa kfiatem
        I pakuje do wnętrza śliwkowe powidła.
        Pączku! Jarkowy nektarze żywota
        Natenczas słodki, gdy z nikim nie dzielił...

"NW" nr 71
        • lackzadek A mi gnom dynda. Mieciu, wiersz! Autor! 12.12.12, 22:15

Ave! Śliczny kfiatek!
      • dystans4 Re: Pani Jadwiga Kaczyńska 13.12.12, 01:04
        Wolsko, Ojczyzno moja, ty jesteś igruszka.
        Pobawić się ładnie – nie zranić paluszka.
    • douglasmclloyd Wałęsa! 12.12.12, 23:06
      Internowania nie załatwił, męża nie załatwił, no nic Jarkowi nie załatwił.
    • piq do biednego zagubinego łosia:... 13.12.12, 01:14
      ...teczku jarku esbe zamknęło w 1982 roku w lecie i skierowało do archiwum. Jarosław był nikim, w karierę wciągnął go brat, który się wyrwał z chorego domu rodzinnego i został normalnym człowiekiem, a nie rozhisteryzowaną łajzą wzorem rodzinnym wykładającym prawo esbekon jeszcze w sierpniu 1981 roku, jak ta biedna ciocia jarcio.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka