mariner4 31.07.14, 11:03 Jestem w miejscowości, gdzie są kolonie letnie. Patrzę sobie na idących grup kolonistów. Niemal połowa to dzieci zapasione ze sporą nadwagą. M. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pies_na_czarnych Re: Głodne dzieci 31.07.14, 11:09 Nadwaga świadczy jedynie o nieprawidłowym odżywianiu. Tłuste żarcie i dużo słodyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekww Re: Głodne dzieci 31.07.14, 12:23 Przede wszystkim brak ruchu - dzieciaki się wcale nie ruszaja a rodzice dodatkowo wypisują zwolnienia z wfu ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Głodne dzieci 31.07.14, 12:29 maciekww napisał(a): > Przede wszystkim brak ruchu - dzieciaki się wcale nie ruszaja a rodzice dodatko > wo wypisują zwolnienia z wfu ;/ Trudno się ruszać w pozycji "na kolanach" :) Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: Głodne dzieci 31.07.14, 11:11 mariner4 napisał: > Jestem w miejscowości, gdzie są kolonie letnie. > Patrzę sobie na idących grup kolonistów. Niemal połowa to dzieci zapasione ze s > porą nadwagą. To wszystko wina szczawiu wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13755042,Raport_UNICEF__Polskie_dzieci_tyja_najszybciej_w_Europie.html Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Głodne dzieci 31.07.14, 11:11 mariner4 napisał: > Jestem w miejscowości, gdzie są kolonie letnie. > Patrzę sobie na idących grup kolonistów. Niemal połowa to dzieci zapasione ze s > porą nadwagą. > M. Biedne dzieci nie mają szans aby pojechać na kolonie letnie. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Głodne dzieci 31.07.14, 11:29 Biedne dzieci nie mają szans aby pojechać na kolonie letnie. tylko od rana do wieczora muszą szczaw zbierać Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Głodne dzieci 31.07.14, 11:32 m.c.hrabia napisał: > Biedne dzieci nie mają szans aby pojechać na kolonie letnie. > > tylko od rana do wieczora muszą szczaw zbierać Myślisz, że jesteś dowcipny? Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Głodne dzieci 31.07.14, 11:42 Myślisz, że jesteś dowcipny? wręcz przeciwnie , pochylanie się z troską nad losem biednych dzieci nie ma nic wspólnego z dowcipami. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Dzieci bogatych na kolnie nie jeżdzą. 31.07.14, 11:32 To raczej przeciętne dzieci. M. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Dzieci bogatych na kolnie nie jeżdzą. 31.07.14, 11:34 mariner4 napisał: > To raczej przeciętne dzieci. > M. Ty jesteś przeciętny. Szkoda słów. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Twoja madrość poraża. 31.07.14, 11:55 A jakie dzieci Twoim zdaniem jeżdżą na kolonie? Bogate? Nie, bo raczej na Karaiby jeżdżą. Całkiem biedne pewnie też nie. Nadwaga dotyka ok 40% dzieci. Rozejrzyj się. M. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Twoja madrość poraża. 31.07.14, 12:15 Mamusie maja jeszcze wiekszą nadwagę. Gdzie sie nie obejrzysz to zamiast foczki , waleń. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Twoja madrość poraża. 31.07.14, 12:27 volupte napisał: > Mamusie maja jeszcze wiekszą nadwagę. Gdzie sie nie obejrzysz to zamiast foczki > , waleń. ;-) Głupoty gadasz. Ostatnio będąc w PL pewnego dnia siedziałem przy stoliku z pewnym Holendrem. W pewnym momencie powiedział: "tutaj możesz się zakochać we wszystko co się rusza" :) Ja dodałem skromnie: "wszystko poza zegarem z kukułką". Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Twoja madrość poraża. 31.07.14, 12:21 mariner4 napisał: > A jakie dzieci Twoim zdaniem jeżdżą na kolonie? Bogate? Nie, bo raczej na Karai > by jeżdżą. > Całkiem biedne pewnie też nie. > Nadwaga dotyka ok 40% dzieci. > Rozejrzyj się. > M. Czytaj ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Głodne dzieci 31.07.14, 11:11 To dzieci wsioków i lodziarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Głodne dzieci 31.07.14, 11:15 religijnych.uczuc.obraza napisał(a): > To dzieci wsioków i lodziarzy. Dyskryminacja ludowa przez ludowego artystę .Który cały rok chodzi w gumofilcach. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Głodne dzieci 31.07.14, 11:16 religijnych.uczuc.obraza napisał(a): > To dzieci wsioków i lodziarzy. i marynarzy :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: Głodne dzieci 31.07.14, 11:18 lodziarze to ci ktorzy robia lody jak nas informowal Radek na podsluchach ? To raczej nie najbiedniejsi ,stac ich na kolonie Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Głodne dzieci 31.07.14, 11:24 Lodziarze to ci których stać na komputer. A 735 tys. rodzin musi przeżyć za 1300 zł przez trzy miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
marsaqua bo tylko bogate dzieci jeżdżą dziś na kolonie 31.07.14, 11:46 I oglądasz właśnie te. Biedne dzieci znajdziesz szukające śniadania w smietnikach. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: bo tylko bogate dzieci jeżdżą dziś na kolonie 31.07.14, 11:55 Biedne dzieci znajdziesz szukające śniadania w smietnikach fakt ,u mnie na osiedlu to nie dość ,że głodne to jeszcze pospać sobie nie mogą , bo śmieciarka o szóstej rano śmiecie zabiera , ale zawsze trochę chleba mogą z karmnika dla ptaków podebrać Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: bo tylko bogate dzieci jeżdżą dziś na kolonie 31.07.14, 12:32 m.c.hrabia napisał: > Biedne dzieci znajdziesz szukające śniadania w smietnikach > > fakt ,u mnie na osiedlu to nie dość ,że głodne to jeszcze pospać sobie nie mogą > , bo śmieciarka > o szóstej rano śmiecie zabiera , ale zawsze trochę chleba mogą z karmnika dla p > taków podebrać Jesteś małym kutasem, ale czego można się spodziewać po katolskiej świni. Odpowiedz Link Zgłoś
kosel_maruwi Re: bo tylko bogate dzieci jeżdżą dziś na kolonie 31.07.14, 12:42 pies_na_czarnych napisała: > Jesteś małym kutasem, ale czego można się spodziewać po katolskiej świni. > Ale trafilles !! :-)) Lubie jak sie tak blaznisz. Tak trzymaj Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: Głodne dzieci 31.07.14, 13:00 2 tygodnie kolonii to 1500 zł. Zastanawiam się jak wiele dzieci z tych rzeczywiście biednych rodzin, w których dochód na osobę oscyluje w granicach 500-800 zł, masz szansę spotkać w tej grupie kolonistów, którą obserwujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
wtopek Re: Głodne dzieci 31.07.14, 13:03 wiele kolonii organizowanych jest z dofinansowaniem, także przez różne fundacje i organizacje pozarządowe Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Głodne dzieci 31.07.14, 13:02 Jabłka tanieja , więc zamiast szczawiu i mirabelek mozna proponować. Odpowiedz Link Zgłoś