Dodaj do ulubionych

Rostowski....

28.08.13, 19:54
Ten kreatywny księgowy nie słucha opozycji, a potem ma pretensje,że opozycja nie przedstawia mu gotowych rozwiązań.

Minister finansów Jacek Rostowski nie podpisał planu finansowego Narodowego Funduszu Zdrowia na 2014 r. - dowiedziała się PAP w NFZ. Zgodnie z projektem planu w przyszłym roku na finansowanie świadczeń zdrowotnych miało być przeznaczone ponad 63,3 mld zł.

Mam tylko jedno pytanie, czy kreatywny księgowy ograniczył wydatki z budżetu na finansowanie KK.?
Obserwuj wątek
    • bozon.higgsa Re: Rostowski.... 28.08.13, 19:56
      Link:...wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14510409,Rostowski_nie_podpisal_planu_finansowego_NFZ__Za_duze.html#BoxWiadTxt
    • m.c.hrabia Re: Rostowski.... 28.08.13, 20:00
      nie słucha opozycji,

hi,hi,hi....................
      a niby co opozycja proponuje?
      • bew-is Re: Rostowski.... 29.08.13, 08:41
        Opozycja nie jest od proponowania. Opozycja jest od wypunktowywania potknięć rządu. m.c.hrabia napisał:

> nie słucha opozycji,
        >
        > hi,hi,hi....................
        > a niby co opozycja proponuje?
        • m.c.hrabia Re: Rostowski.... 29.08.13, 08:47
          Opozycja nie jest od proponowania

zgoda,
          więc przetłumacz.

Ten kreatywny księgowy nie słucha opozycji, a potem ma pretensje,że opozycja nie przedstawia mu gotowych rozwiązań.
          • bew-is Re: Rostowski.... 29.08.13, 08:51
            Nie słucha głosów krytyki opozycji, która właśnie od tego jest, tylko ma nieuzasadnione wymagania, by opozycja odwalała za niego robotę.

m.c.hrabia napisał:

> Opozycja nie jest od proponowania
            >
            > zgoda,
            > więc przetłumacz.
            >
            > Ten kreatywny księgowy nie słucha opozycji, a potem ma pretensje,że opozycja
            > nie przedstawia mu gotowych rozwiązań.

• m.c.hrabia Re: Rostowski.... 29.08.13, 10:43
              Nie słucha głosów krytyki opozycji, która właśnie od tego jest,

owszem do krytyki jest , a nie od krytykanctwa.
              być może inaczej pojmuję słowo krytyka.

dla mnie nie wystarczy powiedzieć że robi się źle,ale wykazać dlaczego źle i jak powinno być poprawnie ,to dla mnie krytyka.
              a mówienie że źle bo źle to krytykanctwo.
          • bozon.higgsa Re: Rostowski.... 29.08.13, 08:51
            m.c.hrabia napisał:

> Opozycja nie jest od proponowania
            >
            > zgoda,
            > więc przetłumacz.
            >
            > Ten kreatywny księgowy nie słucha opozycji, a potem ma pretensje,że opozycja
            > nie przedstawia mu gotowych rozwiązań.

Co tu jest do tłumaczenia?
            To kreatywny księgowy grzmiał wczoraj i rugał opozycję,że tylko go krytykuje.
            Tak jakby rolą opozycji było kadzenie panu księgowemu.
            Paru posłów odpowiedziało mu potem w wystąpieniach,że nigdy nie słucha opozycji, tylko grzmi i ruga.

• wujaszek_joe Re: Rostowski.... 29.08.13, 10:25
              Gdyby nie propozycje opozycji to bym przestał chodzić na wybory.
              Tylko przez nich muszę głosować na PO
    • humbak Re: Rostowski.... 28.08.13, 20:01
      Ograniczył wydatki. Ha!
      • bozon.higgsa Re: Rostowski.... 28.08.13, 20:04
        humbak napisał:

> Ograniczył wydatki. Ha!

Dlaczego ograniczył wydatki? możesz mi coś więcej powiedzieć na ten temat?
        Dla ułatwienia...to opozycja narzuciła mu budżet?

• humbak Re: Rostowski.... 28.08.13, 20:08
          Źle mnie zrozumiałeś. Śmieję się z pomysłu że obecna ekpia może ograniczyć jakieś wydatki. Pomijając inwestycje.
          • bozon.higgsa Re: Rostowski.... 28.08.13, 20:16
            humbak napisał:

> Źle mnie zrozumiałeś. Śmieję się z pomysłu że obecna ekpia może ograniczyć jaki
            > eś wydatki. Pomijając inwestycje.

O.K....nie ma sprawy. Przyznam Ci się,że ja również już niewiele rozumiem.
            Biorę pod lupę Sokratesa...żeby cokolwiek zrozumieć.
      • lech1966 Re: Rostowski.... 29.08.13, 13:36
        humbak napisał:

> Ograniczył wydatki. Ha!

Powinien poszukać pieniędzy u siebie, na swoim podwórku...Niech zmniejszy wynagrodzenia urzędników- przecież jest KRYZYS, a jak to nie wystarczy to niech zmniejszy ich liczbę. Co z tego ze zlikwidowali kilka ZUS, czy sądów, skoro urzędnicy zostali jedynie przeniesieni do większych jednostek- ich liczba NIE ZMALAŁA wiec jaka to oszczędność????????
    • remez2 Re: Rostowski.... 28.08.13, 20:14
      bozon.higgsa napisał(a):

> Ten kreatywny księgowy nie słucha opozycji, a potem ma pretensje,że opozycja ni
      > e przedstawia mu gotowych rozwiązań.
      Gość jest wyjątkowo impertynencki.
    • etta2 Re: Rostowski.... 28.08.13, 20:16
      A kto ten plan finansowy NFZu przygotował? NFZ??????? A zastanowiłeś się, czy przypadkiem min. Rostowski mając dokładne rozeznanie, nie mial racji? Znasz te sprawy z źródeł, czy tylko kwaczesz, bo to siEM należy ministrowi, a i spodoba się prezesupanu.
      • bozon.higgsa Re: Rostowski.... 28.08.13, 20:18
        etta2 napisała:

> A kto ten plan finansowy NFZu przygotował? NFZ??????? A zastanowiłeś się, czy p
        > rzypadkiem min. Rostowski mając dokładne rozeznanie, nie mial racji? Znasz te s
        > prawy z źródeł, czy tylko kwaczesz, bo to siEM należy ministrowi, a i spodoba s
        > ię prezesupanu.

Baśka...po co mi wyskakujesz z prezesem?
        Nie zrozumiałaś mojego pytania...
      • bew-is Re: Rostowski.... 29.08.13, 08:47
        Skoro plan NFZ się nie sprawdza, należało go już dawno zmienić. Skoro NFZ jest do bani należało go już dawno zlikwidować. PO rządzi już druga kadencję i miało na to wiele czasu. Jak na razie to NFZ daje tylko znakomite utrzymania urzędasom i ich rodzinom, lecz nic dobrego nie wynika z tego dla zdrowia Polaków. Wręcz przeciwnie - stosuje się wobec nich masową eutanazję poprzez zaniechanie leczenia. Więc nie pitol etta o "panuprezesu". Mowa o Rostowskim przecież.

etta2 napisała:

> A kto ten plan finansowy NFZu przygotował? NFZ??????? A zastanowiłeś się, czy p
        > rzypadkiem min. Rostowski mając dokładne rozeznanie, nie mial racji? Znasz te s
        > prawy z źródeł, czy tylko kwaczesz, bo to siEM należy ministrowi, a i spodoba s
        > ię prezesupanu.
      • lech1966 Re: Rostowski.... 29.08.13, 22:11
        etta2 napisała:

> ię prezesupanu.

A kto w takim razie jest odpowiedzialny za finanse w tym Bantustanie?? Czy odpowiedzialny człowiek jest na stanowisku MF??? kto podejmuje niesamowicie ważne decyzje dla gospodarki?
        Wreszcie Etta- CZY TYM BANTUSTANEM RZĄDZI OPOZYCJA??? Odpowiedz mi na to pytanie.
        KTO RZĄDZI TYM BAJZLEM????
        Pozdrawiam..
      • lech1966 Re: Rostowski.... 29.08.13, 22:19
        etta2 napisała:

> ię prezesupanu.

Poczytaj co pisałem w kwietniu tego roku. Czy o tym wiedziałem tylko ja?? Czy Rostowski tez wiedział??? Skoro ja wiedziałem juz w kwietniu to moze ja powinienem byc MF???
        A tak,,,znowu budzimy się z ręka w nocniku...
    • chasyd_666 Re: Rostowski.... 30.08.13, 16:20
      Gdyby Wincenty jako księgowy firmy tak pomylił się w budżecie firmy - wyleciałby na zbitą mordę...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka