Dodaj do ulubionych

ks.Oko-jakie szczęście,że nie ma już Inkwizycji

23.12.13, 20:32
czy biskupi chodząc w strojnych sukienkach realizują gender?
Obserwuj wątek
    • karfioza Ale rozwalcował tego głupka w kapeluszu. 23.12.13, 20:40
      A przyjemnie było na to popatrzeć.
      • sclavus Re: Ale rozwalcował tego głupka w kapeluszu. 23.12.13, 20:56
        Tumaństwem??? - może...
        Najlepiej mu wychodziło: "proszę nie przerywać..."
        Co do innych rzeczy/spraw, okazał się totalnym ignorantem (co rusz budząc uśmiech politowania) acz z drugiej - okazał się ... nie lada demagogiem...
        • alistair-p Re: Ale rozwalcował tego głupka w kapeluszu. 23.12.13, 21:05
          Ciekawe czy Oko już sie podniósł po tym rozwalcowaniu.Moim zdaniem to był KO.I to żałosne popiskiwanie.Przypomniał mi się Waszczykowski ze skamleniem by go oszczędzic.
    • alistair-p Re: ks.Oko-jakie szczęście,że nie ma już Inkwizyc 23.12.13, 20:47
      A ten katotalib Oko?Torquemada byłby z niego dumny.On poprostu używa innych narzędzi,ale mentalność ma inkwizytora.Ja bym wysłał go razem z Hoserem do Ugandy.Petza tam nie wysyłam,zawsze to jednak człowiek,a że kocha inaczej,trudno. Tam go nie zaakceptują kiecaki i sędziowie jak u nas.
    • m.c.hrabia Re: ks.Oko-jakie szczęście, 23.12.13, 21:05
      o Q przespałem to szczęście ,i nie zasnę :))))
      • alistair-p Re: ks.Oko-jakie szczęście, 23.12.13, 21:07
        Może ktoś z nim pogada jutro o pólnocy,nie wykluczone,że przemówi ludzkim głosem.
    • wanda43 Re: ks.Oko-jakie szczęście,że nie ma już Inkwizyc 23.12.13, 21:10
      Jestes pewnien, ze inkwizycji nie ma? Odnosze wrazenie, ze jest - prokuratura, sądy. Komisja kodyfikacyjna oddajaca swoje projekty do oceny Opus Dei.
      • 99venus Re: ks.Oko-jakie szczęście,że nie ma już Inkwizyc 23.12.13, 21:16
        jestem pewny,że Inkwizycja już jest.silna na szczeblu parafialnym,słabsza trochę wyżej.działa skrycie ale skutecznie.pozwala sobie na coraz wiecej.tolerowana a nawet wspomagana jest przez państwo-vide komisja kodyfikacyjna.
        bedzie ciekawie.
        • m.c.hrabia Re: ks.Oko-jakie szczęście,że nie ma już Inkwizyc 23.12.13, 21:25
          99venus napisał:

> jestem pewny,że Inkwizycja już jest.silna na szczeblu parafialnym,słabsza troch
          > ę wyżej.działa skrycie ale skutecznie.pozwala sobie na coraz wiecej.tolerowana
          > a nawet wspomagana jest przez państwo-vide komisja kodyfikacyjna.
          > bedzie ciekawie.

nieszczęście polega na tym że przez większość "niby wierzących"
          • 99venus Re: ks.Oko-jakie szczęście,że nie ma już Inkwizyc 23.12.13, 21:39
            ludzie o duszy niewolnika lubią żyć na kolanach z przydeptanym karkiem.
            • m.c.hrabia Re: ks.Oko-jakie szczęście,że nie ma już Inkwizyc 23.12.13, 21:43
              ludzie o duszy niewolnika lubią żyć na kolanach z przydeptanym karkiem.

mówiąc szczerze , nie mam pretensji do swych rodziców , tak zostali wychowani (ukształtowani)
            • kolter-xl Re: ks.Oko-jakie szczęście,że nie ma już Inkwizyc 24.12.13, 15:19
              99venus napisał:

> ludzie o duszy niewolnika lubią żyć na kolanach z przydeptanym karkiem.

Z wypiętym do zerżnięcia tyłkiem.
    • dr.krisk Obejrzałem ten program.... 23.12.13, 21:28
      To smutne, gdy ksiądz okazuje się idiotą. Niestety - ksiądz Oko zaprezentował pokaz demagogii dla ubogich. Najbardziej podobał mi się obrazeczek słusznych rozmiarów na którym to okropne genderystki-feministki molestują biskupa ("staruszka" jak raczył go nazwać Oko...).
      Żałosne to wszystko było - niestety potwierdza to moją opinię o naszym klerze: że intelektualnie miałki, że niezdolny do jakiejkolwiek głębszej refleksji. To spuścizna po JPII odbija się czkawką...
      W zasadzie powiewa mi to kalafiorem, ale Kościół w Polsce ogromnie lubi się wtrącać w nasze życie.
      • m.c.hrabia Re: Obejrzałem ten program.... 23.12.13, 21:31
        że intelektualnie miałki, że niezdolny do jakiejkolwiek głębszej refleksji. To spuścizna po JPII odbija się czkawką...
        dokładnie taka czkawka jak po lk Wawelskim,
      • sclavus Re: Obejrzałem ten program.... 24.12.13, 00:32
        ... a zauważyłeś, na przestrzeni ostatnich paru tygodni, jakiej "broni" używają ci ... koń_serwatyści??
        Otóż, co najmniej z pińć razy w trakcie programu (każdego, w którym się znaleźli) strofują interlokutora: proszę mi nie przeszkadzać... - sami jednak wpadają w słowo, więcej niż pińć razy...
        Przypominam sobie Wróbel, Hofmana, no i dzisiaj ten ksiądz Oko (przysięgam, było ich więcej - o! Semka - też dzisiaj!)
        PeeS - można tłukom sto razy powtarzać, że "gender" to nie ideologia a oni swoje... jak kalekie papugi! ;) :)
      • chasyd_z_czerskiej Re: Obejrzałem ten program.... 24.12.13, 12:12
        dr.krisk napisał:

> To smutne, gdy ksiądz okazuje się idiotą

A w czy konkretnie się to przejawiało ?

--
        fakty.interia.pl/raport-przeszlosc-walesy/aktualnosci/news-funkcjonariusz-wsi-walesa-dowieziony-motorowka-na-strajk,nId,912789
        • tanebo Re: Obejrzałem ten program.... 24.12.13, 12:20
          Bo prezentuje filozofię dla ubogich umysłem. Daje owieczkom wroga: gender, postmodernizm, masonów, katarów. Bez wnikania na czym ten gender polega. Straszy nim jak diabłem. I oczywiście daje rozwiązanie: rób co mówię a gender cię nie zje.
          • chasyd_z_czerskiej Re: Obejrzałem ten program.... 24.12.13, 14:05
            tanebo napisał:

> Bo prezentuje filozofię dla ubogich umysłem. Daje owieczkom wroga: gender

Mylisz gender z genderyzmem

Słusznie

> masonów,

Słusznie

> katarów.

? Co mówił o katarach ?...

Głupotę i pychę wykazał po raz kolejny Sipowicz :

- To jest takie pole bitwy między kobietami, które starają się wyzwolić z patriarchalnego dyktatu, przede wszystkim reprezentowanego przez Kościół, a hierarchami Kościoła, którzy nie rozumieją, jaka jest ich rola społeczna - wyjaśniał Sipowicz.

To właśnie dlatego według historyka "grupa biskupów stworzyła sztucznego wroga, którego nazwała gender". - Ja kompletnie nie rozumiem, co społeczeństwu dają tacy panowie, jak ks. Michalik, Nycz, Hoser. Oni są pasożytami w tym społeczeństwie - dodawał Sipowicz.

Zarzut "pasożytnictwa" tłumaczył między innymi tym, że według niego hierarchowie "są niepotrzebni". -

ks .Oko ma rację :
            To klasyczna mowa nienawiści i pogardy. (...) Ja przestrzegam przed takim językiem jak za czasów Stalina. W tym stylu mówiono swojego czasu o ks. Jerzym Popiełuszce - mówił dalej duchowny.
            • kolter-xl Re: Obejrzałem ten program.... 24.12.13, 15:18
              chasyd_z_czerskiej napisał:

> Głupotę i pychę wykazał po raz kolejny Sipowicz :
              >
              > - To jest takie pole bitwy między kobietami, które starają się wyzwolić z patri
              > archalnego dyktatu, przede wszystkim reprezentowanego przez Kościół, a hierarchami Kościoła, którzy nie rozumieją, jaka jest ich rola społeczna - wyjaśniał Sipowicz.

No to Emdzik z okazji waszych świąt idź w moim imieniu i pozdrów waszą panią proboszcz . Ok ?? Rozumiesz tłuku parafialny o czym mówił Sipowicz ??

> ks .Oko ma rację :
              > To klasyczna mowa nienawiści i pogardy. (...) Ja przestrzegam przed takim językiem jak za czasów Stalina. W tym stylu mówiono swojego czasu o ks. Jerzym Popiełuszce - mówił dalej duchowny.

Ty i ten debil Oko macie od 70 lat ten sam tekst; jak nie z kościołem ,to znaczy komuch lub mason. Dokładnie tak samo myśleli stalinowcy; kto nie z nami to przeciwko nam . Wiec jeden ptak kto mówi zawsze jest to nienawiść organizacji totalitarnej do wolności poglądów.
        • kolter-xl Re: Obejrzałem ten program.... 24.12.13, 15:10

> dr.krisk napisał:
          >
          > > To smutne, gdy ksiądz okazuje się idiotą
          >
          > A w czy konkretnie się to przejawiało ?

Generalnie samo bycie księdzem oznacza brak posiadania rozumu. No a jak juz taki buc wali do mediów to juz katastrofa gotowa.
    • chasyd_z_czerskiej Re: ks.Oko-jakie szczęście,że nie ma już Inkwizyc 24.12.13, 12:14
      99venus napisał:

> czy biskupi chodząc w strojnych sukienkach realizują gender?

A co tzn "realizować gender" ?...

--
      www.naszdziennik.pl/polska-kraj/63403,zlamana-ale-kiedy.html
      • 99venus Re: ks.Oko-jakie szczęście,że nie ma już Inkwizyc 24.12.13, 14:27
        jako starozakonny z czerskiej zajmij się swoimi problemami.księża i ich głupota to nie twoja parafia.
      • kolter-xl Re: ks.Oko-jakie szczęście,że nie ma już Inkwizyc 24.12.13, 15:12

> 99venus napisał:
        >
        > > czy biskupi chodząc w strojnych sukienkach realizują gender?
        >
        > A co tzn "realizować gender" ?...

No mieć jaja a dawać sobie w glinie mieszać tak jak to robi 30% księży .Czyli ni to chłop ni to baba.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka