Dodaj do ulubionych

Zamieszki w Brzeszczach na Śląsku

07.06.13, 11:19
krakow.gazeta.pl/krakow/1,44425,14046836,W_czwartek_manifestacja_w_obronie_kopalni_Brzeszcze.html
Temat na pierwszą stronę, a zamiast tego rozważania o Fibaku i durnowatej dziennikarskiej prowokatorce.
Obserwuj wątek
    • zoro_wieczorowo_poro Brzeszcze to Małopolska 07.06.13, 11:45
      a na dodatek matecznik PiSu. To tam burmistrzowała v-ce prezes Szydło Beata
    • ta Re: Zamieszki w Brzeszczach na Śląsku 07.06.13, 11:49
      Odsię od Śląska. Toto to nie Śląsk.
      • vladexpat Re: Zamieszki w Brzeszczach 07.06.13, 12:05
        ta napisała:

> Odsię od Śląska. Toto to nie Śląsk.
        Pardon, skopiowałem tytuł fotorelacji kefir2010.wordpress.com/2013/06/07/zamieszki-w-brzeszczach-na-slasku-bronia-kopalni-przed-likwidacja-foto/
        Ale już się poprawiam.
    • indeed4 Dlaczego durnowatej? 07.06.13, 12:09
      Bardzo dobrze się stało - jestem identycznego zdania jak Wroński i uczestnicy sondy GW.

wyborcza.pl/1,75968,14050310,Nie_przylaczam_sie_do_skowytu_w_sprawie__Wprost_.html

Masz ochotę jeszcze raz oglądać "autorytet moralny" - sutenera broniącego pedofila, czyli Fibaka broniącego Polańskiego u T. Lisa? To proszę bardzo - ja nie, thnx.

• vladexpat Re: Dlaczego durnowatej? 07.06.13, 12:24
        Indeed - mnie nie obchodzi z kim sypiają koledzy i koleżanki pana Fibaka. Nie moje łóżko, nie moja sprawa. Natomiast obchodzi mnie, kiedy widzę uliczne starcia policji z demonstrantami z użyciem kamieni i gazu łzawiącego. Szczególnie, jeżeli to się dzieje nie w Turcji a w moim kraju, Polsce.
        • indeed4 Nie wiem, czy zauważyłeś... 07.06.13, 12:29
          ale to artykuł z 4 czerwca, a dziś mamy piątek - siódmego ;-)
          • vladexpat Re: Nie wiem, czy zauważyłeś... 07.06.13, 12:42
            indeed4 napisał:

> ale to artykuł z 4 czerwca, a dziś mamy piątek - siódmego ;-)

No właśnie, demonstracja odbyła się wczoraj, z pełnym ceremoniałem, czyli przepychankami, kamieniami i gazem a w GW ani mru-mru. Za to o Fibaku aż huczy.
            • indeed4 Re: Nie wiem, czy zauważyłeś... 07.06.13, 12:52
              Było coś wczoraj, ale niewiele, a jeśli w ogóle pojawiło się na jedynce (nie wiem, nie obserwowałem) to w dziale "Gospodarka" - miałeś nadzieję, że neoliberalna GW będzie nagłaśniać społeczne protesty? Spora naiwność - nie mają w tym żadnego interesu...
              • humbak Re: Nie wiem, czy zauważyłeś... 07.06.13, 13:48
                Neojaka?:)
            • pis_da_deby Re: Nie wiem, czy zauważyłeś... 07.06.13, 13:05
              vladexpat napisał:

> w GW ani mru-mru.

Pisza, pisza. I nawet wiedza, ze Brzeszcze to nie Slask

wyborcza.biz/biznes/1,100969,14044164,Malopolskie__W_czwartek_manifestacja_w_obronie_kopalni.html
              wyborcza.biz/biznes/1,100969,14052386,Ok__8_tys__osob_demonstrowalo_w_obronie_kopalni_Brzeszcze.html
              • vladexpat Re: Nie wiem, czy zauważyłeś... 07.06.13, 13:11
                Żadnej własnej relacji czy komentarza tylko zacytowany materiał PAP. Najdelikatniej mówiąc śmierdzi mi to cenzurą.
              • indeed4 Re: Nie wiem, czy zauważyłeś... 07.06.13, 13:13
                Linkowałem to przecież wyżej.

Gadomski z GW już dołożył roszczeniowej hołocie od Dudy, czy dopiero się zbiera?
      • zoro_wieczorowo_poro sutener? 07.06.13, 12:27
        rozśmieszyłeś mnie do łez :D
        • indeed4 To się dopiero okaże, kim dokładnie 07.06.13, 12:34
          jest autorytet Olbrychskiego i Lisa, zasłużony tenisista Fibak - stręczycielstwo/kuplerstwo to wszystko przestępstwa ścigane z urzędu, po ujawnieniu sprawy przez Wprost z pewnością zajmie się tym policja.
          • sclavus Re: To się dopiero okaże, kim dokładnie 08.06.13, 15:06
            ... jesteś pewien, że mu jakieś TW też przylepią???
            za zorro: nie rozśmieszaj ... wyrocznio od siedmiu boleści... :D:D:D
      • sclavus Dziwne... 08.06.13, 15:04
        podejście...
        ... sutenera broniącego pedofila, czyli Fibaka broniącego Polańskiego...
        ... bo skoro się przespał z 14tką (podstawioną przez matkę a wyglądającą na 18-19), to już pedofil na całe życie???? (przy okazji - zrobił to ponad 30 lat temu... albo i 40)
        Według ciebie, kto raz da doopy, to już qrva na amen... do grobowej deski...
        - przypomnę ci to , kiedy dasz doopy, tu, na FK... a już dawałeś...!!!
    • vladexpat Fotoreportaż 07.06.13, 12:45
      kefir2010.wordpress.com/2013/06/07/zamieszki-w-brzeszczach-na-slasku-bronia-kopalni-przed-likwidacja-foto/
      Oczywiście z zastrzeżeniem, że Brzeszcze to Małopolska a nie Śląsk.
      • life.form Wow 07.06.13, 12:57
        "kilka tysięcy osób przyszło na manifestację w Brzeszczach w obronie tamtejszej kopalni. Związkowcy, pracownicy i mieszkańcy boją się, że zakład zostanie zlikwidowany. Protest w pewnym momencie wymknął się spod kontroli. Policja musiała bronić wejścia do urzędu gminy przed grupami protestujących, którzy kilkukrotnie siłą próbowali wtargnąć do budynku. Obrzucili go petardami i jajkami. By uspokoić agresywnych demonstrantów, policja musiała użyć pałek i gazu."

A wiesz, że masz rację? Cały ten Fibak już dawno powinien spaść na strony w rodzaju pudelka. Co kogo obchodzi, że celebryta okazał się stręczycielem, a inni celebryci rozdzierają koszule w ramach jego obrony przed natarczliwością dociekliwej dziennikarki? Informacja o szturmowaniu budynku gminy przez parotysięczny tłum zasługuje przynajmniej na wzmiankę na SG. Ale Endorgan postępuje identycznie. Zamieszki w całym kraju, a w telewizji leci konkurs piękności na miss Turcji.
      • godz-0800 Re: Fotoreportaż 08.06.13, 13:39
        vladexpat napisał:

> kefir2010.wordpress.com/2013/06/07/zamieszki-w-brzeszczach-na-slasku-bronia-kopalni-przed-likwidacja-foto/
        > Oczywiście z zastrzeżeniem, że Brzeszcze to Małopolska a nie Śląsk.

Obecnie to Małopolska.Brzeszcze leżą w powiecie oświęcimskim,który przedtem był w województwie katowickim.
        Brzeszcze leżą w Podkarpaciu Północnym, Kotlinie Oświęcimskiej, nad rzeką Wisłą, w dawnej wschodniej części historycznego Śląska, a obecnie w zachodniej Małopolsce.
    • man_sapiens Re: Zamieszki w Brzeszczach na Śląsku 07.06.13, 13:21
      Jak się tym z Brzeszcz uda, to jeszcze więcej z moich podatków zeżre górnictwo :(
      • life.form Re: Zamieszki w Brzeszczach na Śląsku 07.06.13, 13:32
        man_sapiens napisał:

> Jak się tym z Brzeszcz uda, to jeszcze więcej z moich podatków zeżre górnictwo
        > :(

Albo drogi, które mają być za kopalnię oraz zasiłki dla bezrobotnych dla paru tysięcy osób. Nie przesądzaj, rację mają jedni albo drudzy i się nie dowiemy, póki w mediach informacja polega na cmokaniu nad Fibakiem.
    • wujaszek_joe Re: Zamieszki w Brzeszczach na Śląsku 07.06.13, 13:24
      Obecna Solidarność jest tak potrzebna robotnikom, że im więcej pał i gazu na te durne łby, tym lepiej.
      • vladexpat Re: Zamieszki w Brzeszczach na Śląsku 07.06.13, 13:37
        wujaszek_joe napisał:

> Obecna Solidarność jest tak potrzebna robotnikom, że im więcej pał i gazu na te
        > durne łby, tym lepiej.

Ty masz zdanie wyrobione, ja chciałbym wyrobić je sobie w oparciu o relacje ze zdarzenia. A tu cisza. I to mnie niepokoi.
        • humbak Re: Zamieszki w Brzeszczach na Śląsku 07.06.13, 13:46
          O przebigu S1 było parę miesięcy wstecz nieco artykułów na portalach gospodarczych. Poszukaj nieco.
        • malech Re: Zamieszki w Brzeszczach na Śląsku 07.06.13, 15:06
          >
          >" Ty masz zdanie wyrobione, ja chciałbym wyrobić je sobie w oparciu o relacje ze
          > zdarzenia. A tu cisza. I to mnie niepokoi."

Mnie również. Media nabrały wody w usta, politycy też i to ze wszystkich opcji łącznie z panią Szydło, która pochodzi z Brzeszcz.
    • grba Będziecie mogli nakopać górnom do dupy 08.06.13, 09:11
      ale na początku musicie mieć inne i pewne źródło energii, tak potrzebnej do zasilania komputerka, żeby sobie popisać w necie. Atomówka? Nie ma. Gaz łupkowy? Nie ma. Wiatraki? Trzeba czekać na wiatr. Prądnica rowerowa? Trzeba się nakręcić... Jesteście skazani na konsumowanie energii z węgla, lepiej więc nie "nerwować" ryli ze Ślunska i Zagłębia Dąbrowskiego...
      • humbak Re: Będziecie mogli nakopać górnom do dupy 08.06.13, 09:18
        A na Zagłębiu to jeszcze jaka działa?
        • grba Re: Będziecie mogli nakopać górnom do dupy 08.06.13, 13:14
          Kopalnia Węgla Kamiennego "Kazimierz-Juliusz"...
    • zoil44elwer Re: Zamieszki w Brzeszczach na Śląsku 08.06.13, 15:49
      Brzeszcze to Małopolska a nie Sląsk!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka