Dodaj do ulubionych

Rząd i bankierzy traktują Polaków jak idiotów.

18.10.13, 15:25
Nasz rząd kiedy podwyższył w Polsce kilka krotnie ceny nieruchomości i gruntów, tłumaczył się wtedy tym, że było to działanie przeprowadzone w tym celu, aby uniknąć grabieży Polski, po to aby obcokrajowcy nie wykupili w demokracji Polski za grosze. Musimy jednak pamiętać o tym, że nie pomyślano wtedy o całym społeczeństwie, bo takie działanie doprowadziło również do o kredytowania Polaków i spowodowało, że ich zaoszczędzone pieniądze straciły teraz swoją wartość. Dlaczego gdy ja mogłem sobie np; kupić wcześniej mieszkanie dwu pokojowe za 35 tyś. zł, dlaczego ja muszę teraz za nie zapłacić ponad 120 tyś zł, dlaczego muszę teraz wziąć teraz dodatkowo wielką sumę kredytu, dodatkowo ponad 80 tyś zł kredytu zadłużając się w ten sposób w banku, aby to samo mieszkanie teraz kupić. Musimy zwrócić na to uwagę, że zaoszczędzone prze zemnie pieniądze straciły teraz swoją wartość o ponad dwie trzecie swojej wartości, ponieważ teraz za te 35 tyś mogę kupić tylko małą część tego mieszkania, a wcześniej mogłem całe je kupić za tą kwotę. Działania takie naszego rządu prezydentów naszego kraju i baronów bankowych wskazują jednoznacznie na to, że działają oni na niekorzyść naszego społeczeństwa, że prowadzą działania takie do tego, że zrobią oni ze społeczeństwa Polskiego społeczeństwo niewolnicze. O kredytowanie Polaków przez rząd i bankierów i okradanie i traktowanie Polaków jak debilów jest czymś bulwersującym, czymś nie do pomyślenia teraz w demokracji, Polacy myśleli, że w demokracji władze będą myśleli o tym, aby polepszać warunki życiowe społeczeństwa, nie spodziewali się jednak tego, że przerobią ich oni na krowę dojną chcąc czerpać zyski z nich przez lata. Człowiek który kupi teraz mieszkanie np; trzypokojowe które powinno kosztować 50 tyś zł, gdy kupi je teraz za 150 tyś zł zaciągając na nie dodatkowo 100 tyś zł kredytu, staje on się wtedy na lata niepotrzebnie niewolnikiem banku, a tylko dlatego poprzez działania rządu i bankierów bankowych którzy zrobili z tego człowieka niewolnika , musimy bowiem pamiętać o tym, że zarobki nasze pozostały bez zmian, w czasie gdy wszystko podrożało kilka krotnie. A co wy o tym wszystkim myślicie, czy ci którzy rządzą naszym krajem i baronowie bankowi, czy traktują oni Polaków jak osłów, albo macie inne zdanie na ten temat.
Obserwuj wątek
    • alistair-p Re: Rząd i bankierzy traktują Polaków jak idiotów 18.10.13, 15:37
      Nasz rząd kiedy podwyższył w Polsce kilka krotnie ceny nieruchomości i gruntów,
      tłumaczył się wtedy tym, że było to działanie przeprowadzone w tym celu, aby u
      niknąć grabieży Polski, po to aby obcokrajowcy nie wykupili w demokracji Polski za grosze.

Zastanawiam się skąd taki pomysł.Nie słyszałem,by firmy deweloperskie były państwowe.Nie wiem jakie masz nieruchomości,ale jak sprzedawałem działkę budowlaną to sam ustalałem cenę z kupującym,bez udziału państwa.Jednym słowem bredzisz.A wskażesz te ustawy regulujące ceny nieruchomości w RP ?
      • krzysztof55555555 Re: Rząd i bankierzy traktują Polaków jak idiotów 18.10.13, 15:50
        alistair-p napisał:

> Zastanawiam się skąd taki pomysł.Nie słyszałem,by firmy deweloperskie były pańs
        > twowe.Nie wiem jakie masz nieruchomości,ale jak sprzedawałem działkę budowlaną
        > to sam ustalałem cenę z kupującym,bez udziału państwa.Jednym słowem bredzisz.A
        > wskażesz te ustawy regulujące ceny nieruchomości w RP ?
        To jak ty nie słyszałeś o tym jak podwyższono w Polsce ceny nieruchomości i gruntów to gdzie ty wtedy byłeś na Syberii albo gdzie. Deweloper nie podwyższył by ci ceny mieszkania z 35 tyś zł na 120 tyś zł, człowieku opamiętaj się chyba nie jesteś jakimś przygłupem, że tak sobie pomyślałeś.
      • wsk175 Re: Rząd i bankierzy traktują Polaków jak idiotów 18.10.13, 15:50
        Krzysiu, nadal nic nie kumasz.
        Ceny są wolnorynkowe, nikt ich nie ustala.
        Masz prawo sprzedać swoje mieszkanie warte 150 za 35. Twoje prawo.
        Ale nikt nie ma obowiązku sprzedać ci takiego mieszkania za 35 bo ty tak uważasz.
        Socjalizm się skończył, pamiętasz to jeszcze ?
        • krzysztof55555555 Re: Rząd i bankierzy traktują Polaków jak idiotów 18.10.13, 16:03
          wsk175 napisał:

> Krzysiu, nadal nic nie kumasz.
          > Ceny są wolnorynkowe, nikt ich nie ustala.
          > Masz prawo sprzedać swoje mieszkanie warte 150 za 35. Twoje prawo.
          > Ale nikt nie ma obowiązku sprzedać ci takiego mieszkania za 35 bo ty tak uważas
          > z.
          > Socjalizm się skończył, pamiętasz to jeszcze ?
          Ty masz prawo sprzedać za ile chcesz, jednak rząd wtedy podwyższył ceny nieruchomości i gruntów po to, aby je przybliżyć do cen zachodnich, bo Niemiec który kupował wtedy dom za 80 tyś zł, to były to dla niego wtedy grosze, teraz gdy kosztuje on już 450 tyś zł, Niemcy już się już nie kwapią tak szybko do tego, aby je masowo kupować.
    • krzysztof55555555 Re: Rząd i bankierzy traktują Polaków jak idiotów 18.10.13, 15:56
      Zresztą rząd podwyższył ceny zbyt późno, gdy już większa cześć Polski była wyczyszczona, ci którzy wiedzieli o podwyżce i wykupili wcześniej nieruchomości i grunty, zarobili na tym wtedy miliardy. W tym wszystkim smutne jest jednak to, że nie pomyślano o społeczeństwie Polskim, o tym aby dalej mogli oni sobie kupować w cenach krajowych, bowiem zarobków też Polakom nie podwyższono, do dzisiejszego dnia Polacy muszą wyjeżdżać z kraju za pracą, w celu godnego życia i szukania lepszych zarobków.
      • m.c.hrabia Re: Rząd i bankierzy traktują Polaków jak idiotów 18.10.13, 15:58
        Krzysztofie czyżbyś korzystał z tego samego ujęcia wody co Antoni Macierewicz ?
        • krzysztof55555555 Re: Rząd i bankierzy traktują Polaków jak idiotów 18.10.13, 16:10
          m.c.hrabia napisał:

> Krzysztofie czyżbyś korzystał z tego samego ujęcia wody co Antoni Macierewicz ?
          Ja korzystam z rozumu, tak jak i ci którzy zbijają miliardy na społeczeństwie Polskim np; na OFE, społeczeństwo pracuje, a ktoś zarabia kokosy kosztem ich ciężkiej pracy. Ja nie wiem jakim możesz być kretynem, że porównujesz mnie do Macierewicza, to ja bym musiał porównać ciebie w takim razie do jakiegoś zwykłego pajaca, albo cwaniaczka który również żeruje na społeczeństwie Polskim .
          • m.c.hrabia Re: Rząd i bankierzy traktują Polaków jak idiotów 18.10.13, 16:15
            broń cie panie b. nie przyrównuje osoby do osoby ,porównuje tylko stan umysłów,
            i stwierdzam tożsamy odlot.
            • krzysztof55555555 Re: Rząd i bankierzy traktują Polaków jak idiotów 18.10.13, 16:35
              m.c.hrabia napisał:

> broń cie panie b. nie przyrównuje osoby do osoby ,porównuje tylko stan umysłów,
              > i stwierdzam tożsamy odlot.
              Czyli nieźle jarasz skoro tak myślisz.
          • wiosnaludzikow Re: Rząd i bankierzy traktują Polaków jak idiotów 18.10.13, 16:36
            > Ja korzystam z rozumu
            Ten rozum jednak ma sosyć ograniczone możliwości albo może nie jesteś dziś w formie.
      • alistair-p Re: Rząd i bankierzy traktują Polaków jak idiotów 18.10.13, 16:06
        To co piszesz nie jest zabawne,to dowód na twoją całkowitą ignorancję,a upór nasuwa podejrzenie o głupocie.Dla porządku przypomnę ci,że mamy rok 2013,a nawet w roku 1973 PRL nie narzucał cen nieruchomości w obrocie prywatnym.
        • krzysztof55555555 Re: Rząd i bankierzy traktują Polaków jak idiotów 18.10.13, 16:18
          alistair-p napisał:

> To co piszesz nie jest zabawne,to dowód na twoją całkowitą ignorancję,a upór na
          > suwa podejrzenie o głupocie.Dla porządku przypomnę ci,że mamy rok 2013,a nawet
          > w roku 1973 PRL nie narzucał cen nieruchomości w obrocie prywatnym.
          Zabawne to jest dla tych którzy zarabiają miliardy na takim działaniu, a dla społeczeństwa Polskiego jest to niestety sytuacja bardzo smutna. Bo nawet w PRL dawano mieszkania Polakom za darmo lub za małe w płaty, a teraz Polaków się okredytowuje i dąży do tego aby odebrać im ich własność, zadłużając ich coraz to bardziej. Każdy jest świadomy tego, że Polak pracujący teraz w demokracji za 1600 zł, przy cenach jakie wprowadzono, jest traktowany tylko jak śmieć, że jest to system który wielu Polaków stoczy na samo dno czyli w przepaść, do nędzy gdzie na nic nie będzie już ich stać.

• m.c.hrabia Re: Rząd i bankierzy traktują Polaków jak idiotów 18.10.13, 16:21
            Bo nawet w PRL dawano mieszkania Polakom za darmo l

2 X Antoni.
            • alistair-p Re: Rząd i bankierzy traktują Polaków jak idiotów 18.10.13, 16:26
              Kużwa !!! A ja kretyn zapłaciłem w 1977 roku spółdzielni mieszkaniowej 142 000 tysiące !!!
              Moze w Warszawie nie dawali ?
              • m.c.hrabia Re: Rząd i bankierzy traktują Polaków jak idiotów 18.10.13, 16:31
                Moze w Warszawie nie dawali

nie byłeś wykładowcą na politechnice to i willi nie dostałeś .
                • krzysztof55555555 Re: Rząd i bankierzy traktują Polaków jak idiotów 18.10.13, 16:51
                  m.c.hrabia napisał:

> Moze w Warszawie nie dawali
                  >
                  > nie byłeś wykładowcą na politechnice to i willi nie dostałeś .
                  Willów Państwo nie budowało, tylko budowano za darmo bloki na osiedlach mieszkaniowych i hotele pracownicze dla robotników.
              • volupte Re: Rząd i bankierzy traktują Polaków jak idiotów 18.10.13, 16:31
                Ale to były stare pieniadze , nic niewarte To tylko około 1200$ wtedy , darmocha:-)
                • krzysztof55555555 Re: Rząd i bankierzy traktują Polaków jak idiotów 18.10.13, 17:00
                  volupte napisał:

> Ale to były stare pieniadze , nic niewarte To tylko około 1200$ wtedy , darmo
                  > cha:-)
                  Opłaty za media za mieszkanie, prąd i wodę były wtedy groszowe, praca była, nie było się niewolnikiem banku, kart kredytowych i pieniądza, żyłeś wolny nie myślałeś o kasie, tylko o rodzinie i dzieciach. Żony zajmowały się wtedy rodziną i ich dziećmi, ich córki nie pracowały tak jak teraz w burdelach i nie puszczały się w galeriach i jako wykształcone studentki nie latały z gołymi tyłkami w klubach nocnych. Teraz musisz oszczędzać na wodzie na wszystkim bo są liczniki, wtedy mogłeś kąpać się jak król, wody było pod dostatkiem, opał był tani, a teraz puścisz bąka, to cię jeszcze opodatkują za gazy cieplarniane, za to że zanieczyszczasz środowisko, bo nie wiadomo jeszcze jakie opłaty wprowadzą po za ta opłatą od deszczówki i opłaty śmieciowe i może także jeszcze przyszłej opłaty bąkowej.
              • krzysztof55555555 Re: Rząd i bankierzy traktują Polaków jak idiotów 18.10.13, 16:46
                alistair-p napisał:

> Kużwa !!! A ja kretyn zapłaciłem w 1977 roku spółdzielni mieszkaniowej 142 000
                > tysiące !!!
                > Moze w Warszawie nie dawali ?
                W Warszawie to możesz za darmo dostać kopa w dupę, tam za darmo dostawa ją tylko Żydzi, goje takich przywilejów tam nie mają.
            • krzysztof55555555 Re: Rząd i bankierzy traktują Polaków jak idiotów 18.10.13, 16:40
              m.c.hrabia napisał:

> Bo nawet w PRL dawano mieszkania Polakom za darmo l
              >
              > 2 X Antoni.
              Bo w PRL bloki mieszkaniowe na osiedlach budowało Państwo, a teraz budują prywatni inwestorzy, a prywatna osoba za darmo może kopnąć cię jedynie w zadek, nic więcej od niej nie dostaniesz. Gierek dawał 300 tyś mieszkań rocznie Polakom, a demokracja daje tylko niewolnictwo i traktowanie Polaka jak jakiegoś pasożyta, który na nic nie zasługuje.
              • alistair-p Re: Rząd i bankierzy traktują Polaków jak idiotów 18.10.13, 16:47
                Nic nie dawał.Wiesz co to wkład mieszkaniowy?A jak ktoś chciał własnościowe,to już było całkiem sporo kasy.Ale skąd masz to wiedzieć?
                • krzysztof55555555 Re: Rząd i bankierzy traktują Polaków jak idiotów 18.10.13, 17:05
                  alistair-p napisał:

> Nic nie dawał.Wiesz co to wkład mieszkaniowy?A jak ktoś chciał własnościowe,to
                  > już było całkiem sporo kasy.Ale skąd masz to wiedzieć?
                  Teraz musisz za mieszkanie zapłacić sporą gotówkę jeżeli chcesz je mieć, w demokracji i prywatyzacji nic się bez pieniążków nie dostanie, takich możliwości niestety nie ma. Demokracja to wojna o pieniądz, o grunty o nieruchomości, tu człowiek w tym systemie się nie liczy, tu liczy się tylko zysk i gotówka.
    • pisspis masz klopoty z prawami rynku? 18.10.13, 15:59
      komuna juz nie wroci, wiec pozostalo ci uczyc sie nowych regul.
      • krzysztof55555555 Re: masz klopoty z prawami rynku? 18.10.13, 16:24
        pisspis napisała:

> komuna juz nie wroci, wiec pozostalo ci uczyc sie nowych regul.
        Komuna już nie wróci, pozostanie tylko rozkradanie kraju, zadłużanie społeczeństwa Polskiego i mnożenie się debilów podobnych do ciebie. Komuna nikomu nie jest niepotrzebna, ale tworząc demokrację trzeba robić to z głową, z myślą o mieszkańcach tego kraju, a nie po to, aby myśleć tylko aby jak najwięcej zapełnić swój portfel, kosztem ludzi którzy ciężko pracują przez całe swoje życie, po to aby kiedyś mogli oni godnie żyć w swoim własnym kraju, w swojej własnej ojczyźnie.
    • kaczy_mozdzek Krzysieńku! Polacy to SĄ idioci! :))) 18.10.13, 16:00
      No to jak rząd ma nas traktować?

I tak uważam, że rząd ich (nas) traktuje wyjątkowo pobłażliwie.
      Dużo gorzej nas traktuje tzw "opozycja prawicowa", która wciska nam ostatnie durnoty, zdając sobie sprawę, nazywając dużą część z nas, "ciemnym ludem" który wsztstko kupi, a potem ona (ta prawica) zrobi z nami wsztstko, co będzie chciała.

Pozbądź się złudzeń, żeś jest mądrala, bo wierzysz Kaczorowi i Maciorze!
      :)))
      • krzysztof55555555 Re: Krzysieńku! Polacy to SĄ idioci! :))) 18.10.13, 16:28
        kaczy_mozdzek napisał:

> No to jak rząd ma nas traktować?
        >
        Tak jak ludzi, a nie jak dojarki które będą utrzymywać przez wieki pasożytów którzy zasiadają na tronie i ciągle nas wykorzystują.
    • volupte Re: Rząd i bankierzy traktują Polaków jak idiotów 18.10.13, 16:25
      Prowokator jestes , czy nidouczony ignorant?
      • krzysztof55555555 Re: Rząd i bankierzy traktują Polaków jak idiotów 18.10.13, 16:33
        volupte napisał:

> Prowokator jestes , czy nidouczony ignorant?
        Ja jestem częścią społeczeństwa, precz z baronami bankowymi, precz z hołotą rządzącą która nas wykorzystuje, won z naszego kraju, nadejdzie czas i kres gdzie chamstwo i pasożytnictwo się zakończy, gdzie Polak będzie traktowany godnie i sprawiedliwie i będzie wynagradzany już za swoją ciężką pracę uczciwie, czasy świniołapów się zakończą już na zawsze.
        • volupte Re: Rząd i bankierzy traktują Polaków jak idiotów 18.10.13, 16:36
          a to na dodatek komunista ?
          • krzysztof55555555 Re: Rząd i bankierzy traktują Polaków jak idiotów 18.10.13, 16:44
            volupte napisał:

> a to na dodatek komunista ?
            Nie komunista tylko człowiek który patrzy na ręce ludziom, którzy zasłaniając się demokracją, wyczyszczają Polskę z jej zasobów i portfele społeczeństwa z ich ciężko zarobionej gotówki.
            • alistair-p Co więc proponujesz? 18.10.13, 16:51
              Robin Hood ?
              • krzysztof55555555 Re: Co więc proponujesz? 18.10.13, 17:15
                alistair-p napisał:

> Robin Hood ?
                Proponuję tworzyć demokrację z myślą o społeczeństwie, aby mogli oni godnie żyć w swoim własnym kraju, a nie myśleć tylko o tym, aby zajmować stanowiska tylko po to, aby zapełniać sobie portfele i powiększać swoją fortunę kosztem tych ludzi. Musimy zwrócić uwagę, że baronowie miliarderzy zachodni np; w Ameryce jest ich już tam ok. 600 tyś plony które tam mieli już zebrali, dlatego musimy społeczeństwu w Polsce zapewnić teraz , aby mogli również godnie żyć i aby mogli czerpać radość życia, musimy ich chronić przed tym, aby nie stali się tylko w tym systemie dojarką, która będzie zapełniać tylko portfele baronom zachodnim, Żydom i innym.
                • wtopek Re: Co więc proponujesz? 18.10.13, 17:46
                  ke ku?
                  • m.c.hrabia Re: Co więc proponujesz? 18.10.13, 17:56
                    nie widzicie "głupcy"
                    Krzyś proponuje dobrobyt ogólnie dostępny.
                    • krzysztof55555555 Re: Co więc proponujesz? 18.10.13, 18:31
                      m.c.hrabia napisał:

> nie widzicie "głupcy"
                      > Krzyś proponuje dobrobyt ogólnie dostępny.
                      Wystarczy tylko aby nie spoglądać na społeczeństwo tylko w celach zysku i wykorzystania ich w celu zarobkowym i aby zapewnić mu bezpieczeństwo. Musimy pamiętać o tym, że jak np; Ameryka została wydojona z zasobów, to teraz przyjdzie również czas na Polskę, a Polska jest żyłą złota do oskubania, ponieważ Polakom zostały grunty i nieruchomości z czasów komuny, a jest to teraz coś co stanowi ogromną wartość w demokracji, coś o co walczą baronowie na ziemi. A musimy pamiętać o tym, że baronowie bankowi i inni, że dla nich liczy się tylko zysk, liczy się tylko to, aby powiększać swoją fortunę na ziemi, dla nich ludzie nie mają żadnej wartości, liczy się tylko pieniądz.
                      • gat45 Re: Co więc proponujesz? 18.10.13, 18:53
                        "Skubanie żyły złota" - bardzo piękne, powinieneś pisać !
                        • m.c.hrabia Re: Co więc proponujesz? 18.10.13, 19:08
                          "Skubanie żyły złota" - bardzo piękne, powinieneś pisać !

a mnie babcia uczyła gęsi , a mogła żyłę złota .
                          • krzysztof55555555 Re: Co więc proponujesz? 18.10.13, 19:27
                            m.c.hrabia napisał:

> "Skubanie żyły złota" - bardzo piękne, powinieneś pisać !
                            >
                            > a mnie babcia uczyła gęsi , a mogła żyłę złota .
                            Bo babcia pokazała tobie, że gdy oskubiesz gęś, to możesz wtedy nią nakarmić swoją rodzinę, gdy zaś oskubiesz drugiego człowieka, wtedy wyrządzisz mu krzywdę niszcząc jego życie.
                            Dla ciebie może to być żyła złota, jego dom i ziemie które mu zabierzesz, dla niego zaś będzie to tylko ból i cierpienie, które pozostanie po tobie mu już na zawsze w jego sercu, gdy utraci już wszystko, to co wcześniej posiadał.
                            • m.c.hrabia Re: Co więc proponujesz? 18.10.13, 19:37
                              Michalik czy Głódź ?
                      • alistair-p Re: Co więc proponujesz? 18.10.13, 18:54
                        Ja też tyram z całkiem niskich pobudek.Z chęci zysku.I nie mam zamiaru dzielić się z pasożytami i menelstwem tym co wypracuje.Powiem więcej,jako akcjonariusz dwóch banków(niezbyt wielki :-) )pragnę,by miały się one jak najlepiej.Liczę na dywidendę.
                        • krzysztof55555555 Re: Co więc proponujesz? 18.10.13, 19:15
                          alistair-p napisał:

> Ja też tyram z całkiem niskich pobudek.Z chęci zysku.I nie mam zamiaru dzielić
                          > się z pasożytami i menelstwem tym co wypracuje.Powiem więcej,jako akcjonariusz
                          > dwóch banków(niezbyt wielki :-) )pragnę,by miały się one jak najlepiej.Liczę na
                          > dywidendę.
                          Byle byś tylko nie skończył tak jak ten akcjonariusz z Ameryki, który podczas kryzysu gdy jego konto malało załamał się i wyskoczył z wieżowca i wiele z niego nie zostało, miliardy nie przyniosły mu szczęścia, facet nie wiedział, że giełda to jest tak jak Casino, gdzie ruletka kręci się w różne strony, nie wiedział, że to hazard który może odebrać mu życie. Na giełdzie przeważnie zarabiają ci którzy w niej siedzą, ci którzy kręcą tą całą ruletką, oni przeważnie zbierają wszystkie plony, a pozostali większość to tylko ci którzy sieją, aby było z czego później zbierać plony, aby było z czego powiększać sobie swoją fortunę na ziemi.
                          • wtopek Re: Co więc proponujesz? 18.10.13, 19:21
                            bru de sta ko ti :)
    • sclavus Rząd podwyższył?? 18.10.13, 18:51
      kilka krotnie??? (pisze się: kilkakrotnie)
      Ciekawe rzeczy tu bzdurzysz a skoro ... to jaki ma sens dyskutowanie z tobą???
      Taki sam, jak o kluczach i raju???
      To znaczy - żaden!!!
      poducz się dziecko, we wszystkich domenach, w których teraz zabierasz głos a dopiero potem zabieraj...
      Wychodzenie na głupca, nie jest przyjemne... - chyba, że lubisz :D:D:D
      • krzysztof55555555 Re: Rząd podwyższył?? 18.10.13, 19:03
        sclavus napisał:

> kilka krotnie??? (pisze się: kilkakrotnie)
        > Ciekawe rzeczy tu bzdurzysz a skoro ... to jaki ma sens dyskutowanie z t
        > obą???
        > Taki sam, jak o kluczach i raju???
        > To znaczy - żaden!!!
        > ***
        Taki ma sens, że ludzie mają prawo do tego aby godnie żyć. Kiedy ludzie będą o tym dyskutować i kiedy zauważą dlaczego żyją w coraz to gorszych warunkach i dlaczego się zadłużają, wtedy będą tego świadomi, dlaczego tak się dzieje i nie będą wtedy o to obwiniać siebie, tylko będą próbować to zmienić. Ludzie przed demokracją żyli w innym świecie, mieli pracę i nikt nie był wtedy zagrożony tym, że ktoś może odebrać mu wtedy jego dom albo ziemie, teraz czasy się zmieniły i ludzie nie potrafią się bronić w tym systemie w którym w każdej chwili mogą stać się ofiarą tego systemu, gdzie utracić mogą wszystko, czyli dorobek całego swojego życia.
        • des4 Re: Rząd podwyższył?? 18.10.13, 19:22
          no i co w związku z tym?
          • krzysztof55555555 Re: Rząd podwyższył?? 18.10.13, 19:46
            des4 napisał:

> no i co w związku z tym?
            Musimy próbować naprawiać swoje błędy ci którzy rządzą krajem i wszyscy inni, bo jeżeli będziemy dalej kierować się tylko zyskiem i wyzyskiem społeczeństwa, to przed II wojną światową podobne działania doprowadziło do tego, że baronowie bankowi i kilku innych baronów zgarnęli całą pulę, a społeczeństwa zaczęły żyć w nędzy i świat się zaczął sypać. Musimy w Polsce dać szansę Polakom, aby mogli oni również zakupić w przyzwoitej cenie w swoim kraju grunty i nieruchomości, aby mogli założyć rodzinę, bo dzisiaj wygląda to tak, że na wsi mówią, że grunty są dla nich za drogie, aby można było je kupić i za granicą czekają tylko na ustawę kiedy będą mogli je przejąć do reszty, bo ich na to stać. Jeżeli sprzedamy wszystko co posiadamy nasz kraj w obce ręce a my pozostaniemy bez niczego, bez środków do życia, to po co jest w takim razie potrzebna nam ta cała demokracja, po aby wszystko rozdać. W demokracji powinny być równe prawa, aby mogli też móc korzystać z niego mieszkańcy którzy w nim mieszkają, a nie aby ten kto posiada więcej gotówki decydował o wszystkim i aby wszystko zabierał na swoją własność.
            • des4 Re: Rząd podwyższył?? 18.10.13, 19:54
              konkrety companero, konkrety na razie lejesz wodę

trzy proste pytania:

który rząd podwyższył?

kiedy?

jakim aktem prawnym?
        • sclavus Siadaj!! Pała!!! 18.10.13, 19:28
          ... bardzo źle odczytałeś to co napisałem, ale ... taki twój zwyczaj...
          Prawda???
          • krzysztof55555555 Re: Siadaj!! Pała!!! 18.10.13, 19:54
            sclavus napisał:

> ... bardzo źle odczytałeś to co napisałem, ale ... taki twój zwyczaj...
            > Prawda???
            Nie wiem co źle odczytałem, nie mam pojęcia.
            • des4 Re: Siadaj!! Pała!!! 18.10.13, 19:55
              co to znaczy "za darmo"?
              • krzysztof55555555 Re: Siadaj!! Pała!!! 18.10.13, 20:09
                des4 napisał:

> co to znaczy "za darmo"?
                Za darmo to znaczy, że nie musisz za to płacić.
                Np; za komuny gdy np; kopalnie budowały hotele pracownicze dla swoich pracowników którzy byli z dalszych miejscowości, mogłeś wtedy w nich mieszkać, gdy pracowałeś na kopalni. Teraz w demokracji wyrzucono z nich pracowników i powiedziano im, że w demokracji każdy musi sobie radzić sam, czasy komuny i darmochy się skończyły won hotele zostały opylone i kasa poszła do skarbonki prywatnych baronów, prywatyzacja i kapitalizm zawitał do kraju. Za darmo to oznaczało, że mogły np; twoje dzieci pojechać na kolonie z zakładu pracy który posiadał wtedy swoje ośrodki wczasowe, w demokracji już są one ludziom nie potrzebne, opylono je i zapełniono sobie znowu prywatną skarbonkę, jak ktoś chce jechać teraz w demokracji na wczasy, to niech sobie poszuka prywatnego ośrodka i gotówki na ten cel, bo w prywatyzacji i demokracji przybytków wczasowych się nie buduje przez pracodawców i zakłady pracy w których się pracuje, tak jak było za komuny .
                • des4 Re: Siadaj!! Pała!!! 18.10.13, 20:11
                  tzn. kopalnie budowały zamiast wydobywać?

ich pracownicy nie dostawali wynagrodzenia?

po co zakładowi pracy ośrodki wczasowe? od turystyk są firmy turystyczne
                  • krzysztof55555555 Re: Siadaj!! Pała!!! 18.10.13, 20:23
                    des4 napisał:

> tzn. kopalnie budowały zamiast wydobywać?
                    > > ich pracownicy nie dostawali wynagrodzenia?
                    > po co zakładowi pracy ośrodki wczasowe? od turystyk są firmy turystyczne
                    Kopalnie budowały oprócz wydobywania również hotele górnicze, aby górnicy mieli gdzie mieszkać, teraz w demokracji to zakładów już nie interesuje, to gdzie ich pracownik mieszka.
                    A zakłady państwowe po to budowały swoje ośrodki wczasowe, aby ich pracownicy mogli sobie do nich jeździć na wczasy i od nich dzieci na kolonie, wszystko wtedy było państwowe, czyli należało to wtedy do wszystkich Polaków ,czyli do całego Państwa. Teraz w demokracji np; huta należy do hindusa i Polacy wąchają od niej smród, a a zyski cała gotówkę wypracowaną zbiera hindus, coś tam jakieś grosze zawsze chlapnie oczywiście tym którzy dla niego pracują .
                    • alistair-p Re: Siadaj!! Pała!!! 18.10.13, 20:28
                      Nie wiem na kogo głosowałeś w poprzednich wyborach,ale jawisz mi sie jako radykalny komunista a w części anarchista i narodowiec,wyjątkowy ksenofob i przeciwnik jakiejkolwiek własności.Może więc karmelita bosy?A na pewno niedouk z poważnymi brakami w edukacji i zerową wiedzą o PRL.
                      • krzysztof55555555 Re: Siadaj!! Pała!!! 18.10.13, 20:38
                        alistair-p napisał:

> Nie wiem na kogo głosowałeś w poprzednich wyborach,ale jawisz mi sie jako radyk
                        > alny komunista a w części anarchista i narodowiec,wyjątkowy ksenofob i przeciwn
                        > ik jakiejkolwiek własności.Może więc karmelita bosy?A na pewno niedouk z poważn
                        > ymi brakami w edukacji i zerową wiedzą o PRL.
                        Dobrze ze jeszcze nie napisałeś, że jestem tak jak Stalin, bo wiesz gdzie cała elita skończyła za Stalina, wybił im wtedy cały dobrobyt z głowy. A co do baronów bankowych którzy posiadali setki miliardów przed wojną, to nie wiedzieli oni o tym, ze Hitler chce ich skonsumować, gdyby ich dopadł ich fortuna i bogacenie na ziemi by się zakończyło. Oczywiście nie popieram ani działań Hitlera ani Stalina, choć sam mam niekiedy chęć na to, aby ktoś usunął baronów bankowych i zasiadających u władzy w naszym kraju ich z naszego otoczenia.
                    • m.c.hrabia Re: Siadaj!! Pała!!! 18.10.13, 20:29
                      wszystko wtedy było państwowe, czyli należało to wtedy do wszystkich Polaków

no i wzięło ku... zbankrutowało.
                      • krzysztof55555555 Re: Siadaj!! Pała!!! 18.10.13, 20:48
                        m.c.hrabia napisał:

> wszystko wtedy było państwowe, czyli należało to wtedy do wszystkich Polaków
                        >

>
                        > no i wzięło ku... zbankrutowało.
                        Nie zbankrutowało tylko zastało celowo zadłużone przez zachodniego barona bankowego aby nas przejąć. Za komuny Polska była nietykalna, nasze ziemie i grunty, bo tam gdzie jest rusek, tam nie ma Żyda ani zachodniego barona który cię wydoi, granice były zamknięte przed chorobami, wyzyskiem i zboczeniem. Ja nie mówię, że komuna była dobra tylko, że demokrację trzeba było wprowadzać z głową, bo bankrutami jesteśmy dopiero teraz, bo przekroczyliśmy już granicę biliona złotych zadłużenia, a za gierka dług wynosił tylko ok. 24 miliardy.
                        • des4 Re: Siadaj!! Pała!!! 18.10.13, 20:58
                          a dlaczego nie Gierek nie spłacił tych 24 miliardów? dlaczego w ogóle wziął kredyt?
                          • krzysztof55555555 Re: Siadaj!! Pała!!! 18.10.13, 22:04
                            des4 napisał:

> a dlaczego nie Gierek nie spłacił tych 24 miliardów? dlaczego w ogóle wziął kre
                            > dyt?
                            Dlatego wziął kredyt bo do tego zmusili go sposobem baronowie bankowi, tak samo jak całe nasze społeczeństwo teraz które należy do nich, każda sekunda to powiększający się nasz dług, nasze zadłużenie, życie uzależnione jest teraz od banków, od kart kredytowych i długów. Możesz zapytać jakąś kobietę i miliony ludzi w Polsce po co nabrali kredytów czemu mają długi, dlatego bo zostali wciągnięty w taki system, bo w takim świecie teraz żyją.
                            • des4 Re: Siadaj!! Pała!!! 18.10.13, 22:16
                              baronowie bankowi zmusili I-go sekretarza PZPR?

proszę, rozwiń ten temat....
                              • krzysztof55555555 Re: Siadaj!! Pała!!! 18.10.13, 22:30
                                des4 napisał:

> baronowie bankowi zmusili I-go sekretarza PZPR?
                                >
                                > proszę, rozwiń ten temat....
                                Nawet Hitlera wcześniej kupili, bowiem posiadają oni ogromną fortunę na ziemi, dlatego wiele ludzi żyjących na ziemi im uległa. Niektórzy za skromne 200 albo 500 milionów euro w łapę zrobią wszystko, a dla takiego bankiera to tylko grosze. Teraz ostatnio jeden bank zapłacił karę Ameryce 1,5 miliarda euro za lewe przekręty, dla niego to były to grosze, bo na przekrętach zarobił ogromną sumę gotówki, kilka krotnie więcej.
                                • des4 Re: Siadaj!! Pała!!! 18.10.13, 22:31
                                  czyli Gierek przyjął łapówkę od bankierów?

a co na to Leonid Breżniew?
                                  • krzysztof55555555 Re: Siadaj!! Pała!!! 18.10.13, 22:35
                                    des4 napisał:

> czyli Gierek przyjął łapówkę od bankierów?
                                    >
                                    > a co na to Leonid Breżniew?
                                    Niektórzy biorą a niektórzy nie, a czy Gierek wziął to byś się musiał kogoś innego zapytać, nie mnie.
                        • m.c.hrabia Re: Siadaj!! Pała!!! 18.10.13, 21:03
                          Nie zbankrutowało tylko zastało celowo zadłużone

no tak ten je.....Gierek
            • sclavus Re: Siadaj!! Pała!!! 18.10.13, 22:01
              A tak ogólnie - to ty masz o czymkolwiek pojęcie???
              ... bo nie zauważyłem, póki co :D:D:D
          • krzysztof55555555 Re: Siadaj!! Pała!!! 18.10.13, 20:27
            Deweloperzy mogą oczywiście ustanawiać ceny nieruchomości i gruntów, ale tych którymi handlują, tymi które mają do sprzedania, ale nie tymi które należą do Państwa i są własnością kraju.
            • des4 Re: Siadaj!! Pała!!! 18.10.13, 20:56
              trzy proste pytania:

który rząd podwyższy cenył?

kiedy?

jakim aktem prawnym?
              • krzysztof55555555 Re: Siadaj!! Pała!!! 18.10.13, 21:58
                des4 napisał:

> trzy proste pytania:
                >
                > który rząd podwyższy cenył?
                >
                > kiedy?
                >
                > jakim aktem prawnym?
                A co ty nie mieszkasz w Polsce? Każdy Polak ci powie kiedy mieszkanie kosztowało 35 tyś zł, a kiedy nagle wskoczyło na 120 tyś zł, wielu Polaków mówiło wtedy szkoda, że o tym nie wiedzieli, że tak się stanie, bo mogli by wtedy na tym niezłe zarobić, niestety o tym wiedzieli tylko ci którzy mieli wiedzieć, ci którzy powiększają swoją fortunę w demokracji kosztem całego społeczeństwa.
                • sclavus Re: Siadaj!! Pała!!! 18.10.13, 22:06
                  ... masz w zanadrzu więcej podobnych idiotyzmów???
                  Nie wiem, czy to ci sprawi przyjemność, ale ... dla mnie już jesteś "wioskowym głupkiem"...
                  ... pożytecznym idiotą, na tym forum (i na forum Religia też!!)
                • des4 Re: Siadaj!! Pała!!! 18.10.13, 22:15
                  proszę odpowiedzieć na trzy proste pytania :)
    • krzysztof55555555 Re: Rząd i bankierzy traktują Polaków jak idiotów 18.10.13, 22:08
      www.zegardlugu.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka