Dodaj do ulubionych

Program dla Tych, co po nas

28.02.13, 23:29
rzeczpospolita.com/stanpdf/Ksiazka_Przyczynek_do_Wolnodci.pdf
Bardzo często czytam na forach, słyszę od ludzi, że już nic nie da się zrobić, wszystko rozsprzedane, rozgrabione, państwo w totalnym upadku, zadłużone na pokolenia i bez własnych banków i przemysłu. Jak mantrę powtarza się "już za późno, już nic nie da się zrobić, trzeba pogodzić się z istniejącym stanem" itp.

Trzeba jednak uwierzyć, że są wyjścia z istniejącej sytuacji, podniesienia się z poniżającej roli w jaką nas wepchnięto.

Książka "Przyczynek do Wolności" to jedyna kompletna myśl polityczna na obecny czas, program polityczny i gospodarczy stworzony przez Polaków i dla Polaków, pisany polskim sercem z ogromną troską o Polaków i Polskę, wskazujący cele i istniejące możliwości ich osiągnięcia, wydobycia całej Polskiej Rodziny z biedy i poniżenia.
Miłej lektury.
Obserwuj wątek
    • Gość: Olaf Re: Program dla Tych, co po nas IP: *.164.c84.petrotel.pl 01.03.13, 11:18
      Mózgi Polaków zostały już tak wyprane ,że oni nie rozumieją tego języka
      Oni dziś mają problem z psimi kupami,ze śmieciami czy płacic 11 zl czy 16,ze złodziejami czy dać się okraść na 100zł czy na 1000zł
      Ja jednak wierzę, że są ludzie do których ten tekst dotrze
      • Gość: do p kreuza Re: Program dla Tych, co po nas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.13, 11:40
        drogi Panie jeżeli stan tymiński ma nam wskazywać drogę to sytuacja faktycznie jest już beznadziejna .
        • Gość: jasiu Re: Program dla Tych, co po nas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.13, 13:10
          ja zrozumiałem, że jest to program dla Polaków , a nie kretynów z Polski, więc czemu się odzywasz
          • Gość: Nie ma cudów Re: Program dla Tych, co po nas IP: *.31.116.199.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.03.13, 13:26
            Populista Stan Tymiński opowiada koszałki opałki dla ciemnego i naiwnego ludu, nazywa to programem ekonomiczno-politycznym i przedstwaia jako receptę na cud gospodarczy.
            Bidak żadnej szkoły nie skończył, o ekonomii, gospodarce nie ma zielonego pojęcia i dlatego ma prawo uważać, że znalazł cudowny sposób na szczęsliwośc powszechną.
            Naiwnych w Polsce nigdy nie brakowało i teraz też się znajdą, w Płocku już jest kilku a pierwszy to Henryk Kreuz.
            • Gość: Jasiu Re: Program dla Tych, co po nas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.13, 14:17
              Przeczytałem przedmowę, wstęp i 1 rozdział. Słowa które przeczytałem poruszają za serce, prawdziwe o nas że aż straszne, dreszcz przeszedł po plecach. Nie jest łatwo przyjąć do siebie tę treść, ale jest to szczera prawda i czuć, że napisana przez Człowieka o Wielkim Sercu, Patriotę. Codziennie przeczytam jeden rozdział.

SPIS TREŚCI:
              Przedmowa
              Wstęp
              Przyczynek 1. Wiara w przyszłość jak wiara w Boga
              Przyczynek 2. Plan Balcerowicza – terapia szokowa
              dla Polski
              Przyczynek 3. Rosja – największa grabież XX wieku
              Przyczynek 4. Antysemityzm i antypolonizm
              Przyczynek 5. Korupcja niszczy naród
              Przyczynek 6. Obecna administracja to biurokracja
              Przyczynek 7. Dwa warunki rozwoju
              Przyczynek 8. Daj nam Panie protekcjonizm
              Przyczynek 9. Suwerenność polskiej złotówki
              Przyczynek 10. Banki, kasy SKOK, OFE
              oraz nowe FEP i BRP
              Przyczynek 11. Inflacja a rozwój nacji
              Przyczynek 12. Pieniądze na odbudowę kraju
              Przyczynek 13. Nacja to negocjacja
              Przyczynek 14. Restrukturyzacja długów
              Przyczynek 15. Sztuka biznesu
              Przyczynek 16. Mit powszechnej edukacji
              Przyczynek 17. Rattenkrieg – wojna szczurów
              Przyczynek 18. Polskie szczury
              Przyczynek 19. Elity w państwie narodowym
              Przyczynek 20. Lider w państwie narodowym
              Przyczynek 21. Unia Europejska a państwo narodowe
              Przyczynek 22. Deklaracja Narodowej Konstytucji RP
              Przyczynek 23. Zarys nowej Konstytucji RP
              Przyczynek 24. Projekt Konstytucji Rzeczpospolitej
              Polskiej
              Przyczynek 25. Wolny wybór przyszłości
              Przyczynek 26. Ultimatum
              Przyczynek 27. Wojciech Mirowski „Polska rok 2025”
              Postscriptum
              Bibliografia
    • jw.jw Program dla Tych, co po nas 01.03.13, 15:24
      Tu jest wiele dozrobienia, dla wszystkich przyszłych pokoleń Płocka, Mazowsza, ...

drogaviaeurope.blogspot.com/
      • Gość: kot Re: Program dla Tych, co po nas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.13, 15:42
        czyli jedynie partia X pod wodzą wybitnego myśliciela i ekonomisty stana tymińskiego !
        dobre ! Czy on będzie się w tym dziele odbudowy posługiwał również promieniami X oraz czarnymi teczkami ?
        dla mnie ten facet to taki paleopalikot
        • Gość: zolnierzwyklęty Re: Program dla Tych, co po nas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.13, 16:00
          głupców jak ty nie sieją, sami się rodzą, a rozumu nabierają dopiero jak po j...ch porządnie dostaną.
          Zacząłem czytać i już na początku jest jasne, że nie o partię jakąś chodzi, tylko o Program dla Polski, napisany przez St. Tymińskiego przy udziale wielu Polaków, i nie dla niego tylko jako jego pożegnanie, dar dla Polski i Polaków. Nikt już nie powie, że Polacy nawet Polskiego Programu dla Polski nie potrafili napisać, musieli korzystać - co bokiem już wyszło - z doradców żydowskich czy amerykańskich, czego skutkiem jest przechwytywanie całych zysków z pracy Polaków przez lichwiarzy. Około 100mld $ rok rocznie Polacy oddają jako lichwę tzn. cały zysk z pracy 40 milionów ludzi, który w normalnych warunkach zasilałby nasz rozwój.
    • Gość: hi Mocne słowa, ale prawdziwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.13, 16:16
      Mocne słowa. Naszych dupków i cioty nie stać na to. Brawo Tymiński.

Otworzyłem i skopiowałem ale jak widać niżej coś ten tekst wyszedł nie tak. Kto wie, jak zrobić aby nie było takich baboli z tekstem?
      "...Jed nak na wet pa trio tycz ni, uczci wi i ide owi lu dzie z do -
      brym, a na wet bar dzo do brym pro gra mem po li tycz no -go spo -
      dar czym, nie bę dą w sta nie nic zro bić sa mi. Nie bę dą w
      sta nie nic zro bić bez pa trio tycz nej mo bi li za cji Po la ków. I to
      nie w for mie wie lo ty sięcz nych ma ni fe sta cji z ty sią ca mi flag
      bia ło -czer wo nych i jed nym pu stym ha słem „sil nej Pol ski”. I
      nie w for mie bez sil ne go kry ty ko wa nia przez na cjo na li stycz -
      ne gru py ka na po we ży dow skiej gru py wła dzy w Pol sce, bo
      to nie da je kon kret nych wy ni ków.
      To my, Po la cy, je ste śmy głów ny mi wi no waj ca mi wła snych
      pro ble mów: ni skich za rob ków, bie dy, bez ro bo cia, ko rup cji,
      utra ty wła sne go prze my słu, ol brzy mie go za dłu że nia, za ła ma -
      nia sys te mu opie ki zdro wot nej, per spek ty wy za ła ma nia sys -
      te mu eme ry tal no -ren to we go itd. Wszech wła dza post ko muni
      stycz nej oli gar chii, pa no sze nie się ży dow skiej gru py wła -
      dzy w Pol sce, ma ni pu lo wa nie Pol ską przez ob ce rzą dy czy
      an ty pol skie me dia we wła snym kra ju, to ka ra za na sze pol -
      skie tchó rzo stwo, obez wład nia ją cą bier ność, brak jed no ści w
      dzia ła niu, nie moc w po pie ra niu wła snych li de rów i wła snych
      or ga ni za cji po li tycz nych. Ka ra za brak stra te gii i jed no ści ce -
      lu. To na sze pol skie tchó rzo stwo, wy god na bier ność i po li -
      tycz ne le ni stwo umoż li wi ło na rzu ce nie Pol sce fa sa do wej i
      fik cyj nej de mo kra cji dzię ki pro por cjo nal nej or dy na cji wy bor -
      czej do Sej mu. I nie tyl ko nie po tra fi my się zmo bi li zo wać, że -
      by w mi lio no wym pro te ście, tak jak Ser bo wie, po dejść pod
      par la ment i zmu sić go do zmia ny Kon sty tu cji i or dy na cji wy -
      bor czej. Al bo go po pro stu roz pę dzić. Nie po tra fi my na wet ze -
      brać fun du szy po 10 zł od oso by, aby wes przeć tych, któ rzy
      chcą to dla nas zro bić. Po zwa la my so bie na rzu cać ko lej nych
      kom pra dor skich pre zy den tów...."
      • Gość: do h.k. Re: Mocne słowa, ale prawdziwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.13, 18:28
        leczenie obecnego stanu rzeczy w Polsce za pomocą porad wizjonera tymińskiego przypomina leczenie kiły syfilisem . ów mąż opatrznościow jak pamietamy w wyborach prezydenckich pokazywał czarną teczkę w której jak twierdził miał dokumenty obciążające lecha wałęsę , w drugiej turze jednak ta teczka mu sie chyba gdzieś zawieruszyła bo z wałęsą przegrał . kto i w jakim celu ściągnął wówczas tego charyzmatycznego przywódcę do polski pozostaje do dzisiaj owiane mgłą tajemnicy ale można się domyślać iz są to ci sami spece którzy pozniej wymyślili samoobronę rozczarowani aws em a potem wepchnęli ją z powrotem do dziury przy czym nie obeszło się bez ofiar w ludziach a nie wykluczone że również swego czasu straszyli platformę odrodzeniem z popiołów stronnictwa demokratycznego które nagle w dwu osobach zaczęło wypełniać media po słynnym wystąpieniu generała gromosława . w wystąpieniu tym generał gromosław wyznał iż musiał się wielce natrudzić i odbyc wiele spotkań aby platforma w ogóle mogła powstać . co prawda panów od SD szybko odwołano z placu boju ale nie od razu bo jednemu z nich sie spodobało i dopiero jak speckomisja wymierzyła mu mieszkanie celem zbadania ile dzieł sztuki mogło się w nim zmieścić i doszła do wniosku że mieszkanie jest za małe - wrócił w niebyt .
        Jakoż niedawno całkiem tez pojawiła się nad wisłą nowa siła polityczna która wpadła a jakże na scenę i robi na niej sporo wiatru . Trudno sie oprzeć wrażeniu że "ojcowie założyciele " są wciąż aktywni . Patrząc na jej program a także na samego przywódce można się do myślać że jest to kolejne wcielenie partii X tym razem w wydaniu XXX a może nawet XXL . Kiedyś grozę wzbudzał sierp skrzyżowany z młotem dzisiaj gumowy penis skrzyżowany z pistoletem ze swinskim łbem w tle . To zdecydowanie nowa jakość w nieubłaganym rewolucyjnym procesie walki o sprawiedliwość dziejową ! Na tym tle stan tyminski jawi sie jako duch z przeszlosci dawno minionej w której to ( łza się w oku kręci ) ludzie wierzyli że george michael jest hetero i że tadeusz mazowiecki jest naszą nadzieją na lepszą przyszłość wraz z helmutem kohlem . jako że rzeczywistość nas od tego czasu dość mocno wyprostowała wiarę w drugie przyjście tfurcy partii X należy wrzucić do katalogu takich samych ciemnych przesądów jak to że jakiś elektryk rozmontował związek radziecki za pomocą srubokręta po przeskoczeniu płotu motorówką albo że "niemcy sa naszym ambasadorem w unii europejskiej". Wysuwanie takiej kandydatury na zbawcę narodu zdaje się jedynie potwierdzać słabą kondycję naszego biednego kraju zgodnie z powiedzeniem iż " na pochyłe drzewo nawet koza wejdzie ".
        odgrzewanie tego nieświeżego kotleta może się skończyć co najmniej niestrawnością o ile nie czkawka przez minimum trzy pokolenia . Inna sprawa jednak zdać sobie sprawę KTO nam to słoneczko peru tu rajfurzy i dodaje motto z Orwella . Bardzo ciekawe !
        • Gość: narodowiec Re: Mocne słowa, ale prawdziwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.13, 18:39
          bzdet na bzdecie, kłamstwo na kłamstwie bzdetem poganiane, i tak cały twój trud ściemniania poszedł na marne
          • citymen Re: RP czyli post SSR Polskaja 01.03.13, 19:13
            O ile sam Tymiński może budzić pewne pytania czy nawet podejrzenia, to nikt trzeźwo myślący i mający jako takie pojęcie o tym co dzieje się w tym dziwnym postkomuniostycznym tworze pos SSR Polskaja doskonale zdaje sobie sprawę z tego że rządzą nie tyle nim co w nim układy, kartele pseudobiznesowo-polityczne służb poprlowskich tudziueż całej rzeszy niedindentyfikowwanych hybryd, a w których to przeciętny obywatel jest zaledwie liściem nawietrze przypadkowo niesionym z nikąd do nikąd.
            • citymen Re: RP czyli post SSR Polskaja 01.03.13, 19:18
              zamiast nikt powinno być każdy*
          • Gość: do narodowca Re: Mocne słowa, ale prawdziwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.13, 19:28
            a tak przy okazji to jaki naród kolega reprezentuje ? bo to może wyjaśniać punkt widzenia . na przykład po odczytaniu recenzji z mojego wpisu wnoszę iz kolega reprezentuje narodowość prawniczą ( matka rosjanka , ojciec prawnik ) . Z tego punktu widzenia oczywiście kwestionowanie charyzmy tfurcy partii X musi być napiętnowane jako bzdet i ja to rozumiem bo inaczej pewnie oficer prowadzący kolegę narodowca prawniczego pokazałby mu skąd mu nogi wyrastają i w efekcie kolega narodowiec musiałby wp.....ć kit z okien co i tak byłoby bardzo korzystnym wyjściem z sytuacji .
            • Gość: do bzdeta Re: Mocne słowa, ale prawdziwe IP: *.c155.petrotel.pl 01.03.13, 20:14
              trudno powiedzieć kim jest, ale wiadomo kim jesteś ty, pomiot szlaufa i wody :))))))
              • Gość: do bzdeta Re: Mocne słowa, ale prawdziwe IP: *.c155.petrotel.pl 01.03.13, 20:16
                to wyjaśnia czemu zawsze jesteś na NIE
            • Gość: narodowiec kto swój kto obcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.13, 21:01
              Zasada jest bardzo prosta jak odróżnić kto swój, a kto obcy. Jak Michnik i jego pobratymcy atakują Polaka znaczy to, że jest to bardzo wartościowy Polak i swój a nie na ich usługach. Wystarczy przeczytać początek książki Tymińskiego i już staje się jasne dlaczego wieszają na nim psy. Znak to, że boją się dranie i należy dobrze zapoznać się z przesłaniem tego człowieka, bardzo dobrze zapoznać.
              Książkę przejrzałem tylko, dokładnie przeczytam i przemyślę później, ale już teraz mogę ją polecić z czystym sumieniem.
              • Gość: gość Re: kto swój kto obcy IP: *.068.c81.petrotel.pl 01.03.13, 22:47
                Co ten Żyd Tyminski wypisuje
                • Gość: mpikczu Re: kto swój kto obcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.13, 11:59
                  tymiński to indianin ! a te teczkę z kwitami na wałęsę to mu porwał kondor co się pasa .
                  • Gość: haha Re: kto swój kto obcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.13, 15:17
                    Żebraków, złomiarzy, wystawkarzy, secondhand dam i panów, zwykłego złodziejstwa i kurestwa, a więc ludzi o braku poczucia godności w Polsce jest wielu. Najwięcej jednak jest idiotów którzy pozostałym zgotowali ten los. Takim wzorcem idioty jest były prezydęt i jego poplecznicy. Ich pstro we łbach objawia się też specyficzną działalnością na forach, choćby głupich wpisach.
        • Gość: hi Re: Mocne słowa, ale prawdziwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.13, 19:17
          Ten Kreuz to chyba babę ci wydupcył kiedy, że stoi ci jakoś ością w gardle, bo ja go widzę jako najporządniejszego gostka w tym durnowatym mieście.
          "Inna sprawa jednak zdać sobie sprawę KTO nam to słoneczko peru tu rajfurzy i dodaje motto z Orwella . Bardzo ciekawe ! "

No zdaj tu sprawę KTO to jest ten Kreuz, ale już.
          • Gość: kondor Re: Mocne słowa, ale prawdziwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.13, 08:27
            z jednej strony facet się przedstawia jako ultrapatriota a z drugie nam tymińskiego podsuwa . dla mnie to się wyklucza . jeśli więc mamy się kierować wskazaniami pierwszego polskiego słoneczka peru to ten co to sugeruje sam się stawia w dość wątpliwym świetle .

może niech se da siana a na forum wróci jak jego idol znajdzie tę czarną teczkę !
            • Gość: ziom Re: Mocne słowa, ale prawdziwe IP: *.125.c90.petrotel.pl 03.03.13, 10:14
              ja bym postawił na neoplusa walikompa, on porządek w kraju zrobi jak porzuca poyebami tu i ówdzie, tylko trza mu wpier przepustkę z zalesia załatwić
              • Gość: teczkowy Re: Mocne słowa, ale prawdziwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.13, 10:28
                Tymiński ! Gdzie jest czarna teczka ?
                • Gość: ziom Re: Mocne słowa, ale prawdziwe IP: *.125.c90.petrotel.pl 03.03.13, 10:42
                  na ciebie jest nie tylko teczka ale i recepty
                  • Gość: ziomo Re: Mocne słowa, ale prawdziwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.13, 11:01
                    To chyba potomek Tymińskiego:
                    plockcafe.pl/articles/photo/view/article_id/1480/photo_id/18568
                    • Gość: ziomek Re: Mocne słowa, ale prawdziwe IP: *.125.c90.petrotel.pl 03.03.13, 11:30
                      waikomp znów nie może osiągnąć satysfakcji
                      • Gość: do sy(l)fka Re: Mocne słowa, ale prawdziwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.13, 13:40
                        Gość portalu: ziomek napisał(a):

> waikomp znów nie może osiągnąć satysfakcji

Mylisz się sy(l)fku. Niedzielny poranek zawsze stanowi świetną okazję do satysfakcji na maxa. Uzyskujemy ją kilkakrotnie. Niestety jest to ci zupełnie niedostępne. Weź sobie jakąś laskę. Przestaniesz wtedy myśleć o głupotach chociaż może ze stratą dla Europy, bo HUB w Myśliborzycach zejdzie wtedy na daleki plan.
    • henrykkreuz Rośnie jak na drożdżach Nasza Piękna Bestia 03.03.13, 13:23
      rzeczpospolita.nowyekran.pl/post/89022,nasz-wspanialy-king-kong
      Dbałość o rodzinę to normalne, dbałość o dalszą rodzinę jest chwalebne, dlatego dbałość o wspólne dobro jeszcze większej rodziny nie może być złe, tylko jeszcze bardziej chwalebne.
      • Gość: wnioski Re: Rośnie jak na drożdżach Nasza Piękna Bestia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.13, 15:29
        "Dbałość o rodzinę to normalne, dbałość o dalszą rodzinę jest chwalebne, dlatego dbałość o wspólne dobro jeszcze większej rodziny nie może być złe, tylko jeszcze bardziej chwalebne."
        z czego wynika że dbanie o obcych jest jeszcze bardziej chwalebne niż o dalszą rodzinę a co za tym idzie dbanie o obcych którzy są naszymi wrogami jest bardziej chwalebne niż dbanie o obcych którzy są naszymi przyjaciółmi bo wszak dbanie o przyjaciół (tak jak o rodzinę) to jak powiada nasz nauczyciel pan HK "to normalne"

z tego już jasno widać że największym patriotą wedle tego rozumowania jest zdrajca , kolaborant i zaprzaniec . Ładne rzeczy !
        • Gość: hi Re: Rośnie jak na drożdżach Nasza Piękna Bestia IP: *.30.22.233.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.03.13, 17:04
          Nie wysilaj się, to nie na twój pusty łeb.
          • Gość: [...] Re: niespodzianka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.13, 17:22
            ja aż tak złej opinii a panu tymińskim nie miałem , myślałem jedynie że to zwykły ignorant . a tu sam pan henryk sugeruje że to człowiek który może się pochwalić najbardziej chwalebną postawą ( oczywiście wedle definicji pana henryka powyżej ) . Nie będę się sprzeczał może on zna lepiej pana tymińskiego .
            a swoją drogą to gdzie ta teczka ?
            • Gość: hiha Re: niespodzianka IP: *.30.22.233.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.03.13, 17:49
              jeszcze jeden świr
            • Gość: hihiha Re: niespodzianka IP: *.212.c84.petrotel.pl 03.03.13, 21:49
              Teczka juz otwarta
            • Gość: ha Re: niespodzianka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.13, 00:21
              Michnik był w archiwum SB i czegoś szukał z kilkoma żydami, przypuszczam że szukał teczek wybranych osób, a papiery na Bolka podrzucił Tymińskiemu w trakcie wyborów, ale ten ich nie ujawnił - za porządny - podczas wyborów, tylko później. Dlatego właśnie Michnik ciągle gadał o czarnej teczce Tymińskiego, a mniej rozgarnięci bredzą do dzisiaj już 23 rok.
              • Gość: hihiha Re: niespodzianka IP: *.223.c67.petrotel.pl 04.03.13, 10:27
                Oooooooo Alej jaja
        • Gość: uhahany Re: Rośnie jak na drożdżach Nasza Piękna Bestia IP: *.class100.petrotel.pl 03.03.13, 19:29
          walikomp nie myśl tyle bo ci wyjdzie jeszcze że ziemia jest kwadratowa jak twój łeb hahahahah
        • Gość: ha Re: Rośnie jak na drożdżach Nasza Piękna Bestia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.13, 00:25
          do "wnioski"
          no nie, nawet nie rozumiesz słów normalny, chwalebny to i wnioski wyciągasz debilne
          • Gość: wstyd Re: Rośnie jak na drożdżach Nasza Piękna Bestia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.13, 18:57
            ta ksiązęczka którą nam tu pan henryk nastręcza jako objawienie to dziwny zlepek róznych rzeczy , banałów , wrażeń z przypadkowych lektur , jest też beletrystyka w poważnej części zresztą bardzo słaba, dywagacje ekonomiczne wskazujące na brak wykształcenia w tej dziedzinie , wspomnień ( w tym rodzinnych ) . W sumie dziwne pomieszanie - jest sporo spostrzeżeń prawdziwych ale wyciąga się z nich błędne wnioski , jest tez cała masa stwierdzeń fałszywych . Taki miszmasz . Na diagnozę się to nie kwalifikuje na prognozę też nie , wniosków co do proponowanych przez autorów ( bo to praca zbiorowa -sam stan t. nie dał rady ) działań też się trudno dopatrzyć, za takie stwierdzenia jak : " polscy taksówkarze mają na lusterku zawieszoną czarną madonnę bo nigdy nie mieli prawdziwego przywódcy " powinien dostać w mordę . No jednym słowem poruta totalna, amatorszczyzna , bełkot . Nie sposób się tez oprzeć wrażeniu że jednak u podstaw stworzenia tego gniota tak jak i u podstaw jego promowania gdziekolwiek tkwi jednak przemyślana manipulacja. Wstyd panie henryku
            • Gość: antyzydokumna Re: Rośnie jak na drożdżach Nasza Piękna Bestia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.13, 22:30
              Wstyd to nosić madonnę w klapie i łgać, wstyd to kraść i z d.. spaść.
              A książka warta polecenia i program wart przyjęcia i propagowania, w zasadzie to jedyny program nieżebraczy ludzi którzy jeszcze wiedzą co to godność, program wydostania się z totalnej upadłości, kiedy 40 milionów oddaje zyski z pracy lichwiarzom i obcym państwom, a jednocześnie władza żebrze o kolejne wysoko oprocentowane pożyczki, dopłaty za niszczenie polskiej przedsiębiorczości, rolnictwa, ciesząc się przy tym z dalszego uzależnienia.
              • Gość: hi Super książka. Wiele spraw staje się jasne. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.13, 10:18
                Wyjaśniająca sprawy bez owijania w bawełnę.

"...W Polsce, zwłaszcza w okresie kampanii wyborczych, słychać nawoływania o program polityczno-gospodarczy. O ludzi, którzy są w stanie go zrealizować, już nie. Nie da się
                oddzielić programu od ludzi, którzy go tworzą i realizują. Program można ukraść. Ale bez ludzi, którzy go wdrożą w życie, nie będzie zrealizowany.Bo złodzieje nie kradną go po to, by go realizować. Kradną go po to, by oszukać wyborców. By przeciągnąć ich na swoją stronę na czas wyborów.
                Kradzież myśli politycznej pozostaje z reguły bezkarna. Mechanizm tej kradzieży polega z reguły na tym, że duże partie, które mają duże możliwości finansowe, przywłaszczają sobie mozolnie wypracowany program mniejszej partii politycznej. Miałem z tym do czynienia w Kanadzie, gdzie Mike Harris i jego partia (Progressive ConservativeParty of Ontario), ukradli program polityczno-gospodarczy Partii Libertariańskiej. Byłem w 1990 roku jej liderem i miałem w powstaniu tego programu duży udział. Miałem i mam z tym do czynienia w Polsce. Nieznany wcześniej Janusz Bryczkowski,Andrzej Lepper i jego „Samoobrona” manipulacyjnie przejęli w 1993 roku, na miesiąc przed wyborami do parlamentu, nasze biuro i naszą platformę wyborczą Partii „X”, znaną jako „Plan X”. Obecnie zaś mam wątpliwą satysfakcję, że tezy „Planu X” i hasła wyborcze, nad którymi pracowałem 20 lat temu, przywłaszczyły sobie takie partie polityczne, jak PiS i SLD. Moje wołanie o „godne” życie, dziwnie brzmi w ich ustach.
                Oczywiście myśl polityczna i programy polityczno-gospodarcze są bardzo ważne. Oświetlają intelektualnie drogę polityczną. Są latarniami myśli na polu wojny politycznej i gospodarczej, w której łatwo się zagubić w kolejnych starciach. I stracić z oczu cele strategiczne. Program polityczny to strategia rozwoju kraju. Bez pozytywnego programu polityczno-gospodarczego można iść tylko po władzę dla władzy. Czyli po to, by kraść, malwersować, sprzeniewierzać, wyprzedawać i kłamać. Dlatego samozwańcze elity polityczne takich głęboko przemyślanych programów nie mają. Dlatego nie mają własnej myśli politycznej. Bo nie jest im tak naprawdę do niczego potrzebna. Polska myśl polityczna nie jest potrzebna, by grabić Polaków. Polski program polityczno-gospodarczy nie jest potrzebny, by samemu okradać i pozwalać obcym okradać polską gospodarkę i polskie społeczeństwo. Dlatego obecne partie polityczne i ich liderzy nie mają własnych programów polityczno-gospodarczych. Dlatego są bezpłodne intelektualnie i jałowe ideowo. I dlatego kradną cudze myśli i cudze programy. Kradną, gdyż posiadanie programu czy tylko zawłaszczonych haseł, ułatwia oszukiwanie potencjalnych wyborców. Bo przecież nie o realizację tych programów i haseł im chodzi.
                Dlatego też programy polityczno-gospodarcze każdej partii powinny być jawne i opublikowane przez Państwową Komisję Wyborczą po rejestracji kandydatów przed wyborami.
                Już sam fakt, że partie i ich liderzy nie prezentują swojego programu w trakcie kampanii wyborczej, powinien je dyskwalifikować w oczach wyborców. A opublikowany konkretny program polityczno-gospodarczy winien stać się późniejszą podstawą oceny działalności partii politycznej. Tak rządzącej, jak i opozycyjnej.Wyborca będzie mógł porównać to, co partia rzeczywiście robiła, z tym co miała zrobić, w celu ich oceny.
                Ale nie da się oddzielić programu od ludzi, którzy mają go realizować.Bo tak naprawdę to ludzie są najważniejsi do realizacji strategicznego programu dla Polski.Bez ich determinacji i wigoru niedopilnowany program polityczny nie ma życia, jest martwy. Bez patriotyzmu, uczciwości, ideowości i altruizmu, te myśli i programy stają się tylko oszustwem politycznym.
                Jednak nawet patriotyczni, uczciwi i ideowi ludzie z dobrym, a nawet bardzo dobrym programem polityczno-gospodarczym, nie będą w stanie nic zrobić sami. Nie będą w
                stanie nic zrobić bez patriotycznej mobilizacji Polaków..."
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka