Dodaj do ulubionych

Leszek i 49 wojewodów?

18.01.14, 18:59
Czyli ile jeszcze stanowisk od obsady, a każdy wojewoda ma swój dwór - czy czasem nie będzie więcej stanowisk jak członków SLD?
Obserwuj wątek
    • gtxl Re: Leszek i 49 wojewodów? 18.01.14, 19:01
      Dlaczego dublujesz wątki?
      Z pazerności czy z lenistwa?

forum.gazeta.pl/forum/w,28,149049133,149049133,No_to_jak_wracamy_do_49_wojewodztw_.html
      • don.kichote Re: Leszek i 49 wojewodów? 18.01.14, 19:09
        gtxl napisał:

> Dlaczego dublujesz wątki?
        > Z pazerności czy z lenistwa?

Każdy powód jest dobry, żeby wroga zohydzić i obsikać mu nogawki
        • gtxl Re: Leszek i 49 wojewodów? 18.01.14, 19:15
          don.kichote napisał:

> gtxl napisał:
          >
          > > Dlaczego dublujesz wątki?
          > > Z pazerności czy z lenistwa?
          >
          > Każdy powód jest dobry, żeby wroga zohydzić i obsikać mu nogawki
          >

Dobrze,że Ty to napisałeś, bo gdybym ja mu to po raz któryś napisał,to pewnie by to zlekceważył.
          Dzięki.
    • mila2712 Re: Leszek i 49 wojewodów? 18.01.14, 22:12
      1zzarda napisał(a):

> Czyli ile jeszcze stanowisk od obsady, a każdy wojewoda ma swój dwór - czy czas
      > em nie będzie więcej stanowisk jak członków SLD?

Użytkowniku pilnujcie lepiej Palikota.
      O liczbę członków tez bądźcie spokojni.
      • remez2 Re: Leszek i 49 wojewodów? 18.01.14, 22:20
        On/a w pocie czoła zarabia na chleb.
        • mila2712 Re: Leszek i 49 wojewodów? 18.01.14, 22:30
          remez2 napisał:

> On/a w pocie czoła zarabia na chleb.
          :)
          Ciężkie czasy każdy orze jak może.....ale żeby ten uzytkownik ?
          Niepodobna

To pewnie zal, że SLD wyprzedza TR w sondażach
          • remez2 Re: Leszek i 49 wojewodów? 18.01.14, 22:36
            mila2712 napisała:
            > Ciężkie czasy każdy orze jak może....
            A jak dobrze orze to i sąsiadowi pomoże.
            > To pewnie zal, że SLD wyprzedza TR w sondażach
            Albo bezinteresowne ....
          • 1zzarda Re: Leszek i 49 wojewodów? 19.01.14, 08:24
            A co Was boli, że Leszek LSD może mieć mniej członków jak stanowisk?
            • janonet4 Re: Leszek i 49 wojewodów? 19.01.14, 09:55
              NAS juz kosztuja urzedncy panstwowi co rok co 10 mld a niestety jest DYREKTYWA UNIII o zmieszeniu urzednikow o 50% ,ale to przeciez """""""""" POLSKA"""""""""""" ,JAK nie wykonamy tej DYREKTYWY TO KARY na pozomie 5 MLN EURO DZIENIENIE pan MIELER o tym DOBRZE WIE !!!!!!!!!!!!!
              • adherent1 Re: Leszek i 49 wojewodów? 19.01.14, 10:21
                janonet4 napisał:
                > NAS juz kosztuja urzedncy panstwowi co rok co 10 mld a niestety jest DYREKTYW
                > A UNIII o zmieszeniu urzednikow o 50%

Nie chcę wyjść na obrońcę urzędników ale złotówki przeciwko kasztanom, że większe
                koszty ponosimy na leczenie. Psychiatryczne też.
                Oczywiście Janie z Onetu, nie wiem czy jesteś chory psychicznie, nie chcę by mnie
                uznano za szydzącego z czyjejś choroby ale zbadaj się.
            • mila2712 Re: Leszek i 49 wojewodów? 19.01.14, 11:07
              1zzarda napisał(a):

> A co Was boli, że Leszek LSD może mieć mniej członków jak stanowisk?
              Nie podejrzewałam Cię o takie poczucie humoru.
              Bynajmniej ........ zmartwiona nie jestem.
              • 1zzarda Re: Leszek i 49 wojewodów? 19.01.14, 16:16
                Bynajmniej!
                • mila2712 Re: Leszek i 49 wojewodów? 19.01.14, 17:19
                  1zzarda napisał(a):

> Bynajmniej!
                  Oj Zzardo .......nie trzeba czepiać się bezpodstawnie SLD. W przyszłości być może partie będą wspólpracować.
                  • tomjani Re: Leszek i 49 wojewodów? 19.01.14, 17:47
                    Ależ oczywiście że SLD w której pokładasz tak wielkie nadzieje - jest otwarta na współpracę z PSL (co by nie mówić, przez dwie kadencje już to robili, nie licząc całego okresu PRL), na Tfuj! Ruch (są może tylko nieco mniej antykościelni niż Paligula), jednak gdy na całym magdalenkowym układem zawiśnie groźba recydywy IVRP - to i z zawiązaniem koalicji SLD-PO nie będzie najmniejszeg problemu.
                    Rozpatrywanie koalicji SLD-PiS wygląda na bezprzedmiotowe. Już kiedyś tego próbowano: na szczeblu warszawskiem, kiedy to po wyborach samorządowych w roku 1994 próbowano zawiązać koalicję bez udziału UDecji (czyli dzisiejszej PO). Ledwo Prawica Razem (czyli zlepek mniejszych i większych ugrupowań prawicowych, w której wiodąca rolę odgrywało Porozumienie Centrum czyli dzisiejsze PiS) podpisała umowę koalicyjną z SDRP (czyli dzisiejszym SLD) i nawet przezydenta miasta zdążono wybrać - towarzysz "profesor" Geremek z Udecji oświadczył w mainsteamowych mediach że to "egzotyczna" koalicja, nakłonił komuchów do zerwania jej, po czym w świetle jupiterów podpisał nową umowę koalicyjną, tym razem UD-SDRP, po czym odwołano dopiero co wybranego prezydenta Bareję, powierzając to stanowisko byłemu sekretarzowi KC PZPR towarzyszowi Święcickiemu z UD.
                    Nie sądzę zatem aby Kaczyński po raz drugi skusił się na tak zatrutą przynętę, tym bardziej że to Miller sklasyfikowal go jako "wroga" a nie "przeciwnika politycznego".
                  • 1zzarda Re: Leszek i 49 wojewodów? 19.01.14, 18:03
                    Ja się czepiam tego pomysłu!
                    • mila2712 Re: Leszek i 49 wojewodów? 19.01.14, 22:04
                      Przecież nie będzie powrotu do 49 województw.....wszak mamy dziurę budżetową.
                      Bądź spokojny.
    • qqazz 48 + Leszek jako dożywotni i dziedziczny 19.01.14, 12:10
      wojewoda na Skierniewicach.

pozdrawiam
    • haen2010 Re: Leszek i 49 wojewodów? 19.01.14, 13:52
      Lesio ma problem z rodzinnym Żyrardowem. Znowu wpadnie w skierniewickie.
    • douglasmclloyd Trzeba wrócić do tworzenia centrów administracyjny 19.01.14, 15:27
      "Trzeba wrócić do tworzenia centrów administracyjnych, bo z ich powstaniem łączy się powstawanie centrów gospodarczych"

Co za bałwan.

Cały tekst: czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,15296201,Leszek_Miller_w_Czestochowie__Jesli_SLD_wygra_wybory_.html#LokCzeTxt#ixzz2qr0WN7HW
      • tomjani Re: Trzeba wrócić do tworzenia centrów administra 19.01.14, 16:51
        Ale co tu się właściwie dziwić Millerowi? Bierze wszak przykład z Donka. To Banda Czworga Reform czyli AWS-UW z której wypączkowała PO wprowadziła wszak zarówno OFE, jak i obecny podział administracyjny. Skoro Thusk uznał za stosowne rozpocząć likwidację OFE, to i jego niby to konkurent ale tak naprawdę cichy sojusznik bez którego SLD żyć by nie mogło, i na odwrót - poczuł się upoważniony ogłosić zamiar likwidacji drugiej z reform. Pozostanie już tylko zlikwidować reformę gimbusiarską, bo o kasach chorych zapomnieliśmy już za ostatnich rządów tegoż Millera.
        I tylko jestem ciekaw jak po reformie Millera będzie wyglądał numer rejestracyjny mojego jachtu, gdzie 3 literki "WAR" oznaczają powiat warszawski...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka