Dodaj do ulubionych

O. Rydzyk modli się za Owsiaka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 04:15
satanizm rzeczywiście jest dobrze widoczny na "Woodstokach", nie wiem jak
narkomania. Z tym pijaństwem to przesada - w moim mieście na rynku widać
więcej pijanych przed obiadem, niż tam pod wieczór.
Ostatnio obawiam się, że cały szmal, jaki Orkiestra wydała na sprzęt dla
szpitali zostanie razem z tymi szpitalami sprzedany za bezcen prywatnym
spółkom. Z darowizny, czy nie - będziemy płacić za te badania, jakby je
panowie dyrektorzy i urzędnicy z Opieki Zdrowotnej kupowali za swoją krwawicę.
Obserwuj wątek
    • leszek.sopot Modlic sie za Rydzyka? 19.08.04, 04:20
      A kto sie pomodli w intencji ojca Rydzyka by czynil dobro?
      Jak pieknie brzmi ta piesn, niech zabrzmi i za Owsiaka i za Rydzyka:)

Dezyderata
      Przechodź spokojnie przez hałas i pośpiech i pamiętaj, jaki spokój można
      znaleźć w ciszy. O ile to możliwe bez wyrzekania się siebie bądź na dobrej
      stopie ze wszystkimi. Wypowiadaj swoją prawdę jasno i spokojnie, wysłuchaj
      innych, nawet tępych i nieświadomych, oni też mają swoją opowieść. Unikaj
      głośnych i napastliwych, są udręką ducha. Porównując się z innymi możesz stać
      się próżny i zgorzkniały, bowiem zawsze znajdziesz lepszych i gorszych od
      siebie. Niech twoje osiągnięcia zarówno jak i plany będą dla ciebie źródłem
      radości. Wykonaj swą pracę z sercem, jakakolwiek byłaby skromna, ją jedynie
      posiadasz w zmiennych kolejach losu. Bądź ostrożny w interesach,na świecie
      bowiem pełno oszustwa. Niech ci to jednak nie zasłoni prawdziwej cnoty -
      wielu ludzi dąży do wzniosłych ideałów i wszędzie życie pełne jest heroizmu.
      Bądź sobą, zwłaszcza nie udawaj uczucia. Ani też nie podchodź cynicznie do
      miłości, albowiem wobec oschłości i rozczarowań ona jest wieczna jak trawa.
      Przyjmij spokojnie co ci lata doradzają z wdziękiem wyrzekając się spraw
      młodości.
      Rozwijaj siłę ducha, aby mogła cię osłonić w nagłym nieszczęściu. Lecz nie
      dręcz się tworami wyobraźni. Wiele obaw rodzi się ze znużenia i samotności.
      Obok zdrowej dyscypliny bądź dla siebie łagodny. Jesteś dzieckiem
      wszechświata nie mniej niż drzewa i gwiazdy, masz prawobyć tutaj. I czy to
      jest dla ciebie jasne czy nie wszechświat bez wątpieniajest na dobrej drodze.
      Tak więc żyj w zgodzie z Bogiem, czymkolwiek on cisię wydaje, czymkolwiek się
      trudzisz i jakikolwiek są twoje pragnienia, wzgiełkliwym pomieszaniu życia
      zachowaj spokój ze swą duszą. Przy całejswej złudności, znoju i rozwianych
      marzeniach jest to piękny świat. Bądźuważny. Dąż do szczęścia

Znaleziono w kościele w Baltimore w roku 1692 r.
      • Gość: . jest wolność do demoralizacji w demokracji IP: *.crowley.pl 19.08.04, 06:04
      • Gość: Nadworny Blazen Ja sie modle za Rydzyka IP: 202.155.167.* 19.08.04, 11:49
        Jak Pan Bog chce kogos pokarac to mu najpierw rozum odbiera. Modle sie aby Bog
        przebaczyl Rydzykowi i oddal mu piata klepke.
      • Gość: Ateneus Re: Modlic sie za Rydzyka? HEHE IP: *.css.pl / 83.238.11.* 19.08.04, 11:51
        Baltimore założone zostało przez Provincional Assembly (Zgromadzenie
        Przedstawicieli Prowincji) w 1729 roku. Wiec jak mogla zostac znaleziona ta
        modlitwa w kosciele w Baltimore 37 lat wczesniej?

Nie mniej jednak ktos o Rydzyka powinien sie pomodlic, bo bedzie najswietszym
        ze wszyskich czortow w pielke...
      • Gość: W.P. Owsiakowa KACAPIA IP: 212.109.135.* 19.08.04, 13:55
        Już Owsiaka ATAKUJĄ, gdy zotało powiedziane: "- Dając na orkiestrę, finansujemy
        Przystanek Woodstock i demoralizowanie młodzieży." TAK, WYBIÓRCZA STWIERDZA, ŻE
        NASTĄPIŁ ATAK NA OWSIAKA, BIEDNEGO MISIA. Ale przecież, bez wątpienia, Owsiak
        ma duży udział w KACAPIENIU POLSKIEJ MŁODZIEŻY - PROMOWANIU KACAPSKIEJ KULTURY,
        szczególnie wśród tej słabej jej części. Mowił: - RÓBTA CO CHCETA!!! Tak to on
        tak mówił.
        Określenie zawarte w tekście:
        KACAPIA, to kraj za wschodnią granicą Polski, miodem i mlekiem podobno płynący,
        gdzie komunizm w mózgach zaszczepiony został na początku XX wieku, a do dziś
        jest obecny w KACAPSKIEJ KULTURZE. Wzorcował się na nich Owsiak, bez
        wątpienia.
        • Gość: Terry Róbta co chceta jest grypserą więzienną IP: 5.5R6D* / 217.153.50.* 10.01.05, 12:06
    • Gość: tez katolik RYDZYK,JANKOWSKI -WSTYD I HANBA DLA NAS WSZYSTKICH IP: *.dynamic.mts.net 19.08.04, 04:26
      Radio maryja za propagowanie rasizmu m/n gloryfikowanie hitlera za holokaust!
      znalazlo sie na swiatowej liscie rozglosni rasistowskich!!!
      KLIKNIJCIE HATE RADIO jesli znacie angielski ,wnioski wyciagnijcie sami!
      • Gość: & TEKST O RADIU MARYJA ZE STRONY HATE RADIO IP: *.radioalfa.com.pl / *.crowley.pl 19.08.04, 06:20
        Radio Maryja is a Catholic radio station founded by a priest, Father Tadeusz
        Rydzyk. The station claims that it is listened to by well over 10% of adults in
        Poland. One of its programmes is "Unfinished Conversations", which is,
        according to the daily 'Polityka', "dominated by intolerance and
        authoritarianism. It puts absolute blame on privatisation, all reforms, the
        market economy, the Jews and liberals." Radio Maryja has strong connections
        with a right-wing Catholic political party, the League of Polish Families,
        which has 38 seats in parliament. Critics say both the radio station and party
        cross the line into xenophobia and anti-Semitism. On 1 October 2002, the head
        of the Catholic Church in Poland, Cardinal Jozef Glemp put into affect a decree
        that bans Radio Maryja from using offices in Warsaw. The Church is trying to
        entice listeners away from Radio Maryja to its official station, Radio Jozef
        • Gość: Kajetan Re: TEKST O RADIU MARYJA ZE STRONY HATE RADIO IP: *.wbrmfd01.mi.comcast.net 19.08.04, 06:51
          Czy sam fakt, że takst jest w obcym języku, sprawia że jest prawdziwy? Na ile
          wiarygodna jest Polityka, na którą powołują się autorzy tej opinii? Czy
          Polityka jest przychylna RM? Hmmm... Dlaczego więc autorzy powołali się na
          Politykę, a nie na Nasz Dziennik na przykład? Z tekstu wynika, że opinia była
          wysmażona już dość dawno temu i niestety jest kłamliwa. Dlaczego więc powielasz
          kłamstwa?
          • Gość: PrzystanekWoodstoc Dając na Owsiaka,finansujemy demoralizację młodyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 09:40
            Święte i słuszne słowa O.Tadeusza Rydzyka.
            Potępianie narkotyzowania i rozpijania polskiej młodzieży nie pasuje GW.
            Gazeta Wyborcza poiera tylko to, co przynosi szkodę Polsce.
          • Gość: L Re: TEKST O RADIU MARYJA ZE STRONY HATE RADIO IP: *.p-s-inter.net 19.08.04, 10:48
            Nie, nie świadczy o tym jezyk angielski. świadczy o tym osobowość ojca Rydzyka,
            który niestety - to prawda - jest przepełniony nienawiścią.
          • Gość: Też katolik@o2.pl Re: TEKST O RADIU MARYJA ZE STRONY HATE RADIO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.04, 11:40

Gościu! Dziennik Polski jest tak samo szowinistyczno-faszystowski jak Rydzyk,
            Jankowski i próbujący być ich kumplem Andriuszusza Leppiej. To jedna zgraja
            chcąca dla swojej własnej ambicji i władzy zniewolić naród polski w
            autokratyźmie fundamentalistycznym i ciemnocie. Oni pragną takiego czarnego
            komunizmu, wtedy łatwo bydlęctwem rządzić. Wsłuchjcie się w ich wypowiedzi, w
            sedno ich ideologii jaką planują nam przyszłość. Jeśli sięgniecie do historii
            nieodległej - to tak właśnie rodził się faszyzm w Niemczech, ciąg dalszy znamy
            /zresztą Liga już dziś formuje młodych wszechpolaków, do czego niektórzy sami
            się przyznają/ -polskich faszystów-bojówkarzy. W Niemczech też przed wojną
            bojówki SA i z wielką energią i zapałem hitlerjugend tępili odmienność, palili
            na stosach książki.
            A na co pozwolił w podziemiach Św.Brygidy prałat? - oczywiście na sprzedaż
            faszystowsko-hitlerowskich książek. Przykładów są setki na kierunek którzy
            pragną nam Katolikom i Polakom wytyczyć Ci panowie> Koleś jazda z nimi.
            wh
          • Gość: hrabina Z-ska Re: TEKST O RADIU MARYJA ZE STRONY HATE RADIO IP: *.client.comcast.net 21.08.04, 16:08
            A ty z nasz prawde ,swiety mlodzianku??

To napisz ja tutaj. Napisz ja tutaj.
        • Gość: Bezstronna_uwaga! RADIO MARYJA JEST NASZE I POTRZEBNE POLAKOM.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 10:13
          Prędzej uszy Glempa upadną na podłogę, niż zamilknie Radio Maryja.
          To my opłacamy koszty utrzymania RM i niech Glemp się nie łudzi, że likwidacja
          RM spowoduje przekierowanie naszych opłat na radio józek lub inne.
          • Gość: bezstronny Re: RADIO MARYJA JEST NASZE I POTRZEBNE POLAKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 11:52
            Przydałoby się jednak trochę szacunku dla prymasa, ty imbecylu

Ja niczego nie opłacam, ale uważam, że Radio Maryja ma prawo bytu w naszej
            rzeczywistości, bo zwraca uwage na niektóre jej aspekty i często słusznie

Ważne, żeby były też inne katolickie rozgłośnie

Gość portalu: Bezstronna_uwaga! napisał(a):
          • Gość: krt Re: RADIO MARYJA JEST NASZE I POTRZEBNE POLAKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 15:17
            W tej wypowiedzi jest tyle milosci blizniego!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: sosnowiec Re: RYDZYK,JANKOWSKI -WSTYD I HANBA DLA NAS WSZYS IP: 80.48.201.* 19.08.04, 06:21
        Ty matole nieskończenie wielki.Żeby wyrobić sobie opinie o Radiu Maryja
        wystarczy je posłuchać,a ty odsyłasz ludzi do ogcojęzycznych stron
        internetowych.Niech ci Bóg wybaczy nędzny robaczku bezrozumny.
        • Gość: & SLOWA O.RYDZYKA,ŻEBY WYROBIĆ SOBIE OPINIE O RM IP: *.radioalfa.com.pl / *.crowley.pl 19.08.04, 06:56

Radio Maryja

26 lipca

„Jak tak patrzę na to, co dzieje się w Polsce, to niszczenie Polski. Boją się
          mówić nawet, wydawałoby się światli ludzie, żeby się nie narazić jakimś tam,
          nie wiem, komu się oni boją narazić. Ale zobaczcie, jakie niszczenie, wyprzedaż
          albo rozdanie, rozgrabianie Polski. Niszczenie moralne narodu, młodzieży.
          Chociażby ten Woodstock, który jest zaplanowany. (...) Jaka wieczność przed
          takimi ludźmi, którzy psują młodzież? Jaka wieczność przed zepsutym narodem?”.

o. Tadeusz Rydzyk, spotkanie Rodziny Radia „M” w Kołobrzegu

• Gość: wojtekmmm & narażasz się rodzinie RM :) IP: *.29.udn.pl 19.08.04, 07:14
            Nie jest to bezpieczne. Rydzyk nie zrobi drugiego Woodstocku, bo dzieci kwiaty
            głosiły pokój i miłość między ludźmi, a on jest chorym fanatykiem, który uczy
            swoich wyznawców nienawiści do wszystkich myślących inaczej. Dodatkowo robi
            gruby szmal i nie bardzo wiem, co to ma wspólnego z Bogiem. Proponuję, żeby
            wpisali się ci "ubogaceni" duchowo (bo materialnie raczej nie) przez rydzyjko.
            • Gość: jozek Re: & narażasz się rodzinie RM :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 08:50
              To bardzo dziwna konstrukcja. Rydzyk i Jankowski - obaj w katolickichkieckach
              szerza glupote i nienawisc. Jeden popierany przez Moskwe a drugi - niemieckiego
              pochodzenia. Smieszne ale i straszne.
          • Gość: waldi Re: SLOWA O.RYDZYKA,ŻEBY WYROBIĆ SOBIE OPINIE O R IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 08:48
            Ten facet nawet jednego zdanie nie umie poprawnie po polsku sklecic. Jeden
            wielki nienawistny belkot...
        • Gość: Pol Re: RYDZYK,JANKOWSKI -WSTYD I HANBA DLA NAS WSZYS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 08:47
          Owszem, aby poznac to dno slucham od czasu do czasu, Nasz Nocnik tez publikuje
          w internecie - wniosek - dno i szerzenie zla i nienawisci miedzy ludzmi. Co to
          ma wspolnego z chescijanstwem? Nic. Wyglada wiec na to, ze to planowa robota
          wrogow tego kraju. Siec zamet, sklocac ludzi, szerzyc nienawisc. Kto ma w tym
          jasny cel ? Moskwa drodzy moi - Moskwa...
          • Gość: Za_i_przeciw Prawda o Żydach kole w żydowskie oczy ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 10:19
            Chcieliby działać z ukrycia i podstępnie, a tu jest medium które wyjawia ich
            machinacje. Stąd te ataki na Radio Maryja ze strony Towarzycha Wyborczego.
            • Gość: aw Re: Prawda o Żydach kole w żydowskie oczy ! IP: *.retsat1.com.pl / *.retsat1.com.pl 19.08.04, 18:27
              I już mamy obraz typowego słuchacza RM. Ojcze Rydzyku, nie ma się czym chwalić.
              Na pociechę pozostaje, że wszyscy z czyśca nie wyleziecie przez wieki, choć
              śnią wam sie niebiańskie pastwiska. A figa z makiem!!!
          • Gość: marek Re: RYDZYK,JANKOWSKI -WSTYD I HANBA DLA NAS WSZYS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 11:58
            Kto ma w tym
            > jasny cel ? Moskwa drodzy moi - Moskwa...

A to już paranoja, śmieszna trochę nawet.

• Gość: jasiu Re: RYDZYK,JANKOWSKI -WSTYD I HANBA DLA NAS WSZYS IP: 81.210.17.* 19.08.04, 08:25
        Kiedy słyszałeś, by radio Maryja gloryfikowało Hitlera?
        • Gość: Ksiądz Re: RYDZYK,JANKOWSKI -WSTYD I HANBA DLA NAS WSZYS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 09:00
          Jasiu np. wtedy gdy zaproszono uznanego kłamcę oświęcimskiego niejakiego
          (chyba) Ratajczyka i Bendera pożal się Boże profesora i zrobiono wielką fetę
          dla Ratajczyka po uznaniu go przez Sąd za kłamcę oświęcimskiego
          • Gość: USTA MARIANA PODOBNO GW NIE LUBI NARODOWCOW.DLACZEGO ? IP: *.sympatico.ca 19.08.04, 11:45
            Wyksztalceni obywatele swego panstwa, pelna higiena i kultura. Maja swoje
            zalety i wady. Tak jak smutki i radosci. Tubia teatr, ksiazki i sztuke. Sa
            emocjonalni w polityce i wierni swojej Pani Rzeczpospolitej. Nie lubia GW. Po
            co im GW.
      • Gość: Pol Re: RYDZYK,JANKOWSKI -WSTYD I HANBA DLA NAS WSZYS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 08:45
        Ta stacja zostala uznana za jedna z najbardziej rasistowskich i faszystowskich
        i ma swoje wlasciwe miejsce w rankingu na swiecie. Obrzydliwe tylko, ze firmuje
        to kosciol.
        • Gość: next Re: RYDZYK,JANKOWSKI -WSTYD I HANBA DLA NAS WSZYS IP: *.lubin.dialog.net.pl 19.08.04, 10:15
          Gość portalu: Pol napisał(a):

> Obrzydliwe tylko, ze firmuje
          >
          > to kosciol.

????? pierwsze słyszę, chyba nie bardzo wiesz, czym jest Kościół
          • Gość: wujaszek joe rydzyk zieje miłością bliźniego IP: *.local.net / *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.04, 10:32
            chodziło mu pewnie o całą hierarchię kościoła rzymsko-katolickiego
            rozumiesz, jan paweł 2, glemp 2 itd.
            niby są przeciwko rydzyka, ale nie tak, żeby je zamknąć, zmienić
            czyli kościł popiera takie zachowania.
            i to jest własnie obrzydliwe.
            • Gość: next Re: rydzyk zieje miłością bliźniego IP: *.lubin.dialog.net.pl 19.08.04, 10:46
              to nie takie proste - zamknąć, kiedy słucha tego parę milionów - w większości
              nie bardzo kumająćych tak na prawdę, o co chodzi. pewne jest to, że rm nie jest
              radiem kościelnym. jestem członkiem Kościoła i to NIE JEST moje radio
    • Gość: bolo Re: O. Rydzyk modli się za Owsiaka IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 19.08.04, 05:02
      jestem katolikiem,słucham czasami radio Maryja,uwazam,że ks.Rydzyk właśnie
      <sieje niezdrową propagandę>i w ten sposób zniechęca postępową młodzież do
      wiary katolickiej.Sataniści są wszędzie nie tylko na "przystanku".A ile set
      tysięcy było katolików?Jurek nie jeżdzi maybachem,pieniądze wydaje na
      szlachetne cele/zgadzam się z poprzednikiem,że ten drogi sprzęt może przejść w
      prywatne ręce/,ks.Rydzyk natomiast wydaje je na swoje luksusowe potrzeby i
      rozbudowę i budowę nowoczesnych mediow w sytuacji gdy dziesiątki dzieci
      umierają bo nie ma pieniędzy na ich leczenie,gdy ok.90% ludzi żyje w biedzie,po
      co mi propaganda,gdy nie mam co włożyć do garnka,co dobrego uczynił ks.Rydzyk
      poza tym co wiemy,co mi da że wysłucham nieraz naprawdę mądrych
      komentarzy,przecież one nie mają żadnego wplywu na bieżącą sytuację moją i
      miliony innych biednych ludzi,pobudzają i pogłębiają tylko i tak duże
      rozgoryczenie wśród nas,powodują zazdrość i inne niezgodne z doktryną katolicką
      uczucia,dlaczego ks.Rydzyk nie urządzi <przystanku>,nie pociągnie za sobą
      młodzież jak to czyni Papierz,żal mu zapewne tych 10% swoich i radia Maryja
      dochodów.Ja wolę się modlić w skupieniu i w ciszy,być wtedy z Panem Bogiem <sam
      na sam>.Niepotrzebna mi jest niezdrowa propaganda ks.Rydzyka.A tak a
      propos,ks.Rydzyk jest duchownym,czy politykiem,zresztą wszystko jedno i tak nie
      przejmuje się tym jak żyje 90% polaków,ważne że może realizować swoje
      zachcianki/hobby/--oburzony ale wierny Panu Bogu katolik
      • Gość: Allan A propos, czy ktos wie czym jezdzi Owsiak? IP: *.dc.dc.cox.net 19.08.04, 05:43
        • Gość: Pol Re: A propos, czy ktos wie czym jezdzi Owsiak? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 08:56
          Zapytaj go po prostu. Mozesz mailem przez strone www.wosp.pl . Mozesz byc
          pewien, ze nie obwiesza sie zlotem na atlasach. Zyje normalnie i ciezko pracuje
          wraz z grupka ludzi aby ta wspaniala maszyna pod tytulem WOSP istniala i
          czynila dobro.
          • Gość: Ulf Boje sie, albo mnie wyzwie albo pobije jak tych od IP: *.nas7.vienna1.va.us.da.qwest.net 19.08.04, 14:02
            sprzedaży okularów.
          • Gość: Ulf Jednak wszedłem na stronę WOSP i to jest koszmar!! IP: *.nas7.vienna1.va.us.da.qwest.net 19.08.04, 14:53
            Nie wiem, mój drogi czy Ty przeczytałeś te dwa sprawozdania finansowe tam
            zamieszczone, za rok 2001 i 2002 (bo innych nie ma, choć Fundacja działa już
            ponad 10 lat). Jeżeli nie, to hchciałbym zwrócić uwagę na koszmarnie wysokie
            ksozty ADMINISTRACYJNE działania WOSP - w roku 2001 było to 1,6 mln złotych to
            jest 5% tego co wydali na zakup sprzętu, a wroku 2002 - 2,6 mln złotych, a więc
            JUŻ 10% wydatków na sprzęt. To daje do myślenia, nieprawdaż. No chyba że się
            jest kompletnie zaślepionym wyznawcą Jurka Sie ma!
            • Gość: margola Re: Jednak wszedłem na stronę WOSP i to jest kosz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.05, 22:39
              ale Jurek od zawsze mowil ze 10% pieniedzy z orkiestry przeznaczanych jest np.
              na przystanek woodstock...
        • Gość: next Re: A propos, czy ktos wie czym jezdzi Owsiak? IP: *.lubin.dialog.net.pl 19.08.04, 10:18
          ostatnio terenową mercedes, ale kogo to obchodzi - myślę, że jeździ za swoje.
          nie obchodzi mnie też czym jeżdżą księża - mają swoje dochody - ich sprawa, jak
          je wydają. mnie obchodzi czym jeżdżą politycy i urzędasy, bo oni kupują fury z
          moich podatków
          • Gość: Marek Ja widziałem go wczoraj Maybachem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 12:24
            za moje pieniądze już więcej nie dam ani grosza
            • Gość: as31 Ale kogo, patafianie, Owsika czy Rydzyka? IP: 194.181.190.* 19.08.04, 14:12
          • Gość: Ulf No właśnie, za czyje kupił tego merca? IP: *.nas7.vienna1.va.us.da.qwest.net 19.08.04, 14:04
            A skoro jest taki do przodu to może by go sprzedał i pieniądze przeznaczył na
            zakup sprzętu dla szpitali?
        • Gość: radzio Re: A propos, czy ktos wie czym jezdzi Owsiak? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 11:15
          Napewno nie Maybachem za 4,5 mln złotych , jak Rydzyk!
          • Gość: Ulf To ile kosztował ten Maybach Owsiaka skoro nie 4,5 IP: *.nas7.vienna1.va.us.da.qwest.net 19.08.04, 14:00
            miliona?
      • Gość: Kajetan Re: O. Rydzyk modli się za Owsiaka IP: *.wbrmfd01.mi.comcast.net 19.08.04, 06:37
        No cóż... Jesteś cienki, bolo. Klepiesz swoje p/p (poprawne politycznie) mantry
        o biedzie, powtarzasz zasłyszane kłamstwa o maybachu, nie widzisz pożytku w
        formacji charakterów... Więc po co żyjesz? O czym "rozmawiasz" z Panem Bogiem,
        jeśli Kościoła nie uznajesz? Czytasz chociaż Pismo Święte? Na jakiej podstawie
        twierdzisz, że rozmawiasz z Bogiem, jeśli Go właściwie nie znasz? Może nie z
        Nim rozmawiasz? Czy na pewno jest to Bóg w Trzech Osobach Jedyny?

O. Rydzyk nie robi woodstokowych spędów, bo Woodstock był tylko raz, 35 lat
        temu, rok 1969, i to jest rzeczywiście wizytówka pokolenia dzieci-kwiatów.
        Symbol tamtych lat. Owsiak natomiast próbuje wykorzystać ten symbol (logo) dla
        własnych celów, zresztą nie tylko symbol, lecz także realną dzisiejszą kasę,
        ofiarowywaną w dobrej wierze na cele dobroczynne. Oczywiście, trzeba być
        solidarnym z potrzebującymi, ale Owsiak nie potrzebującym służy. Zebrane
        pieniądze trafiają do firm produkujących drogi sprzęt medyczny, z którego
        korzystać i tak będą nieliczni, zwykle ci których na to stać. Wpiszcie się ci,
        którzy skorzystaliście ze sprzętu zakupionego przez Owsiaka !!

Może czas, by pomyśleć o społecznym komitecie, który przejmie kontrolę nad
        pieniędzmi zbieranymi w takich akcjach. Jestem przekonany, że
        kolejny "przystanek woodstok" byłby inny... Ludzie !! Nie pozwólcie, aby
        Waszymi pieniędzmi dysponował Owsiak !! Dlaczego jesteście tak naiwni !?

O. Rydzyk nie robi woodstokowych spędów, lecz na pielgrzymki RM zjeżdża się
        równie wielka rzesza ludzi, którzy wracają do domów trochę lepsi, podbudowani
        na duchu, mocniejsi... Czy to samo można powiedzieć o tych młodych z pseudo-
        woodstokowych pól? Po owocach ich poznacie !!
        • Gość: ANDRZEJ Re: O. Rydzyk modli się za Owsiaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.04, 07:03
          TY JESTEŚ NAWIEDZONY.BÓG JEST WSZĘDZIE ALE NIE W KOŚCIOŁACH STWORZONYCH PRZEZ
          panów biznesmenów RYDZYKA I JANKOWSKIEGO.
          • Gość: JzU Re: O. Rydzyk modli się za Owsiaka IP: *.dyn.optonline.net 19.08.04, 07:54
            Gość portalu: ANDRZEJ napisał(a):

> TY JESTEŚ NAWIEDZONY.BÓG JEST WSZĘDZIE ALE NIE W KOŚCIOŁACH STWORZONYCH PRZEZ
            > panów biznesmenów RYDZYKA I JANKOWSKIEGO.

Oj - Andrzej, Andrzej
          • Gość: katol Re: O. Rydzyk modli się za Owsiaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 09:00
            Tak , tam Boga nie ma. Tam grasuje cynicznie usmiechniety Szatan... niestety
        • Gość: Rosomak Re: O. Rydzyk modli się za Owsiaka IP: 157.25.139.* 19.08.04, 07:32
          Ojciec Rydzyk jest oszołomem atakującym wszystko i wszystkich którzy są
          niejednokrotnie lepsi od niego. Jak jeżdżą dewoty na zjazdy do niego niech
          jeżdżą nic mi po tym tylko wara od najlepszego Wielkiej Orkiestry. Rozumiem że
          Ryzyk chciałby nałożyć swoje łapy na kase. Myślisz że taka komisja pracowałby
          uczciwie i za darmo, Wątpię. Niech Ryzyk rozliczy się ze swoich pieniędzy,
          które otrzymuje od tzw. wiernych. Niech modli się za kleryków pedofili,
          kleryków kapucynów oszustów. A nie zagląda do czyjejś kieszeni. To że Służba
          zdrowia jest w opłakanym stanie zawdzięczamy naszym zasranym Politykom
          (oszustom) chodzącym dla popularności do kościoła i siedzącym w pierwszym
          rzędzie. Jak ja idę do kościoła to dla BOGA nie ludzi.
          • Gość: JzU Re: O. Rydzyk modli się za Owsiaka IP: *.dyn.optonline.net 19.08.04, 08:06
            Gość portalu: Rosomak napisał(a):
            Jak ja idę do kościoła to dla BOGA nie ludzi.

Czesc Rosomak!
            No to dlaczego interesujesz sie ludzmi? (dewotami)
            Ja czuje Rosomak, ze twoja ostatnia wizyta w kosciele byla z okazji I-wszej
            Komuni Sw.

Pozdrawiam
        • Gość: kolo Re: O. Rydzyk modli się za Owsiaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 08:59
          Mowisz o komitecie spolecznym czy parafialnym? Bo ten spoleczny to istnieje -
          jestesmy nim my wszyscy. Kontrola nad finansami WOSP jest wlasnie spoleczna. I
          tu jest pies pogrzebany - kto kontroluje przeplyw rzeki forsy u Ryja ? I co ma
          Ryj do wiary? Nic... Boga tam nie ma... on jest gdzie indziej
        • Gość: zenon77 Re: O. Rydzyk modli się za Owsiaka IP: *.man.polbox.pl 19.08.04, 10:20
          Drogi Kajetanie.
          Po ip widzę, że nie piszesz z Polski. Do tego jesteś zwykłym oszołomem i
          przygłupem. Każdy kto ma małe dzieci dosłownie potyka się w każdym szpitalu o
          sprzęt kupiony przez WOŚP. Każdy noworodek w Polsce ma przeprowadzone
          przesiewowe badania słuchu. Przykłady można mnożyć. Jaguar prałata Jankowskiego
          (a także jego bursztynowe monstrancje), Maybach Rydzyka (plus imperium
          zajmujące już połowę centrum Torunia), bazylika w Licheniu postawiona w
          szczerym polu, jedenasta parafia w 50-tysięcznej, pogrążonej w bezrobociu
          Łomży. To są dopiero trafione inwestycje...
        • Gość: rayback Re: O. Rydzyk modli się za Owsiaka IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 19.08.04, 10:35
          Wlasnie dlatego ze nie ma jakichs gownianych komitetow cala fundacja
          funkcjonuje dobrze.Zadne bydle skorumpowane nie polozy lapy na kasie a trafi
          ona do dzieci.Pewnie bys chcial jeszcze z klucza partyjnego wybierac
          przedstawicieli,co?Jak to ktos powiedzial : "jebnij sie pan w leb".A jak
          potrzbujesz komitet to zaloz sobie komitet kolejkowy,bedzie jak za dawnych
          czasow.
        • Gość: lisek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 13:26
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: margola Re: O. Rydzyk modli się za Owsiaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.05, 22:46
          Kajtek... powiem Ci tak... po Przystanku Woodstock ludzie przyjezdzaja lepsi,
          naladowani pozytywna energia bo tam jest atmosfera!!! atmosfera serdecznosci,
          jednosci... na zadnej pielgrzymce czegos takiego sie nie spotka... i nie
          zdarzylo mi sie zeby na Przystanku W. jakas przypadkowa, nieznajoma osoba byla
          dla mnie niemila, nie podzielila sie np. zapiekanka... jak nie chcesz- nie
          dawaj pieniedzy na orkiestre... poza tym sa odpowiedni ludzie ktorzy pilnuja
          zeby sprzet orkiestrowy byl uzywany i to przez potrzebujacych malych ludzi... a
          co do przystanku- i tak jest kupa ludzi w tej popieprzonej Polsce ktora zawsze
          i wszedzie pomorze Jurkowi- przy organizaji WOŚPu i Przystanku...
      • Gość: Tez Polak Re: O. Rydzyk modli się za Owsiaka IP: *.speed.planet.nl 19.08.04, 07:00
        Jakbys troche pomyslal to bys wiedzial ze tata Rydzyk wel Rajckier jest agentem
        rosyjskich sluzb specjalnych i ma jasne zadanie : sianie nienawisci do Zachodu
        w szczegolnosci do Ameryki i rozkladanie narodu. Ten prowincjonalny
        zafalszowany katolicyzm gloszony przy okazji przez ojca Rajckiera Rosii nie
        przeszkadza. Polska z Obrazami Swietymi to nie partner ktory sie moze liczyc -
        wlasnie wtedy mozna ja lekcewazyc. A Polska taty Rajckiera to jeden niekonczacy
        sie odpust lub pielgrzymka. I o to wlasnie Rosji chodzi - przy okazji przyda
        sie takze Niemcom.
        • Gość: JzU Re: O. Rydzyk modli się za Owsiaka IP: *.dyn.optonline.net 19.08.04, 08:17
          Gość portalu: Tez Polak napisał
          Polska z Obrazami Swietymi to nie partner ktory sie moze liczyc -
          > wlasnie wtedy mozna ja lekcewazyc

Zastanow sie, czy na pewno?
          Piesza pielgrzymka - do Czestochowy - wskazana. (mozna wiele przemyslec)

Pozdrawiam
        • Gość: waldi Re: O. Rydzyk modli się za Owsiaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 09:03
          I tak dziala nienaruszalny tandem Rydzyk-Jankowski... a ciemnota nie ma bladego
          pojecia co sie dzieje.
          • Gość: Ciekawy_jestem I CO W TYM ZŁEGO, ŻE SIĘ MODLI ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 09:42
            ?
      • Gość: JzU Re: O. Rydzyk modli się za Owsiaka IP: *.dyn.optonline.net 19.08.04, 07:41
        Jurek nie jeżdzi maybachem,pieniądze wydaje na
        > szlachetne cele

Czesc bolo!
        Czy mogbys prosze, wyjasnic mi jak Jurek Owsiak zarabia pieniadze?
        Ktore, jak wspomniales, wydaje na szlachetne cele?

Pozdrawiam
    • Gość: wojtekmmm Re: O. Rydzyk modli się za Owsiaka IP: *.29.udn.pl 19.08.04, 06:07
      Należy pamiętać, że wiara i kler to dwie różne sprawy. Wiarę trzeba szanować, a
      złodziei, oszołomów i pedofili w sutannach eliminować jak szkodliwe robactwo.
      Niech nie przeszkadzają żyć normalnym ludziom
      • Gość: JzU Re: O. Rydzyk modli się za Owsiaka IP: *.dyn.optonline.net 19.08.04, 07:06
        Gość portalu: wojtekmmm napisał(a):

> Należy pamiętać, że wiara i kler to dwie różne sprawy. Wiarę trzeba szanować,
        a
        >
        > złodziei, oszołomów i pedofili w sutannach eliminować jak szkodliwe robactwo.
        > Niech nie przeszkadzają żyć normalnym ludziom

JzU Odpowiada:
        Zastanow sie przyjacielu co Ty piszesz!
        Jezeli Jurek Owsiak i Polska Sluzba Zdrowia jest "normalna"
        to nalezalo by wnoiskowac, ze caly normalny swiat jest "nienormalny"

A Ty robaczku lepiej dwa razy sie zastanow zanim cos napiszezs!
        Obrazasz wielu ludzi dzieki ktorym masz mozliwosc - masz duzo mozliwosci np.
        pisac to co Ci sie podoba.
        Jest wiele panstw na swiecie gdzie bez pomocy Jurka Owsiaka Sluzba Zdrowia ma
        sie doskonale.
        Zreszta ta cala "Orkiestra" to tragi-komedia: miliony ludzi daja pieniadze, a
        ministrowie przelewaja je na kata w Szwajcarji - "Robta co chceta" - a Jurek ma
        sie dobrze, niestety Sluzba Zdrowia dobrze sie nie ma.

Pozdrowienia.
        • Gość: miki Re: O. Rydzyk modli się za Owsiaka IP: *.dip.t-dialin.net 19.08.04, 08:01
          Ty glisto obslizla rowniez powinienes sie pomodlic do Boga(nie do przywodcy
          sekty z Torunia)zanim cos napiszesz.Jest wiele Kosciolow na swiecie,wolnych od
          zakaly w rodzaju Rydzyka czy Jankowskiego.Maja sie doskonale.Chocby
          Muzulmanie.Jest ich z rou na rok coraz wiecej.Wy musicie zwijac
          interes.Tak,tak.Nie Kosciol,lecz interes.Nikt nie napisal(pewnie jestes
          analfabeta i nie rozumiesz tego co czytasz)ze slozba zdrowia w polsce ma sie
          dobrze.Rowniez ze jest normalna.Widac to chocby po symbolach religijnych
          zawieszonych na obdrapanych,walacych sie scianach szpitali.
          Jesli piszesz o milionach przelewany na konta w Szwajcari,to pewnie myslisz o
          Rycyku i Naumanie.Wiec ze Nauman nigdy niebyl dostawca sprzetu dla Wielkiej
          Orkiestry,a sprzet pozostaje do konca jej(Orkiestry)wlasnoscia.Jest przekazany
          szpitalom wylacznie w urzytkowanie.Inaczej niz Maybach czy inny Mercedes ktory
          jest prywatna wlasnoscia ubogiego "slugi bozego".Pisze "bozego",poniewaz bogiem
          p.Rydzyka jest MAMONA.
          Jesli Owsiak jest w stanie zebrac tak wielka ilosc ludzi,to widocznie taka jest
          wola Boza.
          • Gość: JzU Re: O. Rydzyk modli się za Owsiaka IP: *.dyn.optonline.net 19.08.04, 08:30
            Gość portalu: miki napisał
            slozba zdrowia w polsce ma sie
            > dobrze

Jezeli sluzba zdrowia jest dobra - no to trzeba sie leczyc!

Pozdrawiam
            • Gość: miki Re: O. Rydzyk modli się za Owsiaka IP: *.dip.t-dialin.net 19.08.04, 10:47
              Przeczytaj jeszcze raz analfabeto
        • Gość: pl do jzu IP: *.range217-42.btcentralplus.com 19.08.04, 10:59
          na drzewo buraku
    • Gość: REKIN Re: O. Rydzyk modli się za Owsiaka IP: *.espol.com.pl 19.08.04, 06:49
      OJCIEC RYDZYK SZUKA ROZGŁOSU.NIC WIĘCEJ.DLACZEGO NIE WYPOWIE SIĘ NA TEMAT
      KSIĘŻY KTÓRZY SĄ PEDOFILAMI?A MOŻE SAM NIM JEST?
      • Gość: Adam Re: O. Rydzyk modli się za Owsiaka IP: 212.73.167.* 19.08.04, 07:09
        A kto to jset Rydzyk?
        Jakis palant, ktory zawsze jest przeciwko wszystkiemu....
        A jesli chodzi o swietosc, pomoc bliznim itd. to w oczach Boga Owsiak musi byc
        100 razy wazniejszy. Niech Rydzyk otworzy podwoje swojego radja, pokaze
        samochody itd. Wtedy zobaczymy kto kim jest!
        Rydzyk i tak nie musi sie wysilac bo jak mysle nikt rozsadny go nie slucha
        • Gość: JzU Re: O. Rydzyk modli się za Owsiaka IP: *.dyn.optonline.net 19.08.04, 07:21
          Gość portalu: Adam napisał(a):

> A kto to jset Rydzyk?
          > Jakis palant, ktory zawsze jest przeciwko wszystkiemu....
          > A jesli chodzi o swietosc, pomoc bliznim itd. to w oczach Boga Owsiak musi
          byc
          > 100 razy wazniejszy. Niech Rydzyk otworzy podwoje swojego radja, pokaze
          > samochody itd. Wtedy zobaczymy kto kim jest!

JzU odpowiada:
          Adas! Napisales -
          > Rydzyk i tak nie musi sie wysilac bo jak mysle nikt rozsadny go nie slucha
          Napisales wyzej, ze ksiadz Rydzyk "jest przeciwko wszystkiemu" - wynika z tego
          ze bardzo uwaznie sluchasz Radia Maryja.

Nistety musze wnioskowac ze Ty jestes nierozsadny!!!

Pozdrawiam
        • Gość: Piter Re: O. Rydzyk modli się za Owsiaka IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 19.08.04, 07:25
          Całe szczęście, że są na swiecie ludzie tacy jak ty, którzy wiedzą, kto "w
          oczach Boga musi byc większy". Moze ty jaki prorok jesteś?
          E, raczej żałosny palancina powtarzający załyszane banały i tylko potrafiący, z
          braku jakichkolwiek argumentów obrażać wszystkich dookoła, którzy nie są takimi
          jak ty palancikami.
          P.
      • Gość: JzU Re: O. Rydzyk modli się za Owsiaka IP: *.dyn.optonline.net 19.08.04, 08:35
        Gość portalu: REKIN napisał(a):

> OJCIEC RYDZYK SZUKA ROZGŁOSU.NIC WIĘCEJ.DLACZEGO NIE WYPOWIE SIĘ NA TEMAT
        > KSIĘŻY KTÓRZY SĄ PEDOFILAMI?A MOŻE SAM NIM JEST?

Rekin! Nie sadz, bo i Ciebie osadza.
        A Ty kim jestes?
        Nie masz odwagi sie przyznac?

Pozdrawiam
    • Gość: Rosomak Re: Rydzyk jest walnięty. IP: 157.25.139.* 19.08.04, 07:18
      Rydzyk jest walnięty. Jeżeli taki atak przypuścił. Wielka Orkiestra to jedyna
      zbiórka kasy na którą daję ja i moi bliscy kasę. Ryzyk (nie ojciec) raczej
      zazdrości kasy którą by chciał zgarnąć. Nawet Kościół trzyma dystans co do jego
      imperium starych dewotek.
      • Gość: Jacek Re: Rydzyk jest walnięty. IP: *.thoms1.vic.optusnet.com.au 19.08.04, 07:28
        Modle sie za ksiedza Rydzyka, bo nieswiadom jest grzechow jakie popelnia .
        Grzechu pychy, chciwosci, nienawisci, klamstwa. Mam nadzieje , ze dozna
        kiedys objawienia i wyzna skruche. Moze milosciwy Bog mu to wszystko wtedy
        wybaczy.
        Amen.
        • Gość: Rosomak Re: Niestety, w tym wszystkim jest zawarta prawda. IP: 157.25.139.* 19.08.04, 07:34
          Pozdrawiam
        • Gość: jaro Re: Rydzyk jest walnięty. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 09:06
          A Kreml go nie opusci az do smierci ( i jeden dzien dluzej..) - Amen
          • Gość: NiePodobaSięŻydom POLACY SŁUCHAJĄ RADIA MARYJA na przekór GW !.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 09:48
            Radio Maryja wspieramy i słuchamy. Już sam fakt wściekłego ataku niepolskich
            mediów na to radio każe go włączyć.
            Jeśli antypolska Gazeta Wyborcza jest przeciwko RM, to dla każdego oznacza,
            że jest to nasze, polskie medium. Michnik zwalcza wszystko co Polsce dobrze
            służy
            • Gość: Rosomak Re: Przeczytaj artykuł IP: 157.25.139.* 19.08.04, 10:08
              Przeczytaj artykuł, później się wypowiadaj. Od kiedy to Orkiestra Świąteczna
              jest Żydowska.
            • Gość: Bogdan Re: POLACY SŁUCHAJĄ RADIA MARYJA na przekór G IP: *.rtscs.cz 19.08.04, 11:14
              No nie wiem, czym to Rydzyk tak sïe Polsce zasluzyl, ale to raczej marny czy
              niepokojacy widok, To, ze on moze wysrepowac publicznie, to tylko slabosc
              demokracji, ze tacy, jak on ciagle moga byc na antenie. Ty i on jestescie ta
              czescia katolikow, ktora aktywnie pomagala exterminowac Zydow, Romow czy gayow.
              Trzeba sie was bac i bronic wam dostepu do wplywu na mlodziez, bo to istny
              faszyzm, co panowie prezentujecie....
            • Gość: kolo Re: POLACY SŁUCHAJĄ RADIA MARYJA na przekór G IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 15:15
              Polskojezyczny Nasz Nocnik i to co ma ryja nie jest polskie. Przejrzyj na oczy.
            • krystian10 Re: POLACY SŁUCHAJĄ RADIA MARYJA na przekór G 19.08.04, 15:25
              Dlaczego ci "POLACY" nie wierza w BOGA na przekor radiu maryja.
      • Gość: Pol Re: Rydzyk jest walnięty. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 09:05
        Rydzyk nie jest walniety - on robi planowa robote majaca na celu rozwalic ten
        kraj... z Jankowskim w parze.
        • Gość: Rosomak Re: Rydzyk jest walnięty. IP: 157.25.139.* 19.08.04, 10:10
          To niech rozwala. To co złe nie to co szczytne i jeszcze spaja trochę
          społeczeństwo.
    • Gość: Papuas Re: O. Rydzyk modli się za Owsiaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 07:27
      Jestem katolikiem. Czasami w celach poznawczych słucham Radia Maryja. Tego się nie da słuchać dłużej niż pięć minut, po poprostu się nie da. Na moim osiedlu na wniosek kółek różańcowych i innych takich na kablu mamy TV Trwam. To jest dopiero jazda. telewizja jest prymitywna od początku do końca. Pewnie o to chodzi. Tekst pojawiający się co jakiś czas na ekranie "że wszystko jest na żywo więc nie jest manipulowane" po prostu mnie śmieszy. Ale ludziska oglądają i wyciągają jeden "słuszny" wniosek: inne telewizje kłamią, a tylko tv trwam mówi prawdę. Obłęd. Ale w końcu mamy demokracje i takie debilne twory też mają prawo funkcjonować. Aha i te wszędobylskie numery kont bankowych. Prawie połowa czasu antenowego.
      • Gość: wojtekmmm O J(e)zU JzU IP: *.29.udn.pl 19.08.04, 07:43
        Wnioski wyciągasz na zasadzie radzieckich naukowców, którzy urwali muszce
        wszystkie nogi, kazali jej iść i stwierdzili, że ogłuchła, bo nie poszła. Gdyby
        10% kontroli, którym poddawany jest Owsiak przenieść do rydzyjka, to tata
        musiałby iść do pierdla, bo nie byłoby sposobu na ukręcenie łba jego
        przekrętom. Jeżeli twierdzisz, że Rydzyk i jego fanatycy są normalni, to widać
        sporą większość Polaków masz za nienormalnych. Żeby poznać ojcowe teorie i
        wyczyny nie trzeba słuchać RM. Wystarczy włączyć jakiś inny program.
      • Gość: ola Re: O. Rydzyk modli się za Owsiaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 09:08
        To cale "imperium medialne" to wielka manipulacja dawnego "Wielkiego Brata" -
        to nie ma nic wspolnego z religia.
    • Gość: Lula A kiedy ten katolicki złodziej IP: *.ip.lub.korbank.pl 19.08.04, 07:35
      odda setki milionów złotych zabranych najuboższym. Ile ten człowiek dał
      złotówek na cele społeczne, dla szkół i szpitali. On, pseudo-katolik w sutannie
      nie ma zamiaru coś komuś dawać.A tylko brać, brać, brać.... I kłamie jak
      normalny katolik!!!
      Owisak jakby nawet 10 % zebranych pieniędzy przeznaczył dla młodzieży to 90%
      pieniędzy przeznaczył dla ratowania zdrowia dzieci w szpitalach.
      Owsiak zdrowie ratuje a kler je rujnuje.
      Precz z konkordatem i obcą agenturą w Polsce!
      • Gość: JzU Re: A kiedy ten katolicki złodziej IP: *.dyn.optonline.net 19.08.04, 08:45
        Gość portalu: Lula napisał(a): Owisak jakby nawet 10 % zebranych pieniędzy
        przeznaczył dla młodzieży to 90%
        > pieniędzy przeznaczył dla ratowania zdrowia dzieci w szpitalach

10% + 90% = 100%
        A z czego On zyje?

Pozdrawiam
        • Gość: Rosomak Re: A kiedy ten katolicki złodziej IP: 157.25.139.* 19.08.04, 09:03
          Chociażby nawet z odsetek. Osobiście nic przeciwko temu bym nie miał, bo sobie
          na to zasłużył. A nie tak jak Rydzyk który nie potrafi się rozliczyć i przewala
          kasę w imię miłości i nienawiści dla swego imperium.
          • Gość: Pol Re: A kiedy ten katolicki złodziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 09:09
            Czlowiek robiacy tyle dobra zyje - jak czlowiek a nie jak klecha w palacach i w
            najdrozszych samochodach.. Po prostu zyje normalnie i ciezko pracuje.
            • Gość: hihi Re: A kiedy ten katolicki złodziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 22:01
              sfrustrowane prowoczki////hi hi hi
        • Gość: bolek511 Re: A kiedy ten katolicki złodziej IP: *.torun.mm.pl 19.08.04, 09:43
          JzU, ale Ty pieprzysz, nie masz nic innego do roboty???
          • Gość: hihi Re: A kiedy ten katolicki złodziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 20:40
            Ale sie sfrustrowałeś yossku......
        • Gość: chilumnotlogged Re: A kiedy ten katolicki złodziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 12:02
          > 10% + 90% = 100%
          > A z czego On zyje?

Może ma pracownię witraży?
          Np.
          Albo jest producentem telewizyjnym np?

Co,?

--

" Talk is cheap "
    • Gość: menel Re: O. Rydzyk modli się za Owsiaka IP: 81.210.21.* 19.08.04, 07:45
      e......tam - przeciez o to chodzi zeby o radiu maryja sie mówiło - cel został
      osiagniety.Ktos w Toruniu zaciera ręce a my biedne żuczki dyskutujmy dalej :)
      • Gość: wojtekmmm JzU - to można zobaczyć w TVP IP: *.29.udn.pl 19.08.04, 07:56
        TVP co prawda kłamie (tak się drzewiej mawiało), ale nie do tego stopnia żeby
        fałszować całodzienne transmisje z działań WOŚP. Może Ty nie nadajesz z naszego
        pięknego kraju, tylko zza jakichś światów gdzie ta, słaba nawiasem mówiąc,
        telewizja nie dociera?
        • Gość: as31 TVP, owszem, kłamie, ale i wydaje na cyrk Owsiaka IP: 194.181.190.* 19.08.04, 14:44
          tyle, co on uzbiera. Dlaczego? A pomyśl chwilę. I płacisz podwójnie: Owsiakowi
          i na TVP. Po co? Kto zarabia? A pomyśl chwilę.
    • Gość: Piotr CHODZI O TO, ŻEBY ZAMIAST NA OWSIAKA DAĆ NA TACE!! IP: *.lot.pl 19.08.04, 08:12
      I wszystko jasne!!!
      • Gość: Pol Re: CHODZI O TO, ŻEBY ZAMIAST NA OWSIAKA DAĆ NA T IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 08:52
        To samo dotyczy handlu w niedziele. Ludzie maja isc do kasy kosciola a nie do
        kasy marketu! To brutalna gra o forse. A Owsiakowi chwala za to co robi
        • Gość: next Re: CHODZI O TO, ŻEBY ZAMIAST NA OWSIAKA DAĆ NA T IP: *.lubin.dialog.net.pl 19.08.04, 10:50
          wybacz - albo rżniesz głupa, albo jesteś głupi na prawdę...
    • Gość: fissy Nieważne, że dzięki Owsiakowi tysiące dzieci żyje IP: *.chello.pl 19.08.04, 08:31
      Wszystko nieważne, nawet to, że Owsiak zaszczepia w młodzieży chęć do pomocy
      innym. Rydzyk wie lepiej - deprawuje młodzież, mimo, że to młodzież sama siega
      po te narkoyki i alkohol. Owsiak tylko organizuje. Ciemnogród.
    • Gość: religjiny Re: O. Rydzyk modli się za Owsiaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 08:38
      Ja nie mogę jaka walka ideologiczna, miedzy GW a NDZ. TE RYDZYK weż no sie za
      siebie zbierz tyle pieniedzy i kup tyle sprzętu medycznego co Owsiak to wteddy
      pogadamy.
    • Gość: kolo Szalony ryj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 08:43
      Na WOSP zawsze dawalem i bede dawal moje pieniadze do konca swiata i 1 dzien
      dluzej... Daje jeszcze na hospicjum dla dzieci. Wolalbym zjesc banknot i go
      wy... zamiast dac czarnym a ryjowi w szczegolnosci. Obrzydliwy typ.
    • Gość: Piotr Wójciak Re: O. Rydzyk modli się za Owsiaka IP: 82.160.16.* 19.08.04, 08:45
      Nic Rydzyk nie przesadza. Kilka dni przez Przystankiem wziąłem "na stopa"
      młodego cżłowieka z Kołobrzegu (jechałem ze Szczecina do Myśliborza w
      woj.zzachodniopomorskim). Był bardzo wychowany ów młody cżłowiek, miał z 19 -
      20 lat. Opowiadał mi, co się działo na poprzednich Przystankach. Nieststy -
      narkotyki, alkohol, rozwiązłość. Niestety. NIc na to nie poradzimy. BYłem także
      na Lednicy - sądzę, że z narkotykami też tam było łatwo. Ale alkoholu nei było
      napewno. Problem polega na tym, że Owsiak nie proponuje niczego, co byłoby
      skutecznym antidotum na zagrożenie narkotykami - nie chodzi o policję, ale o
      pewne wartości. Chrystus jest Kimś, kto potrafi najskuteczniej ochronić
      człowieka przez złem - Owsiak zaś ze swoimi wartościami nie potrafi tego.
      Zresztą nikt z ludzi tego nie potrafi.
      • Gość: Rosomak Re: O. Rydzyk modli się za Owsiaka IP: 157.25.139.* 19.08.04, 09:12
        Nawet Rydzyk więc o co ta szamotanina. Odpowiem o Kasę którą rozporządza
        Owsiak. Przy tak wielkich Imprezach zawsze znajdą się szumowiny. A co do
        narkotyków to liderzy w tym przypadku zawsze będą się tam zlatywać. Ćpun kupi,
        człowiek normalny nie. Ty myślisz że chamstwo i bum-bum w trakcie pielgrzymek
        się nie szerzy. Jest tylko bardziej ukryte. Raz gdy chciałem się napić czystej
        studziennej wody, zażądano kasy. I gdzie tu miłość bliźniego. Ale przecież nie
        winię księży organizujących takie imprezy. Tak jak nie powinno się winić
        Owsiaka za czyny osób z poza kręgu organizacyjnego.
      • Gość: Ja Re: O. Rydzyk modli się za Owsiaka IP: *.chello.pl 19.08.04, 09:45
        Chrystus jest martwy juz od dawna a kościół na tym biednym człowieku zbija
        kase. Chrystus cie nie obroni, możesz to zrobić sam lub z pomocą innego
        czołowieka który cie wesprze, a nie sieje nienawiść.
      • Gość: Pamela Re: O. Rydzyk modli się za Owsiaka IP: *.wroclaw.mm.pl 19.08.04, 20:34
        Kolego!też bywam na Lednicy... Niestety w tylnych sektorach alkochol leje się strumieniami, choć, niby młodziesz jedzie się tam modlić. Ja na przystanku bawiłem się świetnie. Piwo jest dostępne, Każdy sam wybiera czy kupi czy nie. Owsiak natomias nawołuje: STOP NARKOTYKOM!!!
    • Gość: Kuba Re: O. Rydzyk modli się za Owsiaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.04, 08:53
      A za żonę Owsiaka także pomodli się, czy już jej modlitwa nie obejmie?
    • Gość: Krzysztof Re: O. Rydzyk modli się za Owsiaka IP: *.oepd.com.pl / 83.136.227.* 19.08.04, 08:58
      Niech ten pokraczny grzybek modli się o swego Maybacha a nie o Owsiaka.
    • Gość: anka Re: O. Rydzyk modli się za Owsiaka IP: *.stowplaneta.com.pl / 82.160.17.* 19.08.04, 09:02
      Satanizm to może szerzy ale O. Rydzyk, bo to co głosi w swoim radiu i telewizji
      ma jak najmniej wspólnego z wiarą katolicką. cały czas zastanawiam się dlaczego
      jeszcze KRRiT nie odebrała mu koncesji, bo przecież powodów jest wiele np.
      szerzenie ideologii rasistowskich i nazistowskich
      • Gość: ala Re: O. Rydzyk modli się za Owsiaka IP: *.trefl.com.pl 19.08.04, 09:11
        Najbardziej dziwi mnie to, że nikt nie pisze o samym przystanku. Byłam na
        pierwszym, z Zarnowcu i ostatnim, celem pzystanku jest przede wszystkim muzyka,
        ludzie przyjeżdżają tam by spotkać się z przyjaciółmi i posłuchać ukochanych
        zespołów, ja odbieram to poza wszelkimi przekazami ideologicznymi, i
        najbardziej żal mi tych wszystkich durniów, którzy nigdy nie pojadą na
        przystanek, nie mają się z kim uściskać z prawdziwą radością i nie mają
        pojęcia o muzyce, nie są już młodzi - duchowo, ani otwarci,poza tym dlaczego
        zapomina się o prawie człowieka do wątpienia?
        • Gość: maciek Re: O. Rydzyk modli się za Owsiaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 09:15
          Wiesz przeciez, ze wrogowie Owsiaka beda powtarzac dowolne bzdury aby starac
          sie mu zaszkodzic. Na szczescie belkot rydzyjkowej szczekaczki o "antychryscie"
          i temu podobne propagandowe szalenstwa NIE sa w stanie temu wspanialemu
          czlowiekowi zaszkodzic. Sila jego DOBRA jest w nas... ogromnuch rzeszach ludzi
          rozumiejacych cele WOSP i... rowniez rozumiejacych cele RYJA
          • Gość: KłamliwaGazetaWybo A GDZIE JEST MAYBACH ? Za plotkę przeproś !. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 09:53
            Słowo "przepraszam" nie przechodzi przez żydowskie gardło Michnika.
            Gazeta Wyborcza w oparciu o plotkę sfabrykowała serię pomówień i szkalowania.
            W tym jest dobra.
            • Gość: krt Ojciec Rydzyk, by mu ziemia lekka byla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 15:15
              Nie wiem jak Pan Bog wybaczy te wszystkie lgarstwa temu opetanemu przez diabla
              pseldo duchownemu.
    • Gość: prawda kolega Rydzyka i narkotyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 09:17

– W Trójmieście na czele najpotężniejszego gangu narkotykowego stoi
      niejaki „Dufo” (fot.
      obok), ochroniarz, a jednocześnie kierowca i sekretarz księdza Jankowskiego.
      Pod opieką prałata, a być może i za jego wiedzą, zorganizował największą sieć
      dilerów narkotyków, mając wyłączność na całe Wybrzeże. Odznacza się
      niesamowitym barbarzyństwem w stosunku do nielojalnych lub niewypłacalnych
      dłużników – poinformował nas były „żołnierz” gangu Tadeusza D. (alias Dufo),
      mającego na koncie 8 lat więzienia za zabójstwo dokonane w 1985 r...

---------

Fakty i Mity z tego tygodnia

• Gość: oggy [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 09:19
    • Gość: koles Re: O. Rydzyk modli się za Owsiaka IP: *.proxy.aol.com 19.08.04, 09:20
      niech o.rydzik uzbiera tyle kasy dla celow charytatywnych,to wtenczas bedzie
      mogl cos powiedziec!!teraz to on nabija swoja kase,i swoje radzio!!!
      • Gość: ola Re: O. Rydzyk modli się za Owsiaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 09:32
        Rydzyk i paczka to jawna V Kolumna ! Kto tego nie widzi... kiep i tyle
    • Gość: Marta Re: O. Rydzyk modli się za Owsiaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 09:20
      Rydzyk, zajmij się lepiej kumplem po fachu, tym z Gdańska.
      • Gość: Szajgec [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 11:56
    • Gość: Walenrod Re: O. Rydzyk modli się za Owsiaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 09:23
      Niech odda swoje auto za melon Euro na aparature dla chorych dzieci. Szatan to
      siedzi w Rydzyku rozpustniku.
    • Gość: lolo jakim autem jezdzi RYDZYK? IP: *.rozanka.wroc.pl 19.08.04, 09:27
      z czyich pieniedzy? Niech RYDZYK da chociaz 1/10 tego co daje Owsiak szpitalom
      i bedzie git !
    • Gość: kris Bezczelny paszkwilant rydzyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 09:28
      Cala ta trojca nieswieta : rydzyjo, tiwi i Nasz nocnik to obrzydliwe tuby
      oglupiajace ludzi. Jak widzialam w tiwi trwam kalekie dziecko wykorzystywane do
      zbierania forsy na tego grzyba to az sie plakac chcialo. I ten szalony typ ma
      czelnosc napadac na ludzi, ktorzy z poswieceniem daja innym radosc i czynia
      wielka rzecz dla chorych i slabycg. Gdzie jest szatan pytam sie? Czy on stois w
      szpitalach w postaci drogiej aparatury ratujacej zycie? Czy moze zawladnal masa
      ciemnych wyznawcow rydzyjkowej propagandy i siedzi w torunskiej kasie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka