Dodaj do ulubionych

Kretyn D.Tusk na siłę chce nas wprowadzić do EURO

05.01.13, 18:43
Dziś strefa EURO wygląda tak jak dom na osuwisku, do którego dobudowuje się kolejne piętro.
Z takiego przybytku czmycha się jak najszybciej, a my chcemy pomagać w dobudowywaniu tego kolejnego piętra. Dlaczego Skandynawowie ( poza Finlandia , która już zapoznała się procedurą czmychnięcia z tej strefy ) , Czesi ( w końcu mały kraj, ich waluta może być bardziej narażona na spekulację ) nie wspominając o U.K. się do tego nie palą ?
Dlaczego dla jakiś osobistych ambicji miernego historyka z Sopotu polskie społeczeństwo ma stać się finansowym wasalem EURO zone. Czy ten naczelny dziś historyk jest w stanie przedstawić Polakom bilans strat i korzyści przyjęcia waluty EURO ?
Obserwuj wątek
    • wiosnaludzikow Re: Kretynie trollu 05.01.13, 18:45
      Pisząc camille_pissarro kretyn o Premierze wystawiasz sobie takie same świadectwo jak całun turyński sobie.
      Dno Trollu !

• obeznany44 Re: Kretynie trollu 05.01.13, 18:47
        > Pisząc camille_pissarro kretyn o Premierze wystawiasz sobie takie same świadec
        > two jak całun turyński sobie.
        > Dno Trollu !

dokładnie, też uważam że idiota jest bardziej adekwatnym określeniem
        • camille_pissarro Re: Kretynie trollu 05.01.13, 18:58
          Czyżby : idiota, debil, dureń, imbecyl nie były synonimami słowa kretyn ? :)))
          • obeznany44 Re: Kretynie trollu 05.01.13, 19:47
            camille_pissarro napisał:

> Czyżby : idiota, debil, dureń, imbecyl nie były synonimami słowa kretyn ? :)))

tu masz opisane różnice:
            www.eioba.pl/a/26qn/glupota-w-polsce-na-swiecie-oraz-w-internecie-refleksje-i-sentencje
            • camille_pissarro Re: Kretynie trollu 05.01.13, 20:40
              Dzięki , chyba najodpowiedniejszy termin w tym przypadku to głupota salonowa :))
          • erte2 Re: Kretynie trollu 05.01.13, 22:13

...Czyżby : idiota, debil, dureń, imbecyl nie były synonimami słowa kretyn ?
            Nie do końca, ale ty chyba wiesz lepiej; ostatecznie to ciebie dotyczą.
            • wiosnaludzikow Re: Kretynie trollu 06.01.13, 07:56
              erte2 napisał:

> camille_pissarro napisał:
              >
              > ...Czyżby : idiota, debil, dureń, imbecyl nie były synonimami słowa kretyn
              > ?

> Nie do końca, ale ty chyba wiesz lepiej; ostatecznie to ciebie dotyczą.
              Jest takim samym trollem jak Ty erte. Poczytaj swoje posty :)
            • wiosnaludzikow Re: Kretynie trollu 06.01.13, 08:15
              On robi to samo co Ty. Zapewne uważa, że jak ktoś (jego zdaniem) jest kretynem to jest to tylko stwierdzenie faktu. Podobnie jak u Ciebie :
              forum.gazeta.pl/forum/w,28,141396520,141399404,Re_Idiota_w_salonie_politycznym_trojki_.html?t=1357456425252
              Powodzenia trolle w dalszej wojence polsko-polskiej.
    • obeznany44 Re: Kretyn D.Tusk na siłę chce nas wprowadzić do 05.01.13, 18:46
      [iDziś strefa EURO wygląda tak jak dom na osuwisku][/i]

w sumie czemu nie, Donek też stoi nad przepaścią, będzie się czuł jak u siebie w domu....
      • zzarda32 Re: Kretyn D.Tusk na siłę chce nas wprowadzić do 05.01.13, 18:47
        To samo gadaliście o wejściu do UE !
        • obeznany44 Re: Kretyn D.Tusk na siłę chce nas wprowadzić do 05.01.13, 18:50
          nie jesteś na zebraniu swojej partii, używaj liczby poj. Ja byłem za UE, co więcej uważam że na takich przestępców gospodarczych i kretynów jacy są dziś przy władzy każda kontrola jest na wagę złota....
      • sclavus Re: Kretyn D.Tusk na siłę chce nas wprowadzić do 05.01.13, 18:57
        fiuuuu!!!
        jakiś ty obeznany!!
        :D:D:D:D:D:D
    • smalltownboy Re: Kretyn D.Tusk na siłę chce nas wprowadzić do 05.01.13, 18:55
      Eurokołchoz upadnie zanim Polska wejdzie do euro. Anglia już robi wszystko, żeby opuścić ten "dobrobyt".
    • sclavus sameś kretyn... 05.01.13, 18:56
      freeleserze... ---> "memento" (bo znasz się jak świnia na piernikach toruńskich)
      (zidiocenie nie jest groźne... szczególnie anonimowe...)
    • behemot17-13 Re: Kretyn D.Tusk na siłę chce nas wprowadzić do 05.01.13, 18:56
      możesz na spokojnie, bez jarania się. skąd wniosek, że Tusk chce na siłę?
      • camille_pissarro Re: Kretyn D.Tusk na siłę chce nas wprowadzić do 05.01.13, 19:15
        Na siłę według mnie oznacza - wprowadzenie RP do strefy EURO bez referendum.
        • behemot17-13 Re: Kretyn D.Tusk na siłę chce nas wprowadzić do 05.01.13, 19:40
          poproszę o choćby przybliżoną datę, coś przeoczyłem?
    • piq widzę, że tow. canaille_possrrao poznał nowe słowo 05.01.13, 19:00
      ...już dwa razy dzisiaj w wątkach zamieścił słowo "kretyn". Czyżbyście wreszcie, tow. canaille_possrrao, zdołali przesylabizować diagnozę w waszej karcie zdrowia?
    • man_sapiens Re: Kretyn D.Tusk na siłę chce nas wprowadzić do 05.01.13, 19:08
      Drogi Camille, ja akurat bardzo interesuję się tym czy, a jeżeli tak to kiedy powinniśmy przyjmować i czytam wszystko na ten temat, co mi wpadnie w ręce. Dlatego zaraz po zalogowaniu przeczytałem Twój wątek, z nadzieją, że dowiem się czegoś za albo przeciw. Że może będzie podstawa do ciekawej albo pouczającej polemiki albo zgodność poglądów.No i czego się dowiedziałem?
      Że Tusk to kretyn. Że euro to dom na osuwisku. Że Skandynawowie i Czesi nie palą się do euro. Że Tusk to mierny historyk.
      O czym tu dyskutować? Już lepiej włączyć telewizję, niechby i "Trwam".
      • camille_pissarro Re: Kretyn D.Tusk na siłę chce nas wprowadzić do 05.01.13, 19:32
        No to przedstaw racjonalne przyczynki, które skłaniają nas do przyjęcia EURO - tylko proszę nie pieprz za przeproszeniem o różnicach kursowych, o tym, że nie trzeba wymieniając kasy na zagraniczny wyjazd. Wyjaśnij ludziom jakie nasz rząd wchodząc do strefy w której PKB kształtuje się w granicach 0 będzie miał instrumenty finansowe by mieć wpływ na kształtowanie jego wzrostu. Powiedz ludziom jak będą się kształtować koszty pracy gdy już przekroczymy ten "intratny" dla nas Rubikon. Przecież jeśli Ci doskwiera brak wszystkiego co jest w strefie EURO, to zarejestruj swoja firmę Niemczech, Austrii ( tam masz najbliżej, bo niestety nad Wełtawą tego nie uczynisz :)) i po zawodach.
        • der-chef Re: Kretyn D.Tusk na siłę chce nas wprowadzić do 05.01.13, 19:46
          Szybkie wprowadzenie euro jest bardzo wskazane. Pensja najniższa wyniesie 300 euro netto, ceny zostaną przeliczone po kursie, czyli za mieszkanie z mediami zapłacę 200 euro i zostanie mi sto na waciki. Wojna pewna i to jest ten plus.
        • szwampuch58 Re: panie freelancer.. 05.01.13, 19:50
          ...wasci argumenty to: nie bo nie czy bery i bojki o utracie suwerenosci i dumy narodowej?
        • man_sapiens Re: Kretyn D.Tusk na siłę chce nas wprowadzić do 05.01.13, 20:23

> No to przedstaw racjonalne przyczynki, które skłaniają nas do przyjęcia EURO -
          > tylko proszę nie pieprz za przeproszeniem o różnicach kursowych, o tym, że nie
          > trzeba wymieniając kasy na zagraniczny wyjazd.
          - Ja nie będę pieprzyć o różnicach kursowych, zmiennych kursach i tańszych kredytach bo to szara, codzienna rzeczywistość nie tylko w mojej firmie - nie mająca nic wspólnego z matrixem partyjnych propagandzistów i światem ludzi żyjących z "państwowego". I nie wiem, dlaczego niewygody związane z wymianą pieniędzy przy zagranicznych wyjazdach to miałoby być pieprzenie. To też - drobniejszy - element wolnej od propagandy rzeczywistości. Wszystko jedno, czy jeździ się w związku z pracą, czy na narty.
          - Jakież to "instrumenty finansowe" mające wpływać na wzrost PKB znikną, kiedy przyjmiemy euro? Dodrukowywanie pieniędzy? Dziękuje, nie chcę okradać swoich dzieci, zresztą tego pilnuje NBP. Wpływ na kurs złotówki? Nasz narodowy bank jest za słaby finansowo, żeby poradzić sobie z międzynarodowymi spekulantami walutą. To było widać pod koniec każdego roku, kiedy rząd z trudem i nie wiadomo jakim kosztem obniżał kurs złotówki na tydzień-dwa dla obniżki kosztów długu. To miałby być ten "instrument"? Zresztą, podstawą tego była sprzedaż euro pochodzącego z transferów od bogatszych państw.
          - Dlaczego koszty pracy miałby zmienić się po zmianie złotówki na euro? Jaki byłby tego mechanizm? Przy założeniu, że kurs byłby 1:4 ktoś, kto kosztował firmę 4000zł kosztowałby ją 1000euro, w takim samym stosunku zmieniłyby się ceny. Przerabiało to przed nami już wiele państw.
          - Co zarejestrowania firmy w którymś z krajów euro - już od dawno mam to z sobą. Zresztą, gdym to robił dzisiaj, to pewnie w Słowacji. Niestety, względy rodzinne powoduję, że muszę także działać w Polsce. A wtedy wszystko jedno, gdzie masz zarejestrowaną działalność: huśtawka kursów, prowizje banków, drogie kredyty - to wszystko doskwiera tak samo, jak krajowemu przedsiębiorcy. Najlepiej byłoby całkiem wynieść się z Polski - co właśnie robi Fiat i Opel.
          Wcale nie jestem przekonany, że akurat teraz trzeba przyjmować euro. Dzisiaj i być może przez kilka lat może lepiej pozostawać przy swojej walucie. Wygląda na to, że lepiej odczekać, także kurs złotówki jest na to teraz zbyt niestabilny. Ale w dłuższym czasie - nie widzę żadnych korzyści, poza wątpliwą dumą z nazwy na monetach, z trzymania się złotówki.
          • hal9000 Re: Kretyn D.Tusk na siłę chce nas wprowadzić do 05.01.13, 21:44
            - Dlaczego koszty pracy miałby zmienić się po zmianie złotówki na euro? Jaki byłby tego mechanizm? Przy założeniu, że kurs byłby 1:4 ktoś, kto kosztował firmę 4000zł kosztowałby ją 1000euro, w takim samym stosunku zmieniłyby się ceny. Przerabiało to przed nami już wiele państw.

Nie masz racji. Grecka gospodarka nie może podnieść się gdyż ich produkcja jest za droga. Gdyby mieli drachmę to uległaby ona dewaluacji to i greckie produkty stałyby sie tańsze i dlatego konkurencyjne na rynku międzynarodowym. A tak to kupują oni holenderskie pomidory bo są tańsze od ich własnych. Miałem ostatnio okazję obejrzeć w telewizji wywiad z Hansem-Wernerem Sinnem, niemieckim ekonomistą, który podawał takie przykłady. Zresztą znalazłem wywiad z nim również tutaj, w międzynarodowym wydaniu Spiegla. Sinn przyznał, że był swego czasu zwolennikiem wprowadzenia euro ale obecnie uważa, że to był błąd.
            • camille_pissarro Re: Kretyn D.Tusk na siłę chce nas wprowadzić do 05.01.13, 21:54
              To co obecnie kontroluje RPP nie będzie miało miejsca, nie będzie można będzie stymulować parytetu waluty, a w konsekwencji brak wpływu na przykład na eksport, popyt wewnętrzny, kredyty.
            • man_sapiens Re: Kretyn D.Tusk na siłę chce nas wprowadzić do 06.01.13, 11:03
              > Gdyby mieli drachmę to uległaby ona dewaluacji to i greckie produkty
              > stałyby sie tańsze i dlatego konkurencyjne na rynku międzynarodowym.

To samo próbował zrobić Jaruzelski w latach 80. Był w tym bardzo konsekwentny, inflacja galopowała. No i gospodarka rozkwitła :))))
              Recepta zresztą świetna. Wprowadźmy w Polsce zamiast jednej złotówki dwie: złotówka A i złotówka B, PLA i PLB. Obowiązywałyby na obszarach mniej więcej pokrywających się z dawnymi zaborami, B to rosyjski i austriacki (za wyjątkiem Krakowa i okolic), A to reszta. Początkowo kurs 1:1, ale złotówkę B można by zdewaluować. Wtedy ta Polska B rozkwitnie, przestanie importować piwo z Poznania i Tych i zaleje Polskę A pomidorami.
              • hal9000 Re: Kretyn D.Tusk na siłę chce nas wprowadzić do 06.01.13, 20:15
                To samo próbował zrobić Jaruzelski w latach 80. Był w tym bardzo konsekwentny, inflacja galopowała. No i gospodarka rozkwitła :))))

Własna waluta oczywiście nie rozwiązałaby Grekom problemów strukturalnych ale jej kurs pomógłby im stanąć na nogi. Oczywiście dewaluacja drachmy oznaczałaby obniżenie poziomu zycia, wszystkie towary importowane stałyby się droższe ale to byłoby po prostu dopasowanie ich poziomu życia do efektywności gospodarki. W każdym razie towary Greckie stałyby sie konkurencyjne i bezrobocie byłoby mniejsze.
            • x2468 Re: Kretyn D.Tusk na siłę chce nas wprowadzić do 06.01.13, 11:46
              Gdyby Grecy nie mieli Euro to spekulanci by ich dobili.Nikt by im nie pomógł.George Soros poradził sobie z potężnym Bankiem Anglii.Grecję, gdyby chciał, mógłby wciągnąć nosem i wypluć.
              Na Euro jest jednak zbyt slaby.
              • x2468 Re: Kretyn D.Tusk na siłę chce nas wprowadzić do 06.01.13, 11:49
                Oczywiście nikt nie pomógłby Grekom.
              • hal9000 Re: Kretyn D.Tusk na siłę chce nas wprowadzić do 06.01.13, 20:19
                > Gdyby Grecy nie mieli Euro to spekulanci by ich dobili.

Po wejściu Greków do strefy euro odsetki jakie musieli płacić od kredytów spadły. I dlatego zaczęli się zadłużać ponad miarę. Gdyby mieli drachmę to nikt im by tak łatwo pieniędzy nie pożyczał i do tak dramatycznej sytuacji by nie doszło. Przecież Grecy sfałszowali statystyki aby załapać się do strefy euro.
    • neoretronick Kto ci dał prawo obrażać Premiera Rządu RP ? 05.01.13, 19:56
      Czy Premier Rządu RP wyzywa ciebie albo twoją rodzinę od kretynów ?
      • wiosnaludzikow Re: Kto ci dał prawo obrażać Premiera Rządu RP ? 05.01.13, 20:04
        neoretronick napisał:

> Czy Premier Rządu RP wyzywa ciebie albo twoją rodzinę od kretynów ?
        Kamilek pisząc coś takiego o kimkolwiek, w tym przypadku o Premierze, wystawia świadectwo nurtowi politycznemu, który tu ewidentnie reprezentuje.
        Takiego jednego lub kilku trolli ma tu na forum każda opcja i prawie każdy lider.
    • zbysio45 Prasa niemiecka właczył sie w namawianie rzadu 05.01.13, 20:53
      Tuska abysmy szybko wstapili do strefy euro.Zapewnienoia dziennikarzy niemieckich nie sa szczere bo na wprowadzeniu euro najbardziej skorzystała gospodarka niemircka.Moze przypomna sobie KTO USZCZESLIWIŁ nieprzygotowana do wspolnej waluty GRECJE I KTO CHCE ZA DŁUGI NAWET UZYSKAC JAKIES WYSPY GRECKIE ?Strefa euro nie powinna powstac w taki sposob w jaki była budowana tylko ze wzgledow politycznych a nie EKONOMICZNYCH.Dlatego teraz EUROLANDOWI GROZI KATASTROFA FINNSOWA.BYŁOBY idioityzmem aby Polska w obecnej katastrofalnej sytuacji niektorych panstw eurolandu zasilła ich szeregi aby ratowac banki i kiepska walute Eurolandu.
      • camille_pissarro Re: Prasa niemiecka właczył sie w namawianie rzad 05.01.13, 21:18
        Oczywiście, że beneficjentem EURO zone były i są Niemcy, nawet teraz gdy wykładają kasę na reanimację greckiej gospodarki. Minister finansów Niemiec zadeklarował nawet, ze Polska mogłaby wejść do EURO nawet bez spełniania wszystkich kryteriów :)))
      • xkx2 Re: Prasa niemiecka właczył sie w namawianie rzad 05.01.13, 21:44
        Głupotą i gigantyczną już wejście do UE do członkostwa w której dokładamy od samego początku sporo pieniędzy. Po przez wejście do UE utraciliśmy kontrole na sporą częścią gospodarki.
        Dlatego Ci co się na tych sprawach znają od dawna twierdzą iż rozsądnym by było nie zastanawianie się nad przyjęciem Euro a zastanowienie się nad tym jak najszybciej uciec z tego walącego się Euro kołchozu z minimalnymi stratami. Bo jak padnie pociągnie nas na dno za sobą. Inna sprawa iż należało by rozliczyć tych co nas na naszą zgubę do UE wepchnęli, co przed referendum ogłupiali społeczeństwo mamiąc ich wizją gruszek na wierzbie. Bo to była zdrada interesów narodu polskiego. Przez tych klika lat straciliśmy grube miliardy nie zyskując prawie nic lub niewiele.
        • szwampuch58 Re: Prasa niemiecka właczył sie w namawianie rza 06.01.13, 00:28
          te, czubek a ile jest dla ciebie wiele ?
          www.crp-infotec.de/02euro/finanzen/grafs/eu_nettozahler.gif
          • xkx2 Re: Prasa niemiecka właczył sie w namawianie rza 06.01.13, 06:14
            Owszem UE coś tan ban daje ale i tak jesteśmy na minusie. A tego typu informacje mnie nie interesują bosą tak samo prawdziwe jak wizja gruszek na wierzbie.
            Od ładnych kilku lat w polskich mediach podają liczby prawdziwe a z nich jasno i wyraźnie wynika iż Polska dokłada do członkostwa w UE. Ale lemingi cały czas wierzą w to co im oficjalna propaganda funduje.
      • x2468 Re: Prasa niemiecka właczył sie w namawianie rzad 06.01.13, 11:52
        Ty Zysio czytujesz niemiecka prasę? Ty patriota? A fee,zyg,zyg marchewka brzydko się bawisz Zysiu. Nie lepiej to parę zdrowasiek odmówić?
    • dystans4 Re: Kretyn D.Tusk na siłę chce nas wprowadzić do 05.01.13, 21:38
      Przeżywa trudności, niektóre nie są tu nawet zauważane, ale jej los wcale nie jest przesądzony i to wszystko nie znaczy, że nie powinniśmy do niej wejść. Powtórzę za
      Przedmówcami: nie będę kolejny raz wałkować argumentów wałkowanych już wałkowanych po wielokroć, zapytam o co innego.
      Dlaczego to opozycja zamiast zajmować się co najmniej wątpliwymi sprawami, w celu podlizania się wyłącznie najmniej uświadomionej części społeczeństwa, nie podnosi kwestii finansowania R&D na poziomie państw skandynawskich, czy Niemiec.
      Gdyby porzuciła pozostałe kosmiczne bzdury (spisek, zamach), może miałaby szanse odzyskać jaką część wiarygodności, a na pewno zrobiłaby coś dobrego dla kraju.
      A tak - tylko dla głaskania pychy Kaczyńskiego.
      --
      buldog.
    • x2468 Re: Kretyn D.Tusk na siłę chce nas wprowadzić do 05.01.13, 21:59
    • x2468 Re: Kretyn D.Tusk na siłę chce nas wprowadzić do 05.01.13, 22:03
      Jeśli człowiek któremu Polacy w wolnych wyborach dwa razy powierzyli stanowisko szefa rządu jest idiotą to kim jesteś ty.? Kompletnie bezmyślnym bałwanem co jest pewne i do tego idiota do potęgi n? Może małym ułamkiem idioty?
      • zayka Re: Kretyn D.Tusk na siłę chce nas wprowadzić do 06.01.13, 06:10
        x2468 napisał:

> Jeśli człowiek któremu Polacy w wolnych wyborach dwa razy powierzyli stanowisko
        > szefa rządu jest idiotą to kim jesteś ty.? Kompletnie bezmyślnym bałwanem co j
        > est pewne i do tego idiota do potęgi n? Może małym ułamkiem idioty?

idiotą jesteś
    • haen2010 Dawno powinniśmy tam być 06.01.13, 08:01
      Jeżeli polskie dzieciaki chcą zachować szansę na wyrownanie poziomu zycia ze średnią za Odrą. Nasze pokolenie kościelne solidaruchy i komuchy już nawet z nadziei obdarli i okradli. Do spółki z mafią watykańską.
      • camille_pissarro Re: Dawno powinniśmy tam być 06.01.13, 09:12
        Odwrotnie, jeśli przyszłe pokolenia mają pełnić rolę tylko najemnych pracowników i funkcjonować w sposób odtwórczy to na pewno masz rację :)))
        • haen2010 Re: Dawno powinniśmy tam być 06.01.13, 12:22
          Wiesz, co to są naczynia połączone, kamilku? Poziom cieczy w nich się wyrównuje. Ty chcesz Polski jako osobnej butelki, skazanej na biedę i beznadzieję kościelnego zadupia.
    • zapijaczony_ryj Słuchaj kapusiu! Nie wiem czy robisz to swiadomie, 06.01.13, 09:43
      czy po prostu nie znasz znaczenia słów których używasz, bo jeśli znasz to ja osobiście uważam, ze powinny się tobą zająć odpowiednie organa.
      Wiedz, ze ubliżasz premierowi polskiego rządu. Tu masz link, zebyś zrozumiał z jak grubej rury walisz:
      pl.wiktionary.org/wiki/kretyn
      To co ci kapusiu napisałem,nie oznacza oczywiście, ze ja cię zakapuję, bo ja nie kapuję, ale mam nadzieję, ze ktoś inny, taki twojego pokroju to zrobi!
      • wiosnaludzikow Re: Słuchaj kapusiu! Nie wiem czy robisz to swiad 06.01.13, 09:47
        zapijaczony_ryj napisał:

> czy po prostu nie znasz znaczenia słów których używasz, bo jeśli znasz to ja os
        > obiście uważam, ze powinny się tobą zająć odpowiednie organa.
        > Wiedz, ze ubliżasz premierowi polskiego rządu.
        Czymvsię różni ubliżanie urzędnikowi od ubliżania obywatelowi ?
        Czym się rózni ubliżanie Premierowi z tej partii od ubliżania Premierowi z tamtej partii.
        To Twój stały problem.
        • zapijaczony_ryj Re: Słuchaj kapusiu! Nie wiem czy robisz to swiad 06.01.13, 10:13
          wiosnaludzikow napisał:

> zapijaczony_ryj napisał:
          > Czym się rózni ubliżanie Premierowi z tej partii od ubliżania Premierowi z tamt
          > ej partii.
          > To Twój stały problem.

A tym, ze tamten robił z siebie publicznie idiotę!
          Takiego idiotę:

tiny.pl/htd75

I nadal z siebie robi!

Nie widzisz różnicy?
      • camille_pissarro :)))) 06.01.13, 09:57
        Ty durniu nie pamiętasz dlaczego nazwałeś mnie forumowym kapusiem ? :)))))))
        • pan_ryj_zapijaczony_banow_26 Re: :)))) 06.01.13, 10:11

> Ty durniu nie pamiętasz dlaczego nazwałeś mnie forumowym kapusiem ? :)))))))

durnia to sobie w lustrze poszukaj
          • camille_pissarro Re: :)))) 06.01.13, 10:23
            Jak tam durniu skleroza dała znać o sobie ? :)))
    • enterenterenter Dlaczego teraz Tusk prze do euro???????? 06.01.13, 09:46
      dznj.nowyekran.pl/post/84925,ile-tusk-dostanie-za-euro

i to wbrew woli Polaków???????!!!!!!
      • camille_pissarro Re: Dlaczego teraz Tusk prze do euro???????? 06.01.13, 10:29
        Oczywiście, że grają tu wyłącznie osobiste ambicje i interesy.Jakie są racjonalne przesłanki by wchodzic do strefy EURO, chyba tylko po to by wspomagać Niemców w dotowaniu PIGS.
        • wiosnaludzikow Już nie wstępujemy do strefy euro 13.01.13, 04:31
          Premier pojechał na narty :)
    • cookies9 Re: Kretyn D.Tusk na siłę chce nas wprowadzić do 06.01.13, 09:46
      Ciekawe,kiedy poniesiesz konsekwencje za obrazanie ludzi - wyzwiskami obrzucasz i premiera i innych forumowiczów...Podpisz się z imienia i nazwiska i zobaczymy kim naprawdę jesteś...
      że donosiciel,to juz wiemy:-)
      • zapijaczony_ryj Powinien sobie zmienić sygnaturkę na 06.01.13, 10:15
        cookies9 napisała:

> Ciekawe,kiedy poniesiesz konsekwencje za obrazanie ludzi - wyzwiskami obrzucasz
        > i premiera i innych forumowiczów...Podpisz się z imienia i nazwiska i zobaczym
        > y kim naprawdę jesteś...
        > że donosiciel,to juz wiemy:-)

wystarczy umieć zakapować!
        • camille_pissarro Re: Powinien sobie zmienić sygnaturkę na 06.01.13, 10:25
          No wyjaw durniu w jakich okolicznościach Cię ostrzegałem. :))))
          • zapijaczony_ryj To tak teraz kapowanie się nazywa?Ostrzeganiem? 06.01.13, 10:26

> No wyjaw durniu w jakich okolicznościach Cię ostrzegałem. :))))
            • camille_pissarro Re: To tak teraz kapowanie się nazywa?Ostrzeganie 06.01.13, 10:30
              Powtarzam po raz kolejny durniu, wyjaw w jakich okolicznościach Cię ostrzegałem.
              • zapijaczony_ryj Re: To tak teraz kapowanie się nazywa?Ostrzeganie 06.01.13, 10:37

> Powtarzam po raz kolejny durniu, wyjaw w jakich okolicznościach Cię ostrzegałem
                > .

Myślisz kapusiu, ze po tylu latach pamiętam? Wiem tylko tyle.ze wielu forumowiczów mnie poparło i nazwali cię forumowym kapusiem.
                I tak zostaniesz do końca zycia, bo wszystko mozna wybaczyć z wyjatkiem kapowania.
                Chcesz zobaczyć kapusia?
                To luknij w lustro!
                • camille_pissarro No i wiecej mi nie potrzeba :))) 06.01.13, 11:25
                  To nie tyle jest kwestią Twej pamięci, co zdolności intelektualnych , w tym wypadku uruchomienia dość prostej kwerendy w archiwum Fk :)))))))))))))))))))))))))))
                  • zapijaczony_ryj Re: No i wiecej mi nie potrzeba :))) 06.01.13, 11:33

> To nie tyle jest kwestią Twej pamięci, co zdolności intelektualnych , w tym wyp
                    > adku uruchomienia dość prostej kwerendy w archiwum Fk :))))))))))))))))))))))))
                    > )))
                    Lusterko, lustereczko powiedz przecie, kto jest pierwszym kapusiem na swiecie!
                  • x2468 Re: No i wiecej mi nie potrzeba :))) 06.01.13, 12:01
                    Szkoda zdrowia pissuaro.Sam sobie taki los wybrałeś (zawód?) przyjmij tytuł "kapuś" z godnością.
                    • zapijaczony_ryj ot co! 06.01.13, 12:08
                      x2468 napisał:

> Szkoda zdrowia pissuaro.Sam sobie taki los wybrałeś (zawód?) przyjmij tytuł "ka
                      > puś" z godnością.
    • xkx2 Re: Kretyn D.Tusk na siłę chce nas wprowadzić do 13.01.13, 07:49
      Napiszę to po raz kolejny - myśleć to trzeba nad tym jak z minimalnymi stratami uciec z Eurokołchozu a nie nad tym jak do strefy euro wchodzić. Już tych kilka lat bytności w UE narobiło ogromnych szkód. Teraz ten stojący na glinianych nogach kolos pada więc trzeba uciekać nim pociągnie nas ze sobą.
      I na tle tego wszystkiego dziwie się naiwności Chorwatów iż zdecydowali się do tego kołchozu wejść.
      • zgred-zisko Re: Kretyn D.Tusk na siłę chce nas wprowadzić do 13.01.13, 08:15
        Słusznie. RWPG to było to. Aż się łezka z oku kręci.
        • xkx2 Re: Kretyn D.Tusk na siłę chce nas wprowadzić do 13.01.13, 09:13
          W przypadku RWPG nie było wyboru. ażde państwo z bloku musiało być członkiem. Ale po upadku ZSRR mozna było RWPG poprawić i pozostawic jako alternatywny blok gospodarczy. Bloka państw na podobnym etapie rozwoju blok bez alementów państwowyych li tylko gospodarczy.
          UE jako EWG miała sens bo to był blok gospodarczy UE stało się tworem quasi ponad państwowym a to jest złe a dodatkwo w UE zasada jest taka iz trzeba wysysać nowy aby starzy mieli sie dobrze. Bo przeciez nikt rozsądny nie będzie dokłądał do interesu.
          • szwampuch58 Re: Kretyn D.Tusk na siłę chce nas wprowadzić do 13.01.13, 09:23
            Elegancko im to" trzeba wysysać " wychodzi wolski pacanie,niech "cyckaja"az ci rozumu przybedzie:
            www.crp-infotec.de/02euro/finanzen/grafs/eu_nettozahler.gif
            • wiosnaludzikow Re: Kretyn D.Tusk na siłę chce nas wprowadzić do 13.01.13, 09:29
              Nie jest to takie jednoznaczne. Ostatnio Wielcy Unii przynawali się do błędów w polityce strefy euro wobec Grecji, które do "wysysania" można by zaliczyć.
          • camille_pissarro Re: Kretyn D.Tusk na siłę chce nas wprowadzić do 13.01.13, 10:20
            Reasumując EU stała się tworem politycznym ( w którym pierwsze skrzypce grają socjaldemokraci z polityczna poprawnością w tle) ze sterowaną gospodarką, z chorym projektem ( to jest pojemne dziś określenie ) wspólnej waluty, który jest realizowany ze względów ambicjonalnych, wbrew wszelkim logicznym przesłankom...
            • szwampuch58 Re: panie freelancer.. 13.01.13, 10:33
              ... reasumując: Wasc znowu w obronie suwerennosci i dumy narodowej,wbrew wszelkim logicznym przesłankom znowu PiSdoli bery i bojki!
            • xkx2 Re: Kretyn D.Tusk na siłę chce nas wprowadzić do 13.01.13, 13:16
              A najśmiesznijsze jest to iż ciagle sa koejni chetni do wysysania przez UE i do wejscia do tego raju na ziemi. Referanda co prawda są podobnie zmanipulowywane jak to w Polsce ale to szczegół. Otrzeżwienei nastęuje po roku dwóch od chwili wejscia ale wtedy jest już za późno. Wejsc jest stosunkowo prosto - gorzej z wyjściem.
              • camille_pissarro Re: Kretyn D.Tusk na siłę chce nas wprowadzić do 13.01.13, 19:19
                Bo liczą na łatwą kasę, której dziś juz coraz trudniej wyrwać z Brukseli :) - vide Chorwacja
                • xkx2 Re: Kretyn D.Tusk na siłę chce nas wprowadzić do 14.01.13, 06:17
                  Cóż - łatwa kasa i owszem jest ale dla nielicznych. A że reszta społeczeństwa się na tę łatwą kasę składa to już inna rzecz. Jeśli podsumować + i - niestety wychodzi na to i jest więcej minusów wejścia niż +. Ale o tym społeczeństwo przekonuje się najczęściej po czasie. Okazuje się iż nie jedyni Polacy nie umieją uczyć się na cudzych błędach.
                  Węgrzy w tej chwili chętnie by wyszli z tego kołchozu ale to nie takie proste - tam wprost mówi się iż wejście do UE było grubym błędem. Szkoda iż wśród Polaków nie ma takiej świadomości i spora część społeczeństwa wierzy w oficjalne dane co niewiele mają wspólnego z rzeczywistością.
            • man_sapiens Re: Kretyn D.Tusk na siłę chce nas wprowadzić do 13.01.13, 13:30
              > Reasumując EU stała się tworem politycznym ( w którym pierwsze skrzypce grają
              > socjaldemokraci z polityczna poprawnością w tle)
              Do tej pory twierdziłeś, że Unia zatańczy jak jej Merkel zagra. Czyżby przeszła do SPD?
              > realizowany ze względów ambicjonalnych, wbrew wszelkim logicznym przesłankom...
              oprócz oczywiście korzyści gospodarczych ze wspólnej waluty
              • camille_pissarro Re: Kretyn D.Tusk na siłę chce nas wprowadzić do 13.01.13, 19:21
                Pisałem już tyle razy, ale powtórzę raz jeszcze - jedynym beneficjentem strefy RURO były i są jeszcze Niemcy.
    • a.a.a.a.a.a.a.a.a kapusiu, kretynem to ty na pewno jesteś, co 13.01.13, 19:35
      już niejednokrotnie udowodniłeś na Forum Kraj.
      • a.a.a.a.a.a.a.a.a kapusiu, kretynie, 13.01.13, 19:40
        National Geographic Channel ogłosił datę oficjalnej premiery filmu dokumentalnego o katastrofie smoleńskiej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka