Dodaj do ulubionych

Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż

09.12.13, 10:16
Osobiście nie rozumiem drogi, którą obrał Ruch Palikota w celu usunięciu krzyża z sali sejmowej. Założenie, że uda się to zrobić na drodze sądowej było od samego początku absurdalne. Jeżeli przyjąć, że sędziowie orzekający w sprawie są katolikami, to żadnej innej decyzji nie byliby w stanie podjąć jak utrzymującej obecny, haniebny, stan rzeczy. Religia odbiera rozum, trzeźwość myślenia, pozbawia także tolerancji. Powieszenie krzyża pod osłoną nocy było formą oznaczenia terenu, aktem katolickiej histerii, przejawem arogancji. Ja bardzo proszę posłów Ruchu Palikota o skuteczne działanie. Dałem swój głos na tę partię tylko i wyłącznie z jednego powodu. Byłem pełen wiary, że Janusz Palikot wejdzie na drabinę i zdejmie ten gadżet, który narusza moją godność jako obywatela tego kraju.
Obserwuj wątek
    • humbak Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 10:25
      Religia odbiera rozum, trzeźwość myślenia, pozba
      > wia także tolerancji.

Twój wpis jest dość klarownym dowodem przeczącym tej tezie.
      • pis_da_deby Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 10:30
        humbak napisał:

> Religia odbiera rozum, trzeźwość myślenia, pozba
        > > wia także tolerancji.
        >
        > Twój wpis jest dość klarownym dowodem przeczącym tej tezie.

Kto wie ? Moze jest wyznawca jakiejs innej religii i to sprawia, ze jest az tak "tolerancyjny"
        • gtxl Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 11:18
          Kto wie ? Moze jest wyznawca jakiejs innej religii i to sprawia, ze jest az tak "tolerancyjny"

O tolerancji kolego, to możemy mówić wtedy kiedy obok tego krzyża zawiśnie symbol ateizmu.

• pis_da_deby Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 11:23
            gtxl napisał:

> Kto wie ? Moze jest wyznawca jakiejs innej religii i to sprawia, ze jest az tak
            > "tolerancyjny"
            >
            >
            > O tolerancji kolego, to możemy mówić wtedy kiedy obok tego krzyża zawiśnie symb
            > ol ateizmu.
            >
            Czy ktos juz o to oficjalnie wystapil i mu odmowiono ?
            • sclavus Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 14:44
              ... a czy ktoś w ogóle wystąpił o powieszenie tego krzyża???
              Czy też zwykłym, bandyckim sposobem się tam "objawił"???
              (nota bene, bóg dał wyraz temu, co myśli o tym bo facio nogę złamał)
          • humbak Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 11:24
            Kolego... ale przecież my nie o tym. Po prostu założyciel wątku ma wyraźne uprzedzenie w stosunku do osób wierzących.
            Odnosząc się do meritum, miejsce krzyża nie jest w na sali sejmowej. Nie zmienia to faktu, że uważam to za temat zastępczy. W obecnym układzie politycznym szanse na usunięcie są marne. Za dobrze sobie politycy ułożyli współżycie z Hierarchią, by na coś takiego pozwolić.
            • gtxl Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 11:28
              humbak napisał:

> Kolego... ale przecież my nie o tym. Po prostu założyciel wątku ma wyraźne uprz
              > edzenie w stosunku do osób wierzących.

Ale ja się odniosłem do postu kolegi pis da dęby.

> Odnosząc się do meritum, miejsce krzyża nie jest w na sali sejmowej. Nie zmieni
              > a to faktu, że uważam to za temat zastępczy.

Po pierwsze to masz rację, jeżeżeli zaś masz rację to dalszy komentarz jest zbyteczny.

W obecnym układzie politycznym sza
              > nse na usunięcie są marne. Za dobrze sobie politycy ułożyli współżycie z Hierar
              > chią, by na coś takiego pozwolić.

Masz całkowitą rację. Powiedzmy sobie otwarcie PO,PiS,PSL,Ziobry,Gowiny na to nie pozwolą.
              Palikot o tym też wie, a Miller wiedział o tym wcześniej.
              • humbak Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 11:33
                SLD z hierarchią żyje nie gorzej niż partie otwarcie prokościelne. U władzy byli dość długo, by pomniejszyć choć trochę nieprawidłowości na linii państwo-kościół. Nie robili tego. Nie jest to jakiś tam zarzut, wcale im się nie dziwię. Po prostu traktujesz ich w swoim poście jakby osobno, choć w tym kontekście na to nie zsługują.
                • tanebo Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 11:40
                  Czyli nie da się nawrócić?
                  • humbak Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 11:41
                    Nie rozumiem o co pytasz.
                    • tanebo Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 11:42
                      Błędnie zaadresowany post. Sorry.
              • kolter-xl Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 12:47
                gtxl napisał:

> Palikot o tym też wie, a Miller wiedział o tym wcześniej.

Miller liżąc zadki biskupów olewał temat .
            • pis_da_deby Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 11:46
              humbak napisał:

> Odnosząc się do meritum, miejsce krzyża nie jest w na sali sejmowej. Nie zmieni
              > a to faktu, że uważam to za temat zastępczy. W obecnym układzie politycznym sza
              > nse na usunięcie są marne. Za dobrze sobie politycy ułożyli współżycie z Hierar
              > chią, by na coś takiego pozwolić.

Mysle, ze mniej w tym chodzi o uklady z hiererchia a bardziej o glosy wyborcow, z ktorych wiekszosc to ludzie wierzacy
              • humbak Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 11:49
                Nie mam na to żadnych dowodów, ale podejrzewam że przygniatajaca większość wyborców, nie jest tą kwestią wcale zainteresowana.
                • gtxl Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 11:54
                  humbak napisał:

> Nie mam na to żadnych dowodów, ale podejrzewam że przygniatajaca większość wybo
                  > rców, nie jest tą kwestią wcale zainteresowana.

Podejrzewam,że masz znowu rację.
                  Krzyż nie powinien jednak wisieć w Sejmie.
                  • scoutek Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 13:26

gtxl napisał:

> humbak napisał:
                    >
                    > > Nie mam na to żadnych dowodów, ale podejrzewam że przygniatajaca większoś
                    > ć wybo
                    > > rców, nie jest tą kwestią wcale zainteresowana.
                    >
                    >
                    > Podejrzewam,że masz znowu rację.
                    > Krzyż nie powinien jednak wisieć w Sejmie.

i to właśnie dlatego, że większości nie zależy
                    bo w demokracji większość powinna szanować prawa mniejszości
                    • pis_da_deby Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 13:29
                      scoutek napisała:

> w demokracji większość powinna szanować prawa mniejszości

Ktore jak orzekl sad nie zostaly naruszone.
                      • kolter-xl Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 13:44
                        pis_da_deby napisał:

> scoutek napisała:
                        >
                        > > w demokracji większość powinna szanować prawa mniejszości
                        >
                        > Ktore jak orzekl sad nie zostaly naruszone.

Nie raz sądy pokazywały ze prawo ich nie dotyczy
                • pis_da_deby Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 12:14
                  humbak napisał:

> Nie mam na to żadnych dowodów, ale podejrzewam że przygniatajaca większość wybo
                  > rców, nie jest tą kwestią wcale zainteresowana.

Ja rowniez nie mam na to dowodow ale przypuszczam, ze wiekszosc nie wiedziala nawet, ze krzyz w sejmie wisi i jak sie to stalo, ze zawisl ale odkad Palikot temat wywolal i wciaz go podgrzewa "obroncy krzyza" sie mobilizuja a sam Palikot zawist na ok 5% i raczej bedzie mial w przyszlosci mniej niz wiecej.
                  • kolter-xl Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 13:10
                    pis_da_deby napisał:

> Ja rowniez nie mam na to dowodow ale przypuszczam, ze wiekszosc nie wiedziala n
                    > awet, ze krzyz w sejmie wisi

Ta, czyli zapomnieli ze tłumok z AWS fiknął z drabiny przy jego bezprawnym zawieszaniu ??

i jak sie to stalo, ze zawisl ale odkad Palikot te
                    > mat wywolal i wciaz go podgrzewa "obroncy krzyza" sie mobilizuja a sam Palikot
                    > zawist na ok 5% i raczej bedzie mial w przyszlosci mniej niz wiecej.

Koleś 6 tygodni przed wyborami roku 2011 Palikot miał poracie na granicy 1 % .Nie miej nadziei ze ubyło w Polsce ludzi o antyklerykalnych postawach .Czerwoni z SLD juz na nich dawno ch... wywalili ,więc antyklerykalni nie mają wyboru !!
                    • pis_da_deby Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 13:24
                      kolter-xl napisał:

> > zawisl na ok 5% i raczej bedzie mial w przyszlosci mniej niz wiecej.
                      >
                      > Nie miej nadziei ze ubyło w Polsce ludzi o antyklerykalnych postawach .Czerwoni
                      > z SLD juz na nich dawno ch... wywalili ,więc antyklerykalni nie mają wyboru !!
                      >
                      Widac, ze jest ich okolo 5% bo od miesiecy notowania Palikota wahaja sie miedzy 3 a 5%

sondaz.wp.pl/?ticaid=111cf6
                      • kolter-xl Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 13:28
                        pis_da_deby napisał:

> Widac, ze jest ich okolo 5% bo od miesiecy notowania Palikota wahaja sie miedzy
                        > 3 a 5%

Jak juz pisałem 6 tygodni przed wyborami roku 2011 mieli 1 % słownie jeden procent !!
                        Komuchy z SLD osrali elektorat antyklerykalny ,przez co dziś taka wojna panuje w sejmie pomiędzy Palikotem i Millerem.Antyklerykał z krwi i kości na SLD nie zagłosuje cipy które się tylko nazywają antyklerykałami ,to i owszem.
                        • pis_da_deby Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 13:32
                          kolter-xl napisał:

> .Antyklerykał z krwi i kości na SLD nie zagłosuje cipy które się tylko nazywają antyklerykałami ,to i owszem.
                          >
                          Moze te "cipy" oczekuja od politykow czegos wiecej jak tylko antyklerykalizm
                          • kolter-xl Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 13:47
                            pis_da_deby napisał:

> kolter-xl napisał:
                            >
                            > > .Antyklerykał z krwi i kości na SLD nie zagłosuje cipy które się tylko
                            >
                            nazywają antyklerykałami ,to i owszem.
                            > >
                            > Moze te "cipy" oczekuja od politykow czegos wiecej jak tylko antyklerykalizm

Cipy popierają tych już skompromitowanych jak Miller który juz nic nie moze zaproponować, poza może tylko nowym pogrzebem lewicy .Palikot jak widać coś tam w tym sejmie robi nie tylko dla antyklerykałów .
                          • gtxl Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 13:47
                            pis_da_deby napisał:

> kolter-xl napisał:
                            >
                            >
                            nazywają antyklerykałami ,to i owszem.
                            > >

To do mnie ten naćpany palikociaz napisał.
                            Ja go "wyłączyłem" w ustawieniach ze względu na to,że musiałbym mu, ciągle cytować Tuwima.
                            • kolter Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 13:58
                              gtxl napisał:

> pis_da_deby napisał:
                              >
                              > > kolter-xl napisał:
                              > >
                              > > > .Antyklerykał z krwi i kości na SLD nie zagłosuje cipy które się [b
                              > ]tylko
                              > > [/b] nazywają antyklerykałami ,to i owszem.
                              > > >
                              > > Moze te "cipy" oczekuja od politykow czegos wiecej jak tylko antyklerykal
                              > izm
                              >
                              >
                              > To do mnie ten naćpany palikociaz napisał.

Ty komusza cipo liz dupę komuchowi Millerowi

> Ja go "wyłączyłem" w ustawieniach ze względu na to,że musiałbym mu, ciągle cyto
                              > wać Tuwima.

Jedyne co ci kreaturo bolszewicka to cytowanie cudzych tekstów pozostało
                              • pis_da_deby Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 14:02
                                kolter napisał:

> Ty komusza cipo liz dupę komuchowi Millerowi

> Jedyne co ci kreaturo bolszewicka to cytowanie cudzych tekstów pozostało

Myslisz, ze ten sposob "argumentacji" podkresla twoje racje ?
                                • kolter Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 14:08
                                  pis_da_deby napisał:

> kolter napisał:
                                  >
                                  >
                                  > > Ty komusza cipo liz dupę komuchowi Millerowi
                                  >
                                  > > Jedyne co ci kreaturo bolszewicka to cytowanie cudzych tekstów pozostało
                                  >
                                  > Myslisz, ze ten sposob "argumentacji" podkresla twoje racje ?

No a jego teksty komucha od Millera ?? Ciekawe czy ten bolszewik mnie kiedykolwiek widział o tym ze naćpanego to nawet nie wspomnę ??

Autor: gtxl 09.12.13, 13:47

pis_da_deby napisał:

> kolter-xl napisał:
                                  >
                                  > nazywają antyklerykałami ,to i owszem.
                                  > >

To do mnie ten naćpany palikociaz napisał.
                                  Ja go "wyłączyłem" w ustawieniach ze względu na to,że musiałbym mu, ciągle cytować Tuwima.
                                • gtxl Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 14:14
                                  pis_da_deby napisał:

> kolter napisał:
                                  >
                                  >
                                  > > Ty komusza cipo liz dupę komuchowi Millerowi
                                  >
                                  > > Jedyne co ci kreaturo bolszewicka to cytowanie cudzych tekstów pozostało
                                  >
                                  > Myslisz, ze ten sposob "argumentacji" podkresla twoje racje ?

Daj spokój, ta naćpana hołota od palikota nie jest mnie w stanie obrazić.
                                  Szczególnie ten prymityw.
                                  • kolter Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 16:37
                                    gtxl napisał:

> Daj spokój, ta naćpana hołota od palikota nie jest mnie w stanie obrazić.
                                    > Szczególnie ten prymityw.

Ty komuchu ogłady nabrałeś w szkole w Wyższej Szkole Nauk Społecznych przy KC PZPR ??
                                    Nie nazywaj mnie komusza szmato, naćpanym.

www.youtube.com/watch?v=dAKdqc2AGOE
              • kolter-xl Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 13:03
                pis_da_deby napisał:

Mysle, ze mniej w tym chodzi o uklady z hiererchia a bardziej o glosy wyborcow,
                > z ktorych wiekszosc to ludzie wierzacy

Wyborcy wybierając pewna opcję wybrali tych którym udało się stworzyć konstytucje a ta mówi ze państwo jest wolne światopoglądowo
        • wkkr ateizm również bywa 09.12.13, 11:32
          fundamentalistyczny.
          • tanebo Re: ateizm również bywa 09.12.13, 11:41
            Czyli nie da się nawrócić?
            • wkkr czyli nietolarencyjny 09.12.13, 11:44
              wychodzący z założenia o jedynosłuszności.
              • tanebo Re: czyli nietolarencyjny 09.12.13, 11:48
                Tak jak przeciętny katolik...
                • humbak Re: czyli nietolarencyjny 09.12.13, 11:51
                  Kogo uważasz za katolika?
                  • sclavus Re: czyli nietolarencyjny 09.12.13, 14:59
                    ... wszystkich, którzy twierdzą, że nimi są!
                • wkkr przeciętny katolik 09.12.13, 11:53
                  niczym nie różni się od przeciętnego ateisty.
                  Dla obu światopogląd religijny jest jednakowo mało ważny.
                  Na tyle mało by w zasadzie nie zawracać sobie głowy jałowymi dyskusjami na ten temat.
                  • gtxl Re: przeciętny katolik 09.12.13, 11:54
                    wkkr napisał:

> niczym nie różni się od przeciętnego ateisty.
                    > Dla obu światopogląd religijny jest jednakowo mało ważny.
                    > Na tyle mało by w zasadzie nie zawracać sobie głowy jałowymi dyskusjami na ten
                    > temat.

Filozofujesz.
                    • wkkr no wprots powaliła mnie 09.12.13, 12:29
                      na kolana siła twojej argumentacji.
                      • gtxl Re: no wprots powaliła mnie 09.12.13, 12:30
                        wkkr napisał:

> na kolana siła twojej argumentacji.

Nie dziwię się. Ty uznajesz tylko ...Nie i Amen.

• wkkr Ty zaś masz kłopot nawet ze 09.12.13, 12:33
                          zwykłą erystyką.
                          Nie masz z czego strzelać kolego....
                          • gtxl Re: Ty zaś masz kłopot nawet ze 09.12.13, 12:36
                            wkkr napisał:

> zwykłą erystyką.
                            > Nie masz z czego strzelać kolego....

Ty-"szczelasz"? - czym?
                            • wkkr kłopony z prosta metaforą? 09.12.13, 14:18
                              czy ty nie jesteś czasem ofiarą nowej matury?
                              • gtxl Re: kłopony z prosta metaforą? 09.12.13, 14:20
                                wkkr napisał:

> czy ty nie jesteś czasem ofiarą nowej matury?

Nowej matury?
                                Moje dzieci już parę lat temu zdawały maturę.
                                • wkkr W takim razie mamy doczynienie z 09.12.13, 14:30
                                  uwiądem starczym.
                                  Przyjmij moje wyrazy współczucia.....
                                  • gtxl Re: W takim razie mamy doczynienie z 09.12.13, 14:35
                                    wkkr napisał:

> uwiądem starczym.
                                    > Przyjmij moje wyrazy współczucia.....

Jednak "wylazł" na wierzch "tfuj" katolicki prymitywizm.
                                    Koniec dyskusji, z chamami nie mam zamiaru dyskutowac.

• kolter-xl Re: Ty zaś masz kłopot nawet ze 09.12.13, 13:40
                            wkkr napisał:

> zwykłą erystyką.
                            > Nie masz z czego strzelać kolego....

Opowiedz jak to z czystej złośliwości zapomniałeś o swojej tolerancji katoliku :))
                            • wkkr A co z twoją znajomością pojęcia tolerancja? 09.12.13, 14:29
                              Czy wiesz co znaczy i jaka była jego praktyka?
                              Dlaczego została wynaleziona?
                              Otóż tolerancja pochodzi od od łac. czasownika tolerare – „wytrzymywać”, „znosić”, „przecierpieć”, „ścierpieć”. To nie jest uwielbienie afirmacja czy też akceptacja jakiegokolwiek zjawiska. Jest to "ścierpienie" czegoś z czym się fundamentalnie nie zgadzamy w imię wyższych racji.
                              Tak jak można czuć odrazę wobec homoseksualizmu ale jednocześnie tolerować homoseksualistów. Tak samo można wkurzać się na widok krzyża w sejmie ale tolerować jego obecność tam! A wszystko to w imie wyższych racji (choćby spokoju społecznego)
                              Generalnie poziom nietolerancji wśród nawiedzonych ateistów jest taki sam jak śród katolickich oszołomów.
                              • gtxl Re: A co z twoją znajomością pojęcia tolerancja? 09.12.13, 14:33
                                Generalnie poziom nietolerancji wśród nawiedzonych ateistów jest taki sam jak śród katolickich oszołomów.

Nie musiałeś mi robić wykładu na temat tolerancji.
                                Jestem ateistą i żyję w związku małżeńskim z żoną katoliczką już 30 lat.
                                Moje dzieci nie są ateistami (czego np.żałuję).

Odpowiedz mi w końcu na moje pytanie, czy ci posłowie,którzy wieszali krzyż w sejmie wykazali się tolerancją?

• kolter Re: A co z twoją znajomością pojęcia tolerancja? 09.12.13, 16:41
                                wkkr napisał:

Tak samo można wkurzać się na widok krzyża w sejmie ale tolerować
                                > jego obecność tam! A wszystko to w imie wyższych racji (choćby spokoju społecznego)

Nie myl łamania fundamentalnego prawa wynikającego z konstytucji z tolerancją ,bo to nie ma nic wspólnego ze sobą.

> Generalnie poziom nietolerancji wśród nawiedzonych ateistów jest taki sam jak śród katolickich oszołomów.

Generalnie masz na ten temat jakieś dane ?
                  • sclavus Re: przeciętny katolik 09.12.13, 15:03
                    Czyli, ty sam uważasz, że są katolicy (którzy nic lub prawie nic, nie wiedzą o swojej religii i o jej kościele) i żaro-gorliwi polkatole (którzy na pewno nic lub prawie nic, nie wiedzą o swojej religii i o jej kościele)
                    No, cóż...
              • gtxl Re: czyli nietolarencyjny 09.12.13, 11:49
                wkkr napisał:

> wychodzący z założenia o jedynosłuszności.

Ci,którzy ten krzyż w Sejmie powiesili są tolerancyjni?
                • wkkr jestem katolikiem 09.12.13, 12:28
                  uważałem że wieszanie krzyża w sejmie to idiotyzm graniczący z profanacją.
                  Jednak teraz, czytając te potoki nienawiści skierowane pod adresem katolików z powodu tego krzyża uważam, że bez wyroku sądu zdejmować go nie należny.
                  CHCECIE TOLERANCJI?
                  TO SAMI ZACZNIJCIE TOLEROWAĆ!
                  Na początek krzyż w sejmie.
                  • gtxl Re: jestem katolikiem 09.12.13, 12:29
                    wkkr napisał:

> uważałem że wieszanie krzyża w sejmie to idiotyzm graniczący z profanacją.
                    > Jednak teraz, czytając te potoki nienawiści skierowane pod adresem katolików z
                    > powodu tego krzyża uważam, że bez wyroku sądu zdejmować go nie należny.
                    > CHCECIE TOLERANCJI?
                    > TO SAMI ZACZNIJCIE TOLEROWAĆ!
                    > Na początek krzyż w sejmie.

To w ramach poszanowania tolerancji został ten krzyż pod osłoną nocy powieszony w Sejmie?
                    • wkkr Naucz sie toleracji 09.12.13, 12:34
                      zanim od kogoś innego będziesz jej wymagać.
                      • gtxl Re: Naucz sie toleracji 09.12.13, 12:37
                        wkkr napisał:

> zanim od kogoś innego będziesz jej wymagać.

Typowy z ciebie katolik,szermujesz hasłami,ale na moje proste pytanie nie potrafisz odpowiedzieć.
                        Zatem pytam jeszcze raz....Czy to w ramach tolerancji grupa posłów pod osłoną nocy powiesiła krzyż w sejmie?

• wkkr Ty zaś ignorusje moją ocenę tego wydarzenia 09.12.13, 14:17
                          którą przedstawiłem w swoim poście.
                          • gtxl Re: Ty zaś ignorusje moją ocenę tego wydarzenia 09.12.13, 14:26
                            wkkr napisał:

> którą przedstawiłem w swoim poście.

Posłuchaj kolego....we wszystkich swoich postach napisałem jedynie,że krzyż nie powinien wisieć w sali Sejmu.
                            Nie zgadzałem się również z twoją oceną "fundamentalizmu ateistycznego"
                            oraz zapytałem czy ci,którzy wieszali krzyż, a byli to posłowie katolicy byli tolerancyjni.

Ty zarzuciłeś mi brak erystyki,logiki i tolerancji.
                  • kolter-xl Re: jestem katolikiem 09.12.13, 13:24
                    wkkr napisał:

> uważałem że wieszanie krzyża w sejmie to idiotyzm graniczący z profanacją.
                    > Jednak teraz, czytając te potoki nienawiści skierowane pod adresem katolików z
                    > powodu tego krzyża uważam, że bez wyroku sądu zdejmować go nie należny.
                    > CHCECIE TOLERANCJI?
                    > TO SAMI ZACZNIJCIE TOLEROWAĆ!
                    > Na początek krzyż w sejmie.

Prymitywny bucu woja jest spowodowana waszym prymitywnym brakiem tolerancji , nie tylko dla innych ale i dla samego prawa !!
              • sclavus ?????? (hihihihi) n/t 09.12.13, 14:57

• kolter-xl Re: ateizm również bywa 09.12.13, 11:50
            wkkr napisał:

> fundamentalistyczny.

Opowiedz o tym ,ale swoimi słowami proszę ??
          • gtxl Re: ateizm również bywa 09.12.13, 11:52
            wkkr napisał:

> fundamentalistyczny.

Jak ateizm może być fundamentalistyczny?
            Ateizm jest zaprzeczeniem wiary w boga,bogów,bożków i w religię.
            Fundamentalizm jest ściśle związany z religią.
            • humbak Re: ateizm również bywa 09.12.13, 12:16
              Ta tarataaaaa! Humbak! Tu de reskju!
              PWN
              fundamentalizm
              1. «tradycjonalistyczny i ortodoksyjny stosunek do wyznawanej religii»
              2. «radykalizm w wyznawaniu jakiejś idei, odmawiający innym racjom prawa istnienia»
              3. filoz. «pogląd, że przeświadczenia rodzące się z poznania zmysłowego są prawdami niepodważalnymi, na których opiera się wiedza o świecie»
              • gtxl Re: ateizm również bywa 09.12.13, 12:20
                humbak napisał:

> Ta tarataaaaa! Humbak! Tu de reskju!
                > PWN
                > fundamentalizm
                > 1. «tradycjonalistyczny i ortodoksyjny stosunek do wyznawanej religii»
                > ;
                > 2. «radykalizm w wyznawaniu jakiejś idei, odmawiający innym racjom prawa i
                > stnienia»
                > 3. filoz. «pogląd, że przeświadczenia rodzące się z poznania zmysłowego są
                > prawdami niepodważalnymi, na których opiera się wiedza o świecie»

Spokojnie....fundamentalizm jest ściśle związany z religią, tyle napisałem.
                Jak ateizm można przyrównywac do fundamentalizmu?
                • humbak Re: ateizm również bywa 09.12.13, 12:31
                  Rzecz w tym że nie jest. Jest ściśle związany z ideą ogólnie. W związku z powyższym można być fundamentalnym ateistą.
          • mariner4 To prawda. 09.12.13, 12:12
            Każdy fundamentalizm jest złem.
            Skrajny katolicyzm, ateizm, ekologizm, wegetarianizm, feminizm i inne "izmy" odmawiają prawa do własnych poglądów myślącym inaczej.
            Sam jestem antyklerykałem, w tym sensie, że sprzeciwiam się klerykalizacji państwa ale Palikota uważam za bałwana. Więcej szkodzi idei państwa neutralnego światopoglądowo, niż pomaga.
            M.

• gtxl Re: To prawda. 09.12.13, 12:19
              Sam jestem antyklerykałem, w tym sensie, że sprzeciwiam się klerykalizacji państwa ale Palikota uważam za bałwana. Więcej szkodzi idei państwa neutralnego światopoglądowo, niż pomaga.

Najgorsze jest to,żę robi to człowiek,któremu do niedawna ten krzyż nie przeszkadzał i który składał ślubowanie w Sejmie słowami- "tak mi domomóż bóg"
              Dlatego również uważam go za bałwana.

Krzyż nie powinien wisieć w sali sejmowej i w instytucjach państwowych.
              • kolter-xl Re: To prawda. 09.12.13, 13:20
                gtxl napisał:

> Najgorsze jest to,żę robi to człowiek,któremu do niedawna ten krzyż nie przeszk
                > adzał i który składał ślubowanie w Sejmie słowami- "tak mi domomóż bóg"
                > Dlatego również uważam go za bałwana.
                >
                > Krzyż nie powinien wisieć w sali sejmowej i w instytucjach państwowych.

Ty mi lepiej powiedz co robił przywódca tzw lewicy w dniu 13 grudnia 1981 roku ,walczył o demokrację czy jako aparatczyk PZPRowski pomagał ją dławić ?? Więc przestań żałosny komuchu tu skamleć nad zamianami światopoglądowymi u innych skoro w twoich wodzów słup telegraficzny tkwi w oku.

" Jako przedstawiciel strony rządowej(Leszek Miller)w 1989 uczestniczył w obradach Okrągłego Stołu, gdzie razem z Andrzejem Celińskim współprzewodniczył podzespołowi ds. młodzieży (był to jedyny stolik, który zakończył obrady bez podpisania porozumienia)."

Jak widać komuch do końca nie umiał sie dogadać z nikim !!!
              • mariner4 Nadgorliwość zawsze szkodzi 09.12.13, 16:21
                Na przykład ekscesy "zielonych" bardziej szkodzą sprawie ochrony środowiska niż pomagają.
                Wojujące feministki tylko usztywniają opór ich przeciwników. I Palikot, który ułatwia robotę klerykałom.
                Jestem za rozdziałem państwa od kościoła. Państwo powinni być dobrem wszystkich obywateli. Aby tak się stało powinno się zajmować tylko tym, co łączy wszystkich obywateli. Sprawami światopoglądowymi powinny się zajmować tylko organizacje poza rządowe. A więc i kościoły.
                Nikt we własnym kraju nie powinien się czuć wykluczony z powodów wiary, lub jej braku.
                W tym kontekście jestem przeciwnikiem krzyża w sejmie, ale także udziałowi duchownych w uroczystościach państwowych, chyba że w charakterze widzów, jak każdy obywatel. Prezydent nie powinien obnosić się ze swoją religijnością publicznie. Zresztą to akurat nie pomaga naszemu prezydentowi. KK go nienawidzi, bo nie jest z PiS.
                Ale jestem realistą i żaden rzad nie może sobie na razie pozwolić na otwartą walkę z KK. Ale może powoli bez rozgłosu obcinać przywileje to tu, to tam. Przede wszystkim sądy powinny byc naprawdę niezależne,a nie stronnicze w sprawach, w których bierze udział kler. Skazanie na 8 lat księdza pedofila jest optymistyczne.
                M.

• sclavus Doprawdy??? 09.12.13, 14:56
            Zróbmy zatem doświadczenie (nota bene, w zupełnej zgodzie z zapisami ustawy zasadniczej):
            Wyrzucamy wszystkie krzyże z przestrzeni publicznej, likwidujemy religię w szkołach i przedszkolach i instytucję katechetów, likwidujemy instytucję kapelanów, państwo nie wydaje ani jednego, złamanego nawet grosza na instytucje kościelne, państwo włącza kościół do systemu finansowego, kościół milczy w sprawach państwowych i politycznych... ufff! - może czegoś zapomniałem, ale "główne aspekty" istnienia kościoła są wymienione...
            ... i wtedy zobaczymy, czy jakikolwiek "fundamentalizm" ateistyczny istnieje...
            A!!! - państwo renegocjuje konkordat (jeśli ten już musi być) bo istniejący, nie dość, że nieważny konstytucyjnie, to jeszcze haniebny dla Polski!!
            • humbak Re: Doprawdy??? 09.12.13, 14:58
              >Wyrzucamy wszystkie krzyże z przestrzeni publicznej

Jakim cudem jest to zgodne z ustawą zasadniczą?
              • gtxl Re: Doprawdy??? 09.12.13, 15:02
                humbak napisał:

> >Wyrzucamy wszystkie krzyże z przestrzeni publicznej
                >
                > Jakim cudem jest to zgodne z ustawą zasadniczą?

Znowu wyrwałeś zdanie z kontekstu.
                Całkiem inaczej odebrałem post sclavusa.
                Mówił o tym, czy jak np: wyrzucimy krzyże z przestrzeni publicznej,religię ze szkół etc....

i wtedy zobaczymy, czy jakikolwiek "fundamentalizm" ateistyczny istnieje..
                • humbak Re: Doprawdy??? 09.12.13, 16:00
                  Wyrwałem z kontekstu? Napisał że należy podjąć działania, zgodne z UZ, a potem je wymieniał. W jaki sposób zmanipulowałem jego wypowiedź?
              • sclavus Re: Doprawdy??? 09.12.13, 15:06
                ... w tym miejscu, gdzie jest mowa o rozdziale sacrum od profanum... :)
                I wolności sumienia!!!
                (odmawiałbyś ateistom prawa do sumienia?)
                • humbak Re: Doprawdy??? 09.12.13, 16:02
                  Że jak? A jakim cudem moje oświadczenie że jestem wierzący odbiera Tobie wolność sumienia?
                  Ten rozdział to jakaś abstrakcja. Sugerujesz że nie można używać krzyży, bo są materialne?
                  • sclavus Re: Doprawdy??? 09.12.13, 16:17
                    Że jak? A jakim cudem moje oświadczenie że jestem wierzący odbiera Tobie wolność sumienia?
                    ... może lepiej będzie, jak skończymy... - wolę, kiedy interlokutor rozumie proste słowo pisane...
                    • humbak Re: Doprawdy??? 09.12.13, 16:21
                      Usuwanie z przestrzeni publicznej Sclavus. Tak napisałeś.
                      • sclavus skopiuj i wklej... 09.12.13, 16:27
                        to o czym piszesz bo przejechałem się po drzewku i nic takiego nie zobaczyłem jak: "Usuwanie z przestrzeni publicznej Sclavus" :)
                      • sclavus Właśnie!!!! 09.12.13, 16:34
                        ... teraz wszedłem na post gtl i zrozumiałem o co ci chodzi :D
                        Nie wyrywaj niczego z kontekstu, jeśli naprawdę zależy ci na tym, żeby być zrozumianym...
                        Pozwolę sobie doradzić: sprawdź drzewko do kogo to i dlaczego, ale przede wszystkim - przeczytaj to jeszcze raz!!!!
                        • humbak Re: Właśnie!!!! 09.12.13, 16:38
                          Przeczytałem... i najwyraźniej czegoś nie rozumiem, bo nadal mi się to trzyma z moją wcześniejszą interpretacją.
        • sclavus Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 14:41
          Dziwne jest twoje pojęcie tolerancji...
          ... a i wolności (choć jej nie wymieniłeś z imienia)... jeszcze dziwniejsze...
          znasz może takie określenie wolności (a przy tym i tolerancji)???
          Twoja wolność kończy się tam, gdzie zaczyna się moja - gdybyś tylko zechciał to zrozumieć...
      • sclavus Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 14:38
        Może jaśniej bo ja, całkowicie się z tą tezą zgadzam a praktyka, jak dzieje się w Polsce... udowadnia to dokładnie...
        Do-kład-nie!!!
        • humbak Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 14:45
          To do mua?
          • sclavus Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 15:10
            ... à toi...
            napisałeś do l_george_l: Twój wpis jest dość klarownym dowodem przeczącym tej tezie.
          • sclavus Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 15:16
            Napisałem do pis_da_deby, który - nota bene - podpisał się pod tobą: Dziwne jest twoje pojęcie tolerancji...
            ... a i wolności (choć jej nie wymieniłeś z imienia)... jeszcze dziwniejsze...
            znasz może takie określenie wolności (a przy tym i tolerancji)???
            Twoja wolność kończy się tam, gdzie zaczyna się moja - gdybyś tylko zechciał to zrozumieć...

Ale może to i o ciebie zahaczyć - jak to widzisz ty zatem, widząc to, co robi kościół (katolicki - ofkoz) i jego wierni??
            • humbak Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 15:59
              Nie byłem pewien, bo drzewko się nieco rozrosło. Wolę zadać głupie pytanie, niż twierdzić coś głupiego.
              Napisałem co napisałem, ponieważ l.george.l w swoim poście wyraża czytelną niechęć do wszystkich wierzących, stosując jednocześnie nieusprawiedliwione uogólnienia. Jako że jest to przejawem braku tolerancji i nierozsądnej postawy zarazem, jasnym się staje, że nie są to problemy determinowane wiarą, lub jej brakiem, ale fanatycznym podejściem do tematu wiary/idei.
              Co do dalszej części twego posta, nie bardzo wiem, czemu to do mnie adresujesz. Wyraziłem, co sądzę o temacie wątku i krzyżu powieszonym w parlamencie. Co jeszcze chciał byś wiedzieć?
              • sclavus Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 16:22
                Rzekłbym: to proste! wywieszenie krzyża w sejmie (i we wszystkich miejscach publicznych) zahaczyło mocno o moją wolność!!!
                Więc ta, czyjaś, pozwalająca na wieszanie krzyży, gdzie popadnie i gdzie się żywnie podoba, przekroczyła wszelkie granice tolerancji...
                (ten wątek jest o krzyżu, pominę więc wszystkie inne aspekty, kościelnego włażenia z butami... w tę moją wolność!)
                • humbak Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 16:47
                  No ale co proste? Przecież nie neguję że nie tam jego miejsce.
    • zapijaczony_ryj I co parlamentarne mordobicie o dwa patyki? 09.12.13, 10:29
      To dopiero byłby wstyd na cały Świat
      • tanebo Re: I co parlamentarne mordobicie o dwa patyki? 09.12.13, 10:57
        Wstyd to jest teraz gdy lawendowa mafia kieruje Polską!
        • zapijaczony_ryj Re: I co parlamentarne mordobicie o dwa patyki? 09.12.13, 11:00
          tanebo napisał:

> Wstyd to jest teraz gdy lawendowa mafia kieruje Polską!

ąż tak wstyd to juz nie jest, kiedy to ktos taki jak on publicznie robił z siebie idiotę

tiny.pl/htd75

A jego brat był jeszcze bardziej!
          To był dopiero wstyd.
          Na szczescie to se newrati, bo brat wykończył brata i teraz sam zidiociał doszczętnie
    • cookies9 Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 11:01
      l.george.l napisał:

>Byłem pełen wiary, że Janusz Palikot wejdzie na drabinę i zdejmie ten gadżet, który narusza moją godność jako obywatela tego kraju.

Czego spodziewać się po polityku,który w domu trzyma klęcznik? Zdejmie taki krzyż? Nonsens.
      • gtxl Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 11:19
        Czego spodziewać się po polityku,który w domu trzyma klęcznik? Zdejmie taki krzyż? Nonsens.

Masz rację, ale ja myślę nie tylko o Palikotu...o Tusku również.
        • cookies9 Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 11:23
          gtxl napisał:

> Czego spodziewać się po polityku,który w domu trzyma klęcznik? Zdejmie taki krz
          > yż? Nonsens.
          >
          > Masz rację, ale ja myślę nie tylko o Palikotu...o Tusku również.

Tusk w domu też trzyma klęcznik?
          • gtxl Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 11:30

Tusk w domu też trzyma klęcznik?

Tego nie wiem,wiem że przed wyborami brał ślub kościelny a w czasie swojego premierostwa nie zrobił nigdy żadnej krzywdy kościołowi i jego hierachom.
            • cookies9 Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 11:50
              gtxl napisał:

>
              > Tusk w domu też trzyma klęcznik?
              >
              > Tego nie wiem,wiem że przed wyborami brał ślub kościelny a w czasie swojego pre
              > mierostwa nie zrobił nigdy żadnej krzywdy kościołowi i jego hierachom.

A Tusk jest ateistą? Co innego Kwaśniewski:-)

Kwaśniewscy wzięli ślub kościelny

Ksiądz płk Jan Domian, były kapelan prezydenckiej pierwszej pary, pobłogosławił związek. Trzymana w tajemnicy ceremonia ślubu odbyła się kilka tygodni temu w pałacowej kaplicy.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114873,3100022.html
              • gtxl Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 12:00

A Tusk jest ateistą? Co innego Kwaśniewski:-)

Kwaśniewscy wzięli ślub kościelny

Z tego co pamiętam,to "filipińczyk" nigdy nie mówił,że jest ateistą, raczej jest agnostykiem.To jednak pewna różnica.
                Jolka jest gorącą parafianką i nigdy tego nie kryła.

Dobrze,że dałaś tę informację, wierz mi,że o tym nie wiedziałem.
                Powstrzymam się również od komentarza,ale przypominają mi się słowa Józefa Brzytwy o Kwaśniewskim...Oluś zawsze był krętaczem.
                • scoutek Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 13:27
                  Kwaśniewscy wzięli ślub kościelny PO obu kadencjach prezydenckich
            • kolter-xl Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 12:51
              gtxl napisał:

>
              > Tusk w domu też trzyma klęcznik?
              >
              > Tego nie wiem,wiem że przed wyborami brał ślub kościelny a w czasie swojego pre
              > mierostwa nie zrobił nigdy żadnej krzywdy kościołowi i jego hierachom.

No fakt o ile zlikwidowanie przynoszącej klerowi kokosy, komisji majątkowej utworzonej przez komucha Rakowskiego a tolerowanej prze 8 lat rządów tzw lewicy ,to rzeczywiście nic im nie zrobił.No a o kłótniach związanych z funduszem kościelnym to nawet nie wspomnę słowem .Ale skąd SLD-owiec ma to wiedzieć ??
      • pis_da_deby Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 11:28
        cookies9 napisała:

> Czego spodziewać się po polityku,który w domu trzyma klęcznik?

Zostal mu pewnie z czasu kiedy jeszcze wydawal Ozon.
        Moze sie jeszcze kiedys przyda. Janusz tak czesto zmienia swoje poglady.
        • kolter-xl Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 12:48
          pis_da_deby napisał:

> cookies9 napisała:
          >
          > > Czego spodziewać się po polityku,który w domu trzyma klęcznik?
          >
          > Zostal mu pewnie z czasu kiedy jeszcze wydawal Ozon.
          > Moze sie jeszcze kiedys przyda. Janusz tak czesto zmienia swoje poglady.

Jak często napisz o tym ??
          • pis_da_deby Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 13:05
            kolter-xl napisał:

> Jak często napisz o tym ??

Tu masz tylko wycinek

tomaszskupienski.natemat.pl/16679,5-wydarzen-ktore-beda-przesladowac-janusza-palikota
            • kolter-xl Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 13:13
              pis_da_deby napisał:

> kolter-xl napisał:
              >
              >
              > > Jak często napisz o tym ??
              >
              > Tu masz tylko wycinek
              >
              > tomaszskupienski.natemat.pl/16679,5-wydarzen-ktore-beda-przesladowac-janusza-palikota

Czytałem ,a teraz powiedz coś merytorycznego ?? Bo ja mu te niewypały na początku tego roku wybaczyłem, u mnie głos ma na 10000%.Tylko idiota lub krowa tkwi po uszy fundamentalnie w swoich przekonaniach w tym pełnym różnego rodzaju zawirowań świecie!!
              • pis_da_deby Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 13:41
                kolter-xl napisał:

>ja mu te niewypały na początku tego roku wybaczyłem, u mnie głos ma na 10000%.Tylko idiota lub krowa tkwipo uszy fundamentalnie w swoich przekonaniach w tym pełnym różnego rodzaju zawirowań świecie!!

Czlowiek bez kregoslupa to inwalida.
                • kolter-xl Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 13:49
                  pis_da_deby napisał:

> kolter-xl napisał:
                  >
                  > >ja mu te niewypały na początku tego roku wybaczyłem, u mnie głos ma na 100
                  > 00%.Tylko idiota lub krowa tkwipo uszy fundamentalnie w swoich przekonaniach w
                  > tym pełnym różnego rodzaju zawirowań świecie!!
                  >
                  > Czlowiek bez kregoslupa to inwalida.

Gdyby każdy tak myślał to nadal na osłach byśmy jeździli,musimy iść do przodu .Masz sztywno tkwić w np kościele utaplanym po uszy we wszelakie skandale, tylko dlatego ze dziadek w to wierzył ?
                  • pis_da_deby Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 13:59
                    kolter-xl napisał:

> > Czlowiek bez kregoslupa to inwalida.
                    >
                    > Gdyby każdy tak myślał to nadal na osłach byśmy jeździli,musimy iść do przodu .

Zeby isc do przodu nie mozna robic dwoch krokow w lewo i dwoch w prawo jak to robi Palikot.
                    W ten sposob sie daleko nie zajdzie.
                    • kolter Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 14:01
                      pis_da_deby napisał:

> Zeby isc do przodu nie mozna robic dwoch krokow w lewo i dwoch w prawo jak to r
                      > obi Palikot.
                      > W ten sposob sie daleko nie zajdzie.

Powiedzmy ze to ja ocenię jako przyszły wyborca TR, a nie widzę tego tak jak ty
                      • pis_da_deby Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 14:04
                        kolter napisał:

>
                        > Powiedzmy ze to ja ocenię jako przyszły wyborca TR, ....

Twoje prawo
                        • kolter Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 14:12
                          pis_da_deby napisał:

> kolter napisał:
                          >
                          > >
                          > > Powiedzmy ze to ja ocenię jako przyszły wyborca TR, ....
                          >
                          > Twoje prawo

Powiem tak , twoja opina na temat Palikota nie musi być dla mnie wiążąca ,sam nie byłem mu przychylny jeszcze w poprzednim roku .

Autor: kolter-xl  14.04.12, 15:11

Nie ufam mu , nigdy nie zagłosowałbym na Palikota gdyby był w moim okręgu wyborczym . Wydaje mi się ze on po prostu cwanie zajął pewną dziurę jakiej nie wypełniło spolegliwe wobec kleru SLD. Facet ma kasę zbadał rynek i wlazł tam gdzie była szansa zabłyszczeć.
            • gtxl Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 13:15
              > Tu masz tylko wycinek
              >
              > rel="nofollow">tomaszskupienski.natemat.pl/16679,5-wydarzen-ktore-beda-przesladowac-janusza-palikota

To wystarczy żeby ocenić Palikota jako kompletnie niewiarygodnego.
              Tak go właśnie oceniam.
              • kolter-xl Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 13:22
                gtxl napisał:

> > Tu masz tylko wycinek
                > >
                > > rel="nofollow">tomaszskupienski.natemat.pl/16679,5-wydarzen-ktore-bed
                > a-przesladowac-janusza-palikota
                >
                >
                > To wystarczy żeby ocenić Palikota jako kompletnie niewiarygodnego.
                > Tak go właśnie oceniam.

Cieszy mnie ze tak korzystnie oceniasz pana który w 1981 roku w komitecie centralnym PZPR robił karierę !!
    • remez2 Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 11:05
      "Nie przeszkadzają mi krzyże w szkołach czy innych miejscach publicznych. Krzyż jest w takim samym stopniu w Polsce symbolem religijnym, co narodowym. Jeśli komuś przeszkadza symbol religijny niech odczytuje to w sposób narodowy właśnie. Kościół w Polsce był zawsze bowiem po stronie ludu i po stronie polskości. Dlatego - inaczej niż w Hiszpanii - nie można bezmyślnie walczyć z krzyżem. Są jednak sytuacje gdzie zdecydowana większość jest innego zdania i w tych miejscach powinno dojść do zmiany. Krzyż nie powinien dzielić Polaków"
      Janusz Palikot na swoim blogu, 6 grudnia 2009
      • kolter-xl Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 11:13
        remez2 napisał:

Janusz Palikot na swoim blogu, 6 grudnia 2009

Tylko krowa ,albo zindoktrynowany komuch nie zmienia poglądów .
    • haen2010 Nie bardzo ta oczywistość 09.12.13, 11:07
      Bo palikociarnia to ledwie parę procent sejmu. Mordobicie z dewotami i resztą kościelnych zakończyłoby się klęską.

Uważam, że obrali dobrą drogę. Wyrok w Strasburgu mają jak w banku.
      • gtxl Re: Nie bardzo ta oczywistość 09.12.13, 11:21
        haen2010 napisał:

> Bo palikociarnia to ledwie parę procent sejmu. Mordobicie z dewotami i resztą k
        > ościelnych zakończyłoby się klęską.
        >
        > Uważam, że obrali dobrą drogę. Wyrok w Strasburgu mają jak w banku.

Wyrok na pewno mają jak w banku. Tylko nie wiadomo jaki.
        Do tego czasu Janusz dokona kolejnej metamorfozy.
        • haen2010 Re: Nie bardzo ta oczywistość 09.12.13, 11:30
          Wyrok pozytywny dla skarżących, oczywiście. Tylko nie zamknie on sprawy. Kościół zorganizuje krucjatę w obronie swojego dominium.
          • gtxl Re: Nie bardzo ta oczywistość 09.12.13, 11:31
            haen2010 napisał:

> Wyrok pozytywny dla skarżących, oczywiście. Tylko nie zamknie on sprawy. Kośció
            > ł zorganizuje krucjatę w obronie swojego dominium.

No....widzisz.
            Jak już napisałem poprzednio krzyż będzie tam wisiał dopóki będzie PO,PiS,PSL.,Ziobry,Gowiny.
            • haen2010 Re: Nie bardzo ta oczywistość 09.12.13, 11:39
              Tym niemniej uświadomi ludziom, kto sprawuje realną władzę nad Polską. I komu zawdzięczamy polską biedę i brak szans życiowych.
        • kolter-xl Re: Nie bardzo ta oczywistość 09.12.13, 11:49
          gtxl napisał:

> Do tego czasu Janusz dokona kolejnej metamorfozy.

Takiej jak Miller z obrońcy komuny zrobił z siebie socjaldemokratę ?
          W 1981 roku Miller też był za demokracją ?
    • tanebo Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 11:47
      Katolicka tolerancja
    • l_zaraza_l Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 12:39
      l.george.l napisał:

> Osobiście nie rozumiem drogi, którą obrał Ruch Palikota w celu usunięciu krzyża
      > z sali sejmowej
      . Założenie, że uda się to zrobić na drodze sądowej było od sam
      > ego początku absurdalne. Jeżeli przyjąć, że sędziowie orzekający w sprawie są k
      > atolikami, to żadnej innej decyzji nie byliby w stanie podjąć jak utrzymującej
      > obecny, haniebny, stan rzeczy.
      Religia odbiera rozum, trzeźwość myślenia, pozba
      > wia także tolerancji. Powieszenie krzyża pod osłoną nocy było formą oznaczenia
      > terenu, aktem katolickiej histerii, przejawem arogancji. Ja bardzo proszę posłó
      > w Ruchu Palikota o skuteczne działanie. Dałem swój głos na tę partię tylko i wy
      > łącznie z jednego powodu. Byłem pełen wiary, że Janusz Palikot wejdzie na drabi
      > nę i zdejmie ten gadżet, który narusza moją godność jako obywatela tego kraju.
      >

Uważam, że Palikot wybrał doskonałą drogę bo ukazuje ona absolutny bezwład systemu i jego poddaństwo konkretnej ideologi. Obserwujemy, krok po kroku, jak działa mechanizm kopania się z koniem - patologia w pełnej krasie.
      Palikot, podobnie jak my wszyscy, miał prawo (ha ha ha! prawo ;((((( ) oczekiwać, ze wysoki sąd w robocie będzie wysokim sądem a katolikiem dopiero w czasie wolnym.

Bardzo dobrze, ze idą do Strasburga. Przy okazji mogliby także zaskarżyć niezgodny z Konstytucją paragraf 196 kk.
    • piiiii-bziuuuuu Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 13:42
      będąc 2 lata temu członkiem komisji wyborczej przystawiłem krzesło do klasowej ściany zdjąłem wiszący tam gadżet religijny i zaniosłem do gabinetu szkolnej sekretarce.
      na to przewodniczący komisji wyborczej "yyyyaaaa yyyy...." i tyle wyksztusiwszy on i inni członkowie przyjęli do wiadomości że w sali gdzie odbywają się wybory nie będą wisiały jakieś bliskowschodnie utynsylia religijne
      na ścianie zostawiłem Godło Państwowe i to samo radziłbym zrobić posłom z Twojego Ruchu i niech to zrobią z przytupem medialnym ,w dzień w obecności fotoreporterów i kamerzystów TV

--
      www.wolnoscodreligii.pl/
    • asteroidalny Jak nazwać taki sąd? 09.12.13, 14:20

• tanebo Re: Jak nazwać taki sąd? 09.12.13, 14:32
        Oj tam. Sędzia też chce ochrzcić dzieci i mieć pogrzeb z księdzem...
        • kolter Re: Jak nazwać taki sąd? 09.12.13, 16:42
          tanebo napisał:

> Oj tam. Sędzia też chce ochrzcić dzieci i mieć pogrzeb z księdzem...

Widziałem twarz tej sędziny , masakra.
      • pis_da_deby Re: Jak nazwać taki sąd? 09.12.13, 14:32
        asteroidalny napisał:

Sąd Apelacyjny w Warszawie
    • sclavus Pozostaje wziąć drabinę, zdjąć krzyż - chyba tylko 09.12.13, 14:36

"Nie każdy dyskomfort światopoglądowy odczuwany przez osoby niewierzące w związku z eksponowaniem w przestrzeni publicznej symboli religijnych należy utożsamiać z naruszeniem ich wolności sumienia i wyznania"
      Natomiast, "każdy "dyskomfort" religijny odczuwany przez wierzących w przestrzeni publicznej, należy (koniecznie!!!) utożsamiać z naruszeniem dobra ich uczuć religijnych i surowo karać" - prawda, pani sędzio, wydająca wyroki zgodnie z tym ... co wisi nad jej głową?
      ... aPsurd goni aPsurd a pan prezydent siedzi pod amboną i słucha....
      Premier też bezsilny...
      A Palikot, miast zaskarżyć ważność(!!!) konkordatu, wdaje się w utarczki z krzyżem ;)
      Ciekawe, czy gdyby jakiś polkatol, czy inny żaro-gorliwy katopolak, krzyż sobie w doopę wsadził, to czy mógłby udawać "dzwonnicę"???? (bo już gęby polkatolskie, krzyżem powycierane dokładnie)
    • man_sapiens Re: Pozostaje wziąć drabinę i zdjąć krzyż 09.12.13, 14:44
      Raczej powiesić nad krzyżem rybe z nogami, pod spodem durszlak, po lewej stronie gwiazdę Dawida, po prawej półksięzyc. doprawic krzyżem prawosławnym, yin yangiem, pentagramem, chao, swastyke z kropkami na wszelki wypadek opuścmy, ale koniecznie heksagram albo liczba 666 - wiara w Szatana nie jest zakazana. I nie zpomnijmy o ctrl+C/ctrl+V
      • icek.goldberg Jeżeli coś odbiera rozum, 09.12.13, 16:51
        to jest to BEZSILNOŚĆ błazna niegdyś wydającego, wspólnie z Terlikowskim, ultrakatolicki tygodnik "Ozon", a który za 3 lato powie, że wstydzi się tej awantury o krzyż.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka