Dodaj do ulubionych

Bravo Radom!

IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.04, 12:25
Absurd jakiś.
Trzeba dać poczuć życie innym.
Nie chadzam w niedzielę po zakupy.
z pozdrowieniami dla reszty kraju;)
Obserwuj wątek
    • tsubaki Re: Bravo Radom! 10.08.04, 12:56
      no brawo brawo dzieki temu bedzie wiecej bezrobotnych. Nic tylko rece sie
      składaja do oklasków. Pomysl dziewko kiedy człowiek ma robic zakupy jak pracuje
      od rana do wieczora i tylko niedziele wolne ??
      • Gość: Lila Re: Bravo Radom! IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.04, 13:37
        Pomysl niedziewko kiedy człowiek ma odpocząć od życia jak pracuje
        >
        > od rana do wieczora i nawet w niedziele ??
      • Gość: Lila Re: Bravo Radom! IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.04, 13:41
        a tak juz poważniej- wzrost bezrobocia z powodu niepracujących niedziel???
        Kolejny absurd.
        • Gość: pablo Re: Bravo Radom! IP: 213.241.75.* 10.08.04, 13:53
          a słyszałas jak sie wypowiadał dyrektor hipermarketu?? Ze beda zwolnienia z
          pracy. Czy to nie jest zasilenie grona bezrobotnych ??
          • Gość: Lila Re: Bravo Radom! IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.04, 14:58
            ...i bardzo dobrze. w końcu powinno zacząć sie rozwiązywać problemy nie-
            półśrodkami.
            • Gość: pablo Re: Bravo Radom! IP: 213.241.75.* 10.08.04, 15:03
              pozytywne myslenie zycze powodzenia w przyszłosci. Postaw sie na miejscu tych
              ludzi ( choc zarabiaja grosze ale zarabiaja). Tez chciałabys stracic prace ??
              Chyba nie. Jeszcze nakaz chodzenioa do koscioła zróbcie i obowiazkowa sklade na
              kosciół.
              • Gość: Lila Re: Bravo Radom! IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.04, 15:05
                juz tylko pozytywne myślenie trzyma mnie na tym świecie ;)
                Tych co pracują pytać nie muszę, sami sie skarżą.
                Półśrodki jak na taki problem to nie rozwiązanie.
    • Gość: Mimi Re: Bravo Radom! IP: *.sympatico.ca 10.08.04, 13:05
      Gdyby nie Ursus i Radom, to byscie jedli chleb z marmeladom!
      • Gość: pablo Re: Bravo Radom! IP: 213.241.75.* 10.08.04, 13:35
        A co masz do chleba z marmeladą ?? Tak dzieki Radomiowi wogóle do wladzy dosli
        złodzieje z Solidarnosci. gdzie sa pioeniadze które CIA dawało Wałesie ?? NO
        gdzie ??
    • Gość: P.S.J. Re: Bravo Radom! IP: *.itpp.pl 10.08.04, 15:07
      Czy Bravo Radom to jakiś lokalny dodatek do gazety 'Bravo"? Tak czy owak, w
      niedziele nie dostaniecie go w kioskach :))
      • Gość: Lila Re: Bravo Radom! IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.04, 15:09
        a szkoda;)))
        • Gość: P.S.J. Re: Bravo Radom! IP: *.itpp.pl 10.08.04, 15:15
          Szkoda? sama sobie zaprzeczasz - gdyby sie go dalo kupic w niedziele, to
          znaczy, ze sklepy bylyby pootwierane. a to klociloby sie z twoim
          hurraoptymistycznym tonem wolnosci dla wszystkich.
          • Gość: Lila Re: Bravo Radom! IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.04, 20:18
            to trzeba mówić : "to był żart"??;)
    • nowy.oszolom.z.r.maryja Re: Bravo Radom! 10.08.04, 15:29
      pracownik marketu też ma prawo odpocząć po całotygodniowej harówie!
      • Gość: marynat Oszołom, to komuna zwalczała handel i wolny rynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 01:14
        To za PRL-u, kiedy i tak wszystkiego brakowało, sklepy nie były dla klientów,
        tylko dla personelu. Klient - jeśli miał pieniadze i kartki - miał prawo
        ustawić się w niedziele w kolejce - żeby w poniedziałek coś kupić. A kierowali
        nimi urzędnicy. Mieli pensje niezależne od obrotu, prawo do przerwy
        śniadaniowej i obiadowej. No i oczywiście - poza jakimiś kioskami "dyżurnymi" -
        w niedziele i święta wszystko było zamknięte. A sklepy mięsne były zamkniete
        też w poniedziałki, które były urzędowo "dniami bezmięsnymi".
        Ograniczenie handlu o jeden dzień w tygodniu - to jest zmniejszenie
        liczby "roboczogodzin" i obrotu o 15%. W handlu spożywczym - jeszcze bardziej.
        Mniej godzin - mniej personelu (praktycznie - można zwolnić co 7 pracownika).
        Mniej godzin - mniejszy zysk (bo koszty stałe, takie jak czynsz, ogrzewanie
        pomieszczeń zimą i chłodzenie latem, chłodzenie towaru, amortyzacja środków
        trwałych i urzadeń - to wszystko pozostaje bez zmian). Mniejszy zysk - to
        niższe płace. W skali kraju - spowolnienie obrotów w gospodarce, zahamowany
        wzrost stopy życiowej. Porównania z krajami zachodnimi, gdzie niedziele są dziś
        niehandlowe jest bez sensu - gdyż porównywać się trzeba z sytuacją, jaka w nich
        była wówczas, kiedy standard życia i wydajność pracy były na takim poziomie jak
        u nas obecnie. Czyli 50 lat temu. Wtedy oni zasuwali świątek-piatek na trzy
        zmiany. Jak sobie zrobimy ekstra 50 dni wolnych w roku, to zawsze będziemy
        klepać biedę...

nowy.oszolom.z.r.maryja napisał:

> pracownik marketu też ma prawo odpocząć po całotygodniowej harówie!

A kierowcy autobusów, to co? A maszyniści kolejowi? A pracownicy elektrowni? A
        personel w domach wczasowych, hotelach, szpitalach? A policjanci? A pracownicy
        telekomunikacji? A pracownicy wodociagów?
        Oszołom - ty masz łeb jak wszystkie zwiazki zawodowe razem wziete! Przecież oni
        wszyscy mają prawo odpocząć po całotygodniowej harówie!
        A jak pogodzić prawo pacjenta do leczenia, z prawem personelu szpitalnego do
        świetowania? O to niech się martwi Belka i jego rząd! Ty jesteś ten dobry!
        Tylko szkoda - że tak słabo kumasz ekonomię i nie myslisz o przyszłosci kraju

• nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: Oszołom, to komuna zwalczała handel i wolny r 11.08.04, 13:22
          w Niemczech sklepy w niedziele są zamknięte i nikt jakoś nie mówi ze to wymysł
          komuny czy "koscielnych"..
    • piessnasikal Bravo! Radom zowu czerwony! 10.08.04, 18:13
      Fajnie jest tak, jak socjalizm nie ginie. Zawsze znajda sie ci, ktorzy wiedza
      lepiej i beda zakazywac blizniemu tego czy owego...
      Wydawalo sie, ze to juz przerabialismy przez kilkadziesiat lat, ale jak widac
      ciagoty do kontroli nad obywatelem pozostaly.
      • Gość: Lila Re: Bravo! Radom zowu czerwony! IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.04, 20:20
        ty chyba nie wiesz, czym jest demokracja
        • piessnasikal Albo zakazy albo demokracja. 11.08.04, 14:23
          Gość portalu: Lila napisał(a):

> ty chyba nie wiesz, czym jest demokracja
          • Gość: Lila Re: Albo zakazy albo demokracja. IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.04, 15:22
            b z d u r a
      • Gość: Lila Re: Bravo! Radom zowu czerwony! IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.04, 20:22
        ps. chyba najbardziej demokratyczne państwo: stany zjednoczone, to zbór nakazów
        i zakazów, do których społeczeństwo MUSI się, dostosować. ale to tak a propos...
        • Gość: Ed Re: Bravo! Radom zowu czerwony! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 11.08.04, 00:05
          A wysłuchałaś ostatniego przemówienia Głąba???

Prawdopodobnie nie i dla tego demokrację kojarzysz wyłącznie z kolorami
          malowanymi na sztandarach.

P)rawo III RP jest prawem Janosika!!!

Kolory nie wielkie mają tu znaczenie.
        • piessnasikal W USA nikt nie kaze zamykac sklepow. 11.08.04, 14:25
          Wladza w USA nie "robi dobrze" obywatelom na sile. Dlatego, nie ingeruje w
          handel jak to robia wladze socjalistyczne. Szermujac haslami dobra czlowieka
          socjalizm w efekcie robi z niego nedzarza.

> ps. chyba najbardziej demokratyczne państwo: stany zjednoczone, to zbór
          nakazów
          >
          > i zakazów, do których społeczeństwo MUSI się, dostosować. ale to tak a
          propos..
          > .
    • Gość: Mariner Re: Bravo Radom! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.04, 23:41
      A, że te parę osób straci pracę...
      M.
      • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: Bravo Radom! 11.08.04, 13:23
        to już jest szantaż marketowych wysykiwaczy..oni sie zachowują jak XIX wieczni
        kapitaliści..a taki kapitalizm był przyczyną rozkwitu komunistycznej ideologii
    • Gość: Ed Re: Jak dla mnie... IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 11.08.04, 00:01
      możecie na niedzielę zamknąć całe miasto łącznie ze szpitalami, policją i
      telekomunikacją.

Dziękuję za pozdrowienia. Wolę żyć w dziczy mającej dostęp do wszystkigo, co
      człowiekowi jest potrzebne bez reglamentacji kościelnej wprowadzanej w III RP.

Na temat Radomia wolę nic nie sądzić. Nawet nie wiem, czym spowodowane jest to
      wychodzenie przed szereg i nie tylko w ostatnich czasach.

Mam nadzieję, że dominantą Radomia nie są i nie będą postacie typu Lila - w
      dobrej oczywiście wierze :)).
      • Gość: Lila Re: Jak dla mnie... IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.04, 01:01
        Hello Ed;) jasne , lepiej "żyć w dziczy mającej dostęp do wszystkigo"
        mając też w nosie "lud w tym czasie pracujący"
        Na zakupy niedzielne niechadzam
        jak i do kosciola
        poprostu - nieodpowiada mi Taka Dzicz
        i tyle
        bye

• Gość: Ed Re: Jak dla mnie... IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 11.08.04, 01:16

> Hello Ed;) jasne , lepiej "żyć w dziczy mającej dostęp do wszystkigo"
          > mając też w nosie "lud w tym czasie pracujący"
          Przykro mi, ale swój lud ja wychowuję ucząc ich ekonomi i pracy od podstaw.
          Wierz mi, że nie interesują mnie powiewjący swoimi dyplomamami nie
          prezentującymi nawet podstaw wymaganej wiedzy i umiejętnsci. Potrzeba mi było
          kilkinastu pracowników. Ze względówe sntymentalnych uderzyłem do swojej dawnj
          alma mater. Nie przyjąłem z tego ubiegającego się grona nikogo. Jak dla mnie,
          możesz ich - lub mnie, nazwać czerwonymi, w kropki bordo lub nadzieją edukacji
          Radziwiłówny i Handkego. Niech im także zabezpieczą w ten sposób wyuczony chleb.

> Na zakupy niedzielne niechadzam
          > jak i do kosciola
          > poprostu - nieodpowiada mi Taka Dzicz
          > i tyle
          > bye

Niedzielę z reguły staram się spędzać z rodziną z daleka od brewerii walki o
          klienta między supermarketami a kościołami.

By
          • Gość: Lila Nie oceniam tu nikogo, to raz... IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.04, 01:19

> Niedzielę z reguły staram się spędzać z rodziną z daleka od brewerii walki o
            > klienta między supermarketami a kościołami.

-dlaczego więc nie zyczyć tego innym?
            • Gość: Ed Re: Nie oceniam tu nikogo, to raz... IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 11.08.04, 01:42
              > -dlaczego więc nie zyczyć tego innym?

Powodzenia w zindoktrynowanej walce o rację wyższości świąt Wielkanocnych od
              świąt Bożego Narodzenia?

Wolę im życzyć sympatycznego rodzinnego weekendu nad jednym zjezior
              olsztyńskich w miejsce tych idiotycznych walk religijnych.
              • Gość: Lila Re: Nie oceniam tu nikogo, to raz... IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.04, 01:59
                ;) lubisz mieć ostatnie zdanie....?

> Niedzielę z reguły staram się spędzać z rodziną
                - dokladniej to własnie chciałam rzec;)
                • Gość: Ed Re: Nie oceniam tu nikogo, to raz... IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 11.08.04, 02:06
                  Czy lubię ??? :))
                  Nie wiem :))
                  Być może jest to zakała charakteru, że mając do wyboru wolę być zawsze na
                  górze :o))
                  Uznaję jednak rację do swego zdania dla innych. Jeżeli jeszcze ta czyjaś racja
                  mnie przekonuje w sposób pozbawiony zakłęć i egzorcyzmów, to już zaczynam czuć
                  bratnią d\uszę :))

Pozdrazwoam
          • Gość: Lenin WSNS przy KCPZPR wiecznie żywa! IP: *.czajen.pl / 195.205.230.* 11.08.04, 01:34
            Gość portalu: Ed napisał(a):
            Przykro mi, ale swój lud ja wychowuję ucząc ich ekonomi i pracy od podstaw.
            > Wierz mi, że nie interesują mnie powiewjący swoimi dyplomamami nie
            > prezentującymi nawet podstaw wymaganej wiedzy i umiejętnsci. Potrzeba mi było
            > kilkinastu pracowników. Ze względówe sntymentalnych uderzyłem do swojej dawnj
            > alma mater. Nie przyjąłem z tego ubiegającego się grona nikogo. Jak dla mnie,
            > możesz ich - lub mnie, nazwać czerwonymi, w kropki bordo lub nadzieją
            edukacji
            > Radziwiłówny i Handkego. Niech im także zabezpieczą w ten sposób wyuczony
            chleb
            • Gość: Ed Re: SLD-UPek z mieleckiego czajen.pl IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 11.08.04, 01:52
              Masz problemy wyrwania się ze swojego zakładu tapicerskiego z Borowek
              k/Mielca???

Wierz mi. Chęci mogą cuda czynić pod warunkiem, że się wie, poco i na co chodzi
              się ze swoją dzida bojową :))

Biorąc pod uwgę wiele postów, ktorymi byłeś w stanie zaszczycić nie jedną
              dyskusję, pozdrowienie typu "niech będzie pochylony" będzie chyba najbardziej
              adekwatne.
      • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: Jak dla mnie... 11.08.04, 13:24
        w Izraelu tak sie dzieje..w szabat Żydzi nie robią dosłownie nic!!
        • Gość: Ed Re: Jak dla mnie... IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 11.08.04, 15:38
          I tak też powinni czynić katolicy. Wszak ta religia jest wprost z Izraela.
          Dziwnie się dzielą ci bracia w wierze :)
          Jedni wolą soboty, inni niedzielę. Od jednych wymaga się cotygodniowego
          uwiarygodniania ślubów religijnych nalepiej w mamonie a drudzy tworzą
          przykazania kościelna na własny użytek. Jednych się zmusza do przestrzegania
          tworzonych na zawołanie co raz to nowych reguł podczas gdy drudzy dają upust
          swojemu rozpasaniu w sposób sprzeczny ze wszystkim, co nazwać można
          przyzwoitością.

Wieczne nie zadowolenie z istniejącej rzeczywistości i stałe doskonalenie form
          wiary przez poszukiwanie najlepszej formy wyznawania Boga, co rodzi kolejne
          sprzeczności i walki wewnętrzne między raligiantami.

Sodomia i gomoria z tymi religiantami.
    • yosarian18 Re: Bravo Radom! 11.08.04, 02:11
      No to fanie! Niedlugo to tylko ksiadz i kurwa bedzie w niedziele pracowac ... co za czasy?
      • Gość: pablo Re: Bravo Radom! IP: 213.241.75.* 11.08.04, 08:51
        Zaraz jak zakaz to zakaz ksiądz tez nie powinien pracowac w niedziele tylko
        odpoczywac.
        • Gość: JaJacek Re: Bravo Radom! IP: *.sympatico.ca 11.08.04, 13:20
          Ale wikary Yossi moze dostac przeciez dyspense na dziwki?
          • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: Bravo Radom! 11.08.04, 13:25
            ty za to dostaniesz skierowanie na oddział zamknięty
      • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: Bravo Radom! 11.08.04, 13:24
        wypier..aj z forum złodzieju nicków..prawdziwy yossarian pisze się przez dwa
        S...
      • Gość: Ed Re: Bravo Radom! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 11.08.04, 15:42
        yosarian18 napisała:

> No to fanie! Niedlugo to tylko ksiadz i kurwa bedzie w niedziele pracowac ...
        > co za czasy?

Pewnej odpowiedzi na to pytanie może dostarczyć łacińskie słowo "curvus" we
        wszystkich jego formach i odmianach ;o))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka