Dodaj do ulubionych

Platforma Obywatelska

05.04.13, 18:59
a dokładnie w czym ta "obywatelskość" się wyraża/ziła?

Co takiego zrobiła Platforma konkretnie dla zwykłych obywateli?

proszę o konkrety,bo teksty w stylu,że jest mniejszym złem od Pis-u uważam za histeryczną demagogię.

Ostatnio pomagamy rodzinie ,która nie ma środków do życia ,ojciec jest na rencie,matka bez macierzyńskiego,bo pracowała na umowę zlecenie.Dzieci jest troje ,w tym 4 -miesięczne niemowlę.Nie mają prądu,opału ,środków do życia.Z opieki dostali grosze.Gdyby nie pomoc okolicznych mieszkańców i uczniów,to na dzień dzisiejszy byliby bez środków do życia.Ale pomoc poszła ze zbiórek.Państwo zaproponowało 100/200 zł.w zależności od miesiąca.Pytam się więc,gdzie jest Platforma Obywatelska?Gdzie jest partia,która w swej nazwie zaznaczyła ,że Obywatel jest jej nadrzędnym celem?

Nie zadałabym tego pytania,gdybym nie wiedziała ,jakie pieniądze idą na premie i inne fructa.

A jednocześnie władza ma doopie,tych najbardziej potrzebujących obywateli.To gdzie jest ta "obywatelskość" ?Pytam się?
Obserwuj wątek
    • taziuta Re: Platforma Obywatelska 05.04.13, 19:09
      bikej5 napisała:

> Nie zadałabym tego pytania,gdybym nie wiedziała ,jakie pieniądze idą na premie
      > i inne fructa.
      >
      > A jednocześnie władza ma doopie,tych najbardziej potrzebujących obywateli.To gdzie jest
      > ta "obywatelskość" ?Pytam się?

Kasa idzie na zbrojenia. Grozi nam Korea Płn., nie słyszałaś? A na wszystko pieniędzy nie wystarczy...
      • m.c.hrabia Re: Platforma Obywatelska 05.04.13, 19:13
        tam jest gdzie prawo i sprawiedliwość
      • remez2 Re: Platforma Obywatelska 05.04.13, 19:17
        taziuta napisał:

> bikej5 napisała:
        >
        > > Nie zadałabym tego pytania,gdybym nie wiedziała ,jakie pieniądze idą na p
        > remie
        > > i inne fructa.
        > >
        > > A jednocześnie władza ma doopie,tych najbardziej potrzebujących obywateli
        > .To gdzie jest
        > > ta "obywatelskość" ?Pytam się?
        >
        > Kasa idzie na zbrojenia. Grozi nam Korea Płn., nie słyszałaś? A na wszystko pie
        > niędzy nie wystarczy...
        Szwedzi wydają rocznie na żłobki i przedszkola więcej niż na wojsko. Ale my ich od "Potopu" nie lubimy i nie będziemy naśladować.
        • taziuta Re: Platforma Obywatelska 05.04.13, 19:34
          remez2 napisał:

> Szwedzi wydają rocznie na żłobki i przedszkola więcej niż na wojsko. Ale my ich
          > od "Potopu" nie lubimy i nie będziemy naśladować.

Szwedzi inwestują w przyszłość. My w przeszłość (IPN) i nasze fobie oraz konserwowanie narodowej głupoty za pomocą nauki religii, utrzymywaniu kapelanów, itp...
          • zoil44elwer Re: Platforma Obywatelska 05.04.13, 20:21
            taziuta napisał:

> remez2 napisał:
            >
            > > Szwedzi wydają rocznie na żłobki i przedszkola więcej niż na wojsko. Ale
            > my ich
            > > od "Potopu" nie lubimy i nie będziemy naśladować.
            >
            > Szwedzi inwestują w przyszłość. My w przeszłość (IPN) i nasze fobie oraz konser
            > wowanie narodowej głupoty za pomocą nauki religii, utrzymywaniu kapelanów, itp.
            > ..
            Szwedzka Pani minister "użyła" służbowej karty by zapłacić(10 euro/45 PLN) za flakonik perfum.
            Musiała podać się do dymisji.
            Polski minister SZ(Radek S)-milioner,płacił (300E-ok 1200 PLN) służbową kartą MSZ za kolacyjkę z żoną,szwagrem i łiskaczem.
            I.....starał się o prezydencki STOLEC!
        • x2468 Re: Platforma Obywatelska 05.04.13, 19:56
          Konkretnie ile? Pewnie tego nie wiesz,lecz Szwedów od setek lat nikt nie napadł.Zapytaj kogoś z rodziny Kaczyńskich to ci wytłumaczy jak to bylo.
          • remez2 Re: Platforma Obywatelska 05.04.13, 20:11
            x2468 napisał:

> Konkretnie ile? Pewnie tego nie wiesz,lecz Szwedów od setek lat nikt nie napadł
            Nie wiem i mnie to nie interesuje. Wystarczy, że więcej niż na wojsko.

• veglie [...] 05.04.13, 20:39
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • veglie Re: Platforma Obywatelska 05.04.13, 23:10
            x2468 napisał:

> Konkretnie ile? Pewnie tego nie wiesz,lecz Szwedów od setek lat nikt nie napadł
            > .Zapytaj kogoś z rodziny Kaczyńskich to ci wytłumaczy jak to bylo.

Pokracza choroba Kaczyński.Lecz się!
      • bikej5 Re: Platforma Obywatelska 05.04.13, 19:33
        lubię ironię,ale w tym kontekście daleko mi do śmiechu.Bo PO ,to załgana partia która z obywatela robi skołowanego idiotę!
        • m.c.hrabia Re: Platforma Obywatelska 05.04.13, 19:40
          bikej5 napisała:

> lubię ironię,ale w tym kontekście daleko mi do śmiechu.Bo PO ,to załgana partia
          > która z obywatela robi skołowanego idiotę!

no z ciebie to nie za bardzo musi się starać aby...............
          • bikej5 Re: Platforma Obywatelska 05.04.13, 19:52
            pan hrabia raczył poświęcić mi kilkanaście kropek-kłaniam się wzdłuż i wszerz-do wyboru.
          • remez2 Re: Platforma Obywatelska 05.04.13, 20:13
            m.c.hrabia napisał:

> bikej5 napisała:
            >
            > > lubię ironię,ale w tym kontekście daleko mi do śmiechu.Bo PO ,to załgana
            > partia
            > > która z obywatela robi skołowanego idiotę!
            >
            > no z ciebie to nie za bardzo musi się starać aby...............
            POPiSałeś się. Pozdrowienia od J. t. Stanisławskiego.
          • veglie [...] 05.04.13, 20:38
        • kaczyjar Re: Platforma Obywatelska 05.04.13, 20:07
          Znasz nie załganą? Powiedz to zagłosujemy.
    • remez2 Re: Platforma Obywatelska 05.04.13, 19:14
      Gdzie jest partia,która w swej nazwie zaznaczyła ,że Obywatel jest jej nadrzędnym celem?
      Ależ jest. Wprawdzie nie każdy obywatel ale niektórzy. Z całą pewnością ci dwaj, którzy dostali po 1 300 000 zł premii.
      • bikej5 Re: Platforma Obywatelska 05.04.13, 19:38
        wiesz co najbardziej mnie dziwi ?Nie suma premii ,czy wypłat.Ale bezmyślne przyzwolenie obywateli na takie złodziejstwo.Ludzie siedzą jak mumie,BEZWOLNE MUMIE i łykają każdy przekręt,czy świństwo jak oczywistość ,która należy się Panu.Dziedzic ma prawo.jemu się należy.
        • remez2 Re: Platforma Obywatelska 05.04.13, 20:17
          bikej5 napisała:

> wiesz co najbardziej mnie dziwi ?Nie suma premii ,czy wypłat.Ale bezmyślne przy
          > zwolenie obywateli na takie złodziejstwo.Ludzie siedzą jak mumie,BEZWOLNE MUMIE
          > i łykają każdy przekręt,czy świństwo jak oczywistość ,która należy się Panu.Dz
          > iedzic ma prawo.jemu się należy.
          Jeszcze nie wprowadzono ius primae noctis. A serio - ludzie upadlani, wykorzystywani przez długie lata czują się po prostu bezradni.
    • savage_sid Nazwy partii to przynety 05.04.13, 19:27
      Zasadniczo partie polityczne to gangi, raz na cztery lata przeciagaja przed nosem wyborcow pakiet przynet skladajacy sie z obietnic wyborczych (ktore obietnicami nie sa bo nie ma kary za nie dotrzymanie) i nazw majacych wzbudzic zaufanie.

Jedynie partia "Ruch Palikota" ma nazwe zgodna ze stanem faktycznym.
    • etta2 Re: Platforma Obywatelska 05.04.13, 19:45
      "...Co takiego zrobiła Platforma konkretnie dla zwykłych obywateli? ..."

A która partia zrobiła coś pożytecznego dla zwykłych obywateli? Dała darmo mieszkanie, dała na utrzymanie rodziny z 3 dzieci i mężem inwalidą oraz żoną bez macierzyńskiego.......
      Dla ciebie wszystko sprowadza się do rozdawnictwa, która partia rozdaje swoim obywatelom wszelkie dobra za darmo?????? Wskaż taką, bo ja nie widzę. Ponadto....
      Na swoje utrzymanie oraz utrzymanie swoich dzieci należy zapracować samodzielnie, a nie czekać na darowizny!!! I nie truj, że pracy nie ma, bo to nieprawda, praca jest, tylko chętnych do roboty brak.

• veglie Re: Platforma Obywatelska 05.04.13, 23:12
        Schab z maciory.:)
    • woda_woda Jedna uwaga. 05.04.13, 19:53
      "ojciec jest na rencie,matka bez macierzyńskiego,bo pracowała na umowę zlecenie.Dzieci jest troje ,wtym 4 -miesięczne niemowlę."

Obawiam się, że ci ludzie będą mieli więcej dzieci i - co za tym idzie - więcej biedy.
      • bikej5 Re: Jedna uwaga. 05.04.13, 20:00
        ależ proszę bardzo ,obawę mogę zostawić Tobie.To nic nie kosztuje.Muszę Cię jeszcze unieszczęśliwić dodatkowo-rodzina jest porządna,czyli bez patologii-co za niefart.
        • m.c.hrabia Re: Jedna uwaga. 05.04.13, 20:02
          bikej5 napisała:

> ależ proszę bardzo ,obawę mogę zostawić Tobie.To nic nie kosztuje.Muszę Cię jes
          > zcze unieszczęśliwić dodatkowo-rodzina jest porządna,czyli bez patologii-co za
          > niefart.

Ty tak twierdzisz.
          • bikej5 Re: Jedna uwaga. 05.04.13, 20:09
            no jasne,tylko twierdzę.Pójdę z tym do TVN 24,poniżę sie jeszcze w innych mediach ,może im coś skapnie.A tak w temacie drogi Hrabio?
        • woda_woda Re: Jedna uwaga. 05.04.13, 20:04
          bikej5 napisała:

> ależ proszę bardzo ,obawę mogę zostawić Tobie.To nic nie kosztuje.Muszę Cię jes
          > zcze unieszczęśliwić dodatkowo-rodzina jest porządna,czyli bez patologii-co za
          > niefart.

Ja się nie obawiam, ja wiem, że są tak nieodpowiedzialni ludzie, którzy rodzą dzieci w sytuacji gdy mężczyzna jest inwalidą a kobieta nie posiada prawa do urlopu - nie mają też pieniędzy. Przygotujcie się na to, że będziecie musieli pomagać im coraz więcej.
          • bikej5 Re: Jedna uwaga. 05.04.13, 20:13
            fenkju wery macz dobra kobieto-dosyć kazań.A może powiesz coś o roli państwa,czyli PO w pomocy dla tej wielodzietnej rodziny bez patologii?
            • etta2 Re: Jedna uwaga. 05.04.13, 20:24
              Czy ty naprawdę nie rozumiesz, że na utrzymanie rodziny pracują RODZICE, a nie doją od państwa? Państwo nie płodzi dzieci w rodzinie, państwo nie ma obowiązku troszczenia się o rodzinę, ona sama musi się o siebie troszczyć. Możesz iść na ulicę i żebrać, pewnie co niektóry ci rzuci 1 zeta, skoro nie chce ci się iść do pracy i ZAROBIĆ NA SWOJE UTRZYMANIE, sieroto po PRLu!!!!!!!!!!
              • remez2 Re: Jedna uwaga. 05.04.13, 20:29
                etta2 napisała:

> Czy ty naprawdę nie rozumiesz, że na utrzymanie rodziny pracują RODZICE, a nie
                > doją od państwa? Państwo nie płodzi dzieci w rodzinie, państwo nie ma obowiązku
                > troszczenia się o rodzinę, ona sama musi się o siebie troszczyć. Możesz iść na
                > ulicę i żebrać, pewnie co niektóry ci rzuci 1 zeta, skoro nie chce ci się iść
                > do pracy i ZAROBIĆ NA SWOJE UTRZYMANIE, sieroto po PRLu!!!!!!!!!!
                Po prostu pięknie. Żaden cham nie potrafiłby lepiej.
                • camille_pissarro Re: Jedna uwaga. 05.04.13, 22:34
                  No co ty, mam ci przypomnieć jak mnie ochrzciłeś, gdy nazywałem rzeczy po imieniu. A w tym wątku z iloma przejawami chamstwa kur....szonów typu "urine" czy "vendetta2" nie wspominajac o innych przygłupach masz do czynienia.
                  "Chamstwo trzeba zwalczać chamstwem i godnością osobistą"
                  • remez2 Re: Jedna uwaga. 05.04.13, 22:49
                    Nie jestem adminem tego forum aby tępić każdy przejaw chamstwa. Ale czasami mam po prostu dość ludzi, którzy nie potrafią napisać dwóch zdań bez próby obrażania rozmówcy.
                  • zapijaczony_ryj Ale kapowania nie zwalczać kapowaniem, bo kapowani 06.04.13, 07:56
                    camille_pissarro napisał:

> No co ty, mam ci przypomnieć jak mnie ochrzciłeś, gdy nazywałem rzeczy po imie
                    > niu. A w tym wątku z iloma przejawami chamstwa kur....szonów typu "urine" czy "
                    > vendetta2" nie wspominajac o innych przygłupach masz do czynienia.
                    > "Chamstwo trzeba zwalczać chamstwem i godnością osobistą"

e to najgorsze chamstwo jakie moze człowieka spotkać! I kapusiem trzeba się urodzić
                • veglie Re: Jedna uwaga. 05.04.13, 23:17
                  remez2 napisał:

> etta2 napisała:
                  >
                  > > Czy ty naprawdę nie rozumiesz, że na utrzymanie rodziny pracują RODZICE,
                  > a nie
                  > > doją od państwa? Państwo nie płodzi dzieci w rodzinie, państwo nie ma obo
                  > wiązku
                  > > troszczenia się o rodzinę, ona sama musi się o siebie troszczyć. Możesz
                  > iść na
                  > > ulicę i żebrać, pewnie co niektóry ci rzuci 1 zeta, skoro nie chce ci si
                  > ę iść
                  > > do pracy i ZAROBIĆ NA SWOJE UTRZYMANIE, sieroto po PRLu!!!!!!!!!!
                  > Po prostu pięknie. Żaden cham nie potrafiłby lepiej.

Cham zawsze będzie chamem.To samo z chamówą.
              • veglie [...] 05.04.13, 20:48
              • lech1966 Re: Jedna uwaga. 06.04.13, 00:08
                etta2 napisała:

> Czy ty naprawdę nie rozumiesz, że na utrzymanie rodziny pracują RODZICE, a nie
                > doją od państwa? Państwo nie płodzi dzieci w rodzinie, państwo nie ma obowiązku
                > troszczenia się o rodzinę, ona sama musi się o siebie troszczyć. Możesz iść na
                > ulicę i żebrać, pewnie co niektóry ci rzuci 1 zeta, skoro nie chce ci się iść
                > do pracy i ZAROBIĆ NA SWOJE UTRZYMANIE, sieroto po PRLu!!!!!!!!!!

Nie skomentuje tych wypocin,,to poniżej poziomu Pawłowiczowej.

"Nie dyskutuje z idiotami...pierwsze sprowadzi cie do swojego poziomu- a później pokona doświadczeniem"
            • woda_woda Chyba, bikej5, nie rozumiesz słowa "kazanie". 05.04.13, 21:21
              bikej5 napisała:

> fenkju wery macz dobra kobieto-dosyć kazań.A może powiesz coś o roli państwa,cz
              > yli PO w pomocy dla tej wielodzietnej rodziny bez patologii?

Ja piszę tylko o tym, że są ludzie, którzy rozmnażają się nie mając dochodów. Jeśli nie mają dochodów a rodzą im się dzieci, muszą liczyć na pomoc państwa (opieka społeczna), organizacje charytatywne, pomoc rodziny, znajomych i nieznajomych. Bardzo ładnie, że im pomagacie, mam nadzieję, że nie przestaniecie nawet wówczas, gdy urodzą im się kolejne dzieci.

PS. Nie myśłałaś, aby w ramach tej pomocy kupić kobiecie środki antykoncepcyjne?
              • veglie [...] 05.04.13, 21:36
                • indeed4 Nie od dziś marnie z myśleniem na FK... 05.04.13, 21:58
                  geografia.vel.pl/map/photos/photo12.html

wiadomosci.wp.pl/kat,1515,title,Alarm-demografow-ujemny-przyrost-naturalny-w-Polsce,wid,13787744,wiadomosc.html?ticaid=1105bd&_ticrsn=5
              • indeed4 [...] 05.04.13, 21:50
              • bikej5 Re: Chyba, bikej5, nie rozumiesz słowa "kazanie". 05.04.13, 22:35
                Nie myśłałaś, aby w ramach tej pomocy kupić kobiecie środki antykoncepcyjne

Nie myślałaś o tym ,że środki antykoncepcyjne ubogim rodzinom powinien zapewnić NFZ?

Mam nadzieję,że jeśli rodzina dochowa sie kolejnych potomków ,to sie dorzucisz ,skoro już się troszczysz o ich przyszłość.

• woda_woda Re: Chyba, bikej5, nie rozumiesz słowa "kazanie". 05.04.13, 23:16
                  bikej5 napisała:

> Nie myślałaś o tym ,że środki antykoncepcyjne ubogim rodzinom powinien zapewnić
                  > NFZ?

Owszem, powinny być one za darmo.

> Mam nadzieję,że jeśli rodzina dochowa sie kolejnych potomków ,to sie dorzucisz

Nie, dorzucam się gdzie indziej.

---
                  Nie sądzisz, że ludzie są odpowiedzialni za swoje życie seksualne?
                  • indeed4 Lektura - bystra wodo :-) 05.04.13, 23:30
                    "W 2012 na każde 100 tys. mieszkańców Polski przybyła 1 osoba. W 2011 r. były to dwie osoby, w 2010 r. - 8 (słownie osiem)."

www.wprost.pl/ar/385996/Przybylo-4-tysiace-Polakow/

Jeśli czegoś nie rozumiesz, to mów.

• indeed4 Tusk - "trzeba wziąć się do roboty" 05.04.13, 23:45
                      "30 grudnia 2010 r. premier Donald Tusk na pytanie dziennikarza o to, czy planowana w przyszłości reforma systemu emerytalnego pozwoli rozbroić „bombę demograficzną”, odpowiedział:
                      Bomby demograficznej nie rozbroi nikt, poza nami samymi. My możemy napisać 150 ustaw, zbudować 65 systemów emerytalnych, a bomba demograficzna po polsku nazywa się: za mało dzieci. A skoro za mało dzieci, to nie trzeba pisać ustaw, tylko wziąć się do zupełnie innej roboty”.

www.bankier.pl/wiadomosc/Prawdziwa-polityka-prorodzinna-potrzebuje-prawdziwej-rewolucji-2735237.html

Zrozumiałaś, co to za apel i do kogo skierował go Tusk? Od razu uprzedzam - nie, nie do 1/4 rodzin z dochodami na poziomie (i powyżej) średniej.
                      • indeed4 I to tyle w temacie. 05.04.13, 23:46
                        Dobranoc.

• indeed4 Dzieci powinny mieć tylko małżeństwa bogate 05.04.13, 23:28
                  i opływające w dostatek - uboższym należy kategorycznie zabronić rozmnażania, fuj!

Jako że w Polsce 3/4 jej obywateli ledwo wiąże koniec z końcem, zakaz rozmnażania osób o niskich dochodach należy wprowadzić ustawowo, na wzór Chin :-)
              • indeed4 [...] 05.04.13, 22:46
              • indeed4 "Są ludzie, którzy rozmnażają się 05.04.13, 22:53
                nie mając dochodów" - napisała wyżej słynąca z niebywałej kultury i taktu woda_woda.

Kto tak się rozmnaża - ty i twoja rodzina? To interesujące.

DROGI ADMINIE - w usunietym poście celowo wytłuściłem tekst wody_wody, żeby podkreślić obraźliwe, chamskie wypowiedzi o konkretnych osobach, a dokładniej o opisywanej przez bikej5 (i znanej jej osobiście) wielodzietniej, ubogiej rodzinie.

Woda_woda może obrażać innych, a jej nie wolno tknąć? Prosiłbym o stosowanie jednakowych standardów dla wszystkich - skoro usuwa się mój komentarz proszę również o usunięcie obraźliwego komentarza wody_wody.

• zoil44elwer Re: Jedna uwaga. 05.04.13, 20:37
        woda_woda napisała:

> "ojciec jest na rencie,matka bez macierzyńskiego,bo pracowała na umowę zlecenie
        > .Dzieci jest troje ,wtym 4 -miesięczne niemowlę."
        >
        > Obawiam się, że ci ludzie będą mieli więcej dzieci i - co za tym idzie - więcej
        > biedy.
        Pan Prezydent POlski ma dzieci pięcioro i .......klepie biedę,w Pałacu Prezydenckim,w Belwederze(W-wa),w Juracie,Wiśle,Spale......Ale ON siem zasłużył dla rp TRZY rzucając kamieniami w ZOMO.W proteście przeciwko przywilejom władzy:13 pkt postulatów sierpniowych-SIC!
    • zoil44elwer Re: Platforma Obywatelska 05.04.13, 20:02
      POnoć Rolwaga Oywatelsko to je partyja europejsko!
    • wiosnaludzikow P.Obywatelska ma tyle wspólnego z obywatelskością 05.04.13, 20:17
      ..co PIS z prawem lub np sprawiedliwością.
      • taziuta Platforma to był pomysł na wygranie wyborów... 05.04.13, 20:20
        wiosnaludzikow napisał:
        Re: P.Obywatelska ma tyle wspólnego z obywatelskością

> ..co PIS z prawem lub np sprawiedliwością.

Obywatelskość to był wabik, taki wytrych. I lemingi dały się nabrać i dalej tkwią w tej/swej głupocie...
      • remez2 Re: P.Obywatelska ma tyle wspólnego z obywatelsk 05.04.13, 20:20
        wiosnaludzikow napisał:

> ..co PIS z prawem lub np sprawiedliwością.
        Bingo!
        • wiosnaludzikow Re: P.Obywatelska ma tyle wspólnego z obywatelsk 05.04.13, 20:36
          remez2 napisał:

> wiosnaludzikow napisał:
          >
          > > ..co PIS z prawem lub np sprawiedliwością.
          > Bingo!
          ...a SLD z lewicą :)
          • zoil44elwer Re: P.Obywatelska ma tyle wspólnego z obywatelsk 05.04.13, 20:42
            A "po" z kościołem(rzymsko-katolickim)!
          • remez2 Re: P.Obywatelska ma tyle wspólnego z obywatelsk 05.04.13, 20:51
            wiosnaludzikow napisał:

> remez2 napisał:
            >
            > > wiosnaludzikow napisał:
            > >
            > > > ..co PIS z prawem lub np sprawiedliwością.
            > > Bingo!
            > ...a SLD z lewicą :)
            Część działaczy tak. Ale zwróć uwagę, ilu już jest poza.
            • behemot17-13 Re: P.Obywatelska ma tyle wspólnego z obywatelsk 05.04.13, 20:57
              ilu jest razem?
              • remez2 Re: P.Obywatelska ma tyle wspólnego z obywatelsk 05.04.13, 20:58
                behemot17-13 napisał:

> ilu jest razem?
                Z czym/kim?
                • behemot17-13 Re: P.Obywatelska ma tyle wspólnego z obywatelsk 05.04.13, 21:17
                  z linią partii, a linia jest jakby koślawa
                  • behemot17-13 Re: P.Obywatelska ma tyle wspólnego z obywatelsk 05.04.13, 21:24
                    jakie to proste, znęcać się nad obecną władzą, krytykować poprzednią, zbyt skomplikowane i nie fer.
                    • remez2 Re: P.Obywatelska ma tyle wspólnego z obywatelsk 05.04.13, 21:28
                      behemot17-13 napisał:

> jakie to proste, znęcać się nad obecną władzą, krytykować poprzednią, zbyt skom
                      > plikowane i nie fer.
                      Jesteś pewny, że ze mną rozmawiasz? Bo się pogubiłem.
                      • behemot17-13 Re: P.Obywatelska ma tyle wspólnego z obywatelsk 05.04.13, 21:53
                        jestem pewny, wszelkie nieporozumienia i nieścisłości w wyrażaniu się, biorę na siebie znaczy na klatę.
                        • remez2 Re: P.Obywatelska ma tyle wspólnego z obywatelsk 05.04.13, 21:55
                          behemot17-13 napisał:

> jestem pewny, wszelkie nieporozumienia i nieścisłości w wyrażaniu się, biorę na
                          > siebie znaczy na klatę.
                          Bardzo pięknie z Twojej strony ale mimo to nie wiem o co ci chodzi.
                          • behemot17-13 Re: P.Obywatelska ma tyle wspólnego z obywatelsk 05.04.13, 22:17
                            niektórzy nazywają - unik, rejterada. dla mnie, nie zamierzam się poróżnić z ludźmi których lubię i cenię. dobrej nocy życzę. może przy następnym temacie.
                            • remez2 Re: P.Obywatelska ma tyle wspólnego z obywatelsk 05.04.13, 22:19
                              Dobranoc. kolorowych. :-)
            • zoil44elwer Re: P.Obywatelska ma tyle wspólnego z obywatelsk 05.04.13, 21:06
              remez2 napisał:

> wiosnaludzikow napisał:
              >
              > > remez2 napisał:
              > >
              > > > wiosnaludzikow napisał:
              > > >
              > > > > ..co PIS z prawem lub np sprawiedliwością.
              > > > Bingo!
              > > ...a SLD z lewicą :)
              > Część działaczy tak. Ale zwróć uwagę, ilu już jest poza.
              Ale "pornogrubas" RK jeszcze jest "W"!
              • remez2 Re: P.Obywatelska ma tyle wspólnego z obywatelsk 05.04.13, 21:13
                Ale "pornogrubas" RK jeszcze jest "W"!
                Kto wie czy nie należałoby go zostawić jako wzór negatywny.
              • veglie [...] 05.04.13, 21:15
                • zoil44elwer Re: P.Obywatelska ma tyle wspólnego z obywatelsk 05.04.13, 21:48
                  Cel Europy +:Synekury w PE dla reszty dworzan Kwacha-D Waniek,M Ungiera.....bo Siwiec i Huebner już tam som.
                  • veglie Re: P.Obywatelska ma tyle wspólnego z obywatelsk 05.04.13, 22:57
                    zoil44elwer napisał:

> Cel Europy +:Synekury w PE dla reszty dworzan Kwacha-D Waniek,M Ungiera.....bo
                    > Siwiec i Huebner już tam som.

Uważaj bo Pokracza sotnia na forum grasuje.Mamuśka i jej pachołki.;)
          • behemot17-13 Re: P.Obywatelska ma tyle wspólnego z obywatelsk 05.04.13, 20:54
            też bingo.
    • ave.duce Re: Platforma Obywatelska 05.04.13, 21:15
      Już, już miałam się dopisać do tego powalającego słownictwem i argumentami wątku, ale przypomniałam sobie Twój wątek nt. wypadku busa i... jednak rezygnuję.

Ze względu na sentyment i kiepską umiejętność odpowiadania pięknym za nadobne.

Pozdrawiam.
      • bikej5 Przecież się dopisałaś 05.04.13, 22:17
        ślepa nie jestem i osiągnęłaś to co chciałaś,to po pierwsze.
        Po drugie-gdybym zakwiliła rzewnie na mandolinie o znieczulicy za rządu Pi$$$$$$-u,to zapewne
        doczekałabym sie jakiegoś lajka w postaci wklejki typu Kaczor lewituje na Helu itp.

Po trzecie-pamiętam jak "w busie" napisałaś,że tylko pijacy i nieroby nie mają pracy.Tak przynajmniej jest w twoim regionie.Albo masz strasznego pecha ,bo w końcu pazerni lenie nie wszędzie się trafiają,albo najwyższy czas się odłączyć od netu,zerwać z Pi$$$$-wską obsesją i rozejrzeć się wokoło.
        • ave.duce Ale nie "w temacie". 05.04.13, 22:30
          bikej5 napisała:

> ślepa nie jestem i osiągnęłaś to co chciałaś,to po pierwsze.

Gdzie w moim poście znalazłaś sugestię, że jesteś?

> Po drugie-gdybym zakwiliła rzewnie na mandolinie o znieczulicy za rządu Pi$$$$$
          > $-u,to zapewne
          > doczekałabym sie jakiegoś lajka w postaci wklejki typu Kaczor lewituje na Helu
          > itp.

Gdybasz.

>
          > Po trzecie-pamiętam jak "w busie" napisałaś,że tylko pijacy i nieroby nie mają
          > pracy.Tak przynajmniej jest w twoim regionie.Albo masz strasznego pecha ,bo w k
          > ońcu pazerni lenie nie wszędzie się trafiają,

Zapewne nie wszędzie.

> albo najwyższy czas się odłączyć o
          > d netu,zerwać z Pi$$$$-wską obsesją i rozejrzeć się wokoło.

Bóg zapłać za dobre rady. Wzruszyłam się.

Dobranoc.
          • veglie Sama mądrość.Forumowa.n/t. :) 05.04.13, 23:35
          • hummer A w "temacie" /nt 05.04.13, 23:48

• veglie Re: Przecież się dopisałaś 05.04.13, 22:51
          NW wstrzymane.Koniec wysyłania wypocin.:D:D:D
      • veglie Re: Platforma Obywatelska 05.04.13, 22:49
        :D:D:D
    • hummer Każdy członek jest obywatelem. 05.04.13, 23:30
      I mamy PO.
      • veglie Re: Każdy członek jest obywatelem. 05.04.13, 23:33
        hummer napisał:

> I mamy PO.

I jej sotnie.
        • hummer Re: Każdy członek jest obywatelem. 05.04.13, 23:41
          veglie napisał:

> hummer napisał:
          >
          > > I mamy PO.
          >
          > I jej sotnie.

Członków.
          • veglie Re: Każdy członek jest obywatelem. 05.04.13, 23:55
            hummer napisał:

> veglie napisał:
            >
            > > hummer napisał:
            > >
            > > > I mamy PO.
            > >
            > > I jej sotnie.
            >
            > Członków.

Też.

• hummer Re: Każdy członek jest obywatelem. 06.04.13, 00:00
              veglie napisał:

> hummer napisał:
              >
              > > veglie napisał:
              > >
              > > > hummer napisał:
              > > >
              > > > > I mamy PO.
              > > >
              > > > I jej sotnie.
              > >
              > > Członków.
              >
              > Też.
              >
              >

Mam odmienne zdanie. 'Głównie'.
              • veglie Re: Każdy członek jest obywatelem. 06.04.13, 00:04

> > >
                > > > > hummer napisał:
                > > > >
                > > > > > I mamy PO.
                > > > >
                > > > > I jej sotnie.
                > > >
                > > > Członków.
                > >
                > > Też.
                > >
                > >
                >
                > Mam odmienne zdanie. 'Głównie'.

Ty zawsze pod prąd.Więc nie zdziwi mnie to.Jak jutro będziesz chwalił Donka lub Palikota nie będę zaskoczony....trochę przy Jarasie będę.:)
                • hummer Re: Każdy członek jest obywatelem. 06.04.13, 00:08
                  veglie napisał:

>
                  > > > >
                  > > > > > hummer napisał:
                  > > > > >
                  > > > > > > I mamy PO.
                  > > > > >
                  > > > > > I jej sotnie.
                  > > > >
                  > > > > Członków.
                  > > >
                  > > > Też.
                  > > >
                  > > >
                  > >
                  > > Mam odmienne zdanie. 'Głównie'.
                  >
                  > Ty zawsze pod prąd.Więc nie zdziwi mnie to.Jak jutro będziesz chwalił Donka lub
                  > Palikota nie będę zaskoczony....trochę przy Jarasie będę.:)

Z prądem to tylko lemingi podążają. Homo sapiens to chyba nie lemmini.
                  Jak widzisz, choć pod prąd to jeszcze nie dałem się stratować. :)
                  • veglie Re: Każdy członek jest obywatelem. 06.04.13, 08:28

> > > Mam odmienne zdanie. 'Głównie'.
                    > >
                    > > Ty zawsze pod prąd.Więc nie zdziwi mnie to.Jak jutro będziesz chwalił Don
                    > ka lub
                    > > Palikota nie będę zaskoczony....trochę przy Jarasie będę.:)
                    >
                    > Z prądem to tylko lemingi podążają. Homo sapiens to chyba nie lemmini.
                    > Jak widzisz, choć pod prąd to jeszcze nie dałem się stratować. :)
                    >
                    :):):)
    • hummer Ciekawe czy Giwi przyszpili wątek :) 06.04.13, 00:18
      bikej5 napisała:

> a dokładnie w czym ta "obywatelskość" się wyraża/ziła?
    • dystans4 Re: Platforma Obywatelska 06.04.13, 00:24
      Przeczytałem wszystkie wpisy w wątku i co najbardziej nasuwa mi się na myśl, to widzenie roli państwa i człowieka.
      W 100% zgadzam się z Wodą, że ludzie powinni być odpowiedzialni i decydować się na dzieci tylko wtedy, gdy wiedzą (są pewni), że będą mogli samodzielnie je utrzymać. Inaczej to gó...arstwo, bez względu na to, czy w domu jest alkohol, podejrzane towarzystwo z półświatka itd. I to jest pierwsze w kolejności. Ludzie, którzy tego, koniecznego (i niewystarczającego) warunku nie spełniają, nie powinni mieć dzieci.

Jednocześnie, jeśli już takie dzieci mają, to niezależnie od powyższego, mimo iż nie można powiedzieć, że to się im należy (należy się TYLKO to co zapracowane), państwo nasze stać na to, by tym dzieciom pomóc bardziej, niż tylko symbolicznie. Państwo nie jest bogate, ale na tyle je stać. Być może nawet żądając sterylizacji rodziców.
      --
      buldog.
      • hummer A państwo stać na premie? 06.04.13, 00:30
        280 mln zł dla rządu PO?
        • taziuta Re: A państwo stać na premie? 06.04.13, 07:17
          hummer napisał:

> 280 mln zł dla rządu PO?

To grosiki, Hummer. Oszczędności szukaj raczej w wydatkach na zbrojenie (na ch. nam one?) i na czarną mafię...
          • hummer Bronią i krzyżem - nowe hasło PO 06.04.13, 12:22
            taziuta napisał:

> hummer napisał:
            >
            > > 280 mln zł dla rządu PO?
            >
            > To grosiki, Hummer. Oszczędności szukaj raczej w wydatkach na zbrojenie (na ch.
            > nam one?) i na czarną mafię...

W sam raz na wybory do europarlamentu.
        • dystans4 Re: A państwo stać na premie? 06.04.13, 21:36
          To, faktycznie, skandaliczna przesada.
          W samej Kancelarii premiera tyle wydali?
          --
          buldog.
      • remez2 Re: Platforma Obywatelska 06.04.13, 09:41
        To co napisałeś, to klasyka eugeniki negatywnej. :- (
        • dystans4 Re: Platforma Obywatelska 06.04.13, 23:00
          Nie jest to przyjemne, to prawda.
          Ale nikogo nie chcę ani zabijać, ani głodzić, ani więzić.
          Chcę tylko zabezpieczyć resztę społeczeństwa przed życiem na jej (tej reszty) rachunek.
          A co to ta eugenika negatywna? Co ma do zabezpieczenia sąsiadów przed żądaniami ludzi nieodpowiedzialnych?
          Nie mówię o zakazie posiadania dzieci z powodów rasowych, czy podobnych, a tylko o zabezpieczeniu przed sięganiem po nie swoje.
          --
          buldog.
          • bikej5 Re: Platforma Obywatelska 07.04.13, 10:43
            jeszcze mi tylko wytłumacz jak zabezpieczyć państwo/sąsiadów przed:
            -narodzinami dzieci chorych,niepełnosprawnych
            -przed wypadkami dzieci ,czy dorosłych,które się kończą trwałym kalectwem.
            -przed nieuleczalnie chorymi,na przykład na SM
            -przed rodzinami,które dziedziczą biedę
            -przed nieszczęśnikami ,którzy stracą pracę

To głównie sytuacje losowe,ludzkie nieszczęścia zmuszają ludzi do prośby o pomoc.A ty to nazywasz "żądaniami ludzi nieodpowiedzialnych"?W jakim świecie ty żyjesz?Polskich komedii romantycznych?

• palnick Platforma Obywatelska to Przestępcy Ogólnieznani 06.04.13, 01:58
      Banda skoorwieli i tyle.
    • zapijaczony_ryj Nie jestem lustrowany 3 razy dziennie 06.04.13, 08:33
      I nie muszę się wstydzić za polskiego premiera:

tiny.pl/htd75
      • taziuta Jesteś podsłuchiwany 10 razy częściej niż... 06.04.13, 08:48
        zapijaczony_ryj napisał:
        Re: Nie jestem lustrowany 3 razy dziennie

> I nie muszę się wstydzić za polskiego premiera:

Jesteś podsłuchiwany 10 razy częściej niż przeciętny Niemiec. No ale rzeczywiście, lustrowany nie jesteś. Dla przypomnienia - do lustracji Tusk też przyłożył swoją łapkę...
        • hummer Re: Jesteś podsłuchiwany 10 razy częściej niż... 06.04.13, 12:26
          taziuta napisał:

> zapijaczony_ryj napisał:
          > Re: Nie jestem lustrowany 3 razy dziennie
          >
          > > I nie muszę się wstydzić za polskiego premiera:
          >
          > Jesteś podsłuchiwany 10 razy częściej niż przeciętny Niemiec. No ale rzeczywiśc
          > ie, lustrowany nie jesteś. Dla przypomnienia - do lustracji Tusk też przyłożył
          > swoją łapkę...

Lustrowany jest, ale TK unieważnił ustawę PO i PiS, iż obywatel ma obowiązek sam się lustrować. Teraz to zadanie jednej z kilkunastu służb III RP Tuska.
        • zapijaczony_ryj Re: Jesteś podsłuchiwany 10 razy częściej niż... 06.04.13, 18:49
          taziuta napisał:

> zapijaczony_ryj napisał:
          > Re: Nie jestem lustrowany 3 razy dziennie
          >
          > > I nie muszę się wstydzić za polskiego premiera:
          >
          > Jesteś podsłuchiwany 10 razy częściej niż przeciętny Niemiec. No ale rzeczywiśc
          > ie, lustrowany nie jesteś. Dla przypomnienia - do lustracji Tusk też przyłożył
          > swoją łapkę...

Wiszą mnie podsłuchy, ja nie mam sie czego wsty\dzic!
    • zbysio45 Re: Platforma Obywatelska-obecnie zmieniła nazwe 06.04.13, 14:31
      NA NIEOBYWATELSKĄ.
    • silesiusmonachijski8 Zas obywatele maja "Druga Japonie" 06.04.13, 18:04
      www.youtube.com/watch?v=v5ewnhtZkig
      www.youtube.com/watch?v=Y-TgAVzeVGI
      Nawet na Bialorusi biedni maja lepiej.

Ostatnio zrobilismy kolejna zbiorke w Polskiej Mosji Katolickiej w Monachium na rzecz biednych rodzin i dzieci w Polsce. Dostajemy setki listow z prosba o pomoc. I sa to normalne rodziny. Trzeba wyjatkowego chamstwa niejakiego Szejnfelda z PO, zeby twiedrzic, ze bieda jest wynikiem patologii (glownie alkoholizmu rodzicow). Czytajac listy proszacych o pomoc (brak juz lez), moge stwierdzic, ze sa to normalne, dobrze ulozone rodziny, z kochajcymi rodzicami, ktorzy walcza jak moga, zzeby zapewnic swoim dzieciom przyzwoite zycie (przynajmniej jeden cieply posilek na dzien). Zas Niesiolowski z PO pproponuje dzieciom szczaw. Coz tu jeszcze powiedziec??
      • taziuta Re: Zas obywatele maja "Druga Japonie" 06.04.13, 18:29
        silesiusmonachijski8 napisał(a):

> /.../ Zas Niesiolowski z PO pproponuje dzieciom szczaw. Coz tu jeszcze powiedziec??

Powiem Ci tak - naucz się (a przynajmniej spróbuj, ponoć na naukę nigdy za późno) słuchać ze zrozumieniem. Niesiołowski nikomu szczawiu nie proponował. Jego słowa zostały przekręcone/zmanipulowane przez wrogów narodu! :>
        • lech1966 Re: Zas obywatele maja "Druga Japonie" 06.04.13, 18:37
          Niesiołowski nie takie rzeczy jak szczaw wygadywał. Skąd możesz wiedzieć co miał na mysli mówiąc te słowa?? Przecież nie jesteś Niesiołowskim??. Przekaz był prosty i oczywisty. Nie ma w "jego Polsce" głodu bo ON widzi szczaw i mirabelki. Obojętnie co powiesz na ten temat, ja i tak wiem co on miał na mysli
          • taziuta Re: Zas obywatele maja "Druga Japonie" 06.04.13, 19:00
            lech1966 napisał:

> Przekaz był prosty i oczywisty. Nie ma w "jego Polsce" głodu bo ON widzi szczaw i
            > mirabelki. Obojętnie co powiesz na ten temat, ja i tak wiem co on miał na mysli

Tyle że on niczego takiego nie powiedział. :/
        • silesiusmonachijski8 Re: Zas obywatele maja "Druga Japonie" 06.04.13, 20:09
          Milo, ze ironizujesz taziuta, ale ja mam przed oczyma sslwoa z listu: "maz uczciwie pracowal w cukrowni w Lapach. nie pali, nie pije. Kiedy - z polecenia Unii - cukrownie zlikwidowano, maz stracil - po 20 latach - prace. Nowej nie dostal. Ciagle chodzi do urzedu pracy, i prosi o pomoc: pprzeszkolenie, czy nowwa prace. I ciagle nic. Wstydzimy sie prosic o pomoc, ale panstwo polskie niee chce nam pomoc. Ostatnio ie starcza na czynsz i jedzenie. Jesli Panstwo maaja taka mozliwosc, to prosimy o pomoc. Nie dla mnie i meza, ale dla naszej czworki madrych i zdolnyc dzieci.." I co: tez maja wyjachac do Anglii?? Przeciz Tusk i PO jezdzili w 2007 roku do Londynu, i glosno obiecywali, ze sciagna z powrotem mloda emigracje do Polski. A jak jest??? 2 miliony wiecej wyjazdow po objeciu wadzy przez PO. Nie tylko do Angli czy Irlandii. Takze i do Monachium (mamy z tym na coduzien do czynienia). A reakcja rzadu? MSZ Sikorskiego ograniczza srodki na nauke polskiego dla polskich dzieci zagraanica (mimo, ze jeest ich coraz wwiecej). Wiec jakaa to "platforma obywwatelskaa"?? Glodzenie polskich dzieci w Polsce i wynaradawianie zagranica?? Gratuluje wyborcom PO..

taziuta napisał:

> silesiusmonachijski8 napisał(a):
          >
          > > /.../ Zas Niesiolowski z PO pproponuje dzieciom szczaw. Coz tu jeszcze po
          > wiedziec??
          >
          > Powiem Ci tak - naucz się (a przynajmniej spróbuj, ponoć na naukę nigdy za późn
          > o) słuchać ze zrozumieniem. Niesiołowski nikomu szczawiu nie proponował. Jego s
          > łowa zostały przekręcone/zmanipulowane przez wrogów narodu! :>
          • hummer Re: Zas obywatele maja "Druga Japonie" 07.04.13, 23:36
            Zmień klawiaturę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka