Dodaj do ulubionych

Pytanie do Szefowej "AGORY"

19.08.04, 10:39

Dzisiaj, poranna gwiazdeczka TOKFM, Kolenda -Zaleska, dopytywała się
natarczywie rzecznika Archidiecezji Gdańskiej, czy Ks.Jankowski odbiega od
ideału księdza katolickiego.Biedny rzecznik , naciskany przez rozgarniętą i
odważną "dziennikarkę" przyznał,że image Prałata mu nie odpowiada, chociaż
po bliższym poznaniu, Ksiadz wiele zyskuje.
Chciałem zapytać szanownych forumowiczów, czy ich zdaniem, wizerunek
idealnego dziennikarza to wizerunek Adama Michnika?

Pomocnym w udzieleniu odpowiedzi może okazać się kodeks dziennikarski,
którego cztery pierwsze zalecenia przedstawiam poniżej.

Mam też pytanie do Szefowej "Agory" oto one, kiedy w końcu Pani Rapaczyńska
przeniesie Naczelnego GW , którego postawa moralna wpływa negatywnie na
obraz prasyw oczach czytelników, do innej pracy lub na zasłużoną emeryturę.

DZIENNIKARSKI KODEKS OBYCZAJOWY
Stowarzyszenia Dziennikarzy Rzeczypospolitej Polskiej

Kodeks Etyki Dziennikarzy jest zbiorem zasadniczym norm etycznych, które
obowiązują dziennikarzy, członków Stowarzyszenia, w ich pracy i działaniu
zawodowym.

I

Podstawowym obowiązkiem etycznym dziennikarza jest poszukiwanie i
publikowanie prawdy. Niedozwolone jest manipulowanie faktami. Komentarz
własny czy hipotezy autora powinny być wyraźnie oddzielone od informacji. W
sytuacjach konfliktowych obowiązuje szczególna staranność w dotarciu do
źródeł informacji wszystkich stron sporu. W razie trudności dotarcia do
jednej ze stron sporu obowiązuje stwierdzenie, iż są to dane częściowe.
Autor zobowiązany jest do sprostowania z własnej inicjatywy, gdy informacja
okazuje się fałszywa lub nieścisła. Żaden motyw, żadne naciski czy inspiracje
nie usprawiedliwiają podania fałszywych czy niesprawdzonych informacji.

II

Obowiązkiem dziennikarza jest zachowanie i ochrona tajemnicy zawodowej, gdy
informator zastrzega swą anonimowość.

III

Ochrona dóbr osobistych nie może być naruszana. Dopuszcza się natomiast
informacje o prywatności życia osób pełniących funkcje publiczne lub gdy
osoba sama swą prywatność wprowadza do życia publicznego. Niedopuszczalne
jest: używanie słów obelżywych, które godzą w godność człowieka; stawianie
zarzutów, które go poniżają w opinii publicznej, narażają na utratę zaufania;
stosowanie szantażu.

IV

Przesądzanie o winie oskarżonego przed prawomocnym wyrokiem sądu jest
niedopuszczalne.

całość:

www.psedytor.waw.pl/sdrp.htm
Obserwuj wątek
    • Gość: Jonasz Re: Pytanie do Szefowej "AGORY" IP: 212.160.161.* 19.08.04, 10:48
      Szefowa AGORY to nie Rapaczyńska, a Rapaczyński.
      • ayran Re: Pytanie do Szefowej "AGORY" 19.08.04, 10:57
        Gość portalu: Jonasz napisał(a):

> Szefowa AGORY to nie Rapaczyńska, a Rapaczyński.

Jeżeli już, to Rapaczynski. Ale dlaczego zależy ci, by to tak podkreślać?
    • homosovieticus A tak o sprawie Prałata donosi 'Rzeczpospolita" 19.08.04, 15:19
      Kraj
      Rzeczpospolita /2004-08-19 07:06:00

Kontratak prałata: Sprawa w prokuraturze

"Rzeczpospolita": Arcybiskup Tadeusz Gocłowski jeszcze nie zdecydował, czy
      usunie ks. Jankowskiego z parafii św. Brygidy. - "To jest jeden z możliwych
      scenariuszy" - mówi ks. Witold Bock, rzecznik prasowy gdańskiej kurii.

Ks. Henryk Jankowski domaga się natomiast od gdańskiej prokuratury znalezienia
      winnych przecieków do mediów ze śledztwa w sprawie molestowania 16-letniego
      Sławomira R. - pisze dziennik.

Wczorajsze dzienniki "Gazeta Wyborcza" oraz "Fakt" poinformowały, że "gdańska
      kuria ma dość", a arcybiskup Gocłowski chce, by ks. Henryk Jankowski odszedł z
      parafii św. Brygidy. I to nie z powodu toczącego się postępowania w sprawie
      podejrzenia o molestowanie seksualne, ale z uwagi na informacje świadczące o
      demoralizacji ministrantów na plebanii św. Brygidy - pisze "Rz".

Ks. Witold Bock, rzecznik gdańskiej kurii, powiedział "Rz", że odwołanie ks.
      Jankowskiego z funkcji jest jednym z wielu możliwych scenariuszy w sytuacji,
      gdyby potwierdziły się zarzuty o molestowanie seksualne. - "Arcybiskup czeka na
      wyniki śledztwa" - powiedział. Nie wiadomo na razie, jak zareaguje arcybiskup,
      gdy potwierdzą się zeznania ministrantów, że prałat dawał ministrantom
      pieniądze na alkohol i narkotyki.

Jak pisze "Rzeczpospolita", wczoraj prałat Jankowski złożył w gdańskiej
      Prokuraturze Okręgowej zawiadomienie o przestępstwie. Zarzucił on prokuraturze
      i sądowi celowe udostępnianie mediom informacji ze śledztwa w sprawie
      molestowania Sławomira R. Domaga się znalezienia winnych przecieków do mediów.

Więcej na ten temat w dzisiejszej "Rzeczpospolitej".

Postępowanie Michnika trudno zrozumieć i jeszcze trudniej skomentować. Powołamy
      chyba forumową komisję i zajmiemy się problemem michnikowej wizji Kościoła w
      Polsce.
    • venus99 Re: Pytanie do Szefowej "AGORY" 19.08.04, 15:35
      co za maniera - ja w imieniu tysięcy.a to przecież gówno prawda.mimo twoiej
      opinii kilkaset tysięcu ludzi gazete codziennie kupuje a jeszcze więcej czyta.
      jak ci się nie podoba GW to adoruj ND.
      • homosovieticus Re: Pytanie do Szefowej "AGORY" 19.08.04, 17:09
        venus99 napisał:

> co za maniera - ja w imieniu tysięcy.a to przecież gówno prawda.mimo twoiej
        > opinii kilkaset tysięcu ludzi gazete codziennie kupuje a jeszcze więcej czyta.
        > jak ci się nie podoba GW to adoruj ND.

Cusik mnie sie zdaje że falińskiego czytasz przedstawicielko tysięcy
        cwiercalfabetuw.
        • venus99 Re: Pytanie do Szefowej "AGORY" 19.08.04, 17:58
          komentarz adekwatny do nicku.
          nic dziwnego,że poziom analfabetyzmu w Polsce jest najwyższy w Europie.
          • homosovieticus Re: Pytanie do Szefowej "AGORY" 19.08.04, 18:00
            venus99 napisał:

> komentarz adekwatny do nicku.
            > nic dziwnego,że poziom analfabetyzmu w Polsce jest najwyższy w Europie.

brafo wenós brafo zuch dziwczynka chcesz loda?
            • venus99 Re: Pytanie do Szefowej "AGORY" 19.08.04, 18:02
              dzięki za tak przekonujące potwierdzenie mojej opinii.
              • homosovieticus Re: Pytanie do Szefowej "AGORY" 19.08.04, 18:05
                venus99 napisał:

> dzięki za tak przekonujące potwierdzenie mojej opinii.
                alesz bardzo prosze.cała pszyjemność po mojej stronie.miło spotkać na forum tak
                wykształconą osubkie.
    • krystian10 Re: Pytanie do Szefowej "AGORY" 19.08.04, 17:21
      A kodeks CHRZESCIJANINA czytal. Miloj blizniego swego jako sibie samego.
      • homosovieticus Re: Pytanie do Szefowej "AGORY" 19.08.04, 17:54
        krystian10 napisał:

> A kodeks CHRZESCIJANINA czytal. Miloj blizniego swego jako sibie samego.

A bajkie o werzu zna?
        • terenia.nasweter Re: Pytanie do Szefowej "AGORY" 19.08.04, 18:03
          "Antypolskie oblicze Czesława Miłosza
          Ten Litwin-noblista w swojej twórczości powypisywał stosy paszkwili na Polskę i
          Polaków. Przez ponad pół wieku brutalnie znieważał nasz kraj, wielokrotnie
          wypowiadał się negatywnie o polskim Kościele. W kościele Na Skałce nie ma
          miejsca dla paszkwilanta polskości !!!!!!!!!!!!!!!."
          Rozmowa z prof. Janem Majdą, historykiem literatury z Uniwersytetu
          Jagiellońskiego. Dział "Myśl jest bronią" - "Nasz Dziennik".
          • homosovieticus Re: Pytanie do Szefowej "AGORY" 19.08.04, 18:07
            terenia.nasweter napisała:

> "Antypolskie oblicze Czesława Miłosza
            > Ten Litwin-noblista w swojej twórczości powypisywał stosy paszkwili na Polskę
            i
            >
            > Polaków. Przez ponad pół wieku brutalnie znieważał nasz kraj, wielokrotnie
            > wypowiadał się negatywnie o polskim Kościele. W kościele Na Skałce nie ma
            > miejsca dla paszkwilanta polskości !!!!!!!!!!!!!!!."
            > Rozmowa z prof. Janem Majdą, historykiem literatury z Uniwersytetu
            > Jagiellońskiego. Dział "Myśl jest bronią" - "Nasz Dziennik".
            dzieńkóje bardzo tereni.masz tu dziecko cosik na spudniczke. miła laseczka z
            tej tereni.
            • Gość: marynat Henio kazał, homoś musi się wykazać, Zwłaszcza, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 00:39
              że HOMOŚ DAŁ NIEWYBACZALNĄ PLAMĘ w nocy z wtorku na środę!!!

a to było tak:

Homosovieticus napisał(a):

Abp Gocłowski chce odejścia prałata Jankowskiego

Autor: Gość: maruda IP: *.gdynia.mm.pl
              Data: 18.08.2004 02:36

Cóż powiedzieć? Gocłowski dał już Jankowskiemu ostatnie ostrzeżenie za jego
              występy antysemickie. To był błąd, bo trzeba było go wywalić już wtedy.

A cwaniak Jankowski przygotował się solidnie do obrony otaczając się
              politykami-krzykaczami takiej maści, jak Lepper, Strąk, Hojarska i Korwin-Mikke.

Gocłowski ma w tej chwili ostatnią szansę na odbudowanie swojego autorytetu po
              awanturze Stella-Maris. I powinien powiedzieć Jankowskiemu: won!

"maruda" to jeden z nicków Mariana vel Homosovieticusa. Napisał nieborak, co
              napisał, bo mu sie wydawało, że w diecezji powiało ciut czystszym powietrzem od
              morza. Napisał i poszedł w kimę. A następnego dnia się zorientował, że palnął
              niewybaczalne głupstwo, bo w diecezji po staremu ciągnie antysemickim smrodkiem
              od brygidnej zakrystii... I teraz homoś dwoi się i troi, żeby zatrzeć ślady
              swego oportunizmu. Żeby wrócić do jankowsko-lepperowskich łask - gotów gromić,
              krzyczeć, kopać i gryźć... Oczywiście - jak to zwykle homoś, robi to po
              prostacku i niezwykle podle, bo taki ma charakter.

• homosovieticus Gdybyś synu koali i osła dardanelskiego uważnie 20.08.04, 09:34
                przeczytał tekst jakiegoś marudy, to z łatwością byś odkrył, że ja nie mogę
                być jego autorem.Widocznie po olaniu Cię ciepłym moczem, jakaś jego część
                dostała się do Twego gnijącego mózgu, uniemożliwiając w ten sposób najprostrzą
                identyfikację autora tekstu.
                I Ty jełopie chciałeś zasiadać w forumowej komisji śledczej?
                Przy okazji chciałem Ci uprzytomnić, że w gminie Gdynia, użytkowników
                internetu jest najprawdopodobniej wiecej niż dwóch.
                ps
                Zastanów się czy Twój wizerunek poważnego forumowego rozmówcy zbyt daleko nie
                odbiega od ideału?
                • rolotomasi Re: Hendryś każe Homcio musi - marudzić 20.08.04, 15:49
                  Cytat >>
                  • Re: "Listy do Irakijczykow" Gen.Bienka kupie IP: *.gdynia.mm.pl
                  Przeczytaj komentowany artykuł »
                  Gość: maruda 19.08.2004 11:12 odpowiedz na list

Gość portalu: czytelnik90 napisał(a):
                  > Podobno sa juz dostepne "Listy do Irakijczykow" tom 1i2, Gen.Bienka.
                  > Jesli ktos chce sprzedac - czytelnik90@yahoo.com

Sprzedawane są w rolkach. Odsprzedaż nie jest możliwa, gdyz zostały spłukane.

• Re: "Listy do Cymbałow"

Przeczytaj komentowany artykuł »
                  rolotomasi 19.08.2004 16:31 odpowiedz na list

GW " Dwaj polscy żołnierze zginęli w wypadku w Iraku
                  Dwaj polscy żołnierze zginęli, a pięciu zostało rannych w czwartek rano w
                  czasie wypadku samochodowego w Hilli, pięć kilometrów od Obozu Babilon. W sumie
                  w Iraku zginęło już 13 polskich żołnierzy " GW'4.08.19 15:17

I wywołaliście śmierć Polaków;
                  Ten m. z GDyni, co wyżej - to wymodlił.
                  Zadowoleni ?!!
                  • homosovieticus Rolo musisz zaśmiecać? Pani Wanda nie lubi tego!! 21.08.04, 11:13
                    Przejrzyj prasę arabską .Też tam pisuję. Mocz nogi.I pamietaj,że to
                    najcenniejsza rzecz jaką masz.
              • maksimum POWIEDZ MI MARYNAT O ZYDOWSKIM SMRODKU 21.08.04, 03:17
                Gość portalu: marynat napisał(a):

> że HOMOŚ DAŁ NIEWYBACZALNĄ PLAMĘ w nocy z wtorku na środę!!!
                >
                > a to było tak:
                >
                > Homosovieticus napisał(a):
                >
                > Abp Gocłowski chce odejścia prałata Jankowskiego
                >
                > Autor: Gość: maruda IP: *.gdynia.mm.pl
                > Data: 18.08.2004 02:36
                >
                > *********
                >
                > Cóż powiedzieć? Gocłowski dał już Jankowskiemu ostatnie ostrzeżenie za jego
                > występy antysemickie. To był błąd, bo trzeba było go wywalić już wtedy.
                >
                > A cwaniak Jankowski przygotował się solidnie do obrony otaczając się
                > politykami-krzykaczami takiej maści, jak Lepper, Strąk, Hojarska i Korwin-
                Mikke
                > Gocłowski ma w tej chwili ostatnią szansę na odbudowanie swojego autorytetu po
                > awanturze Stella-Maris. I powinien powiedzieć Jankowskiemu: won!
                >
                > ***************
                >
                > "maruda" to jeden z nicków Mariana vel Homosovieticusa. Napisał nieborak, co
                > napisał, bo mu sie wydawało, że w diecezji powiało ciut czystszym powietrzem
                od morza. Napisał i poszedł w kimę. A następnego dnia się zorientował, że
                palnął
                > niewybaczalne głupstwo, bo w diecezji po staremu ciągnie antysemickim
                >smrodkiem od brygidnej zakrystii...

A Ty mi marynat powiedz jakim smrodkiem ciagnie od lewacko-zydowskiej
                polskiej "wolnej" prasy skoro ani razu nie ukazala sie wiadomosc z pierwszych
                stron amerykanskich gazet.?
                www.nypost.com/news/regionalnews/27197.htm
                Jak demokratyczny gubernator zdradza zone z zydowskim kochankiem,to cenzura w
                Polsce tego nie przepuszcza.
                Bo wiadomo,ze braci Zydow mamy kochac i na demokratow zlego slowa nie mozna
                powiedziec.

> I teraz homoś dwoi się i troi, żeby zatrzeć ślady
                > swego oportunizmu. Żeby wrócić do jankowsko-lepperowskich łask - gotów
                gromić,
                > krzyczeć, kopać i gryźć... Oczywiście - jak to zwykle homoś, robi to po
                > prostacku i niezwykle podle, bo taki ma charakter.
                >
                • homosovieticus Re: POWIEDZ MI MARYNAT O ZYDOWSKIM SMRODKU 21.08.04, 11:09

Spodziewasz się jakiejś rzeczowej odpowiedzi?
                  Jeśli taką otrzymasz to daj znać!
                  Czekam z niecierpliwością.
                  • Gość: MACIEJ Re: POWIEDZ MI MARYNAT O ZYDOWSKIM SMRODKU IP: *.ny325.east.verizon.net 21.08.04, 20:03
                    www.nypost.com/postopinion/letters/27249.htm
                    Temat nie dosc ze rzeczowy,to jeszcze rozwojowy i czemu bym sie mial odpowiedzi
                    nie spodziewac?
                    • homosovieticus Re: POWIEDZ MI MARYNAT O ZYDOWSKIM SMRODKU 21.08.04, 20:21
                      Gość portalu: MACIEJ napisał(a):

> www.nypost.com/postopinion/letters/27249.htm
                      > Temat nie dosc ze rzeczowy,to jeszcze rozwojowy i czemu bym sie mial
                      odpowiedzi
                      >
                      > nie spodziewac?

Jak ją otrzymasz, to ją mi przytocz OK?
                      • maksimum Re: POWIEDZ MI MARYNAT O ZYDOWSKIM SMRODKU 22.08.04, 01:47
                        homosovieticus napisał:

> Gość portalu: MACIEJ napisał(a):
                        >
                        > > www.nypost.com/postopinion/letters/27249.htm
                        > > Temat nie dosc ze rzeczowy,to jeszcze rozwojowy i czemu bym sie mial
                        > odpowiedzi nie spodziewac?
                        >
                        > Jak ją otrzymasz, to ją mi przytocz OK?

Nawet jakby to mialo potrwac pare lat?
                        Bo ja wierze,ze kiedys polska prasa bedzie wolna!

• Gość: marynat Re: POWIEDZ MI MARYNAT O ZYDOWSKIM SMRODKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.04, 02:59
                  Macieju, pytałeś mnie wczoraj o to samo w innym wątku i tak jak umiałem, tak Ci
                  odpowiedziałem (zastrzegając, że nie jestem ekspertem od tej tematyki). Wiem,
                  że tamtą moja odpowiedź przeczytałeś, bo się do niej ustosunkowałeś. Wiec czemu
                  po raz kolejny pytasz akurat mnie o to samo? Jest tu na forum wielu, którzy -
                  jak można wnioskować z ich postów - mogą sie wypowiedzieć i bardziej
                  kompetentnie ode mnie i z wiekszym zaangażowaniem emocjonalnym.
                  Przypuszczam, że życie seksualne gubernatora stanu New Jersey, którym Ty, jako
                  mieszkaniec Nowego Jorku tak się pasjonujesz, to - patrząc z polskiej,
                  zaatlantyckiej perspektywy - jedynie ciekawostka obyczajowa. Asystent Golan
                  Cipel powiedział, ze demokratyczny gubernator New Jersey Jim McGreevey go
                  bzykał, ten sie nie wykręcał, tylko - stanął przed kamerami, z żoną u boku i
                  się przyznał: "And so, my truth is that I am a gay American,"
                  oraz zapowiedział rezygnację.

www.cnn.com/2004/ALLPOLITICS/08/12/mcgreevey.nj/
                  Ale, ponieważ w toku amerykańskiej kampanii wyborczej Republikanie nie
                  zrezygnują z takiej gratki, żeby równoczesnie dokopać Demokratom i dowalić
                  środowiskom żydowskim - to zapewne, chciał nie chciał, sprawa i u nas nabierze
                  większego rozgłosu...
                  W Polsce ludzie bardziej się przejmują naszymi problemami wewnetrznymi i
                  lokalnymi skandalami. Tu na Forum Kraj - mnie na przykład najbardziej smieszą
                  wygibasy niejakiego "homosovieticusa". I nawet nie pytam, czy amerykańska
                  prasa, obojetne czy lewacka, czy prawicowa, wspomina o tych naszych tutejszych
                  skandalikach... Ale mogę się mylić, bo homos to ważna osoba i, sądzac z jego
                  postów, jest J.W.Bushem per "ty"... i ma mu za złe interwencję w Iraku, czym
                  Bush się, oczywiscie, ogromnie prejmuje...
                  • maksimum Re: POWIEDZ MI MARYNAT O ZYDOWSKIM SMRODKU 22.08.04, 05:47

> Macieju, pytałeś mnie wczoraj o to samo w innym wątku i tak jak umiałem, tak
                    Ci odpowiedziałem (zastrzegając, że nie jestem ekspertem od tej tematyki).
                    Wiem,że tamtą moja odpowiedź przeczytałeś, bo się do niej ustosunkowałeś. Wiec
                    czemu po raz kolejny pytasz akurat mnie o to samo? Jest tu na forum wielu,
                    którzy -jak można wnioskować z ich postów - mogą sie wypowiedzieć i bardziej
                    > kompetentnie ode mnie i z wiekszym zaangażowaniem emocjonalnym.

Po pierwsze tytul mojego postu jest niezbyt zgrabny,bo mimo kilku Zydow
                    zamieszanych w te sprawe,nie oni sa najwazniejsi lecz demokratyczny gubernator
                    McGreevey.
                    Sprawa jest bardziej o tym jak demokraci wykanczaja demokracje,a Zydzi sa tutaj
                    TYLKO na zakaske.

> Przypuszczam, że życie seksualne gubernatora stanu New Jersey, którym Ty,
                    jako mieszkaniec Nowego Jorku tak się pasjonujesz, to - patrząc z polskiej,
                    > zaatlantyckiej perspektywy - jedynie ciekawostka obyczajowa. Asystent Golan
                    > Cipel powiedział, ze demokratyczny gubernator New Jersey Jim McGreevey go
                    > bzykał, ten sie nie wykręcał, tylko - stanął przed kamerami, z żoną u boku i
                    > się przyznał: "And so, my truth is that I am a gay American,"
                    > oraz zapowiedział rezygnację.

Zycie seksualne McGreevey mnie tez nie interesuje,bo najwazniejsza sprawa jest
                    to,ze za SPOLECZNE PIENIADZE ZATRUDNIL SWOJEGO KOCHANKA JAKO SWOJEGO
                    PODWLADNEGO MIMO ZE TENZE KOCHANEK NIE MIAL NA TO KWALIFIKACJI I NIE UZYSKAL
                    CLEARANCE FBI NA TO STANOWISKO.
                    To jest moj i Amerykanow punkt widzenia,a tych kilku Zydow i sprawy seksualne
                    to TYLKO okrasa calej sprawy.

> www.cnn.com/2004/ALLPOLITICS/08/12/mcgreevey.nj/
                    > Ale, ponieważ w toku amerykańskiej kampanii wyborczej Republikanie nie
                    > zrezygnują z takiej gratki, żeby równoczesnie dokopać Demokratom i dowalić
                    > środowiskom żydowskim - to zapewne, chciał nie chciał, sprawa i u nas
                    >nabierze większego rozgłosu...

Wlasnie to jest to o czym od poczatku mowie!!!
                    Polska prasa jest tak skorumpowana,ze sprawa McGreevey nie ujrzy tam swiatla
                    dziennego.
                    O demokratach w Polsce mozna mowic TYLKO dobrze albo WCALE.
                    No i tych kilku Zydow w tej sprawie nadaje jej takiego smaku,ze Michnik i Urban
                    tego sie nie dotkna.

> W Polsce ludzie bardziej się przejmują naszymi problemami wewnetrznymi i
                    > lokalnymi skandalami. Tu na Forum Kraj - mnie na przykład najbardziej smieszą
                    > wygibasy niejakiego "homosovieticusa". I nawet nie pytam, czy amerykańska
                    > prasa, obojetne czy lewacka, czy prawicowa, wspomina o tych naszych
                    tutejszych
                    > skandalikach... Ale mogę się mylić, bo homos to ważna osoba i, sądzac z jego
                    > postów, jest J.W.Bushem per "ty"... i ma mu za złe interwencję w Iraku, czym
                    > Bush się, oczywiscie, ogromnie prejmuje...

homosovieticus swego czasu odkryl najwieksza afere na swiecie,przy ktorej
                    Watergate to pikus.
                    Homos wykryl w archiwach CIA,ze ta wlasnie CIA dazy do niskich cen ropy,co jest
                    oczywiscie sprzeczne z dazeniami kochanej Rosji oraz nie mniej kochanych krajow
                    arabskich.
                    Moim zdaniem,tak zreszta jak CIA najlepiej jest na swiecie kiedy surowce i
                    towary sa najtansze,bo mnie wtedy na wiecej stac.
                    Ale jak wzrosnie cena surowcow,to niemal automatycznie wzrosnie cena towarow
                    przetworzonych,ktore kraje arabskie i Rosja importuja,czyli lepiej nie bawic
                    sie w sztuczne ustawianie cen surowcow a pozwolic rynkowi na wolna gre cen.
                    Niech Irak i Irakijczycy sie bogaca exportujac 3X wiecej ropy niz dotychczas i
                    niech wygraja zloto w pilke nozna na olimpiadzie.
                    Terrorystow z Falludzy i Nadzafu trzeba zdecydowanie poskromic,bo to jest
                    prymityw,ktoryy chce rzadzic przy pomocy kalasza.
                    Nie tylko homos ale i niemal cala wolna EUropa ma za zle USA wyzwolenie
                    Iraku,ale jest to kwestia dobrej lewackiej propagandy na Starym Kontynencie.

• rolotomasi Re: Henio kazał, homoś musi się wykazać, Zwłaszc 20.08.04, 22:09
      cutuję >>
      Re: Czy posłowie powinni mieć wyższe wykształceni
      Autor: Gość: marynat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
      Data: 04.03.2004 01:03 + dodaj do ulubionych wątków
      --------------------------------------------------------------------------------
      Rollo, wyluzuj. Moze wielebnemu i nie przystoją takie rubaszne dowcipy,
      ale przyniósł na forum coś, co mnie szczerze rozsmieszyło. I moja rodzinę
      też. I dzięki mu, za te chwilkę radości po ciężkim dniu. A jak tu zajrzy, to
      niech wie, ze ma u mnie kielicha, do wypicia przy okazji. Ty zresztą też.
      M.:) "
      koniec cytatu.

Czuję się zaproszony. Wpadnę - sam.
      Termin ustalimy przy okazji.
      • Gość: marynat I pomyśleć, że ja tego amikszona kiedyś lubiłem.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.04, 02:55
        ...i przymykałem oczy na jego prostactwo. Ale ostatnio palma odbiła mu już do
        tego stopnia, że na argumenty odpowiada głównie bluzgami, popisuje się
        arogancją i prymitywnym chamstwem. Uważam, że pora go zacząć tępić z okazji
        otwarcia sezonu deratyzacji FK.
        • homosovieticus Zamarynowany burak chce tepić niedawnego kumpla 21.08.04, 10:52

> ...i przymykałem oczy na jego prostactwo. Ale ostatnio palma odbiła mu już do
          > tego stopnia, że na argumenty odpowiada głównie bluzgami, popisuje się
          > arogancją i prymitywnym chamstwem. Uważam, że pora go zacząć tępić z okazji
          > otwarcia sezonu deratyzacji FK.

Cóż takiego uczynił Ci , kolega intelektualny Rolotomasi,że chcesz Go tępić ?
          Imputujesz Mu, że nie jest człowiekiem?
          Że jest tylko gryzoniem?
          Synu koali i osła dardanelskiego, posłuchaj jako rzecze homo:
          Ciebie do gatunku homosapiens zaliczyć nie sposób pomimo,że osłów nie brakuje
          wsród korony stworzenia.Po "mieczu dardanelskim" bowiem celebrujesz głupotę
          charakteryzującą się wielopustosłowiem a po "kądzieli" jesteś wiecznie
          zamroczony mieszaniną pychy i zawiści.Nie powinieneś zbyt mocno łba wychylać ze
          swego koszernego srodowiska bo byle ptak gotów na niego kupę narobić.
          ps
          Rolo jest the best a marynat NIE!
        • Gość: marynat Re; To było do Rollo o Marianie "homosovieticusie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.04, 19:20
          Jeśli tego nie zrozumiałeś marudo, to poprawię i, specjalnie dla ciebie,
          objasnię powyższy swój wpis, żeby zabrzmiał całkiem jednoznacznie:
          "I pomysleć, że ja tego amikoszona kiedyś lubiłem".
          To znaczy, że czynię sobie wyrzuty, iż niegdyś dałem się nabrać na pozornie
          przyjazne słowa niejakiego Mariana "homosovieticusa" i kilkakrotnie podczas
          forumowych utarczek stawałem po jego stronie... Dziś - patrząc na wulgarność
          homosia, unikanie przez niego merytorycznej dyskusji, chamskie traktowanie
          dyskutantów na forum - z perspektywy czasu widzę, że rację miał rolotomasi, a
          nie ja. I za w pełni uzasadnioną uważam repulsję (czyli: odrazę,
          awersję,abominację i wstręt) - jednoznacznie okazywaną przez Rollo Marianowi
          vel "homosovieticusovi". I ją podzielam.
          Słowo "amikoszon" pochodzi od francuskiego "ami" - przyjaciel i "cochon" -
          świnia. Gdybyś, homosiu, nie był takim egocentrykiem - zrozumiałbyś, ze w ten
          sposób, delikatnie zwracam uwagę na twoją skłonność do nadmiernego spoufalania
          się. Być może usprawiedliwia cię brak elementarnej kindersztuby, trudne
          dzieciństwo i fatalne towarzystwo (np. lepperystów), w którym obecnie tak
          gustujesz - to jednak twoje wulgarne epitety pod adresem moich rodziców -
          plasują cię poniżej, nawet bardzo tu, na twój użytek, zaniżonych norm
          zachowania. A z mojego punktu widzenia - homosovieticusie - całkowicie
          dyskwalifikują cię. Wiem, ze są w Polsce środowiska subkulturowe, w których
          zdania buduje sie z epitetów i wulgaryzmów, a miotanie obelg stanowi norme
          obyczajową. Ale to sa racej blokersi ze slumsów lub pijane "Arizoną" lumpy z
          wioch postpegeerowskich. Z nieukończoną podstawówką. A ty podajesz sie za osobę
          duchowną - wiec, albo sie podszywasz, albo takie postępowanie i takie
          słownictwo raczej ci nie przystoją...

Napisałem, że dotąd:
          > przymykałem oczy na jego prostactwo.(To znaczy twoje, homosovieticusie, vel
          o. Marianie)
          > Ale ostatnio palma odbiła mu (To znaczy tobie homosovieticusie)już do
          > tego stopnia, że na argumenty odpowiada głównie bluzgami, popisuje się
          > arogancją i prymitywnym chamstwem.
          I dodałem:
          > Uważam, że pora go zacząć tępić z okazji
          > otwarcia sezonu deratyzacji FK.
          To znaczy, ze porównałem cię, hpmosovieticusie, do szczura.
          Gdybys był inteligentniejszy - zrozumiałbyś mój post. Mam nadzieję, ze ci to
          uławtiłem powyższymi objasnieniami i ze juz teraz zrozumiesz. Jesli jednak
          nadal bedziesz miał trudności w czytaniu ze zrozumieniem - daj znać, a objasnię
          ci swój tekst tak detalicznie, żebyś już nie miał żadnych watpliwości.
          • homosovieticus Re: Re; To było do Rollo o Marianie "homosovietic 21.08.04, 21:35
            To co było do mnie lub o mnie a co do Rola lub o Rolu?
            Kto jest świnią a kto szczurem?
            • Gość: marynat Tam było do Rollo, tu jest do tego "h" Mariana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.04, 01:57
              Homosovieticus nie zrozumiał i prosi (jak to prosię) o szczegółowse objasnienia:
              homosovieticus napisał:

> To co było do mnie lub o mnie a co do Rola lub o Rolu?
              > Kto jest świnią a kto szczurem?

To jest 6 (słownie: sześć)pytań, na które odpowiem w kolejności, w jakiej
              zostały zadane.

1 pytanie homo...> To co było do mnie?

odp.: Do ciebie nic nie było, wciąłeś się w korespondencję, ktorej adresatem
              był Rolotomasi.

2 pytanie homo...> Co było o mnie?

odp.: Że pozwalasz sobie, homosovieticusie, na nadmierną poufałość, do której
              cię nie upoważniłem, co jest prostacką "amikoszonerią", to znaczy -
              zachowywaniem się po świńsku, pod pozorem przyjacielskosci. Ponadto - twe
              wypowiedzi są nieudolne i prymitywne w treści, a ordynarne w formie... Co rodzi
              watpliwość, czy aby nie jesteś prostakiem, który dla dodania sobie znaczenia
              podszywa się tylko pod osobę duchowną...

3 pytanie homo...> Co było do Rola?

odp.: Że miał i ma rację ostrzegając innych uczestników FK przed prowokatorska
              działalnoscią "homosovieticusa", a ja nie miałem racji, przez tak długi czas
              odnoszac sie do ciebie przyjaźnie.

4 pytanie homo...> Co było o Rolu?

odp.: Że, jak już pisałem, to Rolotomasi okazał przenikliwość w tekstach
              zaczynajacych się:
              "m. z GDyni czylI przemykający się rynsztokami o.Osioł vel HomoSobieTykus alias
              Maryjan z Wielkiej Wsi GDyńskiej,ostatnio na foKra<< niknij klecho z foAktu też"
              koniec cytatu.

5 pytanie homo...> Kto jest świnią?

odp.: Wiele wskazuje na to, że świnią, o która pytasz, jesteś ty - Marianie, v.
              marudo, v. homosovieticusie.

6 pytanie homo...> Kto jest szczurem?

odp.: Z analizy tekstu wynika, że skoro to twoje wybryki, prowokacje i obelgi
              powinno się tępić na forum GW przy okazji deratyzacji, to szczurowatość
              najprawdopodobniej łączy się z tekstami podpisywanymi przez
              niejakiego "homosovieticusa", ktory posługuje się też wieloma innymi nickami.
              Krótko sumując - z tobą, homciu...

Jeśli nadal nie rozumiesz, to już nie zrozumiesz. Twoja strata...

Odp.:

• homosovieticus Jakoś mało tego alkoholu.Na brudzia nie wystarczy! 21.08.04, 11:52
        Dokup "kapra".Soku z buraków czerwonych, nawet ze spirytusem, nie znoszę.
        • rolotomasi Jakoś mało skutku o.Osiole , a My: powolutku > 22.08.04, 01:17
          beło "Gdybyś[..] uważnie przeczytał tekst jakiegoś marudy, to z łatwością byś
          odkrył, że ja nie mogę być jego autorem. I Ty jełopie chciałeś zasiadać w
          forumowej komisji śledczej?
          Przy okazji chciałem Ci uprzytomnić, że w gminie Gdynia, użytkowników
          internetu jest najprawdopodobniej wiecej niż dwóch.
          ps
          Zastanów się, czy Twój wizerunek poważnego forumowego rozmówcy zbyt daleko nie
          odbiega od ideału? " | koniec, uff.

Mój noktowizor(wykrywacz habitantów) jest wciąż niezawodny i znów wykrył przemy-
          kającego rynsztokami HomoSobieTykusa, tym razem w przebraniu marudy, i dobrze.
          - że wykrył, mam na myśli.
          Ale, że temu tu nie jest zwyczajnie wstyd i nie samo>spali się po prostu, to
          tego nie obejmuję.
          Miast się wyciszyć i wątku nie ciągnąć,wstydu umniejszyć i kończyć - dalej swoje

Dotychczas łgarstwa o.Osioła wychodzily w trakcie i w kilku pakietach -a tu
          mamy w jednym: raz się zapiera, drugi raz przyznaje>> do tytularnego `maruda`,
          i dalej swoje marudzi niczym nie skrępowany.
          Od grudnia'3 , gdy wykryłem to indywiduum, sporo napisałem ku przestrodze przed
          tym Cuś, więc teraz tylko adres, gdzie znajdują się szczegóły
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=8976958&a=9404371
    • Gość: macant Re: Pytanie do Szefowej "AGORY" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.04, 06:01
      kolęda zaleska nie blyszczala by jesli zamieniono by jej mikrofon na pióro.a
      michnik vice versa z wiadomej przyczyny.podobno nabawil sie tej przypadlosci
      {jakanie} w więżniu.Fakt mówcą to On nie jest.Ale ma takie plesy ze Arnold
      szwarcu to przy Nim zdechlak

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka