Dodaj do ulubionych

Proponuję kompromis (rozejm) na tym forum

06.08.13, 07:23
Uznajmy zgodnie, że zarówno ekipa PiS jak i kadra PO to nieudacznicy.
...i nie kłóćmy się więcej.
Obserwuj wątek
    • zapijaczony_ryj Re: Proponuję kompromis (rozejm) na tym forum 06.08.13, 07:30
      wiosnaludzikow napisał:

> Uznajmy zgodnie, że zarówno ekipa PiS jak i kadra PO to nieuda
      > cznicy.

> ...i nie kłóćmy się więcej.

Jak mozna porównać niedojdę , która jak miała rządzić, to nie dała radę nawet pół kadencji, a potem przegrała 6 razy z rzędu do kogoś, kto rządził całą kadencję i został nagrodzony przez wyborców drugą i ma zaliczone osiem kolejnych zwycięstw.
      Toz to takie porównanie jak by porównał Władimira Kliczke go jakiegoś "kelnera" z bilansem 50 przegranych 1 wygrana
      • wiosnaludzikow Re: Proponuję kompromis (rozejm) na tym forum 06.08.13, 07:36
        zapijaczony_ryj napisał:
        > Toz to takie porównanie jak by porównał Władimira Kliczke go jakiegoś "kelnera"
        > z bilansem 50 przegranych 1 wygrana
        Na Ciebie i kilku innych z jednej, jak i z drugiej strony niezbyt liczyłem jeżeli chodzi o przystąpienie do tego paktu- kompromisu:)
        • alistair-p Kompromis karpiowi w Wigilię ? 06.08.13, 16:17
          W galarecie czy z patelni ?Karp jak i Jarosław K myslą że im się uda :-)) A to forum czyta tak mało ludzi,że nie ma to wpływu na wynik czegokolwiek.
          • wiosnaludzikow Re: Kompromis karpiowi w Wigilię ? 06.08.13, 17:06
            alistair-p napisał:

> A to forum czyta tak mało ludzi,że nie ma to wpływu na wynik czegokolwiek.
            Masz jakieś dane ? Czy tak sobie jak zwykle popierdujesz :)
      • 1zzarda Re: Proponuję kompromis (rozejm) na tym forum 06.08.13, 07:42
        Zawsze można kłócić się o to, kto jest większym niedojdą? Jednak, min. finansów p. Szydło, czy też Antek lub CBA Kamiński, ministrami - to za dużo!
        • zapijaczony_ryj O Jojo zapomniałeś i o samym NI w roli phremiera 06.08.13, 07:45
          1zzarda napisał(a):

> Zawsze można kłócić się o to, kto jest większym niedojdą? Jednak, min. finansów
          > p. Szydło, czy też Antek lub CBA Kamiński, ministrami - to za dużo!
    • kosel_maruwi Re: Proponuję kompromis (rozejm) na tym forum 06.08.13, 07:42
      wiosnaludzikow napisał:

> cznicy.

Nawet jak przejmiemy Twoj punkt widzenia to do listy nieudacznikow musimy dorzucic SLD i kilka innych ugrupowan a do wyboru pozostaje nam "mniejsze zlo" a jak dotad mniejszego niz PO nie widac.
      • wiosnaludzikow Re: Proponuję kompromis (rozejm) na tym forum 06.08.13, 08:00

> Nawet jak przejmiemy Twoj punkt widzenia to do listy nieudacznikow musimy dorzu
        > cic SLD i kilka innych ugrupowan a do wyboru pozostaje nam "mniejsze zlo" a jak
        > dotad mniejszego niz PO nie widac.
        Nie. Postkomuchy nie są aż takimi nieudacznikami.
        Cienki jesteś propagandysta. Nie proponowałem partyjnym Najemnikom tego kompromisu.
        • kosel_maruwi Re: Proponuję kompromis (rozejm) na tym forum 06.08.13, 08:04
          wiosnaludzikow napisał:

> Nie. Postkomuchy nie są aż takimi nieudacznikami.

No to chyba nie pamietasz jak ustepowali i jakie maja notowania.
          • wiosnaludzikow Re: Proponuję kompromis (rozejm) na tym forum 06.08.13, 10:11
            > No to chyba nie pamietasz jak ustepowali i jakie maja notowania.
            Notowania mnie w tej dyskusji nie interesują ale w obecnej sytuacji przede wszystkim gospodarcze ustawodawstwo.
            • sclavus Re: Proponuję kompromis (rozejm) na tym forum 06.08.13, 14:57
              Kto (która partia) ma jakiś poważny program???
              ... w którym nie ma za pół grosza... populistycznych glupot...
        • sclavus Re: Proponuję kompromis (rozejm) na tym forum 06.08.13, 14:54
          A komu?
          Bezstronnym obserwatorom tej sceny?
          Znasz wielu?
          ... echm wiosenko, wiosenko...
          ... cóżeś ty za pani?
        • erte2 Re: Proponuję kompromis (rozejm) na tym forum 06.08.13, 15:08
          wiosnaludzikow
          ...że przypomnę zakochanego do szaleństwa w sobie Kołodkę, "i czasopisma" Jakubowską, impertnenckiego przekręciarza Łapińskiego, harcerzyka od zniszczenia Stoczni Szczecińskiej Piechotę, piszcząca specjalistkę od wszystkiego Senyszyn, plotkarza Olina czy też "creme de la creme" - Głupawego Grzesia Od Jabłuszek. No i Wódz Naczelny - przyjaciel Leppera i niezrównany bon-mocista sam Leszek Miller co to skończyć nie potrafi. Zaiste, ekipa specjalistów....A jedyni jakoś myślący i kompetentni - Borowski, Cimoszewicz czy Rosati juz dawno sie z tym towarzystwem pożegnali.
          A - byłbym zapomniał - jeszcze omc mgr miłośnik markowych zegarków i dobrych trunków oraz Gruby Rycho ksywa "złoty jaguar".
    • gat45 Przecież FK nie jest żadnym gremium powołanym 06.08.13, 07:45
      do ustalenia takiej czy innej opinii na taki czy inny temat. Sprowadzając do absurdu : powodzenie Twojego pomysłu oznaczałoby zamknięcie forum

Ja bym miała inną propozycję, kto wie, czy jeszcze bardziej utopijną niż Twoja : umowa społeczna, wykluczająca inwektywy i wzajemne obrażanie.

Obawiam się, że obie propozycje mają taką samą szansę napowodzenie : asymptotyczną do zera
      • ave.duce Jestem za! 06.08.13, 09:16
        gat45 napisała:

> Ja bym miała inną propozycję, kto wie, czy jeszcze bardziej utopijną niż Twoja
        > : umowa społeczna, wykluczająca inwektywy i wzajemne obrażanie.
      • remez2 Re: Przecież FK nie jest żadnym gremium powołanym 06.08.13, 10:06
        gat45 napisała:
        > Ja bym miała inną propozycję, kto wie, czy jeszcze bardziej utopijną niż Twoja
        > : umowa społeczna, wykluczająca inwektywy i wzajemne obrażanie.
        Wchodzę w to.
      • wiosnaludzikow Re: Przecież FK nie jest żadnym gremium powołanym 06.08.13, 10:12
        Popieram Gat45
        • ave.duce Re: Przecież FK nie jest żadnym gremium powołanym 06.08.13, 12:37
          wiosnaludzikow napisał:

> Popieram Gat45

Niezbędna praca u podstaw.
          • remez2 Re: Przecież FK nie jest żadnym gremium powołanym 06.08.13, 12:59
            ave.duce napisała:

> wiosnaludzikow napisał:
            >
            > > Popieram Gat45
            >
            > Niezbędna praca u podstaw.
            Racja. Tyle tylko, że na forum jest wiele osób chorych na koprolalię.
            • ave.duce Re: Przecież FK nie jest żadnym gremium powołanym 06.08.13, 15:28
              I na wybiórcze zaniki pamięci.
              • remez2 Re: Przecież FK nie jest żadnym gremium powołanym 06.08.13, 16:50
                ave.duce napisała:

> I na wybiórcze zaniki pamięci.
                To może być związane z właścicielem forum.
                • ave.duce Re: Przecież FK nie jest żadnym gremium powołanym 06.08.13, 17:46
                  Albo z prośbami o "samo"wycięcie, kierowanymi do Giwi lub admiralicji.
                  • remez2 Re: Przecież FK nie jest żadnym gremium powołanym 06.08.13, 22:04
                    ave.duce napisała:

> Albo z prośbami o "samo"wycięcie, kierowanymi do Giwi lub admiralicji.
                    A co z takimi przypadkami:
                    tiny.pl/hbjzm
                    • ave.duce Re: Przecież FK nie jest żadnym gremium powołanym 07.08.13, 09:57
                      Niech się sami popukają w pustą głowę. Ta uwaga świadczy o frustracji. Niestety, w żadnym państwie nie można czuć się dobrze, kiedy istnieje prawdopodobieństwo natknięcia się na podobnych osobników.
      • sclavus Re: Przecież FK nie jest żadnym gremium powołanym 06.08.13, 14:46
        Też mam pomysł!
        Petytcja do gazety/agory, żeby z jednego IP nie można było zakładać więcej niż 2-3 konta...
        i jeszcze w petycji, żeby bany były na IP a nie na nicka...
        ... pozostaną - w bardzo niewielu wypadkach - internauci kawarienkowi ;)
    • lumpior [...] 06.08.13, 07:54
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • wujaszek_joe Re: Proponuję kompromis (rozejm) na tym forum 06.08.13, 08:01
      PO honoruje warunki jakie narzuca demokracja, PIS ma demokrację w głębokim poważaniu.
      Poza tym PIS to populiści, a tego nie znoszę.
      Także dzięki ale ja takiego kompromisu nie przyjmuję
      • taziuta Re: Proponuję kompromis (rozejm) na tym forum 06.08.13, 19:39
        wujaszek_joe napisał:

> /.../
        > Poza tym PIS to populiści, a tego nie znoszę.

Mówisz, że PO to nie populiści, że nie rządzą "pod słupki"?
        • x2468 Re: Proponuję kompromis (rozejm) na tym forum 06.08.13, 20:55
          Pod słupki jest ustawa o wieku emerytalnym? Lecz się,choć wygląda ze masz niezbyt duże szanse dojść do zdrowia.
        • wiosnaludzikow Re: Proponuję kompromis (rozejm) na tym forum 07.08.13, 11:16
          taziuta napisał:

> Mówisz, że PO to nie populiści, że nie rządzą "pod słupki"?
          Rzeczywiście żartowniś z niego.
    • mariner4 A kto jest "udacznikiem" 06.08.13, 08:04
      A może w ogóle nie potrafimy się rządzić?
      M.
      • gat45 Re: A kto jest "udacznikiem" 06.08.13, 08:06
        mariner4 napisał:

> A może w ogóle nie potrafimy się rządzić?
        > M.

Według mnie - ciepło. :)
        Powodzenie rządzących w ogromnej mierze zależy od rządzonych. I to nie tylko w dzień wyborów.
        • lumpior Re: A kto jest "udacznikiem" 06.08.13, 08:10
          www.youtube.com/watch?v=EDDKXIWlIEY //
        • nazimno Analogia ze swiata zwierzat. 06.08.13, 08:10
          Stado baranow wybiera sposrod siebie "reprezentacje".
          A owczarkom i tak jest wszystko jedno, kogo wybrali.

• wiosnaludzikow Re: Analogia ze swiata zwierzat. 06.08.13, 17:03
            nazimno napisał:

> Stado baranow wybiera sposrod siebie "reprezentacje".
            > A owczarkom i tak jest wszystko jedno, kogo wybrali.
            Owszem ale baranom nie jest to obojętne.
      • kosel_maruwi Re: A kto jest "udacznikiem" 06.08.13, 09:00
        Wedlug wiosenki wylacznie SLD ale jakos tej opinii nie podziela zbyt wielu. Stad ta frustracja.
        • wiosnaludzikow Re: A kto jest "udacznikiem" 06.08.13, 10:14
          Odpowiadasz na:
          kosel_maruwi napisał:

> Wedlug wiosenki wylacznie SLD ale jakos tej opinii nie podziela zbyt wielu. Sta
          > d ta frustracja.
          Nie użyłem " wyłącznie SLD". Dobry jest np Schetyna .
    • kaloszsedzia przyPOminam : PO = PiS, PiS = PO 06.08.13, 09:07
      ileż razy na tym forum pisałam o tym ??????!!!!!!!!!!do znudzenia i do banowania przez lemingów i giwi.Satysfakcja jest po mojej stronie bo to co ja widziałam duuuuuuuuuuuuuuże wcześniej wy dostrzegliście dopiero dziś :)
      • ave.duce ;) 06.08.13, 09:14
        Czekam na ciąg dalszy forumowej martyrologii ...
        • kaloszsedzia Re: ;) 06.08.13, 09:20
          żadna tam "martyrologia" tylko trzezwośc umysłu i samodzielne myślenie :D

ave.duce napisała:

> Czekam na ciąg dalszy forumowej martyrologii ...
          • ave.duce Re: ;) 06.08.13, 09:55
            Nie kryguj się, forumowa bohaterko! ;)
      • platfusy.do.paki Kompletna bzdura 06.08.13, 14:33
        niewarta nawet funta kłaków. Jeśli uważasz, że twoje epokowe "odkrycie" robi na kimś rzeczywiście zorientowanym jakieś wrażenie, to się gruuuuuuubo mylisz.

Osią konfliktu między oboma ugrupowaniami (a właściwie pomiędzy liderami Tuskiem i Kaczyńskim) jest stosunek do porozumienia Okrągłego Stołu. Tusk chce je kontynuować, Kaczor chce je raz na zawsze przekreślić.

Żołnierze w tej rozgrywce to drugi albo trzeci plan.
        • tornson Re: Kompletna bzdura 06.08.13, 14:46
          platfusy.do.paki napisał:

> Osią konfliktu między oboma ugrupowaniami (a właściwie pomiędzy liderami Tuskie
          > m i Kaczyńskim) jest stosunek do porozumienia Okrągłego Stołu. Tusk chce je kon
          > tynuować, Kaczor chce je raz na zawsze przekreślić.
          Osią sporu są personalne połajanki, parcie do koryta i udostępnienie fruktów swoim biznesowym protektorom, tylko i wyłącznie oto chodzi w sporach pomiędzy obiema tymi durnymi partyjkami! Bo ideologicznie to jedno i to samo dno!
          • sclavus Re: Kompletna bzdura 06.08.13, 14:51
            ... a SLD psu spod ogona wypadło...
            • remez2 Re: Kompletna bzdura 06.08.13, 14:58
              sclavus napisał:

> ... a SLD psu spod ogona wypadło...
              No to się POPiSałeś. :- (
              • sclavus Re: Kompletna bzdura 06.08.13, 16:51
                Ani się popisałem, ani się POPiSałem
                ... często za to słucham, co ma do powiedzenia Miller i zdarza mi się posłuchać Napieralskiego
                Grzeszy jak inni i pcha się na tą scenę i bardzo uważa, żeby go na niej nie brakło... mało - bardzo chce być zauważony...
                W sprawach, które gnębią Polskę - niestety - nie wypadł psu spod ogona... Był swego czasu głównym rozgrywającym - że wprowadził Polskę do Unii - chwała mu, ale ... za jaką cenę?
                Zapewne chciałbyś przedstawić SLD, jako tą dziewicę czystą, przejrzystą, ale się nie da!!!
                Cofając się do twojego wpisu... hmmm... myślałeś, że piszesz do zwolennika tego POPiSu, albo co najmniej PO... - a tu rzić remezie :D:D:D
                • remez2 Re: Kompletna bzdura 06.08.13, 19:07
                  Nie mam zamiaru polemizować z Twoimi poglądami - nic mi do nich. Zareagowałem na:
                  a SLD psu spod ogona wypadło...
                  ponieważ uważam go za wulgarny.
                  btw - skoro SLD to wypadł, nie wypadło. pozdrawiam
                  • sclavus Re: Kompletna bzdura 06.08.13, 19:48
                    Brawo!
                    Klapy na oczach, to i kontekstu nie zauważasz
                    BTW - jak skrót to wypadło...
                    jak rozwinięcie - to wypadł ;)
                    • remez2 Re: Kompletna bzdura 06.08.13, 19:58
                      Ta PKP czy to PKP? Wypadła czy wypadło?
                      • sclavus Re: Kompletna bzdura 06.08.13, 20:47
                        ... jak tylko sobie zażyczysz a czy ci już wypadło, czy ci dopiero wypadnie...
                        Przestało mnie interesować :D
                        Wiesz?
                        Chciałeś mieć - więc masz!
                        • remez2 Re: Kompletna bzdura 06.08.13, 20:57
                          Złapałeś szary kolor.
                      • ta Re: Kompletna bzdura 06.08.13, 22:41
                        remez2 napisał:

> Ta PKP czy to PKP? Wypadła czy wypadło?

TE PKP ( Polskie Koleje Państwowe) :)
                        • remez2 Re: Kompletna bzdura 06.08.13, 22:49
                          ta napisała:

> remez2 napisał:
                          >
                          > > Ta PKP czy to PKP? Wypadła czy wypadło?
                          >
                          > TE PKP ( Polskie Koleje Państwowe) :)
                          Oczywiście, czekałem na reakcje adwersarza. ;-)
              • sclavus Jeszcze jedno: 06.08.13, 16:57
                Nie jestem z lewicy - na pewno nie!
                Ale(!) nie jestem z prawicy - absolutnie nie!!!
                Wiem, jakiej partii, jakiego kierunku mógłbym być zwolennikiem... niestety - nie masz - póki co - takiej partii na scenie... ;)
        • erte2 Re: Kompletna bzdura 06.08.13, 15:18
          platfusy.do.paki napisał:
          ....Osią konfliktu między oboma ugrupowaniami (a właściwie pomiędzy liderami Tuskiem i Kaczyńskim) jest stosunek do porozumienia Okrągłego Stołu. Tusk chce je kontynuować, Kaczor chce je raz na zawsze przekreślić.

Mimo woli trafiłeś w sedno. Istotą ( i rezultatem) Okrągłego Stołu były demokratyczne wybory, wolność obywatelska, wolny rynek, zniesienie cenzury, no i co najważniejsze - wyplątanie się z "miłosnego Uścisku" Wielkiego Brata.
          A KACZOR CHCE TO WSZYSTKO PRZEKREŚLIĆ. Marzy mu się sprawowanie władzy w stylu towarzysza Wiesława.
          • platfusy.do.paki Re: Kompletna bzdura 06.08.13, 15:59
            Jednym z głównych celów porozumienia Okrągłego Stołu, jeśli nie najważniejszym, było przerobienie dawnych komunistów na socjaldemokratów z zachowaniem wpływów, władzy a przede wszystkim pieniędzy. No i uniknięcie odpowiedzialności karnej, co udało się znakomicie patrząc na procesy Jaruzelskiego czy Kiszczaka.
            • sclavus Re: Kompletna bzdura 06.08.13, 16:54
              Na pewno???
              Jak dla mnie, to porozumienie okrągłostołowe było przekazaniem kompetencji bez upuszczenia choćby jednej kropli krwi...
              I się udało!
              • wujaszek_joe Re: Kompletna bzdura 06.08.13, 23:18
                nawet kaczor tak wtedy myślał. Zdradę zaczął ogłaszać dopiero gdy Wałęsa go w końcu wywalił ze swojej kancelarii.
                A ileż to jeszcze interesów było do zrobienia..
                Z komunistami oczywiście, i to tymi prawdziwymi!
                • sclavus Re: Kompletna bzdura 07.08.13, 10:57
                  ... no i zrobił przecie: Tygodnik Solidarność (choć głownie siedziba) i Srebrna, Ekspres Wieczorny(?), FOZZ, Telegraf...
                  Do dzisiaj śmierdzi!
      • tornson Re: przyPOminam : PO = PiS, PiS = PO 06.08.13, 14:44
        kaloszsedzia napisała:

> ileż razy na tym forum pisałam o tym ??????!!!!!!!!!!do znudzenia i do banowani
        > a przez lemingów i giwi.Satysfakcja jest po mojej stronie bo to co ja widziałam
        > duuuuuuuuuuuuuuże wcześniej wy dostrzegliście dopiero dziś :)
        Ja już od początku wiedziałem kto zacz! :)
        17.11.06
    • x2468 Re: Proponuję kompromis (rozejm) na tym forum 06.08.13, 09:50
      Nieudacznego agenta o imieniu Tomek nawet nie ma z kim porównać.
    • man_sapiens Re: Proponuję kompromis (rozejm) na tym forum 06.08.13, 10:19
      > Uznajmy zgodnie, że zarówno ekipa PiS jak i kadra PO to
      > nieudacznicy.
      Konfederacja nieudaczników?
    • tornson ZGODA!! 06.08.13, 14:22
      wiosnaludzikow napisał:

> cznicy.

• sclavus Re: ZGODA!! 06.08.13, 14:52
        forum.gazeta.pl/forum/w,28,146236708,146244536,Re_Kompletna_bzdura.html
    • lionold Re: a ja proponuję 06.08.13, 16:12
      niech każdy pozostanie przy swojej opinii
    • wlodzimierz.iljicz Re: Proponuję kompromis (rozejm) na tym forum 06.08.13, 16:35
      Uznajmy zgodnie, że zarówno ekipa PiS jak i kadra PO to [b]nieuda
      > cznicy.

A palikociarnia i SLD to pederaści i narkomani.

I nie kłóćmy się więcej.
      • icek.goldberg Proponuję PaKt StAbIlIzAcYjNy na tym forum?????? 06.08.13, 16:59
        PiSdzielstwo z Szambobroną już wielokrotnie pokazqły, że to WIELKIE GÓMNO!!!!!
      • wiosnaludzikow Re: Proponuję kompromis (rozejm) na tym forum 06.08.13, 17:02
        wlodzimierz.iljicz napisał:

> Uznajmy zgodnie, że zarówno ekipa PiS jak i kadra PO to [b]nieuda
        > > cznicy.
        >
        > A palikociarnia i SLD to pederaści i narkomani.
        > I nie kłóćmy się więcej.
        Nieudacznictwo jest cechą widoczną aż nadto a orientacja seksualna i skłonności do narkotyków raczej nie.
      • camille_pissarro Re: Proponuję kompromis (rozejm) na tym forum 06.08.13, 17:08
        Czyli wychodzi na to, że jedyna partia zdolna unieść ciężar przywództwa i sensownego zarządzania RP to PSL :))))))))
        • wiosnaludzikow Re: Proponuję kompromis (rozejm) na tym forum 06.08.13, 18:10
          camille_pissarro napisał:

> Czyli wychodzi na to, że jedyna partia zdolna unieść ciężar przywództwa i senso
          > wnego zarządzania RP to PSL :))))))))
          Jeżeli o moją opinię chodzi to najmniej nieudaczników ma SLD plus Pawlak na drugim miejscu.
          • camille_pissarro Re: Proponuję kompromis (rozejm) na tym forum 06.08.13, 18:19
            Czyli dawna nomenklatura z okresu PRL :)))
            • wiosnaludzikow Re: Proponuję kompromis (rozejm) na tym forum 06.08.13, 18:40

> Czyli dawna nomenklatura z okresu PRL :)))
              Mnie interesuje gospodarka, prawo cywilne, przepisy postępowania karnego, administracyjnego , cywilnego, prawo odszkodowawcze, przepisy chroniące wolność i demokrację i imme konkrety.
              Nieudacznicy z PiS kojarzą mi się z tendencją do zaostrzania kar a Ci z PO z olewaniem tego typu problemów.
              Nie ma w tych kwestiach znaczenia postkomuszenie. Homosowieticus tkwi w głowach i est ponadpartyjny.
              • camille_pissarro Re: Proponuję kompromis (rozejm) na tym forum 06.08.13, 18:50
                Nieprawda !!! W 1989 nie dokonano w Polsce rzetelnej lustracji i dekomunizacji- dziś czci się urodziny "bohatera", a w rzeczywistości genseka i oprawcę W.Jaruzelskiego. Beneficjentami transformacji zostali komuniści i część opozycji ( różowej , ze wskazaniem na Michnika et consortes ) PSL najbardziej szkodliwa dla RP - etatystyczna , obrotowa formacja, to samo postkomuniści. Jakież te formacje mają zasługi w budowaniu gospodarki nad Wisłą poza synekurami w firmach , które sprzedano czy w tych z przeważającym kapitałem skarbu państwa.
                • wiosnaludzikow Re: Proponuję kompromis (rozejm) na tym forum 06.08.13, 18:55

> Nieprawda !!! W 1989 nie dokonano w Polsce rzetelnej lustracji i dekomunizacji
                  > - dziś czci się urodziny "bohatera", a w rzeczywistości genseka i oprawcę W.Jar
                  > uzelskiego. Beneficjentami transformacji zostali komuniści i część opozycji ( r
                  > óżowej , ze wskazaniem na Michnika et consortes ) PSL najbardziej szkodliwa dla
                  > RP - etatystyczna , obrotowa formacja, to samo postkomuniści. Jakież te formac
                  > je mają zasługi w budowaniu gospodarki nad Wisłą poza synekurami w firmach , kt
                  > óre sprzedano czy w tych z przeważającym kapitałem skarbu państwa.
                  No przecież napisałem Ci co mnie interesuje. byłem zwolennikiem lustracji ale w wersji niemieckiej a nie tej idiotycznej Maciarewicza.
                  • camille_pissarro Re: Proponuję kompromis (rozejm) na tym forum 06.08.13, 19:19
                    No i co z tego. Ja też byłem zwolennikiem tego co zrobił J.Gauck. Fakt jest niezaprzeczalny dekomunizacji, lustracji w Polsce nie było - beneficjentami transformacji zostali postkomuniści i część ( socjaldemokratyczna ) opozycji., a potem postkomuniści już bez problemu wrócili do władzy . Po tyłku dostali ci, którzy tę transformację wspierali :)
                    Po raz kolejny sie pytam jakie zasługi dla rozwoju polskiej gospodarki poczynili SLD i PSL ? :)
                    • wiosnaludzikow Re: Proponuję kompromis (rozejm) na tym forum 06.08.13, 19:24

> No i co z tego. Ja też byłem zwolennikiem tego co zrobił J.Gauck. Fakt jest nie
                      > zaprzeczalny dekomunizacji, lustracji w Polsce nie było - beneficjentami transf
                      > ormacji zostali postkomuniści i część ( socjaldemokratyczna ) opozycji., a pote
                      > m postkomuniści już bez problemu wrócili do władzy .
                      Czy do władzy wrócili na czołgach ? Wygrali wybory.
                      > Po raz kolejny sie pytam jakie zasługi dla rozwoju polskiej gospodarki poczynil
                      > i SLD i PSL ? :)
                      Za mało miejsca. Naprawdę.
                      • camille_pissarro Re: Proponuję kompromis (rozejm) na tym forum 06.08.13, 19:33
                        Po co w mediokracji czołgi ?
                        Mieli kasę i większość mediów , to wystarczyło :))

Za mało miejsca na listę zasług czy zaniechań ? :)))
                        • wiosnaludzikow Re: Proponuję kompromis (rozejm) na tym forum 06.08.13, 20:19

> Po co w mediokracji czołgi ?
                          > Mieli kasę i większość mediów , to wystarczyło :))
                          No i jeżeli chodzi o media to dalej tak pozostało po rządach PiS. To zrobić również nie udało się Kaczyńskiemu. No właśnie jak w tytule : nieudacznik.

> Za mało miejsca na listę zasług czy zaniechań ? :)))
                          i jednego i drugiego. Temat jest bardzo obszerny, gospodarczy a to forum tego nie trawi.
    • zbysio45 Re: Proponuję kompromis (rozejm) na tym forum 06.08.13, 18:48
      Kiedy kiepscy propagandzisci PO przestana uprawiac na tym FORUM Gebelsowska propagande pomowien,kłamstw ,oszczerstw w stosunku do PIS oraz prezesa Kaczynskiego ?Pisze ten apel nie jako członek PIS oraz wielbiciel Pana Kaczynskiego ALE JAKO REALNIE MYSLACY INTERNAUTA KTORY INTERESUJE SIE POLITYKA ORAZ PSEUDO PRAWDA PODAWANA W SZCZAWIOWYCH MEDIACH GŁOWNEGO NURTU.
      • wiosnaludzikow dwa przykłady 06.08.13, 19:00
        zbysio45 napisał:

> Kiedy kiepscy propagandzisci PO przestana uprawiac na tym FORUM Gebels
        > owska propagande pomowien,kłamstw ,oszczerstw w stosunku do PIS oraz prezesa K
        > aczynskiego ?Pisze ten apel nie jako członek PIS oraz wielbiciel Pana Kaczyn
        > skiego ALE JAKO REALNIE MYSLACY INTERNAUTA KTORY INTERESUJE SIE POLITYKA
        > ORAZ PSEUDO PRAWDA PODAWANA W SZCZAWIOWYCH MEDIACH GŁOWNEGO NURTU.
        Dwie postaci na forum ilustrują potrzebę takie ustalenia, że PO i PiS to nieudacznicy. Ze strony PiS ( powyższy wpis) Zbysio a ze strony PO mc hrabia poprzez krótkie, niemerytoryczne, prostackie , aroganckie pyskówki.
        Zbysiu jesteś dowodem nieudacznictwa PiS.
    • henryk245 Re: Proponuję kompromis (rozejm) na tym forum 06.08.13, 19:08
      .. chcesz zniszczyc Polski Naród ?
      bez pyskówek niema Polaków !
      • zbysio45 Re: Proponuję kompromis (rozejm) na tym forum 06.08.13, 19:36
        Uprzejmie informuje Pana o nicku wiosnaludzikow podajac mnie jako przykład PIS -owca (zbysio45) ktory walczy z PO co jest wieruynym kłamstwem bo znam tego Pana od lat z tego forum ktory uprawia stale propagande GEBELSOWSKĄ WRAZ Z ZE SWOIMI KOLESIAMI Z PO:mc.nrabia ,bannaowy_ryj.etta2,porannakawa01 .
        • wiosnaludzikow Re: Proponuję kompromis (rozejm) na tym forum 06.08.13, 20:20
          zbysio45 napisał:

> Uprzejmie informuje Pana o nicku wiosnaludzikow podajac mnie jako przykład PIS
          > -owca (zbysio45) ktory walczy z PO co jest wieruynym kłamstwem bo zna
          > m tego Pana od lat z tego forum ktory uprawia stale propagande GEBELSOWSKĄ WR
          > AZ Z ZE SWOIMI KOLESIAMI Z PO:mc.nrabia ,bannaowy_ryj.etta2,porannakawa01 .
          Jesteś kompletnym odmieńcem na tym forum.
          • zbysio45 Re: Proponuję kompromis (rozejm) na tym forum 06.08.13, 21:07
            Bardzo sie ciesze ze jestem inny i nie pasuje do WASZEGO TOWARZYSTWA BO DLA MNIE PARTNEREM MOZE BYC "camillo pissaro" a nie zapijaczony ryj,porannakawa01.etta2 ,m.c.hrabia i tobie PODOBNI.POZDROWIENIA zbysio45
            • wiosnaludzikow Re: Proponuję kompromis (rozejm) na tym forum 07.08.13, 01:36
              zbysio45 napisał:

> Bardzo sie ciesze ze jestem inny i nie pasuje do WASZEGO TOWARZYSTWA BO DLA M
              > NIE PARTNEREM MOZE BYC "camillo pissaro" a nie zapijaczony ryj,porannakawa01.
              > etta2 ,m.c.hrabia i tobie PODOBNI.POZDROWIENIA zbysio45
              Mi podobni ? Którzy to ?
            • wiosnaludzikow Re: Proponuję kompromis (rozejm) na tym forum 07.08.13, 01:39
              zbysio45 napisał:

> Bardzo sie ciesze ze jestem inny i nie pasuje do WASZEGO TOWARZYSTWA BO DLA M
              > NIE PARTNEREM MOZE BYC "camillo pissaro"
              Kamil ma wyraziste poglądy i sporo wnosi na to forum. A Ty nie.
    • sawa.com Re: Proponuję kompromis (rozejm) na tym forum 07.08.13, 06:19
      Rozejm i owszem. Wolałabym jednak rzeczową dyskusję jak wyjśc na prostą z tego bajzlu i mizerii.

Świat wychodzi z kryzysu... a my coraz bardziej grzęźniemy. Ekipa Tuska jest chyba pierwszą i jedyną która po 89 r nie ma żadnych pomysłów na wezwania rzeczywistości
      • wiosnaludzikow Re: Proponuję kompromis (rozejm) na tym forum 07.08.13, 06:24
        sawa.com napisała:

> Rozejm i owszem. Wolałabym jednak rzeczową dyskusję jak wyjśc na prostą z tego
        > bajzlu i mizerii.
        Mało kto podejmie wątki gospodarcze czy finansowe na tym forum. Może też się zdarzyć, że Giwi przeniesie taką polemikę na forum Gospodarka.
    • remik.bz trudno porównac te ekipy 07.08.13, 06:26
      wiosnaludzikow napisał:

> cznicy.

Pewnie , ze nie ma sensu sie kłócic.
      Ale tez moim zdaniem dokładne porównanie tych ekip własciwie nie jest mozliwe.
      PiS rządzilo dwa lata , przy wściekłym ataku mediów "meinstrimowych" na władzę. Na dodatek pod koniec był to rząd mniejszościowy, który z definicji nie rządzi tylko administruje. No i zgoda na przedterminowe wybory to wielki plus dla PiS.
      PO rządzi od 2007. Prawie przez cały czas miała poparcie mediów, które wbrew logice demokracji wspierały rząd a walczyły z opozycja.
      No i PO ma "wszystko"- rząd, prezydenta, parlament.
      A jakie efekty rzadzenia?
      O mediach pisze dlatego ,ze tak naprawdę to statystyczny Polak porównuje wizerunki medialne a nie rzeczywistośc.
      Pozdr
      • wiosnaludzikow Re: trudno porównac te ekipy 07.08.13, 06:30
        remik.bz napisał:

> A jakie efekty rzadzenia?
        > O mediach pisze dlatego ,ze tak naprawdę to statystyczny Polak porównuje wizeru
        > nki medialne a nie rzeczywistośc.
        Zgoda. Widać więc , że niezwykle ważne są media. Jak wielką szansę zmarnował więc Kaczyński mając władzę w KRRiTV i władzę w ogóle. Mógł zreformować media tymczasem On zadowolił się tylko władzą nad tymi mediami. Zmarnował szansę zwiększenia pluralizmu i różnorodności mediów.
      • wiosnaludzikow można więc porównac te ekipy 07.08.13, 06:35
        Jedna ekipa i druga wykazała się niekompetencją w swoim zachowaniu wobec mediów w tym mediów publicznych.
        Jedna i druga skoncentrowała się tylko w tej dziedzinie na ..trzymaniu władzy w mediach publicznych.
        • sawa.com Re: można więc porównac te ekipy 07.08.13, 08:10
          wiosnaludzikow napisał:

> Jedna ekipa i druga wykazała się niekompetencją w swoim zachowaniu wobec mediów
          > w tym mediów publicznych.
          > Jedna i druga skoncentrowała się tylko w tej dziedzinie na ..trzymaniu władzy w
          > mediach publicznych.

Moze wiec warto i trzeba pomysleć o inicjatywie obywatelskiej, niezależnej. Bardzo by to wzmocniło środowiska twórcze i niezaleznych dziennikarzy.
          • wiosnaludzikow Re: można więc porównac te ekipy 07.08.13, 08:14
            sawa.com napisała:

> wiosnaludzikow napisał:
            >
            > > Jedna ekipa i druga wykazała się niekompetencją w swoim zachowaniu wobec
            > mediów
            > > w tym mediów publicznych.
            > > Jedna i druga skoncentrowała się tylko w tej dziedzinie na ..trzymaniu wł
            > adzy w
            > > mediach publicznych.
            >
            > Moze wiec warto i trzeba pomysleć o inicjatywie obywatelskiej, niezależnej. Ba
            > rdzo by to wzmocniło środowiska twórcze i niezaleznych dziennikarzy.
            Były. Między innymi PiS je pogrzebał. Jako opozycja oczywiście poprzez :)
            Znam poglądy większościowe na ten temat w poszczególnych partiach. Wszyscy prawie chcą mieć tę drogą zabawkę a Kaczyński w szczególności.
          • sawa.com Re: można więc porównac te ekipy 07.08.13, 08:17
            sawa.com napisała:

> Moze wiec warto i trzeba pomysleć o inicjatywie obywatelskiej, niezależnej. Ba
            > rdzo by to wzmocniło środowiska twórcze i niezaleznych dziennikarzy.

Np. Mozna zacząc od tego, że nowy podatek medialny który chce wprowadzić Tusk wpłacałoby sie na rzecz takiej inicjatywy obywatelskiej!

Ja bardzo chetnie... Nie bardzo mam ochote finansować Lisa i jemu podobnych.
            • obraza.uczuc.religijnych Re: można więc porównac te ekipy 07.08.13, 09:53
              A kogo masz ochotę finansować? Zdradź jakieś nazwisko.
            • wiosnaludzikow Re: można więc porównac te ekipy 07.08.13, 10:51
              sawa.com napisała:

> sawa.com napisała:
              >
              >
              > > Moze wiec warto i trzeba pomysleć o inicjatywie obywatelskiej, niezależne
              > j. Ba
              > > rdzo by to wzmocniło środowiska twórcze i niezaleznych dziennikarzy.
              >
              > Np. Mozna zacząc od tego, że nowy podatek medialny który chce wprowadzić Tusk
              > wpłacałoby sie na rzecz takiej inicjatywy obywatelskiej!
              >
              > Ja bardzo chetnie... Nie bardzo mam ochote finansować Lisa i jemu podobnych.
              ...ale Pospieszalskiego, Wildsteina i innych pewnie tak :) No właśnie reprezentujesz dowód, że tak być jak jest nie powinno. Jak Kali ma TV to dobrze, to jest wolność słowa a jak Kalemu zabrali TV to reżimowa jest ta TV.
        • obraza.uczuc.religijnych W tym względzie nie można porónać tych ekip 07.08.13, 09:55
          PiS dokonało na koniec 2005 r. niewyobrażalnego, bezczelnego ataku na media publiczne chcąc je opanować bez żadnej kontroli. Ekipa platfusia nie dokonała takiego skoku, przez ponad trzy lata władzy platfusiej po mediach publicznych kręciły się różne Farfały, Orły i tym podobne typki.
          • wiosnaludzikow Re: W tym względzie nie można porónać tych ekip 07.08.13, 10:52
            obraza.uczuc.religijnych napisał:

> PiS dokonało na koniec 2005 r. niewyobrażalnego, bezczelnego ataku na media pub
            > liczne chcąc je opanować bez żadnej kontroli.
            To prawda. Oczywistość !

• obraza.uczuc.religijnych Re: W tym względzie nie można porónać tych ekip 07.08.13, 11:00
              Dlatego też nie można porównywać tych dwóch ekip w kwestii chęci objęcia władzą mediów publicznych. Platforma nie zmieniała po osłoną nocy ustawy medialnej byle tylko jej prezydent jak najszybciej ją podpisał i umożliwił skok na media.
              • wiosnaludzikow Re: W tym względzie nie można porónać tych ekip 07.08.13, 11:08

> Dlatego też nie można porównywać tych dwóch ekip w kwestii chęci objęcia władzą
                > mediów publicznych.
                Oczywiście, że można. PiS zastosował metodę bolszewicką (z dnia na dzień) a PO tylko inną metodę przez Brauna (brrr!) i Dworaka, i osiągnęli to samo.
                To tylko kwestia metody ale cel został ten sam osiągnięty.

• obraza.uczuc.religijnych Re: W tym względzie nie można porónać tych ekip 07.08.13, 11:17
                  Ale metody właśnie ich różnią.
      • obraza.uczuc.religijnych Remik znów kłamie 07.08.13, 09:50
        remik.bz napisał:

> PiS rządzilo dwa lata , przy wściekłym ataku mediów "meinstrimowych" na władzę.

PiS nie rządziło przy żadnym wściekłym ataku mediów meinstrimowych. Przy wściekłym ataku mediów meinstrimowych to rządziło SLD i to cztery lata (2001-2005)

> Na dodatek pod koniec był to rząd mniejszościowy, który z definicji nie rządzi
        > tylko administruje. No i zgoda na przedterminowe wybory to wielki plus dla PiS

Tu objawiła się zdolność koalicyjna PiS. Trzeba było nie palić za sobą mostów to może i rządzić by dali radę.

> PO rządzi od 2007. Prawie przez cały czas miała poparcie mediów, które wbrew lo
        > gice demokracji wspierały rząd a walczyły z opozycja.

Kłamstwo. Media nie popierały i nie popierają rządu oraz nie walczyły/walczą z opozycją.

> No i PO ma "wszystko"- rząd, prezydenta, parlament.

Zupełnie jak PiS w latach 2005-2007. No i byli takimi nieudacznikami że przed terminem zrezygnowali mimo opanowania wszystkich instytucji w państwie.

> A jakie efekty rzadzenia?
        > O mediach pisze dlatego ,ze tak naprawdę to statystyczny Polak porównuje wizeru
        > nki medialne a nie rzeczywistośc.
        > Pozdr

Jesteś tego doskonałym przykładem, opierasz się tylko na wizerunkach medialnych i prowskich. Np. dałeś sobie wmówić, że PiS reprezentuje wartości tradycyjne, katolickie, patriotyczne, rodzinne, mimo że to oczywista nieprawda jest.
        • wiosnaludzikow Re: Remik znów kłamie 07.08.13, 11:10
          > PiS nie rządziło przy żadnym wściekłym ataku mediów meinstrimowych.
          Był taki atak bez wątpienia. TOK FM nawet specjalną stronę uruchomiło gdzie można było strzelać do kaczek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka