Dodaj do ulubionych

Prezydent ma gest.

22.09.14, 04:18
Media donoszą:
Prezydent ma gest. Dał na tacę całe 20 zł i reszty nie pobrał…
Podczas Mszy Świętej Komorowski dał aż 20 zł na tacę. To przy zarobkach pierwszej osoby w państwie, wynoszących ok. 20 tys. zł brutto naprawdę ogromne wyrzeczenie. Zwłaszcza że, jak mówią nasze źródła, prezydent nie pobrał reszty. Możemy więc być dumni z naszego prezydenta. Mina pierwszej damy świadczy, że i ona jest dumna z hojności męża.

Tylko jedna drobna uwaga do tego komentarza. Z widocznej na zdjęciu pozy pani Komorowskiej nie wynika, żeby ona też coś dała. A więc Prezydent tak naprawdę dał 10,- zł.
Obserwuj wątek
    • aniechto.only Re: Prezydent ma gest. 22.09.14, 07:04
      Straszne, KK pójdzie z torbami.
      • wesolyromekmmv Re: Prezydent ma gest. 22.09.14, 07:09
        aniechto.only napisała:

> Straszne, KK pójdzie z torbami.
        Nie martw się. Dołoży nie ze swoich ale z Twoich :)
    • fiu-bzdziu2010 Re: o 19 złotych za dużo 22.09.14, 07:56

o 19 złotych za dużo, po co bogatemu jeszcze rzucać na tacę banknotem, wystarczyłaby symboliczna złotówka
    • haen2010 Re: Prezydent ma gest. 22.09.14, 09:15
      Dycha chyba jest zwyczajowa. Byłem ostatnio na mszy pogrzebowej sąsiada i takie banknoty przeważały. Ale pamiętam również, że mój kolega na ślubie córki dał pięć stów proboszczowi tylko za to, żeby tacy nie było. Była, co go bardzo wqrwiło.
    • erte2 Re: Prezydent ma gest. 22.09.14, 09:24
      adamszem
      Przyjmij taką zasadę: licz swoje pieniądze. a zostaw w spokoju cudze. Bo w przeciwnym wypadku będziesz zawsze sfrustrowany - bo jakże, ty taki mądry, taki wykształcony i taki pod każdym względem cudowny a tylko 1200 brutto ?
    • derff Re: Prezydent ma gest. 22.09.14, 09:28
      Sarkazm wystawia autorowi wątku kiepską opinię. Gdyby dał 100 pewnie byłoby jeszcze gorzej, że szpanuje... Bronek jest równy gość a jako Prezydent i tak zarabia kilkadzieśąt razy mniej od komornika.
      • pies_na_czarnych Re: Prezydent ma gest. 22.09.14, 09:37
        derff napisał:

> Sarkazm wystawia autorowi wątku kiepską opinię. Gdyby dał 100 pewnie byłoby jes
        > zcze gorzej, że szpanuje... Bronek jest równy gość a jako Prezydent i tak zarab
        > ia kilkadzieśąt razy mniej od komornika.

Był taki prezydent, który dał 100zet na tacę. Nawet się zapożyczył na to konto. Czy oddał?
      • wiosnaludzikow Re: Prezydent ma gest. 22.09.14, 13:47
        Jak On się poświęca dla tej Polski. Mógłby pójść na komornika i zarabiać kilkadziesiąt, jak piszesz, razy więcej.
    • z_zapijaczony_ryj Jego poprzedni większym łaskawcą był-dał stówę... 22.09.14, 09:44
      tyle, że nie swoja tylko Sikorskiego. Po kilkumioesięcznym upominaniu się o dłud w końcu za Lecha KAczyńskiego stówę oddał ktos inny. O ile dobrze pamiętam to był to Szczygło, ale mogę się myslić.
      Oznacza to , ze LK dał na tace na krzywy ryj.
      Mam znalazłem i dowiedziałem się, ze to nie było tylko raz, tylko w warunkach recydywy:
      www.pardon.pl/artykul/2273/prezydent_posycza_pieni_dze_na_tacz
      • pies_na_czarnych Re: Jego poprzedni większym łaskawcą był-dał stów 22.09.14, 09:59
        W kieszeniach nie miał miejsca na pieniądze wszystkie zajęte małpkami.
    • fiu-bzdziu2010 Re: Prezydent ma gest. 22.09.14, 09:46
      tak na marginesie, to co to za katolik, co na mszy - zamiast być pogrążonym w modlitwie - wzrok wytęża, z jakim królem banknot wylądował na tacy...........
    • snajper55 Ma gest. Ja bym grosza nie dał /nt 22.09.14, 09:51

• szwampuch58 Re: Prezydent ma gest. 22.09.14, 10:19
      to jest 5 Euro w banknocie,jedyny banknot jaki w przyszlosci wyladuje na tacach koscielnych,hehehe,brawo do pana Komorowskiego ,niech siEm uczOm zaciskac pasa sukienkowi,trudne czasy nadchodzOm dla nich
      • pies_na_czarnych Re: Prezydent ma gest. 22.09.14, 11:01
        szwampuch58 napisał:

> to jest 5 Euro w banknocie,jedyny banknot jaki w przyszlosci wyladuje na tacach
        > koscielnych,hehehe,brawo do pana Komorowskiego ,niech siEm uczOm zaciskac pas
        > a sukienkowi,trudne czasy nadchodzOm dla nich

U nas normalna stawka to 0,50€ czyli dwa złote. Za bardzo rozpieszczacie czarnych.
        • magdolot Re: Prezydent ma gest. 22.09.14, 14:19
          pies_na_czarnych napisała:

> U nas normalna stawka to 0,50€ czyli dwa złote. Za bardzo rozpieszczacie
          > czarnych.

A wydają resztę?
          Irlandia, 1995, córka poszła z koleżanką na mszę, dałam jej funciaka na tacę. Dziecię wróciło z oczkami jak talerzyki przynosząc 50p reszty, bo pan tacowy jej wydał z komentarzem "to za dużo, dziewczynko".
          • pies_na_czarnych Re: Prezydent ma gest. 22.09.14, 15:23
            magdolot napisała:

> pies_na_czarnych napisała:
            >
            > > U nas normalna stawka to 0,50€ czyli dwa złote. Za bardzo rozpieszc
            > zacie
            > > czarnych.
            >
            > A wydają resztę?
            > Irlandia, 1995, córka poszła z koleżanką na mszę, dałam jej funciaka na tacę. D
            > ziecię wróciło z oczkami jak talerzyki przynosząc 50p reszty, bo pan tacowy jej
            > wydał z komentarzem "to za dużo, dziewczynko".

:)
            Nie wiem bo nie chodzę. Czytałem o tym. Po wprowadzeniu€ czarni tutaj bardzo płakali, że tracą na kursie. Kiedyś dawano 20Bfr, a teraz 0,50€ kurs 1€=40,3398 BFr :))pazerni jak wszędzie.
    • dystans4 Re: Prezydent ma gest. 22.09.14, 11:15
      Ważne, że nic z tacy nie ukradł, tak jak ukradła Kaczyński 300 zł. z kasy Sejmu.
      To oczywiście, drobiazgi, ale i na drobiazgi się połaszczy.
    • lionold Re: A ja bym dał każdemu katabasowi 22.09.14, 11:56
      20 batów na gołą dupę bez Bóg zapłać!
    • volupte Re: Prezydent ma gest. 22.09.14, 12:10
      i to jest problem?
      • dystans4 Re: Prezydent ma gest. 22.09.14, 15:04
        Po to robi się z niczego, żeby prawdziwych problemów nie ruszać.
        Zajmować się bzdurami, Genialnym Planem Prezesa oraz tematami otrzymywanymi od oficera prowadzącego.
        PiS to obca formacja kulturowa niszcząca Polskę.
    • wojciech.2349 Re: Prezydent ma gest. 22.09.14, 15:22
      adamszem napisał:
      > Media donoszą:
      > Prezydent ma gest. Dał na tacę całe 20 zł i reszty nie pobrał…
      ----------------
      I nie pobrał 100 zł.
      Netto 80 zł.

To dobry prezydent.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka