Dodaj do ulubionych

Na to nikt nie wpadł, a wielu usiłowało.

23.10.13, 17:38
Dzisiejszym zwyciężcą jest Stefan Bramski z Instytutu Lotnictwa za innowacyjne wytłumaczenie dlaczego był wybuch:

Dysza samolotu odkształciła się - zaznaczył też Bramski. - To odkształcenie, wyklepane potem przez Rosjan w czasie transportu, oznacza, że tył samolotu leciał tył na przód, czyli przodem do tyłu i w ten sposób wbił się w ziemię

Wiedziałem że Ruskie są sprytne, ale nigdy bym nie wpadł na to że Tu154 miały wsteczny bieg, lot, czy jak to nazwać, a już myślałem że po parówkach nic mnie już nie zaskoczy, no a jednak, popatrzcie jakich mamy sprytnych "naukowców" co jeden to zmyślniejszy, nawet nie będę próbował im dorównać, nie ta liga.
Miszczowie Macierewicza, tak będę ich nazywał.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14827282,10_najbardziej_zadziwiajacych_tez_z_Konferencji_Smolenskiej.html#BoxSlotII2img
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: Na to nikt nie wpadł, a wielu usiłowało. 23.10.13, 17:49
      "oznacza, że tył samolotu leciał tył na przód, czyli przodem do tyłu "
      Wymaga okropicznego skupienia,hmmmm.....zjem chyba parowke.
      • chateau Re: Na to nikt nie wpadł, a wielu usiłowało. 23.10.13, 17:51
        Nie rób tego. Parówki zawierają soję, a ta z kolei obniża libido oraz jakość materiału genetycznego. Sprawdzałem na puszkach - puszka bez parówki miała większe libido niż puszka z parówką.
      • douglasmclloyd Re: Na to nikt nie wpadł, a wielu usiłowało. 23.10.13, 17:53
        szwampuch58 napisał:

> "oznacza, że tył samolotu leciał tył na przód, czyli przodem do tyłu "
        > Wymaga okropicznego skupienia,hmmmm.....zjem chyba parowke.

Wychodzi na to, że leciał w drugą stronę. Normalnie przodem, tylko z powrotem.
        • jot-es49 No tak! 23.10.13, 18:39
          douglasmclloyd napisał:
          > Wychodzi na to, że leciał w drugą stronę. Normalnie przodem, tylko z powrotem.

Aaaa! Rozumiem! Znaczy nie podchodził do lądowania a wręcz odwrotnie - leciał do Warszawy...
          To całkowicie zmienia postać rzeczy!
    • douglasmclloyd Re: Na to nikt nie wpadł, a wielu usiłowało. 23.10.13, 17:51
      czan-dra napisał:

> Dzisiejszym zwyciężcą jest Stefan Bramski z Instytutu Lotnictwa za innowacyjne
      > wytłumaczenie dlaczego był wybuch:
      >
      > [b] Dysza samolotu odkształciła się - zaznaczył też Bramski. - To odkształcenie
      > , wyklepane potem przez Rosjan w czasie transportu

Rozumiem, że Ruscy klepali Tupolewa, ale dlaczego w czasie transportu, a nie przed lub po?
    • snajper55 Re: Na to nikt nie wpadł, a wielu usiłowało. 23.10.13, 17:56
      czan-dra napisał:

> Dysza samolotu odkształciła się - zaznaczył też Bramski. - To odkształcenie
      > , wyklepane potem przez Rosjan w czasie transportu, oznacza, że tył samolotu le
      > ciał tył na przód, czyli przodem do tyłu i w ten sposób wbił się w ziemię

Co to jest dysza samolotu?

S.
      • jacekm22 Re: Na to nikt nie wpadł, a wielu usiłowało. 23.10.13, 18:10
        Zastanawiam sie co jeszcze za musza wymyslic "naukowcy" z zepolu Macierewicza , by zostala przekroczona tzw masa krytyczna BZDUR ... po ktorej tym zespolem przygłupów nikt sie juz nie zainteresuje ..???!!! Moze oswiadczenie jakiegos polskiego "naukowca " ze to krążownik klingonski dokonal ataku na TU 154 i teleportacji ....???!!!!
      • szwampuch58 Re: Na to nikt nie wpadł, a wielu usiłowało. 23.10.13, 18:16
        Podejrzewam ze otoczenie tych 3 czarnych dziur ,klepiania a klapania mieli "skubance"
        upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a6/Vladair_tu154old_backview.jpg
    • gat45 Proszę o wyjaśnienie : tyłem do przodu 23.10.13, 18:11
      samolot :
      - włączył tylny bieg
      - przekręcił się o 180 stopni w poziomie (jak bąk)
      - przekręcił się w pionie (figura typu "fikołek")
      czy jeszcze jakoś inaczej ?
      • czan-dra Re: Proszę o wyjaśnienie : tyłem do przodu 23.10.13, 18:18
        Włączył tylni bieg, przez co przekręcił się jak bąk robiąc pół fikołka, co jednak mogło wyglądać jeszcze jakoś inaczej.
      • jot-es49 Oj Gat! 23.10.13, 18:43
        Tyle czasu już siedzisz w tematyce smoleńskiej i nie wiesz?
        Pilot zaciągnął ręczny hamulec i dodał gazu, potem wsteczny i już!
        A może, tak jak kiedyś proponował Niegracz?
        Wyłączył silniki???
        • gat45 Re: Oj Gat! 23.10.13, 18:45
          Zrobiłam sobie przerwę i wiele zapomniałam, Jotesie, mea culpa !
          A z tamtych bohaterskich czasów i tak najlepiej pamiętam Babcię Dusię
          • jot-es49 O właśnie! Babcia Dusia! 23.10.13, 19:00
            gat45 napisała:
            > Zrobiłam sobie przerwę i wiele zapomniałam, Jotesie, mea culpa !
            > A z tamtych bohaterskich czasów i tak najlepiej pamiętam Babcię Dusię

Że też nie wzięli pod uwagę Babci Dusi. Błąd! Teraz wiadomo już, że to wszystko przez nią!
            Wszak ona gotowała parówki w duraluminiowym garnku i spowodowała mgłę helową i nie wiedziała tych puszek które się wybuchły wzięły!
            A wszystko to odbywało się pod ściętą brzozą Bodina. Jak te puszki pizgły to się wbiły i Lasek ma swoje ślady!
            • ploniekocica Re: O właśnie! Babcia Dusia! 23.10.13, 19:24
              Trzeba byłoby sprawdzić tego Laska. Czy on przypadkiem nie jest brzozowy ten Lasek? To by wiele wyjaśniło.
    • chateau Re: Na to nikt nie wpadł, a wielu usiłowało. 23.10.13, 18:16
      Przodem do tyłu i do góry nogami (z niewysuniętym podwoziem.)
      To wg. jednego z prelegentów jedyna bezpieczna pozycja przy awaryjnym lądowaniu.
      • der-chef Re: Na to nikt nie wpadł, a wielu usiłowało. 23.10.13, 18:20
        chateau napisał:

> Przodem do tyłu i do góry nogami (z niewysuniętym podwoziem.)
        > To wg. jednego z prelegentów jedyna bezpieczna pozycja przy awaryjnym lądowaniu
        > .
        >

Że też na to nie wpadł kapitan Wrona.
      • pvf Re: Na to nikt nie wpadł, a wielu usiłowało. 23.10.13, 19:19
        chateau napisał:

> To wg. jednego z prelegentów jedyna bezpieczna pozycja przy awaryjnym lądowaniu

O tak! To pan Binienda przypomniał, że uderzenie grzbietem samolotu o glebę jest lepiej amortyzowane. Doprawdy, wzruszyłem się.

Mam nadzieję, że kiedyś będzie miał okazję przekonać się o tym empirycznie. Przecież nic mu nie grozi. Trochę potrzęsie i po strachu.... :)
    • dystans4 Re: Na to nikt nie wpadł, a wielu usiłowało. 23.10.13, 18:31
      Jestem, może jeszcze nie w szoku, ale blisko. Myślenie patriotyczne wykracza, daleko wykracza poza granice rozumu.
    • damakier1 Re: Na to nikt nie wpadł, a wielu usiłowało. 23.10.13, 18:35
      oznacza, że tył samolotu leciał tył na przód, czyli przodem do tyłu i w ten sposób wbił się w ziemię

Moje pytanie brzmi: jak w takim razie leciał przód?
      • gat45 Re: Na to nikt nie wpadł, a wielu usiłowało. 23.10.13, 18:37
        Symetrycznie do tyłu, czyli na odwrót.
        • chateau Re: Na to nikt nie wpadł, a wielu usiłowało. 23.10.13, 18:37
          Przód leciał w stronę przeciwpołożną, bo był wybuch.
        • gat45 Re: Na to nikt nie wpadł, a wielu usiłowało. 23.10.13, 18:38
          gat45 napisała:

> Symetrycznie do tyłu, czyli na odwrót.

Oczywiście przy założeniu, że przód i tył pozostawały solidarnie połączone.
          • zdybex Re: Na to nikt nie wpadł, a wielu usiłowało. 23.10.13, 18:46
            Nie dziwię się, że USA to kraj debili skoro kretyni sa tam na uczelniach profesorami.
          • jot-es49 Absolutnie nie! 23.10.13, 18:48
            gat45 napisała:
            > Oczywiście przy założeniu, że przód i tył pozostawały solidarnie połączone.

To już dowiódł ten profesor a antypodów (gdzie wszyscy chodzą do góry głowami)...
            Otóż przód się oddzielił i poleciał sobie a z tyłem zaczęły się wyczyniać cuda niewidy...
            • gat45 Re: Absolutnie nie! 23.10.13, 18:50
              A co ze środkiem ? Dlaczego nikt nigdy nie mówi o środku ?
              • jot-es49 Środek? 23.10.13, 19:04
                gat45 napisała:
                > A co ze środkiem ? Dlaczego nikt nigdy nie mówi o środku ?

Zapomniałaś co zuzka mówiła o helikopterze i zawiesiach dyndających?

Wywieźli go razem z pasażerami aby ich ubiwać tuda i siuda!
              • douglasmclloyd Re: Absolutnie nie! 23.10.13, 19:07
                gat45 napisała:

O to właśnie stado Maciorewicza zapytało NASA. Odpowiedź jeszcze nie nadeszła.
                • gat45 Re: Absolutnie nie! 23.10.13, 19:14
                  Liczysz na to, że Stany potwierdzą ubiwanie tuda i sjuda ot tak o ? Te supermocarstwa mają swoje konszachty ponad naszymi głowami. USA z pewnością się wykręcą od odpowiedzi.
      • douglasmclloyd Re: Na to nikt nie wpadł, a wielu usiłowało. 23.10.13, 19:03
        damakier1 napisała:

> oznacza, że tył samolotu leciał tył na przód, czyli przodem do tyłu i w ten
        > sposób wbił się w ziemię

>
        > Moje pytanie brzmi: jak w takim razie leciał przód?

Po kolejnym (przepraszam za wyrażenie) przeanalizowaniu wypowiedzi stwierdzam, że samolot leciał tyłem do przodu, a przodem do tyłu, przy czym tył był z przodu i dlatego samolot się rozerwał.
        • wujaszek_joe Re: Na to nikt nie wpadł, a wielu usiłowało. 23.10.13, 19:10
          trzeba z sapiensem pogadać bo to wymaga drobnych korekt w Modelu Standardowym.
          • gat45 Re: Na to nikt nie wpadł, a wielu usiłowało. 23.10.13, 19:11
            Sapiens włączy ! Sapiens nie takim wyzwaniom juz stawiał czoła - zwycięsko !
            • cronny Trupa Macierillo daje czadu 23.10.13, 20:15
              douglasmclloyd napisał:

> ...samolot leciał tyłem do przodu, a przodem do tyłu, przy czym tył był
              > z przodu i dlatego samolot się rozerwał.
              >
              chateau napisał:

>

Stefan Bramski z Instytutu Lotnictwa:
              >
              > Dysza samolotu odkształciła się. To odkształcenie,
              > wyklepane potem przez Rosjan w czasie transportu, oznacza, że tył samolotu le
              > ciał tył na przód, czyli przodem do tyłu
              i w ten sposób wbił się w ziemię.

gat45 napisała:

No chyba w środku były te ładunki wybuchające z owym charakterystycznym dźwiękiem fiuuu- bzdziuuu

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=dXbooNmZoto
              • douglasmclloyd Re: Trupa Macierillo daje czadu 23.10.13, 20:24
                cronny napisał:

> www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=dXbooNmZoto

Ręce, nogi i szczena opadają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka