Dodaj do ulubionych

Bohaterska obrona squot

11.11.13, 19:35
W telewizji powiedzieli, że rozwydrzone bandy przez pół godziny atakowały członków squot.
I było tak pięknie i jedna pani powiedziała, że nienawidzi tej agresji...
No i dziennikarz powiedział, że są nagrania jak ze squot lecą butelki i kamienie.
No i temat się skończył....
Obserwuj wątek
    • zbysio45 Bohaterska obrona squot a co to jest squot ? 11.11.13, 20:04
      Normalni ludzie z prowincji nie wiedza co to jest PRZYCHODNIA SQUOT ? i dlaczego obrzuca manifestantow cegłami ?
      • tlss Re: Bohaterska obrona squot a co to jest squot ? 11.11.13, 20:09
        to takie miejsce gdzie bez zgody właściciela zamieszkują postępowe siły
        • simera16 Re: Bohaterska obrona squot a co to jest squot ? 11.11.13, 20:12
          tlss napisała:

> to takie miejsce gdzie bez zgody właściciela zamieszkują postępowe siły
          >
          A jeszcze bardziej postępowe z kominiarkami na mordach "w odwiedziny" przychodzą. Odwiedziny i atmosfera sa tak gorące, że samochody samospalenia doświadczają... Faszole yebani!
          • wkkr Jedni drugich warci 12.11.13, 09:56
            Nie dalej jak kilka dni temu lewactwo zamieszkujące nielegalnie kamienicę zaatakowało śmierdzącym płynem w czasie rozprawy sędzie.
            Dla mnie nie ważne czy przemoc ma mordę czerwoną czy brunatną. Jeden syf.
            • simera16 Re: Jedni drugich warci 12.11.13, 10:30
              wkkr napisał:

> Nie dalej jak kilka dni temu lewactwo zamieszkujące nielegalnie kamienicę zaata
              > kowało śmierdzącym płynem w czasie rozprawy sędzie.

> Dla mnie nie ważne czy przemoc ma mordę czerwoną czy brunatną. Jeden syf.
              .
              I to ma usprwiedliwiać niby co?
    • zayka_nr1 Re: Bohaterska obrona squot 11.11.13, 20:14
      napewno materał genetyczny zebrany z butelek i cegieł beda badac przez kilka lat a poźniej cichcem wstawią do MŻP jako eksponat martyrologiczny
      • sclavus Re: Bohaterska obrona squot 11.11.13, 20:17
        ... będziesz na poczesnym miejscu...
        Z właściwym podpisem pod!!
      • simera16 Re: Bohaterska obrona squot 11.11.13, 20:21
        zayka_nr1 napisała:

> napewno materał genetyczny zebrany z butelek i cegieł beda badac przez kilka la
        > t a poźniej cichcem wstawią do MŻP jako eksponat martyrologiczny
        >
        Masz dobry powód do drwin...tym bardziej, ze w budynku tym były kobiety i dzieci. Niezły z ciebie byłby onegdaj materiał na kapo.
    • sclavus Re: Bohaterska obrona squot 11.11.13, 20:25
      Ciekawe, że się nie zastanowiłaś, po jaką cholerę ta "zdrowa część patriotycznej młodzieży" pod ten squat podeszła???
      ... też jesteś z tych genetycznych patrIDiotów???
      PeeS - tak się też zastanawiam, czy ta "zdrowa część patriotycznej młodzieży", szła pod ten squat z imieniem boga na ustach???
      squAt, patrIDiotko a nie squOt :D:D:D
      • simera16 Re: Bohaterska obrona squot 11.11.13, 20:27
        sclavus napisał:

> Ciekawe, że się nie zastanowiłaś, po jaką cholerę ta "zdrowa część patriotyc
        > znej młodzieży"
        pod ten squat podeszła???
        > ... też jesteś z tych genetycznych patrIDiotów???
        > PeeS - tak się też zastanawiam, czy ta "zdrowa część patriotycznej młodzieży
        > "
        , szła pod ten squat z imieniem boga na ustach???
        > ***
        > squAt, patrIDiotko a nie squOt :D:D:D
        >
        Ust nie było widać, bo to skromni ludkowie i mordy zakryte mieli...
    • samantha.1 Re: Bohaterska obrona squot 11.11.13, 20:39
      tlss napisała:

> W telewizji powiedzieli, że rozwydrzone bandy przez pół godziny atakowały człon
      > ków squot.
      > I było tak pięknie i jedna pani powiedziała, że nienawidzi tej agresji...
      > No i dziennikarz powiedział, że są nagrania jak ze squot lecą butelki i kamieni
      > e.
      > No i temat się skończył....

Osobiście to widziałam ,jak ta banda obrzucała z dachu spokojnie maszerujących!!
      • ploniekocica Re: Bohaterska obrona squot 11.11.13, 20:42
        100 metrów ta banda rzucała i to pod kątem ? To osobiście widziałaś? To jacyś mistrzowie rzucania byli. Na olimpiadę z nimi.

Byłaś kiedyś Samantho w Warszawie???
      • simera16 Re: Bohaterska obrona squot 11.11.13, 20:47
        samantha.1 napisała:

> tlss napisała:
        >
        > > W telewizji powiedzieli, że rozwydrzone bandy przez pół godziny atakowały
        > człon
        > > ków squot.
        > > I było tak pięknie i jedna pani powiedziała, że nienawidzi tej agresji...
        > > No i dziennikarz powiedział, że są nagrania jak ze squot lecą butelki i k
        > amieni
        > > e.
        > > No i temat się skończył....
        >
        > Osobiście to widziałam ,jak ta banda obrzucała z dachu spokojnie maszerujących!
        > !
        >
        Spokojnie to oni sobie mogli maszerować po wyznaczonej trasie marszu, a nie niczym stado hien po całej Warszawie bandyckie harce uprawiać...A swoją drogą ciekawe z jakiej pozycji to obserwowałaś; zza otworów na oczy kominiarki, czy firanek?
        • a74-7 Re: Bohaterska obrona squot 11.11.13, 21:23
          simera,juz pisalam kiedys ze na mojej 50ce widac nawet parchy na pysku phremiera ,
          porecze za fakt ze maszerowali spokojnie. To parchy lecialy za marszem i psuly atmosphere :-).
          • simera16 Re: Bohaterska obrona squot 11.11.13, 21:39
            a74-7 napisał:

> simera,juz pisalam kiedys ze na mojej 50ce widac nawet parchy na pysku phremier
            > a ,
            > porecze za fakt ze maszerowali spokojnie. To parchy lecialy za marszem i psul
            > y atmosphere :-).
            >
            To nie byłeś na miejscu? Mnie czyniłeś zarzut, ze przy klawiaturze cały dzień jestem, a ty mi tu piszesz, że "na mojej 50ce widac "...a mnie się wydaje że nie "na 50ce", a po 50ce... i to nie jednej.
            • a74-7 Re: Bohaterska obrona squot 11.11.13, 21:56
              na 50 ce w inczach , nie w latach ,to juz dyskutowalismy kiedys:-)
              Ale nie odniosles sie do :
              "Jak mozliwe jest w najdrozszym centrum warsiawki miejsce na squot???
              Kto popieral ten squot ?
              W innych dzielnicach rodziny z dziecmi za nieplacenie podatku wyrzucane sa na bruk?
              Tlumaczta HGW, przypadek , czy planowana akcja ? "
              • simera16 Re: Bohaterska obrona squot 12.11.13, 10:29
                a74-7 napisał:

> na 50 ce w inczach , nie w latach ,to juz dyskutowalismy kiedys:-)
                > Ale nie odniosles sie do :
                > "Jak mozliwe jest w najdrozszym centrum warsiawki miejsce na squot???
                > Kto popieral ten squot ?
                > W innych dzielnicach rodziny z dziecmi za nieplacenie podatku wyrzucane sa na
                > bruk?
                > Tlumaczta HGW, przypadek , czy planowana akcja ? "
                >
                A co ma lokalizacja do bandytyzmu, to ma być usprawiedliwienie tego motłochu?
                ps
                tez nie odpowiedziałeś, czy byłeś na miejscu, czy przy komputerze...Mnie zarzucałes, że dupy sprzed monitora nie ruszam by patriotycznie się udzielać, a ty?
        • wkkr Nawet w relacjach TV 12.11.13, 10:03
          było widać zamaskowanych osobników atakujących Marsz Niepodległości a właściwie służby go ochraniające. To właśnie na tych "postępowców walczących z faszyzmem" w pewnym momencie poszła szarża policji.
          ===
          Nie mam zamiaru usprawiedliwiać kiboli (bo to głównie kibole rozrabiali) ale stanowczo sprzeciwiam się przemilczaniu dokonań lewactwa.
          Czy się komuś podoba czy nie ale w ramach demokracji jest miejsce na legalne marsze ruchów narodowych tak jak jest miejsce na parady równości.
          Mnie mdli od jednego i drugiego ale uważam że ludzie mają prawo w ten sposób wyrażać swoje poglądy.
          • simera16 Re: Nawet w relacjach TV 12.11.13, 10:31
            wkkr napisał:

> było widać zamaskowanych osobników atakujących Marsz Niepodległości a właściwie
            > służby go ochraniające. To właśnie na tych "postępowców walczących z faszyzmem
            > " w pewnym momencie poszła szarża policji.
            > ===
            > Nie mam zamiaru usprawiedliwiać kiboli (bo to głównie kibole rozrabiali) ale st
            > anowczo sprzeciwiam się przemilczaniu dokonań lewactwa.
            > Czy się komuś podoba czy nie ale w ramach demokracji jest miejsce na legalne ma
            > rsze ruchów narodowych tak jak jest miejsce na parady równości.
            > Mnie mdli od jednego i drugiego ale uważam że ludzie mają prawo w ten sposób wy
            > rażać swoje poglądy.
            >
            Już wiesz kto był kim...
      • erte2 Re: Bohaterska obrona squot 12.11.13, 10:01
        samantha.1 napisała:
        ...Osobiście to widziałam ,jak ta banda obrzucała z dachu spokojnie maszerujących! !

No. To zupełnie tak jak w 1983. pełen południowokoreańskich bandytów samolot pasażerski podstępnie zaatakował pokojowo nastawione radzieckie myśliwce.

Oj żabciu, sowiecka propaganda w twoim wypadku procentuje do dziś...
      • volupte Re: Bohaterska obrona squot 12.11.13, 16:43
        To jacyś olimpijczycy , rzuty na dwieście metrów :-)
    • a74-7 Re: Bohaterska obrona squot 11.11.13, 20:47
      Jak mozliwe jest w najdrozszym centrum warsiawki miejsce na squot???
      Kto popieral ten squot ?
      W innych dzielnicach rodziny z dziecmi za nieplacenie podatku wyrzucane sa na bruk?
      Tlumaczta HGW, przypadek , czy planowana akcja ?
    • ponte_aronte chcesz filmu, masz film 11.11.13, 20:48
      wszystko dokładnie widać
      www.facebook.com/photo.php?v=714780201884542&set=vb.395466880537641&type=2&theater
      • a74-7 Re: chcesz filmu, masz film 11.11.13, 20:52
        pytanka nie zrozumialo ponte aronte
        • ponte_aronte a gdzie było pytanko 11.11.13, 21:07
          pierwotniaczku?
      • magdolot Re: chcesz filmu, masz film 11.11.13, 21:11
        ponte_aronte napisał:

> wszystko dokładnie widać

Dzięki za link. Widać bardzo, bardzo dokładnie.
        • simera16 Re: chcesz filmu, masz film 11.11.13, 21:14
          magdolot napisała:

> ponte_aronte napisał:
          >
          > > wszystko dokładnie widać
          >
          > Dzięki za link. Widać bardzo, bardzo dokładnie.
          >
          Jak ta swołocz obrzuca koktajlami Mołotowa budynek,gdzie są dzieci...
    • olga_w_ogrodzie Re: Bohaterska obrona squot 11.11.13, 20:53

" Około godziny 15.45 na centrum społeczne Przychodnia przypuszczono zaplanowany atak ze strony tzw. "Marszu Niepodległości". Tylko dzięki opanowaniu i zimnej krwi mieszkańców i mieszkanek budynku, udało się odeprzeć nacjonalistyczną agresję i obyło się bez ofiar, a jedynie z paroma rannymi.

Neofaszyści byli przygotowani do komentowania sprawy w mediach i natychmiast poinformowali, że to osoby przebywające na skłocie zaatakowały z dachu ich marsz kamieniami. Z przyczyn oczywistych nie było to możliwe, gdyż koniec ul. Skorupki, gdzie mieści się budynek, znajduje się w odległości ok. 200 metrów od ul. Marszałkowskiej, którą przechodził nacjonalistycznych pochód.

Jak zarejestrowano na kilku filmach, paramilitarna formacja o nazwie Straż Marszu Niepodległości, która miała zabezpieczać zgromadzenie, na wysokości ul. Skorupki rozstąpiła się, by umożliwić przejście uzbrojonej i przygotowanej na atak bojówce w sile kilkuset osób. Uczestnicy Marszu Niepodległości z racami, kamieniami i butelkami wdarli się na teren Przychodni. Narodowcy podpalili jeden samochód, zdewastowali drugi i uszkodzili budynek, próbując dostać się do nas, ale na szczęście zdołaliśmy odeprzeć atak. Udało się to tylko dzięki wartom wystawionym wcześniej na dachu (pogróżki dostawaliśmy od dawna) i szybkiej reakcji mieszańców gaszących wrzucane do środka race.

Zaznaczamy, że mimo iż mimo zgrupowań policji w odległości paruset metrów, minęło 20 minut nim służby podjęły jakąkolwiek interwencję. Gdybyśmy posłuchali zaleceń policji i zignorowali zagrożenie, skłot teraz byłby spalony.

Goebbelsowska propaganda Ruchu Narodowego tradycyjnie próbuje obrócić wydarzenie w chuligański wybryk - mimo tego, że to oficjalnie wyznaczona straż Marszu wypuściła bojówkarzy, a po ataku pozwoliła i pomogła im się ewakuować. Obecnie przygotowujemy się na kolejny napad, bądźcie czujni!

Z antyfaszystowskim pozdrowieniem,
      Kolektyw Przychodnia Skłot "
      • wkkr Ale to właśnie mieszkańcy tego przybytku 12.11.13, 10:08
        zaatakowali Marsz Niepodległości.
        A przytoczony teks przypomina mi wytwory propagandy stalinowskiej z początku lat pięćdziesiątych.
        • simera16 Re: Ale to właśnie mieszkańcy tego przybytku 12.11.13, 10:32
          wkkr napisał:

> zaatakowali Marsz Niepodległości.
          >
          ...którego trasa biegła 200 metrów od budynku...
        • ogladnapoglad Re: Ale to właśnie mieszkańcy tego przybytku 12.11.13, 23:31
          Ty swoja gebbelszczyzną przebijasz wszystko co prawicowi ekstremiści już zdążyli wypluć z swoich anemicznych zwojów mózgowych.
          No pasaran!
          Ogląd na Pogląd
    • obraza.uczuc.religijnych Znów Meksykanie chcieli zgwałcić w krzakach Polkę 12.11.13, 09:31
      to ich wina, dzieweczko.
    • mila2712 Re: Bohaterska obrona squot 12.11.13, 09:36
      Temat się nie skończył....
    • mariner4 Jestem przeciwny squotom, bo są nielegalne 12.11.13, 09:46
      Ale to nie powód, żeby faszyści je atakowali. Szkoda, że mieszkańcy squota nie rozwalili parę narodowych łbów.
      M.
      • wkkr Problem w tym, że 12.11.13, 10:05
        Atak rozpoczęli mieszkańcy tego nielegalnego przybytku.
        • mariner4 Tak jak te dzieciaki 12.11.13, 10:07
          co prowokowały księży - pedofili?
          Dobre!
          M.
          • wkkr Tego jestem pewnie 12.11.13, 10:10
            Atak rozpoczęli lewacy. Zaatakowali ochronę marszu.
            Potem oczywiście kibole wzięli sprawy w swoje ręce co jest równie naganne.
            PS
            A twój wyjazd z pedofilą kompromituje ciebie.
            • mila2712 Re: Tego jestem pewnie 12.11.13, 10:14
              Udowodnij to!
            • mariner4 O ile wiem ten squat jest 12.11.13, 10:34
              dosyć daleko od trasy przemarszu i trzeba by Majewskiego, żeby czymś dorzucić.
              Prawicowe bydło ich nienawidzi, jak zresztą wszystkich z wyjątkiem siebie. Porównanie ich do księży pedofilów jest o tyle trafne, że podobnie jak oni zwala się winę na ofiary.
              Myślę, że dobrze by było, gdyby jakiś narodowiec dobrze Ci skórę przetrzepał.
              Te drzewka co je łamali, tez ich sprowokowały?
              A może Bóg tak chciał?
              M
        • mila2712 Re: Problem w tym, że 12.11.13, 10:10
          Jesteś pewien użytkowniku ?

I co z tego że nielegalny....
          To subkultura.
          • wkkr Re: Problem w tym, że 12.11.13, 10:19
            mila2712 napisała:

> Jesteś pewien użytkowniku ?
            =====================
            Wiem to z relacji świadków.
            =====================
            > I co z tego że nielegalny....
            > To subkultura.
            =====================
            A to subkultura ma immunitet??? A może taki sam immunitet dać kibolom? Jak równość to równość!
            PS
            Żal dupę ściska gdy czyta się taką argumentacje jak twoja.
            Tego kto nielegalnie zajmuje cudza własność powinno się na wniosek właściciela usuwać z pełną bezwzględnością. A ta lewacka hołota korzysta z tego, że właścicielem jest miasto.
            Ciekawe, że nikt nie pociągnie do odpowiedzialności służbowej zarządce tej nieruchomości za skrajną niegospodarność. Przecież wynajęcie takiego lokalu na wolnym rynku przyniosło by miastu spore dochody.
            Tak to jest bezmyślny lemingu, skoro "subkultura" bierze lokal za darmo, to miasto ma na tym wymierną stratę.
            Naprawdę nie ma "darmowych obiadów".
            • mila2712 Re: Problem w tym, że 12.11.13, 10:31
              I na tym kończymy.

Nie rozumiesz na czym polega dyskusja.

Miernoto!
          • mariner4 A ta "subkultura" pytała właściciela 12.11.13, 10:37
            posesji o pozwolenie zamieszkania?
            No no niech ta "subkultura" wlezie do Twojego mieszkania! Tylko przygotuj barek. Nie będą siedzieć o suchym pysku.
            M.
            • mila2712 Re: A ta "subkultura" pytała właściciela 12.11.13, 10:52
              Pohamuj swoją agresję Marinerze.

Meritum sprawy nie jest to czy ktoś zajął budynek legalnie czy nie, tylko to kto, kogo atakował i w imię czego.

Zło powraca!
              • mariner4 Co było do przeczytania w moim 12.11.13, 11:06
                pierwszym poście w tej sprawie.
                Dla mnie prawo własności jest święte. Jest fundamentem cywilizacji europejskiej.
                M.
                • hummer Re: Co było do przeczytania w moim 12.11.13, 11:39
                  mariner4 napisał:

> pierwszym poście w tej sprawie.
                  > Dla mnie prawo własności jest święte. Jest fundamentem cywilizacji europejskiej

Udanie stosują je czyściciele poznańscy.
                  Fundamentem naszej cywilizacji jest prawo do życia. Prawo własność jest prawem zwierząt prymitywnych.
                  Wilki już takie nie są.
                  Weźmy watahę wilków. Ma prawo własności do terenu i będzie go broniła na śmierć i życie. Ale toleruje inną watahę na terytorium przejściowym. Jeśli obca wataha ściga zdobycz i wkroczy na teren innej watahy, to wilki nie biorą się za łby, tylko przymykają oko.
                  Prawo do życia nawet u wilków jest ponad prawem własności.
                  A ponoć człowiek jest rozumniejszy od psa, dzikiego psa :)
                  • mariner4 To co piszecsz to jest czysty Marksizm. 12.11.13, 12:08
                    Ja nie mówię o nadużyciach prawa.
                    To dzięki prawu własności nasz świat się rozwijał. To dlatego, że dzieci przejmowały majątek po rodzicach i zostawiały go swoim dzieciom powiększony następował rozwój. Ta pewność powodowała zasadę, że lepiej wolniej, uczciwiej i pewniej. Brak tej pewności powoduje patologię typu szybko dużo i uciekać! I tym różnią się stare firmy, działające od pokoleń od młodych wilków.
                    Komuniści to prawo zakwestionowali i to nas obciążą do dzisiaj.
                    M.
                    • hummer Pewny jesteś? 12.11.13, 12:51
                      mariner4 napisał:

> Ja nie mówię o nadużyciach prawa.
                      > To dzięki prawu własności nasz świat się rozwijał. To dlatego, że dzieci przejm
                      > owały majątek po rodzicach i zostawiały go swoim dzieciom powiększony następowa
                      > ł rozwój. Ta pewność powodowała zasadę, że lepiej wolniej, uczciwiej i pewniej.
                      > Brak tej pewności powoduje patologię typu szybko dużo i uciekać! I tym różnią
                      > się stare firmy, działające od pokoleń od młodych wilków.
                      > Komuniści to prawo zakwestionowali i to nas obciążą do dzisiaj.

Wilki mają terytoria na własność. Inne wilki tolerują tylko w przypadku, gdy ofierze udało się ujść na ich terytorium. Młode wilczki, jeśli nie akceptują tego stanu rzeczy są zagryzane przez basiorów. To naprawdę mądre zwierzęta. O Marksie nie słyszały.
                    • hummer Masz ładny garnitur 12.11.13, 13:26
                      Idziesz ulicą i widzisz zakrwawioną osobę. Twój garnitur (twoja własność) leży niżej niż ratowanie owej osoby.
                      • mariner4 Nie. Mówisz bzdury! 12.11.13, 13:57
                        Ale to jest moja wola i ja mam prawo dysponować moim garniturem.
                        Tego nie da się zadekretować prawem.
                        M.
                        • mila2712 Re: Nie. Mówisz bzdury! 12.11.13, 14:00
                          Da Marinerze....masz obowiązek udzielić pomocy.
                          • mariner4 Nie bezwarunkowo. 12.11.13, 14:03
                            Tylko jeżeli sam nie poniosę szkody. Nie ma obowiązku ryzyka.
                            M.
                            • mila2712 Re: Nie bezwarunkowo. 12.11.13, 14:08
                              Co to znaczy nie bezwarunkowo ? Podaj przykład....

Jeśli będzie poszkodowany człowiek i trzeba będzie wykonać akcę usta-usta będziesz się zastanawiał czy aby on Cię nie zarazi ?

Za nieudzielenie pomocy grozi odpowiedzialnośc karna.
                              • mariner4 Nie, Jeżeli np udzielenie pomocy wiąże 12.11.13, 14:18
                                się z ryzykiem na przykład utraty życia. Powiedzmy widzisz, że ktoś się topi, a Ty słabo pływasz.
                                Albo (Twój przykład) Wiesz, że ten człowiek jest nosicielem HIV. Nawet nie moa obowiązku ratowania kiedy ryzykujesz po prostu guzem. Żaden KK nie wymaga bohaterstwa.
                                M.
                                • mila2712 Re: Nie, Jeżeli np udzielenie pomocy wiąże 12.11.13, 14:24
                                  To sprawa sumienia nie KK.
                                  Miałam przypadek na studiach. Dziewczyna uderzyła głowa o ścianę. Polała się krew. Pomogłam. Nie myslałam o HIV, nawet przez moment. To był odruch.

Tu juz podajesz skrajne przykłady....równie dobrze mozemy mówic o wejściu do płonącego budynku, który lada chwila może runąć.

Gdyby to było zakrwawione dziecko ?
                                  • mariner4 Ja nie mówię, co ja bym zrobił 12.11.13, 15:33
                                    Ja mówię, że obowiązek ratowania innych nie jest bezwarunkowe.
                                    M.
                                    • hummer Re: Ja nie mówię, co ja bym zrobił 12.11.13, 19:00
                                      mariner4 napisał:

> Ja mówię, że obowiązek ratowania innych nie jest bezwarunkowe.

Jest jeden warunek zwalniający - zagrożenie dla życia innych.
                                      Nie ma nic o majątku.
                                    • mila2712 Re: Ja nie mówię, co ja bym zrobił 12.11.13, 19:03
                                      Jest bezwarunkowe. Nie pomożesz - odpowiadasz.
                                      • mariner4 Żądne prawo nie zmusza mnie do 13.11.13, 07:51
                                        narażania zdrowia lub życia.
                                        M.
                                        • mila2712 Re: Żądne prawo nie zmusza mnie do 13.11.13, 09:33
                                          Oczywiście, że nie. To kwestia sumenia.
                                          • mariner4 Żadnego tam sumienia 13.11.13, 10:22
                                            Od przeciętnego człowieka można wymagać przyzwoitości, ale nie bohaterstwa.
                                            Bohaterstwo jest udziałem nielicznych.
                                            M.
                                            • mila2712 Re: Żadnego tam sumienia 13.11.13, 10:26
                                              Zgoda. To tylko teoretyzowanie....
                                              Nigdy nie wiesz co przyniesie kolejny dzień, jakich wyborów dokonasz i czy nie bedą one bohaterskie.
                        • hummer Re: Nie. Mówisz bzdury! 12.11.13, 14:29
                          mariner4 napisał:

> Ale to jest moja wola i ja mam prawo dysponować moim garniturem.
                          > Tego nie da się zadekretować prawem.

Ta. Obyś nie miał sposobności dołączyć do Ikonowicza.

art. 162
                          § 1. Kto człowiekowi znajdującemu się w położeniu grożącym bezpośrednim niebezpieczeństwem utraty życia albo ciężkiego uszczerbku na zdrowiu nie udziela pomocy, mogąc jej udzielić bez narażenia siebie lub innej osoby na niebezpieczeństwo utraty życia albo ciężkiego uszczerbku na zdrowiu,

podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

O garniturach Marinera nie ma tam nic. :)
                          • mariner4 Cytujesz artykuł, który znam i 12.11.13, 16:13
                            popieram. W czym problem? Czy to ja pisałem o garniturze?
                            M.

• hummer Re: Cytujesz artykuł, który znam i 12.11.13, 17:11
                              mariner4 napisał:

> popieram. W czym problem? Czy to ja pisałem o garniturze?

Zamiast garnituru może być samochód. Przepis działa podobnie. A przecież Twój samochód, to Twoja twierdza. Własna twierdza.
                • mila2712 Re: Co było do przeczytania w moim 12.11.13, 11:47
                  Przecież oni nie zajeli tego budynku siłą. Widocznie sprawa własności jest nieuregulowana.
                  • mariner4 Jeżeli sie dogadali, to nie ma sprawy. 12.11.13, 12:10
                    Ale i tak jestem przeciwko zaatakowaniu ich. Gdyby tam byli nielegalnie, to od tego jest policja.
                    M.
                    • mila2712 Re: Jeżeli sie dogadali, to nie ma sprawy. 12.11.13, 13:02
                      Tam nikt się nie dogaduje. Młodzi ludzie sprawdzają pustostany i zajmują je.
                      Korzystają na tym, że budynek stoi latami pusty bo np właściciele tocza sprawy w sądzie o spadek...
                      Policja miała bronić ich przed atakiem chuliganów. To przede wszystkim.
                      • mariner4 Będę się spierał. 12.11.13, 14:02
                        Jak by zajęli moje, bez pytania, to nie było by takich środków, których bym nie zastosował, żeby ich wyrzucić na zbity pysk.
                        Gdyby mnie jednak grzecznie spytali, to może bym się zgodził, pod warunkiem, że opuścili by dom natychmiast, gdybym miał jakieś zamiary inwestycyjne, na przykład. Z odpowiednim prawnym zabezpieczeniem.
                        PRL trzyma się mocno!
                        M.
                        • ploniekocica Re: Będę się spierał. 12.11.13, 14:17
                          Masz pod spodem wyjaśnienie sprawy akurat tych squotów.
                        • mila2712 Re: Będę się spierał. 12.11.13, 14:26
                          Myslę, że byłoby coś co mogłoby Cię powstrzymać .....odpowiedzialność karna.
                          Wiesz ilu ludzi próbowało kulturalnie załatwić takie sprawy ?

PRL nie ma tu nic do rzeczy.
                          • mariner4 Ja mówię o środkach prawnych 12.11.13, 15:35
                            To jest oczywiste.
                            Ale tego samego oczekuję od innych.
                            M.
                    • ploniekocica Re: Jeżeli sie dogadali, to nie ma sprawy. 12.11.13, 13:48
                      warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,14936295,Dlaczego_bojowkarze_zaatakowali_squat__Przychodnia_.html#TRLokWarsTxt
        • ponte_aronte jak rozpoczęli? 12.11.13, 10:13
          marsz szedł 200 m od nich, ale przecież naziole są z definicji niewinni, prawda?
          • ploniekocica Re: jak rozpoczęli? 12.11.13, 10:32
            Tu widać dokładnie jak lewacy atakują niewinny marsz :( Po prostu tłum lewaków napadł na biednych prawicowców w liczbie trzech.
            www.facebook.com/photo.php?v=714780201884542&set=vb.395466880537641&type=3&theater
        • simera16 Re: Problem w tym, że 12.11.13, 10:38
          wkkr napisał:

> Atak rozpoczęli mieszkańcy tego nielegalnego przybytku.
          >
          ...strzelając z moździerzy umieszczonych na dachu do oddalonego o 200 metrów od budynku "Marszu Niepodległości"...
        • hummer Było inaczej 12.11.13, 10:46
          wkkr napisał:

forum.gazeta.pl/forum/w,28,147989015,147989015,film_z_poczatku_napadu_na_squat.html
          Uwaga. Film drastyczny.
          • mila2712 Re: Było inaczej 12.11.13, 10:52
            To troll
            coś tam bełkocze. Nie uwierzy.
            • hummer Re: Było inaczej 12.11.13, 11:32
              mila2712 napisała:

> To troll
              > coś tam bełkocze. Nie uwierzy.

Troll nie troll ale wkurzają mnie gadki typu, kobieta sama się zgwałciła, dziecko uwiodło arcybiskupa, ktoś się sam pobił itd.
              • mila2712 Re: Było inaczej 12.11.13, 11:50
                To z jego strony prowokacja. Od razu widać jakie ma poglądy.
                Jest głuchy na argumenty. Niektórzy tak mają.

Mnie obrzucił obelgą i na tym rozmowa się zakończyła.
        • zgred-zisko Re: Problem w tym, że 12.11.13, 11:06
          Łżesz. Trasa żadnej manifestacji nie przebiegała obok.
        • mietowe_loczki Re: Problem w tym, że 12.11.13, 22:25
          wkkr napisał:

Problem w tym, że nie potrafisz tego udowodnić.
    • l_zaraza_l Re: Bohaterska obrona squot 12.11.13, 12:31
      Tak, tak. I ta agresywna tęcza, która chciała wydupcyć prawdziwych. I te wściekle atakujące młode drzewka, które wyrywały się do ataku wraz z mającymi chronić biednych prawdziwych ogrodzeniami.
    • mietowe_loczki Re: Bohaterska obrona squot 12.11.13, 14:47
      > No i dziennikarz powiedział, że są nagrania jak ze squot lecą butelki i kamieni
      > e.
      > No i temat się skończył....

To bardzo dziwne, że się skończył. Którego to prawicowca zdziwiło, że osoby atakowane broniły się? Którego prawicowca na forum to dziwi?
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Bohaterska obrona squot 12.11.13, 15:26
        Jakoś gdy prawdziwi patrioci na plaży w Gdyni bronili się przed gwałcącymi ich brudasami z Meksyku to nikt nie narzekał na prawo do obrony.
        • mietowe_loczki Re: Bohaterska obrona squot 12.11.13, 15:30
          Przecież brudasy chciały zgwałcić niebieskooką jasnowłosą Polkę, a nie patriotów.
          • obraza.uczuc.religijnych Re: Bohaterska obrona squot 13.11.13, 08:30
            Brudasy to pedały więc chciały zgwałcić patryjotów.
            • mietowe_loczki Re: Bohaterska obrona squot 13.11.13, 11:27
              A to przepraszam.
    • mietowe_loczki "prawicowcy", przekonaliście mnie w sprawie 12.11.13, 15:34
      wolnego dostępu do broni. W końcu dotarł do mnie argument, że obywatele powinni mieć pozwolenie na broń i prawo jego użycia w przypadku bezpośredniego zagrożenia życia. Gdyby skłotersi mogli się wczoraj bronić sami, nie dyskutowalibyśmy w tym momencie nad nieudolnością policji, prawda?
      • bew-is Re: "prawicowcy", przekonaliście mnie w sprawie 12.11.13, 16:39
        Ale jednak i bez broni te "niewinne aniołki" jakoś sobie poradziły. Prawda?

mietowe_loczki napisała:
        > wolnego dostępu do broni. W końcu dotarł do mnie argument, że obywatele powinni
        > mieć pozwolenie na broń i prawo jego użycia w przypadku bezpośredniego zagroże
        > nia życia. Gdyby skłotersi mogli się wczoraj bronić sami, nie dyskutowalibyśmy
        > w tym momencie nad nieudolnością policji, prawda?
        • zgred-zisko Re: "prawicowcy", przekonaliście mnie w sprawie 12.11.13, 17:02
          Poradzili sobie, ale słabo. Ja na ich miejscu użyłbym rozpylacza i butaprenu. Mogli by sobie młodzieniaszkowi ponosić swoje kominiarki nieco dłużej.
          • mietowe_loczki Re: "prawicowcy", przekonaliście mnie w sprawie 12.11.13, 22:24
            I jaka oszczędność na kominiarkach na przyszły rok. Dziwię się, że nie wpadli na oczywisty sposób podłączenia do kranu węża ogrodowego i polewania trzody zimną wodą.
    • volupte Re: Bohaterska obrona squot 12.11.13, 16:41
      Kamienie były odrzucane , o niby skad tam. A butelki to po mleku dla dzieci.
    • wiosnaludzikow to kompromitacja państwa 13.11.13, 08:00
      To kompromitacja państwa, że jacyś obywatele w centrum stolicy państwa muszą bronić się kamieniami , barykadować dzwi gdy na ulicach są tysiące policjantów.
      Sienkiewicza należy zawrócić z Wyszkowa i zdymisjonować nieudacznika.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka