Dodaj do ulubionych

Trzech Króli- nowa tradycja

06.01.14, 20:12

No i proszę. Walka z Kościołem katolickim w mediach trwa a tu my katolicy spokojnie tworzymy nową nieświecką tradycje.
Orszaki z okazji swięta Trzech Króli.
Podobno już w 160 miastach polskich takie wesołe, radosne obchody miały miajsce.
I tak trzymać !
Bardzo ucieszyłem sie ,że w Krakowie te obchody były pod patronatem prezydenta Majchrowskiego. Niby komuch, ale swój. No i TV transmitowała . Jest dobrze.

www.radiokrakow.pl/www/index.nsf/ID/DWOZ-9EZDE8
Obserwuj wątek
    • adam111115 Re: Trzech Króli- nowa tradycja 06.01.14, 20:20
      Jeśli trwa w mediach walka z kk to jesteś pewien że przekaz nie był tendencyjny?
    • szwampuch58 Re: Trzej Mędrcy 06.01.14, 20:20
      Bezpodstawnie uważa się ich za królów, bo ani Pismo Święte, ani najstarsza tradycja nie widziały w nich królów.
      • katrina_bush Ani trzech ani 100 "króli" nigdzie nie przybyło. 07.01.14, 20:54
        Ani trzech ani stu "króli" nigdy do Betlejem wg. legendy biblijnej nigdzie nie przybyło.

Jedynie Mateusz 2,1 wspomina o jakiś mędrcach: "(1) ... w Judei za panowania króla Heroda, oto Mędrcy ze Wschodu przybyli do Jerozolimy" Ilu Medrców przybyło nie wiadomo.

Niesłychana masowa tzw. "rzeź niewiniątek" i żadna ucieczka do Egiptu wg. Łukasza, Marka i Jana nie miała w ogóle miejsca !

Wg. Mateusza Józef, Maryja i Jezus zamieszkali w Nazarecie dopiero po powrocie z Egiptu, bo nie mogli wrócić do Judei.

Dla porównania - cała historia narodzin Jezusa w ewangelii Łukasza 2,1 jest z zupełnie innej bajki.

A każda historyczna osoba ma podobno tylko jedną biografię..
        • remik.bz Re: Ani trzech ani 100 "króli" nigdzie nie przyby 07.01.14, 21:08
          katrina_bush napisała:

> Ani trzech ani stu "króli" nigdy do Betlejem wg. legendy biblijne tego to nie wiemy.>

I tylko dlatego ,ze podobno "nie wiemy" (Twoim zdaniem) to nie powinnismy świetować radośnie tego dnia?
          No to przekonaj mnie , ze nie powinienem swiętować "bo tego to nie wiemy"?
          To moze i kolęd nie powinnismy śpiewać:)
          • kolter-mr Re: Ani trzech ani 100 "króli" nigdzie nie przyby 08.01.14, 09:03
            remik.bz napisał:

> katrina_bush napisała:
            >
            > > Ani trzech ani stu "króli" nigdy do Betlejem wg. legendy biblijne tego to
            > nie wiemy.>
            >
            > I tylko dlatego ,ze podobno "nie wiemy" (Twoim zdaniem) to nie powinnismy świet
            > ować radośnie tego dnia?
            > No to przekonaj mnie , ze nie powinienem swiętować "bo tego to nie wiemy"?
            > To moze i kolęd nie powinnismy śpiewać:)

Świętować to sobie możesz ,ale nie dorabiajcie mordy ewangeliom.
        • chasyd_z_czerskiej Re: Ani trzech ani 100 "króli" nigdzie nie przyby 08.01.14, 09:48
          > Dla porównania - cała historia narodzin Jezusa w ewangelii Łukasza 2,1 jest
          > z zupełnie innej bajki
          .
          >
          > A każda historyczna osoba ma podobno tylko jedną biografię..

Czy ateista musi być ciemniakiem ?... Żadna Ewangelia nie jest biografią ! Cel Ewangelii jest inny

--
          Żydowski rasizm
          www.fronda.pl/a/homoseksualni-zydzi-maja-wyzsze-dusze-niz-goje,33123.html
          • kolter-mr Re: Ani trzech ani 100 "króli" nigdzie nie przyby 08.01.14, 10:35
            chasyd_z_czerskiej napisał:

> > Dla porównania - cała historia narodzin Jezusa w ewangelii Łukasza 2,1
            > jest
            > > z zupełnie innej bajki
            .
            > >
            > > A każda historyczna osoba ma podobno tylko jedną biografię..
            >
            > Czy ateista musi być ciemniakiem ?

Pokaż mi te-polu choć jednego który nie pozamiatałby na forach GW tobą jak szmatą podłogi.

>Żadna Ewangelia nie jest biografią ! Cel Ewangelii jest inny

Ewangelie nieuku katolicki to biografia waszego bóstwa w raz z rodowodem i to szczegółowym

• katrina_bush Niech zgadnę: Fałszerstwo ? 08.01.14, 19:45

> > Dla porównania - cała historia narodzin Jezusa w ewangelii Łukasza 2,1
            > jest
            > > z zupełnie innej bajki
            .
            > >
            > > A każda historyczna osoba ma podobno tylko jedną biografię..
            >
            > Żadna Ewangelia nie jest biografią ! Cel Ewangelii jest inny
            >

Niech zgadnę: Fałszerstwo ?

..bo opisy życia Jezusa z Nazaretu w NT przed i po zmartwychwstaniu sobie raczej przeczą

..phi
      • kolter-mr Re: Trzej Mędrcy 08.01.14, 08:55
        szwampuch58 napisał:

> Bezpodstawnie uważa się ich za królów, bo ani Pismo Święte, ani najstarsza tradycja nie widziały w nich królów.

No a kogo to poza episkopatem interesuje .Katolik nie jest od lektury pism ,a od utrzymania kleru na wysokim poziomie życia, oczywiście poziomie materialnym .
    • m.c.hrabia Re: Trzech Króli- nowa tradycja 06.01.14, 20:23
      nowiutka ,
      widać u katolików "zrozumienie" tego nowiutkiego święta

gdzieś mi w tefle śmignął wywiad z wielbłądem czy cuś podobnego :)

a tak to z wami coś nie teges skoro musicie nowe tradycje tworzyć.
    • lackzadek Re: Trzech Króli- nowa tradycja 06.01.14, 20:26
      remik.bz napisał:
      > I tak trzymać !
      > Bardzo ucieszyłem sie ,że w Krakowie te obchody były pod patronatem prezydenta
      > Majchrowskiego. Niby komuch, ale swój. No i TV transmitowała . Jest dobrze.
      >
      Swój, czyli wasz!
      Na drzewo!
    • alistair-p Niedługo Lajkonik w Krakowie 06.01.14, 20:29
      A co by nie powiedzieć to czysty poganin i hasa sobie koło Wawelu z Zimnym Lechem.ZGROZA !! i obraza boska,Lajkonik do likwidacji.
    • a74-7 Re: Trzech Króli- nowa tradycja 06.01.14, 20:31
      no tak juz to jest !
      Niby psiocza, medza , zwalczaja, ale zawsze chetnie sie zalapuja na Swieto Katolockie .
      Bo dzien wolny od pracy . A nie zasluzyli ! :-)
      • kolter-mr Re: Trzech Króli- nowa tradycja 08.01.14, 08:57
        a74-7 napisał:

> no tak juz to jest !
        > Niby psiocza, medza , zwalczaja, ale zawsze chetnie sie zalapuja na Swieto Katolockie .
        > Bo dzien wolny od pracy . A nie zasluzyli ! :-)

Bo polityk potrzebuje durnia który na niego zagłosuje , np mohera
    • bogucjusz Remiś, obrońca jedynej słusznej wiary :-) 06.01.14, 20:35
      Oraz przewodniej siły moralnej narodu :-) A wokół wraże masony, euroliberały i dżędery :-)

---
      "Ląduj, dziadu!"
      • remik.bz Ty martw się tymi tysiącami w pochodach 06.01.14, 20:40
        bogucjusz napisał:

> Oraz przewodniej siły moralnej narodu :-) A wokół wraże masony, euroliberały i
        > dżędery :-)

Ty to sie mna nie przejmuj. Przejmuj się tymi tysiącami w pochodach i tymi 160 miastami.To one są dla Ciebie....no takie jakies..... Ja jeden nie licze się. Ale te tysiące ?
        • bogucjusz Tysiące, miliony :-) 06.01.14, 22:43
          remik.bz napisał:

> bogucjusz napisał:
          >
          > > Oraz przewodniej siły moralnej narodu :-) A wokół wraże masony, euroliber
          > ały i
          > > dżędery :-)
          >
          > Ty to sie mna nie przejmuj.

Ja się nie przejmuję, ja się natrząsam. Nie zauważyłeś? Nie dziwota :-)

Przejmuj się tymi tysiącami w pochodach i tymi 160
          > miastami.

Dlaczego mam się przejmować tym, co - cytuję Remisia - wesołe i radosne? Ludzie od zarania dziejów lubili takie jasełkowo-karnawałowo-cyrkowe występy. Niezależnie od rodzaju nadprzyrodzonego patronatu.

To one są dla Ciebie....no takie jakies..... Ja jeden nie licze się. A
          > le te tysiące ?

Remiś, skoro te masy ludowe w swej liczebności takie na tobie robią wrażenie, powiem ci coś - jeden koncert, np. takiej Madonny (nie tej, co rąbek z głowy zdjęła owinąwszy) gromadzi więcej, niż 160 miast na 1000 lecie :-)

---
          "Ląduj, dziadu!"
        • simera16 Re: Ty martw się tymi tysiącami w pochodach 07.01.14, 15:32
          remik.bz napisał:
          >
          > Ty to sie mna nie przejmuj. Przejmuj się tymi tysiącami w pochodach i tymi 160
          > miastami.To one są dla Ciebie....no takie jakies..... Ja jeden nie licze się. A
          > le te tysiące ?
          >
          Jako żywo "Marsz Równości" te korowody przebierańców przypominały...
          • remik.bz Re: Ty martw się tymi tysiącami w pochodach 07.01.14, 18:44
            simera16 napisał:

>> >
            > Jako żywo "Marsz Równości" te korowody przebierańców przypominały...

Rozumiem, że byłeś w jakims korowodzie. Zauważyłeś moze Człowieka Motyla?
            • simera16 Re: Ty martw się tymi tysiącami w pochodach 07.01.14, 21:10
              remik.bz napisał:

> simera16 napisał:
              >
              > >> >
              > > Jako żywo "Marsz Równości" te korowody przebierańców przypominały...
              >
              > Rozumiem, że byłeś w jakims korowodzie. Zauważyłeś moze Człowieka Motyla?
              >
              Dobrze rozumiesz...a za "człowieka motyla", to ja sam byłem.
        • kolter-mr Re: Ty martw się tymi tysiącami w pochodach 08.01.14, 08:59
          remik.bz napisał:

> Ty to sie mna nie przejmuj. Przejmuj się tymi tysiącami w pochodach i tymi 160
          > miastami.To one są dla Ciebie....no takie jakies..... Ja jeden nie licze się. Ale te tysiące ?

Sam widzisz "ale tysiace" a powinno być w tym ponoć katolickim kraju miliony i to grube !!!
    • asteroidalny Trzej Królowie byli Polakami? 06.01.14, 20:40
      Bo jeśli nie, to won!
      • remik.bz Ależ Wy nieukami jesteście ! 06.01.14, 20:45
        asteroidalny napisał:

> Bo jeśli nie, to won!

Rany Boskie. Alez Wy Nowoczesni Europejczycy jesteście ...niedouczeni.
        Człowieku- Polska w I w. ne ?
        Może jaja se robisz z innych niedouków , ale jakos marnie.
        • asteroidalny Re: Ależ Wy nieukami jesteście ! 06.01.14, 21:00
          Jaja sobie robię między innymi z Ciebie.
          PS.
          Jak zapytałem sąsiadki co oznacza kredą namalowane na jej drzewiach
          K+M+B odpowqiedziała, że to jest info iż Ksiądz Monety Brał i się wypisuje to po to, aby się nie pomylił i drugi raz nie wlazł do mieszkania.
          • remik.bz Re: Ależ Wy nieukami jesteście ! 07.01.14, 18:45
            asteroidalny napisał:

> Jaja sobie robię między innymi z Ciebie.

No to "nieźle" Ci idzie .
      • x2468 Re: Trzej Królowie byli Polakami? 07.01.14, 23:09
        Nie tylko ze nie byli Polakami to czarne były te Zydowiny. Prawdziwi Polacy zaraz po procesji im drzwi podpalą.
    • volupte Re: Trzech Króli- nowa tradycja 06.01.14, 21:06
      Rodzi sie nowa Tradycja - tym razem nie w ZZ ( z MIsia) , ale w KK :-)
    • humbak Re: Trzech Króli- nowa tradycja 06.01.14, 21:10
      Ty patrz... walczą z Kościołem, a jego członkowie nie boją się publicznie pokazywać? Cóż za odwaga!
      • bogucjusz KK bohaterzy :-) 07.01.14, 10:07
        humbak napisał:

> Ty patrz... walczą z Kościołem, a jego członkowie nie boją się publicznie pokaz
        > ywać? Cóż za odwaga!

Niczym pierwsi chrześcijanie! Co prawda lwów nie ma (acz był jakiś wielbłąd ospały), ale gendery straszne ryczą i zęby szczerzą! :-)

---
        "Ląduj, dziadu!"
    • mila2712 Re: Trzech Króli- nowa tradycja 06.01.14, 21:14
      W Wiadomościach pokazano mapę w moim regionie biała plama - nie było pochodu.
      Orszak....okazja do spaceru.
      • des4 Re: Trzech Króli- nowa tradycja 06.01.14, 21:17
        fajnie było, pogoda dopisała, naszym dzieciakom się podobało, forumowym dyżurnym gimbusom i dziadkom widać nie ;)
        • mila2712 Re: Trzech Króli- nowa tradycja 06.01.14, 21:21
          des4 napisał:

> fajnie było, pogoda dopisała, naszym dzieciakom się podobało, forumowym dyżurny
          > m gimbusom i dziadkom widać nie ;)

Oj widzisz jak to ludowi niewiele do szczęścia potrzeba ?

PS Któż gimbusem którż dziadkiem skoro ktoś zaczął niechaj skończy
          • m.c.hrabia Re: Trzech Króli- nowa tradycja 06.01.14, 21:26
            Oj widzisz jak to ludowi niewiele do szczęścia potrzeba ?

ot kawałek wielbłąda i jest fajnie.
            • mila2712 Re: Trzech Króli- nowa tradycja 06.01.14, 21:32
              m.c.hrabia napisał:

> Oj widzisz jak to ludowi niewiele do szczęścia potrzeba ?
              >
              > ot kawałek wielbłąda i jest fajnie.

Raczej niewygodnie.
              Poczucie humoru dopisuje....to dobrze
        • l_zaraza_l Re: Trzech Króli- nowa tradycja 06.01.14, 21:28
          des4 napisał:

> fajnie było, pogoda dopisała, naszym dzieciakom się podobało,

Dziesięcioletnia Spogmaj oddała się w ręce żołnierzy w miejscowości Chanszin w prowincji Helmand na południu Afganistanu i wyznała, że jej dorosły brat, talibski dowódca, namówił ją do zamachu samobójczego na wojskowy punkt kontrolny.
          - Bałam się mojego tatusia - sympatyka talibów, więc zamiast wrócić z kamizelką do domu - zwróciłam się do policji - wyznała Spogmaj na konferencji prasowej.

• simera16 Re: Trzech Króli- nowa tradycja 07.01.14, 15:35
        mila2712 napisała:

> W Wiadomościach pokazano mapę w moim regionie biała plama - nie było pochodu.
        > Orszak....okazja do spaceru.
        >
        U mnie był...dzieci zabawę miały, a i dorosłych patrzących na przebierańców krotochwile nie ominęły.
        • mila2712 Re: Trzech Króli- nowa tradycja 07.01.14, 18:50
          simera16 napisał:

> mila2712 napisała:
          >
          > > W Wiadomościach pokazano mapę w moim regionie biała plama - nie było poc
          > hodu.
          > > Orszak....okazja do spaceru.
          > >
          > U mnie był...dzieci zabawę miały, a i dorosłych patrzących na przebierańców kro
          > tochwile nie ominęły.
          Tak dla dzieci to okazja do dobrej zabawy. U mnie chodili kolędnicy
      • remik.bz Re: Trzech Króli- nowa tradycja 07.01.14, 18:48
        mila2712 napisała:

> W Wiadomościach pokazano mapę w moim regionie biała plama - nie było pochodu.

Wspołczuję, może za rok bedzie.
        PS zamiast narzekać to weź się do roboty, jakis komitet organizacyjny załóż.
        • mila2712 Re: Trzech Króli- nowa tradycja 07.01.14, 18:52
          remik.bz napisał:

> mila2712 napisała:
          >
          > > W Wiadomościach pokazano mapę w moim regionie biała plama - nie było poc
          > hodu.
          >
          > Wspołczuję, może za rok bedzie.
          > PS zamiast narzekać to weź się do roboty, jakis komitet organizacyjny załóż.

Nie ma powodu współczuć.
          Komitet organizacyjny ? Ja nie wierzę.
    • behemot17-13 Re: Trzech Króli- nowa tradycja 06.01.14, 21:27
      nie jest dobrze, bo zaczynasz dopasowywać Majchrowskiego, komuchów i tv. jeszcze trochę, a Tuska ogłosisz patronem, byleby łaskawym okiem spojrzał w Twoim kierunku.
      te obchody czy święto?
      • m.c.hrabia Re: Trzech Króli- nowa tradycja 06.01.14, 21:35
        obchody czy święto?

to jak festyn Trybuny Ludu w święto "E, Wedla" :)
      • remik.bz Re: Trzech Króli- nowa tradycja 07.01.14, 18:54
        behemot17-13 napisał:

> nie jest dobrze, bo zaczynasz dopasowywać Majchrowskiego, komuchów i tv.

Jest dobrze. Jak widac wyżej wymienieni czują skąd wiatr wieje .

jeszcz
        > e trochę, a Tuska ogłosisz patronem, byleby łaskawym okiem spojrzał w Twoim kie
        > runku.

E tam w moim. W kierunku milionów takich jak ja. Jak Tusk zacznie popierać takie wartości jak tradycja, patriotyzm, rodzina, katolicyzm, solidaryzm spoleczny i zadeklaruje , ze nie zagłosuje na PO , to będę (miliony moze też) dla niego łaskawy :)
    • zgred-zisko Re: Trzech Króli- nowa tradycja 07.01.14, 14:22
      "Gdy chleba dosyć, rośnie popyt na igrzyska"
    • hummer W końcu to ukraińska Wigilia 07.01.14, 14:23
      remik.bz napisał:

>
      > No i proszę. Walka z Kościołem katolickim w mediach trwa a tu my katolicy spoko
      > jnie tworzymy nową nieświecką tradycje.
      > Orszaki z okazji swięta Trzech Króli.
      > Podobno już w 160 miastach polskich takie wesołe, radosne obchody miały miajsce
      > .
      > I tak trzymać !

Popieram.
      • x2468 Re: A tymczasem 07.01.14, 14:31
        Podliczono "zysk" z tego święta.
        www.tokfm.pl/Tokfm/1,103090,15232010,Swieto_Trzech_Kroli__Stracilismy_nawet_5_mld_zl___A.html
        Jak żyć panie premierze.
        • adherent1 Opanujcie się z krytyką wolnych dni! 07.01.14, 14:43
          x2468 napisał:
          > Podliczono "zysk" z tego święta.
          Petru policzył stratę "może nawet 5 mld PLN".To nie ekonomista - to celebryta!.
          Jeżeli to jest strata - już podaję jak ją zniwelować!
          Wszystkie dni wolne za święta wypadające od wtorku do czwartku
          przenieść na poniedziałki. Zostaną zlikwidowane tzw "mosty w produkcji".
          Da to potężne oszczędności i stworzy w Polsce tyle samo długich weekendów
          ile mają inne wyżej rozwinięte kraje świata (~około 10).
          Przypominam też, że najdłuższy obowiązkowy czas pracy w Europie
          jaki obowiązuje w Polsce nie sprzyja ludziom, państwu i gospodarce.
          Petru chce jeszcze przedłużyć czas pracy?
        • allspice Re: A tymczasem 07.01.14, 14:45
          x2468 napisał:

> www.tokfm.pl/Tokfm/1,103090,15232010,Swieto_Trzech_Kroli__Stracilismy_nawet_5_mld_zl___A.html

> Jak żyć panie premierze.

Kaczyński: W Polsce panuje wielka bieda. Jej ojcem jest Donald Tusk

A jest,jak za króla Sasa -jedz ,pij i popuszczaj pasa :)
        • hummer Re: A tymczasem 07.01.14, 15:55
          x2468 napisał:

> www.tokfm.pl/Tokfm/1,103090,15232010,Swieto_Trzech_Kroli__Stracilismy_nawet_5_mld_zl___A.html

Wyliczenia byłyby poprawne, jakby w Polsce nie było bezrobocia i gospodarka szła by pełną parą. Przy bezrobociu prawie 14% komu sprzedasz nadwyżkę towaru, którego konkurencyjność polega tylko na tym, że powstał o tanią siłę roboczą.
          • x2468 Re: A tymczasem 07.01.14, 18:52
            Mniej dni roboczych,mniejsze zatrudnienie. Czy to naprawdę takie trudne do zrozumienia?
            • hummer Re: A tymczasem 07.01.14, 21:29
              x2468 napisał:

> Mniej dni roboczych,mniejsze zatrudnienie. Czy to naprawdę takie trudne do zroz
              > umienia?

No rzeczywiście stracili ludzie z rodzinami w domach. Inaczej by zarobili 50 zł za 12 godzin pracy. Jakby pan był łaskawy :)
        • remik.bz A kto konkretnie stracił? 07.01.14, 18:59
          x2468 napisał:

No tak , stracili ludzie idący w pochodach z dziećmi, z rodzinami. Gdyby to był dzień pracy to by kupę kasiory zarobili. Na pewno bardzo im na tym zalezalo , bardziej niz na wspolnym swiętowaniu z rodzina.
          • x2468 Re: A kto konkretnie stracił? 07.01.14, 23:16
            Bawcie się tak dalej tylko nie plączcie ze place stoją w miejscu.
            • hummer Pomyśl o 1 stycznia. 08.01.14, 00:07
              x2468 napisał:

> Bawcie się tak dalej tylko nie plączcie ze place stoją w miejscu.

Też PKB traci 5 mld zł :) Ale jakby ludzie poszli do pracy to straciłby z 200 mld zł, jak nie więcej.

Człowiekowi co jakiś czas potrzeby jest wypoczynek. Bez tego pracuje mniej wydajnie. Człowiek to nie maszyna, gdzie prostymi działaniami arytmetycznymi wyliczymy wydajność na godzinę. jest cała nauka zajmująca się wydajnością w pracy. Liberałowie pewnie o niej nie słyszeli.
        • hummer Wychodzi po ponad 30 zł za godzinę 20.01.14, 20:27
          x2468 napisał:

Licząc na osobę pracującą. jak nie więcej. Co daje pensję średnią rzędu 5000 zł miesięcznie. :)
    • lionold Re: Krakówek to przecież 07.01.14, 18:56
      typowa księża obora!
    • ta Re: Trzech Króli- nowa tradycja 07.01.14, 22:51
      A tfu! Jacyś, że niby królowie - mężczyźni poprzebierani w suknie i koronki z ozdobami na głowach, taż to przemycanie przez Kościół Katolicki ideologii, tfu, tfu dżender. Jak król chłop to w gacie go oblec i marynarkę i kaszkiet na głowę nasadzić, a nie gorszyć dzieci !!! Wystarczy, że oglądają swojego pasterza dusz przebranego o zgrozo w sukienkę...i swoich kolegów ministrantów takoż w zakrystii w sukienki przebieranych. Dżender, jak nic, dżender zżera KK od środka. Remik leć, ratuj, rób coś !
    • wiosnaludzikow Oby to się nie rozwinęło do takiej tradycji 08.01.14, 06:17
      www.fakt.pl/Wielki-Tydzien-na-Filipinach,galeria,1790,1.html
    • kolter-mr Re: Trzech Króli- nowa tradycja 08.01.14, 08:53
      remik.bz napisał:

> No i proszę. Walka z Kościołem katolickim w mediach trwa a tu my katolicy spokojnie tworzymy nową nieświecką tradycje.

Pokaż mi hoc jeden przykład na walkę z twoją sektą , katolicki łgarzu !!

> Orszaki z okazji swięta Trzech Króli.
      > Podobno już w 160 miastach polskich takie wesołe, radosne obchody miały miajsce
      > .
      > I tak trzymać !

No tak w mojej blisko 40 tys wsi było was na tym spędzie ze 100 osób .Powalająca liczba w tym 95% katolickim kraju :))

> Bardzo ucieszyłem sie ,że w Krakowie te obchody były pod patronatem prezydenta
      > Majchrowskiego. Niby komuch, ale swój. No i TV transmitowała . Jest dobrze.

Komuch walczy o komuszo PISowski elektorat.
      • mila2712 Re: Trzech Króli- nowa tradycja 08.01.14, 09:03
        Co to wymuszona zmiana końcówki ?
        • kolter-mr Re: Trzech Króli- nowa tradycja 08.01.14, 10:33
          mila2712 napisała:

> Co to wymuszona zmiana końcówki ?

Złożyłem życzenia jednemu śmieciowi na FR widać moderator nie odebrał tego jako życzenia :))
          • mila2712 Re: Trzech Króli- nowa tradycja 08.01.14, 11:32
            kolter-mr napisał:

> mila2712 napisała:
            >
            > > Co to wymuszona zmiana końcówki ?
            >
            > Złożyłem życzenia jednemu śmieciowi na FR widać moderator nie odebrał te
            > go jako życzenia :))
            Ojojojjjj
            tak kończy się łobuzowanie :)
            • kolter-xl Re: Trzech Króli- nowa tradycja 08.01.14, 13:09
              mila2712 napisała:

> Ojojojjjj
              > tak kończy się łobuzowanie :)

No a ty czemu pod tym nickiem nie mogłaś pisać na Religii ?? :)))Ja teraz nie mogę pod tym akurat :(
              • mila2712 Re: Trzech Króli- nowa tradycja 08.01.14, 13:20
                kolter-xl napisał:

> mila2712 napisała:
                >
                > > Ojojojjjj
                > > tak kończy się łobuzowanie :)
                >
                > No a ty czemu pod tym nickiem nie mogłaś pisać na Religii ?? :)))Ja teraz nie m
                > ogę pod tym akurat :(
                Już przypominam.......nie potrzebna dyskusja z użytkownikiem brum cos tam cos tam.
                Ale dotarłam na sam szczyt ( wyjaśniłam ) i przywrócono mnie do zywych :)

Nie martw się kto ma poznać to pozna ciebie po wpisach.
                • kolter-mr Re: Trzech Króli- nowa tradycja 08.01.14, 15:57
                  mila2712 napisała:

> Już przypominam.......nie potrzebna dyskusja z użytkownikiem brum cos tam cos tam.

Wojtuś piaskownica brum brum :)).

> Ale dotarłam na sam szczyt ( wyjaśniłam ) i przywrócono mnie do zywych :)

Mi też za rok cofną szlaban na i nick :))

> Nie martw się kto ma poznać to pozna ciebie po wpisach.

Nie martwię się wiem ze Kluseczka mnie zawsze pozna :))
                  • mila2712 Re: Trzech Króli- nowa tradycja 08.01.14, 21:59
                    kolter-mr napisał:

> Wojtuś piaskownica brum brum :)).

Tak ten....początek mojej bytności na społeczeństwie i od razu zaraza.

> Mi też za rok cofną szlaban na i nick :))

No wiesz, miałam krótki czas oczekiwania - kobiecy urok czyni cuda - hahahaha :)
                    >
                    > > Nie martw się kto ma poznać to pozna ciebie po wpisach.
                    >
                    > Nie martwię się wiem ze Kluseczka mnie zawsze pozna :))

Patyczek :PPP
                    Poznam.
                    • kolter-mr Re: Trzech Króli- nowa tradycja 08.01.14, 22:42
                      mila2712 napisała:

> Tak ten....początek mojej bytności na społeczeństwie i od razu zaraza.

On zdaje się kiedyś jak nie musiał się logować wabił się inkwizytor.

> No wiesz, miałam krótki czas oczekiwania - kobiecy urok czyni cuda - hahahaha :)

No ale ja mocno nagrzeszyłem :)) życzenia były mocno wysublimowane :))

> Patyczek :PPP
                      > Poznam.

:)
    • chasyd_z_czerskiej Re: Trzech Króli- nowa tradycja 08.01.14, 09:50
      Wrocław - 30.000 osób
      Warszawa - 50.000

--
      Szaleństwa gendera
      wpolityce.pl/artykuly/71092-grzegorz-gorny-tako-rzecze-genderysta-polozna-ktora-na-widok-noworodka-krzyczy-to-dziewczynka-nie-opisuje-stanu-faktycznego-lecz-tworzy-mit-kulturowy-ktory-mianuje-owa-istote-na-dziewczynke
      • ta Re: Trzech Króli- nowa tradycja 08.01.14, 10:12

> Wrocław - 30.000 osób
        > Warszawa - 50.000

Że niby tyle osób cieszyło się, widząc mężczyzn w sukienkach i koronkach z przystrojonymi głowami? No paczpan, jak ten dżenderyzm się szerzy gwałtownie !
      • kolter-mr Re: Trzech Króli- nowa tradycja 08.01.14, 10:41

> Wrocław - 30.000 osób

Liczba ludności 631 188 dane z 31.XII.2012 r.

> Warszawa - 50.000

Liczba ludności 1 711 324 dane z dnia 30.06.2012.

Coś wam kiepsko idzie ze spędzeniem na te wasze szopki liczniejszego grona jeleni :))
      • bogucjusz Cieniutko :-) n/t 08.01.14, 13:18
    • obraza.uczuc.religijnych Orszaki gender 08.01.14, 13:39
      episkopat patrzy na to z obrzydzeniem.
    • gat45 ładniutki ten oksymoronik z "nową tradycją" 08.01.14, 15:34
      Lubię takie żarciki. Brawo Remik.
      • remik.bz Re: ładniutki ten oksymoronik z "nową tradycją" 08.01.14, 18:43
        gat45 napisała:

> Lubię takie żarciki. Brawo Remik.

Pogratuluj "Misiowi", nie mnie:)
    • ave.duce Re: Trzech Króli- nowa tradycja 08.01.14, 17:49
      No i proszę.

Majchrowski...
      Niby komuch, ale swój.

Jakie to kaczystowskie ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka