Dodaj do ulubionych

Ikonowicz - refleksje

30.10.13, 20:54
Primo - on się z tym wyrokiem nie zgadzał i miał do tego prawo. Fundamentalne prawo cywilizowanego człowieka stającego w obronie słabych i bezbronnych wobec przemocy.

Secundo - on chciał, żeby ten wyrok doszedł aż do końca. Chciał odsiadki, żeby zwrócić uwagę na rządy łajdactwa mającego biedę ludzką w pogardzie.

Tertio - niestety, zadał się z palikociarnią. A to dla Układu Zamkniętego (Komuchy, Kościół, Solidaruchy) jest wyrokiem na człowieka.
Obserwuj wątek
    • spokojny.zenek Re: Ikonowicz - refleksje 30.10.13, 20:58
      haen2010 napisał:

> Primo - on się z tym wyrokiem nie zgadzał i miał do tego prawo. Fundamen
      > talne prawo cywilizowanego człowieka stającego w obronie słabych i bezbronnych
      > wobec przemocy.

Nie. Prwo KAZDEGO oskarżonego. Niezależne od tego, za kogo się on uważa.
      Czemu się więc nie odwoływał? Jakaś dziwna ta "niezgoda"...

> Secundo - on chciał, żeby ten wyrok doszedł aż do końca. Chciał odsiadki
      > , żeby zwrócić uwagę na rządy łajdactwa mającego biedę ludzką w pogardzie.

Tak tak. I po to skamlał o łaskę angażując w to swoich kumpli i róznych pożytecznych idiotów, którzy naprawdę uwwierzyli, że nie został skazany za przestępstwo pospolite lecz za "oronę słabszych"...

> Tertio - niestety, zadał się z palikociarnią. A to dla Układu Zamknięteg
      > o (Komuchy, Kościół, Solidaruchy) jest wyrokiem na człowieka.

No to może ty potrafisz pokazac przypadek, gdy ktoś uchylał się od odbycia kary i mu "darowano"? No, śmiało....
      • wasilko Jarosław Sokołowski (Masa) 30.10.13, 21:06
        nt
        • spokojny.zenek Re: Jarosław Sokołowski (Masa) 30.10.13, 21:08
          Nie. Był świadkiem koronnym, nie był nigdy skazany na prace społeczne.
          Choc jeden przykład kogoś, kto olewał wezwania i "dano mu spokój". Choc jeden.
          • wasilko Re: Jarosław Sokołowski (Masa) 30.10.13, 21:18
            Nie. Darowano mu proces i karę w zamian za współpracę.
            W trakcie "współpracy" olał wszystkich składając wiele fałszywych oskarżeń.
            • spokojny.zenek Re: Jarosław Sokołowski (Masa) 30.10.13, 21:25
              wasilko napisał(a):

> Nie. Darowano mu proces i karę w zamian za współpracę.

Nie ma to więc żadnego podobieństwa.

Czyli co? Nie potrafisz wskazać przypadku, gdy ktoś uchylał się od wykonania orzeczonej już kary i sobieo nim zapomniano? Nic dziwnego - ja też nie znam takiego przypadku.

• wasilko Byłbym zapomniał o zdrajcy płk. Kuklińskim 30.10.13, 21:15
          III RP darowała mu KS
          • spokojny.zenek też brak podobieństwa 30.10.13, 21:26
            Kara została uchylona.

Nie był to przypadek, gdyy miał wykonac prace społecznie użyteczne, uchylał się uporczywie i ktoś machnął na to ręką.
            Po prostu w takich sprawach zamieni asię rutynowo na odsiadkę. Ikonowicz nie był wyjątkiem. Zawsze tak sie dzieje.
    • smalltownboy Re: Ikonowicz - refleksje 30.10.13, 21:03
      Mądremu dość

Z mafią się nie zadziera.
    • hummer Pomiędzy punktami 1-3 nie ma logiki :) 30.10.13, 21:13

• haen2010 Re: Pomiędzy punktami 1-3 nie ma logiki :) 30.10.13, 21:26
        Jest, oczywista. Kwestią jest właściwa kolejność. Słyszałem sędzię, która twierdzi, że siedzi za jej lekceważenie. To już absurd nie do przebicia.
        • spokojny.zenek Re: Pomiędzy punktami 1-3 nie ma logiki :) 30.10.13, 21:28
          Nie siedzi za lekceważenie sędzi lecz za lekceważenie zapadłego wyroku. Ovczywiście w uproszczeniu. W rzeczywistości odbywa ZASTĘPCZĄ karę - bo nie wykonał kary, która była orzeczona.
          • haen2010 Re: Pomiędzy punktami 1-3 nie ma logiki :) 30.10.13, 21:43
            Jakbyś tego nie tłumaczył, to siedzi za to, że ujął się za słabymi. Weź przeczytaj górę wątku. Ja bardzo krótko i obiektywnie postawiłem diagnozę jego odsiadki.
            • spokojny.zenek Re: Pomiędzy punktami 1-3 nie ma logiki :) 30.10.13, 22:03
              Nie. Jakbyś nie manipulował, siedzi za to, że uchylał się od bardzo łagodnej kary, wymierzonej mu nie za to, ze się za kimś ujmował lecz za pospolite, dośc drobne przestępstwo, wynikające z nieumiejętnosci panowania nad własną agresją. Co widac na licznych nagraniach przy wielu okazjach.
            • hummer Re: Pomiędzy punktami 1-3 nie ma logiki :) 30.10.13, 23:54
              haen2010 napisał:

> Jakbyś tego nie tłumaczył, to siedzi za to, że ujął się za słabymi. Weź przeczy
              > taj górę wątku. Ja bardzo krótko i obiektywnie postawiłem diagnozę jego odsiadk
              > i.

Mi coś Ikonowicz śmierdzi. Ma ten sam lekceważący ton co jego siostra, której oglądać nie jestem w stanie. Gwiazdor.
              • hummer I jeszcze jedno. Ikonowicz to głupek 30.10.13, 23:57
                Miast się uchylać od wykonania kary, mógł ją wykonać. Media lgną do niego jak muchy do lepu. Można go było sfilmować przewijającego np. pieluchy staruszkom, można było nagłośnić, za co go taka dotkliwa kara spotkała. A tak siedzi i bzdurzy.
    • m.c.hrabia Re: refleksje 30.10.13, 22:29
      dla dobra swych bliskich lecz się hjeniek.
    • volupte Re: Ikonowicz - refleksje 30.10.13, 23:18
      Co to za refleksje , skoro pominąłeś że wyrok dostał za pobicie , a nie za obronę słabszych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka