Dodaj do ulubionych

Poczta da ci szkołę

IP: *.uthct.edu 26.08.04, 22:44
A moze dyrekcja przyjmie premie w ...ksiazkach?
Obserwuj wątek
    • kropekuk Spamujesz, koles - trzeci raz ten sam twoj post 27.08.04, 05:30
      • columbia99 niech się POCZTa PIER...LI_pomiot POLA_tez pojeba 27.08.04, 10:33
        Dawno zrezygnowałem z ich usług, płacę przez internet i mam ich zwyczajowo w DUPIE. NIC mni ekurwa już nie zdziwi w tym pojebanym kraju
        • Gość: gaga Re: niech się POCZTa PIER...LI_pomiot POLA_tez po IP: *.crowley.pl 27.08.04, 14:40
          Sam jesteś jego przedstawicielem jako jeden z zamieszkujacych ten kraj gatunków
          z tym że ty byc moze jesteś tym poszukiwanym przez naukowców ogniwem pomostowym.
          Fachowcy wiedza o co chodzi.
      • Gość: olewka Re: Spamujesz, koles - trzeci raz ten sam twoj po IP: *.crowley.pl 27.08.04, 13:52
        Olać gościa, ot i wszystko. Zauważyłem, że większość go zlewa (np wczoraj).
        Albo wyciąć stąd klienta na dobre :))
    • Gość: Magika Re: Poczta da ci szkołę IP: *.poczta.poznan.pl 27.08.04, 07:32
      Bzdury wierutne!
      Gdy pracownik sklepu robi zakupy w swoim sklepie- jest ok.
      Gdy pracownik poczty ma kupić usługę we własnej firmie, która istnieje dlatego,
      że przynosi zyski robi się histeria.
      Pracuję na poczcie i szlag mnie trafia po pierwsze: gdy pisze sie o przymuszniu
      pracowników. Ja kupiłam książki na poczcie ( DWA KOMPLETY- DWOJE DZIECI)nie
      dlatego, że mi kazano ale dlatego, że jest to WYGODNE! A, że moja firma na tym
      zarobi??? Przynajmniej będę miała pracę.
      Po drugie: gdy pisze się bzdury o zarobkach kuriera ( 700?!?) Wyssane z palca
      kłamstwo!
      Po trzecie: czy pani która była w redakcji zna przysłowie, o ..........we
      własne gniazdo?
      Chyba, że miała na celu reklamę PP w myśl zasady NIEWAŻNE CO PISZĄ- WAŻNE ŻE
      PISZĄ!
      Ale i tak jest mi za nią wstyd!

• Gość: Brzoza Wymuszanie zachowań pracowników jest karalne IP: *.mennica.com.pl 27.08.04, 09:30
        Czym innym jest zachęcenie własnych pracowników, aby dobrze reprezentowali
        własną firmę i informowali o usługach przez nią świadczonych, a czym innym jest
        nakłanianie ich do wydawania własnych pieniędzy aby zakupić produkty firmy.
        Takie działania są niezgodne z prawem i nie musi tu być dyspozycji pisemnej
        przełożonych - wystarczy sama presja stworzona przez kierownictwo.
      • Gość: kris Ha ha ha IP: *.poczta.poznan.pl 27.08.04, 12:24
        Ale bzdety he he jak byś pracowała na poczcie to takich głupot byś nie wypisywała ( chyba ze to zakamuflowany dyrektor ). Na poczcie można kupić proszek do prania, książki , podpaski niedługo kiełbasę i inne ale niech ktoś sobie konto banko założy albo spróbuje dostać kopie potwierdzenia wpłaty jakiej dokonał tydzień temu albo sprawdzi na sieci gdzie jest jego przesyłka ale skąd ..... ale może kilogram bananów by pan kupił
        • Gość: podatNIKT Re: Ha ha ha IP: *.amb.bydgoszcz.pl 27.08.04, 12:28
          te - Kris,
          uważaj co piszesz bo Cie IP zdradza.. jeszcze Cie szef wytropi...
          i dopiero będzie śmiesznie ;-)))))

a swoją droga taka ślepa wiara we własną firmę to mi trochę przypomina jakąś
          sektę albo za przeproszeniem 'Amway'... ;-)
      • Gość: panienka z okienka poczta to ludzie...różni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 13:21
        ja też pracuję na poczcie ..tylko pewnie na innym stanowisku. I wkurza mnie gdy
        jakaś pieprzona pani dzwoni i gada że w tym miesiącu nie została wykonana norma
        na sprzedaż pieprzonych gazet , proszków do prania czy cholernej srajtaśmy. Do
        kilku sprzedanych książeczek dla dzieci , mazaków czy innego świństwa trzeba
        robić masę pieprzonych zestawień. to jest tak żałosne a najżałośniejsze są
        niedorobione panie z marketingu...głupie krowy , nie wiedzą o co chodzi tylko
        maja wykonać te swoje chore plany , nieważne jak....więc pracownicy kupują, bo
        muszą . Nie chodzi tu o żadną solidarność w stosunku do zakładu pracy bo przy
        tych zarobkach i wykorzystywaniu SZEREGOWEGO pracownika nie może być o tym
        mowy.
        Poczta ma swoje urzędy również na wsiach...a tam dziewczyny pracujące na PÓŁ
        etatu zapieprzają po 8-10 godzin , kupują ten cały chłam co im przyuwiozą i co?
        Mają satysfakcję że są nazywane paniami naczelnik:))) tych pseudourzędów. Więc
        nie mów głupia krowo że to co opisali w tym artykule to bzdury. Bzdurna jesteś
        ty i to co wypisujesz , tylko na szczęście tutaj nikt nie musi cię słuchac i
        udawać że nie ma mózgu...a jeśli chcesz dalej sobie pogadać w tym stylu to zrób
        szkolenie dla listonoszy . na pewno ci przytakną...jesteś beznadziejną
        hipokrytką , chyba sama nie wierzysz w to co mówisz
      • Gość: Pocztex Re: Poczta da ci szkołę IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 01.10.04, 11:28
        W wałbrzyskim urzędzie pocztowym UP nr 1 na Słowackiego 9 powieszono 17
        zyrandoli w cenie 7000 zł/sztukę !
        • arek354 Re: Poczta da ci szkołę 27.10.04, 14:46
          Gość portalu: Pocztex napisał(a):

> W wałbrzyskim urzędzie pocztowym UP nr 1 na Słowackiego 9 powieszono 17
          > zyrandoli w cenie 7000 zł/sztukę !

Skandal !!!
    • Gość: an Re: Poczta da ci szkołę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.04, 09:48
      łubu budu niech nam żyje prezes klubu. Idź na całość dyrektorku-otwórz
      hipermarket.
    • Gość: true W Poznaniu tez tak jest!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 09:48

W Poznaniu rowniez pracownicy musza brac kredyty, zakladac konta w banku
      pocztowym, kupowac ksiazki. Wiem bo mój szwagier tam pracuje

• Gość: pocztowiec Poznań: potwierdzam.... IP: *.echostar.pl 27.08.04, 10:06
        Po prostu cyrk...
      • Gość: nick Re: W Poznaniu tez tak jest!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 27.08.04, 10:09
        To sie nazywa wyzysk pracodawcy.
        Czy w fabryce samochodow pracownicy kupuja samochody TAK.
        Ale nikt ich nie namawia i maja ulgi,znizki,udogodnienia.
        A tutaj zadnych znizek i jeszcze oplata dla firmy wysylkowej?
        Gdzie jest PIH , NIK , Zwiazki Zawodowe.
        Jezeli pracownicy Supermarketow kupuja tam gdzie pracuja to maja
        upust miesieczny , znike (iles %%),marze nizsza.
        Poczta jest do swiadczenia uslug a nie okradania(oszukiwania) wlasnych
        pracownikow.Jesli juz tak sie dzieje to znaczy ze oszukuje tez narod ,
        spoleczenstwo polskie Poczta Polska.
    • Gość: arcy Re: Poczta da ci szkołę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 10:14
      To dzieje się już od dość dawna na obszarze podległym Częstochowie. I
      pracownicy nie mają wielkiego wyboru.
      Swoja drogą, może należałoby rozwinąć tę metodę. Ilość zakupionych
      książek/zniczy itp. powinna zależeć od pensji. Jak "pan dyrektor" przywiezie do
      domu ciężarówkę elementarzy, żona wybije mu z głowy głupie pomysły :)
      • Gość: panienka z okienka Re: Poczta da ci szkołę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 13:29
        Gość portalu: arcy napisał(a):
        Jak "pan dyrektor" przywiezie do
        >
        > domu ciężarówkę elementarzy, żona wybije mu z głowy głupie pomysły :)

a myślisz że żona pana dyrektora kim jest??? poczta to rodzinny zakład , osób o
        tym samym nazwisku pracuje w jednym okrtęgu po kilka i zapewniam że nie jest to
        przypadkowa zbieżność nazwisk:))) Śmiać mi się chyce bo przypominam sobie jak
        kilka lat temu pan dyr. chcąc zatrudnić swoją szwagierkę , która była
        polonistką nie znajdując dla niej stanowiska wymyślił nowe" osoba do
        redagowania pism" :))...bardzo ważna posada , a baba tak sie szarogęsi ... a
        uczciwie trzeba przyznać że choć błedów nie robi to pisać nie umię. Po każdym
        jej zredagowanym okólniku zaraz są telefony między urzędami o co jej chodziło ,
        bo to co ona wypisuje to czyste s-f. Ale przynajmniej nie jest nudno...gorzej
        że za telefony też płacą pracownicy...limit jest 115 PLN wraz z abonamentem:)))
        • Gość: pacjent Re: Poczta da ci szkołę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 13:46
          No jakto kim lekarzem, "O TEMPORA O MORES", JAK TO NA CHRZEŚCIJAŃSTWIE LUDZIE
          ZARABIAJĄ. Szanuj bliźniego swego aż spadnie koszula z niego. Czy nie tak?
    • Gość: janko Re: Poczta da ci szkołę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.04, 10:43
      pachnie kołchozem oczywiście, ale trudno się dziwić! wszyscy jesteśmy
      przesiąknięci duchem marksistowsko-leninowskiej przygody! tylko kiedy to się
      skończy? Bóg jeden wie! Poczto Polska! tak trzymać! towarzysze! proletariusze!
      Łączcie się!!!! pozdrawiam!
    • Gość: emer Re: Poczta da ci szkołę IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 27.08.04, 10:58
      Na świecie obowiązuje zasada, że pracownicy mają znizkę, na kupowanie we
      własnej firmie. Wtedy nikogo nie trzeba zmuszać..Ale to są handlowe zasady, a
      dyrektor jest .gangsterem
    • Gość: podatNIKT zła obsługa IP: *.amb.bydgoszcz.pl 27.08.04, 11:26
      A baby w okienku jak były nieuprzejmie i powolne tak są..
      I żaden kapitalizm tego nie zmieni!
      Jest nawet gorzej i wolniej od kiedy muszą obsługiwac komputery... 5 razy
      wpisują dane zanim coś im sie uda zrobić w 'tej straszniej maszynie'
      JA tu rządzę, mam stempel dzienny i twój list polecony, wiec czekaj sobie
      cierpliwie natrętny petencie aż wypiję kawkę i pogadam z koleżanką z okienka
      obok o ostatnim odcinku serialu brazylijskiego...
      A listonosz objuczony stertami ulotek reklamowych coraz wiecej błędów robi w
      roznoszeniu ważnej korespondencji... u nas na osiedlu to już jest zwyczajem, że
      po przejściu listonosza każdy sprawdza swoją skrzynke i.... odnosi list
      sąsiadowi, bo listonosz znowu sie pomylił...

• Gość: panienka z okienka Re: zła obsługa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 13:39
        Gość portalu: podatNIKT napisał(a):
        > A baby w okienku jak były nieuprzejmie i powolne tak są..
        > I żaden kapitalizm tego nie zmieni!
        > Jest nawet gorzej i wolniej od kiedy muszą obsługiwac komputery... 5 razy
        > wpisują dane zanim coś im sie uda zrobić w 'tej straszniej maszynie'

wiesz ile lat mają "te straszne maszyna"??? są to winy 95 , system jest tak
        przeciążony...ach co tam gadać. Zanim ci przeskoczy na inne okno to
        rzeczywiście można kawę wypić. Powiem ci tylko że 1000 PLN brutto masz w ciągu
        8 godzin obsługiwać ludzi , poawizować 1000 listów ,(ręcznie lub przez kompa ,
        ale to trwa dłużej) Trzeba napisać na każdym liście , trzeba zwrócić kolejne
        200 listów , kazdy opisac w stu piećdziesięciu zestawieniach . Cholerna
        biurokracja , a gdy zostają wszyscy po godzinach ...to po cichu . Ach fajnie
        narzekać na panie w okienkach gdy się nie wie jaka jest ich sytuacja...wyzysk,
        brak nadgodzin , zatrudnianie na pół etatu , praca przy dużej gotówce a
        dookoła pierdolnik ...w banku jedna osoba przy okienku a tu 1000 rąk sie
        wpycha ...a pieniążki są duże ....wiesz ile braków jest przez ten rozgraqdiasz
        i to robienie 10 rzeczy naraz ...współczuć , może by sie ktoś w końcu za to
        wziął
        • Gość: podatNIKT Re: zła obsługa IP: *.amb.bydgoszcz.pl 27.08.04, 13:59
          Ja nie mówię, że pracownicy poczty mają lekką pracę. Wcale nie zazdroszczę tej
          masy papierów i malo inteligentnych szefow.

Ale mnie drażnią takie zwykłe 'ludzkie' rzeczy... brak uprzejmości, brak choćby
          cienia usmiechu, nieuprzejme odburkiwanie na pytanie 'petenta', ton rozmowy w
          stylu "a co mi tu Pani będzie d... zawracać" itd
          Wierz mi, wielokrotnie byłam świadkiem, jak pracownicy poczty - mając kilka
          osób do obsłużenia zaczynali pić kawke, czestować sie ciastem imieninowym,
          rozmawiać miedzy soba o... 'dupie Maryny'... oczywiscie rozmowy sluzbowe sa
          czesto niezbedne, ale historii o tym co sie przydazylo sasiadce, szwagierce,
          synowej..itd niekoniecznie mam ochote wysluchiwac...

I z takiej poczty wychodze czym predzej.

A w sklepie miesnym obok - mila obsluga (wiem, wiem.. w miesnym praca jest
          prostsza).. panie usmiechniete, pożartują z klientem... zawsze kupię tam wiecej
          niż planowałam, zawsze do czegoś zachecą, zawsze cos zaproponują ... ;-)

A na poczcie kupuję tylko to co muszę i w tak niemilej atmosferze nikt mnie nie
          zacheci do zakupu np. podrecznikow dla dzieci. Pracownicy poczty sami
          odstraszaja klientow,to niech sie potem nie dziwia ze planow sprzedazy nie
          wyrabiaja...
          Ja tam kupuje tylko to czego absolutnie nie moge kupic w zadnym innym
          miejscu...
          ...a moglby byc inaczej... gdyby tylko ta obsluga byla milsza...
    • Gość: Jaca Re: Poczta da ci szkołę IP: *.dalmor.pl 27.08.04, 11:35
      W Sopocie też tak jest albo i gorzej naczelnik i kierownictwo mają pracowników
      za nic - robią co chcą.Ostatnio chyba z nudów wymyślili że listonosze będą
      zamieniać się rejonami. to nic że pracuję 10 lat i jestem w jednym rejonie mam
      dobrą opinię a każą mi z kolegą wymienić się rejonami za nic.Pytam się od czego
      są związki zawodowe- wiadomo siedzą w kieszeni !!!! Dyrekcja chyba zapomina że
      to nie ich prywatne przedsiębiorstwo póki co jeszcze państwowe
      A tak wogle to ludzie pracujący na poczcie też mają winę bo jak by byli
      solidarni to by się postawili i było by może lepiej a tak znajdzie się parę
      lizodupów którzy się podlizują kierownictu!!!
      Dlatego zjednoczmy się pracownicy poczty polskiej i nie dajmy się wykorzystywać
      za marne pieniądze.
      • Gość: cyma Re: Poczta da ci szkołę IP: *.jgora.dialog.net.pl 27.08.04, 12:26
        i w Jeleniej Górze, w całym zkresie.
    • Gość: ITI Re: Poczta da ci szkołę IP: 83.136.224.* 27.08.04, 12:18
      To PRAWDA!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: usp Re: Poczta da ci szkołę IP: *.spl.sas.com / 213.241.42.* 27.08.04, 12:35
      Poczta musi handlować różnymi artykułami. Gdyby tego nie robiła, usługi byłyby
      znacznie droższe. Zysk, jaki Poczta wypracowuje, pochodzi własnie z tego
      rodzaju działalności. Gdyby jej nie było, byłoby to przedsiębiorstwo deficytowe
      i wszyscy byśmy do tego dokładali. Listy nie są dochodowe nigdzie, nie tylko w
      Polsce, dlatego wszystkie poczty na świecie posiadają dodatkową działalność -
      albo handlową, albo bankową, albo logistyczną. Oczywiście inna sprawa to
      organizacja działalności, profesjonalizm czy też jego brak, czy też zwykła
      uprzejmość.
      • Gość: podatNIKT Re: Poczta da ci szkołę IP: *.amb.bydgoszcz.pl 27.08.04, 12:41
        tu się z Tobą zgodzę usp :-)

Nie przeszkadza mi, że na poczcie oprócz koperty i znaczka mogę kupić gazetę,
        książkę, itd...

Tylko czasy kiedy poczta była jedynym kontaktem z cywilizacją dla wielu wsi czy
        nawet miejscowości daaawno sie skończyły. Wiec jedyne czego można teraz poczcie
        życzyc to rozważne dobieranie asortymentu, bo na razie to jest po trochu
        wszystkiego...

Ale przymuszanie pracowników do niewolicznego kupowania produktów jest wg. mnie
        naganne!
      • Gość: mario Re: Poczta da ci szkołę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.04, 16:17
        Zgoda - poczta musi zarabiać - teoretycznie bo przypominam że jest
        Przedsiębiorstwem Użyteczności Publicznej (nie jest nastawiona na zysk).

Tylko jak poczta zarabia to niech zarabia z głową. Dlaczego poczta oferuje setki
        różnych usług i towarów z różnych dziedzin. Można założyć konto, ubezpieczyć
        się, niedługo będzie fundusz powierniczy, już jest f. emerytalny, wziąść kredyt
        - to niech się na tym poczta skoncentruje. Nie wiem zupełnie po co te
        papieroski, podpaski, książki, majtki, proszki do prania i inne. Niech poczta
        się raz na zawsze zdecyduje świadczy usługi czy prowadzi hipermarket.

Nie wiem czy potraficie sobie wyobraźić że wchodzicie do banku otworzyć konto
        lub wziąść kredyt a tam pani w okienku przy okazji oferuje wam tanią książke,
        płyn do płukania tkanin czy jeszcze coś innego. Na wsiach mogliby postawić
        stoliki i jeszcze piwo sprzedawać bo w okolicy nie ma baru. ;-)
    • Gość: gq We Wrocławiu to samo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.04, 12:37
      i pewnie wszędzie, bo przyszło nieoficjalne zalecenie z Dyrekcji Generalnej
      więc nikt nie śmie się sprzeciwić, a tłumaczenia szefów to POPULIZM, ot co.
      • Gość: cyma Re: We Wrocławiu to samo IP: *.jgora.dialog.net.pl 27.08.04, 12:55
        Większość z was, którzy piszą, o konieczności dodatkowych przychodów poczty,
        nie zauważa że pochodzą one w większości z kieszeni, i tak kiepsko opłacanych
        pracownic, które są do tego zmuszane. Dlaczego nikt inny nie chce tego kupować,
        zrozumie każdy kto zobaczy wystawkę na jakiej kolwiek poczcie. To jest wiejski
        sklepik GS z lat pięćdziesiątych. Jeśli najbardziej preferowana kariera na
        poczcie wygląda tak OD LISTONOSZA DO DYREKTORA, to trudno się dziwić, że że
        pracownikków traktuje się jak swoją własność. Profesjonalizm też z równy
        referentowi w GS.
    • Gość: on No i znowu łódź! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 12:47
    • Gość: xxx Re: Poczta da ci szkołę IP: 217.153.67.* 27.08.04, 12:54
      Wszystko, co napisane jest w tym artykule jest zgodne z prawdą. Szkoda, że tak
      późno ktoś zdecydował się przerwać zmowę milczenia.
      Kupować trzeba wszystko: stroiki, znicze, książki,bąbki. Trezeba brać pożyczki
      w Banku Pocztowym, korzystać z ubezpieczeń oferowanych przez Pocztę, zakładać
      konta w banku (chociaż Poczta nie ma własnych bankowatów). Wszystko oczywiście
      dobrowolnie (wolne żarty!!!).Jeżeli nie, to wypada się z obiegu najpierw nie
      dostaje się premii, a później leci się z pracy.
      Ponadto osoby traktuje się gorzej niż bydło. Same nakazy. Nikt nie może mieć
      innego zdania, bo przecież Poczta musi wyrobiś plany kwartalne.
      Na szczęście ktoś się wreszcie obudził i zaczyna się coś robić z tym problemem.
    • Gość: doda Re: Poczta da ci szkołę IP: *.poczta.katowice.pl 27.08.04, 13:18
      Problemem poczty są nie tyle metody zarządzania ile ludzie. Posłuchajcie tego
      biadolenia: dlaczego zamiast sprzedawać znaczki mamy handlować trudnymi i
      niezrozumiałymi dla nas usługami, dlaczego mamy wykonywać jakieś plany
      sprzedaży, dlaczego musimu ruszyć d... i wziąc się do roboty? Pracuję w tej
      firmie od niedawna i wstyd mi za myślenie niektórych moich kolegów i koleżanek.
      A współczujące posty niektórych imnternautów też mnie denerwują. W waszych
      firmach pracodawcy nie stawiają pracownikom wymagań i nie nakładają planów? Nie
      pozbawiają premii najbardziej nieudacznych, w tym takich, którzy mylą plan
      sprzedaży firmy z planem zakupu jej produktów za własne pieniądze? Nikt nie
      kazał kurierowi z Częstochowy kupować podręczników skoro nie ma dzieci w wieku
      szkolnym. Mógł zaproponować ich kupno swoim klientom. Ludzie, o co wam chodzi,
      gdzie tu jest problem?
      • Gość: haha Re: Poczta da ci szkołę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 13:55
        wyrobić plany...chodzić po rodzinie i żebrać żeby założyli konto w banku
        pocztowym. Najsmieszniejsze są konta do opłacania zus przez firmy:)) bank
        pocztowy zapomina o nich po 3 miesiącach , ani druków ani nic , a pieniądze do
        zus dochodzą z opóźnieniem , wychodzi to gdy ktoś zachoruje a okazuje się że
        była zwłoka w płaceniu skłądek.
        Poczta ciągnie wiele srok za ogon a niczego nie robi dobrze. SA to tylko
        dlatego że ludzie pracujący w RUP-ch są do niczego. Nie mają żadnych
        kwalifikacji , jedynie rodzinne powiązania. Kierownik komórki SZo jeszcze 3
        lata temu jeździł i rozwoził paczki , poczta finansuje mu zaoczne studia...i co
        on jest wart oprócz tego że jest zięciem pani naczelnik poczty głównej...
        Poczta dzieli się na górę i dół...dół to siłą robocza a góra to spryciarze
      • Gość: mario Re: Poczta da ci szkołę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.04, 16:21
        Szanowna Dodo !

Napisz proszę tylko na jakim stanowisku pracujesz. Bo znam środowisko pocztowców
        b. dobrze i wiem że są tam dwa światy. Ty to chyba z raju piszesz ....

Mam nadzieję że będziesz mieć odwagę...
      • Gość: tomi na robocie si Re: Poczta da ci szkołę IP: *.crowley.pl 27.08.04, 17:01
        Do Dody.Pracujesz w tej firmie od niedawna ,poczekamy co będziesz mówiła po
        kilku latach .No chyba że dostałaś się tam po znajomości.Ja jako listonosz
        robię już 16 rok i takiego pierdzielnika jak teraz nigdy nie było.Za dużo jest
        geniuszy z mianowania co wszystko wiedzą lepiej ale na robocie się nie znają bo
        i po co. Najczęściej są to pociotki i kuzyni kierownictwa więc nic im się stać
        nie może .Szkoda że Ty doda nie sprzedajesz opon do traktora na swojej poczcie
        bo pewnie kupiłabyś jedną aby wspomóc biedną firmę.Głównym problemem są ludzie
        ale nie ci na dole tylko to piepszone czerwone niezatapialne kierownictwo i ich
        zasrane stalinowskie metody pracy.
    • ewarest Re: Poczta da ci szkołę 27.08.04, 13:40
      Panie dyrektorze jak na katolika bardzo nie ładnie Pan postępuje nie po
      katolicku, a co dopiero mówić o chrześcijaństwie, nie wstyd Panu?
    • Gość: ewa Re: Poczta da ci szkołę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 13:56
      tak jest w wielu innych firmach, m. in. w bankach. zapytajcie pracowników
      szaraków z obsługi w jaki sposób nagania się sprzedaż kont i kart kredytowych,
      aby nadgonić "świetliste założenia planu". w pierwszej kolejności ma je
      pracownik i rodzina (taki nieoficjalny "prikaz"), a dodatkowo obowiązkowe
      ubezpieczenia grupowe w "znajomej" firmie, mimo, że mozna wybrać inne, znacznie
      korzystniejsze oferty. u mnie dyrektorka osobiście dzwoniła po ludziach i
      pytała dlaczego nie mają jeszcze karty albo ubezpieczenia, dodając iż nie widzi
      innej możliwości załatwienia sprawy, jak tylko wpisanie się na listę (do
      ubezpieczenia oczywiscie była, efekt był taki, że niektórzy byli ubezpieczeni w
      dwóch firmach, bo ze starą nie zerwano jeszcze współpracy, a z nową już
      nawiązano). oczywiście nie wspomnę o tajemnicy bankowej i jakimkolwiek prawie
      do prywatności, bo w tym przypadku wogóle tego nie ma. za wszystko oczywiście
      trzeba zapłacić, rocznie co najmniej 255 zł (60 za najtańsze niepotrzebne
      konto, bo jak wiadomo obowiązuje tajemnica wynagrodzenia, więc trzeba je
      dzielić na dwa konta, 75 za niepotrzebną kartę, 120 za zawyżoną w stosunku do
      konkurencji stawkę ubezpieczenia grupowego)...
      tylko nikt nie bierze pod uwagę, że ten pracownik który znajduje się na samym
      dole zarabia dużo mniej niż dyrektor, który i tak najwięcej korzysta, bo i
      premię ma i sukcesy "no bo sprzedaż tak ładnie rośnie"
      • Gość: ewa Re: Poczta da ci szkołę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 14:04
        dodam jeszcze, że tak się dzieje niezaleznie od tego czy plan jest wyrobiony
        czy nie, czy pracownik się stara i ma dużo klientów czy nie interesuje się
        sprzedażą, bo pracuje "na zapleczu"
    • Gość: Zan Czy ten facet jest z SLD? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 27.08.04, 15:10
      Bo gość wyraźnie jest i nawiedzony i pomylony i nie douczony. To do nich pasuje
      • Gość: hugo Re: Czy ten facet jest z SLD? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 23:08
        no i OPZZ za nim, to bankowo, jakiś czerwony kretyn z pastwiska!
    • Gość: r432 Re: Poczta da ci szkołę IP: *.btcellnet.net 27.08.04, 15:11
      W tym narodzie caly czsas siedzi
      HOMOSOVIETICUS

• Gość: JB Re: Poczta da ci szkołę IP: 217.96.21.* 27.08.04, 15:18
      Ciekawe czy pracownicy salonu Mercedesa też muszą kupować Mercedesy żeby ich
      przełożeni dostawali premie???
    • Gość: WALDEMAR Re: Poczta da ci szkołę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 15:40
      to święta racja !!
    • Gość: bluzgam ile chce Re: Poczta da ci szkołę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.04, 15:49
      Błaszczeć kup se za pewnie niezła wypłatę wszystkie pocztówki z Małyszem które
      zalegają na każdej poczcie od 5 lat :D Najlepiej pomożesz w ten sposób ty
      dziodu POCZCIE POLSKIEJ
      • Gość: Monika Kto przerwie ten zaklęty krąg? IP: *.biaman.pl / 217.153.182.* 27.08.04, 16:19
        Pracę dostaje się tylko po znajomości, trzeba się opłacać pracodawcom. Kto jest
        niewygodny (czytaj bez znajomości) może łatwo stracić pracę. Czy ktoś kiedyś
        przerwie te korupcyjne układy?
        • Gość: mario Re: Kto przerwie ten zaklęty krąg? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.04, 16:31
          Wystarczyłoby się zainteresować ilu z pracujących na poczcie ma takie samo
          nazwisko jak dyrektor RUP. Albo kto jest jego rodziną i sprawdzić czy mają
          wystarczające kwalifikacje. Sprawdzić czy na stanowisko które zajmują odbył się
          jakikolwiek konkurs czy nabór. Myślę że prędzej czy później stanie się tak że
          sami pracownicy poczty doniosą np. prasie - poczta będzie się bowiem
          restrukturyzować a wiadome że dyrektor rodziny nie zwolni - więc zwolni się
          innych pracowników.
          Myślę że to już pora. Może FAKT, Super Express, czy Wyborcza by się zainteresowali.
    • Gość: WALDI LISTONOSZ Re: Poczta da ci szkołę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 16:04
      To wszystko nic książki ,całe rodziny pracowników muszą mieć konta w banku
      pocztowym być w pocztylionie bo pracownik ma w planie rocznym ileś osób
      zapisac.Bo jak nie to bez premi !!! Niedługo bedziemy domy ubezpieczać,
      samochody i Bóg jeden wie co jeszcze .Pozatym poczta zaczyna zajmować sie już
      wszystkim ,tylko nie tym do czego jest stworzona od wieków ta usługa wtej
      chwili wykonywana jest najgorzej. Dodam jeszcze jedno jako listonosz REKLAMY
      KTÓRE NOSIMY TO TEZ NOWA USŁUGA . I w koncu nic nie jest porzadnie zrobione, a
      ci co je wysyłaja niech się zastanowią czy ich REKLAMY lepiej rozniesione
      bedą przez drukonosza który tylko tym się zajmuje ,czy listonosza który musi
      wyniesc listy, gazety ,zapisac do pocztyliona ,sprzedać ksiązki ,towar handlowy
      i wiele innych rzeczy ma do zrobienia (niby w ciągu 8 godzin pracy ) Listonosz
      z Wielkopolski
      • Gość: Krzysztof Re: Poczta da ci szkołę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 16:07
        To ty to robisz w 8 godz ??????? mi 10 nie starcza !!!!!
    • Gość: Michu Re: Poczta da ci szkołę IP: *.adsl.hansenet.de 27.08.04, 16:06
      Pracuje z Zakladach Zbrojeniowych i bardzo chetnie kupil bym kilka Kalachow, an
      na sylwestra ze 3 granaty jako ambasador mojej firmy chetnie bede propagowal jej
      produkty wsrod znajomych, jeee-buuuu-duuuu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka