Dodaj do ulubionych

WSTYDZE SIE !!!!

IP: *.kabel.telenet.be 10.07.01, 21:39
Jest mi wstyd za to co wyrabia sie w naszym kraju!
Tym bardzie wstydze sie ,ze ten burdel z Polski robia ludzie Solidarnosci.
Normalnie jest mi przykro ....:-(((((
Ps.
Wstydze sie bo ludzie tu gdzie mieszkam pytaja sie o Polske a ja co mam im
powiedziec?
Obserwuj wątek
    • Gość: Tluk Re: WSTYDZE SIE !!!! IP: *.hud.gov 10.07.01, 22:54
      Tluknij sie w glowe, bo Ty masz problem a nie Polska.
      • Gość: Jann Re: WSTYDZE SIE !!!! IP: *.uc.nombres.ttd.es 10.07.01, 23:08
        Pajacu kto za granica pyta sie ciebie o Polske i polskie problemy? kogo to
        interesuje.Zamiast robic z siebie rzecznika Polski,popros o zmiane sali na
        sale napoleonow w domu wariatow,w ktorym aktualnie sie leczysz.
        • Gość: jajacek Re: WSTYDZE SIE !!!!Do Pajacy IP: *.kabel.telenet.be 10.07.01, 23:47
          Moze ty pierdolo zyjesz w swoim swiecie i interesojesz sie tylko swoim
          palantem !
          Tu gdzie mieszkam tez sa gazety i tv i w nich informacje .
          Jesli smieja sie z tego co wyprawia polski rzad to smieja sie i ze mnie bo ja
          nie udaje ,ze nie jestem Polakiem barani brandzlu!
          • Gość: PDS Re: WSTYDZE SIE !!!!Do Pajacy IP: *.abo.wanadoo.fr 11.07.01, 15:51
            Ludzie, spokojnie, kazdy narod ma sobie cos do zarzucenia, wiec chyba nie warto
            brac wszystkiego osobiscie, bo w ten sposob Niemcy dawno by sie wyludnily.
    • Gość: JK Opowiedz im o perdofilach w Belgii IP: 217.153.50.* 11.07.01, 15:20
      • Gość: bee Re: Opowiedz im o perdofilach w Belgii IP: *.tor.axxent.ca 11.07.01, 16:47
        do jajka .mieszkalem tam 4 lata i wstyd mi bylo tych przglupow co nie wiedza
        gdzie lezy Polska.ciekaw jestem czy nadal nie uzywaja
        wody,swiatla,ogrzewania.Znasz ten dowcip; dlaczego belg ma duze dziurki w nosie-
        - bo powietrze jest za darmo.nie wstydz sie polski -bo wstydzisz sie
        siebie ,swojej rodziny ,swojej przeszlosci.w duzej mierze wizerunek polski ty
        reprezentujesz.nadal mam wielu przyjaciol z ktorymi utrzymuje kontakty.
        pozdrowienia-mieszkasz w pieknym kraju i blisko polski
      • Gość: bee Re: Opowiedz im o perdofilach w Belgii IP: *.tor.axxent.ca 11.07.01, 16:53
        do jajka .mieszkalem tam 4 lata i wstyd mi bylo tych przglupow co nie wiedza
        gdzie lezy Polska.ciekaw jestem czy nadal nie uzywaja
        wody,swiatla,ogrzewania.Znasz ten dowcip; dlaczego belg ma duze dziurki w nosie-
        - bo powietrze jest za darmo.nie wstydz sie polski -bo wstydzisz sie
        siebie ,swojej rodziny ,swojej przeszlosci.w duzej mierze wizerunek polski ty
        reprezentujesz.nadal mam wielu przyjaciol z ktorymi utrzymuje kontakty.
        pozdrowienia-mieszkasz w pieknym kraju i blisko polski
        • Gość: geronimo Re: WSTYDZĘ SIĘ - RIGHT !!! IP: 192.168.100.* / 212.244.95.* 11.07.01, 16:58
          Ma człowiek rację , że się wstydzi.A tu stale te same głupie wytłumaczenia , że
          w Belgii pedofile , w Niemczech faszyści i każdy naród ma problemy...
          W Polsce wszystko jest problemem - absolutnie wszystko nawet wiosna lato jesień
          i zima i przedmurze chrześcijaństwa i dziurawe drogi i deszcz w Gdańsku -
          problemów do cholery , tylko nigdy nie było rozwiązań - nie licząc okupacji,
          wtedy były rozwiązania
          • Gość: P Re: WSTYDZĘ SIĘ - RIGHT !!! IP: *.abo.wanadoo.fr 12.07.01, 10:09
            Hej Geronimo,

Problemow i tak sie nie uniknie, zycie nie jest doskonale & nikt nam nie
            obiecal ze takie bedzie, chyba ze wierzysz w reklamy. Ale nie jest o powodem by
            sie wstdzic czy wpadac w kompleksy "narodowe". Nie chodzi o znieksztalcanie
            rzeczywistosci, ale co Ci daje "wstydzenie sie", do czego prowadzi?
            • Gość: TLUK Re: WSTYDZĘ SIĘ - RIGHT !!! IP: *.hud.gov 13.07.01, 16:17
              A ja jestem z Polski dumny. To co sie stalo na przestrzeni dziejow
              jest wielkim osiagnieciem tego narodu. Polacy nie lepsi nie gorsi
              od innch rzeklbym troche moze lepsi bo maja duzo wyobrazni a, kobiety
              dobry gust. Maja wiele wad ale sa one do zniesienia. Spotykam czasem
              Amerykanow/ki ktorzy spotkali Polakow albo mieli lub maja przyjaciow
              polskich i zawszwe sie dobrze o nich wyrazja poniewaz sa uczynni
              i swojscy. Moja zona Amerykanka nie moze sie nadziwic, ze Polacy
              bezintersownie moga sie pojawic w naszym domu i cos zrobic bezintersowanie,
              czego nawet czlonkowie jej rodziny by nie zrobili.

A Ojczyzna matka wydala na Swiat niezlych ludzi. Jestem wiec dumny.

Polska ma problemy ale pedzi do przodu i to mnie bardzo cieszy.
              My pierwsi zerwalismy tak masowo maske komunizmowi.
              Jest z czego byc dumny.
              Buduja demokracje jest ciezko to dobrze tez, bo co latwo przychodzi
              traci cene.

Szczesc Boze Polsce i Polakom na Obczyznie!
              • Gość: JK Bardzo ładnie to napisałeś. Pozdrawiam IP: 217.153.50.* 13.07.01, 17:02
                • Gość: Tluk Re: Bardzo ładnie to napisałeś. Pozdrawiam IP: *.157.61.140.Dial1.Washington1.Level3.net 14.07.01, 22:43
                  Gość portalu: JK napisał(a):

Dziekuje!
                  Dodaj cos od siebie, chocby jedno zdanie.

• Gość: Facts Nie wstydz sie! WSTYDZE SIE !!!! IP: *.HAWI.splitrock.net 14.07.01, 23:06
      Gość portalu: jajacek napisał(a):

> Jest mi wstyd za to co wyrabia sie w naszym kraju!
      > Tym bardzie wstydze sie ,ze ten burdel z Polski robia ludzie Solidarnosci.
      > Normalnie jest mi przykro ....:-(((((
      > Ps.
      > Wstydze sie bo ludzie tu gdzie mieszkam pytaja sie o Polske a ja co mam im
      > powiedziec?

JAKUB BERMAN

Ponizej dany "Referat Jakuba Bermana" jest wziety z ksiazki "Judeopolonia -
      nieznane karty historii" wydanej w Krakowie w 1981 roku. Brak jest nazwy firmy
      wydawczej i nazwiska autora, ktory ukrywa sie pod pseudonimem XYZ. W jej wstepie
      autorzy pisza:

CYTAT: "Chcemy tym, do ktorych dotrze ta ksiazka uswiadomic, ze nadal - mimo
      formalnego zmienienia szyldu przez ekipe rzadzaca - narod polski jest odlamywany,
      eksploatowany, jest instrumentem w niepolskich rekach." - KONIEC CYTATU.

CYTAT, strony 235-238: ""Referat Jakuba Bermana"

Sekretarza Stanu Rady Ministrow i Czlonka Biura Politycznego PPR, Czlonka
      Tymczasowego Rzadu Jednosci Narodu oraz Sekretarza Poalej-Syjon, wygloszony w
      kwietniu 1946 r. na posiedzeniu egzekutywy Komitetu Zydowskiego.

/wedlug stenogramu/

Zydzi maja okazje do ujecia w swoje rece calosci zycia panstwowego w Polsce i
      rozszerzenia nad nim swojej kontroli. Nie pchac sie na stanowiska
      reprezentacyjne. W ministerstwach i urzedach tworzyc tzw. drugi garnitur.
      Przyjmowac polskie nazwiska. Zatajac swoje zydowskie pochodzenie. Wytwarzac i
      szerzyc wsrod spoleczenstwa polskiego opinie i utwierdzac go w przekonaniu, ze
      rzadza wysunieci na czolo Polacy, a Zydzi nie odgrywaja w panstwie zadnej roli.

Celem urabiania opinii i swiatopogladu narodu polskiego w pozadanym dla nas
      kierunku, w rekach naszych musi sie znalesc w pierwszym rzedzie propaganda z jej
      najwazniejszymi dzialami i prasa, filmem i radiem. W wojsku obsadzic stanowiska
      polityczne, spoleczne, gospodarcze, wywiad. Mocno utwierdzac sie w gospodarce
      narodowej. W ministerstwach na plan pierwszy przy obsadzaniu ich Zydami wysuwac
      nalezy: Ministerstwo Spraw Zagranicznych, Skarbu, Przemyslu, Handlu
      Zagranicznego, Sprawiedliwosci. Z instytucji centralnych - centrale przemyslowe,
      banki panstwowe, centrale handlowe, spoldzielnosc. W ramach inicjatywy prywatnej
      w okresie przejsciowym utrzymac silna pozycje w dziedzinie handlu.

W partii zastosowac podobna metode - siedziec za plecami Polakow lecz wszystim
      kierowac.

Osiedlanie sie Zydow powinno byc przeprowadzone z pewnym planem i korzyscia dla
      spoleczenstwa zydowskiego. Moim zdaniem nalezy osiadac w wiekszych skupiskach,
      jak Warszawa, Krakow; w centrum zycia gospodarczego i handlowego: Katowice,
      Wroclaw, Szczecin, Gdansk, Gdynia, Lodz, Bielsko. Nalezy rowniez tworzyc typowe
      osrodki zydowskie przemyslowe i rolnicze, glownie na ziemiach odzyskanych, nie
      poprzestajac na Walbrzychu i Rychbachu /obecnie Dzierzoniow/. W tych osrodkach
      mozemy przystosowac przyszle kadry nasze w tych zawodach, z ktorymi bylismy slabo
      obeznani.

Uznac antysemityzm za zdrade glowna i tepic go na kazdym kroku. Jezeli stwierdzi
      sie, ze jakis Polak jest antysemita, natychmiast go zlikwidowac przy pomocy wladz
      bezpieczenstwa lub bojowek PPR jako faszyste nie wyjasniajac organom wykonawczym
      sedna sprawy.

Zydzi musza pracowac dla swego zwyciestwa, pracujac jednoczesnie nad zwyciestwem
      i ugruntowaniem komunizmu w swiecie, bo tylko wtedy i przy takim ustroju narod
      zydowski osiagnie najwyzsza pomyslnosc i zabezpieczy sobie najsilniejsza pozycje.

Sa male widoki by doszlo do wojny. Jesli Ameryka zacznie sie szybko socjalizowac,
      to ta droga mniejszych lub wiekszych wstrzasow wewnetrznych i tam musi zapanowac
      komunizm. Wtedy reakcja zydowska, ktora dzis trzyma z reakcja miedzynarodowa
      zdradzi ja i uzna, ze racje mieli Zydzi stojacy po drugiej stronie barykady.
      Podobny przypadek wspoldzialania Zydow calego swiata wyznajacych dwie rozne
      koncepcje ustrojowe - komunizm i kapitalizm - zaistnial w ostatniej wojnie. Dwa
      najwieksze mocarstwa swiatowe kontrolowane przez Zydow i bedac pod ich wielkim
      wplywem, podaly sobie rece. Trud Zydow pracujacych wokol Roosevelta doprowadzil
      do tego, ze USA wspolnie z ZSRR wystapily do walki przeciw Europe Srodkowej,
      gdzie byla kolebka nowej idei, opartej na nienawisci do Zydow. Zrobili to Zydzi
      gdyz wiedzieli, ze w przypadku zwyciestwa Osi, a glownie Niemiec, ktore doskonale
      przejrzaly plany polityki zydowsksiej, niebezpieczenstwo rasizmu stanie sie w USA
      faktem dokonanym i Zydzi znikna z powierzchni swiata. Dlatego tez Zydzi sowieccy
      dla tego celu poswiecili krew narodu rosyjskiego, a Zydzi amerykanscy
      zaangazowali swoje kapitaly.

Nalezy sie liczyc z dalszym naplywem Zydow do Polski, poniewaz na terenie Rosji
      jest jeszcze duzo Zydow. Przed wkroczeniem Niemcow w poszczegolnych miastach ZSRR
      bylo kilka skupisk Zydow polskich: Charkow - 36 200, Kijow - 17 800, Moskwa - 53
      000, Leningrad - 61 000, w zachodnich republikach - 184 730. Zydzi skupieni w
      tych osrodkach to przewaznie inteligencja zydowska i dawne kupiectwo zydowskie.
      Element ten jest obecnie szkolony w ZSRR. Sa to kadry budowniczych nowej Polski
      demokratycznej. Zgodnie z zalozeniami polityki sowieckiej wobec Polski - tzn.
      projektem polit-biura - fachowcy ci obsadzac beda najwazniejsze dziedziny zycia w
      Polsce, a ogol Zydow bedzie rozlokowany w glownych centrach kraju.

Stara polityka zydowska zawiodla. Obecnie przyjelismy nowa, zespalajac cele
      narodu zydowskiego z polityka ZSRR. Podstawowa zasada tej polityki jest
      stworzenie aparatu rzadzacego, zalozonego z przedstawicieli ludnosci zydowskiej w
      Polsce.

Kazdy Zyd musi miec swiadomosc, ze ZSRR jest wielkim przyjacielem i protektorem
      narodu zydowskiego, ze jakkolwiek liczba Zydow w stosunku do stanu przedwojennego
      ulegla olbrzymiemu spadkowi, to jednak dzisiejsi Zydzi wykazuja wieksza
      solidarnosc. Kazdy Zyd musi miec wpojone to przekonanie, ze obok niego dzialaja
      wszyscy inni, owiani tym samym duchem prowadzacym do wspolnego celu.

Kwestia zydowska jakis czas bedzie jeszcze zajmowala umysly Polakow, lecz ulegnie
      to zmianie na nasza korzysc, gdy zdolamy wychowac choc dwa pokolenie polskie.

Wedlug danych wojewodzkiego Komitetu Zydowskiego na terenie Slaska Gornego i
      Dolnego, jest obecnie ponad 40 000 Zydow. Okolo 15 000 Zydow ma byc zatrudnionych
      w osadnictwie. Powiat Rychbach /Dzierzoniow/ i Nysa sa przewidziane do tych
      celow. Akcja osadnicza finansowana jest z zydowskich funduszow zagranicznych i
      panstwowych. Zydzi celowo tworza nowa, choc chwilowo nieznaczna, koncentracje
      elementu zydowskiego, kladac podwaline pod zawod rolnika i robotnikow
      przemyslowych.

Jest to budowanie przyszlego podloza szerszych celow politycznych.

Jakub Berman

- - - - - - - - - - -
      Opis ten znajduje sie w aktach sprawy czlowieka, ktory za ujawnienie tegoz
      stenogramu zostal skazany na kare smierci, zamienionej nastepnie na dozywocie." --
      KONIEC CYTATU.

Autentycznosc "Referatu Jakuba Bermana" jest w stanie potwierdzic Pan Boguslaw
      Rybicki, Prezes Stronnictwa Narodowego "Ojczyzna". W jednym z wydan
      tygodnika "Ojczyzna" wydawanego przez Pana Rybickiego ukazal sie ten
      slynny "Referat Bermana".

• Gość: komodor Re: Nie wstydz sie! WSTYDZE SIE !!!! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 17.07.01, 14:44
        I jak się nie wstydzić kiedy człowiek czyta takie nieprawdopodobne głupoty.Pan
        Rybicki, powszechnie znany kolega Goebelsa może być autorytetem i poświadczać
        prawdę tylko przed sądem dla krasnoludków.
    • Gość: Facts Nie WSTYDZ SIE !!!! Powiedz im o Katyniu nie o Jedwabnych IP: *.HAWI.splitrock.net 14.07.01, 23:09

> Ps.
      > powiedziec?

tp://www.papurec.org/h1.html
      http://www.papurec.org/h1a.html
      http://www.papurec.org/h1b.html
      http://www.papurec.org/h1c.html

17a. POLISH History

January 13, 2001

CONSEQUENCES of allowing Jews into Poland

http://www.papurec.org/h17.html
      http://www.papurec.org/h17a.html
      http://www.papurec.org/h17b.html
      http://www.papurec.org/h17c.html

In the Associated Press article, Hevesi quotes Poland's "president" Aleksander
      Kwasniewski as being "strongly supportive of restitution . ..." Not surprising.
      This "president" is the son of Izaak Stolzman, a Jewish Communist, an NKVD and
      KGB member, later part of the dreaded Bureau of Internal Security (UB). He was
      the murderer of Polish patriots, - among them Jerzy Lozinski, Stanislaw
      Subortowicz, Witold Milwid. When political climate in Poland started to change,
      Izaak Stolzman changed his name and place of residence becoming Zdzislaw
      Kwasniewski. Aleksander Kwasniewski is the second generation of the
      JudeoCommunist ruling class. Kwasniewski's career was propelled by the media
      empire of Adam Michnik, who is currently the most prominent member of a
      JudeoCommunist family, at least one of which, Stefan Michnik, has fled Poland
      to escape the wrath of his many victims. Have these claimants and U.S.
      politicians waited so long to have an appropriate Jewish co-conspirator heading
      the Polish government ? It is now apparent why Mr. Kwasniewski was so intent on
      including language in the new Constitution of the Republic of Poland that would
      leave Polish sovereignty vulnerable to predation. The Polish Consitution may
      now be left with enough loopholes to allow the U.S. Courts' jurisdiction. In
      supporting the present wave of restitution claims, this "Polish President" is
      exhibiting his intense disloyalty to Poland.

• Gość: ^Alanis Re: WSTYDZE SIE !!!! IP: *.avallon.com.pl 15.07.01, 23:12
      mam podobne odczucia jak ty i tez mnie martwi to co sie dzieje jestem jeszcze
      mloda i niewiele rozumiem ale jak na moje krootkie zycie to juz moge stwierdzic
      ze jest na prawde ZLE! tak jak powiedzial Lech Kaczynski : "bezprawie" i nie
      powinno sie tego tuszowac tylko przeciwnie wykrzyczec to politykom i zadzacej
      koalicji w oczy
      dla mnie oni wszyscy to zlodzieje i oszusci zerujacy na szczesciu prostego
      ludu !
      • Gość: PDS Gratulacje za tak daleko posunieta paranoje!!! IP: *.abo.wanadoo.fr 16.07.01, 16:48
    • Gość: Cyklista Re: WSTYDZE SIE ? Ani trochę! IP: *.navion.no 16.07.01, 17:14
      > powiedziec?
      Po pierwsze nie ma się czego wstydzić. Np. Belg to przysłowiowy głupol Europy -
      czy widzisz jakieś zamieszanie z tego powodu wokół siebie? Odpowiedz po prostu że
      cztery lata temu ludzie zaufali Solidarności. Zaufanie zostało nadużyte, i w
      najbliższych wyborach aktualna ekipa przepadnie z kretesem.
      • Gość: M dO TLUKA IP: 193.178.168.* 16.07.01, 17:24
        IDZ SIE JEBAC HUJU GLUPI.
        • Gość: JK M ! Przerwali ci wygrzebywanie ze śmietnika ? IP: 217.153.50.* 16.07.01, 18:27
          Ty wstrętny bydlaku. Śmierdzący odpadku.
        • Gość: Tluk Re: dO TLUKA IP: *.hud.gov 17.07.01, 21:56
          Gość portalu: M napisał(a):

> IDZ SIE JEBAC HUJU GLUPI.

Jezeli ja jestem glupi a Ty madry, dla dlaczego nikt Ciebie nie slucha.
          Przeczytaj i pomysl moze cos tam do ciebie dotrze. A jak Ci sie nie
          podoba to badz bardziej szcegolowy, bo nie wiem czy zyczysz mi zle
          czy dobrze poniewaz ... jest glupi, tak Pan Bog nas stworzyl.
    • Gość: Cas Re: WSTYDZE SIE !!!! IP: 159.107.89.* 16.07.01, 18:01
      Niestety mamy sie czego wstydzic. Od ponad roku poparcie spoleczne dla rzadu
      liczy sie w promilach zamiast w procentach, ale byla koalicja uznala, ze im tak
      wygodnie i "wytrwaja" do konca kadencji. W demokracji czas trwania kadencji nie
      jest absolutnie sztywny i w takim wypadku jak u nas, kiedy Solidarnosc
      calkowicie stracila zaufanie spoleczenstwa mniej wiecej po dwoch latach od
      objecia rzadu, powinno sie doprowadzic do odwolania rzadu i wczesniejszych
      wyborow. Poniewaz nie stalo sie to, jestesmy swiadkami smutnego spektaklu: co
      pare dni odwolywuje sie jakiegos ministra, wszechobecne i niestety prawdziwe
      zarzuty o korupcji w najwyzszych organach panstwa (ministerstwach, urzedach
      regulacyjnych itd.). Podstawy panstwa prawa takie jak prokuratura i sluzby
      specjalne, otwarcie sie zwlaczaja i oskarzaja o nieprzestrzeganie prawa.
      Najbardziej powinni sie wstydzic ci, ktorzy solidarnosciowych skorumpowanych
      dyletantow wybrali do rzadzenia. Sprawowanie rzadow wymaga chocby sladowych
      ilosci kompetencji, uczciwosci i dobrej woli. Naszej obecnej ekipie mozna
      odmowic wszystkiego z tych trzech, a mimo tego jest ona nienaruszalna az do
      wyborow. I tego sie wstydze.
      • Gość: TLUK Re: WSTYDZE SIE !!!! W dalszym ciagu sie nie wstydze! IP: *.hud.gov 17.07.01, 22:26
        W Polsce jest demokracja i wolne wybory. Ekipa sie nie sprawdzila to idzie w odstawke.
        Nowa ekipa wcale moze nie byc lepsza. Dlaczego?
        Solidarnosc nigdy nie stracila w oczach ludzi, ale ona instniala w innych czasach.
        Kiedy dempkracja zakwitla zostal tylko jeje duch. Na tym duch Krzk zbudowal polityczne
        poparcie i udalo mu sie wygrac. Okazalo sie jednak, ze chlopcy wcalew nie sa tacy Solidarni
        wiec narod sie przekonal, ze zostal oszukany, a to polityczna smierc. Ludzie w Polsce lubili
        populistow i znow beda na populistyczna SLD glosowac, wiec znow pomyla. I takl to bedzie trwac
        dlugo, az powstanie duza grupa bogatch ludzi, ktorych dzieci beda sie chcialy bawic w polityke.
        Dopoki beda kandydowac biedacy to zawsze beda sie pchac ludzie do wladzy aby sie dorobic.
        Narazie ci dorobieni olewaja wladze, ale gdy ekipa rzadzaca nie bedzie szla po ich mysli to wtedy
        zezloszcza sie i wysla swoje dzieci do rzadzenia. Poczekamy jeszcze chyba jedno pokolenie.
        A teraz aby sie uspokoic zaglosuj na Unie, poniewaz oni okazali sie najmniej skorumpowani.
        Za nich nie bedziesz sie najmniej wstydzil.

Pozdrowienia
        • Gość: Polamer Re: Do dumy powodow brak...zostaje chyba wstyd IP: *.nyc.adsl.bellatlantic.net 18.07.01, 04:32
          Zylem w Polsce 30 lat, ostatnie 15 lat jestem w USA a wlasciwie w Nowym jorku ktory trodno ameryka nazwac.
          Przez wiele lat sie oburzalem slyszac Polish Jokes , jacy to niby Polacy sa glupi.Probowalem tlumaczyc ze wiekszosc z nich to stare Polskie zarty o ZOMOWCACH przerobione na zarty o POLAKACH, ze to kampania antypolska po 1968 roku gdy z Polski wypedzono Narod Wybrany, czyli po naszemu ZYDOW. Nie mogli oni wtedy wiele nam zrobic gdyz panstwo Izrael bylo w miare slabe i uwiklane w wojny z Arabami, wiec wybrali wariant osmieszenia wroga. I trzeba im to przyznac , udalo im sie to do tego stopnia ze dzis kazdy amerykanin ( a jest ich 280 000 000)wie ze zeby wkrecic zarowke trzeba 4 Polakow. Powracajac do mojej nadszarpnietej dumy narodowej, nie powiem,probowalem z tym walczyc, ale po tym co sie w Polsce dzieje od kilu lat przestalem. Przykro mi to stwierdzic i wiem ze nie jeden z was mi niezle nabluzga ale naprawde w innym kraju nie ma zadnych powodow do tego by stanac z wypieta piersia i krzyknac - Jestem Polak i jestem dumny z tego!!!
          Z czego??????
          z tego ze 70 % narodu zyje na pograniczu nedzy? z tego ze Politycy kradna i biara ile sie da bo wiedza ze ich dni i tak sa policzone? z tego ze kazdy Polak ma w domu cos kradzionego i sie chwali ze zna kogos z "miasta" albo ze sam jest bandziorem , bo bieda i nie ma innych sposobow zarobic? z tego ze nikt nie moze sobie kupic za normalna pozyczke samochodu bo procenty w bankach sa bandyckie? z tego ze kazdy Polak pije i pali papierosy, a gdy sie wejdzie do zatloczonego autobusu to smrod potu przyprawia o mdlosci? z tego ze wiekszosc polskich kobiet nie goli nog i warkoczy pod pachami? z tego ze spieprzylismy szanse na to by byc normalnym krajem i jest coraz gorzej? a moze z tego ze zamiast myslec o przyszlosci ciagle rozdrapujemy przeszlosc na nowo ciagajac po sadach czlowieka ktory uratowal Polske od rozlewu krwi? Naprawde chcial bym byc dumny , bo Polakiem jestem i zawsze nim bede.Prosze napiszcie mi kilka powodow do dumy, tylko blagam nie o szabelce i nie o Powstaniau Styczniowym, tych co walczyli w Powstaniu Warszawskim tez juz nie wielu zostalo,dajcie mi powod do dumy z czegos co sie stalo teraz , niedawno 5, 10, 15 lat temu. Aha, nie chce slyszec slowa "Solidarnosc" bo w Polsce jest to slowo abstrakcyjne
          (oczywiscie teraz sie posypia wyzwiska na mnie jaki to ja zdrajca itp itd, od gnojkow ktorzy tylko miesem umieja rzucac ,jak chocby TLUK, szkoda tylko ze zaden z was krzykaczy nie bedzie mi mogl nabluzgac mi w twarz,ale do tego trzeba miec jaja a nie wielka jape)
          • Gość: orange Re: Do dumy powodow brak... IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.01, 06:59
            Na początek proponuję uwolnić się od ośmieszającej manii generalizacji i
            przestać pisać "wszyscy", zrobić sobie mały koktajl z tolerancji i kultury,
            nie uczyni to dumnym, ale poprawi samopoczucie.
            hej
          • Gość: TLUK Re: Do dumy powodow brak...zostaje chyba wstyd IP: *.hud.gov 18.07.01, 15:05
            Polamer masz wiele racji w tym co piszesz ale absolutnie nie masz racji, ze ja rzucam miesem,
            sprawdz dokladnie ja nie Jestem tym TLUKIEM co uzywa niepotrzebnych slow.
            To piszesz jest cecha kazdego systemu kapitalistycznego i to wszystko sie uspokoi, gdy
            sytuacja gospodracz sie poprawi a instytucje beda dzialac normalnie.

Dlugo jeszcze Polsce do normalnosci wiec nie porownuj jej do kraju w ktorym demokracja jest ponad 100 lat.
            Im szybciej Polska wejdzie do Uni tym wieksza nadzieja jest, z kraj stanie sie normalny.

A teraz powiedz mi jak Ty bys sie zachowal gdyc Ci dale troche wladzy na 4 lata
            a jestes bosy i wesoly, i znalezles luke w przepisach prawnych,
            ktore maj pelno luk dzieki czemu Twoje dzieci beda miszkac w lepszym domu.

Natura ludzka jest sprzedajna. Potepiaj ale sie nie wstydz za kogos wstydz sie za siebie samego,
            jezeli masz powody do wstydu.
            Ja nie mam.
    • Gość: hyper Re: WSTYDZE SIE !!!! IP: *.csk.pl 18.07.01, 07:51
      Przez te 4 lata istotnie rządy AWS stworzły burdel z Polski.Bałaganiartswo,
      korupcja, niekompetencja stały się przyczyną obniżenia prestiżu
      Polskszczególnie w oczach EU.Wg mnie jajacek jako inteligenty gość nie wstydzi
      się być Polakiem, ale wstydzi się za swoich popiepszoych rodaków.w tym
      przypadku wymawianie komuś patriotyzmu za to że ktoś się wstydzi to co jest
      najgorsze w danym kraju jest poniżej poziomu.
    • Gość: haha:) Re: WSTYDZE SIE !!!! IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.01, 15:16

> Ps.
      > powiedziec?

haha!!!!!!!!!
      nie wiesz co im powiedzieć, aleś ty durny, powiedz im że jesteś dupa jaś
      bo z tego co piszesz na inny tytuł nie zasługujesz.

• Gość: Michal Re: WSTYDZE SIE !!!! IP: 63.164.131.* 18.07.01, 22:16
      Widze pewna polaryzacje wypowiedzi na tych co mieszkaja w Polsce i na tych co mieszkaja poza
      granicami. Kazdy widzi te same rzeczy ale roznie. Ja jestem z tej drugiej grupy, tzn. tych co sa poza
      Polska od 14 lat.
      Zagladam na to forum (jakkolwiek nie jestem wielbicielem GW) ale jaki mam wybor. Sadze, ze autor
      tego watku piszac "wstydze sie" nie ma zamiaru nikogo obrazac. I nie ma powodu aby zaraz na
      drugiego wyskakiwac z wyzwiskami.
      I to jest to czego ja sie wstydze za pewnych Polakow. Jak nie mamy sily argumentow to mamy tylko
      argument sily i zaraz drugiego zbluzgamy. Czesto widze jak jestesmy nazywani Polaczkami, holota itd.
      Znam osobiscie pare przypadkow, w ktorych nasi rodacy z Polski przyjezdzaja tutaj z zamiarem
      dorobienia a jak wracaja to przyszywaja nam etykiete durniow i nieukow, pijakow i zlodziei.

Problem jest taki obraz tworza wlasnie przyjezdzajacy z Polski, oni sa na "wystepach" wiec im nie
      zalezy na opini srodowiska. Oni wracaja z powrotem. Reszta zostaje z taka wlasnie przyszyta etykieta.
      Przyjezdzaja tez polskie zespoly artysyczne aby dac nam namiastke polskiej kultury ale niektorzy
      nobliwi aktorzy polskiej sceny tez nas traktuja jak pierwsze odgalezienie na drzewie Darwina. Pewna
      zanajoma lecac do Polski byla swiadkien rozmowy pewnej grupy znanych artystow polskiej sceny
      jak wyrazali sie o Polonii. Powidziala ze nigdy wiecej nie pojdzie na zaden wystep bo tkwai jej w
      uszach te uwagi.
      Wiec jest mi wstyd ze nie potrafimy sie nawzajem szanowac. Bez wzgledu na wyksztalcenie czy
      zajmowane stanowisko powinnismy drugiego szanowac. Wiec jesli sami siebie nie umiemy
      szanowac jak mozemy zadac od innych any nas szanowali.
      Nie martwilbym sie az tak bardzo co powie o mnie Belg, Francuz, Amerykanin. Jesli on mnie zna i wie
      jakim jestem czlowiekiem to ma wyrobiona opinie. Zreszta, w obecnej dobie ludzie sa tak zalatani, ze
      nie wiedza nawet o tym jaki jest w Polsce balagan i korupcja. Kogo zreszta dziwi korupcja w
      dzisiejszym swiecie? Nikt o tym balaganie tam nie mowi (za wyjatkiem waznych spraw jak Jedwabne
      -ale to nie jest ten watek). Nikogo nie obchodzi czy i ilu ministrow bylo zdymisjonowanych i za co.

Ktos tu wspomnial, ze bedac u wladzy postepowal by tak samo tzn. kradl aby zabezpieczyc
      siebie, rodzine itd. Nieprawda, to jest kwestia moralnosci i sluzby dla narodu nie dla korzysci. Jest to
      moze wyidealizowane ale kiedys bylo lepiej z pojeciem honoru. Kiedys osoba polityczna strzelala
      sobie w leb gdy byla skompromitowana, dzisiaj.... taki zlodziej sie jeszcze oburza i mowi ze to gra
      przedwyborcza a wszystko to wymysl przeciwnika (chociaz fakty mowia cos innego). Nota bene ja nie
      glosuje chociaz moge poniewaz uwazam ze powinni to robic ci co mieszkaja w Polsce na
      stale.

Wiec wszystkim tym, ktorym lezy na sercu dobro Polski moze byc wstyd za to co jest w tej chwili ale
      radze isc swoja droga i postepowac tak aby samemu sie nie wstydzic za siebie. Wtedy moze bedzie
      lepiej. Taka jest moja dewiza i bedac Polakiem (co zawsze podkreslam) nie musze sie wstydzic
      swojego pochodzenia.

Wstyd mi jest jednak za tych co sa w Polsce i traktuja innych (w tym nas Polakow) jak prymitywow,
      ktorzy nie umieja po angielsku, niemiecku, francusku itd. bo to czesto nie jest prawda. Uwazam, ze
      moze wlasnie wiekszosc z nas imigrantow jest wlasnie prawdziwymi Polakami bo nam tej Polski
      czesto brakuje. Ci co sa w kraju niedoceniaja tego co maja na codzien.

Pozdrawiam i prosze bez inwektyw. To tylko potwierdzi moje spostrzezenia. Nie dzielmy sie na
      lepszych i gorszych, madrych i glupich. I traktujmu sie po pratnersku nawet jesli nie mamy podobnych
      opinii.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka