lumpior 16.05.14, 22:21 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,15972934,13_lat_wiezienia_i_10_tys__zl_nawiazki_za_brutalne.html? // Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniechto.only Re: Jednak potrzebna jest kara śmierci. 16.05.14, 22:28 Nie. Rozumiem i podzielam twoje oburzenie, ale jeżeli chodzi o karę śmierci nie zgadzam się. Okrutne i nieodwracalne w razie pomyłki. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_mr Re: Jednak potrzebna jest kara śmierci. 16.05.14, 22:30 aniechto.only napisała: > Nie. Rozumiem i podzielam twoje oburzenie, ale jeżeli chodzi o karę śmierci nie zgadzam się. Okrutne i nieodwracalne w razie pomyłki. Ale o ile nie ma pomyłki ?? Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: Jednak potrzebna jest kara śmierci. 16.05.14, 22:50 kolter_mr napisał: > Ale o ile nie ma pomyłki ?? A jak nie ma , a jest kara śmierci, to wygłada to tak: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/5,114944,15823051,Iran__Matka_w_ostatniej_chwili_uratowala_zabojce_syna.html?v=1&obxx=15823051 Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_mr Re: Jednak potrzebna jest kara śmierci. 16.05.14, 23:46 aniechto.only napisała: > kolter_mr napisał: > > Ale o ile nie ma pomyłki ?? > > A jak nie ma , a jest kara śmierci, to wygłada to tak: Tak u nas to nie wyglądało za komuny , mało kto wiedział nawet naczelnik ZK dowiadywał sie praktycznie od kata. Tak ze nikt nie rzuci mu się na szyję z okrzykiem ; "mój ci on jest " Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Jednak potrzebna jest kara śmierci. 16.05.14, 22:56 Nie ma odwrotu! Koniec z karą śmierci na zawsze... (panprezes może sobie zostać ze swymi marzeniami) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_mr Re: Jednak potrzebna jest kara śmierci. 16.05.14, 23:48 sclavus napisał: > Nie ma odwrotu! > Koniec z karą śmierci na zawsze... (panprezes może sobie zostać ze swymi marzeniami) Mi do prezesa daleko ,ale uważam ze niektórzy nie powinni 40-50 lat na garnku podatnika sobie bumelować w ZK Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Jednak potrzebna jest kara śmierci. 17.05.14, 20:58 Można im zaproponować pracę i zastosować zasadę: nie pracujesz, nie jesz... to znaczy - nie całkiem, ale gorzej... minimum egzystencjalne... ;) A pracującym - potrącać za wikt i opierunek... :) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_mr Re: Jednak potrzebna jest kara śmierci. 17.05.14, 21:13 sclavus napisał: > Można im zaproponować pracę i zastosować zasadę: nie pracujesz, nie jesz... to > znaczy - nie całkiem, ale gorzej... minimum egzystencjalne... ;) > A pracującym - potrącać za wikt i opierunek... :) Tak było w ZK za nieboszczki komuny Odpowiedz Link Zgłoś
bogucjusz Re: Jednak potrzebna jest kara śmierci. 16.05.14, 22:36 aniechto.only napisała: > Nie. Okrutne i nieodwracalne w razie pomyłki. Ale oczywiście pomyłką już nie jest, jak zwyrodnialec po łagodnym wyroku, amnestii, dobrym sprawowaniu, etc, itp, wychodzi na wolność i gwałci albo morduje dalej. To już okrutne nie jest. Co powiesz rodzinom kolejnych ofiar? "Durny lex sed lex"? --- "Ląduj, dziadu!" Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: Jednak potrzebna jest kara śmierci. 16.05.14, 22:44 A co powiesz rodzinie powieszonego, kiedy się okaże ,jest niewinny? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_mr Re: Jednak potrzebna jest kara śmierci. 16.05.14, 23:44 aniechto.only napisała: > A co powiesz rodzinie powieszonego, kiedy się okaże ,jest niewinny? Niestety system wszędzie jest kulawy . Poza tym nie wykonuje się wyroku natychmiast i na stadionie . Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Jednak potrzebna jest kara śmierci. 16.05.14, 23:00 A co powiesz rodzinie niewinnie uśmierconego skazańca w razie pomyłki? "Dura lex, sed lex"? Odpowiedz Link Zgłoś
bogucjusz Re: Jednak potrzebna jest kara śmierci. 17.05.14, 00:23 Od tego są sądy, procesy, dowody, biegli, aby się w takich sprawach nie mylić. --- "Ląduj, dziadu!" Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Jednak potrzebna jest kara śmierci. 17.05.14, 07:48 No proszę. Jak trzeba, to sądy są mafią, ustawione wyroki, prokuratorzy i adwokaci niekompetentni. A w innym przypadku "po to są procesy". To co, zawsze wyrok jest sprawiedliwy? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_mr Re: Jednak potrzebna jest kara śmierci. 17.05.14, 09:08 sverir napisał: > No proszę. Jak trzeba, to sądy są mafią, ustawione wyroki, prokuratorzy i adwok > aci niekompetentni. A w innym przypadku "po to są procesy". To co, zawsze wyrok > jest sprawiedliwy? Ja na temat wolskich sądów nie zmieniam zdania Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Jednak potrzebna jest kara śmierci. 17.05.14, 17:53 > Ja na temat wolskich sądów nie zmieniam zdania Plusik za konsekwencję. Odpowiedz Link Zgłoś
bogucjusz Suuuuper... 17.05.14, 10:36 Wobec tego, "co by było gdyby" sąd się pomylił, trwajmy w obecnym status quo, wypuszczajmy po parunastu latach zwyrodnialców, niech sobie dalej gwałcą i zabijają... Bo takie wypuszczenie, to nie jest pomyłka sądu, ależ gdzie tam... --- "Ląduj, dziadu!" Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_mr Re: Suuuuper... 17.05.14, 10:55 bogucjusz napisał: > Wobec tego, "co by było gdyby" sąd się pomylił, trwajmy w obecnym status quo, w > ypuszczajmy po parunastu latach zwyrodnialców, niech sobie dalej gwałcą i zabij > ają... Bo takie wypuszczenie, to nie jest pomyłka sądu, ależ gdzie tam... Akurat z tym zwróć sie do niejakiego spokojnego zenuśia , on ma w sądzie kumpla woźnego zna tematy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_mr Re: Suuuuper... 17.05.14, 21:07 sverir napisał: > Masz rację, zabijajmy wszystkich. Utrzymanie w ZK wielokrotnego mordercy kosztować będzie w zależności ile to bydle żyć zamierza .,nawet i ponad grubo milion złotych . Są o wiele lepsze sposoby wykorzystania podatków niż utrzymywanie bestii w klatce . Odpowiedz Link Zgłoś
antyk-acap Re: Suuuuper... 17.05.14, 23:19 A kara śmierci nie kosztuje? W USA dożywocie jest tańsze od KŚ. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_mr Re: Suuuuper... 18.05.14, 09:14 antyk-acap napisał: > A kara śmierci nie kosztuje? W USA dożywocie jest tańsze od KŚ. Policz sam przy dzisiejszych kosztach utrzymania kogoś w ZK 2,5 tys miesięcznie x 12 miesięcy = 30 tys . Zamykasz 25 latka za 3-4 zabójstwa warunkowe po 40 latach ale on nie otrzymuje warunkowego i siedzi no 60 lat prosty rachunek ,przy dzisiejszych cenach to 1,8 miliona złotych .Dodaj do tego koszty leczenia i takie tam .No i to ze od 67 roku życia należy mu się jak każdemu emerytura taka niska ale jednak :)). Pokaż mi kata który za wykonacie wyroku dostanie 2 miliony zł ?? Odpowiedz Link Zgłoś
antyk-acap Re: Suuuuper... 18.05.14, 13:08 Proces zagrożony karą dożywocia jest prosty. Zagrożony karą śmierci - robi się wszystkie możliwe ekspertyzy, przesłuchuje wszystkich świadków, powtarza wszystko trzy lata. Średnio zajmuje to 20 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_mr Re: Suuuuper... 18.05.14, 13:50 antyk-acap napisał: > Proces zagrożony karą dożywocia jest prosty. Zagrożony karą śmierci - robi się > wszystkie możliwe ekspertyzy, przesłuchuje wszystkich świadków, powtarza wszyst > ko trzy lata. Średnio zajmuje to 20 lat. Nie u nas .trzy instancje to z 7-8 lat Odpowiedz Link Zgłoś
bogucjusz Re: Suuuuper... 17.05.14, 23:43 Masz racje, wypuszczajmy wszystkich. Przecież sąd może się pomylić. --- "Ląduj, dziadu!" Odpowiedz Link Zgłoś
antyk-acap Re: Suuuuper... 18.05.14, 00:02 OK. Rozumiem że jeśli w twoim wypadku sąd się pomyli to nie będziesz się odwoływać... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_mr Re: Jednak potrzebna jest kara śmierci. 16.05.14, 22:29 Ano kat za ten durny łeb wziąłby ze 2-3 tys . No tak wszyscy podatnicy będą dziada te 13 lat utrzymywać średnio rocznie utrzymanie takiej gnidy kosztuje ze 30 tys zł łatwo policzyć ze za 13 lat zapłacimy po uwzględnieniu podwyżek lekko licząc z pół miliona zł. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Jednak potrzebna jest kara śmierci. 16.05.14, 23:01 A jednak... - karze śmierci: niet! Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Jednak potrzebna jest kara śmierci. 16.05.14, 23:01 Umówmy się - Ty łożysz na przedszkola i żłobki, a ja na skazańców, dobra? Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Jednak potrzebna jest kara śmierci. 16.05.14, 23:05 skoro nie ma kary śmierci to niech dostanie dożywocie. w imie ochrony praw człowieka za parę lat ten człowiek wróci do nas. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Kara śmierci to nie kara 16.05.14, 23:52 Ciężkie więzienie z pracą np.w wapiennych kamieniołamach.Kucie kilofem od 6.00 do 16.00 z przerwą na jakieś żarcie.A kara smierci? Karą jest to,że człowiek wie kiedy go wyhuśtaja.Poza tym żaden zbrodniarz nie zakłada,że go złapią.Gdyby podziobał trochę kilofem,poczułby karę. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Uzupełnienie 16.05.14, 23:54 Tak było kiedyś w Strzelcach Opolskich,a pozyskiwali wapień do cementowni.Niestety cementowni już nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_mr Re: Uzupełnienie 16.05.14, 23:59 alistair-p napisał: > Tak było kiedyś w Strzelcach Opolskich,a pozyskiwali wapień do cementowni.Niestety cementowni już nie ma. No ale robili to tylko skazani którzy mogli pracowac na wolności pod konwojem, ochlali się herbaty papieroski załatwili.Czasem jakąś babeczkę przygruchał sobie który . Przy tych co siedzieli "na zamku'mieli raj na ziemi Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Uzupełnienie 17.05.14, 00:07 Nie masz racji.Mam informacje o tym pieknym miejscu z pierwszej ręki.Od kierownika gospodarczego tego pierdla.Rzadko który wychodził stamtąd na własnych nogach po 6-7 latach takiej pracy.Nie wszyscy tak zapieprzali,ale ci "najlepsi".W latach 60 siedzieli tam tacy z wyrokami powyżej 10. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_mr Re: Uzupełnienie 17.05.14, 00:10 alistair-p napisał: > Nie masz racji.Mam informacje o tym pieknym miejscu z pierwszej ręki.Od kierownika gospodarczego tego pierdla.Rzadko który wychodził stamtąd na własnych nogach po 6-7 latach takiej pracy.Nie wszyscy tak zapieprzali,ale ci "najlepsi".W latach 60 siedzieli tam tacy z wyrokami powyżej 10. Musieliby by większym wyrokom zbudować normalny obóz . Kiedyś za komuny skazany mógł pracowac na wolności pod konwojem gdy miał wyrok niższy niż 6 lat . Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Uzupełnienie 17.05.14, 00:20 Tam był cały "kombinat" biura konstrukcyjne,zakłady metalowe,produkcja obuwia głównie dla zachodnich armii,olbrzymia stolarnia no i dla tych najlepszych kamieniołom.Jak to wyglądało prawnie,nie wiem,znam to z opowiadań tego faceta.Myślę,że w tamtych czasach jakiś wyjątek nie był trudny do przeprowadzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_mr Re: Uzupełnienie 17.05.14, 00:26 alistair-p napisał: > Tam był cały "kombinat" biura konstrukcyjne,zakłady metalowe,produkcja obuwia g > łównie dla zachodnich armii,olbrzymia stolarnia no i dla tych najlepszych kamie > niołom.Jak to wyglądało prawnie,nie wiem,znam to z opowiadań tego faceta.Myślę, > że w tamtych czasach jakiś wyjątek nie był trudny do przeprowadzenia. Ja wiem ze takim prawie obozem były kamieniołomy w Strzelinie Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Uzupełnienie 17.05.14, 00:36 wikimapia.org/22662128/pl/Nieczynne-Wyrobisko-Kamieniołomu-Wapienia Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Jednak potrzebna jest kara śmierci. 17.05.14, 07:56 lumpior napisał: > I mam w zadzie wszelkie "wartości",wszelkie. Każdy Twój wpis o tym zaświadcza. Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: Jednak potrzebna jest kara śmierci. 17.05.14, 08:31 wiosnaludzikow napisał: > lumpior napisał: > > > I mam w zadzie wszelkie "wartości",wszelkie. > Każdy Twój wpis o tym zaświadcza. Znów zaczepka osobista.Odwal się ćwoku,spadaj parchu,śpiku. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Jednak potrzebna jest kara śmierci. 17.05.14, 08:39 lumpior > spadaj parchu Ty wogóle rozumiesz co napisałeś pisoidalny antysemito. Ten powyższy wpis też o tym zaświadcza. Zgoda, masz w zadzie wszelkie zasady. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Jednak potrzebna jest kara śmierci. 17.05.14, 08:47 Ty tu się, luśnia, nie obnoś ze swoją rzekomą moralną wyższością. Kolega założył wątek, najwyraźniej wzburzony opisem zdarzenia i zbyt łagodnym - w jego opinii - wyrokiem, ty zaś nie masz w tej sprawie nic do powiedzenia, a jedynie chwytasz się fragmentu jego wpisu po to, by ferować uogólnione sądy na jego temat. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_mr Re: Jednak potrzebna jest kara śmierci. 17.05.14, 09:12 ayran napisał: > Ty tu się, luśnia, nie obnoś ze swoją rzekomą moralną wyższością. Kolega założy > ł wątek, najwyraźniej wzburzony opisem zdarzenia i zbyt łagodnym - w jego opini > i - wyrokiem, ty zaś nie masz w tej sprawie nic do powiedzenia, a jedynie chwyt > asz się fragmentu jego wpisu po to, by ferować uogólnione sądy na jego temat. No i zasadniczo pierwszy raz spotykam się z opinia ze Lumpior to antysemita ?? Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Jednak potrzebna jest kara śmierci. 17.05.14, 09:20 No i zasadniczo pierwszy raz spotykam się z opinia ze Lumpior to antysemita ?? bo czytałeś tylko opinie subiektywne , a ta jest nad wyraz "obiektywna" ,dlatego cie zadziwiła :) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_mr Re: Jednak potrzebna jest kara śmierci. 17.05.14, 09:25 m.c.hrabia napisał: > > No i zasadniczo pierwszy raz spotykam się z opinia ze Lumpior to antysemita ?? > > > bo czytałeś tylko opinie subiektywne , a ta jest nad wyraz "obiektywna" ,dlatego cie zadziwiła :) Subiektywna na jakiej podstawie ?? Nawet taka subiektywna ocean powinna zawierać choć cień prawdy . Ktoś napisał na forum akurat o Lumpiorze pisze ;pisoidalny antysemito. . To raczej wynik trzydniowego chlania :) Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: Jednak potrzebna jest kara śmierci. 17.05.14, 10:09 kolter_mr napisał: . Ktoś napisał na forum akurat o Lumpiorze pisze ;pisoid > alny antysemito. . To raczej wynik trzydniowego chlania :) Przystosunkował się do mnie jak komornik do wypłaty,ale to jak pisałem :Ćwok. To gnida wszawa,oszołom. Walczę z antysemityzmem,katoświrami,katotalibami,moherem a ten mi wciska ciemnotę.Nigdy nie zmieniam poglądów,czasem towarzystwo.Kolter,jakie to proste.Dzięki.Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_mr Re: Jednak potrzebna jest kara śmierci. 17.05.14, 10:53 lumpior napisał: > Przystosunkował się do mnie jak komornik do wypłaty,ale to jak pisałem :Ćwok. To gnida wszawa,oszołom. Walczę z antysemityzmem,katoświrami,katotalibami,moherem a ten mi wciska ciemnotę.Nigdy nie zmieniam poglądów,czasem towarzystwo.Kolter,jakie to proste.Dzięki.Pzdr. Mocno mnie zdziwiło ze Lumpior którego posty znam z 5-6 lat Jest PISiorkiem antysemickim :)) Też Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Jednak potrzebna jest kara śmierci. 17.05.14, 18:40 wyższością. Kolega założy > a jedynie chwyt asz się fragmentu jego wpisu po to, by ferować uogólnione sądy na jego temat. To bardzo istotny fragment wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran kara śmierci za gwałt? 17.05.14, 08:33 To już było przećwiczone. W Związku Sowieckim, bodaj w latach pięćdziesiątych. Skutkiem był wzrost liczny zabójstw na tle seksualnym. Sprawcy gwałtów usuwali swoje ofiary z tego świata, by uniknąć kary. W takich przypadkach na ogół trudniej złapać sprawcę. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_mr Re: kara śmierci za gwałt? 17.05.14, 09:10 ayran napisał: > To już było przećwiczone. W Związku Sowieckim, bodaj w latach pięćdziesiątych. > Skutkiem był wzrost liczny zabójstw na tle seksualnym. Sprawcy gwałtów usuwali > swoje ofiary z tego świata, by uniknąć kary. W takich przypadkach na ogół trudn > iej złapać sprawcę. No i tak samo jest dziś w USA bo gwałcicielowi nie opłaci się za gwałt iść do pudła na dożywocie, lepiej zamordować. Kara taka sama ale w wypadku zabójstwa może uda się kary uniknąć Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Jednak potrzebna jest kara śmierci. 17.05.14, 18:07 Jak slysze teksty przeciwko karze smierci "bo jak bedzie pomylka sadu" to mnie to rozpier..... Ja jestem za kara smierci za najciezsze zbrodnie oczywiscie o ile sa na to niepodwazalne dowody Malo tego, uwazam ze skazywac mozna tylko wtedy gdy sa niepodwazalne dowody Co do tego artykulu 13 lat to kara uczciwa Ale te 10tys nawiazki na rzecz poszkodowanej osmiesza tego sedziego ktoremu do lepetynki to przyszlo Ja zapytalbym co musialo dziac sie w glowce sedziego ze ustanowil 10tys a nie 12 czy 8? Obawiam sie natomiast tego ze tak jak w przypadku tej kwoty wyroki serwuje sie na zasadzie WIDZIMISIE Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Jednak potrzebna jest kara śmierci. 17.05.14, 18:43 szlachcic napisał: > Jak slysze teksty przeciwko karze smierci "bo jak bedzie pomylka sadu" to mnie > to rozpier..... > Ja jestem za kara smierci za najciezsze zbrodnie oczywiscie o ile sa na to niep > odwazalne dowody Jestem przeciwny karze śmierci. Żądający kary śmierci kojarzą mi się z np Dzierżyńskim. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Jednak potrzebna jest kara śmierci. 17.05.14, 19:19 Naprawdę? Ronald Reagan kojarzy ci się z Dzierżyńskim? Chociaż z drugiej strony - dlaczego nie, zważywszy, że ani raz nie udało ci się poprawnie napisać jego nazwiska... (Reagana, nie Dzierżyńskiego) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_mr Re: Jednak potrzebna jest kara śmierci. 17.05.14, 21:12 wiosnaludzikow napisał: > Jestem przeciwny karze śmierci. Żądający kary śmierci kojarzą mi się z np Dzierżyńskim. Opowiedz o tym ?? Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Jednak potrzebna jest kara śmierci. 17.05.14, 18:54 szlachcic napisał: > Jak slysze teksty przeciwko karze smierci "bo jak bedzie pomylka sadu" to mnie > to rozpier..... > Ja jestem za kara smierci za najciezsze zbrodnie oczywiscie o ile sa na to niep > odwazalne dowody Istnienie niepodważalnych dowodów jest koniecznym warunkiem każdego skazania, więc podpieranie w ten sposób poparcia dla k.ś. jest niepoważne. > Malo tego, uwazam ze skazywac mozna tylko wtedy gdy sa niepodwazalne dowody A ktoś uważa inaczej? > Ale te 10tys nawiazki na rzecz poszkodowanej osmiesza tego sedziego ktoremu do > lepetynki to przyszlo > Ja zapytalbym co musialo dziac sie w glowce sedziego ze ustanowil 10tys a nie 1 > 2 czy 8? A czemu służą te chamskie przysrywanki wobec sądu? Dyrektywy wymiaru kar znajdują się w jakiejś główce, czy w kodeksie? To byłą jedyna sprawa, w której orzekano nawiązkę, czy jedna z tysięcy? > Obawiam sie natomiast tego ze tak jak w przypadku tej kwoty wyroki serwuje sie > na zasadzie WIDZIMISIE Nie ma powodu by insynuować, że tu decydowało jakieś "widzimisie", toteż pisanie "jak w przypadku tej kwoty" jest nie na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Jednak potrzebna jest kara śmierci. 18.05.14, 13:04 > Istnienie niepodważalnych dowodów jest koniecznym warunkiem każdego skazania nie masz racji sa procesy poszlakowe itd jakis czas temu w pewnym sklepie w Polsce dokonano morderstwa swiadek wskazala na pewna kobiete ze widziala jak to uczynila, dowodem mial byc zapach w czasie sledztwa okazalo sie ze gliniarze zle to zrobili ale sad skazal babe w 1 instancji na zdaje sie 25 lat 2 instancja skazala tamta babe typowy przyklad na brak podstaw na zasadzenie tak poteznej kary pamietam ta sprawe jako cyrk wracajac do tematu kara smierci musi byc w palecie kar chocby z tytulu takich przypadkow jak w Norwegii Tam sprawa jest niezwykle prosta i idealna aby zlikwidowac bydlaka Brak kary smierci to zapewnienie bezkarnosci juz skazanym na dozywocie to chore Odpowiedz Link Zgłoś
antyk-acap Re: Jednak potrzebna jest kara śmierci. 18.05.14, 13:10 szlachcic napisał: > kara smierci musi byc w palecie kar chocby z tytulu takich przypadkow jak w Nor > wegii > Tam sprawa jest niezwykle prosta i idealna aby zlikwidowac bydlaka > Brak kary smierci to zapewnienie bezkarnosci juz skazanym na dozywocie > to chore Niekoniecznie. Są teraz więzienia supermax. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_mr Re: Jednak potrzebna jest kara śmierci. 18.05.14, 13:53 antyk-acap napisał: > Niekoniecznie. Są teraz więzienia supermax. No ale bywają też amnestie np z powodu wybuchu wojny . Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_mr Re: Jednak potrzebna jest kara śmierci. 18.05.14, 13:51 szlachcic napisał: > > Istnienie niepodważalnych dowodów jest koniecznym warunkiem każdego skaza > nia > > nie masz racji > sa procesy poszlakowe itd No i w takich procesach nie powinno się skazywać na KS Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Jednak potrzebna jest kara śmierci. 18.05.14, 16:08 szlachcic napisał: > > Istnienie niepodważalnych dowodów jest koniecznym warunkiem każdego skaza > nia > > nie masz racji > sa procesy poszlakowe I podkreśla się, że przy procesie poszlakowym TYM BARDZIEJ dowody muszą być absolutnie niepodważalne. Właśnie dlatego, że skazanie opiera się na dowodach pośrednich. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_mr Re: Jednak potrzebna jest kara śmierci. 17.05.14, 21:09 szlachcic napisał: > Ale te 10tys nawiazki na rzecz poszkodowanej osmiesza tego sedziego ktoremu do > lepetynki to przyszlo Sędzia realista i tak wie ze łach nie zapłaci bo dziad. To po co się ma ośmieszać zasądzając coś wiecej ?? Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Jednak potrzebna jest kara śmierci. 17.05.14, 21:19 szlachcic Dobry człowieku - a co to znaczą "niepodważalne dowody" ? I kto ma o tym że są "niepodważalne" decydować ? Ostatnio po trzynastu latach (!) więzienia wyszedł na wolność niesłusznie skazany za morderstwo które popełnił ktoś inny. Co by było gdyby istniała w KK kara śmierci i gdyby ją orzeczono ? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_mr Re: Jednak potrzebna jest kara śmierci. 17.05.14, 22:04 erte2 napisał: > Ostatnio po trzynastu latach (!) więzienia wyszedł na wolność niesłusznie skaza > ny za morderstwo które popełnił ktoś inny. > Co by było gdyby istniała w KK kara śmierci i gdyby ją orzeczono ? W USA ? niestety tam czasem sąsiedzi ofiar siedzą w ławach dla przysięgłych. Odpowiedz Link Zgłoś
antyk-acap Re: Jednak potrzebna jest kara śmierci. 17.05.14, 23:25 Nie w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Jednak potrzebna jest kara śmierci. 18.05.14, 13:11 > Dobry człowieku - a co to znaczą "niepodważalne dowody" ? niepodwazalna sprawa jest np Breavicka z Norwegii > Co by było gdyby istniała w KK kara śmierci i gdyby ją orzeczono ? to jest przyklad na to ze niektore dowody sa podwazalne totez ja nie mowie zeby wszystkich ktorych sady uwazaja za winnych skazywac na smierc Rozumiesz powyzsze? Odpowiedz Link Zgłoś
ponte_aronte spoko 17.05.14, 22:34 w czasie tej odsiadki nie raz bedzie żalował, że nie dostał czapy Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_mr Re: spoko 17.05.14, 22:40 ponte_aronte napisał: > w czasie tej odsiadki nie raz bedzie żalował, że nie dostał czapy Nic mu nikt nie zrobi , takie ścierwa są izolowane od prawdziwych twardzieli. Nikt go nie wydupczy w zad bo będzie siedział pod celą z 69 letnim alimenciarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: spoko 17.05.14, 23:10 kolter_mr napisał: > ponte_aronte napisał: > > > w czasie tej odsiadki nie raz bedzie żalował, że nie dostał czapy > > Nic mu nikt nie zrobi , takie ścierwa są izolowane od prawdziwych twardz > ieli. Nikt go nie wydupczy w zad bo będzie siedział pod celą z 69 letnim > alimenciarzem. No to mu zrobią dobrze pod prysznicem. S. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_mr Re: spoko 18.05.14, 09:09 snajper55 napisał: > No to mu zrobią dobrze pod prysznicem. Nikt celowo nie wpuści cw ela pedofila pod prysznic z innym złodziejami. Żaden klawisz poważnie podchodzący do pracy nie zrobi tego co może go pozbawić pracy ,i dodatkowo załapać wyrok za padalca . Odpowiedz Link Zgłoś
adamszem A za zdradę? 18.05.14, 06:03 Konieczna jest kara śmierci za zdradę własnego państwa. Gdyby ją teraz wprowadzono, od zaraz pozbylibyśmy się z połowę polityków, tyle samo prokuratorów i sędziów, i na pewno znacznej większości "dziennikarzy". Warto się poważnie zastanowić nad propozycją przywrócenia tej kary. Nie tylko w naszym państwie. I jeszcze jedno: zdrajców należałoby pozbawiać wszelkiego majątku. Nie tylko jego, ale i najbliższej rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_mr Re: A za zdradę? 18.05.14, 09:20 adamszem napisał: > Konieczna jest kara śmierci za zdradę własnego państwa. No a co to takiego ta zdrada ?? Odpowiedz Link Zgłoś
adam111115 Re: A za zdradę? 18.05.14, 13:34 Chyba ma na myśli Antka z Fotyga zdradzajacych własny kraj w USA Odpowiedz Link Zgłoś