Dodaj do ulubionych

PiS jest oburzony używaniem wulgaryzmów przez elit

25.06.14, 09:00
Dla przypomnienia więc - fragmenty nagranej rozmowy Wojciecha Mojzesowicza z Renatą Beger z 29 września 2006 r.:

Wojciech Mojzesowicz (b. członek Samoobrony, poseł PiS i minister w kancelarii premiera): Jak zdobędziemy większość, to wywalimy Filipka, zostaniesz przewodniczącą komisji no...

Renata Beger: No tak.

WM: Wywalimy Filipka i w dupie. Tylko najpierw musimy się pozbierać.

RB: Jego to interesuje, bo on z tymi myśliwymi.

WM: Rozmawiałem wczoraj z tym od piłki też. My byśmy go zrobili ministrem sportu, no ale, ku..., jechał po pijanemu i z tym jest kłopot. Ale jest skłonny, mówi, że mu odpowiada wszystko.

RB: No ale mnie przystopowali. Z tym Lipińskim wczoraj rozmawiałam.

WM: I co?

RB: No mówi, że sekretarza nie, że się Kaczyński nie zgodził.

WM: Jezus Maria.

To zapewne jest jakaś łagodniejsza odmiana języka PiS – wszak poseł rozmawiał z damą…

wyborcza.pl/1,75248,3648439.html
Obserwuj wątek
    • remez2 Re: PiS jest oburzony używaniem wulgaryzmów przez 25.06.14, 09:04
      Wyjątkowo kiepski chwyt, znany z przedszkola. "Proszę pani, Henio nasikał do doniczki a ja tylko na podłogę".
      • religijnych.uczuc.obraza Re: PiS jest oburzony używaniem wulgaryzmów przez 25.06.14, 09:05
        Zgadzam się z tym twoim podsumowaniem zagrywek pisowskich.
        • remez2 Re: PiS jest oburzony używaniem wulgaryzmów przez 25.06.14, 09:22
          religijnych.uczuc.obraza napisał(a):

> Zgadzam się z tym twoim podsumowaniem zagrywek pisowskich.
          To może krakowskim targiem (jeżeli się nie (z)dziwisz) - popisowskich.
          Kiedy zmarł JPI, episkopat polski zgłosił kandydaturę S.Wyszyńskiego. E.Gierek zgłosił E.Babiucha. I krakowskim targiem został K.Wojtyła.
    • religijnych.uczuc.obraza A o tym kulturalnym panu też nie zapominajmy: 25.06.14, 09:04
      - Muszę jakiegoś pilnować interesu, bo ja za chwilę nie będę miał na kampanię wyborczą pieniędzy. Bo z tych, co dostaję z Senatu, to jest kur... psie pieniądze. Na paliwo dla mnie i na garniturek - cytuje nagranie "Tygodnik Podhalański".

- Na ubranie k…. 9 tys., a teraz to nawet zaczęli mi płacić po 8 i pół. Straszne pieniądze. A za trzy roki to auto zajeździsz. To jest urągające dla parlamentarzysty. Takie moje zdanie jest. A jaki k… pokój mamy. W jakich warunkach trzeba mieszkać. To k… bezdomni w Niemcach mają lepsze warunki - cytuje senatora tygodnik.

www.se.pl/wydarzenia/kraj/9-tysiecy-zlotych-dla-senatora-pis-psie-pieniadze_134511.html
    • witek.bis Re: PiS jest oburzony używaniem wulgaryzmów przez 25.06.14, 09:12
      Jednak uczciwie trzeba przyznać, że jest również "Jezus Maria", a to przecież unieważnia wszystkie wulgaryzmy i gwarantuje wszelkich grzechów odpuszczenie.
    • sclavus Re: PiS jest oburzony używaniem wulgaryzmów przez 25.06.14, 09:16
      "święte oburzenie", to nic innego, jak "świecka hipokryzja"!!!
    • man_sapiens Re: PiS jest oburzony używaniem wulgaryzmów przez 25.06.14, 10:15
      Dodajmy, że Mojzesowicz rozmawia nie z facetem, ale z damą.
    • zapijaczony-ryj Poseł Agent T.Już nie miał takich.... 25.06.14, 10:17
      cymber.gaj napisał:
      >
      > To zapewne jest jakaś łagodniejsza odmiana języka PiS – wszak poseł rozma
      > wiał z damą…
      >
      > wyborcza.pl/1,75248,3648439.html
      >
    • ayran ale Mojzesowicz... 25.06.14, 11:21
      (czy jak go nazywał Andrzej Lepper Mojżeszowicz) nie jest członkiem PiS. Jest obecnie w "Posce Razem" Gowina, a wcześniej był w "Polsce Jest Najważniejszej". Pewnie przez to przeklinanie musiał odejść z PiS.
      • cymber.gaj Re: ale Mojzesowicz... 25.06.14, 13:07
        Mojzesowicz odszedł w listopadzie 2010 r., czyli po przeszło roku od publikacji nagrania. Niczego nie musiał, po prostu przeszedł do nowo powstającego klubu PJN.

Co innego agent Tomek. Ten rzeczywiście odszedł, po tym jak wyszło na jaw, że wygrażał mężowi swojej narzeczonej słowami: „Ja ci krzesłem przyje... zaraz tak, że spadniesz.(...) Za trzy sekundy wstanę i cię naje...ę. Jedź do domu, bo ja się napierd... i mówię ci to szczerze: za trzy sekundy wstanę i cię naj.... Spierd...”.
        Jednak ostatnio bardzo się ożywił i surowo ocenia wypowiedzi podsłuchiwanych ministrów.
        • religijnych.uczuc.obraza Re: ale Mojzesowicz... 25.06.14, 13:14
          Zuzka miała rację, pisowcy to dobrze wychowani ludzie.
        • ayran Re: ale Mojzesowicz... 25.06.14, 13:56
          cymber.gaj napisał:

> Mojzesowicz odszedł w listopadzie 2010 r., czyli po przeszło roku od publikacji
          > nagrania. Niczego nie musiał, po prostu przeszedł do nowo powstającego klubu P
          > JN.

Prawdopodobnie przez ten rok posłowie Suski i Karski (odpowiedzialni w klubie i w partii za dyscyplinę) wertując słowniki próbowali ustalić, co też oznaczają te dziwne, wypowiadane przez posła Mojzesowicza słowa, których nigdy wcześniej nie słyszeli.
          • religijnych.uczuc.obraza Re: ale Mojzesowicz... 25.06.14, 14:00
            W ostatnich dwóch tygodniach musieli ponownie powrócić do tych słowników bo znów w obiegu znalazły się słowa kompletnie im nieznane.
            • ayran Re: ale Mojzesowicz... 25.06.14, 14:16
              Tak, bo biegły w tej materii konsultant Tomasz Kaczmarek opuścił klub i nie mógł więcej służyć kolegom swoja rozległą wiedzą i doświadczeniem w tej materii.
              • religijnych.uczuc.obraza Re: ale Mojzesowicz... 25.06.14, 14:20
                Co tylko dowodzi tego jak dobrze wychowany jest pan Karol Karski.
    • szwampuch58 Re: PiS jest oburzony zawsze... 25.06.14, 14:03
      ...gdy ktos da"4 litery" kwaczOm wtedy okropicznie i glosno,tak fukcjonujOm, bezczelnosc i halas to ich podstawy robienia zadym

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka