Gość: Bugi IP: *.metal.agh.edu.pl 25.03.02, 18:00 Wczoraj przyjachalem do Polski.Przerazajacy obraz nedzy.Zamierzalem wrocic do kraju na stale,ale chyba zrezygnuje... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nik Re: Polska-syf i brod i nedza IP: *.216-194-6-66.nyc.ny.metconnect.net 25.03.02, 18:08 A skąd przyjechałeś? Z Nowego Jorku, Chicago? Ciekawe jak tamtego syfu i brudu nie widziałeś... Ciekawy link z forum Wprost www.republika.pl/chicago2001/ www.freestylerpl.republika.pl/zrozumiec.htm www.freestylerpl.republika.pl/usa.htm Odpowiedz Link Zgłoś
cozanostra Chlopak, a dlaczego tego linka nie pokazales ? -> 26.03.02, 01:11 www.freestylerpl.republika.pl/generalnie.htm Nik, radze sobie przeczytac powyzsze to jest to o co ci chodzilo prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GMR Re: Polska-syf i brod i nedza IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 25.03.02, 18:10 A skąd żeś przyjechał że doznałeś takiego szoku? W Polsce syf był jest i będzie..nie ma się co oszukiwać. Taki już nasz pieski los....też o tym myślę by zwiać..może do Niemiec moze do Austrii albo do Szwajcarii? Albo do USA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jopek Re: Polska-syf i brod i nedza IP: 217.96.2.* 25.03.02, 18:18 weźcie się do sprzątania będzie czyściej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OSa Re: Polska-syf i brod i nedza IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 25.03.02, 18:26 Ty "brodasie" i syfilityku. My tutaj takich nie potrzebujemy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Polska-syf i brod i nedza IP: *.upc.chello.be 25.03.02, 20:49 Gość portalu: OSa napisał(a): > Ty "brodasie" i syfilityku. My tutaj takich nie > potrzebujemy... Tak sie teraz wita u nas gosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gal anon Re: Polska-syf i brod i nedza IP: *.icpnet.pl 27.03.02, 20:21 Gość portalu: ania napisał(a): > Gość portalu: OSa napisał(a): > > > Ty "brodasie" i syfilityku. My tutaj takich nie > > potrzebujemy... > > Tak sie teraz wita u nas gosci. Yeah... taka polska gościnność... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palme bezrozumna,brudna,zasyfiala -Osa IP: 172.16.1.* 26.03.02, 17:49 Nic dziwnego ,ze ta niedouczona zafajdana ... katolicka nie chce do UE. Wszak ,co widac po wypowiedziach tej idiotki,brud smrud,glupota,dewocja i syf ,to naturalne srodowisko tego ...nietego owada Osy. Takiej szmaty w UE rzeczywiscie nie trzeba. Osa nadaje sie tylko do podcierania tylkow katolickich chlopw z PGR-ow. Bajoro i lajno to naturalne srodowisko Osy,inna sprawa ze ona/on ma takze gowno zamiast mozgu,z tad jej bredzenie. A zobaczycie jak zaraz zacznie smrodzic swoimi wypocinami na forum.......)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszołom Re: bezrozumna,brudna,zasyfiala -Osa IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 26.03.02, 18:25 W korei płn religie wytępiono doszcętnie a ludzie umierają z głodu.. a biedna władza nie ma na kogo zrzucić winy. katolików tam brak. To wygodny chłopiec do bicia ale ludzie są mądrzejsi i nie dadzą się nabrać na te masońsko ateistyczne inwektywy kierowane pod adresem ludzi wierzących Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mysteric Re: Polska-syf i brod i nedza IP: *.houston-11rh15rt.tx.dial-access.att.net 26.03.02, 01:02 Posadzcie kwiaty, wyrownajcie chodniki odmalujcie elewacje budynkow. Przed malowaniem umyc sciany aby farba za rok znowu nie odpadla. Ponoc tylu bezrobotnych? Ludzie nie tylko agresywni ale i zagubieni, dalecy od poznania prawdy. Nie rozumieja myslenia Boga, stad ich nienawisc do kosciola i tych co ten kosciol reprezentuja. Bog nie rozumuje tak jak my mimo ze zna nasze mysli. Bog odbiera energie jaka emitujemy , jezeli jest w niej zlo, to zlo nas spotyka poniewaz wszystko wraca do nas, w takiej samej lub spotegowanej postaci. Dlatego warto byc czlowiekiem tolerancyjnym bez zawisci, uprzedzen i zazdrosci. Trzeba robic wszystko z miloscia i pasja a dobrobyt sam przyjdzie. Poniewaz Bog widzi trud wasz. Natomiast, socjalizm i chciejstwo nie jest nagradzane i stad nie nawisc do kosciola i ksiezy. Zagubieni Polacy nasluchali sie socjalistycznych glupot, maja amnezje i zalamali poniewaz dawali na tace a Bog nie dal im zpowrotem tego o co prosili. Niestety Bog slucha tylko Twojej energi i niczego innego. Badz dobrym i poprawi ci sie samopoczucie , umysl otworzy na nowe pomysly. Socjalizm to nedza, chodzby nie wiem jak ci sofisci przekrecali ta prawde. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Citizen Re: Polska-Teksas IP: 212.244.106.* 26.03.02, 11:32 Chciałbyś żeby w Polsce było tak jak w teksasie i USA ale nic z tego, nie zamierzamy likwidować chodników, ani wpychać na siłę ludzi po 60-tce do domów starców, ani sprzedawać psychikom karabinów maszynowcyh czy półmaszynowych, nie zamierzamy też zywic się waszym pseudo jedzeniem o przedłużonej trwałości ani szerzyć rasizmu, a poza tym co ci do tego co polacy daja na tacę i dlaczego? to nie twój byznes Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha_72 do Mysteric 27.03.02, 02:18 Hej... Moze zauwazanie brudow rozpocznij od "wlasnego podworka"... Czy w Houston juz cos sie zmienilo w centrum ("downtown") od lipca? Czy nadal jest tak rozkopane i z takimi dziurami w jezdni, ze normalny czlek traci kolo? O mieszkancach miasta "czystych inaczej", "pachnacych inaczej", "madrych inaczej" spotkanych w srodkach "publicznego transportu" tudziez "na miescie" nie wspomne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taddy Re: Polska-syf i brod i nedza IP: *.proxy.aol.com 28.03.02, 13:23 Gość portalu: Mysteric napisał(a): > Posadzcie kwiaty, wyrownajcie chodniki odmalujcie elewacje budynkow. Przed > malowaniem umyc sciany aby farba za rok znowu nie odpadla. Ponoc tylu > bezrobotnych? > > > Ludzie nie tylko agresywni ale i zagubieni, dalecy od poznania prawdy. Nie > rozumieja myslenia Boga, stad ich nienawisc do kosciola i tych co ten kosciol > reprezentuja. Bog nie rozumuje tak jak my mimo ze zna nasze mysli. Bog odbiera > energie jaka emitujemy , jezeli jest w niej zlo, to zlo nas spotyka poniewaz > wszystko wraca do nas, w takiej samej lub spotegowanej postaci. Dlatego warto > byc czlowiekiem tolerancyjnym bez zawisci, uprzedzen i zazdrosci. Trzeba robic > wszystko z miloscia i pasja a dobrobyt sam przyjdzie. Poniewaz Bog widzi trud > wasz. Natomiast, socjalizm i chciejstwo nie jest nagradzane i stad nie nawisc > do kosciola i ksiezy. Zagubieni Polacy nasluchali sie socjalistycznych glupot, > maja amnezje i zalamali poniewaz dawali na tace a Bog nie dal im zpowrotem tego > > o co prosili. Niestety Bog slucha tylko Twojej energi i niczego innego. > Badz dobrym i poprawi ci sie samopoczucie , umysl otworzy na nowe pomysly. > Socjalizm to nedza, chodzby nie wiem jak ci sofisci przekrecali ta prawde. Taaak,tylko katolicki BOG jest prawdziwy i slucha,a na ogol koscielne glupoty sa tak super ze porzednia propaganda to bylo zero nawet do kwadratu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jopek Re: Polska-syf i brod i nedza IP: 217.96.2.* 25.03.02, 18:28 weźcie się do sprzątania będzie czyściej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robas Niestety to kraj kultury wschodniej. IP: *.asapsoftware.com 25.03.02, 18:26 Gość portalu: Bugi napisał(a): > Wczoraj przyjachalem do Polski.Przerazajacy obraz nedzy.Zamierzalem wrocic do > kraju na stale,ale chyba zrezygnuje... Niestety, Polska wciaz nalezy do kregu kultury wschodniej. Odziela nas od Zachodu wiele lat rozwoju cywilizacji. Jestesmy w tyle nie tylko za Francja czy Niemcami, ale takze za Wegrami i Czechami. Ciezko te zapoznienia cywilizacyjne odrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bugi Re: Niestety to kraj kultury wschodniej. IP: *.metal.agh.edu.pl 25.03.02, 18:34 Drogi katastrofalne,w Krakowie,gdzie sie zatrzymalem,wiekszosc kamienic nadaje sie do remontu.Kultura jazdy-fatalna,brudne sa nie tylko drogi,ale i ludzie. Mydlo i dezodorant to chyba dobra niepoznane przez Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jopek Re: kamienice IP: 217.96.2.* 25.03.02, 18:40 kamienice wszędzie w Polsce są brudne bo ich właściciele o to nie dbają. Wolą mordować Arabów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andzia Re: kamienice IP: *.abo.wanadoo.fr 25.03.02, 18:46 Czyszbys nie znal wysokosci czynszow w kamienicach? Z urzedu sa ustalone i kilkadziesiat razy nizsze niz w bloku spoldzielczym.Jeszcze kilka lat i ci chronieni przez panstwo najemcy lokali rozejda sie po przytulkach. Co do wrodzonego brudu i niechlujstwa to zgoda. Zawsze sie zastanawiam dlaczgo w kraju bezrobocia nie ma komu chodnika odsniezyc, czy smieci pozamiatac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hycel Antypolska choloto zamknij sie i to szybko! IP: 63.100.218.* 25.03.02, 20:26 Dobrze,ze nikt z kraju nie reaguje na wasze perfidne obelgi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys Re: kamienice IP: 195.64.16.* 28.03.02, 15:49 A co ma znaczyc znowu tak "madra" wypowiedz?? Moge sobie to wyobrazic, bo bylo by nienormalne, gdyby nie znalazl sie nareszcie ten, ktory za ten syf wini tych, ktorych sie w Polsce wini za wszystko, bo to tak wygodnie !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GMR Re: Niestety to kraj kultury wschodniej. IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 25.03.02, 18:44 W końcu mamy bidę..bezrobocie 18% wysoka przestępczość niskie płace, złodzieje i aferzyści na sczytach władzy. Roz=grabiona i wyprzedana obcym za bezcen gospodarka..ot dzieło Balcerowicza ijego naśladowców! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek2 Re: Niestety to kraj kultury wschodniej. IP: *.abo.wanadoo.fr 25.03.02, 20:23 Gość portalu: GMR napisał(a): > W końcu mamy bidę..bezrobocie 18% wysoka przestępczość niskie płace, złodzieje > i aferzyści na sczytach władzy. Roz=grabiona i wyprzedana obcym za bezcen > gospodarka..ot dzieło Balcerowicza ijego naśladowców! A co ma Balcerowicz do tej , juz przyslowiowej glupoty poskiej!! Jeszcze mozesz wspomniec o Zydach ktorzy sa wszystkiemu winni w tym kraju! Zalosc jeno i marnota! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr.KrisK Oszołek - wróciłeś! IP: *.eng.fsu.edu 25.03.02, 21:02 Jak miło! Lubię jak płaczesz nad Polską, co ją wstrętny Balcerowicz Obcym siłom zaprzedał, kwitnący przemysł zdewastował, bezcenne obiekty posprzedawał za bezcen w obce ręce... Kiedys to było pięknie , prawda? Dr.KrisK + t. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaceq Re: Oszołek - wróciłeś! IP: *.ppp.szeptel.net.pl 25.03.02, 21:10 Gość portalu: Dr.KrisK napisał(a): > Kiedys to było pięknie , prawda? Właśnie! Komu to przeszkadzało? Kiełbasy toruńskiej smak pamiętało się przez cały tydzień. Nie tak jak dziś, wszystko bez smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crotalus Re: Oszołek - wróciłeś! IP: *.pl 25.03.02, 21:22 Nienawidzę takich ludzi, którzy tu przyjezdzają i mówią syf, nędza itd. To k... weź się za zmienianie tej Polski, a nie jęcz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr.KrisK No właśnie!!! IP: *.eng.fsu.edu 25.03.02, 21:25 A to "piwo jasne pełne" w pękatych butelkach 0.33 l - przed otwarciem nie wstrząsać? A konfekcja gustowna w dużym wyborze kolorów oraz fasonów? Teraz chytrusy z zachodu wykupili technologie produkcji ortalionu w nijakim kolorze, brązowych garniturów oraz radia marki Jowita, i zarzucą swoje rynki tymi produktami noszącymi znamiona niewymuszonego luksusu, a nam co pozostaje: chłam, jakieś szanele i diory! Ech, panie Jaceq, tak sera żółtego bezsmakowego przekąsić, zdobyć oponę (na zapisy) do 126p .... człowiek wiedział że żyje!!! Teraz tylko zostaje nam nurzanie się w bezdusznej konsumpcji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaceq Re: No właśnie!!! IP: *.ppp.szeptel.net.pl 25.03.02, 21:33 Gość portalu: Dr.KrisK napisał(a): > Ech, panie Jaceq, tak sera żółtego bezsmakowego > przekąsić, zdobyć oponę (na zapisy) do 126p .... człowiek wiedział że żyje!!! > Teraz tylko zostaje nam nurzanie się w bezdusznej konsumpcji... Kiedyś wiedziałem jak działa akumulator! Znaleziony na śmietniku potrafiłem wskrzesić, choć na parę dni. 126p bez akumulatora też zapalił. Komu to przeszkadzało? Chyba nie tym, co nie chcą do UE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania Re: No właśnie!!! IP: 195.217.253.* 26.03.02, 12:13 Gość portalu: Dr.KrisK napisał(a): > A to "piwo jasne pełne" w pękatych butelkach 0.33 l - przed otwarciem nie > wstrząsać? A konfekcja gustowna w dużym wyborze kolorów oraz fasonów? Teraz > chytrusy z zachodu wykupili technologie produkcji ortalionu w nijakim kolorze, > brązowych garniturów oraz radia marki Jowita, i zarzucą swoje rynki tymi > produktami noszącymi znamiona niewymuszonego luksusu, a nam co pozostaje: > chłam, jakieś szanele i diory! Ech, panie Jaceq, tak sera żółtego bezsmakowego > przekąsić, zdobyć oponę (na zapisy) do 126p .... człowiek wiedział że żyje!!! > Teraz tylko zostaje nam nurzanie się w bezdusznej konsumpcji... A jak wieczorynke Disney'a puscili, co to byla za radosc. A teraz jak czlowiek krecika w Polonii TV z dzieckiem obejrzy to sie lezka w oku kreci, bo nas disnejami i disnejopodobnymi zalali. A co to bylo: puszka szynki "Krakus"... Albo golfik wystany w Hofflandzie. To nic, ze stracil kolor po 3 praniu. Ile to bylo radosci! Tak - kiedys bylo tak pieknie, tak latwo bylo sie czyms ucieszyc. I przyszedl Balcerowicz i czlowiek juz w kolejce po wymarzone pol kilo parowek nie postoi. Co to za radosc do wozka w Zancie czy innym Oszonie zaladowac wszystko, co potrzeba w pol godziny i wyjechac samochodem z podziemnego parkingu?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: No właśnie!!! IP: 213.134.143.* 26.03.02, 13:46 Gość portalu: Dr.KrisK napisał(a): > A to "piwo jasne pełne" w pękatych butelkach 0.33 l - przed otwarciem nie > wstrząsać? A konfekcja gustowna w dużym wyborze kolorów oraz fasonów? Teraz > chytrusy z zachodu wykupili technologie produkcji ortalionu w nijakim kolorze, > brązowych garniturów oraz radia marki Jowita, i zarzucą swoje rynki tymi > produktami noszącymi znamiona niewymuszonego luksusu, a nam co pozostaje: > chłam, jakieś szanele i diory! Ech, panie Jaceq, tak sera żółtego bezsmakowego > przekąsić, zdobyć oponę (na zapisy) do 126p .... człowiek wiedział że żyje!!! > Teraz tylko zostaje nam nurzanie się w bezdusznej konsumpcji... A te więzi społeczne powstające w kolejkach społecznych ? Te wpólne nocne dyżury, spanie po pięć osób w jednym maluchu. Odhaczanie sąsiadki na liście po pralkę Franię. Wielotygodniowe wypatrywanie samochodu ciężarowego mającego przywieźć, przepraszam, dostarczyć masę towarową. I to nieznane dziś uczucie, gdy wypatrywana dostawa pojawiła się na choryzoncie: CO przywieźli? Bo to była loteria. Do końca nie wiedziano co >rzucą<. Mogły to być poszukiwane pralki lub lodówki. Ale tak samo dobrze mogła być to dostawa wentylatorów, które też natychmiast znikały. Gdzie dziś można tak zżyć się z innym człowiekiem ? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GMR Re: Oszołek - wróciłeś! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 26.03.02, 17:14 Oho! chyba żeś dziś duże wychlał doktorku co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: Niestety to kraj kultury wschodniej. IP: 213.134.143.* 26.03.02, 13:32 Gość portalu: GMR napisał(a): > W końcu mamy bidę..bezrobocie 18% wysoka przestępczość niskie płace, złodzieje > i aferzyści na sczytach władzy. Roz=grabiona i wyprzedana obcym za bezcen > gospodarka..ot dzieło Balcerowicza ijego naśladowców! A Polacy, aby wyrazić swoje zdanie w tych tak istotnych sprawach, przestali się myć. Taki nowy rodzaj protestu. Odstraszymy złych obcych swoim smrodem. Kupić kupili, ale na dłuższą metę nie wytrzymają i odjadą w siną dal, zostawiając nam swój majątek do upaństwowienia. I znów będzie przyjemnie, społecznie i socjalistycznie. Tylko czy ci Polacy przestali się myć, czy raczej jeszcze nie zaczęli ? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr.KrisK Właśnie! IP: *.eng.fsu.edu 26.03.02, 16:02 Tak na przykład ja osobiscie, stojąc zimą w kolejce społecznej po pralkę automatyczną nabyłem (w ówczesnej terminologii: "wszedłem w posiadanie") prodiż elektryczny z gustownymi elementami drewnianymi, czajnik elektryczny porcelitowy w bure kwiatki oraz dwie żarówki. Swego czasu nawet z rozpaczy und desperacji nabyłem drogą kupna sedes w kolorze różowym!!! Który zreszta po dokonaniu oglądu w pieleszach domowych odtaszczyłem z powrotem - a potrzebny mi sedes osobiście ulepiłem z gliny i wypaliłem w żarze domowego ogniska. To są czasy w sam raz dla GMR-a: należy zbudowac jakiś skansen, albo cos w tym rodzaju! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: Właśnie! IP: 213.134.143.* 26.03.02, 16:06 Gość portalu: Dr.KrisK napisał(a): > Tak na przykład ja osobiscie, stojąc zimą w kolejce społecznej po pralkę > automatyczną nabyłem (w ówczesnej terminologii: "wszedłem w posiadanie") prodiż > elektryczny z gustownymi elementami drewnianymi, czajnik elektryczny > porcelitowy w bure kwiatki oraz dwie żarówki. Swego czasu nawet z rozpaczy und > desperacji nabyłem drogą kupna sedes w kolorze różowym!!! Który zreszta po > dokonaniu oglądu w pieleszach domowych odtaszczyłem z powrotem - a potrzebny mi > sedes osobiście ulepiłem z gliny i wypaliłem w żarze domowego ogniska. > To są czasy w sam raz dla GMR-a: należy zbudowac jakiś skansen, albo cos w tym > rodzaju! Skansen - pusty sklep - tylko sklepowa. A dostawa towaru raz na miesiąc. Asortyment oczywiście losowy. Udział w kolejce społecznej po wykupienbiu biletu uprawniającego do stania. Chyba założę taki biznes. ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania Re: Właśnie! IP: 195.217.253.* 26.03.02, 16:14 Gość portalu: snajper napisał(a): > Gość portalu: Dr.KrisK napisał(a): > > > Tak na przykład ja osobiscie, stojąc zimą w kolejce społecznej po pralkę > > automatyczną nabyłem (w ówczesnej terminologii: "wszedłem w posiadanie") p > rodiż > > elektryczny z gustownymi elementami drewnianymi, czajnik elektryczny > > porcelitowy w bure kwiatki oraz dwie żarówki. Swego czasu nawet z rozpaczy > und > > desperacji nabyłem drogą kupna sedes w kolorze różowym!!! Który zreszta po > > > dokonaniu oglądu w pieleszach domowych odtaszczyłem z powrotem - a potrzeb > ny mi > > sedes osobiście ulepiłem z gliny i wypaliłem w żarze domowego ogniska. > > To są czasy w sam raz dla GMR-a: należy zbudowac jakiś skansen, albo cos w > tym > > rodzaju! > > Skansen - pusty sklep - tylko sklepowa. A dostawa towaru raz na miesiąc. > Asortyment oczywiście losowy. Udział w kolejce społecznej po wykupienbiu biletu > > uprawniającego do stania. Chyba założę taki biznes. ;)) Jeszcze kartki można by przy wejściu sprzedawać razem z biletami. I ocet dekoracyjnie na półkach poustawiać. W kolejkach fajnie było - ktoś się z kimś pokłócił, sklepowa wprowadzała element porządku ("Jak się państwo nie uspokoją to w ogóle nie będziemy dzisiaj sprzedawać"). Też można taki performance urządzić w tym skansenie. Koniecznie trzeba wywołać awanturę pod tytułem "Pani na to dziecko bez kolejki nie kupi. Chłopiec jest już duży i sam może stać." GMR będzie w siódmym niebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: Właśnie! IP: 213.134.143.* 26.03.02, 16:43 Gość portalu: Hania napisał(a): > Gość portalu: snajper napisał(a): > > > Gość portalu: Dr.KrisK napisał(a): > > > > > Tak na przykład ja osobiscie, stojąc zimą w kolejce społecznej po pralkę > > > automatyczną nabyłem (w ówczesnej terminologii: "wszedłem w posiadanie") pro > > > diż elektryczny z gustownymi elementami drewnianymi, czajnik elektryczny > > > porcelitowy w bure kwiatki oraz dwie żarówki. Swego czasu nawet z rozpaczy > > > und desperacji nabyłem drogą kupna sedes w kolorze różowym!!! Który zreszta > > > po dokonaniu oglądu w pieleszach domowych odtaszczyłem z powrotem - a potrz > > > ebny mi sedes osobiście ulepiłem z gliny i wypaliłem w żarze domowego ognis > > > ka. To są czasy w sam raz dla GMR-a: należy zbudowac jakiś skansen, albo cos > > > w tym rodzaju! > > > > Skansen - pusty sklep - tylko sklepowa. A dostawa towaru raz na miesiąc. > > Asortyment oczywiście losowy. Udział w kolejce społecznej po wykupienbiu > > biletu uprawniającego do stania. Chyba założę taki biznes. ;)) > > Jeszcze kartki można by przy wejściu sprzedawać razem z biletami. I ocet > dekoracyjnie na półkach poustawiać. > W kolejkach fajnie było - ktoś się z kimś pokłócił, sklepowa wprowadzała element > porządku ("Jak się państwo nie uspokoją to w ogóle nie będziemy dzisiaj > sprzedawać"). Też można taki performance urządzić w tym skansenie. Koniecznie > trzeba wywołać awanturę pod tytułem "Pani na to dziecko bez kolejki nie kupi. > Chłopiec jest już duży i sam może stać." GMR będzie w siódmym niebie. No tak, przecież kolejek było zawsze kilka. Była kolejka zwykła - dla każdego. Była kolejka dla tych, którym przysługiwała obsługa poza kolejnością, czyli dla inwalidów i matek z dziećmi. I była jeszcze kolejka dla tych, których żadne kolejki nie obowiązywały, czyli dla inwalidów wojennych. Rodzaj kolejki, w której będziemy mogli stanąć zależeć będzie od biletu, jaki kupiliśmy (czyli od ceny). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania Re: Właśnie! IP: 195.217.253.* 26.03.02, 17:03 Gość portalu: snajper napisał(a): > > No tak, przecież kolejek było zawsze kilka. Była kolejka zwykła - dla każdego. > Była kolejka dla tych, którym przysługiwała obsługa poza kolejnością, czyli dla > > inwalidów i matek z dziećmi. I była jeszcze kolejka dla tych, których żadne > kolejki nie obowiązywały, czyli dla inwalidów wojennych. Rodzaj kolejki, w któr > ej > będziemy mogli stanąć zależeć będzie od biletu, jaki kupiliśmy (czyli od ceny). Pyszny pomysł! I jeszcze trzeba wstawić parę osób, które będą obstawiać rodzaj towaru, który "rzucą". Można przyjmować zakłady :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GMR Re: Właśnie! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 26.03.02, 18:34 Ja komuny nie nawidzę tak samo jak liberalizmu.. to są dwie strony tego samego medalu, ja zawsze marzyłem o Szwajcarii albo o USA a większość z was która udaje tu odstępowców pewnie ma łapy unurzane w komunie że hej! Banda trockistów zamieniła książeczki czerwone na czekowe a komitety na banki i cali happy!! Od was śmierdzi obłudą na kilometr. Wam już nawet najlepsze markowe mydło nie pomoże! chyba że te szare od prof. Sonnenbrucha!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr.KrisK Co to jest "odstępowiec"?? IP: *.eng.fsu.edu 26.03.02, 19:18 A po drugie, Oszołku kochany, ja akurat byłem w Szwajcarii oraz USA (i dalej jestem). Za dużo naczytałes się pism ilustrowanych dla dorastającej młodzieży - ot co! Cały czas coś mruczysz o tej Argentynie (wiem ,wiem - sprawy sercowe, la kukaracza + Tercet Egzotyczny, te klimaty) a teraz znowu o Szwajcarii i Stanach. Daj sobie spokój z tą geografią, bo jeszcze wylądujesz na Alasce!!! A tam zimno! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: Właśnie! IP: 213.134.143.* 27.03.02, 15:43 Gość portalu: GMR napisał(a): > Ja komuny nie nawidzę tak samo jak liberalizmu.. to są dwie strony tego samego > medalu, Czyżby ? Chyba, że jedna strona medalu jest zaprzeczeniem, przeciwieństwem drugiej. > ja zawsze marzyłem o Szwajcarii albo o USA Toż tam królują właśńie liberałowie, zwolennicy wolnego rynku i praw człowieka. > a większość z was która > udaje tu odstępowców pewnie ma łapy unurzane w komunie że hej! Banda trockistów > zamieniła książeczki czerwone na czekowe a komitety na banki i cali happy!! > Od was śmierdzi obłudą na kilometr. Wam już nawet najlepsze markowe mydło nie > pomoże! chyba że te szare od prof. Sonnenbrucha!!!! Takim mydłem myją się z przyjemnością zwolennicy LPR i RM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaceq Re: Właśnie! IP: *.ppp.szeptel.net.pl 26.03.02, 19:10 Gość portalu: Hania napisał(a): > W kolejkach fajnie było... A pochody pierwszomajowe - co temu Balcerowiczowi przeszkadzały? Tyle było frajdy. Pamiętam, jak jako mały szczawik w celu odbycia majówki zostałem przez rodzicieli zabrany do Grodziska na daczę do cioci. Odjeżdzaliśmy niebieskim pojazdem tramwajopodobnym z miejsca, gdzie dziś rozkraczył się Marriott. Do pojazdu wsiadła spora grupa młodzieńców niemieckojęzycznych, których ktoś z rodaków wpuścił w beton informując, że tym dojadą na pochód. Młodzieńcy, z FDJ (czy jak tam się to hitlerjugend nazywało) mieli ze sobą szturmówki niebiesko-żółte, ze słoneczkiem, jakieś takie podobne do symboli UW. Mój ojciec utwierdził ich w przekonaniu, żeto tylko 11 przystanków i będą mieli pochód. Wystarczy wysiąść i przejść prostopadle do torów ok 1 km. Mają iść, aż zobaczą pochód. Młodzieńcy karnie wysiedli gdzieś na dalekim Okęciu (chociaż całe WKD się bujało od śmiechu), ustawili się w szyku, rozwinęli sztandary i z pieśnią na ustach pomaszerowali wgłąb jakichś zapyziałych magazynów, a my pojechaliśmy dalej. Teraz przynajmniej rozumiem, dlaczego nie chcą nas w UE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania Do Jacqa IP: 195.217.253.* 27.03.02, 10:28 Gość portalu: Jaceq napisał(a): > Gość portalu: Hania napisał(a): > > > W kolejkach fajnie było... > > A pochody pierwszomajowe - co temu Balcerowiczowi przeszkadzały? Tyle było fraj > dy. > > Pamiętam, jak jako mały szczawik w celu odbycia majówki zostałem przez rodzicie > li zabrany do Grodziska > na daczę do cioci. Odjeżdzaliśmy niebieskim pojazdem tramwajopodobnym z miejsca > , gdzie dziś > rozkraczył się Marriott. Do pojazdu wsiadła spora grupa młodzieńców niemieckoję > zycznych, których > ktoś z rodaków wpuścił w beton informując, że tym dojadą na pochód. Młodzieńcy, > z FDJ (czy jak tam > się to hitlerjugend nazywało) mieli ze sobą szturmówki niebiesko-żółte, ze słon > eczkiem, jakieś takie podobne > do symboli UW. Mój ojciec utwierdził ich w przekonaniu, żeto tylko 11 przystan > ków i będą mieli pochód. > Wystarczy wysiąść i przejść prostopadle do torów ok 1 km. Mają iść, aż zobaczą > pochód. > Młodzieńcy karnie wysiedli gdzieś na dalekim Okęciu (chociaż całe WKD się bujał > o od śmiechu), > ustawili się w szyku, rozwinęli sztandary i z pieśnią na ustach pomaszerowali > wgłąb jakichś zapyziałych > magazynów, a my pojechaliśmy dalej. > Teraz przynajmniej rozumiem, dlaczego nie chcą nas w UE. Pochody majowe to była zabawa! Bardzo zazdrościłam mojej sąsiadce, bo ona chodziła na pochody z tatą i zawsze przynosiła piękne papierowe kwiaty, baloniki, a moi rodzice nie chodzili, więc nie miałam takich pięknych zabawek :( Ale raz poszłam z nią i z jej tatą na taki pochód. Było upiornie gorąco, szliśmy Marszałkowską i miałam już te swoje wymarzone papierowe kwiaty (czerwone!). Tylko strasznie to długo trwało i nie było gdzie pójść na siusiu, więc wróciłam bardzo rozczarowana. Tym bardziej, że w tramwaju upuściłam te piękne papierowe kwiaty, i jak je podniosłam to już nie były takie piękne. A baloników nie udało się od groźnego kierownika wyprosić, więc już nie chciałam nigdy na pochody później chodzić, ale moi rodzice docenili wychowawczy aspekt tej jednorazowej wycieczki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaceq Re: Do Jacqa IP: *.ppp.szeptel.net.pl 27.03.02, 20:11 Gość portalu: Hania napisał(a): > Pochody majowe to była zabawa! Bardzo zazdrościłam mojej sąsiadce, bo ona > chodziła na pochody z tatą i zawsze przynosiła piękne papierowe kwiaty, balonik Mnie też trzymano z dala od pochodu. Ale parę razy (ze 2 ?) byłem. Na W. Elektroniki PW był taki klub AMPLITRON. Miałem zaszczyt. Na pochodzie jego reprezentacja niosła 9 tablic z literami z nazwą klubu. Dochodząc do trybuny, pierwsze trzy: A, M, P i ostatnie O, N obracały się nieznacznie o jakieś 20 stopni w stronę DT Centrum, a pozostały napis - nieznacznie w kierunku podtrybunnych fotograferów. Potem w "Politechniku" podziwialiśmy siebie pod jednoznacznym "LITR"em. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Złośliwy Re: Niestety to kraj kultury wschodniej. IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 26.03.02, 18:30 częste mycie skraca życie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: droopi Re: Niestety to kraj kultury wschodniej. IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.02, 21:27 Gość portalu: Bugi napisał(a): > Drogi katastrofalne,w Krakowie,gdzie sie zatrzymalem,wiekszosc kamienic nadaje > sie do remontu.Kultura jazdy-fatalna,brudne sa nie tylko drogi,ale i ludzie. > Mydlo i dezodorant to chyba dobra niepoznane przez Polakow. I co ty k... wiesz o Polsce !!! Drogi katastrofalne bo przez 40 lat jeździły po nich ruskie czołgi i skoty z ZOMO. W Krakowie w każdej kamienicy siedzi żyd z Unii Wolności i czeka aż się wykończą lokatorzy i będzie mógł ich przrobić na macę. Jakby odnowił kamienicę to musiaŁby wykazać skąd wziął pieniądze na remont. Fatalna kultura jazdy przyszła ze zgniłego zachodu. Odkąd tępe chamy zaczęly wpychać się samochodami ( fura,skóra i komóra ) pomIędzy nasze wozy drabiniaste i dorożki to konie zaczęły się płoszyć. A trzeba było na granicy dla takich tępaków zrobić egazmin na kartę woźnicy. Drogi brudne - bo te chamy z zachodu przywożą na kołach skażoną glinę z krajów UE. Nalęży ustawić na granicy stacje i poddawać obowiązkowej dezynfekci takich gnojarzy z zachodu. Ludzi są brudni bo te chamy jeżdżą za szybko i podnoszą tumany kurzu albo chlapią. MydŁo i dezodorant to środki jakimi przebrzydły kapistalista chce ociągnąć młodzież od postępowego nurtu chreścijańskiego i rodziny. Nie na darmo elementy te dostępne są w Pewexach i na bazarach. Młodzieży nie ulegaj indokrynacji z zachodu i pseudo Polaków oczerniających nasz kraj i chcących na siłe wepchnąć nas w sidła zła i rozpusty idącej z Brukseli. Cały naród popiera swój smród. Kosy na sztorc - Bugi za BUG. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr.KrisK Re: Niestety to kraj kultury wschodniej. IP: *.eng.fsu.edu 25.03.02, 21:30 Bardzo słuszne postulaty!! Tak czymać. Jakem jechał rowerem przez Bolejewo, to chłopi pytali czy już kosy na sztorc kuć. Czuwaj. Dr.KrisK Narodowo Wzburzony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaceq Re: Niestety to kraj kultury wschodniej. IP: *.ppp.szeptel.net.pl 25.03.02, 21:40 I lagi (republikańskiej) nie ma na takich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diwix Re: Niestety to kraj kultury wschodniej. IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.02, 21:59 I należy o tym powiadomić Radio Maryja ! oni na pewno rozwiążą ten problem ! Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha_72 Re: Do Bugi... 27.03.02, 02:32 Oj Bugi Bugi... Ty chyba nie jezdziles w Stanach nie tylko autobusem miejskim (wtedy moglbys zobaczyc i poczuc wszystkich "madrych inaczej", "pachnacych inaczej", "czystych inaczej" i w ogole samych "inaczej") ale tez po autostradach. Akurat takiej "wolnoamerykanki" na drogach jak w Stanach to nigdzie nie widzialam (np. TIRy jadace po najszybszym pasie ruchu, skrecanie bez zadnego sygnalizowania - bo niby po co? i mase innych "kwiatkow"). A ludzie - sorki.... ale ide o zaklad, ze "przecietny" Amerykanin zuzywa mniej mydla, szamponu itd. niz "przecietny" Polak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: Do Bugi... IP: 213.134.143.* 27.03.02, 15:47 agniecha_72 napisał(a): > A ludzie - sorki.... ale ide o zaklad, ze "przecietny" Amerykanin zuzywa mniej > mydla, szamponu itd. niz "przecietny" Polak... To byś zakład przegrała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taddy Re: Do Bugi... IP: *.proxy.aol.com 28.03.02, 13:49 agniecha_72 napisał(a): > Oj Bugi Bugi... > Ty chyba nie jezdziles w Stanach nie tylko autobusem miejskim (wtedy moglbys > zobaczyc i poczuc wszystkich "madrych inaczej", "pachnacych inaczej", "czystych > > inaczej" i w ogole samych "inaczej") ale tez po autostradach. > Akurat takiej "wolnoamerykanki" na drogach jak w Stanach to nigdzie nie > widzialam (np. TIRy jadace po najszybszym pasie ruchu, skrecanie bez zadnego > sygnalizowania - bo niby po co? i mase innych "kwiatkow"). > A ludzie - sorki.... ale ide o zaklad, ze "przecietny" Amerykanin zuzywa mniej > > mydla, szamponu itd. niz "przecietny" Polak... > Agniecha,po pierwsze w USA nie ma TIRow i wedlug wszystkich stanowych przepisow drogowych nie ma najszybszych czy najwolniejszych pasow ruchu na autostadach,a uzywanie sygnalizacji to kwestia stanu.Drugie,kto jezdzi srodkami "masowej komunikacji" - to najwieksza biedota i w wiekszosci czarni a oni niezaleznie od ilosci zuzytego mydla sa czarni i smierdza dla bialego. Zaklad , przecietny amerykanin zuzywa mniej niz polak to swietny zart ale jeszcze duzo wody uplynie w Wisle zamin bedzie chocby rowno. Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha_72 Re: Do Taddy... 29.03.02, 05:11 Teddy... TIR, truck czy olbrzymiasta ciezarowka to kwestia nazwy... A fakt, ze wg. prawa kazdy moze jechac dowolnym pasem nie oznacza chyba, ze wszystkie pasy maja byc zajete przez ciezarowki jadace tak wolno, ze blokuja ruch na drodze (i ani do glowy im nie przyjdzie, zeby "przepuscic"/"ustapic miejsca"). Zreszta Bugi pisal o "kulturze jazdy" a nie o przepisach drogowych... Skrecanie bez sygnalizacji - akurat w TX trzeba ow fakt sygnalizowac ale nawet gdyby tak nie bylo to zawsze trzeba skrecac bezpiecznie a nie wykonywac nagle, niezapowiedziane ruchy i po stluczce mowic "sorry" (chyba, ze moja definicja "kultury jazdy" jest inna niz Bugiego...) Nie przecze, ze u nas tez jest "daleko od idealu" ale akurat USA nie sa najlepszym przykladem na "dobre obyczaje na drodze". "Pachnacy inaczej... czysty inaczej..." - pomijajac nawet "zmysl wechu" (i niemoznosc wytrzymania w poblizu "pachnacego/cej inaczej") naprawde rozrozniam brudne poplamione ubranie czy strakowate, tluste wlosy. I fakt, czy jest to "person of color" czy ktokolwiek inny nie ma odgrywa tutaj zadnej roli. Oczywiscie nie twierdze, ze jestesmy narodem czyscioszkow ale "przecietny Amerykanin" tez takowym nie jest. A zdanie Bugiego, ze "Mydlo i dezodorant to chyba dobra niepoznane przez Polakow" mnie osobiscie obraza. I nijak nie moge sie zgodzic z takim uogolnieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taddy Re: Do Agniechy IP: *.proxy.aol.com 30.03.02, 01:00 Ok.masz racje wielka ciezarowka to wielki pojazd niezaleznie ja to nazwiemy.Ale nie przesadzaj z ta blokada autostady gdyz na ogol lewy pas to zakaz jazdy dla truckow chyba ze sa tylko dwa pasy,no i do tego duzo truckow spotyka sie tylko w okolicach duzych aglomeracji.Predkosc tych pojazdow czasami powoduje ze wlosy staja na glowie,ale jak wszedzie trfiaja sie idocijadacy lewym pasem z zachowanien speed limit,co gdy 99% pojazdow ta predkosc przekracza jest denerwujace.Ja jak zaczynalem jezdzic w USA po 6 letnim pobycie w BRD to tez uwazalem ze gorszych kierowcow jak w USA nie ma na swiecie,teraz po latach wiem - to nie jest prawda - po moim pobycie w Polsce zdecydowanie to miano daje teraz polakom to w wiekszosci samobojcy nie mowiac juz o chamstwie szczegolnie wsrod mlodszego pokolenia. Spawe zapachow nie komentuje bo wg mnie to kwestia zawsze subtelna cchociaz nie zmieniam zdania odnosnie tego co napisalem,a w czsie mojego pobytu w Polsce wytrzymalem w autobusie tylko jeden przystanek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Polacy odrazu zwalaja na wladze IP: *.ipt.aol.com 26.03.02, 00:01 Wlasnie, kiedy cos powiedziec, ze jest nie tak odrzau na wladze ale kiedy sie wjezdza z Zachodu do Polski to strach - smierdzace, pozatykane, nieliczne ubikacje, papier odmierzany na centymetry brak mydla.Ceny za ten prymityw takie jak w Londynie,czy Paryzu.. Odrapane, brudne domy ale za to z antenami satelitarnymi, zachwaszczone, zaflejtuszone ogrodki przed domami takich, ktorzy najglosniej krzycza o tym, zeby nie sprzedawac ziemii obcym. W autobusach i pociagach od smrodu meskich skarpet mozna zemdlec. Zapocone, smierdzace pachy obydwoch plci to rzecz powszechna.Jasne, znaczna czesc spoleczenstwa jest na eurpejskim poziomie i zachowuje sie lepiej niz niejeden z bardziej cywilizowanego kraju. Niestety brudasow jest bardzo, bardzo wielu i kluja w oczy i nozdrza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maverick Re: Wszystkiemu winne lewusostwo i socjalizm IP: *.houston-11rh15rt.tx.dial-access.att.net 26.03.02, 01:04 Ludzie nie tylko agresywni ale i zagubieni, dalecy od poznania prawdy. Nie rozumieja myslenia Boga, stad ich nienawisc do kosciola i tych co ten kosciol reprezentuja. Bog nie rozumuje tak jak my mimo ze zna nasze mysli. Bog odbiera energie jaka emitujemy , jezeli jest w niej zlo, to zlo nas spotyka poniewaz wszystko wraca do nas, w takiej samej lub spotegowanej postaci. Dlatego warto byc czlowiekiem tolerancyjnym bez zawisci, uprzedzen i zazdrosci. Trzeba robic wszystko z miloscia i pasja a dobrobyt sam przyjdzie. Poniewaz Bog widzi trud wasz. Natomiast, socjalizm i chciejstwo nie jest nagradzane i stad nie nawisc do kosciola i ksiezy. Zagubieni Polacy nasluchali sie socjalistycznych glupot, maja amnezje i zalamali poniewaz dawali na tace a Bog nie dal im zpowrotem tego o co prosili. Niestety Bog slucha tylko Twojej energi i niczego innego. Badz dobrym i poprawi ci sie samopoczucie , umysl otworzy na nowe pomysly. Socjalizm to nedza, chodzby nie wiem jak ci sofisci przekrecali ta prawde. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr.KrisK Mysteric - przylazłeś tutaj znowu? IP: *.eng.fsu.edu 26.03.02, 01:12 Czy już przemyślałeś swoje chamstwo? Myślisz, że jak zmienisz nick, to już nikt ciebie nie pozna? Sam jestes przykładem Polaka - chama i buraka, a się mądrzysz. Oszczędź mi odpowiedzi - nie będę jej czytał: Z CHAMEM NIE ROZMAWIAM! Dr.KrisK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edmund Do Maverika IP: *.ipt.aol.com 26.03.02, 13:13 Chciales powiedziec kompletne fiasko kosciola. Kompletny brak pzzydatnosci nauki religii w szkolach publicznych. Nienawisc ? Niestety jednym z glownych aktualnie powodow jest kler zadny wladzy i szmalu, bezkarny w swoich poczynaniach. Z kogo ludzie maja brac przyklad ? To w co wielu Polakow wierzylo przez lata sypie sie jak domek z kart. Chamstwo w sejmie zacheca wrecz do podobnych zachowan na ulicy, w szkole, w pracy, wszedzie. Przyklad idzie z gory. Podpieranie chamstwa panem Bogiem i wielkimi ideami narodowymi, wyszlifowanymi na wlasny uzytek jest karygodne i skandaliczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: Polacy odrazu zwalaja na wladze IP: 213.134.143.* 26.03.02, 13:58 Gość portalu: Andrzej napisał(a): > Wlasnie, kiedy cos powiedziec, ze jest nie tak od razu na wladze ale kiedy sie > wjezdza z Zachodu do Polski to strach - smierdzace, pozatykane, nieliczne > ubikacje, papier odmierzany na centymetry brak mydla.Ceny za ten prymityw takie > jak w Londynie,czy Paryzu.. Aby odstraszyć tych złych z zachodu. Jak będą musieli za potrzebą do Framkfurtu jeździć, to drugi raz nie przyjadą. > Odrapane, brudne domy ale za to z antenami satelitarnymi, zachwaszczone, zaflejt > uszone ogrodki przed domami takich, ktorzy najglosniej krzycza o tym, zeby nie > sprzedawac ziemii obcym. A co, mają pielić dla obcych, remontować ? Przecież ma przyjść Niemiec i wszystko zabrać. To niech się wali. > W autobusach i pociagach od smrodu meskich skarpet mozna zemdlec. Zapocone, smie > rdzace pachy obydwoch plci to rzecz powszechna. To jest nasza polska broń chemiczna - o działaniu odstraszającym. > Jasne, znaczna czesc spoleczenstwa jest na eurpejskim poziomie i zachowuje sie > lepiej niz niejeden z bardziej cywilizowanego kraju. Ale to są Żydy i masony. Oni się wywyższają, pogardzają naszym spracowanym, pachnącym pracą, narodem. Ich trzeba wygonić na Madagaskar. > Niestety brudasow jest bardzo, bardzo wielu i kluja w oczy i nozdrza. I bardzo dobrze, że kują. A jak się komu niepodoba, to UE czeka. Tam są zniewieściali mężczyźni, pachnący fiołkami. Nasi będą dalej pachnąć wysiłkiem (sprzed trzech tgodni) oraz krajową okowitą (wczorajszą). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palme do snajpera IP: 172.16.1.* 26.03.02, 17:20 Ty snajper ,albo jestes dobrym i przenikliwym obserwatorem zycia,albo bedziesz ,w kazdy badz razie patrzysz i idziesz w dobrym kierunku.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: do snajpera IP: 213.134.143.* 27.03.02, 15:50 Gość portalu: Palme napisał(a): > Ty snajper, albo jestes dobrym i przenikliwym obserwatorem zycia, albo > bedziesz, w kazdy badz razie patrzysz i idziesz w dobrym kierunku.... Mam nadzieję, że już jestem. ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konstabl Re: Polska-syf i brod i nedza IP: *.acn.waw.pl 26.03.02, 09:09 Nie pie.... Nie wiem skąd tam przyjechałeś, wszystko jedno, przeżywasz reverse cultural shock. Jak się emigruje to najpierw sie robi w gacie tam, a potem po powrocie tu. Że tak dziwnie i obco. Jasne ? A poza tym, właśnie rozpoczynamy SANACJĘ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palme Re: Polska-syf i brod i nedza IP: 172.16.1.* 26.03.02, 12:25 Ale Polacy wytresowani przez Kosciol Katolicki,PRL,Solidarnosc ,sa juz przyzwyczajeni do syfu i nedzy : dlatego nie chca do cywilizowanej Unii Europejskiej . Jedyne co potrafia to zebrac o wize w ambasadzie USA ....a jak jasnie pan ambasador im ta wize da ,to oni w jakims Chicago albo NY podcieraja tylki katolickim Ajryszom za kilka dolcow.... Taka to mentalnosc Polska : patriotyczno-katolicko-PRL-owska...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutek Re: Polska-syf i brod i nedza-smutne ale realne IP: *.port.gdynia.pl 26.03.02, 12:42 Gość portalu: Palme napisał(a): > Ale Polacy wytresowani przez Kosciol Katolicki,PRL,Solidarnosc ,sa juz > przyzwyczajeni do syfu i nedzy : dlatego nie chca do cywilizowanej Unii > Europejskiej . > > > > Jedyne co potrafia to zebrac o wize w ambasadzie USA ....a jak jasnie > pan ambasador im ta wize da ,to oni w jakims Chicago albo NY podcieraja tylki > katolickim Ajryszom za kilka dolcow.... Taka to mentalnosc Polska : > patriotyczno-katolicko-PRL-owska...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureczek Re: Polska-syf i brod i nedza IP: *.zak.com.pl 26.03.02, 13:39 To bierz sie laskawco za miotle i sprzataj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka Re: Polska-brud, smród i ubóstwo -tak się przyjęło IP: 192.168.229.* 26.03.02, 14:38 mówić. I tak jest! Przejażdżka warszawskim tramwajem dostarcza niezapomnianych wrażeń zapachowych, a im dalej od centrum, tym na przystankach większe fury śmieci. I podobnie jest w innych miastach, choć w niektórych bywa lepiej. "Patrioci" piszący na tym forum, wiem, że to bolesne, ale musicie w końcu zmierzyć się ze smutnym faktem, że Polacy mają opinię brudasów i złodziei, na którą sobie dobrze zapracowali. Przyznanie, że jest problem, to pierwszy krok do rozwiązania go. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik50 Re: Polska-brud, smród i ubóstwo -tak się przyjęło IP: *.adsl.powered-by.skynet.be 26.03.02, 17:44 Gość portalu: Polka napisał(a): > mówić. I tak jest! Przejażdżka warszawskim tramwajem dostarcza niezapomnianych > wrażeń zapachowych, a im dalej od centrum, tym na przystankach większe fury > śmieci. I podobnie jest w innych miastach, choć w niektórych bywa lepiej. > "Patrioci" piszący na tym forum, wiem, że to bolesne, ale musicie w końcu > zmierzyć się ze smutnym faktem, że Polacy mają opinię brudasów i złodziei, na > którą sobie dobrze zapracowali. Przyznanie, że jest problem, to pierwszy krok > do rozwiązania go. m W Niemczech,juz Belgi,za pozostawienie smieci na parkingu 2 lata wiezienia. Za wyrzucenie niedopalna papierosa przez okno samochodu,lub na ulice mandat. Polska,Swiecko.Tuz za granica-te lasy przy drodze,istne wysypisko smieci. To Ruscy,moze Zydzi ale nie my.Musimy sie duzo,duzo uczyc.Biale jest bialym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Do Mika IP: *.upc.chello.be 26.03.02, 18:23 Nie chce zebys odebral tego co napisze jako zlosliwosc pod Swoim adresem wiec moja wypowiedz kieruje do Ciebie.Otoz pisales o Belgii owszem w Belgii jest czysto ale w malych miasteczkach.Jezeli chodzi o Bruksele to sprawa przedstawia sie inaczej .W Brukseli jest brudno sa dzielnice,ktore sa ladne ale np.Schaerbeek jest bardzo brudny nie ma prawie wogole koszy na smieci .W tramwajach smrod bo pelno muzulmanek,ktore mydla sie boja.Chodniki o ktorych pisal kiedys pan Mysteryk ,ze u nas sa krzywe tu sa tragiczne bo to czasami tylko kostka brukowa polozona tak krzywo,ze jest problem przejsc w butach na wysokim obcasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik50 Re: Aniu IP: *.turboline.skynet.be 26.03.02, 20:09 Gość portalu: ania napisał(a): > Nie chce zebys odebral tego co napisze jako zlosliwosc pod Swoim adresem wiec > moja wypowiedz kieruje do Ciebie.Otoz pisales o Belgii owszem w Belgii jest > czysto ale w malych miasteczkach.Jezeli chodzi o Bruksele to sprawa > przedstawia sie inaczej .W Brukseli jest brudno sa dzielnice,ktore sa ladne ale > > np.Schaerbeek jest bardzo brudny nie ma prawie wogole koszy na smieci .W > tramwajach smrod bo pelno muzulmanek,ktore mydla sie boja.Chodniki o ktorych > pisal kiedys pan Mysteryk ,ze u nas sa krzywe tu sa tragiczne bo to czasami > tylko kostka brukowa polozona tak krzywo,ze jest problem przejsc w butach na > wysokim obcasie. m To jest prawda.Belgia swojego czasu zostala podzielona na komuny.Kto ile placi,tak ma.Tutaj jak sie placi na cos,te pieniadze ida tam.Ale i tutaj alarm, slyszalas zapewne,ze co 5 jest biedny.Bynajmniej,szuka sie rozwiazan i to juz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Ania o Nedzy w Polsce*************************** IP: *.upc.chello.be 28.05.02, 15:08 Gość portalu: ania napisał(a): > Nie chce zebys odebral tego co napisze jako zlosliwosc pod Swoim adresem wiec > moja wypowiedz kieruje do Ciebie.Otoz pisales o Belgii owszem w Belgii jest > czysto ale w malych miasteczkach.Jezeli chodzi o Bruksele to sprawa > przedstawia sie inaczej .W Brukseli jest brudno sa dzielnice,ktore sa ladne ale > > np.Schaerbeek jest bardzo brudny nie ma prawie wogole koszy na smieci .W > tramwajach smrod bo pelno muzulmanek,ktore mydla sie boja.Chodniki o ktorych > pisal kiedys pan Mysteryk ,ze u nas sa krzywe tu sa tragiczne bo to czasami > tylko kostka brukowa polozona tak krzywo,ze jest problem przejsc w butach na > wysokim obcasie. Pisalam sie jeszcze z malej litery ale adres ten sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waw Re: do Mika IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.02, 20:10 Masz rację, że w Świcku brud straszny, ale jeżdżę przez to przejście często i widzę, że niemiaszki do granicy są święci, po przekroczeniu granicy zachowują się jak bydło. Jesli chodzi o "cudowny Zachód" to chyba nie byłeś w Włoszech, Grecji, Turcji, Francji (dzielnice satelitarne dużych miast), w Londynie w sobote rano, w Helsinkach w niedzielę itd., że nie wspomnę o syfie w metropoliach w USA. Wegry zjeździłem dokładnie i burdel gorszy niż u nas, a takiej biedy jak na s-w Węgier nie widziałem w Polsce. Naprawdę kraje, które robią wrażenie to Austria (Tyrol) i Szwajcaria. A autostrady w Belgii - to nieporozumienie tak je nazywać, nie umywają sie do francuskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik50 Re: Waw IP: *.turboline.skynet.be 26.03.02, 20:32 Zgadzam sie z Toba.To sa ogromne pieniadze,sprzatniecie.To my jestesmy winni.Ja swoje dzieci nauczylem kultury i to w Polsce.Moja misja na ziemi jest coraz blizej konca,jak dalej bedzie,to zalezy od dzieci,ja swoim droge wskazalem,a co oni zrobia z nauka,to juz jest niezalezne ode mnie.To co zauwazam jeszcze,ida bardzo zle czasy i to wszedzie.Kolonie sie skonczyly,na ile czasu tych rezerw zlota i innych starczy,trudno przewidziec. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G'day Re: Polska-syf i brod i nedza IP: 144.139.11.* 27.03.02, 05:26 Tylko z tym mozna wytrzymac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakow Jedzcie na zachod Szwabom dupy calowac... IP: *.ny5030.east.verizon.net 27.03.02, 06:02 Nie tylko Szwabom, ale rowniez Francji, Anglii i USA. Pewnie, zawsze was przyjma do roboty, jakiej oni by za grube pieniadze sie nie tkneli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dreg Re: Jedzcie na zachod Szwabom dupy calowac... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.02, 06:59 A ty juz ile dzisiaj wylizałeś, że tak ochoczo namawiasz na to innych ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik50 Re: Jedzcie na zachod Szwabom dupy calowac... IP: *.turboline.skynet.be 27.03.02, 13:46 Gość portalu: krakow napisał(a): > Nie tylko Szwabom, ale rowniez Francji, Anglii i USA. Pewnie, zawsze was > przyjma do roboty, jakiej oni by za grube pieniadze sie nie tkneli Zeby sie dostac do sorzatania,trzeba miec poparcie w tych krajach,ktore wymieniles.Twoje zachowanie,przypomina mi komunistycznego ignoranta dla pracy i ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apacz Re: Jedzcie na zachod Szwabom dupy calowac... IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 27.03.02, 15:23 Gość portalu: krakow napisał(a): > Nie tylko Szwabom, ale rowniez Francji, Anglii i USA. Pewnie, zawsze was > przyjma do roboty, jakiej oni by za grube pieniadze sie nie tkneli Jesteś zwykła pospolita gnida! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: Jedzcie na zachod Szwabom dupy calowac... IP: 213.134.143.* 27.03.02, 15:53 Gość portalu: krakow napisał(a): > Nie tylko Szwabom, ale rowniez Francji, Anglii i USA. Pewnie, zawsze was > przyjma do roboty, jakiej oni by za grube pieniadze sie nie tkneli A Ty uważasz, że są zajęcia, które hańbią ? A może według Ciebie każda praca hańbi ? A dla Prawdziwego Polaka jedyne godne zajęcie to kierowanie innymi ? Dość popularne podejście wśród Polaków, uważających się za naród wybrany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan Do Krakow IP: *.ipt.aol.com 27.03.02, 16:31 Ty pewnie nawet takiej pracy bys w tych krajach nie zalapal. Nalezysz chyba do tych wspanialych Polakow, ktorzy zarabiaja na zycie cwaniactwem albo zasilkiem dla bezrobotnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G'day Re: Polska-syf i brod i nedza IP: *.prem.tmns.net.au 28.03.02, 07:05 Ah! co ta Polska ma z nami. Odpowiedz Link Zgłoś