Dodaj do ulubionych

Co robić z pijanym posłem?

IP: *.dwory.pl / *.dwory.pl 12.07.04, 03:42
BRAWO !!!
Debilizm przerasta wyobraźnię.
Tym panom, jak i innym z górnej półki, już dziękujemy.
Proponuję dopisać dodatkowy punkt w instrukcji postępowania z pijanym
osobnikiem nie reagującym na usilne prośby policjanta: może pocałuje go w
tyłek i oczywiście potwierdzi to zdjęciem, które prześle do mędrca-twórcy.
LUDZIE nie wystawiajcie na śmieszność naszego Narodu !!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: polonus Co robić z pijanym posłem? IP: *.proxy.aol.com 12.07.04, 03:52
      Jak nie wiecie co robic to spytajcie Amerykanow, Anglikow, Niemcow,
      Francuzow i innych co oni robia w takich sytuacjach i zrobcie to samo
      w Polsce. Przy okazji spytajcie ich czy u nich w parlamentach sprzedaja
      alkohole w caffeteriach czy restauracjach.
      • Gość: Pow!slak NIGDY WIECEJ NIE WYBIERAC IP: *.oak.inreach.net 12.07.04, 08:39
      • Gość: darecki Re: Co robić z pijanym posłem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.04, 11:07
        Polonus znaczy polak na obczyznie, a tacy zwykle wiedzą że takie same przepisy
        są u Amerykanow, Anglikow, Niemcow, Francuzow i innych.
        P.S. tak, sprzedają alkohole.
        Proponuję się przesiąść na inny temat np. sałatki warzywne
    • Gość: SPUSCI MAJTECZKI NA TERAPIE GO DO DR.ANDRZEJA PSYCHOLOGA IP: *.sympatico.ca 12.07.04, 03:54
    • Gość: biegły sądowy Re: Co robić z pijanym posłem? IP: 62.121.73.* 12.07.04, 04:04
      Czy policjanci zawsze mówią z błędami ortograficznymi ?
      • Gość: 2yoo4yoo Do Izby Wytrzezwien IP: *.netserv.net / *.netserv.net 12.07.04, 10:56
        Pijany posel to taki sam czlowiek,jak pan Maniek spod budki z piwem.Jesli pan
        Maniek przeinwestyje,to chlopcy-radarowcy wioza go do Izby Wytrzezwien/jak
        np.Kasie figure-byla kiedys taka aktorka o zacieciu mocno rozrywkowym/.A jak w
        miescie nie ma izby wytrzezwien,to na dolek na 24 godziny,czy pod klucz,aby
        wytrzezwial.A ta instrukcja panie inspektorze Komendancie Glowny
        Policji,pachnie na mile Karta Dodatkowych Przywilejow.Nie tedy droga.
    • Gość: mee... Re: TRZEBA BYC... POSLEM IP: *.avenel01.nj.comcast.net 12.07.04, 04:07
      ...a nie czlowiekiem zwyczajnym...bo czlowieka zwyczajnego...zaraz
      obraczkuja...krowy jedne z policji...czyli milicji...bo sztandary im tam ciagle
      wisza...z prl-u to wszystko sie wzielo...i tak trzymamy...znaczy
      oni...trzymaja...a przy okazji pala glupa...
    • Gość: Praktyk Re: Co robić z pijanym posłem? IP: *.home.cgocable.net 12.07.04, 04:08
      Stosowanie zagranicznych metod raczej nie wchodzi w gre. Najpierw trzeba by
      zmienic prawo. Najprosciej, jesli glina wyciagnie noz i przebije opony
      delikwentowi. Potem moze spokojnie odjechac, bo na felgach jeszcze nikt nie
      uciekl.
    • Gość: jurek K Re: Co robić z pijanym posłem? IP: 209.250.149.* 12.07.04, 04:11
      Hmm, u nas w Kanadzie (jak i w USA) immunitet maja tylko dyplomaci panstw
      obcych. Zaden sedzia, ani posel ani senator nie maja zadnego immunitetu i na
      ulicy nie maja zadnych innych praw niz zwykli obywatele.

Ba, pare lat temu byl przypadek, ze premier (wtedy) Kanady, Jean Chretien,
      szedl w towarzystwie ochroniarzy na ulicy i jakis facet cos tam protestowal i
      zblizyl sie za mocno do premiera. Zanim ochrona zareagowala sam pan premier
      zlapal faceta za gardlo i go odepchnal. Sprawa zrobila sie glosna, bo policja
      pytala faceta, czy chce oskarzyc premiera Kanady o atak na jego samego - ale
      facet powiedzial ze nie ... Nie wiem, czy sie troche przestraszyl, czy tez nie
      chcial sie procesowac ... W kazdym razie - widzicie do czego zmierzam ...

Poslowie i senatorowie maja jedynie "immunitet" w sali Izby Gmin albo Senatu -
      chodzi o to, zeby nie mozna ich bylo bez przerwy ciagac po sadach za to co
      mowia w czasie debaty parlamentarnej.

Ale po wyjsciu - ZADNYCH dodatkowych praw.

W ciagu wielu lat zycia w Kanadzie czytalem o paru sprawach jak policjanci
      zaaresztowali pijanych sedziow (zdaza sie BARDZO rzadko, ale sie zdarza) - i
      normalnie byla sprawa sadowa jak kazdego innego obywatela i prawko "leci" na
      rok. A byl jeden przypadek, ze ten sam sedzia (z B.C.) byl skazany 2 razy w
      ciagu jakiegos okresu czasu i musial za drugim razem spedzic 1 tydzien w
      wiezieniu (min. kara za drugi raz.)

Jakies 10 lat temu, kolo Montrealu, policja (morality squad) zrobila nalot na
      t.zw. "massage parlor" i m.in. nakryla sedziego. Sedzia sie tlumaczyl, ze zawod
      sedziego jest bardzo "stressant" i po pracy w sadzie poszedl sie po prostu "od-
      prezyc". Nic nie pomoglo - tez mial sprawe sadowa.
      • Gość: PRO POBLICO BONO KODEKS NAPOLEONA i PRAWO IMPERIALNE IP: *.sympatico.ca 12.07.04, 04:46
        Kto zna w zarysie te dwa prawa to musi byc pelen szacunku do KODEKSU NAPOLEONE.
        Niestety zdaje sie, ze on bedzie zanikal. W Kanadzie KN obowizuje w QUEBEC a
        dalej PI. To prawo jest pozbawione calkowicie humanitaryzmu i tworzy
        preferencje dla silniejszego. Ten podwojny obieg dokumentacji, jeden dla
        adwokatow utajniony, a drugi, ktory daje przejrzystosc sprawy. Zawsze to odbywa
        sie kosztem osoby slabszej (bez pieniedzy). W sprawach cywilnych jedna szansa
        wygrania jej, jest zrezygnowanie z prawnika. Wygrania, to znaczy w bilansie
        strona slabsza nie zostanie ograbiona. Innaczej jest w sprawach karnych. Tam
        szybko zapadaja wyroki. Postepowanie sadowe pelne jest "wodotryskow", ktore nie
        zmieniaja grozy ogolnej. Tam jest totalna korupcja, tylko do tej korupcji
        zaklada sie dwie pary bialych rekawiczek.
        • Gość: mee... Re: KODEKS NAPOLEONA i PRAWO IMPERIALNE IP: *.avenel01.nj.comcast.net 12.07.04, 04:56
          cale szczescie...,ze dwie pary bialych rekawiczek a nie trzy-jak ktos sie spyta
          to odpowiem...quebec to francja...ciagle chce sie oderwac od canady...panuje
          tam tylko ...a raczej panuja baki fracunskie...
        • Gość: ANDRZEJ-Chicago Re: KODEKS NAPOLEONA i PRAWO IMPERIALNE IP: *.client.comcast.net 12.07.04, 05:01
          I co Panie Komendancie Szreder chyba juz czas opuscic te stanowisko na ktore
          zostal Pan powolany przez pobratynca Millera z wiadomej parti ktory dobrze
          zaczal a zle skonczyl.Jezeli czuje sie Wasc Oficerem Nie Plam Honoru ,Godnosci
          gdyz mundur doczegos zobowiazuje,usun sie Wasc w cien a ludzie uwierza zes
          chlop honorowy.
          • Gość: Alfred Re: KODEKS NAPOLEONA i PRAWO IMPERIALNE IP: *.nas4.gainesville1.fl.us.da.qwest.net 12.07.04, 05:15
            RADA!
            Starac sie nie wiedziec, ze to jest posel
            Do czasu okazania legitymacji poselskiej -
            nie wie sie, ze to posel.
            W tym czasie masz prawo dac wpierdol awanturnikowi.
            Jak okazuje legitymacje-trzymaj oczy odwrocone
            w druga strone i rob swoje.
            • Gość: niewiem Re: KODEKS NAPOLEONA i PRAWO IMPERIALNE IP: *.acn.waw.pl 12.07.04, 12:07
              a posel powie ze nie wiedzial ze nie mogl prowadzic urzniety. w innych krajach zachodnich jakos ten problem rozwiazali (procedura postepowania w przypadku pijanego kierowcy kazdego statusu), moze bysmy siegneli przykladu dobrego zamiast probowac wszystko spie.... na wlasna reke bo wiemy lepiej. do jasnej cholery.
    • Gość: og Pijany "prorok"? IP: *.nycmny83.dynamic.covad.net 12.07.04, 05:56
      • Gość: oki Re: Pijany "prorok"? IP: *.itc.pw.edu.pl 12.07.04, 08:41
        nareszcie Pani/Pan napisał/a - już byłem ciekaw, czy tylko ja widzę "pijanego
        proroka".
        hi hi hi
        pozdrawiam
        • Gość: 306 Re: Pijany "prorok"? IP: *.ic.invar.com.pl 12.07.04, 09:18
          "Prorok"=prokurator.
    • Gość: Kuba Re: Co robić z pijanym posłem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.04, 05:59
      Zmniejszyć ilość posłow do 200, zlikwidować senat,zlikwidować alkohol pod
      każdą postacią w kuluarach sejmu,zlikwidować wszystkie przywileje poselskie
      t.j.darmowe przeloty i przejazdy i inne.Upoważnić straż marszałkowską do
      stosowania alkotestu a kaplicę zamienić na izbę wytrzeżwień.Za pijaństwo w
      pracy potrącać z diety.Wprowadzić listę obecności, aby skończyło się okradanie
      podatnika.Efekty wprowadzania ustaw przez pijanych posłow widać w życiu
      codziennym.Pijany poseł to także przestępca.
    • Gość: ryszard Re: Co robić z pijanym posłem? IP: 5.2.* / *.chello.pl 12.07.04, 06:00
      należy bandytom za kierownicą podać mleczko i zmienic pampersa
    • Gość: npr lukasz Szwejku! Wy jestescie skonczonym idiota! IP: *.ne.client2.attbi.com 12.07.04, 06:04
      Tak jest! Melduje poslusznie, ze juz wczesniej wojskowa komisja lekarska
      zwolnila mnie od sluzby dla Najjasniejszego Pana, wraz z jednym panem
      generalem, za wrodzony idiotyzm!
    • Gość: Rosomak Re: Święte krowy do Indii, a nie w Polsce. IP: 157.25.139.* 12.07.04, 06:24
      Święte krowy do Indii, a nie w Polsce.
      Gdy mnie stuknie jakiś obwieś z Poselstwa i będzie próbował zasłonić się
      legitymacją. To jest 100% pewne, że zeżre ją w mojej obecności, bez względu na
      skutki, jakie miałyby mnie spotkać. A autora takiego pomysłu powinno się
      zdegradować, co mam nadzieje nastąpi. Dosyć debili mamy w policji, będzie o
      jednego mniej.
    • Gość: samsob Re: Co robić z pijanym posłem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 06:52
      To samo co z każdym pijanym przysłowiowym Kowalskim, z jednym wyjątkiem, iż
      skutki pijaństwa winny kończyć natychmiastowym wykluczeniem z pełnionej
      funkcji. Inaczej ten chory kraj nigdy nie wyzdrowieje.
      pzdr.
    • Gość: obywatel Na wytrzeźwiałkę z nimi!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 07:42
      Polska to jest chyba jedyny kraj ( no może jeszcze w krajach byłego ZSRR ),
      gdzie istnieje taka instytucja. Niechby jeden z drugim pobróbował jak tam
      traktują obywatela ( który ten kraj utrzymuje ze swoich podatków ). Może wtedy
      jeden z drugim by zmądrzał.
    • Gość: kenny Re: Co robić z pijanym posłem? IP: 5.5R* / *.nokia.com 12.07.04, 07:55
      Rozumiem, ze demokracja nie dotyczy ludzi "rowniejszych". Ciekawe w sumie
      czemu? Skoro sa tacy prawi...
    • Gość: Krzych Re: Co robić z pijanym pojazdem IP: *.adsl.highway.telekom.at 12.07.04, 08:08
      Wypuscic powietrze z opon i szerokiej drogi.Wentylki opona ma na zewnatrz.
    • Gość: niepocieszony Re: Co robić z pijanym posłem? IP: 213.25.91.* 12.07.04, 08:13
      dlaczego tak się ułożyło, że muszę żyć w tym chrym kraju?
    • Gość: Jeż Jerzy Re: Co robić z pijanym posłem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 08:50
      Panie redaktorze Czuchnowski! Jako stały bywalec Internetowego Forum
      Policyjnego, podobnie jak Pan, znam znajdujący się tam temat, "Wytyczne KGP
      2/04 w spr. immunitetów", który jest tam "wałkowany" od 6 lipca. Idiotyzmy,
      które zostały zawarte w tych przepisach zauważyli sami policjanci(!!!!), z
      gatunku tych myślących. Z jednej strony cieszy iż Gazeta Wyborcza
      reprezentowana przez Pana osobę również zauważyła ten temat i nagłaśnia sprawę
      tego kretyńskiego dokumentu spłodzonego w samej najwyższej KGP w Warszawie.
      Niemniej kiedy korzysta się z praktycznie gotowego materiału, a miejscami
      dosłownie przytacza się wypowiedzi uczestników Forum, to należałoby podać
      informację o tym fakcie. Niby drobiazg, a jednak! Podaję link do dyskusji:

www.przepisy.e-box.pl/phpbb/viewtopic.php?t=2681
      Oraz do swojej strony na temat policji i "porządków" w niej panujących:

http=//www.policjainaczej.prv.pl
    • Gość: darthmarhev Re: Co robić z pijanym posłem? IP: *.torell.pl / *.torell.pl 12.07.04, 08:53
      Przestac się pierdolić z pijaną świnią. Do paki a jak sie będzie rzucał to
      normalnie w ryj kilka razy lub pałą przez plecy tak jak każdego innego kierowce
      to moze spotkać.
    • Gość: jowisz Re: Co robić z pijanym posłem? IP: 212.122.214.* 12.07.04, 09:00
      Żenujące panie komendancie-twórco instrukcji.Już dawno zapomnieliśmy jak się
      pracuje na ulicy? Może stołek zabardzo się odcisnoł na czterech? Co jest
      ważniesze znieważenie Państwa, bo Państwo reprezentuje trzeżwy funkcjonariusz na
      służbie, a nie pijany poseł wracającego z burdelu? Nic tylko "folwark zwierzęcy"
      - polecam! Swoją drogą znam kpk rozdział 61 i jestem przekonany, że dyplomaci
      państw obcych nie pozwolą sobie na taką kompromitacje, bo byłaby to dla nich
      śmierć polityczna! Czyli wracamy na własne podwórko! Dla mnie niczym się nie
      różnią; pijany poseł, pijany prezes, pijany właściciel firmy, pijany złodziej,
      pijany sędzia, pijany prawnik czy pijany robotnik wsiadający za
      kierownicę...!Trzeba wyeliminować z drogi i tyle, a środki stosować odpowiednie
      do zachowania i poziomu "petenta" i to jest instrukcja.A co dalej, to już trzeba
      zajrzeć do instrukcji w sądownictwie!
    • Gość: erni Re: Co robić z pijanym posłem? IP: *.icpnet.pl 12.07.04, 09:02
      Przeciez immunitet nie chroni przestepcow zlapanych na goracym uczynku, prawda?
    • bagarmosen Re: Co robić z pijanym posłem? 12.07.04, 09:03
      Należy zacząć od tego , że po 1/ są chamscy "wiesz kim ja jestem?" 2/
      policjanci mają po zatrzymaniu postępowania dyscyplinarne 3/zaraz są kontrole
      albo z KWp lub KGP - zależy gdzie pijany "elyt" uderzy!!!!!!!!!Najlepsze
      wyjście - gnoja wysadzić i zostawic w rowie.Nie dziwię się że Komendant Główny
      wydał taką instrukcję. PANOWIE POSŁOWIE , SENATOROWIE , MARSZŁKOWIE I DIABLI
      WIEDZĄ KTO JESZCZE - DO WASZEJ WIADOMOŚCI - NIE ZAWSZE BEDZIECIE PONAD NARODEM
    • Gość: Marek Re: Zlikwidowac Immunitety!! IP: *.200.185.12.dial.online.kz 12.07.04, 09:34
      Uwazam, ze immunitety poselskie to prawnicza anomalia, sprzeczna z Konstytucja.
      Stawia, czesc Obywateli poza prawem, a Konstytucja mowi , ze wszyscy sa rowni
      wobec prawa.
    • Gość: gość od czasów Mazowieckiego posłowie pijacy stanowią IP: *.wschowa.master.pl 12.07.04, 09:52
      najsilniejszą grupę w parlamencie.
      Nawet szlachetne i dysponujące większością głosów AWS nie chciało tego zmienić.
      Ciekawe, która z partii ma w aktualnych programach wyborczych ograniczenie
      imunitetu dla pijaczków.
      Kto się docztytał niech się podzieli tą wiadomością.
      Myślę, że najbardziej oburzeni instrukcją policyjną są albo pijaczkowie albo
      członkiowie rodzin pijaczków zamierzających kandydować do nowego parlamentu.
    • Gość: obserwator Re: Co robić z pijanym posłem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 09:59
      Trzeba odebrać immunitet i ukarać wysoką grzywną za to, że w Sejmie nic nie
      robi i jeszcze upija się za pieniądze podatników.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka