Dodaj do ulubionych

Elbanowscy -emanacja PISowskiego elektoratu

08.11.13, 23:31
Nie wyszło PISowi szachrajstwo rzekomego obywatelskiego wniosku o referendum dot. między innymi 6 latków .
Akcja nawiedzonych Elbanowskich od początku budziła mój sprzeciw .

Jakoś mi to wszystko cuchnęło PISem .
I dziś też pokazali swoje prawdziwe oblicze - te słowa - Nie zapomnimy mówi najdobitniej ,że trzeba trzymać takich jak Oni z dala od decydowania o losie polskich dzieci .
A ta ich awantura w sejmie - nie mam pytań .

Obserwuj wątek
    • katarynka705 Re: Elbanowscy -emanacja PISowskiego elektoratu 08.11.13, 23:45
      nigdy nie mylę się jeśli chodzi o ich intencje
      • privus Re: Elbanowscy -emanacja PISowskiego elektoratu 09.11.13, 00:12
        Nie wiem, kto za tym stoi i wcale bym się nie zdziwił, gdyby motorem napędowym tej akcji był rzeczywiście PiS nie popuszczający żadnej okazji do organizowania rozrób i walki o władzę. Nie mniej jednak nieustannie trwającą reformę w oświacie trwająca od roku 1989 oceniam bardzo negatywnie. I wcale nie chodzi mi o formalne utrzymanie czy likwidację gimnazjów, bo istota problemu wcale nie na tym polega, ale na ciągłej radosnej twórczości MEN-u nie pozwalającej na jakąś programową stabilizację sytuacji w oświacie. Osobiście uważam, że sytuacją oświaty od roku 1989 powinien zająć się poważnie NIK. Obecny szef tej instytucji wydaje się być jedynym poważnie traktującym swoją pracę od słynnej reorganizacji terenowych organów administracji państwowej w toku 1975. Inna sprawa, to to, czy aktualny parlament jest w stanie poza targowiskowymi pyskówkami wyciągnąć z takiej kontroli i analizy sytuacji jakieś sensowne merytorycznie wnioski.
        Sytuację oceniam w oparciu o doświadczenia kolejnych wnuków i własnych obserwacji funkcjonowania tych szkół. Czasami odnoszę wrażenie, że jest to działanie celowe zmierzające do przerzucenia ciężaru utrzymywania szkół publicznych na sferę prywatną. Nie jest to najgorszy pomysł uwzględniając możliwości funkcjonowania jednych i drugich. Na dzień dzisiejszy w sensie largo jest to utopia wysmażona przez oświatowych reformatołów z za biurka bez żadnego odniesienia się do "walorów" stanu istniejącego. Sam posłał bym wnuki nawet od 5 lat, ale nie w tak dalece nie doracowanej organizacji systemu nauczania.
        • katarynka705 Re: Elbanowscy -emanacja PISowskiego elektoratu 09.11.13, 07:37
          przecież tu nie chodziło o 6 latków ,tylko o wywrócenie oświaty w Polsce do góry nogami .
          • tanebo Re: Elbanowscy -emanacja PISowskiego elektoratu 09.11.13, 07:48
            Tu chodziło o coś więcej. O część społeczeństwa która w 89' chciała wojny domowej z komunistami. Nie chodziło o to by było lepiej a o to że przegrywający ma odejść z krwawiącym nosem. Ta część społeczeństwa po prostu chce się zemścić. Obojętnie na kim. Zemścić za to że jej nie wyszło w życiu.
            • katarynka705 Re: Elbanowscy -emanacja PISowskiego elektoratu 09.11.13, 08:05
              dlatego od samego początku popierałam te opinie ,że lustracja i dekomunizacja zostały wprowadzone na zasadzie rewanżu za swoje nieudacznictwo .
              Lata 1980-1989 to było eldorado dla krzykaczy i warchołów .
              Kiedy jednak opary wojenne opadły ,a oby się bez krwi jak w Rumunii ,to solidaruchom zaczęło to bardzo uwierać .
              Bo teraz należało pokazać ,że się coś potrafi ,a z tym to już problem.
              Jak więc problem rozwiązać ? jeśli nie można komuś dorównać wiedzą , wykształceniem czy zwykłą kulturą osobistą ? po to więc uderzono w lustrowanie ,by tych lepszych zrzucić na rzecz życiowych nieudaczników .
              I to się im udało.
              Ilu ludzi zniszczono ?" a ilu partaczy i głąbów życiowych dzięki temu awansowało .
      • pan.nikt Twija głiupota nie zna granic 09.11.13, 00:20
        ot tyle
        • pan.nikt Re: Twoja głiupota nie zna granic 09.11.13, 00:21
          Twoja głupota

sorry za literówkę
          • cronny Wpadli na niemądry pomysł, który genialnie chwycił 09.11.13, 01:59
            Czemu niemądry? Bo traktujący polskie dzieci tak, jakby były głupsze, mniej zdolnie i mniej dojrzałe od ich rówieśników w Europie i na świecie. Bo traktujący polskich pedagogów jak pozbawionych empatii nieuków pozbawionych talentów wychowawczych i osiągnięć edukacyjnych. Bo - zamiast szukania metod ulepszania współpracy - napuszczający polskich rodziców (i dziadków) na polskie władze państwowe, polską administrację oświatową i organa samorządowe
            Bo traktujący opinię publiczną jak stado baranów dających sobą manipulować.

Czemu genialnego? Bo okazało się, że można pod chwytliwym hasłem 'ratuj maluchy' zebrać milion podpisów pod petycją, tak naprawdę, w całkiem innej sprawie. Domagającą się referendum mającego na celu rozmontowanie całego systemu oświaty w Polsce.
            Całego: przedszkoli, podstawówek, gimnazjów i liceów.
            A wszyscy, łącznie z politykami i mediami do teraz myślą, że w tej aferze chodziło wyłącznie o tę - stosunkowo niewielką - grupę 6-latków, które nie idą do szkoły, bo ich rodziny sobie tego nie życzą.
            Milion podpisów - opozycja była zachwycona i liczy na to, ze to będą nowi wyborcy glosujący na te partie, które poparły wniosek o referendum w sejmie.
            Koalicja też jest zadowolona, bo z konfrontacji wyszła z niewielką, ale jednak - przewagą. A ponadto - tak broniła szkół, nauczycieli, administracji oświatowej i lokalnej przed pomówieniami i kubłami pomyj wylewanymi przez inicjatorów pomysłu i opozycyjnych partyjniaków - że teraz będzie mieć w nich bardzo opiniotwórczych sojuszników.

A sami Elbanowscy wyjda na tym podobnie jak ten, jak mu tam, no... burmistrz z Ursynowa, wiecie... no... - ten co zgolił wąsy... Kurcze, miesiąc zaledwie minął, a już nie pamiętam jak sie facet nazywa... chyba Piotr a nazwisko na Gie... albo jakoś tak. Zaraz, ale czy ja go nie mylę z Glińskim?...

• katarynka705 bUDZĄ Obrzydzenie 09.11.13, 06:58
              a jak przegrali głosowanie / słusznie / natychmiast zaczęli obrażać władze państwowe .
              B
              • bew-is Re: bUDZĄ Obrzydzenie 09.11.13, 18:11
                Ogarnij się trochę i powściągnij swój jęzor? Czyje oburzenie budzą? - głupoli i idiotów? Prezentujesz komunę w pełnej krasie. Komuniści też chcieli wychowywać cudze dzieci po swojemu, nie uznając , iż to rodzice są najlepszymi wychowawcami dla swych dzieci i wiedzą najlepiej, co jest dla nich dobre.

katarynka705 napisała:
                > a jak przegrali głosowanie / słusznie / natychmiast zaczęli obrażać władze pańs
                > twowe .
                > B
            • ladymadonna2 [...] 09.11.13, 09:58
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • samantha.1 Re: Wpadli na niemądry pomysł, który genialnie ch 09.11.13, 10:00
                ladymadonna2 napisał(a):

> przemawia przez nich typowy polski kołtun

Napisał niepolski kołtun!
                • ladymadonna2 [...] 09.11.13, 10:58
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • samantha.1 Re: Wpadli na niemądry pomysł, który genialnie ch 09.11.13, 11:28
                    ladymadonna2 napisał(a):

> żulia wychowana na RM

Nic nie poradzę ,że cię tak wychowano!
            • bew-is Re: Wpadli na niemądry pomysł, który genialnie ch 09.11.13, 18:14
              Czy Ty umiesz czytać ze zrozumieniem? Problemem nie jest fakt, ze polskie dzieci są głupsze, tylko nieodpowiednie przygotowanie szkół na przyjęcie sześciolatków?

cronny napisał:
              > Czemu niemądry? Bo traktujący polskie dzieci tak, jakby były głupsze, mniej zdo
              > lnie i mniej dojrzałe od ich rówieśników w Europie i na świecie. Bo traktujący
              > polskich pedagogów jak pozbawionych empatii nieuków pozbawionych talentów wycho
              > wawczych i osiągnięć edukacyjnych. Bo - zamiast szukania metod ulepszania współ
              > pracy - napuszczający polskich rodziców (i dziadków) na polskie władze państwow
              > e, polską administrację oświatową i organa samorządowe
              > Bo traktujący opinię publiczną jak stado baranów dających sobą manipulować.
          • katarynka705 Re: Twoja głiupota nie zna granic 09.11.13, 07:30
            z kim przestajesz ,takim sie stajesz
        • katarynka705 Re: Twija głiupota nie zna granic 09.11.13, 11:25
          wszystko podszyte fałszem
    • wiosnaludzikow Elbanowscy to perełki 09.11.13, 04:34
      Smolar dodał, że patrzy z podziwem na takich ludzi jak Elbanowscy, którzy byli organizatorami akcji "Ratuj Maluchy!". - Ja mogę nie podzielać ich poglądów, ale małżeństwo Elbanowskich to perełki - stwierdził i dodał, że "to jest przyszłość Polski."

- Mam nadzieję, że tacy ludzie nie znikną, że zajmą się czymś ważnym, pożytecznym i będą odgrywać istotną rolę w życiu politycznym, niezależnie od partii - podkreślał Smolar.
    • tanebo Smolar 09.11.13, 07:38
      Pan Smolar w TVN24 określił ich przyszłością narodu. Od razu zacząłem szukać nieruchomości w krajach ościennych...
      • katarynka705 Re: Smolar 09.11.13, 07:40
        nie daj Boże takich jak ci Elbanowscy - brr
        • tanebo Re: Smolar 09.11.13, 07:42
          Kiedyś na takich mówiło się fanatycy. Zupełny brak zrozumienia dla odmiennych racji i tupanie nóżkami. Ma być tak jak oni chcą i koniec!
          • katarynka705 Re: Smolar 09.11.13, 07:47
            swoje kolejne chamstwo pokazali na galerii .
            Nie miałam dobrego zdania o ich akcji -już to ,że posłużyli się kłamliwymi argumentami rzucając fałszywe oskarżenia wobec placówek oświatowych dyskwalifikuje ich z grona ludzi honorowych.
          • bew-is Re: Smolar 09.11.13, 18:04
            W końcu to ich dzieci, nie Twoje, katarynki, czy państwa i maja prawo je wychowywać tak, jak uważają za stosowne. Co to kuźwa, dalej mamy komunizm?

tanebo napisał:
            > Kiedyś na takich mówiło się fanatycy. Zupełny brak zrozumienia dla odmiennych r
            > acji i tupanie nóżkami. Ma być tak jak oni chcą i koniec!
      • wiosnaludzikow Re: Smolar 09.11.13, 17:22
        Odpowiadasz na:
        tanebo napisał:

> Pan Smolar w TVN24 określił ich przyszłością narodu. Od razu zacząłem szukać ni
        > eruchomości w krajach ościennych...
        No to na białorusi masz tanie.
        W zachodniej części świata a tym bardziej w USA takich akcji i stowarzyszeń znajdziesz znacznie więcej. Tak więc na Białoruś.
        • bew-is Re: Smolar 09.11.13, 18:07
          W USA bardzo często rodzice sami uczą swoje dzieci. I to bynajmniej nie z biedy, tylko dlatego, ze chcą im wpoić dobra wiedzę i wartości, jakie sami uznają

. wiosnaludzikow napisał:

> Odpowiadasz na:
          > tanebo napisał:
          >
          > > Pan Smolar w TVN24 określił ich przyszłością narodu. Od razu zacząłem szu
          > kać ni
          > > eruchomości w krajach ościennych...
          > No to na białorusi masz tanie.
          > W zachodniej części świata a tym bardziej w USA takich akcji i stowarzyszeń zna
          > jdziesz znacznie więcej. Tak więc na Białoruś.
    • ossey Re: wow...odezwal sie zascianek polactwa 09.11.13, 12:09
      edukacja w Polsce zaczyna sie juz od 3 lat....tego zasciankowe polactwo nie jest wstanie zrozumiec.
      Co to oznacza wg PO "edukacja" od 6 lat ...oznacza ze bez odpowiednich zabezpieczen dydaktycznych chca wprowdzic dziecko 6 letnie na poziom 7 latka...i to jest wlasnie glupota zasciankowego polactwa.
      Kataryno...najpierw poczytaj o psychologii rozwoju a pozniej zacznij zabierac glos inaczej ciagle pozostaniesz zasciankowym oszolomem zyjacym na obrzezach Europy.
      • spokojny.zenek Re: wow...odezwal sie zascianek polactwa 09.11.13, 14:38
        ossey napisał:

> edukacja w Polsce zaczyna sie juz od 3 lat....tego zasciankowe polactwo nie jes
        > t wstanie zrozumiec.
        > Co to oznacza wg PO "edukacja" od 6 lat ...oznacza ze bez odpowiednich zabezpie
        > czen dydaktycznych chca wprowdzic dziecko 6 letnie na poziom 7 latka...

Podstawa programowa dla klas 1-3 JUŻ jest obsunięta o jedną klasę więc nie kłam, z łaski swojej.
        • m.c.hrabia Re: wow...odezwal sie zascianek polactwa 09.11.13, 17:02
          chca wprowdzic dziecko 6 letnie na poziom 7 latka...
          a z łaski swej możesz wytłumaczyć co ci hula w tej pustej łepetynie , chociaż nie ,pusta to pusta.
          • zgred-zisko Re: wow...odezwal sie zascianek polactwa 09.11.13, 17:08
            Widocznie nie zauważył, że takie wynalazki jak komputery, komórki i telewizja, już przesunęły 6-latka co najmniej o jeden rok (jeśli nie więcej).
      • zgred-zisko Re: wow...odezwal sie zascianek polactwa 09.11.13, 16:56
        > Co to oznacza wg PO "edukacja" od 6 lat ...oznacza ze bez odpowiednich zabezpie
        > czen dydaktycznych chca wprowdzic dziecko 6 letnie na poziom 7 latka.

To straszne! Właśnie kilka dni temu przeczytałem, że w niektórych szkołach brakuje tak podstawowych zabezpieczeń dydaktycznych, jak dywany, na których mogłyby siedzieć!!!
        W pale się nie mieści. Przecież powszechnie wiadomo, że wiedzę chłonie się tyłkiem!
        • icek.goldberg Wielcy komentatorzy 09.11.13, 17:34

Kazde wydarzenie w Polsce musi skomentować WIELKI KOMENTATOR. Jak nie Smolar
          , to Bielecki(Czesław), Śpiewak, Bauman, Hartman, Dorn, albo inny przedstawiciel narodu wybranego.
    • etta2 Re: Elbanowscy -emanacja PISowskiego elektoratu 09.11.13, 18:38
      Masz rację, ta hucpa to dzieło pisdactwa (i wszystkie kolejne dzisiejsze). Cóż, oni potrafią jedynie robić awantury, drzeć dzioby i myślą, że to sposoby na dorwanie się do koryta. Jak dotąd - nie udaje się im i mam nadzieję, że się nie uda.
      • katarynka705 Elbanowscy - żenada 10.11.13, 07:07
        cała prawdziwa gęba Elbanowskich wyszła na galerii sejmowej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka