Dodaj do ulubionych

No i już wiadomo - plamę z "Orłem" dała agencja

03.05.13, 11:32
zajmująca się promocją marek, Hypermedia Isobar.

"Konsumenci bardziej niż kiedykolwiek poszukują angażujących historii opowiadanych przez Marki. Jesteśmy agencją, która pomaga naszym klientom tworzyć fascynujące opowieści dla ich Marek i realizować je we wszystkich kanałach komunikacji"

www.hypermediaisobar.pl/pl/klienci/

Tiaa... dostali zamówienie to i stworzyli "fascynującą opowieść" o polskim godle, inkasując za to kilkadziesiąt tysięcy, a drugie tyle (na bank!) od Trójki i Wedla, za promowanie ich marek.

Obserwuj wątek
    • indeed4 Link: 03.05.13, 11:43
      "Akcję przygotowała i zrealizuje agencja Hypermedia Isobar."

www.polskieradio.pl/9/2795/Artykul/834121,Orzel-moze-bedzie-sie-dzialo

- Rozumiecie, chodzi o to, żeby było z humorem! Wesoło i optymistycznie, tak żeby tym ponurakom z PiS poszło w pięty...

- Ok, zrobi się szefie! Damy dużo różowego kolorku, pastelowy róż to taki radosny, optymistyczny kolor, będzie im chodzić gula jak trzeba.

;-)
    • anwad Re: No i już wiadomo - plamę z "Orłem" dała agenc 03.05.13, 12:12
      Niuniek, a Ty nie byłeś na tej imprezie? Ulotek nie zbierałeś?
      • indeed4 Wiesz, wahałem się... 03.05.13, 12:27
        ale nic nie pisałaś, czy festyn zyskał akceptację pana Ściosa, więc ostatecznie wybrałem przejażdżkę rowerkiem po wydmach :-)

No i jak tam - jak ci się podobały różowe barwy narodowe?
        • anwad Re: Wiesz, wahałem się... 03.05.13, 12:29
          Kogo jak kogo, ale Ciebie nie podejrzewałam o bycie PiS-owskim ponurakiem:)
          • indeed4 Re: Wiesz, wahałem się... 03.05.13, 13:20
            Polaku, nie bądź ponury i nie krytykuj prezydenckiego Orła, bo będziesz z PiSu!

info-horyzont.pl/media/2013/05/217582_453831374699116_480597591_n1.jpg

Każdy kto śmie nie uwielbiać White Chocolate Eagle (bez korony!) i różowych narodowych barw, to wstrętny pisowiec, prostak, cham, bandyta oraz zbój ;-)
            • anwad Re: Wiesz, wahałem się... 03.05.13, 13:38
              Jak sądzisz, jaki był cel tej akcji?
              • indeed4 Re: Wiesz, wahałem się... 03.05.13, 14:28
                Nie wiem, jeszcze nie sprawdzałem co pisał pan Ścios i nie mam pojęcia co było celem akcji pana Juzwy ;-)

www.encyklopedia-solidarnosci.pl/wiki/index.php?title=Jacek_Maria_Juzwa

www.krs-online.com.pl/fundacja-polska-obywatelska-krs-672564.html
    • dzapallo Re: No i już wiadomo - plamę z "Orłem" dała agenc 03.05.13, 12:24
      Razem z "Gazetą Wyborczą" 2 maja ruszamy z ogromną, ogólnopolską akcją "Orzeł może". Tego dnia w Krakowie, Poznaniu i w Warszawie (godz. 12.00) oraz we Wrocławiu (godz. 14.00) ze śmigłowców zostaną rozrzucone kolorowe ulotki, promujące akcję i zawierające żartobliwe, patriotyczne wierszyki.

- Narobimy trochę bałaganu, po to, żeby zatrzymać na chwilę Polaka, który może nie jest tak skory do uśmiechu, do tego, żeby optymistycznie spojrzeć na różne rzeczy. Dlatego w tak ekstremalny sposób zaczynamy akcję - mówiła dyrektor Trójki Magda Jethon.

Oczywiście ulotki nie pozostaną na ulicach. - Chcemy zmobilizować naszych Słuchaczy, i zresztą sami będziemy brali w tym udział, żeby zbierać te ulotki. Będzie można dostać za nie bardzo fajne nagrody - tłumaczyła Anita Celarska z Agencji Promocji Polskiego Radia.

wielkie zbieranie ulotek:
      d.polskatimes.pl/k/r/1/0f/ec/5182822f64d7f_p.jpg
      • nazimno Nie ma nic innego do zrobienia ? 03.05.13, 12:26
        ?
      • fiu-bzdziu2010 Re: No i już wiadomo - plamę z "Orłem" dała agenc 03.05.13, 12:30
        lepsza akcja zbierania ulotek, niż pozostawiania wypalonych zniczy- które służby muszą sprzątać
        • dzapallo Re: No i już wiadomo - plamę z "Orłem" dała agenc 03.05.13, 12:43
          nikt nie zbieral :)
          • dzapallo Re: No i już wiadomo - plamę z "Orłem" dała agenc 03.05.13, 12:48
            ..."jednak najgorzej jest na dachach. Tam mokre ulotki zalegają. Z dachów tego nie ściągniemy, będziemy musieli poczekać aż wyschnie i spadnie na ziemię. Wtedy to posprzątamy - tłumaczy Łukasz Milczarek, dyrektor w Trans - Formers. "...
    • platfusy.do.paki Dużo wymądrzania się, mało wiedzy 03.05.13, 12:30
      cały indeed.

Otóż w takich przypadkach klientowi przedstawia się przynajmniej kilka różnych pomysłów. Rozsądni klienci wybierają pomysły najlepsze, a tacy prowincjonalni jak spółka Komorowski, Jethon, Michnik z reguły najgorsze, które w drodze dalszych "poprawek" z reguły partolą dokumentnie. W dodatku jeśli krytą intencją tego towarzystwa było ośmieszenie narodowych symboli.

Obwinianie o całą tę szopkę agencji to nieporozumienie. Szczególnie jeśli się nie wie jakie były inne propozycje. Podpis składa klient i to on decyduje o ostatecznym kształcie.
      • simera16 Re: Dużo wymądrzania się, mało wiedzy 03.05.13, 12:51
        platfusy.do.paki napisał:
        >... a tacy prowincjonalni j
        > ak spółka Komorowski, Jethon, Michnik
        >
        Nie to co światowcy z PiS, co w doopie byli i goowno widzieli! ROTFL!
        ps
        Nie bierzesz pod uwagę, że może co poniektórzy nie dorośli do oglądania rzeczy których nie znają, lub których ich percepcja nie ogarnia?
    • dzapallo Re: No i już wiadomo - plamę z "Orłem" dała agenc 03.05.13, 12:35
      i ta agencja was tak ubrala ?
      fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/465065_574439945919683_385176772_o.jpg
      • simera16 Re: No i już wiadomo - plamę z "Orłem" dała agenc 03.05.13, 12:53
        dzapallo napisał:

> i ta agencja was tak ubrala ?
        > fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/465065_574439945919683_385176772_o.jpg
        >
        Wiesz li ty "konserwo", co to "mieć dystans do siebie"?
      • indeed4 Re: No i już wiadomo - plamę z "Orłem" dała agenc 03.05.13, 12:56
        Zapytaj platfusy.do.paki - on się na tym świetnie zna, to ci wytłumaczy ;-)

fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/399896_521406324588272_472025306_n.jpg
        fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/p480x480/404576_520567724672132_457026370_n.jpg
        fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/p480x480/935065_524380280957543_916831887_n.jpg
    • obeznany44 Re: No i już wiadomo - plamę z "Orłem" dała agenc 03.05.13, 12:59
      ręka rękę myje ... POmyje...
    • indeed4 Orzeł może i 100 tysięcy... 03.05.13, 13:02
      prawo.vagla.pl/node/9965#comment-33766

Jeśli po tym VaGla utrzyma etat doradcy Boniego, to będę święty - choć Komorowski bije rekordy zaufania (Tusk zrównał się już z Kaczyńskim) raczej nie podejrzewam, żeby to była zakulisowa walka pomiędzy Dużym Pałacem i (zazdrosnym o sukcesy) Małym...
      • indeed4 Ups... 03.05.13, 13:05
        miało być tak

prawo.vagla.pl/node/9965

• morze_orze Re: No i już wiadomo - plamę z "Orłem" dała agenc 03.05.13, 13:31
      plame dala Trojka i GW - oni to przeciez organizowali
      Glownie chyba Madzia Jethon
      • morze_orze Re: No i już wiadomo - plamę z "Orłem" dała agenc 03.05.13, 13:36
        W akcji promocyjnej radiostacji i prywatnej gazety bardzo ważna jest kwestia wykorzystania sfinansowanego z pieniędzy podatników wojskowego śmigłowca. Tego kto zapłacił za jego wykorzystanie - prywatny koncern medialny czy podatnik?
        • indeed4 Re: No i już wiadomo - plamę z "Orłem" dała agenc 03.05.13, 13:43
          Zadzwoń do Fundacji "Polska Obywatelska" i zapytaj...

prawo.vagla.pl/node/9965
          • indeed4 Re: No i już wiadomo - plamę z "Orłem" dała agenc 03.05.13, 22:09
            Już nie musisz - wyjaśniło się...

twitter.com/dziennikarz/status/330376879221637120
      • indeed4 Re: No i już wiadomo - plamę z "Orłem" dała agenc 03.05.13, 13:38
        Serio pierwszy raz słyszysz o tym, że w Polsce działają firmy, które wykonują zlecone zadania od A-Z, czyli dają projekt, plus jego realizację i logistyczne opracowanie całego przedsięwzięcia?

forum.gazeta.pl/forum/w,28,144256686,144256881,Link_.html
        • morze_orze Re: No i już wiadomo - plamę z "Orłem" dała agenc 03.05.13, 14:10
          no to musieli sie niezle zabezpieczyc prawnie
          bo za takie cos to Trojka i GW spokojnie moga o wysokie odszkodowanie wystapic
          • indeed4 Re: No i już wiadomo - plamę z "Orłem" dała agenc 03.05.13, 17:26
            > bo za takie cos

tzn...?
    • indeed4 O! Wkrótce chyba kolejne dzieło Hypermedia Isobar 03.05.13, 13:59
      "Czy wiara i Jezus Chrystus podlegają takim samym prawom marketingowym jak wszystko inne? - Jeśli chodzi o głoszenie Chrystusa, to od samego początku, aż do dziś, ci, którzy głosili Ewangelię, używali do tego wszystkich dostępnych środków - mówi o akcji "Jezus na stadionie" ks. Grzegorz Michalczyk, duszpasterz środowisk twórczych"

m.tokfm.pl/Tokfm/1,109983,13842135,Jezus_na_stadionie_i_billboardzie_jak_Madonna_czy.html

Właśnie czytam, że robili też ten projekt www.soulos.pl/ - "System Operacyjny Dusza"...
    • baltow_com Re: No i już wiadomo - plamę z "Orłem" dała agenc 03.05.13, 14:32
      Wielkie POżarcie!
      Na FB natknąłem się na kilku ludzi,którzy zawzięcie atakowali tą
      część z która ja się utożsamiam.Ciekaw ich rodowodu
      przejrzałem profile i troszkę zagooglowałem.W studiach TV w
      wielu programach,jako światłych uczonych z tytułami
      komentatorów spotkałem ludzi mówiących podobnym
      językiem.Zacząłem się zastanawiać skąd u nich taka zajadłość i co
      ich łączy?! Efekt tego tak,że w znacznej większości są oni związani
      z Uniwersytetem Warszawskim. Czy to jakaś reguła,czy tylko
      przypadek?! Skoro teraz wiele o świętowaniu to.. czy ktoś
      pamięta,że dziś (w moich oczach) jest także dość wymowna i
      symboliczna rocznica? Mianowicie dzieje Domu Partii na Nowym
      Świecie,kiedy to tzw.Pierwszy Premier "Wolnej Polski",czyli
      POokrągłostołowego POrządku T.Mazowiecki wsparł Uniwersytet
      przekazując środki finansowe z wynajmu siedziby KC PZPR. Dziś
      budynek Centrum Czerwonej Sowieckiej Zarazy jest we władaniu
      UW wraz z zamkniętym funduszem inwestycyjnym Mars,a
      rektorami uniwersytety przez lata zostają prorektorzy finansowi.
      Wiadomo kasa rządzi światem,a więc i POglądami medialnych
      "uczonych" zapraszanych do TV studiów zatrudnionych na UW.
      Kiedy przypomnę sobie,jak kiedyś ten,co przejął pozycję
      medialnego guru po Goebbelsie PRLu J.Urbanie stając się
      kolejnym Goebbelsem,ale już PRL-Bis Adam Michnik
      powiedział,że należy dopuścić samouwłaszczonych ludzi PZPR-
      aparatu do życia polityczno-gospodarczego tzw.III RP to...
      symbolicznego znaczenia nabiera fakt zjedzenia świątecznego
      czekoladowego Orła!

Obyście w żarciu Polski wreszcie się - zadławili!!!

www.krs-online.com.pl/centrum-bankowo-finansowe-nowy-swiat-s-a-krs-42055.html
    • kiemlicz88 Re: No i już wiadomo - plamę z "Orłem" dała agenc 03.05.13, 17:56
      A zegarkami szefowie z kimś się wymienili?
      • indeed4 Re: No i już wiadomo - plamę z "Orłem" dała agenc 03.05.13, 22:06
        Nie wiem, ale VaGla nie odpuszcza i dalej prowadzi śledztwo - wieczorem ma być oświadczenie Fundacji "Polska Obywatelska " (zainkasowali ma akcję "Orzeł" 100 tys. z Narodowego Centrum Kultury) w sprawie finansowania przez nich tzw. metki na stronach Tójki.

twitter.com/VaGla/status/330410581297336320
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka