Dodaj do ulubionych

No to Palikot ugotowany :)

13.02.13, 13:14
www.tvn24.pl/odwolanie-nowickiej-premia-to-pretekst-zaskakujaca-data-wniosku,306042,s.html
Wniosek o odwołanie Nowickiej powstał 2 stycznia 2013.
Po wyborach po Palikocie i jego Ruchu nie będzie śladu.
Obserwuj wątek
    • m.c.hrabia Re: No to Palikot ugotowany :) 13.02.13, 13:20
      nie będę płakał po jp
    • godz-0800 Re: No to Palikot ugotowany :) 13.02.13, 13:21
      Jakoś od początku nie wydawało mi się,że Palikot był taki cięty na Wandzię za premię tylko.
      Co ta Wanda mu zrobiła?,że się tak zawziął.
    • pis_da_deby Re: No to Palikot ugotowany :) 13.02.13, 13:28
      hummer napisał:

> www.tvn24.pl/odwolanie-nowickiej-premia-to-pretekst-zaskakujaca-data-wniosku,306042,s.html

"premia to pretekst? "

Pomylka czy nie to premia oczywiscie byla tylko pretekstem i to malo przekonywujacym
      • m.c.hrabia Re: No to Palikot ugotowany :) 13.02.13, 13:33
        pis_da_deby napisał:

> hummer napisał:
        >
        > > www.tvn24.pl/odwolanie-nowickiej-premia-to-pretekst-zaskakujaca-data-wniosku,306042,s.html
        >
        > "premia to pretekst? "
        >
        > Pomylka czy nie to premia oczywiscie byla tylko pretekstem i to malo przekonywu
        > jacym

dokładnie
        bardzo mało

lepiej Dębskiemu szło z wciskaniem znaków towarowych.
      • l_zaraza_l Re: No to Palikot ugotowany :) 13.02.13, 17:55
        Można sprawdzić kiedy dokument elektroniczny został wytworzony.

A swoją drogą czy nikogo to nie zastanawia, nie oburza, że takie dokumenty funkcjonują jako świstki papieru? Wydano ponad 50 mln za zakup tabletów dla posłów (że o Senacie nie wspomnę). Już w październiku 2001 prezydent Kwaśniewski złożył podpis elektroniczny pod Ustawą o podpisie elektronicznym z 18 września 2001. Nie byłoby by całej historii z "i/lub czasopisma", gdyby nie to, że zastosowano dostępnych przecież wtedy metod ochrony dokumentów. Chyba specjalnie, by można było dowolnie w nich grzebać. Jest coś takiego jak znakowanie czasem, co daje pewność co do momentu powstania dokumentu elektronicznego. Ale nie. Wszystko jak za króla Ćwieczka - tony papierzysków w setkach kopii. Tylko patrzeć jak Kopaczowa zainstaluje stanowiska dla maszynistek (mam na myśli panie piszące na mechanicznych maszynach do pisania).

• l_zaraza_l Re: No to Palikot ugotowany :) 13.02.13, 13:53
      hummer napisał:

> www.tvn24.pl/odwolanie-nowickiej-premia-to-pretekst-zaskakujaca-data-wniosku,306042,s.html
      > Wniosek o odwołanie Nowickiej powstał 2 stycznia 2013.
      > Po wyborach po Palikocie i jego Ruchu nie będzie śladu.
      >

Sądzę, że na tę chwilę nie się co ekscytować. Możliwe, że wniosek miał być z datą dwudziestego któregoś stycznia (chyba od 24 ruszył temat wycofania poparcia) i rzeczywiście to tylko ludzki błąd, za który tak wygodnie uchwycić.

A swoją drogą, trudno mi zrozumieć zaangażowanie SLD w zwalczanie Palikota. SLD niczego nie zyska, gdy nie będzie RP. Na RP nie głosowali pasjonaci SLD. W interesie SLD i lewicowych wyborców (jakby tej lewicowości nie rozumieć), jest aby lewicowych posłów w przyszłym Sejmie było więcej niż mniej. Nawet jak zdobędziecie 20% to, podobnie jak teraz, lewica będzie bezradna jak dziecko przy tej całej prawicowej zgrai.
      • man_sapiens Re: No to Palikot ugotowany :) 13.02.13, 13:58
        Komuchy były zawsze mściwe. RP odebrał im monopol na liberalizm obyczajowy, więc Miller będzie prześladował Palikota do śmierci.
        • veglie Re: No to Palikot ugotowany :) 13.02.13, 14:06
          man_sapiens napisał:

> Komuchy były zawsze mściwe. RP odebrał im monopol na liberalizm obyczajowy, wię
          > c Miller będzie prześladował Palikota do śmierci.

Też mnie Miller wkurzył głosując ramię w ramię z platfonsami.
        • remez2 Re: No to Palikot ugotowany :) 13.02.13, 14:58
          man_sapiens napisał:

> Komuchy były zawsze mściwe. RP odebrał im monopol na liberalizm obyczajowy, wię
          Politycznej.
          J. Palikot - "Zmiażdżę SLD". A Księga mówi ....
        • godz-0800 Re: No to Palikot ugotowany :) 13.02.13, 16:43
          man_sapiens napisał:

Masz racje. Sam pamiętam jak Miller mówił,że zniszczy partię Palikota.
          mściwy bydlak jest,aż strach bierze.
          Nie to co Janusz,który mówił,że kocha Wandę...po czym ją wyrzucił jak ostatnią szmatę.
      • m.c.hrabia Re: No to Palikot ugotowany :) 13.02.13, 13:59
        "ludzki błąd, za który tak wygodnie uchwycić."

jesteście śmieszni,teraz to tylko błąd ,a Nowicka to złodziejka ,
        ja wam nie wierzę chcieliście przekręt zrobić i wyszło szydło z worka .
        • man_sapiens Re: No to Palikot ugotowany :) 13.02.13, 14:05
          > ja wam nie wierzę chcieliście przekręt zrobić i wyszło szydło z worka

Wam to znaczy nam? Komu nie wierzysz?
          • remez2 Re: No to Palikot ugotowany :) 13.02.13, 15:00
            man_sapiens napisał:

> > ja wam nie wierzę chcieliście przekręt zrobić i wyszło szydło z worka
            >
            > Wam to znaczy nam? Komu nie wierzysz?
            Ja też nie wierzę. Akolitom człowieka z Biłgoraja.
        • l_zaraza_l Re: No to Palikot ugotowany :) 13.02.13, 16:06
          m.c.hrabia napisał:

> "ludzki błąd, za który tak wygodnie uchwycić."
          >
          > jesteście śmieszni,teraz to tylko błąd ,a Nowicka to złodziejka ,
          > ja wam nie wierzę chcieliście przekręt zrobić i wyszło szydło z worka .

I tak się Tworzy legendy. Nikt nie nazywa Nowickiej złodziejką. Może w naszych dyskusjach padają określenia "chytra baba" czy "pazerność", "chciwość".
          Problemem jest to, że gdy wzięła nagrodę to kłamała, że o niej nie wiedziała chociaż uczestniczyła w przyznawaniu tych nagród. Ja rozumiem jakie są intencje w gnojeniu Palikota ale nie rozumiem dlaczego robi się to tak prymitywnie poprzez kłamstwa i byle jakie manipulacje.
      • adherent1 Re: No to Palikot ugotowany :) 13.02.13, 14:13
        l_zaraza_l napisała:
        > A swoją drogą, trudno mi zrozumieć zaangażowanie SLD w zwalczanie Palikota.
        > SLD niczego nie zyska, gdy nie będzie RP. Na RP nie głosowali pasjonaci SLD.

Chyba jest wytłumaczenie takiej postawy SLD - Ruch Palikota walnie przyczynił się
        do uchwalenia ustawy o przechodzeniu na emeryturę w wieku 67 lat - to dotyczy
        także twojej, nad wyraz skromnej osoby niewiasto. Nowicka tej ustawie, wg SLD
        incydentalnej, też się sprzeciwiła. Tak więc pasjonatką partii nawet złej dla twoich
        interesów jesteś Ty.
        • l_zaraza_l Re: No to Palikot ugotowany :) 13.02.13, 16:19
          adherent1 napisał:

> Chyba jest wytłumaczenie takiej postawy SLD - Ruch Palikota walnie przyczynił s
          > ię
          > do uchwalenia ustawy o przechodzeniu na emeryturę w wieku 67 lat - to dotyczy
          > także twojej, nad wyraz skromnej osoby niewiasto. Nowicka tej ustawie, wg SLD
          > incydentalnej, też się sprzeciwiła. Tak więc pasjonatką partii nawet złej dla t
          > woich
          > interesów jesteś Ty.

Ja już o tym pisałam. Nie jestem zadowolona z 67. Nie tylko dlatego, że będę musiała pracować o wiele dłużej niż panie, które miały to szczęście załapać na stare zasady ale głównie dlatego, że pracy będzie coraz mniej i mniej. Generalnie za kilkanaście lat pracować będzie do 50% społeczeństwa. Nie mniej w tej sytuacji, w jakiej nasz kraj jest teraz (ogromne zadłużenie) każda możliwość obniżenia oprocentowania, jest niezmiernie ważna. Palikot zrobił dobrze, że to poparł. Pomijam już fakt, że dostał od PO min. podniesienie progów umożliwiających otrzymywanie pomocy społecznej.
      • remez2 Re: No to Palikot ugotowany :) 13.02.13, 14:57
        A swoją drogą, trudno mi zrozumieć zaangażowanie SLD w zwalczanie Palikota.
        Wprawdzie to stwierdzenie jest mocno na wyrost ale przypomnę Ci:
        J. Palikot - zmiażdżę SLD.
      • hummer Re: No to Palikot ugotowany :) 13.02.13, 16:17
        l_zaraza_l napisała:

> A swoją drogą, trudno mi zrozumieć zaangażowanie SLD w zwalczanie Palikota. SLD
        > niczego nie zyska, gdy nie będzie RP. Na RP nie głosowali pasjonaci SLD. W int
        > eresie SLD i lewicowych wyborców (jakby tej lewicowości nie rozumieć), jest aby
        > lewicowych posłów w przyszłym Sejmie było więcej niż mniej. Nawet jak zdobędzi
        > ecie 20% to, podobnie jak teraz, lewica będzie bezradna jak dziecko przy tej c
        > ałej prawicowej zgrai.

Powiedział 67+ :)
      • bikej5 Re: No to Palikot ugotowany :) 13.02.13, 16:21
        też nie rozumiem tego zaangażowania i poparcie Nowickiej uważam za błąd.

Myślę,że chodzi tutaj o osobistą zemstę Millera-kiedyś Palikot przyrównał go do "starych gaci".
        • life.form Re: No to Palikot ugotowany :) 13.02.13, 20:50
          > Myślę,że chodzi tutaj o osobistą zemstę Millera-kiedyś Palikot przyrównał go do
          > "starych gaci".

:)))))
    • man_sapiens Re: No to Palikot ugotowany :) 13.02.13, 14:03
      Mocno podejrzewam, że to literówka - połknięta cyfra po dwójce.
      Na dodatek to nie ma znaczenia. Szef partii i klub mają prawo stracić zaufanie do "swojego" marszałka. Wtedy taki marszałek ustępuje ze swojej funkcji.
      Nowicka przyspawała się do stołka i brzydko kłamała tłumacząc się z tej forsy. Do wyborów daleko, sprawa pójdzie w zapomnienie. Umieszczenie Nowickiej na swojej liście będzie oznaką desperacji partii, która to zrobi.
      • m.c.hrabia Re: No to Palikot ugotowany :) 13.02.13, 14:13
        jasne że ma prawo ,a nie uważasz ,ze to prawo działa w obie strony.

i jak "mnie " nazywają bezpodstawnie złodziejem, to mam prawo się wypiąć ,
        czy obowiązek nadstawić drugi...
        • chateau Re: No to Palikot ugotowany :) 13.02.13, 16:20
          No to są już dwa powody - utracone zaufanie partii wobec Nowickiej i utracone zaufanie Nowickiej wobec partii.

Poza tym dość irytujące jest uzurpowanie sobie przez Nowicką (i Środę) prawa do bycia głosem kobiet/feministek.
          • hummer Re: No to Palikot ugotowany :) 13.02.13, 18:00
            chateau napisał:

> Poza tym dość irytujące jest uzurpowanie sobie przez Nowicką (i Środę) prawa do
            > bycia głosem kobiet/feministek.

A kto ma być? Palikot, Tusk, Miller, czy Kaczyński? A może jakiś chłop z PSL?
            • veglie Re: No to Palikot ugotowany :) 13.02.13, 18:12
              hummer napisał:

> chateau napisał:
              >
              > > Poza tym dość irytujące jest uzurpowanie sobie przez Nowicką (i Środę) pr
              > awa do
              > > bycia głosem kobiet/feministek.
              >
              > A kto ma być? Palikot, Tusk, Miller, czy Kaczyński? A może jakiś chłop z PSL?

Serafin z Kółek Rolniczych byłby najlepszy.
            • chateau Re: No to Palikot ugotowany :) 13.02.13, 18:15
              A ktoś musi? Pisałem o uzurpacji, bo nie kojarzę, żeby Nowicka albo Środa dostały jakiś glejt choćby na Kongresie Kobiet.
              • hummer A potrzeba jakiś paierów na bycie feministką? 13.02.13, 20:40
                chateau napisał:

> A ktoś musi? Pisałem o uzurpacji, bo nie kojarzę, żeby Nowicka albo Środa dosta
                > ły jakiś glejt choćby na Kongresie Kobiet.

Jest jakiś regulamin i cennik za licencję feministki?
                • chateau Re: A potrzeba jakiś paierów na bycie feministką? 13.02.13, 22:31
                  Nadal nie rozumiesz. Nowicka jest kolejną osobą, która próbuje (z powodzeniem, trzeba przyznać) odcinać kupony. Reprezentuje wyłącznie siebie, a stwarzała wrażenie, że reprezentuje jakąś większą grupę. Choć od żadnej grupy nie dostała mandatu. Kongres Kobiet nikogo nie delegował, a mędzenie Środy o tym "jakie potężne siły stoją za Nowicką" to już jazda bez trzymanki. Samozwańcze liderki i tyle.
                  • hummer Re: A potrzeba jakiś paierów na bycie feministką? 13.02.13, 22:36
                    Nowicką ktoś uczynił wicemarszałkiem. I chyba się to nie odbyło bezproblemowo.
                    Partia Palikota oparta jest na ludziach spadach. Zresztą teraz u Palikota jest radość z Siwca.
                    • chateau Re: A potrzeba jakiś paierów na bycie feministką? 13.02.13, 22:51
                      Mam do Palikota stosunek przerywany. Jego problem kogo sobie dobiera, ale akurat brak umiejętności Nowickiej do pracy w grupie znany od dość dawna. Nie mam żadnej frajdy z takich rozrób, ale mówią one wiele o ludziach łaknących stanowisk.
                      • hummer Re: A potrzeba jakiś paierów na bycie feministką? 13.02.13, 22:54
                        chateau napisał:

> Mam do Palikota stosunek przerywany. Jego problem kogo sobie dobiera, ale akura
                        > t brak umiejętności Nowickiej do pracy w grupie znany od dość dawna. Nie mam ża
                        > dnej frajdy z takich rozrób, ale mówią one wiele o ludziach łaknących stanowisk

Ja tam po Nowickiej czy Palikocie płakać nie będę.
                        A Sejm to nie cyrk. Dziś za małpę będzie robić X jako marszałek sejmu, jutro Y.
                        No chyba, że grupa Palikota ma same takie twarze :) Wtedy nie trzeba forsować swojego marszałka.
    • grande.toscano Czego sobie wszyscy życzymy 13.02.13, 14:08
      nt
      • kotek.filemon Re: Czego sobie wszyscy życzymy 13.02.13, 16:12
        Wszyscy jak wszyscy. W katopolaczkowie zapewne tak.
        • jacekm22 Re: Czego sobie wszyscy życzymy 13.02.13, 16:42
          W sumie prawie wszystkim zalezy na zniknieciu Palikota z jego ruchem ... PO+SLD a i PIS bedzie happy ... Sadzac po ilosci gnojowicy jakOM sie wylewa na tym forum na RP ...
          Jakos szybko zapomniano ze to wlasnie za rzadow SLD , KRK najbardziej sie oblowil przy pomocy zlodziejskiej KM ... Ktora wtedy Millerowi nie przeszkadzala ...!!
          Palikot jako JEDYNY nie boi sie mowic glosno o przekretach KRK , ktore reszta partii lezy plackiem przed KRK ....
          • godz-0800 Re: Czego sobie wszyscy życzymy 13.02.13, 16:49
            Jakos szybko zapomniano ze to wlasnie za rzadow SLD , KRK najbardziej sie oblowil przy pomocy zlodziejskiej KM ... Ktora wtedy Millerowi nie przeszkadzala ...!!
            Palikot jako JEDYNY nie boi sie mowic glosno o przekretach KRK , ktore reszta partii lezy plackiem przed KRK

Ale was ten Januszek wszystkich ogłupił.
            On jest przeciwnikiem kościoła?
            Wystąpił z tego kościoła.
            Bo jak go pamiętam jak niedawno składał ślubowanie poselskie....tak mi dopomóż Bóg.
            O Ozonie nawet nie wspomnę.
            Jego antyklerykalizm jest na pokaz.
            Ja mu przynajmniej nie wierzę.
            • jacekm22 Re: Czego sobie wszyscy życzymy 13.02.13, 18:35
              Jego antyklerykalizm jest na pokaz....

To jest twoje zdanie ... , ale jak na razie jako JEDYNY odwazyl sie cos powiedziec o przekretach KRK , a fundusz koscielny PO +PSL przeglosowalo ...!!
              Chyba ze odpowiada ci zycie w katolickim zascianku Europy jakim jest Polska ...
              Ot taki europejski Iran ... Gdzie sekciarz z Torunia juz DAWNO powinien w piedlu siedziec , ale WSZYSCY wlacznie z SLD ( jak milao cala waadze !!!) boi sie go ruszac .....!!
              • hummer Jest moda na krytykę kościoła 13.02.13, 20:44
                Palikot jest antyklerykałem.
                Jest moda na propapieskość, Palikot wydaj Ozon.

Jakby było zapotrzebowanie na jego matkę, to też by ją sprzedał.
              • losiu4 Re: Czego sobie wszyscy życzymy 13.02.13, 22:27
                jacekm22 napisał:

> Jego antyklerykalizm jest na pokaz....
                >
                > To jest twoje zdanie ... , ale jak na razie jako JEDYNY odwazyl sie cos powiedz
                > iec o przekretach KRK

tyle ze bzdury gadał :)

Pozdrawiam

losiu
    • losiu4 Re: No to Palikot ugotowany :) 13.02.13, 22:24
      jak zasadniczo nie wierzę Gumowemu i jego palikociarzom to faktycznie wygląda na zwykłą pomyłkę. Ale zobaczymy. Jeśli okazałoby sie że to jednak nie pomyłka, może być ciekawie :)

Pozdrawiam

Losiu
      • hummer Re: No to Palikot ugotowany :) 13.02.13, 22:28
        losiu4 napisał:

> jak zasadniczo nie wierzę Gumowemu i jego palikociarzom to faktycznie wygląda n
        > a zwykłą pomyłkę. Ale zobaczymy. Jeśli okazałoby sie że to jednak nie pomyłka,
        > może być ciekawie :)

Zauważ, że data wpisana jest słownie. "2 stycznia 2013".
        Pisząc pismo w lutym, nie zauważysz takiej pomyłki?
        • losiu4 Re: No to Palikot ugotowany :) 13.02.13, 22:49
          no właśnie kłopot taki, ze jeśli wierzyć palikociarzom to pismo było przygotowywane 31 stycznia:
          "Potwierdził to również Janusz Palikot na konferencji prasowej. Jak powiedział, pismo zostało przygotowane 31 stycznia"

biorąc pod uwagę to ze panienki we niemal wszystkich kancelariach są czesto sprawne inaczej jeżli chodzi o informatykę (jak to kobiety) a dokumenty często są "templejtami" w których na szybko poprawia sie to i owo skupiając sie na wpisywanej tresci "merytorycznej", w pomyłkę jestem w stanie uwierzyć. Jakoś dziś mam dzień dobroci dla palikociarzy :)

Pozdrawiam

Losiu
          • hummer Re: No to Palikot ugotowany :) 13.02.13, 23:00
            losiu4 napisał:

> no właśnie kłopot taki, ze jeśli wierzyć palikociarzom to pismo było przygotowy
            > wane 31 stycznia:
            > "Potwierdził to również Janusz Palikot na konferencji prasowej. Jak powiedział,
            > pismo zostało przygotowane 31 stycznia"

Jak z 31 zrobiło się 2? :)

> biorąc pod uwagę to ze panienki we niemal wszystkich kancelariach są czesto spr
            > awne inaczej jeżli chodzi o informatykę (jak to kobiety) a dokumenty często są
            > "templejtami" w których na szybko poprawia sie to i owo skupiając sie na wpisyw
            > anej tresci "merytorycznej", w pomyłkę jestem w stanie uwierzyć. Jakoś dziś mam
            > dzień dobroci dla palikociarzy :)

Templaty mają to do siebie, że można w nich ustawić automatyczną datę.
            Np. pole DATE \@ "d MMMM yyyy"

Palikota nic nie usprawiedliwia. Kolejną kobietę sprawną inaczej sobie zatrudnił?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka