Dodaj do ulubionych

Co czeka Radio Maryja?

15.08.04, 21:02
Niewielu żyje już dziś ludzi, którzy pamiętają czym Radio Maryja było na
początku XXI wieku. Spokojne, stonowane audycje antysemickie oraz subtelne
przekazy podprogowe należą już dziś do przeszłości. Kiedy w 2041 roku Radio
Maryja zostało wykupione przez koncern Hate Inc. przekształciło się w Radio
Maryja Hard Rock Station o jawnie satanistycznym charakterze i... zeszło do
podziemia.

Od wielu lat wszystkie audycje w tym radiu są kodowane niezwykle skutecznymi
algorytmami i dostępne jedynie zaufanym ludziom posiadającym prywatne
dekodery. W mediach pojawiały się wprawdzie różne spekulacje i legendy
dotyczące tego co naprawdę dzieje się na antenie, jednak nikomu nie udało się
osobiście tego sprawdzić. Aż do dziś.

To, co mamy przyjemność państwu zaprezentować, jest popularną w Radiu Maryja
HRS audycją "Kombajnem przez Ukrainę" prowadzoną przez redaktorów Zbyszka i
Macieja (zdj. powyżej), satanistycznych kapłanów z krwi i kości. Niektórzy
mówią nawet, że bardziej z krwi niż z kości... Audycja trwa 11 minut, a tego
w jaki sposób wpadła w nasze ręce nie powstydziłaby się żadna powieść
szpiegowska.
Obserwuj wątek
    • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: Co czeka Radio Maryja? 15.08.04, 21:04
      twoje marzenia zostaną tylko marzeniami
    • yossarian18 Re: Co czeka Radio Maryja? 15.08.04, 21:06
      Wtedy to już będzie szatańskie Radio Ma Ryja, a nie rozgłośnia o. Rydzyka.
      • humbak Właśnie co z MC Rydzykiem? 15.08.04, 21:13
        Centralne Archiwum Rządowe ujawniło akta odsłaniające kulisy kolejnej wielkiej
        zagadki naszego wieku. W ręce dziennikarzy z całej Polski trafiła teczka
        oznakowana 130208/RYDZ/DK/SZ/WN co można rozszyfrować jako 13 lutego 2008 roku,
        Rydzyk, Duchowny Katolicki, Szpieg, Wróg Narodu. Po zaginięciu Ojca Rydzyka w
        zimie 2008 roku w Rosji, Episkopat Polski wydał oficjalne oświadczenie, w
        którym stwierdzał, iż duchowny popadł w konflikt z rosyjską mafią i
        najprawdopodobniej został na nim wykonany wyrok. Była to wersja prawdopodobna,
        gdyż jak wiadomo, Radio Maryja kierowane przez Ojca Rydzyka posiadało szereg
        pirackich rozgłośni za ówczesną wschodnią granicą, zaś wszystkie one były
        potencjalnym źródłem konfliktu z miejscowymi gangsterami. Po kilku latach
        sporów i dociekań sprawa jednak ucichła. Dziś wiemy już co stało się naprawdę.

Otóż w mroźny, lutowy poranek 2008 roku, do daczy Ojca Rydzyka pod Samarą
        zapukało trzech wysłanników Prymasa Polski. Byli oni w towarzystwie dwóch
        rosyjskich milicjantów oraz czterech agentów Polskiej Agencji Wywiadowczej
        ubranych w ciemne garnitury i długie do samej ziemi czarne, zimowe płaszcze.
        Wysłannicy Prymasa (trzej biskupi) przekazali Rydzykowi oficjalne polecenie od
        jego przełożonych wraz z długim uzasadnieniem i konsekwencjami jakie mu grożą w
        razie nie zastosowania się do niego. Treść tajemniczego polecenia nie została
        wprawdzie całkowicie odtajniona, jednak wiadomo, że Prymas Polski wyraził w nim
        ubolewanie a także oburzenie spowodowane działalnością duchownego. Dzięki pracy
        Polskiego Wywiadu okazało się bowiem, że Rydzyk działał od wielu lat jako
        szpieg Białoruskiego KGB, zasiadał w loży masońskiej a także przewodniczył
        tajnemu stowarzyszeniu gejowskiemu "Różowy Kaktus". Ustalono również, że był on
        żydem, jednak ten fakt nie wpłynął na decyzję władz kościelnych.

W ten oto sposób Ojciec Rydzyk pod opieką polskich agentów i wysłanników
        Prymasa trafił do zakonu kontemplacyjnego w Pcimiu Małym i nie mając innego
        wyjścia, pod presją przełożonych złożył śluby wieczystego milczenia oraz
        pozostania w murach klasztoru aż do śmierci, która przyszła dwa lata temu.
        Prawdopodobnie tylko dzięki zdecydowanemu działaniu Episkopatu Polski przy
        współpracy z Polskimi Władzami udało się zapobiec rozłamowi kościoła w Polsce.
        • nowy.oszolom.z.radia.maryja a sistak siedzi i zwija sreberka 15.08.04, 21:20
        • yossarian18 Re: Właśnie co z MC Rydzykiem? 15.08.04, 21:21
          To tylko tandetne "political fiction", a lewactwo boi się o. Rydzyka, bo w jego
          Radiu mówi się o nich prawdę i dlatego prowadzi się przeciw o. Rydzykowi
          oszczerczą kampanię w niemieckich i żydowskich gazetach dla Polaków.
          • humbak Re: Właśnie co z MC Rydzykiem? 15.08.04, 21:27
            Taaa;)
    • humbak Yossarian, 15.08.04, 21:43
      nie głupio Ci iść ramię wramię z tym zgresywnym typkiem. Ja już straciłem do
      niego nerwy.
      • yossarian18 Re: Yossarian, 15.08.04, 22:23
        Z Oszołomem z RM? Czemu nie? Każdy, kto tępi lewactwo, antykatolicyzm i
        Michnika na tym forum jest moim przyjacielem, więc są nimi Oszołom z RM,
        Włodek, Paweł, Jonasz, Marian i jeszcze paru. Czasem Oszołomowi zdarzają się
        wpadki, ale to równy gość.
        • humbak Re: Yossarian, 16.08.04, 08:12
          Tak? Ten wątek o Herbercie chociażby? Tak robi człowiek na poziomie? Żartujesz?
          Poza tym napradę wierzysz, że naszym największym problemem jest lewacteo?
          Zauważ, że zarówno ze mną jak i z Mogilianim (swqwojego czasu przynajmniej)
          możesz się dogadać. Poza tym jakoś podejrzanie dużo jest mediów, które uważacie
          za lewackie, a mało tych co mówią prawdę.
          • humbak Re: Yossarian, 16.08.04, 08:13
            O Miłoszu, widzisz, aż mi się myli z tymi maniakami.
          • yossarian18 Re: Yossarian, 16.08.04, 10:44
            Lewactwo jest problemem, bo walczy z religią i z moralnością, promuję abrocję,
            homosiów, eutanazję, etc. A media kłamią, bo są zagraniczne, a nie polskie. Z
            Tobą się dogaduję, bo jesteś kulturalny i rozmawiamy merytorycznie:) Z
            Mogilianim jest różnie, bo jest b. chamski w swym ironizowaniu.
            • humbak Re: Yossarian, 16.08.04, 13:39
              Dzięki:) Ale nie tak to widzę. Socjaliści teraz raczej żadko są antywyznaniowi.
              Tak mi się w każdym bądź razie zdaje. Aborcji ja nie popieram, ale to kwestia
              złego podejścia do tematu w moim mniemaniu. Homoseksualizm... wiesz chyba,że to
              nie jest prosty temat, a co do przejściem od homoseksualizmu do pedofilii to
              coś mi tu zgrzyta. Wyjaśnienie które kiedyś zaprezentowałeś nie trafia do mnie.
              Co innego czucie pociągu do mężczyzn, a co innego do dzieci. Z resztą masz
              jakieś dowody, że znaczna część podefili ma przeszłość homoseksualną?
              Eutanazja też nie jest moim zdaniem prostym tematem. Nie jestem pewny czy osoba
              podłączona do aparatury, żyjąca tylko dzięki niej i cierpiąca bez nadziei na
              wyzdrowienie nie ma prawa chcieć odejść. Przecież to nie jest niszczenie życia.
              Taka osoba powinna odejść na sąd boży. Przecież to jest nasz cel.
              Ja myślę, że to iż media należą do obcych kompanii nie szkodzi prawdomówności.
              Podstawa u nich to zarobek. Szukają więc zawzięcie informacji. Informacje
              nieprawdziwe im szkodzą. Są oczywiście wpadki, ale to kwestia nadmiernej pogoni
              za inf.
              Mogiliani faktycznie bywa bardzo sarakastyczny, ale chyba przy odrobinie
              dystansu można to odbierać z uśmiechem na twarzy nawet. Ten teledysk do
              Gwiezdnych wojen był niezły. Nie wiem, ja się z nim jak dotąd nie miałem
              okazji... zetrzeć:) Może spróbuj to odbierać z przymróżeniem oka?
              • yossarian18 Re: Yossarian, 16.08.04, 16:10
                Z socjalistami bywa różnie, tacy np. w Hiszpanii to trochę z Kościołem walczą,
                a współczesne lewactwo to jest w 100% antyklerykalne. O pedofilach i homosiach
                czytałem w NCzasie! już z 1,5 miesiąca temu, ale to czasopismo nie ma archiwum,
                szkoda. Ojciec Święty wczoraj powiedział :"Wszystkich was, Bracia i Siostry,
                wzywam gorąco, abyście robili wszystko, co w waszej mocy dla życia, całego
                życia, aby było szanowane od poczęcia aż po jego naturalny kres. Życie jest
                darem świętym, którego nikt nie może stać się panem". W tej kwestii całkowicie
                się z Papieżem zgadzam.
                My to sobie z Mogilianim żarty stroimy, pamiętasz jak dyskutowaliśmy o gen.
                Franco do trzeciej w nocy:) Tylko, że nie wiem dlaczego nazywa mnie faszystą:(
                Pozdrawiam
                • humbak Re: Yossarian, 16.08.04, 17:01
                  Dobra, jaka jest różnica między socjalistami, a lewactwem.
                  Druga sprawa: a sztuczne przedłużanie życia jest ok? Życie to dar, to fakt, ale
                  trzymanie się go kurczowo sprawia jakieś dziwne wrażenie.
                  • yossarian18 Re: Yossarian, 16.08.04, 17:07
                    Socjaliści to lewica, a lewactwo to skrajna lewica.
                    Oczywiście, że tak, życie trzeba przeżyć do samego końca.
                    • maaac Re: Yossarian, 16.08.04, 17:26
                      Yossarian, a co powiesz o zwolennikach tzw. trzeciej drogi? Dla mnie to
                      zamaskowana lewicowość - a coś takiego bardzo często spotykam u
                      naszej "prawicy".
                      Tak na mój gust jedyna nie lewicowa gospodarczo partia w Polsce to UPR.
                      Ciekawą sprawą też jest łatwość znajdowania wspólnego języka między tymi,
                      którzy nazywają się skrajną prawicą, a skrajną lewicą, między fundamentalistami
                      islamskimi, a fundamentalistami chrześcijańskimi.
                      • yossarian18 Re: Yossarian, 16.08.04, 17:35
                        Niedawno doszedłem do wniosku, że rację miał Stefan Kisielewski popierając
                        gospodakę radykalnie wolnorynkową i UPR, a odrzucając tzw. trzecią drogę i
                        frazesy o chrześcijańskim miłosierdziu. Właśnie dzisiaj przeczytałem wywiad z
                        JKM, deklarację programową, program UPR i mam zamiar przeczytać jeszcze program
                        gospodarczy, więc dobrze trafiłeś. Teraz to już może trochę za późno, żeby
                        realizować radykalne idee kapitalizmu, poniesliśmy zbyt duże koszty społeczne,
                        wprowadzając nasz wypaczony kapitalizm, ale UPR podoba mi się za konsekwencję w
                        łączeniu nowoczesności z tradycjami.
                        Hitler ze Stalinem do 22 czerwca 1941r. też się z łatwością dogadywali.
                        • maaac Re: Yossarian, 16.08.04, 17:58
                          Zachowaj czujność "rewolucyjną" (kontrrewolucyjną?) - mowa o "kosztach
                          społecznych" - jest jednym z objawów lewicowości ;).
                          Ja tam wole mówić o obywatelach, podatnikach itp. Najbardziej podoba mi się
                          koncepcja "państwa nocnego stróża". Za to co lewicowcy
                          nazywają "społeczeństwem" powinni odpowiadać rodziny (rody?), parafie, itp...

> Hitler ze Stalinem do 22 czerwca 1941r. też się z łatwością dogadywali.
                          o właśnie - należy patrzeć nie na hasła jakie ktoś głosi, ale na owoce jego
                          działalności (hehe niedokładny cytat z Biblii ;)
                          • yossarian18 Re: Yossarian, 16.08.04, 18:07
                            Mniejsza z tym czy to lewicowe czy nie, ale trzeba powiedzieć, że swojej szansy
                            na wprowadzenie zdrowej gospodarki wolnorynkowej raczej nie wykorzystaliśmy.
                            Naród wodzono za nos, mówiąc, że będzie lepiej a było gorzej, przyszła coraz
                            większa bieda, bezrobocie, itp. UPR cenię za konsekwencję, gdyby ta partia
                            doszła jakimś cudem do władzy to jestem niemal na 100% pewien, że
                            zrealizowałaby swój program, czyli np. wojsko zawodowe, płatna służba zdrowia,
                            płatna edukacja, ograniczenie przywilejów dla związków zawodowych, itd.
                            • Gość: * Re: Yossarian zindoktrynowany bałwanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.04, 18:27
                              Przy takim stanowisku twoich pobratymców ideologicznych wprowadzenie wolnego
                              rynku nie ma żadnych szans, chyba że to bedzie wolny rynek eksploatacyjny dla
                              watykańskich wydrwigroszy!!!

Przy tym systemie idiot-czarnokomunizmu pełnięszczęscia dla takich bałwanów
                              było by całkowite przejęcie Państwa przez rodzimych sługusów Watykanu.

yossarian18 napisał:

> Mniejsza z tym czy to lewicowe czy nie, ale trzeba powiedzieć, że swojej
                              > szansy na wprowadzenie zdrowej gospodarki wolnorynkowej raczej nie
                              > wykorzystaliśmy.

• maaac Re: Yossarian, 16.08.04, 19:08
                              Yossarian - jest lepiej, znacznie lepiej niż było - tylko tego wielu ludzi nie
                              zauważa. Czy mogło być jeszcze lepiej? Pewnie - tak, ale wprowadzenie
                              prawdziwej gospodarki wolnorynkowej jeszcze bardziej "dało by w dupę" tym,
                              którzy są obecnie biedni. Bezrobocie by było jeszcze większe, a bieda
                              rozleglejsza. Tyle, że działo by się to początkowo, potem wzrost gospodarczy -
                              a co za tym idzie średnio statystyczna majętność obywateli by rosła znacznie
                              szybciej niż teraz.
                              Uczucie biedy, oszukania itd - bierze się głównie z socjalistycznego
                              zamieszania ludziom w głowach - nigdzie nie robi się lepiej bez pracy. Ciężkiej
                              pracy wszystkich ludzi - a u nas jest zbyt wiele takich co myśli wyłącznie o
                              wyciąganiu ręki...

• yossarian18 Re: Yossarian, 16.08.04, 23:16
                                Na początku, biedni mieliby ciężko, to są nieuniknione koszty transformacji,
                                ale potem wszystkim by się poprawiło.
                                W polskim społeczeństwie jest jeszcze wiele pozostałości socjalizmu, objawiają
                                się zwłaszcza w myśleniu, w mentalności. Ludzie chcą brać za darmo, często
                                kraść, a mało kto chce uczciwie pracować. Czy kiedyś się to zmieni?
                          • Gość: * Re: Dywagacje macanta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.04, 18:32
                            maaac napisał:

> > Hitler ze Stalinem do 22 czerwca 1941r. też się z łatwością dogadywali.
                            > o właśnie - należy patrzeć nie na hasła jakie ktoś głosi, ale na owoce jego
                            > działalności (hehe niedokładny cytat z Biblii ;)

Znajdź jeszcze różnice między katolicyzmem, hitleryzmem i komunizmem Stalina ;))
                            Trzeba mieć naprawdę dobrze zabełtane, by sądzić, że systemy mające tyle
                            wspólnego między sobą będą miały jakieś opory we wspólnym dogadywaniu się co do
                            współpracy w walce o łupy.
                            • maaac Re: Dywagacje macanta 16.08.04, 18:56
                              :) huraaa niech żyją wyzwiska przy barku argumentów,

Proszę podaj mi wspólne poglądy katolicyzmu, hitleryzmu i komunizmu Stalina,
                              wyjaśnij również jakie zmiany w poglądach nastąpiły w 1941.
                              Podaj również ideologiczne przyczyny "współpracy" Polski z hitlerowcami w
                              rozbiorze Czechosłowacji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka