l_zaraza_l 30.01.13, 13:43 Pan Episkopat pochwalił wierne psinki. To tyle w temacie nie wtrącania się KK do polityki i rozdziału państwa polskiego od kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
woda_woda Dlaczego ludzi nazywasz pasmi? 30.01.13, 13:47 Skąd tyle pogardy dla innych? Odpowiedz Link Zgłoś
life.form Re: Dlaczego ludzi nazywasz pasmi? 30.01.13, 13:50 woda_woda napisała: > Skąd tyle pogardy dla innych? Zachowaj kolejność w pytaniu. Dlaczego episkopat podziękował Krystynie Pawlowicz? Skąd w episkopacie tyle pogardy? Z chrześcijaństwa może? Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda No proszę. 30.01.13, 13:53 life.form napisał(a): Znaczy - jeśli poseł Pawłowiczówna porównuje innego człowieka do małpy, to zarazz może mówić na innych ludzi "psy"? Zaraza jest taka, jak Pawłowiczówna ? Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: No proszę. 30.01.13, 13:58 woda_woda napisała: > life.form napisał(a): > > Znaczy - jeśli poseł Pawłowiczówna porównuje innego człowieka do małpy, to zara > zz może mówić na innych ludzi "psy"? Zaraza jest taka, jak Pawłowiczówna ? Akurat rzecz jest w tym, że część naszych posłów kształtuje prawo i nasze życie pod dyktando episkopatu. Nie służą Polsce i jej obywatelom ale Kościołowi i Watykanowi. Mam prawo nie szanować i nie cenić. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: No proszę. 30.01.13, 13:59 l_zaraza_l napisała: > Mam prawo nie szanować i nie cenić. Masz prawo nie szanowac ich tak samo, jak oni mają prawo nie szanować ciebie - o co więc ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: No proszę. 30.01.13, 14:01 woda_woda napisała: > l_zaraza_l napisała: > > > > Mam prawo nie szanować i nie cenić. > > Masz prawo nie szanowac ich tak samo, jak oni mają prawo nie szanować ciebie - > o co więc ci chodzi? Ale nie mówimy o mnie. Może nie zauważyłaś ale mowa jest o dwóch milionach ludzi, których dobro złożono na ołtarzu przymilenia się KK. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Mam dość pogardy w przestrzeni publicznej. 30.01.13, 14:03 l_zaraza_l napisała: > Ale nie mówimy o mnie. Dlatego tutaj mówię o tobie, bo z ciebie ta pogarda wylewa się każdym twoim otworem. Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: Mam dość pogardy w przestrzeni publicznej. 30.01.13, 14:49 woda_woda napisała: > Dlatego tutaj mówię o tobie, bo z ciebie ta pogarda wylewa się każdym twoim otw > orem. Raczej ogromne wzburzenie. Tym dwóm milionom osób państwo miesiąc w miesiąc wydziera kasę, którą ładuje w KK. Nie ma wyboru bo wszyscy muszą płacić haracz na zachciewajki episkopatu i jego poddanych. A Episkopat i jego słudzy plują ludziom, na których krwawicy w najlepsze żerują, w twarz. Miliardy rocznie. Co trzecie dziecko w Polsce rodzi się w biedzie. A to dopiero początek. Ale od 23 lat nasze zarządzane przez episkopat państwo nie robi kompletnie nic, by nasz kraj nie był jedynie montowanią czy wielkim marketem, transferującymi zyski za granicę. Ja nie należę do osób, które nadstawia drugi policzek do oplucia i oba pośladki do skopania. Nie uważam, by fakt, ze kupę weźmie się przez bibułkę w jakich zasadniczy sposób wpływał na istotę samej kupy. Odpowiedz Link Zgłoś
life.form Re: No proszę. 30.01.13, 14:10 woda_woda napisała: > l_zaraza_l napisała: > > > > Mam prawo nie szanować i nie cenić. > > Masz prawo nie szanowac ich tak samo, jak oni mają prawo nie szanować ciebie - > o co więc ci chodzi? Myślę, że posłanka Pawłowicz to stara prukwa przypominająca wyglądem gaśnicę przeciwpożarową - tak samo pluje pianą. To jest dla posłanki Pawłowicz stwierdzenie absolutnie nieobraźliwe, sama tak twierdzi: "Powiedziałam to, co miałam do powiedzenia, nikogo nie obraziłam, a że komuś się moje poglądy nie podobają, to mnie nie interesuje. ... W sprawie związków partnerskich przedstawiłam mój pogląd, wyraziłam go jasno i chyba widać chyba, że stoję na stanowisku tradycyjnym, chrześcijańskim." natemat.pl/48929,krystyna-pawlowicz-dla-natemat-nie-jestem-niesiolowskim-pis-u-wywiad No to o co tobie chodzi, wodo? Episkopat dziękuje wiernym psinkom, czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: No proszę. 30.01.13, 14:12 life.form napisał(a): > No to o co tobie chodzi, wodo? W tym wypadku o twoje chamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
life.form Re: No proszę. 30.01.13, 14:00 A co, panxionc napomniał, że powinniśmy być kulturalni? Szkoda, że nie napomniał episkopatu. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: No proszę. 30.01.13, 14:02 life.form napisał(a): > A co, panxionc Nie wiem, co to "panxionc", ale podejrzewam, że jakieś pogardliwe nazwanie innego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: Dlaczego ludzi nazywasz pasmi? 30.01.13, 13:56 woda_woda napisała: > Skąd tyle pogardy dla innych? Uczę się od "elyt". Podobnie jak posełprofesor Pawłowicz mam prawo wyrażać własne zdanie korzystając z wolności słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Dlaczego ludzi nazywasz pasmi? 30.01.13, 13:57 l_zaraza_l napisała: > Podobnie jak posełprofesor Pawłowicz mam prawo wyrażać włas > ne zdanie korzystając z wolności słowa. Masz prawo zachowywać się tak, jak Pawłowicz, oczywiście - tym samym odpierasz sobie prawo do krytykowania jej zachowania. Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: Dlaczego ludzi nazywasz pasmi? 30.01.13, 13:59 woda_woda napisała: > l_zaraza_l napisała: > > > Podobnie jak posełprofesor Pawłowicz mam prawo wyrażać włas > > ne zdanie korzystając z wolności słowa. > > > Masz prawo zachowywać się tak, jak Pawłowicz, oczywiście - tym samym odpierasz > sobie prawo do krytykowania jej zachowania. Bardzo mało mnie to obchodzi. O wiele bardziej interesuje mnie fakt, że ci, którzy wyli o niekonstytucyjności projektów o związkach jednocześnie nie przestrzegają zapisów Konstytucji o rozdziale państwa i kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Dlaczego ludzi nazywasz pasmi? 30.01.13, 14:01 l_zaraza_l napisała: > Bardzo mało mnie to obchodzi. Domyślam się. Pawłowiczówna tez mówił, że mało ją obchodzą opinie innych ludzi. Jesteście obie - w gruncie rzrczy - bardzo do siebie podobne. Odpowiedz Link Zgłoś
life.form Re: Dlaczego ludzi nazywasz pasmi? 30.01.13, 14:24 woda_woda napisała: > Pawłowiczówna tez mówił, że mało ją obchodzą opinie innych ludzi. Jesteście obi > e - w gruncie rzrczy - bardzo do siebie podobne. Spuść powietrze, wodo. Episkopat to nie "ludzie" a instytucja. A rzeczone psinki? Przecież porównania do zwierząt te psinki bardzo cieszą. Pochyl sie nad kulturą osobistą, ale nie Forumowiczów, tylko tego sekretarza czy kogoś, kto ten kwit pisał. O czym świadczy brak choćby jednego, oględnego zdania, że to głosowanie mogłoby się odbyć w innej atmosferze? Pawłowicz dostała pochwałę, a ci talibscy posłowie z PO zostali poklepani po główkach dokładnie tak, jak się klepie wierne psinki. Gdyby episkopat uważał ich za ludzi, to by przykładał pewną wagę do ich kultury bycia. Ale nie przykłada. Psinkom się czasem zdarza narobić na dywan i nikt nie ma o to do nich pretensji. To nie zzarda, a episkopat pokazał, za co tych posłow ma... Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: Dlaczego ludzi nazywasz pasmi? 30.01.13, 14:52 woda_woda napisała: > Domyślam się. > > Pawłowiczówna tez mówił, że mało ją obchodzą opinie innych ludzi. Jesteście obi > e - w gruncie rzrczy - bardzo do siebie podobne. Obawiam się, że Twoje oburzenie poją postawą a nie postawą episkopatu czy chodzących na jego smyczy posłów (oraz członków rządu) odbieram tak jak picie kawy z filiżanki z mocno odgiętym małym palcem - niby filiżanka z najwyżej jakości porcelany i kawa o bajecznym aromacie a jednak całość napawa niesmakiem. Odpowiedz Link Zgłoś