Dodaj do ulubionych

W stylu ministra Hausnera - Pomożecie ?

03.04.02, 10:50
Do "pomysłów" p. Hausnera na zwalczanie bezrobocia pasowałby np. taki:

Wprowadzić bardzo wysoki VAT i akcyzę na ostrza do golenia ! Jedno ostrze
powinno kosztować 1850 PLN. Spowodowałoby to jak za dawnych dobrych czasów, że
mężczyźni goliliby sie u fryzjerów, których rzecz jasna pojawiłoby się więcej.
To, że początkujący golarze poharataliby co niektórych klientów należy wliczyć
w "nieuniknione koszty transformacji".

A może kttos ma jeszcze inne pomysły ? Pomóżmy Panu Ministrowi !
Obserwuj wątek
    • Gość: Paweł Re: W stylu ministra Hausnera - Pomożecie ? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 03.04.02, 10:54
      Roboty publiczne np. malowanie trawy(oczywiście na czerwono)
      • indris To NIE jest hausneryzm 03.04.02, 11:04
        Roboty publiczne to NIE jest hausneryzm, bo jest to wykonywanie jakiejś NOWEJ
        pracy. Hausneryzm polega zaś na tym, że PRZYMUSOWO (ew. przymusem
        ekonomicznym) wykonywanej już pracy pozbawia sie kogoś, żeby wykonał ją ktoś
        inny.
        • Gość: Paweł Re: To NIE jest hausneryzm IP: *.bielsko.dialog.net.pl 03.04.02, 11:07
          Aha. To ja jeszcze pomyślę.
          • Gość: ania Re: To NIE jest hausneryzm IP: *.upc.chello.be 03.04.02, 11:22
            Ja proponuje podniesc ceny ksiazek i podrecznikow szkolnych.Wtedy duzo mlodych
            zdolnych rezyserow mogloby krecic filmy i uczen moglby sobie isc do kina na
            algebre czy geometrie.Pomysl ile nowych miejsc pracy przy robieniu filmow praca
            dla bileterek w kinach nowe wypozyczalnie kaset.
            • eela Re: To NIE jest hausneryzm 04.04.02, 09:29
              Aniu, tylko nie to :). Książki i tak sa juz bardzo drogie, wymysl cos innego.
              Ja wole czytać, niz oglądać na kasecie :)
              • Gość: Hania Re: To NIE jest hausneryzm IP: 195.217.253.* 04.04.02, 09:33
                eela napisał(a):

> Aniu, tylko nie to :). Książki i tak sa juz bardzo drogie, wymysl cos innego.
                > Ja wole czytać, niz oglądać na kasecie :)

Kasety bedzie mozna ogladac tylko w specjalnych punktach, gdzie telewizor bedzie
                wlaczac 1 pracownik, wkladac kasete drugi, wlaczac video trzeci a obslugiwac
                pilota czwarty. I jeszcze bedzie z 5 osob do sprawdzania biletow i z 10 w
                kierownictwie.
    • indris Pomysł z "Życia Warszawy" 03.04.02, 11:27
      Zakazać mycia okien w swoich domach i mieszkaniach ich lokatorom. Niech to
      robia bezrobotni.
      Cytuję to za radiowym przeglądem prasy, bo może nie wszyscy słyszeli i nie
      wszyscy czytują tę gazetę.
      • Gość: ania Re: Pomysł z IP: *.upc.chello.be 03.04.02, 11:30
        Indris nie podales najwazniejszego kto jest autorem tego pomyslu.
    • Gość: Paweł Re: W stylu ministra Hausnera - Pomożecie ? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 03.04.02, 11:33
      Zakaz jazdy samochodem.
      Zyskają:
      -producenci butów
      -producenci rowerów itp.
      -robotnicy zatrudnieni przy likwidacji dróg
      -kolejarze

A poza tym samochód to kapitalistyczna fanaberia.
    • Gość: Hania Re: W stylu ministra Hausnera - Pomożecie ? IP: 195.217.253.* 03.04.02, 12:04
      Proponuje wprowadzic koncesje na sprzedaz dan typu instant - wszelkie gorace
      kubki, mrozone pizze, "Opychy", itd. Mogly by byc sprzedawane (juz gorace)
      przez koncesjonowane placowki gastronomiczne. W ten sposob kazdy przymuszony
      glodem i nie majacy zbyt wiele czasu gnalby po stosowne danie do takiej
      placowki gastronomicznej (wazne, zeby bylo ich duzo) i kupowalby plastikowy
      kubek zurku instant np. za 3-krotnosc obecnej ceny torebki ze stosowna zupka w
      proszku.
    • Gość: Bartek Re: W stylu ministra Hausnera - Pomożecie ? IP: 192.168.2.* 03.04.02, 12:45
      Zakaz korzystania z wózków w hipermarketach - na każdego klienta czeka customer
      support assistant, która(y) nosi zakupione towary oraz kontaktuje sie z kasa w
      celu wystawienia rachunku
      • Gość: Husajn Re: W stylu ministra Hausnera - Pomożecie ? IP: *.ostroda.sdi.tpnet.pl 03.04.02, 13:21
        Wprowadzić ograniczenia spożycia przetworów mlecznych przez emerytów.Innych
        prawie nie jedzą- cała sprawa potrwa krótko .
        • Gość: Bartek Re: W stylu ministra Hausnera - Pomożecie ? IP: 192.168.2.* 03.04.02, 14:06
          Zapraszamy do oślej ławki
          • Gość: ania Re: W stylu ministra Hausnera - Pomożecie ? IP: *.upc.chello.be 03.04.02, 23:17
            Nie wiem co Barek chcial powiedzic Hausnera na osla lawke wyslac czy co.
            • Gość: Bartek Re: W stylu ministra Hausnera - Pomożecie ? IP: 192.168.2.* 04.04.02, 09:06
              Gość portalu: ania napisał(a):

> Nie wiem co Barek chcial powiedzic Hausnera na osla lawke wyslac czy co.
              Na oślą ławkę to ja Husajna wysylam za probe "Holocaustu" polskich emerytów :-))

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka