14.12.12, 09:02

Prawo i Sprawiedliwość podczas swych jakże krótkich rządów ( i dobrze!) wyrządziło wiele szkód w Polsce. Systemowo zinstytucjonalizowała "neutralizowanie" Platformy Obywatelskiej oraz środowisk niezależnych przez aparat państwowy i zaprzyjaznione media.Uczyniła z tego "rację stanu" - kto nie popiera PIS, ten jest wrogiem publicznym zwalczanym z całą surowością przez wykluczanie. Była partią całego tak zwanego establishmentu czerpiącego korzyści z tego układu, a mainstreamowe telewizje, stacje radiowe, gazety czy portale internetowe uprawiały propagandę według wytycznych osławionych "przekazów dnia" opracowanych przez pisowskich pijarowców.Czy to są w ogóle ludzie, czy intelektualni ,komunistyczni siepacze?Ale to już było i nie ma teraz przyzwolenia społecznego na dalszy ciąg niedemokratycznych rządów PIS.Teraz gdy rządzi Platforma Obywatelska Polska wciąż ma prawo być dumna ze swego przemysłu a w kilku lukratywnych sektorach polskie firmy są globalnymi potentatami.
Obserwuj wątek
    • wiosnaludzikow hop z litości ! 14.12.12, 15:07
      Ten bzdurny wpis rodem z działu PR Grasia podbijam do góry z litości.
      • lord.lord Re: hop z litości ! 15.12.12, 08:01
        Teza wyjściowa jest taka, że po dwóch latach rządów Kaczyńskiego trzy słowa, które opisują Rzeczpospolitą w konstytucji, czyli "demokratyczne państwo prawa" były w wydawało by się nieuniknionym kryzysie.Po upragnionych wyborach 2007 roku ludzie bez jakichkolwiek szans na poprawienie bytu odczuli nieprawdopodobną ulgę.Oto wygrała nasza partia,partia miłości i prawdziwych obrońców ludzi najuboższych. Polityka Pana Premiera Donalda Tuska jest przepełniona troską o godne,uczciwe,a przede wszystkim na jak najwyższym poziomie stabilne życie Polaków. Głębia jego polityki i jej wiarygodność potwierdzona ofiarą całego swojego życia, jest dla mnie niedościgłą doskonałością i wysublimowanym modelem. Wzorem, który staram się naśladować w moim codziennym skromnym życiu.Minione pięć lat Platformy Obywatelskiej to nie tylko czas rozwoju gospodarczego,społecznego ale i rozkwitu kultury,szkolnictwa oraz wrażliwej na każdą krzywdę ludzką służby zdrowia na całym obszarze Polski.Polacy należą do najbardziej optymistycznie nastawionych obywateli Europy. Jeszcze nigdy nie powodziło im się tak dobrze jak teraz.Dlatego popieram Platformę Obywatelską, Premiera Donalda Tuska, Prezydenta Bronisława Komorowskiego.
      • zapijaczony_ryj Fakty ! Nie bzdury! 15.12.12, 09:31
        wiosnaludzikow napisał:

> Ten bzdurny wpis rodem z działu PR Grasia podbijam do góry z litości.
        • lord.lord Re: Tylko PO 15.12.12, 09:59
          Poprzez działalność Platformy Obywatelskiej dziś już nie musimy obawiać się tych strasznych kaczystowskich fanatyków.To dzięki Platformie Obywatelskiej zakłady nie służą już jako przedłużenie taśmy produkcyjnej zagranicznych koncernów – w polskich pracownikach Zachód odkrył dobrych i wysoko wykwalifikowanych fachowców.Tylko dzięki Panu Premierowi Donaldowi Tuskowi jesteśmy siłą napędową narodu i siłą międzynarodowej konkurencyjności.Tylko Platforma Obywatelska może posłużyć nam jako „głos doradczy” i tylko ona pozwala zachować polityczną i społeczną odpowiedzialność.Gdyby nie bezpośrednie zaangażowanie się Pana Premiera Donalda Tuska, to jestem przekonany, że do dnia dzisiejszego nie mielibyśmy demokracji,a co za tym idzie postępu cywilizacyjnego.Za mowę nienawiści na antenie TVN24 odpowiada PiS i Kaczyński. Kaczyński w ważnych dla Polski sprawach milczy a samo nienawistne milczenie również jest mową nienawiści, prawda? Wszyscy obiektywni i rzetelni dziennikarze ubolewają nad tym, że przyjazne propisowskie media są największym zagrożeniem dla demokracji w Polsce. No i są!!Pan Premier Donald Tusk wyciąga rękę do tych, którzy "myślą inaczej". Który przywódca demokratycznego państwa ma tak duży wkład w dobrobyt swoich wyborców,uwzględniając tak niewdzięczne wszelkie media,a co najgorsze opozycję, która przeszkadza w budowaniu praworządnego i demokratycznego kraju.
          • cookies9 Re: Tylko PO 15.12.12, 10:02
            >Poprzez działalność Platformy Obywatelskiej dziś już nie musimy obawiać się tych strasznych kaczystowskich fanatyków<

Niestety,widmo kaczyzmu krąży po Polsce...
    • remez2 Udana prowokacja. :-) ntx 15.12.12, 10:06

------------------------------
      • lord.lord Re: Udana prowokacja. :-) ntx 15.12.12, 10:35
        Kiedy dziś sięgnąłem po Gazetę Wyborczą, kiedy dotknąłem nieskazitelnej bieli papieru i odetchnąłem zapachem świeżego druku, poczułem się jednym z wybrańców, członkiem elity.Wszystkie opisane dokonania Platformy Obywatelskiej służące obywatelom Polski, muszą budzić podziw i szacunek opozycji.Tylko dyletant polityczny jakim jest Kaczyński nie rozumie szczerych intencji Pana Premiera Donalda Tuska.
        Fakt, ze mogłem stać się częścią tego sacrum, tego publicznego orgazmu, którym jest dla mnie czytelnictwo Gazety Wyborczej przedefiniował moja tożsamość.Dlatego chwalę Pana Premiera Donalda Tuska. Dobra robota, panie premierze!
    • hordol o ku...!!!! 15.12.12, 10:42

• lord.lord Re: o ku...!!!! 15.12.12, 10:57
        Donald Tusk to najlepszy premier jaki jak dotąd sprawował władzę, jestem dumny z jego dokonań politycznych i otwartości w integracji Europejskiej.Chciałbym, żeby Donald Tusk był premierem przez trzecią, a nawet czwartą kadencję, jest jedyną osobą, z którą będę czuł się pewnie w niepewnych latach, które są przed nami.Nic lepszego nie mogło nas dzisiaj spotkać.Tusk to najlepszy premier na trudne czasy.Podziwiam Pana Premiera ! Praca wśród wrzeszczącej opozycji bez konstruktywnych wniosków, zasługuje na najwyższe uznanie.
        Zawsze będę Pana Premiera popierał widząc w nim przede wszystkim cywilizowaną zaporę przeciwko szaleństwom wielbicieli Kaczyńskiego, Rydzyka i innych podobnych im demagogów szkodzących Polsce.Popieram Platformę Obywatelską, Premiera Donalda Tuska, Prezydenta Bronisława Komorowskiego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka