Dodaj do ulubionych

"Patrzyli na nas z respektem i i irytacją "

09.02.13, 13:36
Kto ? Koleżanki i koledzy przy negocjacyjnym stole - tako rzekł tuzinkowy historyk z Sopotu.
Ho, ho, ho zawtórował nasz pierwszy "myśliwy". Radości wśród lemingów nie ma i nie będzie końca :) , pomimo, ze kasa jeszcze nieprzyklepana przez PE , a sama uzyskana kwota jest nieprecyzyjna, ponieważ jak uprzednio pisałem należy od niej odjąć sumę naszych składek w okresie 2014-2020,a także wziąć pod uwagą kurs EURO, co znaczy, że tej kasy będzie znacznie mniej.Lemingów jednak nie interesuje bilans, wierzą swemu idolowi Donaldowi Tuskowi bezgranicznie i 300 mld PLN to ma być tyle i ani jednego zeta mniej :)
===========================================================
Nie ostudzą rozentuzjazmowanych lemingów nawet słuszne głosy krytyki, które padają z ust rozsądnych dziennikarzy ( Maciej Wierzyński ) czy polskiej businesswoman Henryki Bochniarz , której nie podoba się ten hurra optymizm. Faktycznie w aspekcie frazy rzuconej przez Tuska ( tytuł wątku ) ten nachalny hurra optymizm wygląda to w oczach uczestników budżetowego szczytu niestosownie, a samego Tuska można określić mianem totumfacki.
Zwieńczając należy podkreślić, że kiepskie przesłanie niesie ten rząd młodym pokoleniom, mianowicie, liczy się by umieć wyszarpać dla siebie największy kawałek tortu i zbytnio się nad tym nie napracować. Nieważna jest praca organiczna, praca u podstaw ( mowa tu wyłącznie o RP, ponieważ Polacy za granicą świetnie to rozumieją i realizują ) , a szeroko pojęta umiejętność sprytnego wykorzystania okazji, nie chciałbym iść za daleko , ale tzw umiejętność "kręcenia lodów" okazała się tu chyba bardzo pomocna :)))
Obserwuj wątek
    • x2468 Re: "Patrzyli na nas z respektem i i irytacją " 09.02.13, 13:40
      "Wszystko jest piękne, wystarczy tylko umieć dobrze spojrzeć" /Camille~Pissarro/
      Ucz się pissuaro ucz.Bo za cholerę nie potrafisz dobrze spojrzeć.
    • szwampuch58 Re: hmmmm panie freelancer.. 09.02.13, 13:41
      ...zastanawiajace:
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,142404879,142406581,Re_Pisiorro_czy_ty_masz_jakies_zycie_osobiste_.html
    • alistair-p Re: "Patrzyli na nas z respektem i i irytacją " 09.02.13, 13:41
      A to wszystko przez list Jarkacza.W końcu to on wszystko załatwił.Premier był tylko figurantem.
      • camille_pissarro Re: "Patrzyli na nas z respektem i i irytacją " 09.02.13, 13:52
        W pewnym sensie ograniczył zapędy D.Camerona :))))
        • simera16 Re: "Patrzyli na nas z respektem i i irytacją " 09.02.13, 14:17
          camille_pissarro napisał:

> W pewnym sensie ograniczył zapędy D.Camerona :))))
          >
          No niewątpliwie Cameron, a za nim całe Zjednoczone Królestwo tylko czekają, by wyjść na przeciw oczekiwaniom PST...
    • witek.bis Re: "Patrzyli na nas z respektem i i irytacją " 09.02.13, 13:47
      To dobrze, Kamilciu, że mogłeś wreszcie zrobić sobie prasówkę i już wiesz, co myśleć... Bo to twoje wczorajsze jojczenie było żenująco niemerytoryczne. Brakowało tylko narzekania, że te ojro są brzydkie (a 50-tki nawet jakieś takie sraczkowate).
      A najbardziej podopoba mi się ten pomysł, że przed szczytem mówi się Tuskowi, żeby bez tylu a tylu miliardów nie śmiał wracać, a po szczycie zarzuca mu się, że wyszarpał za dużo i zdemoralizował młode pokolenie.
      A tak na koniec - czy ty na pewno wiesz, co znaczy "totumfacki"?
      • bmw1-953 Re: "Patrzyli na nas z respektem i i irytacją " 09.02.13, 13:57
        Przecież to jasne , jak słońce, że Tusk jest totumfackim Angeli. Świetnie Kamil to ujął. witek.bis napisał:

> To dobrze, Kamilciu, że mogłeś wreszcie zrobić sobie prasówkę i już wiesz, co m
        > yśleć... Bo to twoje wczorajsze jojczenie było żenująco niemerytoryczne. Brakow
        > ało tylko narzekania, że te ojro są brzydkie (a 50-tki nawet jakieś takie sracz
        > kowate).
        > A najbardziej podopoba mi się ten pomysł, że przed szczytem mówi się Tuskowi, ż
        > eby bez tylu a tylu miliardów nie śmiał wracać, a po szczycie zarzuca mu się, ż
        > e wyszarpał za dużo i zdemoralizował młode pokolenie.
        > A tak na koniec - czy ty na pewno wiesz, co znaczy "totumfacki"?
        • witek.bis Re: "Patrzyli na nas z respektem i i irytacją " 09.02.13, 14:04
          Na pewno Kamilek jest Ci bardzo wdzięczny za pomoc, ale z kontekstu wynika, że na myśli miał raczej "tromtadrackiego", a nie "totumfackiego".
          • camille_pissarro Re: "Patrzyli na nas z respektem i i irytacją " 09.02.13, 22:07
            Widzisz platfusie, jak trzeba ci kawę na ławę, bo twój horyzont ( mowa o myślowym, aby była pełna jasność ) nie sięga zbyt daleko :)) Ponadto tromtadracki w wydaniu wirtualnym to ty usiłujesz być na niniejszej witrynie - apge platfusie ! :)

"Wszystko jest piękne, wystarczy tylko umieć dobrze spojrzeć" /Camille~Pissarro/
          • camille_pissarro Re: "Patrzyli na nas z respektem i i irytacją " 09.02.13, 22:08
            Widzisz platfusie, jak trzeba ci kawę na ławę, bo twój horyzont ( mowa o myślowym, aby była pełna jasność ) nie sięga zbyt daleko :)) Ponadto tromtadracki w wydaniu wirtualnym to ty usiłujesz być na niniejszej witrynie - apage platfusie ! :)

• simera16 Re: "Patrzyli na nas z respektem i i irytacją " 09.02.13, 14:21
          bmw1-953 napisała:

> Przecież to jasne , jak słońce, że Tusk jest totumfackim Angeli. Świetnie Kamil
          > to ujął.
          >
          Wolałbyś, by jego cicerone był Micheil Saakaszwili?
        • camille_pissarro :) 09.02.13, 15:02
          Temu platfusowi wszystko trzeba wykładać jak kawę na ławę , to jakieś takie niekumate jest :))))))))
          • iza.bella.iza Riposta jak z pisakownicy :) n/t 09.02.13, 15:10

• camille_pissarro Proszę , forumowa baletnica się pojawiła :) 09.02.13, 15:25
              Po tych baletach nic sensownego nie jesteś w stanie przekazać :(
              • iza.bella.iza Pisiorrowi należy współczuć? 09.02.13, 15:39
                Zazdrość go zżera w tylu aspektach - seks, zabawa, wykształcenie, pieniądze. Brakuje mu tego wszystkiego, ale na pociechę ma forum, na którym może wylać swoje frustracje.
                • camille_pissarro Re: Pisiorrowi należy współczuć? 09.02.13, 15:53
                  Projekcja, projekcja ani chybi :))))
                  • iza.bella.iza Re: Pisiorrowi należy współczuć? 09.02.13, 15:59
                    Masz rację - w projekcji jesteś doskonały :P

A teraz do roboty - czytaj i kombinuj, co odpisać na takie dictum:
                    forum.gazeta.pl/forum/w,28,142419655,142421300,Prezydent_odpowiada_pisiorrowi_i_itp_dupkom_.html
                • bmw1-953 Re: Pisiorrowi należy współczuć? 09.02.13, 16:05
                  A Ty , co tutaj wobec tego robisz, na tym forum? Co Ty wylewasz?

iza.bella.iza napisała:

> Zazdrość go zżera w tylu aspektach - seks, zabawa, wykształcenie, pieniądze. Br
                  > akuje mu tego wszystkiego, ale na pociechę ma forum, na którym może wylać swoje
                  > frustracje.
                  >
                  • iza.bella.iza Re: Pisiorrowi należy współczuć? 09.02.13, 16:11
                    bmw1-953 napisała:

> A Ty , co tutaj wobec tego robisz, na tym forum?
                    >

Wobec czego?
                    • camille_pissarro Re: Pisiorrowi należy współczuć? 09.02.13, 16:29
                      Aleś ty jesteś tępa :) Zarzucasz innym, że nie mają życia osobistego itp ponieważ ciągle siedzą na FK, a przecież ty robisz to samo :)
                      • iza.bella.iza Re: Pisiorrowi należy współczuć? 09.02.13, 16:44

> Aleś ty jesteś tępa :)

Myślisz, że jak na końcu chamskiej odzywki dasz uśmieszek, to staje się ona dowcipna?

> Zarzucasz innym, że nie mają życia osobistego itp ponieważ ciągle siedzą na FK, a przecież ty robisz to samo :)

Misiu, o bardzo małym rozumku, policz ty sobie ile założyłeś wątków w ostatnim tygodniu i ilu dokonałeś wpisów, a potem policz moje. I jeszcze jedno - czemu nie potrafisz odnieść się do słów prezydenta, które dwukrotnie podetknęłam ci pod nos? Bo nie stać cię na więcej niż pyszczenie rodem z piaskownicy?
    • podmiot_faktu Jaki user taki temat ! 09.02.13, 14:01
      nc
    • allspice Re: "Patrzyli na nas z respektem i i irytacją " 09.02.13, 14:02

>...wierzą swemu idolowi Donaldowi Tuskowi bezgranicznie i 300 mld PLN t
      > o ma być tyle i ani jednego zeta mniej

Wyluzyj:) Ciebie to nie dotyczy.To jest radocha dla elektoratu PO i Tuska. Przed wyborami obiecali ,a teraz dostali...Ciebie i innnych wolaków ,to nie dotyczy.Prezes obiecał wam władzę,pretensje do niego...
      • bmw1-953 Re: "Patrzyli na nas z respektem i i irytacją " 09.02.13, 14:12
        To jest raczej radocha dla "swoich", bo Polacy niewiele z tego będą mieli, najwyżej splajtują budując za darmo, tak jak przy budowie dróg albo cwaniacy pozbawią ich przypadających im środków...... szemrane biznesy, ustawiane przetargi, zmowy cenowe, afery z Józefem Bąkiem w tle.

allspice napisała:

> camille_pissarro napisał:
        >
        > >...wierzą swemu idolowi Donaldowi Tuskowi bezgranicznie i 300 mld PLN t
        > > o ma być tyle i ani jednego zeta mniej
        >
        > Wyluzyj:) Ciebie to nie dotyczy.To jest radocha dla elektoratu PO i Tuska. Prze
        > d wyborami obiecali ,a teraz dostali...Ciebie i innnych wolaków ,to nie dotycz
        > y.Prezes obiecał wam władzę,pretensje do niego...
    • behemot17-13 Re: "Patrzyli na nas z respektem i i irytacją " 09.02.13, 14:17
      "Zwieńczając należy podkreślić, że kiepskie przesłanie niesie ten rząd młodym pokoleniom, mianowicie, liczy się by umieć wyszarpać dla siebie największy kawałek tortu i zbytnio się nad tym nie napracować."
      należy podkreślić, iż jeszcze bardziej kiepskie przesłanie padło z ust Jarusia, ten to dopiero obibok (470). coś mi się wydaje, że się przewiozłeś.
    • zapijaczony_ryj Re: "Patrzyli na nas z respektem i i irytacją " 09.02.13, 15:04
      z tym respektem to przesadziłeś:

tiny.pl/htd75

Co do irytacji to się zgadzam. W końcu to premier 40 milionowego narodu, a zrobił z siebie publicznie az takiego idiotę!
    • iza.bella.iza Prezydent odpowiada pisiorrowi i itp. dupkom:) 09.02.13, 15:08
      - Chciałbym ze swojej strony skierować serdeczne podziękowania przede wszystkim do tych, którzy się najbardziej napracowali i tych, którzy mają największe zasługi. Kieruję moje podziękowania zarówno do premiera polskiego rządu jak i do całego rządu, do sił politycznych wspierających ten rząd, ale również i do sił opozycji, do polityków opozycyjnych, którzy chcieli - na miarę swoich opozycyjnych możliwości - uczestniczyć w batalii o ostateczny kształt budżetu europejskiego z myślą o środkach, które mogą i powinny przypaść Polsce - powiedział Komorowski.

Prezydent zaznaczył, że "źle się dzieje, jeżeli własnymi, polskimi rękoma stara się pomniejszyć polski sukces". - Myślę, że rzeczą niedobrą jest taka tendencja pomniejszania własnego polskiego sukcesu i niszczenia samemu swoich własnych wysokich ocen i swoich własnych powodów do dumy - powiedział Komorowski. Dodał, że to jeszcze nie koniec batalii o korzystny polski budżet.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13374136,Prezydent_o_szczycie_UE__Pokazuje__ze_warto_budowac.html
    • dystans4 Re: "Patrzyli na nas z respektem i i irytacją " 09.02.13, 15:12
      Kasa nieprzyklepana i dobry nastrój i poczucie humoru w PiSie jeszcze nie do końca stracone.
      Ostatnie podrygi.
      A co będzie, jak kasę przyklepią?
      Płacz i zgrzytanie zębów. I

Ojczyznę wolną racz nam zwrócić, Jarozbawie!

Bez unijnych srebrników dla lemingów!
      Zamiast tego podwyżki dotacji dla Ojca Dyrektora i genetycznych patriotów!
      --
      buldog.
      • zapijaczony_ryj bardziej prysnie jak NI znów przerżnie wybory! 09.02.13, 15:19
        dystans4 napisał:

> Kasa nieprzyklepana i dobry nastrój i poczucie humoru w PiSie jeszcze nie do ko
        > ńca stracone.
        > Ostatnie podrygi.
        > A co będzie, jak kasę przyklepią?
        > Płacz i zgrzytanie zębów. I
        >
        > Ojczyznę wolną racz nam zwrócić, Jarozbawie!
        >
        > Bez unijnych srebrników dla lemingów!
        > Zamiast tego podwyżki dotacji dla Ojca Dyrektora i genetycznych patriotów!
        > --
        > buldog.
      • camille_pissarro Re: "Patrzyli na nas z respektem i i irytacją " 10.02.13, 09:56
        A co ma być ? Będziemy się przyglądać jak Platfusy będą materializować te kasę, bo jeśli w sposób jak budowano pas startowy w Modlinie, to - mona sobie wstawi tutaj to co każdemu rozsądnemu człowiekowi pasuje :))
    • iza.bella.iza Graś: Patrzyłem na opozycję ze współczuciem 09.02.13, 15:17
      Pytany, co sądzi o zarzutach opozycji, że Polska powinna wynegocjować co najmniej 470 mld, Graś stwierdził: - Ja patrzyłem wczoraj z takim trochę współczuciem na te rozpaczliwe próby znalezienia jakiejkolwiek dziury w całym. Widać, że opozycja się nie przygotowała, nie przygotowała reakcji. Być może sądzili, że - tak jak wielokrotnie mówili nam w ciągu tych ostatnich lat - absolutnie niemożliwe będzie otrzymanie tych 300 mld. I widać, że ta informacja i sukces Polaków - bo przecież nie tylko rządu, ale tak naprawdę wszystkich Polaków - ich zaskoczyły i jeszcze do dzisiaj chyba nie mogą zbudować jakiejś takiej jednolitej narracji - powiedział Graś.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13373642,Gras_o_budzecie_UE__Ze_wspolczuciem_patrzylem_na_opozycje_.html
    • erte2 Re: "Patrzyli na nas z respektem i i irytacją " 09.02.13, 15:45
      camille_pissarro
      ...a samego Tuska można określić mianem totumfacki.
      ???!!!
      kamilciu debilciu, już ci pisałem że jeśli nie do końca znasz znaczenie jakiegoś słowa to lepiej go nie używaj bo wychodzisz na większego idiotę niż jesteś (choć to prawie niemożliwe).
      A tak na przyszłość - mizerikordia to nie jest odmiana sałatki z ogórków, puszka Pandory to nie jest konserwa rybna, a kolczuga to nie futerko jeża...
      • zapijaczony_ryj Re: "Patrzyli na nas z respektem i i irytacją " 09.02.13, 15:50
        erte2 napisał:

> camille_pissarro
        > ...a samego Tuska można określić mianem totumfacki.
        > ???!!!
        > kamilciu debilciu, już ci pisałem że jeśli nie do końca znasz znaczenie jakiego
        > ś słowa to lepiej go nie używaj bo wychodzisz na większego idiotę niż jesteś (c
        > hoć to prawie niemożliwe).
        > A tak na przyszłość - mizerikordia to nie jest odmiana sałatki z ogórków, puszk
        > a Pandory to nie jest konserwa rybna, a kolczuga to nie futerko jeża...

Ale kapuś to jest zawsze i będzie kapuś
    • ploniekocica Re: "Patrzyli na nas z respektem i i irytacją " 09.02.13, 15:57
      "Tuzinkowy historyk z Sopotu" brzmi w kontekście premiera jeszcze idiotyczniej niż "mierny historyk z Sopotu". A hurraoptymizm pisze się łącznie, drogi nietuzinkowy grafomanie.
      • camille_pissarro Re: "Patrzyli na nas z respektem i i irytacją " 09.02.13, 16:23
        Dziękuje za komplementy :), wiem, że się pisze razem.Nie zdarza ci się popełnić lapsus podczas pisania przy pomocy klawiatury ?
        • erte2 Re: "Patrzyli na nas z respektem i i irytacją " 09.02.13, 20:41
          lapsus (z łac. pomyłka, błąd) – każdy nieumyślny błąd człowieka, powstały z roztargnienia, nieuwagi itp.
          lapsus językowy → patrz przejęzyczenie

I znowu nie posłuchałeś. Słowo "lapsus" nie oznacza błędu ortograficznego; trzeba mieć trochę wyczucia językowego. A poza tym odmienia się przez przypadki.
          • zapijaczony_ryj Re: "Patrzyli na nas z respektem i i irytacją " 10.02.13, 09:38
            erte2 napisał:

> lapsus (z łac. pomyłka, błąd) – każdy nieumyślny błąd człowieka, powstały
            > z roztargnienia, nieuwagi itp.
            > lapsus językowy → patrz przejęzyczenie
            >
            > I znowu nie posłuchałeś. Słowo "lapsus" nie oznacza błędu ortograficznego; trze
            > ba mieć trochę wyczucia językowego. A poza tym odmienia się przez przypadki.

od kapowania mu sie zupełnie we łbie pomieszało!
          • dystans4 Re: "Patrzyli na nas z respektem i i irytacją " 10.02.13, 10:25
            Przykro mi, ale nie masz racji.
            Twoje uwagi odnoszą się do języka polskiego.
            Tymczasem... myśl genetycznych patriotów Wolski wyraża się we własnym języku, z jego własnom osobliwom ortografiom i gramatykom i jeszcze bardziej osobliwym równoległym kontekstem kulturowym, w którym słowa "oksymoron" i "lapsus" mają odrębne, gdzie indziej nie spotykane właściwości i znaczenia.
            Wolacy nie gęsi i swój język majom!
            --
            buldog.
            • bmw1-953 Re: "Patrzyli na nas z respektem i i irytacją " 10.02.13, 12:06
              Tak jak i buldogi. Przecież warczą.........po psiemu

dystans4 napisał:

> Przykro mi, ale nie masz racji.
              > Twoje uwagi odnoszą się do języka polskiego.
              > Tymczasem... myśl genetycznych patriotów Wolski wyraża się we własnym języku, z
              > jego własnom osobliwom ortografiom i gramatykom i jeszcze bardziej osobliwym r
              > ównoległym kontekstem kulturowym, w którym słowa "oksymoron" i "lapsus" mają od
              > rębne, gdzie indziej nie spotykane właściwości i znaczenia.
              > Wolacy nie gęsi i swój język majom!
              > --
              > buldog.
    • argumenta ja z respektem i i irytacją patrzę na forumowych 10.02.13, 09:46
      lemingów POdnieconych jałmużną z Brukseli.
      • camille_pissarro Re: ja z respektem i i irytacją patrzę na forum 10.02.13, 09:58
        To podobnie jak ja :), czasami irytacja przeobraża się w zażenowanie :)
      • erte2 Re: ja z respektem i i irytacją patrzę na forum 10.02.13, 10:37
        argumenta napisał(a):

ja z respektem i i irytacją patrzę na forum lemingów POdnieconych jałmużną z Brukseli.

No widzisz kamilciu - oto przykład jak należy posługiwać się słowami obcego pochodzenia.
        To coś, co podpisuje się "argumenta" patrzy na nas "z respektem". I nic dziwnego, bowiem "respekt" to jest mieszanina podziwu, strachu i szacunku, czyli uczucie jakie się ma np. wobec mądrego ale surowego profesora w czasie egzaminu.
        Natomiast trochę mi nie pasowała owa "irytacja", ale po głębszej analizie doszedłem do wniosku że wszystko pasuje - bo owa irytacja jest podyktowana coraz bardziej realną i zbliżającą się perspektywą kolejnych sromotnie przegranych wyborów. Tak że toto zastosowało oba wyrazy pochodzenia zdecydowanie obcego jak najbardziej adekwatnie*.

Zadanie domowe: Znajdź gdzieś znaczenie słowa "adekwatny" i naucz się na pamięć.
        • dystans4 Re: ja z respektem i i irytacją patrzę na forum 10.02.13, 10:50
          Wybory nie zostaną przegrane, ani sromotnikowo, ani w ogóle.
          Rząd przy pomocy ruskich i unijnych serwerów sfałszuje wyniki, Tusk osobiście zamorduje tych prawdziwych patriotów z PiSu, którzy uniknęli rzezi w ostatniej kampanii i nie załapali się na lądowanie we mgle. Tylko, że to nic nie da.
          Prawdziwe wyniki wyborów ogłosi w RM Antoni Macierewicz, a prezes ogłosi Powstanie. Później postawią mu pomnik ze skrzydłami, tak jak na Śląsku. Większy.
          --
          bul.
      • kotek.filemon Re: ja z respektem i i irytacją patrzę na forum 11.02.13, 11:09
        argumenta napisał(a):

> lemingów POdnieconych jałmużną z Brukseli.

Skoro to jałmużna, to po co Prezes Pan ciskał się jak wesz na grzebieniu i listy do tego, no, Kamerunu słał?
    • piq "totumfacki", tow. canaille, znaczy co innego, ... 10.02.13, 11:01
      ...co myślicie. Jak zwykle popisaliście się kompletną nieznajomością polszczyzny, tow. canaille. Czyżbyście nie byli Polakiem?
      • piq "totumfacki", tow. canaille, znaczy nie to,... 10.02.13, 11:03
        ...co myślicie, miało być. Poprawiam się.
      • camille_pissarro Re: "totumfacki", tow. canaille, znaczy co innego 10.02.13, 11:09
        Ty idioto , Tobie tez trzeba kawę na ławę ? Czy D.Tusk nie jest powiernikiem A.Merkel
        • bmw1-953 Re: "totumfacki", tow. canaille, znaczy co innego 10.02.13, 12:16
          To charakterystyczne dla lemingów. Gdy temat niewygodny i nie umieją czegoś uzasadnić, wtedy poruszają mało znaczące sprawy. Erte, nagle stał się purystą językowym, chociaż jego wypowiedzi często pozostawiają wiele do życzenia, jeśli idzie o poprawność, nie mówiąc już o niemalże powszechnym u niego chamstwie w stosunku do adwersarzy, którzy mają odmienne zdanie. Zacznij od siebie, zanim skrytykujesz kogoś innego !!!!!

> Ty idioto , Tobie tez trzeba kawę na ławę ? Czy D.Tusk nie jest powiernikiem A.
          > Merkel
          • aniechto.only Re: "totumfacki", tow. canaille, znaczy co innego 10.02.13, 12:24
            bmw1-953 napisała:
            Zacznij od siebie, zanim skry
            > tykujesz kogoś innego !!!!!
            >
            > camille_pissarro napisał:
            >
            > > Ty idioto , Tobie tez trzeba kawę na ławę ? Czy D.Tusk nie jest powiernik
            > iem A.
            > > Merkel

Ach, jaka ty surowa dla camilka!
          • camille_pissarro Re: "totumfacki", tow. canaille, znaczy co innego 10.02.13, 15:50
            Słusznie zwróciłaś na to uwagę ja tez wielokrotnie to artykułowałem. Lemingi tu na FK ( zresztą podobni ci, z którymi ma człowiek do czynienia w życiu zawodowym, osobistym ) pełniący rolę członków "leminżego think tanku" ( moje określenie ) nie mając merytorycznych kontrargumentów czepiają się formy :)
            Pewnie zapomnieli albo nie chcą pamiętać jak przerost formy nad treścią krytykował autor "Ferdydurke" . Nie jestem filologiem, zatem mogę popełniać czasem pomyłki w pisemnym wyrażaniu moich sądów. Niedawno czytałem książkę "The rules of live" R.Templara, między innymi były tam wymienione takie zasady jak :
            _-" wraz z wiekiem nie powinniśmy się czuć jako ci bardziej doświadczeni, raczej poszerza się obszar tych sfer życia, w których możemy popełnić błędy",
            - "tylko martwe ryby płyną z prądem rzeki"
            Pozdrawiam

P.S. GW miała dziś sporo wyzwań w sferze technicznej swej witryny, padła chyba farma serwerów aplikacyjnych bo nie były dostępne serwisy , między innymi i witryna FK, stąd odpowiedź na twój post dopiero teraz
          • piq czy sądzicie, towarzyszko disko-furo z cyferkami,. 11.02.13, 00:32
            ...że użycie słowa "totumfacki" przez tow. canaille_possrrauo w poście otwierającym było poprawne? Jeśli tak, to nie powinno was się dopuszczać do kontaktów z dziećmi - wszak mowa ojczysta jest najwyższym dobrem Polaka, a tolerowanie u dzieci polszczyzny rodem z zebrań egzekutywy zakładowej pzpr, takiej, jak używa tow. canaille_possrrauo, jest antypolskie, kompromitujące i haniebne.
            • camille_pissarro Re: czy sądzicie, towarzyszko disko-furo z cyferk 11.02.13, 07:16
              Słusznie nazwałem cię idiotą :)
        • piq nie pogrążaj się, pajacu, aż tak żałośnie,... 11.02.13, 00:26
          ...powiernik to jest zupełnie co innego niż totumfacki. Nawet słownika nie potrafisz, cymbale, zrozumieć - co nie dziwi zważywszy zawartość intelektualną twoich postów.

Wytłumaczę ci na przykładzie, bo definicje są dla znacznie bystrzejszych: totumfackim jest dla Jarosława na przykład ta malowana lala z wodogłowiem Hofman, a powiernikiem Jarosława jest jego kierowca i asystent Jacek Rudziński.

A z kontekstu twojego wpisu źródłowego, klasowa ofermo zamykana w szafie przez kolegów na dużej przerwie, wynika niezbicie, że użyłeś określenia "totumfacki" w znaczeniu "zadufany hojrak, triumfalista bez przyczyny i uzasadnienia, robiący dobrą minę do złej gry". Usiłujesz się ratować z wdziękiem tłustej cioty wciskającej się w stringi na akademii z okazji dnia dziecka w przedszkolu - nic z tego. Widać jak na dłoni, że kręcisz jakby coś wyssało ci zawartość puszki mózgowej (i najpewniej rzeczywiście tak się stało).

A teraz won, canaille, bo każę cię wybatożyć jak bolszewika. A właściwie nie, bo wygląda na to, że chciałbyś bardzo być rozebrany do kalesonów i wybatożony, a przecież nie chodzi mi o to, by sprawiać przyjemność półgłówkom.
          • camille_pissarro Re: nie pogrążaj się, pajacu, aż tak żałośnie,... 11.02.13, 07:19
            jak wyżej :)
    • tomek62.0 Re: "Patrzyli na nas z respektem i i irytacją " 10.02.13, 15:38

> Kto ? Koleżanki i koledzy przy negocjacyjnym stole

www.dailymotion.com/video/xwvzgc_wszyscy-patrzyli-na-nas-z-respektem-i-i-irytacjy_news
      • camille_pissarro Re: "Patrzyli na nas z respektem i i irytacją " 10.02.13, 15:52
        Jak widać idiotów nie brakuje na FK :)
        • erte2 Re: "Patrzyli na nas z respektem i i irytacją " 10.02.13, 18:53
          kamilciu ptaszynko - nie odnoszę sie do treści twojego poPISkiwania na forum bo i specjalnie nie ma do czego. Sukces rządu i Donalda Tuska jest oczywiście oczywisty a próby szukania na siłę dziury w całym nie tylko mu nie zaszkodzą ale przyniosą wręcz odwrotny skutek, bo obnażają waszą małość i bezsilność. Więc nawet zachęcam cię i tobie podobnych - szczekajcie więcej i głośniej bo to działa na waszą niekorzyść i oddala kaczyńskiego coraz bardziej od władzy - co leży w interesie Polski i Polaków.
          A co do wytykania ci błędów - wybacz, ale podkładasz się w sposób tak spektakularny że poprostu grzechem byłoby z tego nie skorzystać. Że Brzezińskiego nie wspomnę....
          • palnick Re: "Patrzyli na nas z respektem i i irytacją " 11.02.13, 00:27
            To też idiotka :-)
          • bmw1-953 Re: "Patrzyli na nas z respektem i i irytacją " 11.02.13, 11:42
            Sukces to będzie, gdy potrafią te miliony dobrze wykorzystać a w to bardzo wątpię. Jeśli nie rozkradną całości (bo to partia oszustów i krętaczy) to to, co zostanie najprawdopodobniej zmarnują, bo ich poziom umysłowy jest dokładnie taki sam, jak intelekt ich wyborów i wielbicieli. Sprawę korzyści z rządów PO pominę milczeniem, bo jest kuriozalna. Może gdy już z Polski nie zostanie kamień na kamieniu, bo wszystko, dosłownie wszystko zostanie przez PO zmarnowane i rozkradzione, dotrze do leminżych pustaków, na kogo głosowali w wyborach. Znając zadziwiająca "nieprzenikliwość" umysłową, by nie powiedzieć, tępotę lemingów, nie przewiduję niestety, że nastąpi to wcześniej.
            erte2 napisał:
            Sukces rządu i Donalda Tuska jest oczywiście ocz
            > ywisty a próby szukania na siłę dziury w całym nie tylko mu nie zaszkodzą ale p
            > rzyniosą wręcz odwrotny skutek, bo obnażają waszą małość i bezsilność. Więc naw
            > et zachęcam cię i tobie podobnych - szczekajcie więcej i głośniej bo to działa
            > na waszą niekorzyść i oddala kaczyńskiego coraz bardziej od władzy - co leży w
            > interesie Polski i Polaków.
    • wujaszek_joe klęska negocjacyjna! 16.02.13, 17:17
      Thuske wynegocjował za dużo ełrów dając tym samym zły przykład młodzieży
      • camille_pissarro czy ja gdzieś npisałem,że to była klęska 16.02.13, 18:10
        negocjacyjna ? Czy napisałem, ze to źle , ze wywalczył te 300 mld PLN Nie , napisałem wyraźnie w jaki sposób "drużyna Thuske" do tego wyrwania kasy z EU podchodzi.
        A wygląda to tak, wsiadamy w "Tuskobus" i wieszczymy wszem i wobec, ze tylko my bylismy w stanie wyrwać taką kasę w Brukseli :)
        • wujaszek_joe czyli złe zamiary mieli 16.02.13, 19:06
          Prezes zdobyłby 500mld ale sto oddałby biednym

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka