Dodaj do ulubionych

Co zrobi PSL?

16.06.14, 17:07
Wyjdzie z koalicji, czy nie wyjdzie? Trwanie w rządzie z PO, jest w tej sytuacji dla nich niekorzystne. Mało realne, żeby jakaś partia - po przegranych wyborach przez PO - chciałaby wejść z PSL w koalicję, jeśli do końca będą trwali przy Tusku.
Obserwuj wątek
    • herr7 nic 16.06.14, 17:11
      trochę pogrymasi i zażąda jakichś synekur.
    • volupte Re: Co zrobi PSL? 16.06.14, 17:16
      znalazł sie doradca:-)
      • dobry-termin Re: Co zrobi PSL? 16.06.14, 17:21
        pan7 ma rację; nic nie zrobi ten oślizły psl.
        A Koleg "volupte" to pewnie bardzi smutny na te taśmy...?
    • zapijaczony-ryj Trwanie w koalicji z PO jest dla PSL deska ratunku 16.06.14, 17:17
      antyprawak napisał:

> Wyjdzie z koalicji, czy nie wyjdzie? Trwanie w rządzie z PO, jest w tej sytuacj
      > i dla nich niekorzystne. Mało realne, żeby jakaś partia - po przegranych wybora
      > ch przez PO - chciałaby wejść z PSL w koalicję, jeśli do końca będą trwali prz
      > y Tusku.

W alternatywie i wejsciu w koalicje z PiS podzielą los Giertycha i Leppera, czyli zostana wydymani przez Prezesa Specjalnej Troski, atk jak wszyscy inni co się z niestabilnym umysłowo idiota dogadają!!!
      • dobry-termin Re: Trwanie w koalicji z PO jest dla PSL deska ra 16.06.14, 17:26
        "wydymany" to jesteś Kolega "ryj" dzień za dniem przez tych aktorów z aktualnych taśm.
        Piszę aktualnych - bo to jeszcze nie wszystko. Ech, Kolego "ryj" potrzebujesz zapewne sporo mydła, podobno - jak fama peeselowska niesie - to mydło łagodzi skutki "dymania"
        Ci z peeselu wiedzą co mówią. Temat dotyczy oczywiście Pana Tuska, ale jak tu nie wspomnieć
        o wielbicielach "dymanych" ?
    • retromix Przecież wiesz, że z PiSem żadne ugrupowanie 16.06.14, 17:25
      polityczne w Polsce nie chce współpracować.
      PiS to takie polityczne zombi, już się rozkłada, a jeszcze rwie się do władzy.
      Wyobrażasz sobie Pawłowicz, Macierewicza, Hofmana czy Kaczyńskiego w Rządzie RP?
      Ja sobie tego nie wyobrażam, bo to dopiero byłoby szkodliwe dla Polski tak samo, jak powołanie na prezesa NBP ojca dyrektora doktora Tadeusza Rydzyka z Torunia.
      • dobry-termin Re: Przecież wiesz, że z PiSem żadne ugrupowanie 16.06.14, 17:28
        retromix, ja sobie tego też nie mogę wyobrazić: uczciwości i sprawiedliwości w szeregach Platformy i PSL-u.
        • retromix Ja sobie nie mogę wyobrazić człowieka - bezdzietne 16.06.14, 17:43
          Ja sobie nie mogę wyobrazić uczciwego człowieka - bezdzietnego kawalera bez prawa jazdy i samochodu, który przez 25 lat jest parlamentarzystą, pełnił wiele funkcji państwowych, w tym premiera i w oświadczeniu majątkowym podaje, że mieszka w mieszkaniu lokatorskim 42m2, a na książeczce PKO zaoszczędził 2500 zł i nie ma konta bankowego.
      • chateau Re: Przecież wiesz, że z PiSem żadne ugrupowanie 16.06.14, 17:28
        Chęci i upodobania nijak się mają do realiów.
      • antyprawak Re: Przecież wiesz, że z PiSem żadne ugrupowanie 16.06.14, 17:34
        Jest też możliwość koalicji SLD/TR + PSL. Ale pod warunkiem, że te dwie pierwsze się zjednoczą.
    • sawa.com Re: Co zrobi PSL? 16.06.14, 17:33
      Słyszałam rozmowe z Piechocińskim. Odniosłam wrażenie, ze prezes szykuje szalupy ratunkowe. Problemem dla Tuska jest nie tylko zachowanie koalicjanta ale takze jego wlasnych kolegów. Większość rządowa jest krucha.

W każdym bądź razie w interesie Polaków jest szybkie zakończenie tego kryzysu. Trwanie rządu jest wystawianiem państwa na szantaż... przeciez nie wiadomo ile jeszcze jest nagrań...

Ważne będzie też stanowisko Prezydenta.
    • widz102 Re: Co zrobi PSL? 16.06.14, 18:47
      To co zwykle: wyjdzie na Majdan z worem na obrok.
    • antyprawak Re: Co zrobi PSL? 19.06.14, 14:15
      Pytanie wciąż aktualne, chłopy niezdecydowane. Pawlak jednak to był gość, wiedziałby co należy zrobić.
    • dystans4 Re: Co zrobi PSL? 19.06.14, 14:24
      Zakrzyknie, jak Talleyrand (chyba on) "Nasi zwyciężyli!".
      Itd.: "jacy nasi?" - "a to się zobaczy".
    • rrdm Re: Co zrobi PSL? 19.06.14, 14:29
      wejście w koalicję ze skompromitowanym PSL (przy założeniu że PSL będzie dalej trwał przy PO) to małe miki, PSL za swoją bezmyślną lojalność z pO może przypłacić politycznym niebytem w przyszłymn parlamencie....
      • antyprawak PSL - 4% 19.06.14, 16:02
        W najnowszym sondażu. Kiepściutko wychodzi im ten brak zdecydowania.
        • taniarada Re: PSL - 4% 19.06.14, 16:08
          PSL trzeba wysłać tam gdzie wysłano Pawlaka.Czyli na wieś .Pilnować zabaw i uprawiać rolę.Oczywiście wyrwać ich ze stanowisk.Bo to mszyce gdzie obsiądą to niszczą wszystko.
    • adam111115 Re: Co zrobi PSL? 19.06.14, 16:33
      Nic, alternatywą jest wydymanie przez prezesapana lub bycie poniżej 5%, zażądają od Tuska stanowiska i tyle
    • retromix Jeśli po wyborach dostanie się do Prlamentu, 19.06.14, 16:46
      to przyklei się jak g[oo]wno do następnego statku i krzyknie: "Płyniemy razem".
      Może to być PiS , Korwin Mike, Miller, Palikot, Ziobro - bez znaczenia.
      PSL to taka polityczna prostytutka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka