Gość: Lila IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.04, 12:25 Absurd jakiś. Trzeba dać poczuć życie innym. Nie chadzam w niedzielę po zakupy. z pozdrowieniami dla reszty kraju;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tsubaki Re: Bravo Radom! 10.08.04, 12:56 no brawo brawo dzieki temu bedzie wiecej bezrobotnych. Nic tylko rece sie składaja do oklasków. Pomysl dziewko kiedy człowiek ma robic zakupy jak pracuje od rana do wieczora i tylko niedziele wolne ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lila Re: Bravo Radom! IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.04, 13:37 Pomysl niedziewko kiedy człowiek ma odpocząć od życia jak pracuje > > od rana do wieczora i nawet w niedziele ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lila Re: Bravo Radom! IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.04, 13:41 a tak juz poważniej- wzrost bezrobocia z powodu niepracujących niedziel??? Kolejny absurd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Bravo Radom! IP: 213.241.75.* 10.08.04, 13:53 a słyszałas jak sie wypowiadał dyrektor hipermarketu?? Ze beda zwolnienia z pracy. Czy to nie jest zasilenie grona bezrobotnych ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lila Re: Bravo Radom! IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.04, 14:58 ...i bardzo dobrze. w końcu powinno zacząć sie rozwiązywać problemy nie- półśrodkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Bravo Radom! IP: 213.241.75.* 10.08.04, 15:03 pozytywne myslenie zycze powodzenia w przyszłosci. Postaw sie na miejscu tych ludzi ( choc zarabiaja grosze ale zarabiaja). Tez chciałabys stracic prace ?? Chyba nie. Jeszcze nakaz chodzenioa do koscioła zróbcie i obowiazkowa sklade na kosciół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lila Re: Bravo Radom! IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.04, 15:05 juz tylko pozytywne myślenie trzyma mnie na tym świecie ;) Tych co pracują pytać nie muszę, sami sie skarżą. Półśrodki jak na taki problem to nie rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mimi Re: Bravo Radom! IP: *.sympatico.ca 10.08.04, 13:05 Gdyby nie Ursus i Radom, to byscie jedli chleb z marmeladom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Bravo Radom! IP: 213.241.75.* 10.08.04, 13:35 A co masz do chleba z marmeladą ?? Tak dzieki Radomiowi wogóle do wladzy dosli złodzieje z Solidarnosci. gdzie sa pioeniadze które CIA dawało Wałesie ?? NO gdzie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.S.J. Re: Bravo Radom! IP: *.itpp.pl 10.08.04, 15:07 Czy Bravo Radom to jakiś lokalny dodatek do gazety 'Bravo"? Tak czy owak, w niedziele nie dostaniecie go w kioskach :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lila Re: Bravo Radom! IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.04, 15:09 a szkoda;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.S.J. Re: Bravo Radom! IP: *.itpp.pl 10.08.04, 15:15 Szkoda? sama sobie zaprzeczasz - gdyby sie go dalo kupic w niedziele, to znaczy, ze sklepy bylyby pootwierane. a to klociloby sie z twoim hurraoptymistycznym tonem wolnosci dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lila Re: Bravo Radom! IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.04, 20:18 to trzeba mówić : "to był żart"??;) Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.r.maryja Re: Bravo Radom! 10.08.04, 15:29 pracownik marketu też ma prawo odpocząć po całotygodniowej harówie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marynat Oszołom, to komuna zwalczała handel i wolny rynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 01:14 To za PRL-u, kiedy i tak wszystkiego brakowało, sklepy nie były dla klientów, tylko dla personelu. Klient - jeśli miał pieniadze i kartki - miał prawo ustawić się w niedziele w kolejce - żeby w poniedziałek coś kupić. A kierowali nimi urzędnicy. Mieli pensje niezależne od obrotu, prawo do przerwy śniadaniowej i obiadowej. No i oczywiście - poza jakimiś kioskami "dyżurnymi" - w niedziele i święta wszystko było zamknięte. A sklepy mięsne były zamkniete też w poniedziałki, które były urzędowo "dniami bezmięsnymi". Ograniczenie handlu o jeden dzień w tygodniu - to jest zmniejszenie liczby "roboczogodzin" i obrotu o 15%. W handlu spożywczym - jeszcze bardziej. Mniej godzin - mniej personelu (praktycznie - można zwolnić co 7 pracownika). Mniej godzin - mniejszy zysk (bo koszty stałe, takie jak czynsz, ogrzewanie pomieszczeń zimą i chłodzenie latem, chłodzenie towaru, amortyzacja środków trwałych i urzadeń - to wszystko pozostaje bez zmian). Mniejszy zysk - to niższe płace. W skali kraju - spowolnienie obrotów w gospodarce, zahamowany wzrost stopy życiowej. Porównania z krajami zachodnimi, gdzie niedziele są dziś niehandlowe jest bez sensu - gdyż porównywać się trzeba z sytuacją, jaka w nich była wówczas, kiedy standard życia i wydajność pracy były na takim poziomie jak u nas obecnie. Czyli 50 lat temu. Wtedy oni zasuwali świątek-piatek na trzy zmiany. Jak sobie zrobimy ekstra 50 dni wolnych w roku, to zawsze będziemy klepać biedę... nowy.oszolom.z.r.maryja napisał: > pracownik marketu też ma prawo odpocząć po całotygodniowej harówie! A kierowcy autobusów, to co? A maszyniści kolejowi? A pracownicy elektrowni? A personel w domach wczasowych, hotelach, szpitalach? A policjanci? A pracownicy telekomunikacji? A pracownicy wodociagów? Oszołom - ty masz łeb jak wszystkie zwiazki zawodowe razem wziete! Przecież oni wszyscy mają prawo odpocząć po całotygodniowej harówie! A jak pogodzić prawo pacjenta do leczenia, z prawem personelu szpitalnego do świetowania? O to niech się martwi Belka i jego rząd! Ty jesteś ten dobry! Tylko szkoda - że tak słabo kumasz ekonomię i nie myslisz o przyszłosci kraju Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: Oszołom, to komuna zwalczała handel i wolny r 11.08.04, 13:22 w Niemczech sklepy w niedziele są zamknięte i nikt jakoś nie mówi ze to wymysł komuny czy "koscielnych".. Odpowiedz Link Zgłoś
piessnasikal Bravo! Radom zowu czerwony! 10.08.04, 18:13 Fajnie jest tak, jak socjalizm nie ginie. Zawsze znajda sie ci, ktorzy wiedza lepiej i beda zakazywac blizniemu tego czy owego... Wydawalo sie, ze to juz przerabialismy przez kilkadziesiat lat, ale jak widac ciagoty do kontroli nad obywatelem pozostaly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lila Re: Bravo! Radom zowu czerwony! IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.04, 20:20 ty chyba nie wiesz, czym jest demokracja Odpowiedz Link Zgłoś
piessnasikal Albo zakazy albo demokracja. 11.08.04, 14:23 Gość portalu: Lila napisał(a): > ty chyba nie wiesz, czym jest demokracja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lila Re: Albo zakazy albo demokracja. IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.04, 15:22 b z d u r a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lila Re: Bravo! Radom zowu czerwony! IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.04, 20:22 ps. chyba najbardziej demokratyczne państwo: stany zjednoczone, to zbór nakazów i zakazów, do których społeczeństwo MUSI się, dostosować. ale to tak a propos... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Bravo! Radom zowu czerwony! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 11.08.04, 00:05 A wysłuchałaś ostatniego przemówienia Głąba??? Prawdopodobnie nie i dla tego demokrację kojarzysz wyłącznie z kolorami malowanymi na sztandarach. P)rawo III RP jest prawem Janosika!!! Kolory nie wielkie mają tu znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
piessnasikal W USA nikt nie kaze zamykac sklepow. 11.08.04, 14:25 Wladza w USA nie "robi dobrze" obywatelom na sile. Dlatego, nie ingeruje w handel jak to robia wladze socjalistyczne. Szermujac haslami dobra czlowieka socjalizm w efekcie robi z niego nedzarza. Gość portalu: Lila napisał(a): > ps. chyba najbardziej demokratyczne państwo: stany zjednoczone, to zbór nakazów > > i zakazów, do których społeczeństwo MUSI się, dostosować. ale to tak a propos.. > . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariner Re: Bravo Radom! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.04, 23:41 A, że te parę osób straci pracę... M. Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: Bravo Radom! 11.08.04, 13:23 to już jest szantaż marketowych wysykiwaczy..oni sie zachowują jak XIX wieczni kapitaliści..a taki kapitalizm był przyczyną rozkwitu komunistycznej ideologii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Jak dla mnie... IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 11.08.04, 00:01 możecie na niedzielę zamknąć całe miasto łącznie ze szpitalami, policją i telekomunikacją. Dziękuję za pozdrowienia. Wolę żyć w dziczy mającej dostęp do wszystkigo, co człowiekowi jest potrzebne bez reglamentacji kościelnej wprowadzanej w III RP. Na temat Radomia wolę nic nie sądzić. Nawet nie wiem, czym spowodowane jest to wychodzenie przed szereg i nie tylko w ostatnich czasach. Mam nadzieję, że dominantą Radomia nie są i nie będą postacie typu Lila - w dobrej oczywiście wierze :)). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lila Re: Jak dla mnie... IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.04, 01:01 Hello Ed;) jasne , lepiej "żyć w dziczy mającej dostęp do wszystkigo" mając też w nosie "lud w tym czasie pracujący" Na zakupy niedzielne niechadzam jak i do kosciola poprostu - nieodpowiada mi Taka Dzicz i tyle bye Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Jak dla mnie... IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 11.08.04, 01:16 Gość portalu: Lila napisał(a): > Hello Ed;) jasne , lepiej "żyć w dziczy mającej dostęp do wszystkigo" > mając też w nosie "lud w tym czasie pracujący" Przykro mi, ale swój lud ja wychowuję ucząc ich ekonomi i pracy od podstaw. Wierz mi, że nie interesują mnie powiewjący swoimi dyplomamami nie prezentującymi nawet podstaw wymaganej wiedzy i umiejętnsci. Potrzeba mi było kilkinastu pracowników. Ze względówe sntymentalnych uderzyłem do swojej dawnj alma mater. Nie przyjąłem z tego ubiegającego się grona nikogo. Jak dla mnie, możesz ich - lub mnie, nazwać czerwonymi, w kropki bordo lub nadzieją edukacji Radziwiłówny i Handkego. Niech im także zabezpieczą w ten sposób wyuczony chleb. > Na zakupy niedzielne niechadzam > jak i do kosciola > poprostu - nieodpowiada mi Taka Dzicz > i tyle > bye Niedzielę z reguły staram się spędzać z rodziną z daleka od brewerii walki o klienta między supermarketami a kościołami. By Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lila Nie oceniam tu nikogo, to raz... IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.04, 01:19 > Niedzielę z reguły staram się spędzać z rodziną z daleka od brewerii walki o > klienta między supermarketami a kościołami. -dlaczego więc nie zyczyć tego innym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Nie oceniam tu nikogo, to raz... IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 11.08.04, 01:42 > -dlaczego więc nie zyczyć tego innym? Powodzenia w zindoktrynowanej walce o rację wyższości świąt Wielkanocnych od świąt Bożego Narodzenia? Wolę im życzyć sympatycznego rodzinnego weekendu nad jednym zjezior olsztyńskich w miejsce tych idiotycznych walk religijnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lila Re: Nie oceniam tu nikogo, to raz... IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.04, 01:59 ;) lubisz mieć ostatnie zdanie....? > Niedzielę z reguły staram się spędzać z rodziną - dokladniej to własnie chciałam rzec;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Nie oceniam tu nikogo, to raz... IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 11.08.04, 02:06 Czy lubię ??? :)) Nie wiem :)) Być może jest to zakała charakteru, że mając do wyboru wolę być zawsze na górze :o)) Uznaję jednak rację do swego zdania dla innych. Jeżeli jeszcze ta czyjaś racja mnie przekonuje w sposób pozbawiony zakłęć i egzorcyzmów, to już zaczynam czuć bratnią d\uszę :)) Pozdrazwoam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenin WSNS przy KCPZPR wiecznie żywa! IP: *.czajen.pl / 195.205.230.* 11.08.04, 01:34 Gość portalu: Ed napisał(a): Przykro mi, ale swój lud ja wychowuję ucząc ich ekonomi i pracy od podstaw. > Wierz mi, że nie interesują mnie powiewjący swoimi dyplomamami nie > prezentującymi nawet podstaw wymaganej wiedzy i umiejętnsci. Potrzeba mi było > kilkinastu pracowników. Ze względówe sntymentalnych uderzyłem do swojej dawnj > alma mater. Nie przyjąłem z tego ubiegającego się grona nikogo. Jak dla mnie, > możesz ich - lub mnie, nazwać czerwonymi, w kropki bordo lub nadzieją edukacji > Radziwiłówny i Handkego. Niech im także zabezpieczą w ten sposób wyuczony chleb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: SLD-UPek z mieleckiego czajen.pl IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 11.08.04, 01:52 Masz problemy wyrwania się ze swojego zakładu tapicerskiego z Borowek k/Mielca??? Wierz mi. Chęci mogą cuda czynić pod warunkiem, że się wie, poco i na co chodzi się ze swoją dzida bojową :)) Biorąc pod uwgę wiele postów, ktorymi byłeś w stanie zaszczycić nie jedną dyskusję, pozdrowienie typu "niech będzie pochylony" będzie chyba najbardziej adekwatne. Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: Jak dla mnie... 11.08.04, 13:24 w Izraelu tak sie dzieje..w szabat Żydzi nie robią dosłownie nic!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Jak dla mnie... IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 11.08.04, 15:38 I tak też powinni czynić katolicy. Wszak ta religia jest wprost z Izraela. Dziwnie się dzielą ci bracia w wierze :) Jedni wolą soboty, inni niedzielę. Od jednych wymaga się cotygodniowego uwiarygodniania ślubów religijnych nalepiej w mamonie a drudzy tworzą przykazania kościelna na własny użytek. Jednych się zmusza do przestrzegania tworzonych na zawołanie co raz to nowych reguł podczas gdy drudzy dają upust swojemu rozpasaniu w sposób sprzeczny ze wszystkim, co nazwać można przyzwoitością. Wieczne nie zadowolenie z istniejącej rzeczywistości i stałe doskonalenie form wiary przez poszukiwanie najlepszej formy wyznawania Boga, co rodzi kolejne sprzeczności i walki wewnętrzne między raligiantami. Sodomia i gomoria z tymi religiantami. Odpowiedz Link Zgłoś
yosarian18 Re: Bravo Radom! 11.08.04, 02:11 No to fanie! Niedlugo to tylko ksiadz i kurwa bedzie w niedziele pracowac ... co za czasy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Bravo Radom! IP: 213.241.75.* 11.08.04, 08:51 Zaraz jak zakaz to zakaz ksiądz tez nie powinien pracowac w niedziele tylko odpoczywac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaJacek Re: Bravo Radom! IP: *.sympatico.ca 11.08.04, 13:20 Ale wikary Yossi moze dostac przeciez dyspense na dziwki? Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: Bravo Radom! 11.08.04, 13:25 ty za to dostaniesz skierowanie na oddział zamknięty Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: Bravo Radom! 11.08.04, 13:24 wypier..aj z forum złodzieju nicków..prawdziwy yossarian pisze się przez dwa S... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Bravo Radom! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 11.08.04, 15:42 yosarian18 napisała: > No to fanie! Niedlugo to tylko ksiadz i kurwa bedzie w niedziele pracowac ... > co za czasy? Pewnej odpowiedzi na to pytanie może dostarczyć łacińskie słowo "curvus" we wszystkich jego formach i odmianach ;o)) Odpowiedz Link Zgłoś