Dodaj do ulubionych

Biedny ten Schetyna

26.10.13, 22:35
Nie jest z mojej bajki, ale tak po ludzku szkoda człowieka. Griluja go, poniewierają nim, przeciągają go a on i tak zawsze grzecznie się uśmiecha i mówi, że pan Premier to najlepszy wybór.

Czym on im tak popadł, że tak się nad nim znęcają?
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: Biedny ten Schetyna 26.10.13, 22:37
      spoko facet,da rade
      • axyzaa Re: Biedny ten Schetyna 26.10.13, 22:40
        szwampuch58 napisał:

> spoko facet,da rade

Pytanie brzmi czemu się zgadza na takie traktowanie.
        • chateau Re: Biedny ten Schetyna 26.10.13, 22:49
          Bo jest dorosły.
          A czołgają go żurnaliści, a nie partyjni koledzy, choć należałoby się za parę jego brzydkich zagrań.

PS. Ma swoje za uszami i bardzo dobrze, że przestał być szefem dolnośląskiej PO.
          • axyzaa Re: Biedny ten Schetyna 26.10.13, 22:54
            chateau napisał:

> Bo jest dorosły.
            > A czołgają go żurnaliści, a nie partyjni koledzy, choć należałoby się za parę j
            > ego brzydkich zagrań.
            >
            > PS. Ma swoje za uszami i bardzo dobrze, że przestał być szefem dolnośląskiej PO
            > .
            Tego nie wiedziałam, Wiem, że we wszystkich wywiadach podkreśla przywiązanie do premiera. Idealnie jolajny.
            • axyzaa Re: Biedny ten Schetyna 26.10.13, 22:55
              axyzaa napisała:

> chateau napisał:
              >
              > > Bo jest dorosły.
              > > A czołgają go żurnaliści, a nie partyjni koledzy, choć należałoby się za
              > parę j
              > > ego brzydkich zagrań.
              > >
              Jakie to brzydkie zagrania? Naprawdę jestem ciekawa.
              • chateau Re: Biedny ten Schetyna 26.10.13, 23:20
                W stosunku do Tuska jest ostentacyjnie lojalny, co nie przeszkadzało mu grać na siebie.
                Jego arogancja granicząca z chamstwem jest znana od dawna. Co można by przeboleć, ale przede wszystkim jest nieskuteczny. PO na Dolnym Śląsku wygrała zbyt mało niż powinna, wyrzuciła lub zmusiła do odejścia grupę działaczy, uwikłała się w personalne i ambicjonalne spory z Dutkiewiczem i tymi, których wcześniej wyrzuciła.
                Klucz, wg. którego Schetyna dobierał sobie ludzi w skrajnym wydaniu spowodował aferę w Wałbrzychu, gdzie lokalna sitwa działaczy PO kupowała głosy w wyborach lokalnych. Gwoli ścisłości nie tylko PO kupowało, ale patologia się rozrosła. W rezultacie interweniował Tusk osobiście i ratował co się da, gdyby nie Roman Szełemej - szanowany lekarz, niezwiązany z ówczesnymi lokalnymi bonzami PO i zaangażowanie Tuska PO przegrałaby z kretesem powtórzone wybory.
                Tyle na dziś, bo późno.
                • axyzaa Re: Biedny ten Schetyna 26.10.13, 23:35
                  przeczytalam
                  • axyzaa Re: Biedny ten Schetyna 26.10.13, 23:38
                    axyzaa napisała:

> przeczytalam

No i oczywiscie ci wierzę, tylko po prostu wcześniej nie rozumiałam czemu się z nim tak brutalnie obchodzą.
        • volupte Re: Biedny ten Schetyna 27.10.13, 19:16
          A co , łaskę robi?
    • tadzap Re: Biedny ten Landryna. 26.10.13, 23:24
      A tu taka focia.
      I z czego się cieszył "łgarz i kłamca"?
      wpolityce.pl/site_media/media/cache/d1/6c/d16cae621848b3dad93f51a3dc913d01.jpg
    • giulia123 Re: Biedny ten Schetyna 26.10.13, 23:33
      axyzaa napisała:

> Nie jest z mojej bajki, ale tak po ludzku szkoda człowieka. Griluja go, poniewi
      > erają nim, przeciągają go a on i tak zawsze grzecznie się uśmiecha i mówi, że p
      > an Premier to najlepszy wybór.
      >
      > Czym on im tak popadł, że tak się nad nim znęcają?

No własnie. czym tak podpadł? Nawet "święta lelija" Sawicka szukała zbirów, żeby obili my mordę.
      • axyzaa Re: Biedny ten Schetyna 26.10.13, 23:44
        Nie wiem kto to sawicka i nie chcę wiedzieć.

Jedno co wiem to że ciebie bym nie zaprosiła do stołu.
        • giulia123 Re: Biedny ten Schetyna 26.10.13, 23:56
          axyzaa napisała:

> Nie wiem kto to sawicka i nie chcę wiedzieć.

Sawicka to jedna z posłanek PO czekająca najpewniej w kolejce po świętość (gdzieś tak za Rychem, Mirem i Zbychem, za Nowakiem zegarmistrzem..).

www.fakt.pl/Beata-Sawicka-przeklina-Odrazajacy-jezyk-Beaty-Sawickiej-Jak-mowi-o-kolegach-Beata-Sawicka-,artykuly,209776,1.html
          Ta co się zakochała w agencie Tomku. I ta co chciała kręcić lody na służbie zdrowia.
          Tak słyszała cała Polska, ale sędzia widocznie miał telefon od przełożonego Tuska i nie uznał jej za winną.

>
          > Jedno co wiem to że ciebie bym nie zaprosiła do stołu.

Doprawdy, nie ma takiej potrzeby,
    • cookies9 Re: Biedny ten Schetyna 27.10.13, 14:32
      Jaki biedny? Jest dobrze ustawony,ma swoją spółdzielnie i dobrych politycznych graczy.
      Wyląduje w PE,a to całkiem miła perspektywa i duuuze pieniądze.Inni politycy tylko o tym mogą pomarzyć...
    • zapijaczony_ryj Aż tak biedny to chyba nie jest: 27.10.13, 15:17
      www.wprost.pl/G/wprost_gfx1/1318/s22.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka