04.06.12, 12:11
polećcie dorogie kobiety jakąś dobrą lokówko-suszarke do włosów, ale taką sprawdzoną, z dyżą szczotką, żeby się sprawdzała codziennie rano przy suszeniu cienkich włosów ściętych mniej więcej na boba

miałam dwie - jedną boscha jakiegoś tam, to miała kłopotliwe zmienianie końcówek i szczotke nie za szeroką i co najgorsze dwa poziomy gorącego powietrza - jeden gorący że aż parzył, drugi zimny;/ nie chce znowu kupować i dopiero w domu przekonywać się jak to działa

Obserwuj wątek
    • gk102 Re: Lokówka 04.06.12, 12:16
      Zdecydowanie polecam taką:
      www.skapiec.pl/img/386707-351-1-rowenta-brush-activ-cf9220.html
      mam ją 2 lata i jestem bardzo zadowolona.
      • dziennik-niecodziennik Re: Lokówka 04.06.12, 14:31
        zdecydowanie popieram, szczotkę obrotową Rowenty mam juz jakies 7 lat i jak dzialala super tak dziala dalej. moje włosy bardzo ja lubią.
      • kanna Re: Lokówka 30.06.12, 17:01
        Też mam rowentę, jakiś starszy model, bo w innym kolorze wink Ma dwie końcówki (cieńsza i grubszą, do róznych długości włosów) - sprawdza mi się świetnie, od kilku lat.
    • firstaustria11 Lokówko suszarka 29.06.12, 12:44
      Przy zakupie lokówko suszarki należy rozważyć kilka parametrów urządzenia. Jednym z nich jest moc. Dostępne lokówko suszarki posiadają moc (od 300 do 1200 W). Im większa wartość tym urządzenie krócej musi się nagrzewać, a także w krótszym czasie skręci włosy. To wyjdzie im na korzyść, bo im dłużej poddajesz włosy wysokim temperaturom tym bardziej się one niszczą.

Przydatna funkcją w lokówko suszarkach jest również opcja zimnego nawiewu, który dodatkowo utrwali fryzurę. Zwróć uwagę również na to czy urządzenie, które chcesz kupić posiada regulację siły nawiewu- jest to szczególnie ważne jeśli Twoje włosy są delikatne i podatne na zniszczenia. Siła nawiewu zależy też od stopnia wilgotności włosów, im włosy bardziej suche tym słabszy nawiew potrzebny do ich wymodelowania.

Wybierając taki sprzęt zwróć szczególną uwagę na rodzaj jego obudowy, rączkę do trzymania i kabel. Rączka musi być dobrze dopasowana do dłoni, obudowa nie powinna za bardzo się nagrzewać, a kabel nie powinien być zbyt długi, by nie przeszkadzać w modelowaniu. Dodatkowym usprawnieniem byłby obrotowy kabel, który obraca się w zależności od tego pod jakim kontem używasz urządzenia.

Bardzo ważnym aspektem w przypadku lokówko suszarek są wymienne końcówki i nasadki. Istnieje wiele rodzajów takich nakładek, m.in. do puszystych loków, dużych, cienkich fal czy zwiększenia objętości włosów. Niektóre urządzenia wyposażone są także w specjalny grzebień do prostowania włosów. Weź pod uwagę również sposób wymiany tych nasadek. Najlepszy z nich to specjalny przycisk zwalniający nakładkę.

Dobrym zabezpieczeniem urządzenia jest automatyczny wyłącznik. Dzięki niemu urządzenie samo wyłączy się po określonym czasie. Warto zorientować się czy kupowane urządzenie posiada taką funkcję. Jest ona szczególnie przydatna osobom zapominalskim.
      Dodatkowe funkcje lokówko suszarek to jonizacja- chroni włosy przed zniszczeniem, zapobiega elektryzowaniu i wygładza włosy. Funkcja wydzielania pary, to bardzo przydatna opcja dla osób, które nie zawsze mają czas na umycie włosów przed modelowaniem. Inną dodatkową funkcja może być obrotowa szczotka, dzięki niej można szybko podkręcić swoje włosy, a efekt podobny będzie do tego z salonu fryzjerskiego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka