Dodaj do ulubionych

"Jerzyk" Janowicz - reprezentant

07.04.14, 07:41
kolejnej grupy niepełnosprawnych "dzieci" - zgłaszający pretensje czyli żądanie do rządu zatem de facto do podatników - DAJCIE i nieustannie DAWAJCIE. Żeby potrafił tak dobrze i niezawodnie grać jak potrafi krzyczeć to ho ho! Rozkapryszony, przerośnięty goofniasz, któremu inny, dopiero 17 letni wyrostek sprawił manto!

Obserwuj wątek
    • wiosnaludzikow Re: "Jerzyk" Janowicz - reprezentant 07.04.14, 07:47
      lionold napisał:

> kolejnej grupy niepełnosprawnych "dzieci" - zgłaszający pretensje czyli żądanie
      > do rządu zatem de facto do podatników - DAJCIE i nieustannie DAWAJCIE. Żeby po
      > trafił tak dobrze i niezawodnie grać jak potrafi krzyczeć to ho ho! Rozkapryszo
      > ny, przerośnięty goofniasz, któremu inny, dopiero 17 letni wyrostek sprawił man
      > to!
      To może Ty z nim zagraj :)
      • lionold Re: "To może Ty z nim zagraj :)" 07.04.14, 08:13
        Wreszcie miałby sukces gwarantowany. Jednak ja bym mu życzył, żeby "zagrał" np. z rozmodlonym zakrystianem Adamkiem.
    • lumpior Re: "Jerzyk" Janowicz - reprezentant 07.04.14, 07:48
      Z Radwańskimi może iść manifestować.
      • lumpior Re: "Jerzyk" Janowicz - reprezentant 07.04.14, 07:49
        forum.gazeta.pl/forum/w,31,150430671,150430671,Reprezentant_kraju_Janowicz_atakuje_wszystkich_.html
        • jaroslaw2104 Re: "Jerzyk" Janowicz - reprezentant 07.04.14, 08:28
          No to teraz czekać podobnej manifestacji nieudaczników od A.Nawałki
    • lionold Re: "Jerzyk" Janowicz - ... co na to Fibak? 07.04.14, 08:57
      sport.wp.pl/kat,1715,title,Fibak-o-Janowiczu-To-niedopuszczalne-Dwoja-z-marketingu,wid,16521308,wiadomosc.html?ticaid=112818
      Panie Fibak, pan niczego nie rozumie sprowadzając wszystko do marketingu. Charakter i dobre wychowanie i cała istota tego incydentu nie może mieć nic wspólnego z marketingiem.
    • lionold Re: Właśnie tym niekontrolowanym wybuchem 07.04.14, 08:59
      emocji zapisał się do PiS_u.
    • ex.mila Re: "Jerzyk" Janowicz - reprezentant 07.04.14, 09:03
      forum.gazeta.pl/forum/w,1041,150434264,150435862,Re_Jerzyk.html
    • aw2139 Re: "Jerzyk" Janowicz - reprezentant 07.04.14, 09:07
      Czep się tramwaju, a nie człowieka, który swoją tytaniczną pracą i oddaniu rodziców wspiął się na szyty rankingów!
      • lionold Re: Uważasz, że każdy "wspinacz na szczy_ty" 07.04.14, 09:16
        ma być hołubiony przez podatników?! Byłoby ich tyle, że nie miałby kto na nich pracować. A zasłanym i podstawowym obowiązkiem rodziców jest być szczodrym dla swoich dzieci na miarę swoich możliwości. Rodzicielstwo nie może kończyć się na spółkowaniu. IDIOTO!
        • aw2139 Re: Uważasz, że każdy "wspinacz na szczy_ty" 07.04.14, 10:36
          Nie zniżę się do twojego poziomu!
          • lionold Re: "Nie zniżę się do twojego poziomu!" 07.04.14, 11:19
            Ty nie musisz się zniżać - ty jesteś od zawsze i na zawsze malutki jak .... gnida.
    • mariner4 Ja to odbieram inaczej 07.04.14, 09:26
      Cokolwiek osiągnął, to zrobił to za swoje i rodziny. Nie ma nic do zawdzięczenia tzw "Polsce".
      Gra dla siebie i ma prawo mieć w d.... tych wszystkich co się pod niego podpinają. Na jego miejscu w ogóle odmówiłbym grania w reprezentacji. Niech zarabia sobie pieniądze, bo nie warto się poświęcać dla idei. Nie w Polsce.
      Leniwym i rozpaskudzonym piłkarzom i kibolom buduje się stadiony za miliardy.
      Tu nie chodzi o Janowicza. To dzieciaki nie mają gdzie trenować.
      M.

• remez2 Re: Ja to odbieram inaczej 07.04.14, 12:57
        Masz rację. pozdrawiam
        • lumpior Klęska sportowa i wizerunkowa. 07.04.14, 12:59
          www.sport.pl/celebrities/1,129705,15754172,Zukowski__To_bolesna_sportowa_i_wizerunkowa_kleska.html#BoxSportTxt
          • remez2 Re: Klęska sportowa i wizerunkowa. 07.04.14, 13:07
            On ma dopiero 22 lata.
            btw - wbrew "świętemu oburzeniu" nie zachował się po chamsku. Natomiast kilku "bardzo ważnym dziennikarzom" powiedział kilka słów prawdy.
            • bikej5 Re: Klęska sportowa i wizerunkowa. 07.04.14, 19:52
              oczywiście masz rację,jak zawsze najbardziej oburzają się ci ,co na tym forum przodują w chamstwie .
      • piq 575 tys. zł na wyszkolenie, 100 tys. startowe... 08.04.14, 15:19
        ...za każdym razem gdy gra w reprezentacji, szkoła mistrzostwa sportowego za darmo, najlepsza hala w mieście za darmo. Ma psi obowiązek być grzecznym wobec każdego podatnika.
        • mariner4 Nie musi. 08.04.14, 15:29
          Nikomu niczego nie zawdzięcza. Tylko sobie i rodzinie.
          Powinien pokazać reprezentacji środkowy palec.
          M.
    • zayka_nr11 Re: "Jerzyk" Janowicz - reprezentant 07.04.14, 09:30
      o swoje walczy , to co mu się należy jako reprezentantowi Polski

tak tak należy

bo takie beztalencie jak Tusk go okrada
      • zapijaczony_ryj Ile razy z tym " beztalenciem" przegrał genialny 07.04.14, 09:55
        zayka_nr11 napisała:

> o swoje walczy , to co mu się należy jako reprezentantowi Polski
        >
        > tak tak należy
        >
        > bo takie beztalencie jak Tusk go okrada

sratek-twój idol znany inaczej Naczelnym Idiotą vel Prezesem Specjalnej Troski, vel Dupą Wołową w cudzysłowie?
      • snajper55 Re: "Jerzyk" Janowicz - reprezentant 07.04.14, 10:07
        zayka_nr11 napisała:

> o swoje walczy , to co mu się należy jako reprezentantowi Polski
        >
        > tak tak należy

To co mu się należy to dostaje. Tylko jemu jest mało, mało, mało. Pazerny glupek.

S.
        • zayka_nr11 Re: "Jerzyk" Janowicz - reprezentant 07.04.14, 10:16
          nie bredź
          • lionold Re: ja pierdziukam - ale mocny 07.04.14, 11:21
            a r g u m e n t.
    • mao111 Re: "Jerzyk" Janowicz - reprezentant 07.04.14, 11:23
      Mnie Janowicz rozbawił. Jedząc ptasie mleczko mówi, że mu wiatr w oczy (swoje już z kortu podniósł). Jakoś Azarenka czy Helap, lub Cilic nie zgłaszają pretensji do państwa, a u nich jest albo tak samo lub gorzej. Poza tym Janowicz kłamie, bo był sponsorowany przez Krauzego, był w jego programie, a państwo też coś dołożyło (a nie powinno, bo to sport dla bogatych i prawie nigdzie państwo do tego się nie dokłada). Janowiczowi źle, że kortów nie miał? Cóż większość dzieci 10 lat temu przedszkoli nie miały. Teraz powoli się to zmienia, nawet korty powstają. Nagle okazało się, że on za Bródkę będzie umierał i mamy Bródce tor wybudować... Jak nie unosi presji to niech się zajmie czymś innym. Sport to sport. Dzięki mediom Janowicz tyle zarabia. Gdyby nie media i kibice mógłby sobie najwyżej w szopie piłkę poodbijać...
      • lionold Re:mógłby sobie najwyżej w szopie piłkę poodbijać. 07.04.14, 11:28
        proponuję korektę: nie w szopie piłkę poodbijać tylko szopę piłką poobijać. Howgh.
      • ex.mila Ciekawe czemu nie wymienił Krauzego 07.04.14, 13:33
        zaraz po mamie i trenerze. On już najlepiej wie dlaczego powinien go wymienić. To tak a propos grania w szopie. Krauze fundował mu naprawdę wypasione szopy do treningów. No chyba, że na Krauzego też się obraził.

Co do reszty pełna zgoda.
    • widz102 I ma świętą rację chłopak! 07.04.14, 11:24
      Jego i jego trenera sukcesy, jego praca, jego wysiłek, jego rodziny pomoc materialna.
      On niczego od Polski nie chce. Chce jedynie, by się od niego podpinające się miernoty , w tym polityczne i dziennikarskie, raz na zawsze odp....ły. I ma chłopak świętą rację.
      A wszelkie oburzone miernoty - od polityków po sieciowych hejterów obojętnie jakiej opcji, plujących także tu na niego, że niby onże nasz sportowiec jest roszczeniowy i narzeka na Polskę niech wreszcie przyjmą do wiadomości, że oni i ich popapraństwo to nie jest żadna Polska, to jest skrajna patologia zabijająca coraz szybciej Polskę i wszystko co choć trochę wyrasta w Polsce ponad ich miernotę!

• snajper55 Ma muchy w nosie a nie rację 07.04.14, 11:35
        widz102 napisał:

> Jego i jego trenera sukcesy, jego praca, jego wysiłek, jego rodziny pomoc mater
        > ialna.

A co to, jakiś wyjątek? Zreszta dostał to samo co inni plus stypendia sportowe i inne należne sportowcom ułatwienia.

> On niczego od Polski nie chce. Chce jedynie, by się od niego podpinające się mi
        > ernoty , w tym polityczne i dziennikarskie, raz na zawsze odp....ły. I ma chłop
        > ak świętą rację.

Nie chce mieć do czynienia z "miernotami" dziennikarskimi to po co na konferencje prasowe przyłazi? Czyż nie po to aby te "miernoty" o nim pisały?

> A wszelkie oburzone miernoty - od polityków po sieciowych hejterów obojętnie ja
        > kiej opcji, plujących także tu na niego, że niby onże nasz sportowiec jest rosz
        > czeniowy i narzeka na Polskę niech wreszcie przyjmą do wiadomości, że oni i ich
        > popapraństwo to nie jest żadna Polska, to jest skrajna patologia zabijająca co
        > raz szybciej Polskę i wszystko co choć trochę wyrasta w Polsce ponad ich mierno
        > tę!

Nie podoba się Polska? To wypad. W Polsce nikt nikogo na siłę nie trzyma.

S.
        • volupte Re: Ma muchy w nosie a nie rację 07.04.14, 11:41

> A co to, jakiś wyjątek? Zreszta dostał to samo co inni plus stypendia sportowe
          > i inne należne sportowcom ułatwienia.
          >
          Ty tak sam z siebie , czy masz na to twierdzenie jakies wsparcie? Bo jak płacę to wymagam , ale nie jestem pewien czy płacę .
          • piq od samego PZT 575 tys. zł na szkolenie,... 08.04.14, 15:26
            ...startowe w reprezentacji 50 tys. za mecz bez względu na wynik, przegrywając dwa razy dostał 100 tys. zł. Plus bezpłatna hala w Łodzi z pełnym zapleczem i nawierzchnią, którą sam porównywał do wielkoszlemowej nowojorskiej. Plus niewymienionej wysokości dotacje od miasta Łodzi. Plus szkoła mistrzostwa sportowego za darmo. Plus stypendium reprezentanta.

Ma być grzeczny ten młokosik wobec każdego podatnika. Gdyby oddał z wygranych (2,2 mln dolców) to, co wziął z publicznych pieniędzy, mógłby się dąsać. Nie oddał.
        • sverir Re: Ma muchy w nosie a nie rację 07.04.14, 12:48
          > A co to, jakiś wyjątek?

Poniekąd - owszem.

> Nie chce mieć do czynienia z "miernotami" dziennikarskimi to po co na konferencje prasowe
          > przyłazi?

Pytasz o te obowiązkowe?

.

• remez2 Re: Ma muchy w nosie a nie rację 07.04.14, 13:12
          > Nie podoba się Polska? To wypad. W Polsce nikt nikogo na siłę nie trzyma.
          Ciekawe stanowisko. Mnie też się w wielu sprawach Polska nie podoba. Też mnie wyrzucisz?
      • aw2139 Re: I ma świętą rację chłopak! 07.04.14, 11:48
        widz102 napisał:

> Jego i jego trenera sukcesy, jego praca, jego wysiłek, jego rodziny pomoc mater
        > ialna.
        > On niczego od Polski nie chce. Chce jedynie, by się od niego podpinające się mi
        > ernoty , w tym polityczne i dziennikarskie, raz na zawsze odp....ły. I ma chłop
        > ak świętą rację.
        > A wszelkie oburzone miernoty - od polityków po sieciowych hejterów obojętnie ja
        > kiej opcji, plujących także tu na niego, że niby onże nasz sportowiec jest rosz
        > czeniowy i narzeka na Polskę niech wreszcie przyjmą do wiadomości, że oni i ich
        > popapraństwo to nie jest żadna Polska, to jest skrajna patologia zabijająca co
        > raz szybciej Polskę i wszystko co choć trochę wyrasta w Polsce ponad ich mierno
        > tę!

Nie wierzę w to co teraz napiszę, ale zgadzam się z Tobą w 100%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • zayka_nr11 Re: I ma świętą rację chłopak! 07.04.14, 12:12
        dziękuję Ci za te słowa

otuchy nie przynoszą,
        ale rzecz po imieniu nazywasz
    • volupte Re: "Jerzyk" Janowicz - reprezentant 07.04.14, 11:37
      Taki watek juz tu był. Gdzie jest teraz? Powtórzę. Co mu dała Polska w rozwoju jego talentu? Za czyje trenował? Bo jak za swoje to nie mozna mieć pretensji że cos mu nie wyszlo i zagrał tym razem słabo. A że nerwowo reaguje? Cóż bywa.
    • ex.mila Napiszę tylko jedno 07.04.14, 13:17
      Bo widać, że większość z was (bez urazy) nie śledzi uważnie tego co się dzieje w polskim i światowym tenisie i nie jest na bieżąco. To nie zarzut- ja na przykład nie znam się na piłce nożnej i nie wypowiadam się na temat zachowania Balottellego - czy jak mu tam.

Janowicz jest chamskim i aroganckim tenisistą. To typowy kortowy awanturnik. Wielu już takich było, niektórzy z nich mieli swoje fankluby i do tej pory mają swoich zwolenników.Łamanie rakiet, przeklinanie, wyzywanie chłopców od podawania piłek, obrażanie i kłótnie z sędziami, nie podawanie ręki po przegranych meczach. Taki jest właśnie popularny Jerzyk, którego tu bronicie. Jego styl gry bywa bajkowy, ale tylko wtedy kiedy łatwo wygrywa. Jak zaczyna mu nie iść ważniejsze od końcowego sukcesu jest natychmiastowe rozładowanie frustracji. W chwili obecnej jest najgorzej zachowującym się zawodnikiem z pierwszej setki. Nawet Fognini spadł na drugie miejsce, a naprawdę ciężko było wyprzedzić niezrównoważonego Włocha.
      Co do merytoorycznej cześci jego wypowiedzi i o ocenie dziennikarzy się nie wypowiadam, bo to na oddzielny wątek.

Jak ktoś napisał na tenisowym forum - jego idolem jest Federer, ale jak na razie Federerowi to on nawet piłek nie powinien podawać. Istnieje ryzyko, że jego też by mógł obrazić.

Na pocieszenie fanom JJ powiem, że Radwańska była taka sama. Wyzywała sędziów od najgorszych, wrzeszczałą i wyzywałą ojca, nie podawałą ręki dziennikarzom po konferencjach prasowych, ale sponsorzy przekonali ją, że jej się to nie opłaca. I teraz kibicuję jej całym sercem niezależnie od tego czy kocha prezespana czy nie.

Janowiczowi nie kibicuję. Może jak się stoczy do drugiej setki to zrozumie, że prawdziwi kibice tego pięknego sportu mają prawo oczekiwać, jeśli nie pięknej gry to przynajmniej przyzwoitego zachowania.

Na pociechę
      • mao111 Re: Napiszę tylko jedno 07.04.14, 13:35
        Ja pomijam jego zachowanie na korcie. To koloryt. Ludziom na świecie nawet się to podoba (choć wielu nazywa go burakiem). Ale zrzucanie winy na wszystkich inny za własne porażki to już trochę za wiele. A co do prasy, to Jeż Jeżyk wcale nie prasie powiedział, żeby się wypchali, tylko wszystkim kibicom. Jak śmiecie mieć wobec mnie jakieś oczekiwania? Ja już nie mam. Nie wyobrażam sobie, żeby Federer gadał takie bzdury, a nawet każdy inny tenisista.
        • ex.mila Re: Napiszę tylko jedno 07.04.14, 13:41
          mao111 napisał:

A co do prasy, to Jeż Jeżyk wcale n
          > ie prasie powiedział, żeby się wypchali, tylko wszystkim kibicom. Jak śmiecie m
          > ieć wobec mnie jakieś oczekiwania?

Jest dokładnie tak jak piszesz. Ja to odebrałam bardzo osobiście i autentycznie zrobiło mi się przykro.

Ja już nie mam.

Ja już też nie. Z pełną satysfakcją będę kibicowała jego rywalom:-)

Nie wyobrażam sobie, żeby Fe
          > derer gadał takie bzdury, a nawet każdy inny tenisista.

Gdzie Rzym a gdzie Krym:-)
      • bikej5 Re: Napiszę tylko jedno 07.04.14, 20:12
        wejdź na you tube i tam bez problemu znajdziesz chamskie odzywki Federera. Jeszcze niedawno wydzierał sie na RG w stronę kibiców:"shut up"! Takich filmików jest sporo,bo Federer,też się lubił awanturować.Pamietam słynny finał z Del Potro w US Open i jego pyskówkę z sędzią.Toteż zachowaj umiar w tym zachwycie.A Murray??? A Bagdadits łamiący 5 rakiet po rząd? Nalbandian uszkadzający sędziego? A Berdych to co? Aniołek?więc przestań tutaj sugerować,ze JJ jest największym chamem w pierwszej 100-ce.

• bikej5 Re: Napiszę tylko jedno 07.04.14, 20:14
    • piq ten przerośnięty góvvniarz dostał od związku... 07.04.14, 14:08
      ...czyli PZT co najmniej 400 tys. zł, nie licząc - jak sądzę - państwowych stypendiów sportowych. Chciałbym wiedzieć, czy z wygranych w turniejach pieniędzy zwrócił pomoc publiczną. Jeśli nie, ma psi obowiązek grzecznie odpowiadać na pytania nawet pierwszego z brzegu gościa z ulicy, bo to z jego podatków (przez dotację dla związku i dla szkół mistrzostwa sportowego) dostał kaskę.

Ciekawym, ile dostał ten chorwacki nastolatek, który mu zlał dupę.

A poza wszystkim jeśli ten pajac ma problemy ze wszystkim i maże się z tego powodu jak stara cioć, to się nie nadaje do sportu i niech przestaje zawracać gitarę. Sport to w ogromnej części to, co siedzi w głowie, predyspozycje wolicjonalne i psychologiczne, bo stopień fizycznego wytrenowania jest na najwyższej półce mniej więcej równy. Prawdziwy mistrz wymaga od siebie, a nie od sędziów, kolegów, podatników i narzeczonej. Jeżynka może zostać nie mistrzem, a co najwyżej ciekawostką przyrodniczą zapraszaną na turnieje pośledniego sortu - dla uciechy gawiedzi.

Ciekawe, kiedy zacznie pić i brać dragi, skoro wszyscy go krzywdzą i nikt go nie rozumie, a potem oskarży wszystkich naokoło, że to przez państwo. Głupi, żałosny smark.
      • veglie Re: ten przerośnięty góvvniarz dostał od związku. 07.04.14, 20:31
        Bełkot.
        • remez2 Re: ten przerośnięty góvvniarz dostał od związku. 07.04.14, 20:37
          veglie napisał:

> Bełkot.
          Nihil novi sub sole. :-)
          • piq tjaaa, takich kaleczek z łaciny... 08.04.14, 02:27
            ...uczą już w podstawówce, a popisują się nimi zwykle niespełnieni ćwierćinteligenci aspirujący bezskutecznie do półinteligencji. Nie jesteś od tej reguły jakimś szczególnym wyjątkiem.
            • remez2 Nie wystarczy Ci, że jesteś 08.04.14, 09:30
              pozdrowiony?
            • mao111 Re: tjaaa, takich kaleczek z łaciny... 08.04.14, 09:56
              Zagadka. Kto to powiedział?

"Mam w Łodzi świetne warunki. Nawierzchnia kortu w klubie przypomina tę z US Open."
              • remez2 Re: tjaaa, takich kaleczek z łaciny... 08.04.14, 10:04
                mao111 napisał:

> Zagadka. Kto to powiedział?
                >
                > "Mam w Łodzi świetne warunki. Nawierzchnia kortu w klubie przypomina tę z US Open."
                J.Janowicz.
              • piq tu jest rozliczonko kaski, którą dostał... 08.04.14, 15:31
                ...plus stypendium reprezentanta, plus startowe, plus darmowa hala. Wyjątkowo uzdolnionym małym i większym matematykom albo poetom albo malarzom nikt nie daje nic.
                eurosport.onet.pl/tenis/jerzy-janowicz-zarobil-krocie-za-wystep-w-pucharze-davisa/0bgwb
                Tyle na ten temat. Smarkacz, młokos, rozpuszczony góvvniarz, który ma życie usłane różami..
        • piq krytyk jest zawsze żałosny... 08.04.14, 02:24
          ...w porównaniu z twórcą, wielij. Co właśnie wykazałoś swoją intelektualną niemocą, pacanku.
    • dr.krisk Mężczyzna tak się nie zachowuje. 07.04.14, 14:21
      Co to w ogóle było? Histeryczna reakcja infantylnego chłoptasia?
      Uważam, że należy trzymać fason - zarówno w chwilach triumfu jak też w razie porażki.
      Żałosny pajac.
    • pispisia Re: "Jerzyk" Janowicz - reprezentant 07.04.14, 19:26
      Rodzice zadbali o sportową stronę , a nie zadbali o tzw. Kindersztubę Jerzyka, żenada!
    • adam111115 Re: "Jerzyk" Janowicz - reprezentant 08.04.14, 09:10
      Większość wspierających tutaj JJ to pisowcy. Ale tuskowi z kontekstu wyciagacie że polskość to nienormalność. Banda hipokrytow ale czego po niesprawnych na umyśle, bo tylko tacy w pisie są i pis popierają, się spodziewać
      • ajr-on Re: "Jerzyk" Janowicz - reprezentant 08.04.14, 10:08
        Czy tu ktoś w ogóle miał kiedyś do czynienia ze sportem, a zwłaszcza z tenisem, czy oglądacie mecze na Canal+, Polsat sport i TVP Sport ?
        Janowicz był w półfinale Wimbledonu i halowego w Paryżu, kto z polskich tenisistów może pochwalić się takim wynikiem, ba wynikiem zbliżonym. To młody chłopak, osiągnął dużo, jaka będzie przyszłość zobaczymy, ale wszystko na razie zawdzięcza sobie, rodzicom, dopiero później sponsorom i coś tam coś tam dostał od PZT i miasta. Wszystko co powiedział jest prawdą , wyniki polskich sportowców czasami są jak cud bo przy tym co się dzieje u nas to po prostu wydawałoby się niemożliwe np. taki Bródka, Kowalczyk, Skolimowska, Majewski, Janikowski.
    • mao111 Re: "Jerzyk" Janowicz - reprezentant 08.04.14, 09:57
      Zagadka. Kto to powiedział?

"Mam w Łodzi świetne warunki. Nawierzchnia kortu w klubie przypomina tę z US Open."
      • ajr-on Re: "Jerzyk" Janowicz - reprezentant 08.04.14, 10:10
        Człowieku jemu chodziło o początki kariery, kiedy rodzice wykładali całą kasę, wtedy żadnej pomocy nie było tylko upór i samozaparcie rodziny. Teraz po sukcesach wszystko należy się mu jak psu buda, reprezentuje Polskę w meczach państwowych i grając na swoje konto w turniejach indywidualnych też jest Polakiem.
        • mao111 Re: "Jerzyk" Janowicz - reprezentant 08.04.14, 10:15
          Człowieku, jak on zaczynał karierę to dzieci nie mały przedszkoli, stadiony się rozpadały, a koszykarze i siatkarze grali po salach gimnastycznych... Do kogo te pretensje? Mógł zostać informatykiem. Byłoby taniej...
          • ajr-on Re: "Jerzyk" Janowicz - reprezentant 08.04.14, 10:22
            Po prostu odreagował po meczu jak zobaczył bandę dziennikarzyn, tenisiści to gwiazdorzy (to nie są skoczkowie narciarscy, grupa chłopaczków gadających od rzeczy na temat skoku). Państwo nic mu nie pomogło na początku i w trakcie uprawiania sportu, a kosztuję masę, trener, korty , stroje, sprzęt, a przede wszystkim te dowożenia na treningi, pranie, pogodzenie sportu ze szkołą, zero życia osobistego. On osiągnął sukces, o nim się mói, on jest zaporaszany i rozstawiany w turniejach, on ma sponsorów, o ma sukces, ale ciężka droga przed nim i żaden dziennikarzyna nie będzie mu bruździł.
            • volupte Re: "Jerzyk" Janowicz - reprezentant 08.04.14, 10:26
              Będzie i to nie jeden :-)
          • ajr-on Re: "Jerzyk" Janowicz - reprezentant 08.04.14, 10:25
            mao111 napisał:
            Człowieku, jak on zaczynał karierę to dzieci nie mały przedszkoli, stadiony się
            > rozpadały, a koszykarze i siatkarze grali po salach gimnastycznych... Do kogo
            > te pretensje? Mógł zostać informatykiem. Byłoby taniej...

Zaczynał około 2000 roku, myślisz, że aż tak było wtedy w Polsce ? Przesadzasz.
            • mao111 Re: "Jerzyk" Janowicz - reprezentant 08.04.14, 10:31
              A jak było 14 lat temu? Ja pamiętam rozwalające się stadiony, brak hal sportowych, brak przedszkoli, autostrad, lotnisk, zapadające się dworce.

Państwo nie powinno dawać początkującym tenisistom żadnych pieniędzy. To wyrzucanie forsy w błoto. Jak już coś młodzik osiągnie w jakiś turniejach juniorskich, wybija się to wtedy państwo może go wspierać (i to w bardzo ograniczonym stopniu). Nie wcześniej. Wcześniej to jego i jego rodziców sprawa. On będzie zarabiał pieniądze.
              • ajr-on Re: "Jerzyk" Janowicz - reprezentant 08.04.14, 10:49
                mao111 napisał:
                Państwo nie powinno dawać początkującym tenisistom żadnych pieniędzy. To wyrzuc
                > anie forsy w błoto. Jak już coś młodzik osiągnie w jakiś turniejach juniorskich
                > , wybija się to wtedy państwo może go wspierać (i to w bardzo ograniczonym stop
                > niu).

No, ale wtedy ten "młodzik" zapyta się po co Wy mi jesteście potrzebni ? Jako gwiazda tenisa będę reprezentował Kuwejt albo ZEA.
                • mao111 Re: "Jerzyk" Janowicz - reprezentant 08.04.14, 11:15
                  A niech reprezentuje skoro tylko pieniądze go tu trzymają, a nie więzy z innymi, językiem, kulturą i historią. Niech reprezentuje szejków.
    • witek.bis Re: "Jerzyk" Janowicz - reprezentant 08.04.14, 12:40
      Za dawnych czasów pytano niektórych "czyś ty się chował w skrzyni po węglu?". Po Janowiczu będą pewnie pytać "czyś ty się w szopie chował?"... A tak na marginesie, to niezwykle głęboko współczuję polskim sportowcom i ich umęczonym rodzinom... Każdy wolałby żreć kawior za państwowe, a nie za własne. A teraz zupełnie poważnie: nie z każdego awanturującego się dupka od razu będzie McEnroe albo inny Nastase.
      • witek.bis Re: "Jerzyk" Janowicz - reprezentant 08.04.14, 13:58
        Z wikipedii:
        Sezon 2014 miał rozpocząć od startu w Pucharze Hopmana, z którego ostatecznie się wycofał, uzasadniając decyzję obawą o odnowienie urazu stopy[13]. Pierwszym turniejem Janowicza, w którym wziął udział w 2014 roku, były zawody w Sydney. Zarówno w singlu jak i w deblu przegrał swoje pierwsze mecze. Następnie, jako rozstawiony z numerem dwudziestym, grał w zawodach singlowych podczas Australian Open. W pierwszej rundzie pokonał Jordana Thompsona 1:6, 4:6, 6:4, 6:2, 6:1. W drugiej rundzie zwyciężył z Pablem Andújarem 4:6, 7:6(3), 7:6(5), 6:3. W trzeciej rundzie przegrał z Florianem Mayerem 7:5, 6:2, 6:2.

No i jak tu się nie wku...ć na państwo polskie, kiedy taki Florian Mayer jeździ po nas jak po burej suce? Gdzie jest minister sportu i minister spraw za granicznych? O premiera nawet nie pytam, bo przecież wiadomo...
    • witek.bis Re: "Jerzyk" Janowicz - reprezentant 08.04.14, 15:52
      A tak w sumie, to dość optymistyczna i kształcąca przypowieść.. Po raz nie wiadomo już który okazuje się, że klasy i dobrego wychowania nie kupi się za żadne pieniądze... Choćby się nawet i siedem sklepów sprzedało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka