Dodaj do ulubionych

Ruch Narodowy...

27.04.14, 13:06
No właśnie, czy wiadomo coś o kandydatach komitetu wyborczego Ruch Narodowy? Może czytelników Gazety Wyborczej skierować w dniu głosowania delikatnie właśnie w tą stronę? Piotrek z Warszawy.
Obserwuj wątek
    • zapijaczony_ryj Te Piotrek nadal czekam na odpowiedź 27.04.14, 13:08
      za pytanie , które ci zadałem!!!
      • lech.junosza Re: Te Piotrek nadal czekam na odpowiedź 29.06.14, 00:48
        zapijaczony_ryj napisał:

> za pytanie , które ci zadałem!!!
        No i ?
    • jaroslaw2104 Re: Ruch Narodowy... 27.04.14, 13:39
      Wiadomo że uciekli z Toszka.
    • witek.bis Re: Ruch Narodowy... 27.04.14, 13:52
      Widzę, że narodowcy robią jednak pewne postępy... "W tą stronę" na pewno jest lepsze od giertychowskiego " w tom strone", ale do poprawnego "w tę stronę" jeszcze ździebko brakuje.
      • lech.junosza Działalność i upodobania Ernesta Röhma ... 27.04.14, 14:41
        ... wspaniałym drogowskazem dla naszych młodych i przecudnej urody narodowców z ONR, Młodzieży Wszechpolskiej i Ruchu 88.
      • p.grochowski Re: Ruch Narodowy... 27.04.14, 15:25
        My, narodowa demokracja jesteśmy z Polakami od czasu polistopadowego Towarzystwa Demokratycznego Polskiego i Manifestu z lat 30. XIX wieku. Przez "białych" w powstaniu styczniowym, Ligę Polską, Ligę Narodową i Stronnictwo Narodowe w kraju i za granicą. Ruch Narodowy w skład którego wchodzi Unia Polityki Realnej budzi moje pełne zaufanie. Mam nadzieję na kontakt z UPR i ustalenie co nas łączy a co dzieli. Piotrek z Warszawy.
        • gtxl2 Re: Ruch Narodowy... 27.04.14, 15:29
          p.grochowski napisał:

> My, narodowa demokracja jesteśmy z Polakami od czasu polistopadowego Towarzystw
          > a Demokratycznego Polskiego i Manifestu z lat 30. XIX wieku. Przez "białych" w
          > powstaniu styczniowym, Ligę Polską, Ligę Narodową i Stronnictwo Narodowe w kraj
          > u i za granicą. Ruch Narodowy w skład którego wchodzi Unia Polityki Realnej bud
          > zi moje pełne zaufanie. Mam nadzieję na kontakt z UPR i ustalenie co nas łączy
          > a co dzieli. Piotrek z Warszawy.

Gdzie byliście po powstaniu Listopadowym, Styczniowym po pierwszej wojnie śiatowej, po agresji bolszewickiej na Polskę, po 1939 roku?

• p.grochowski Re: Ruch Narodowy... 27.04.14, 17:35
            Przewijaliśmy się w dziejach tworząc czasami małe ugrupowania niszowe. Piotrek.
            • sclavus Re: Ruch Narodowy... 27.04.14, 18:52
              ... a doopy was nie bolą od tych... antykwarycznych kanap???
        • witek.bis Re: Ruch Narodowy... 27.04.14, 16:58
          A czy Pan, Panie Grochowski, nie jest przypadkiem blisko spokrewniony z Wielce Szanownym Panem Mieczysławem Grodeckim, za którym tęsknię okrutnie oraz łzy rzęsiste wylewam?
          • p.grochowski Re: Ruch Narodowy... 27.04.14, 17:37
            Dziękuję. Mam nadzieję, że jestem spokrewniony z wieloma ludźmi o których jeszcze nie wiem. Piotrek.
          • dystans4 Re: Ruch Narodowy... 27.04.14, 17:55
            Można domniemywać. Szczególnie w tym pięknym dniu, w którym się czci ludzi wielkich.

Daleko wcześniej świat zapoznał Filozofa.
            W najnowszej historii Forum Pan Mieczysław Grodecki kwalifikowaną, absolutną większością głosów został uznany za największego poetę IV RP. Obecnie zapoznajemy Historyka.
        • kolter_mr Re: Ruch Narodowy... 27.04.14, 23:02
          p.grochowski napisał:

> My, narodowa demokracja jesteśmy z Polakami od czasu polistopadowego Towarzystw
          > a Demokratycznego Polskiego i Manifestu z lat 30. XIX wieku. Przez "białych" w
          > powstaniu styczniowym, Ligę Polską, Ligę Narodową i Stronnictwo Narodowe w kraj
          > u i za granicą. Ruch Narodowy w skład którego wchodzi Unia Polityki Realnej budzi moje pełne zaufanie. Mam nadzieję na kontakt z UPR i ustalenie co nas łączy a co dzieli. Piotrek z Warszawy.

Was łączy tylko wspólna modlitwa przed obrazem wodza .
          • p.grochowski Re: Ruch Narodowy... 28.04.14, 07:52
            Raczej bym powiedział że stanowimy elektorat Stanisława Tymińskiego z 1990 roku.
            • magdolot Re: Ruch Narodowy... 28.04.14, 12:23
              p.grochowski napisał:

> Raczej bym powiedział że stanowimy elektorat Stanisława Tymińskiego z 1990 roku

:)))))))))))))))))
    • 99venus Ruch Narodowy... 27.04.14, 14:48
      to wyjątkowa hołota.
      • jajojara Re: Ruch Narodowy... to antysemickie smieci 27.04.14, 15:34
        skoncza jak Haider.
    • alistair-p A o jaki naród chodzi? n/t 27.04.14, 17:02

• witek.bis Re: A o jaki naród chodzi? n/t 27.04.14, 17:03
        Prawdopodobnie o tatarski. Pan Grochowski w Tatarach się specjalizuje.
        • p.grochowski Re: A o jaki naród chodzi? n/t 27.04.14, 17:38
          Zachęcam do zapoznania się z moją pracą magisterską w lektorium Wydziału Historii UW. Piotrek.
          • witek.bis Re: A o jaki naród chodzi? n/t 27.04.14, 17:42
            :-)
            W lektorium czytam wyłącznie prace studentów dziennych (bo w nocy nieczynne). Prace studentów studiów zaocznych czytam oczywiście zaocznie.
          • dystans4 Re: A o jaki naród chodzi? n/t 27.04.14, 17:50
            Czy na okoliczność lektury przewidziana degustacja potraw narodowych, w celach poznawczych?
            • witek.bis Re: A o jaki naród chodzi? n/t 27.04.14, 17:53
              Dzisiaj w karcie tylko kasza tatarka :-( Tatar już wyszedł, a sosu tatarskiego nie dowieźli... Nic, tylko się tym kumysem w 3d...
    • dystans4 Re: Ruch Narodowy... 27.04.14, 17:48
      Pozwolę sobie wyznać moje szczere uznanie dla tatara, znaczy lubię, ze wszystkimi dodatkami. Liczę na to, że mój wkład w ten aspekt Ruchu Narodowego zostanie doceniony.
      • calun_torunski Re: Ruch Narodowy... 29.06.14, 04:32
        jeszcz śledź po japońsku, karp po żydowsku, fasolka po bretońsku oraz placek węgierski
    • p.grochowski Re: Ruch Narodowy... 27.04.14, 18:05
      Przypominam o obowiązku Polaka głosowania na ugrupowania narodowe i patriotyczne. Piotrek.
      • m.c.hrabia Re: Ruch Narodowy... 27.04.14, 18:17
        o obowiązku?
        • alistair-p Re: Ruch Narodowy... 27.04.14, 18:22
          Takie ciągoty i wspomnienia.Pewnie młodzież weszpolska też tak ma.
      • sclavus Re: Ruch Narodowy... 27.04.14, 18:57
        zapomniałeś o katolickich... n'est-ce pas...
        polska polka - katopolka - z przytupem!!
      • jajojara Nie ma obowiazku glosowania w RP 28.04.14, 00:31
        i nie na nazistow i naconalistow. Haidera juz zamknieto, bo smiec byl nacjonalistyczny. LePen tez odszedl, a corka przegrac musi. Nie ma miejsca dla nazistow! Jest globalizacja i kapitalizm, smieciu!
    • sclavus ... posuwisto-zwrotny... 27.04.14, 18:49
      czyli, takie tam sobie, penderolenie gooFniarzy :D:D:D
    • p.grochowski Re: Ruch Narodowy... 27.04.14, 19:55
      Mam nadzieję że Ruch Narodowy wystawi kandydata w nadchodzących wyborach prezydenckich i powtórzymy sukces obozu narodowego z 2005 roku. Piotrek z Warszawy.
      • m.c.hrabia Re: Ruch Narodowy... 27.04.14, 19:58
        Mam nadzieję że Ruch Narodowy wystawi kandydata

"patriot" ma być - obowiązkowo
        • p.grochowski Re: Ruch Narodowy... 27.04.14, 20:27
          Lider Ruchu Narodowego pan Bartosz Jóźwiak nie popełnia błędu. Strona internetowa UPR prezentuje się bardzo dobrze. Piotrek.
          • alistair-p Re: Ruch Narodowy... 27.04.14, 22:52
            Uniwersytet Warszawski podjął szalone ryzyko immatrykulacji szanownego Pana,cóż na to środowiska tzw.narodowe którym powinien leżeć na sercu wysoki poziom państwowych uczelni?
            • p.grochowski Re: Ruch Narodowy... 28.04.14, 07:53
              Studia skończyłem hobbistycznie za własne pieniądze. Miło spędzonych kilka lat. Piotrek.
              • alistair-p Re: Ruch Narodowy... 28.04.14, 13:00
                Jak na samouka to może i dobrze.Ale to tak jak z Mozartem i Janko Muzykantem.
      • amen13 Re: Ruch Narodowy... 27.04.14, 21:46
        Jestem pewien, że do tej szlachetnej inicjatywy przyłączy się Roman Giertych i prawdziwie patriotyczna część Prawa i Sprawiedliwości, PSL i SLD.
        • alistair-p Re: Ruch Narodowy... 27.04.14, 22:54
          Mecenas Giertych nie jest idiotą.
          • wiosnaludzikow Re: Ruch Narodowy... 28.04.14, 07:38
            alistair-p napisał:

> Mecenas Giertych nie jest idiotą.
            Już nie ?!
        • p.grochowski Re: Ruch Narodowy... 28.04.14, 07:55
          Tak, potem spotkamy się w dobranym składzie w siedzibie UPR przy ul. Złotej w Warszawie. Piotrek.
      • sclavus Re: Ruch Narodowy... 27.04.14, 23:13
        uFFFielbiam tÓmaństFFo!!
    • mila2712 Re: Ruch Narodowy... 27.04.14, 21:41
      A to nowe objawienie forumowe nie raczyło zapoznać się z wiodącymi tematami na FK ?

A jeśli już pytasz. Margines polityczny. Nie wart uwagi.
      • p.grochowski Re: Ruch Narodowy... 28.04.14, 07:51
        Z facebooka i skype nie korzystam. Jestem wierny idei tradycyjnego forum. Piotrek.
      • p.grochowski Re: Ruch Narodowy... 28.04.14, 07:56
        Asystentki z biur firm w centrum Warszawy powiedziały o mnie: "Słuchajcie, nastawiajcie się z góry na 'nie'".
        • mila2712 Re: Ruch Narodowy... 28.04.14, 07:58
          Kiepsko kolego....

Może inni nabiorą się na te żarciki.
          • kolter_mr Re: Ruch Narodowy... 28.04.14, 09:50
            mila2712 napisała:

> Kiepsko kolego....
            >
            > Może inni nabiorą się na te żarciki.

Przecież tu czuć na mile ,prowokację ale fajnie jest żeby tzw prawdziwi tzw narodowcy wiedzieli co forum o nich myśli
            • mila2712 Re: Ruch Narodowy... 28.04.14, 10:02
              > Przecież tu czuć na mile ,prowokację ale fajnie jest żeby tzw prawdziwi tzw narodowcy wiedzieli co forum o nich myśli

Ano tak. Po co sobie robić nadzieję na "powodzenie" w wyborach.
              • p.grochowski Re: Ruch Narodowy... 28.04.14, 13:52
                Tak, po przekroczeniu 3% mielibyśmy prawo do dotacji z budżetu. Piotrek z Warszawy.
    • kolter_mr Re: Ruch Narodowy... 27.04.14, 22:58
      p.grochowski napisał:

> No właśnie, czy wiadomo coś o kandydatach komitetu wyborczego Ruch Narodowy? Może czytelników Gazety Wyborczej skierować w dniu głosowania delikatnie właśnie
      > w tą stronę? Piotrek z Warszawy.

Jeden z nich dopiero co miał urodziny , byłeś na nich ??
      • p.grochowski Re: Ruch Narodowy... 28.04.14, 07:58
        Póki istnieje elektorat pana Stanisława Tymińskiego z 1990 roku dopóty istnienie Ruchu Narodowego będzie miało sens. Piotrek z Warszawy.
        • dystans4 Re: Ruch Narodowy... 29.04.14, 12:24
          I póki istnieją wspaniali forumowicze.
          Idea narodowa i inicjatywa okazana w wątku wiecznie żywe.
          • p.grochowski Re: Ruch Narodowy... 29.04.14, 12:32
            dystans4 napisał:

> I póki istnieją wspaniali forumowicze.
            > Idea narodowa i inicjatywa okazana w wątku wiecznie żywe.
            >
            Dziękuję. Dwóch wspaniałych. "Wierna rzeka" Stefana Żeromskiego ciągle aktualna. Piotrek z Warszawy.
    • giza.mariusz Re: Ruch Narodowy... 27.04.14, 23:16
      hmmmm pierwsze slysze
    • haen2010 Muszę cię zmartwić, panie Grochowski 28.04.14, 07:33
      p.grochowski napisał:

> No właśnie, czy wiadomo coś o kandydatach komitetu wyborczego Ruch Narodowy? Mo
      > że czytelników Gazety Wyborczej skierować w dniu głosowania delikatnie właśnie
      > w tą stronę? Piotrek z Warszawy.

Wasi kandydaci są tak nieznani ogółowi wyborców, że tylko cud a'la JPII może Wam zapewnić 3% w tych wyborach, czyli kasę podatnika.

W Warszawie wybory to pojedynek Kalisza z Hubner, Krasnodębski na trzecim miejscu. Ruch Narodowy na przedostatnim, przed PSL.
      • lech.junosza Faktem jest, że: 28.04.14, 17:42
        Czy są to nazi skinheadzi, „elita” z Blood&Honour, polscy faszyści w stylu NOP czy ONR, prawicowe szumowiny z Młodzieży Wszechpolskiej, poganie z „Niklota” czy też innego rodzaju skrajnie prawicowe lub rasistowskie grupy – wszyscy oni są wrogami Polski.
        • p.grochowski Re: Faktem jest, że: 29.04.14, 10:06
          lech.junosza napisał:

> Czy są to nazi skinheadzi, „elita” z Blood&Honour, polscy faszyści
          > w stylu NOP czy ONR, prawicowe szumowiny z Młodzieży Wszechpolskiej, poganie z
          > „Niklota” czy też innego rodzaju skrajnie prawicowe lub rasistowski
          > e grupy – wszyscy oni są wrogami Polski.

Otwieram dyskusję: czy ruch narodowy jest jeszcze Polsce potrzebny? Co ocaliliśmy z dziedzictwa pana Romana Dmowskiego? Piotrek z Warszawy.
          • dr.krisk Zamykam dyskusję. 29.04.14, 11:46
            p.grochowski napisał:

> Otwieram dyskusję: czy ruch narodowy jest jeszcze Polsce potrzebny? Co ocaliliś
            > my z dziedzictwa pana Romana Dmowskiego? Piotrek z Warszawy.
            Nie jest.
    • dr.krisk Nie da rady,,, 29.04.14, 11:30
      p.grochowski napisał:

>delikatnie właśnie w tą stronę? Piotrek z Warszawy.
      Delikatnie nie da rady - mnie musieliby ciągnikiem gąsienicowym wlec w stronę ruchu narodowego.
      No i "tę" stronę, a nie "tą".
      • dystans4 Re: Nie da rady,,, 29.04.14, 12:45
        Cała masa innych przemyślnych środków.
        Jakby co, to do takich szczytnych celów u narodowców nie tylko ciągnik się znajdzie. Wybitnych przykładów radzenia sobie z problemem mnóstwo. Przyciągną wielu.
        • p.grochowski Re: Nie da rady,,, 29.04.14, 17:58
          Czy na forum są warszawiacy głosujący na Ruch Narodowy w skład którego wchodzi UPR pana Bartosza Jóźwiaka? Piotrek z Warszawy.
          • lech.junosza Re: Nie da rady,,, 29.04.14, 19:38
            p.grochowski napisał:

> Czy na forum są warszawiacy głosujący na Ruch Narodowy w skład którego wchodzi
            > UPR pana Bartosza Jóźwiaka? Piotrek z Warszawy.
            Czołowy narodowiec o przywódcy młodzieży narodowej: Mamy wiele informacji na temat przeszłości R. Winnickiego, na tej bazie chcemy skierować do niego kilka zapytań. Wiemy, że studiował i te studia rzucił, bo zajął się działalnością polityczną, publikacjami, wyjazdami za granicę na Węgry, do Anglii (gdzie mu się nie powiodło). Kto za to płaci? Skąd bierze na to pieniądze? Nie można zamykać na to oczu ?!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka