Dodaj do ulubionych

Logika (?)

26.09.14, 21:26
Powiedzcie mi drodzy oburzeni jak to jest z tym Tymochowiczem i Tuskiem.
No bo tak: z jednej strony słyszymy że ten Tymochowicz nie ma odpowiednich kwalifikacji i dostał posadę w Orlenie (nota bene: cóż za idiotyczna nazwa!) tylko dlatego że był współpracownikiem Tuska. Ale nieomalże na tym samym oddechu wygłaszacie tezę że Tusk (który podobno nic nie robił ino pił wino, haratał w gałę i palił cygara) swoja popularność i cały czas jednak wysokie notowania PO zawdzięcza umiejętnemu pijarowi za który - przypominam - odpowiedzialny był Tymochowicz właśnie. No to w takim razie gdzie tu logika ? No bo jeśli tak to albo Tusk był znakomitym premierem i swoją pozycję (również w Europie) zawdzięcza tylko sobie - albo wręcz przeciwnie - znakomity wizerunek i pozycję zawdzięcza głównie umiejętnościom Tymochowicza.
No to jak - Tymochowicz fachowiec czy dyletant ? A Tusk świetny czy byle jaki ? Oświećcie mnie drodzy patrioci bo żem się pogubił...
Obserwuj wątek
    • remez2 Tymochowicz? ntx 26.09.14, 21:29
    • don.kichote Nie Tymochowicz a Ostachowicz 26.09.14, 21:34
      to po pierwsze!
      Po wtóre; nawet jeśli fachowcem od "odwracania kota ogonem" jest to nie koniecznie te umiejętności potrzebne są w Orlenie a...
      po trzecie - nie czujesz że to śmierdzi?
      • remez2 Re: Nie Tymochowicz a Ostachowicz 26.09.14, 21:42
        > po trzecie - nie czujesz że to śmierdzi?
        Zapach pieniędzy zabija fetor przekrętu.
        • l_zaraza_l Re: Nie Tymochowicz a Ostachowicz 26.09.14, 23:48
          remez2 napisał:

> Zapach pieniędzy zabija fetor przekrętu.

Oj, tak :(
      • x2468 Re: Nie Tymochowicz a Ostachowicz 27.09.14, 01:13
        Oczywiście ze są potrzebne. Choćby po to by przekonać Litwinow do obniżenia stawek za przewóz ropy do Możejek, obywateli ze maja kupować paliwa w Orlenie a nie u innych itd. Za to płaci Gazprom 200000 rocznie Schröderowi. To również dzięki dobremu PR Niemcy płacą mniej z gaz niż my.
      • erte2 Re: Nie Tymochowicz a Ostachowicz 27.09.14, 09:34
        don.kichote
        Sorry, oczywiście że Ostachowicz. Mój błąd.
        Co nie zmienia meritum.
        Bo czy nie czujesz że śmierdzi to że prezydent czy premier 40.milionowego kraju zarabiają mniej więcej tyle co kierownik działu w dużej korporacji, właściciel niewielkiej firmy albo średnio wzięty adwokat ? Czy nie widzisz żenady w tym że ministrowi z "niebotyczną" pensją ok. 10 tysięcy (za pracę praktycznie 24 godz, na dobę) wypomina się służbowe auto, przyzwoite meble w gabinecie czy nawet kolację na koszt państwa ? Czy nie wstydzisz się tego że prezydent z wizytą oficjalną leci rejsowym samolotem ?
        Parę lat temu mój przyjaciel (pracownik naukowy jednej ze szczecińskich uczelni) dostał propozycję pracy w jednym z ministerstw na stanowisku dyrektora departamentu. Po pewnym namyśle przyjął ją i wylądował w Warszawie. Wytrzymał ok. dwóch lat, bo co prawda dostał "apanaże" w wysokości mniej więcej dwukrotnej ówczesnej średniej (ok. 2,5 tys.), ale z tego musiał na własny koszt wynająć mieszkanie, wyżywić się no i choć dwa razy w miesiącu pojechać do domu. Zaiste, synekura !
        Na temat jednostkowych incydentów w rodzaju wysokich odpraw (zapisanych w kontraktach !) czy wysokich wynagrodzeń zewsząd słychać wrzask pod niebiosa, święte oburzenie i darcie szat. A nikt, za przeproszeniem, mordy nie otworzy na temat dziadostwa i populizmu w sprawach o których wyżej. Ot, choćby tego że krajowy konsultant medyczny, nierzadko profesor medycyny z olbrzymim doświadczeniem i wiedzą za swoją pracę otrzymuje 1270 zł brutto. Słownie: jeden tysiąc dwieście siedemdziesiąt!
        Czy to ci nie śmierdzi ? Bo wg mnie to wali jak z dupy !
        • remez2 Re: Nie Tymochowicz a Ostachowicz 27.09.14, 09:41
          > Czy to ci nie śmierdzi ? Bo wg mnie to wali jak z dupy !
          Jak z całego tekstu. Racje miał J.Himilsbach. :- (
        • indeed4 Pogrążasz się jeszcze głębiej, chłopie... 27.09.14, 09:57
          "Zarobki i przywileje polskich polityków zwykłego obywatela mogą przyprawić o zawrót głowy. Nie należą do najwyższych w Europie, ale w większości zachodnich państw nie odbiegają one wiele od średniej pensji. U nas w tym fachu zarabia się miesięcznie przynajmniej trzy średnie krajowe pensje"

www.regiopraca.pl/portal/rynek-pracy/wiadomosci/zarobki-politykow-trzy-razy-wiecej-niz-srednia-krajowa
    • ayran Re: Logika (?) 26.09.14, 21:37
      Tymochowicz doradzał był m.in. Lepperowi, Millerowi, Palikotowi, a podobno nawet pisowcom. Łatwo rozpoznać, że polityk jest w danym momencie "wspomagany" przez Tymochowicza, bo wykonuje wtedy charakterystyczne szerokie gesty, składa ręce w różne koszyczki i inne podobne figury. Tusk nigdy takich rzeczy nie robił, bo jemu doradzał Ostachowicz, który jest dyletantem.
    • indeed4 Pomylić Tymochowicza z Ostachowiczem... 26.09.14, 21:44
      typowe dla FK :-)
    • jane-panzram Re: Logika (?) 26.09.14, 21:45
      Toć jest logika: te umiejętności pijarowe to może być kolejna wydmuszka.

Wczoraj Gowin z Kalisz to ładnie podsumowali: w PO już puszczają wszelkie hamulce i kładą rękę na wszystko.
      No niezłe kukułcze jajo podrzucił PEK [premier Ewie Kopacz] jej minister skarbu. Wczoraj podobno PEK pogroziła mu dymisją za ten numer.
      Tydzień minął od nowego rządu - a tu taki ZBUK.

Autorze, sam no pomyśl: jeśli specjalista od pijaru idzie sobie tam - a przecież to właśnie on jest tym specjalistą rządowym od wspomnianego pijaru, powtarzam! - to mamy dwa rozwiązania:
      -albo nie wpadł na pomyusł, że to może sie wydać [czyli są już przyzwyczajeni że biorą stołki jak chcą i to niczym nie grozi]
      -albo ich to już zwyczajnie wali, co ludzie pomyślą

Nigdy nie byłam ani nie będę zwolennikiem teorii spiskowych, wiec obstawiam pierwszą opcje: dotychczas sie udawało i nie było dymu, więc teraz liczyli na to samo. A tu ktoś się "złośliwie" dopatrzył.

To jasny dowód na to że PO się zamyka w partyjniactwie: czyli oni żyją w swoim grajdole a nie wiedzą co sie u ludzi dzieje.
    • indeed4 Odpowiadając na twoje pytania: 26.09.14, 21:58
      1. wskaż mi spółkę skarbu państwa, która korzysta z usług firmy PR i jednocześnie zatrudnia szefa tej firmy w zarządzie.

2. wskaż mi partię, która zatrudnia speca PR w KPRM (na stanowisku podsekretarza stanu)

Rozumiecie już do jakiego poziomu absurdu doszliśmy podczas rządów Platformy?
    • nazimno Re: Logika (?) 26.09.14, 22:12
      Alzheimer tez Ci kradnie okulary?
    • zoil44elwer Re: Logika (?) 27.09.14, 00:16
      Marionetka braci K,Kazimierz M "dostaje" od .......(?) 1 kadencję w Londynie(EBOIR),Spin doktor Tuska dostaje od Tuska synekurę w Płocku a pryncypał od .....(?) w Brukseli.
      (?) to.....OPUS DEI?
      • x2468 Re: Logika (?) 27.09.14, 01:17
        Schröder u Putina. Czyżby tez OPUS DEI?
    • wiosnaludzikow no własnie ! Gdzie logika ? 27.09.14, 06:08
      Tak się kompromitować :
      www.youtube.com/watch?v=Bj5fz7a-Q9c
      • adam111115 Re: no własnie ! Gdzie logika ? 27.09.14, 09:22
        Niezłe są te lemingi pisowsko-peowskie, jeden na upartego wkleja link ze słuchawką a drugi z klamiacym politykiem, komedia
        • gtxl3 Re: no własnie ! Gdzie logika ? 27.09.14, 09:25
          adam111115 napisał:

> Niezłe są te lemingi pisowsko-peowskie, jeden na upartego wkleja link ze słucha
          > wką a drugi z klamiacym politykiem, komedia

Ten z słuchawką jest już z "brodą", ten z Pinokio Tuskiem jest najnowszym hitem w internecie....lemingu.
          • adam111115 Re: no własnie ! Gdzie logika ? 27.09.14, 10:00
            Tja, hitem który tam jest od 10 lat. A teraz agenci pisowców go wklejaja po tym jak na światło dzienne wywlokła go leminża telewizja Tusk vision.

Większego kabaretu trudno szukać
            • gtxl3 Re: no własnie ! Gdzie logika ? 27.09.14, 10:04
              adam111115 napisał:

> Tja, hitem który tam jest od 10 lat. A teraz agenci pisowców go wklejaja po tym
              > jak na światło dzienne wywlokła go leminża telewizja Tusk vision.
              >
              > Większego kabaretu trudno szukać

Pierwszy mnie rozszyfrowałeś, że jestem agentem PiS. Ja myślałem, że tak się głęboko zakonspirowałem jako lewak i ateista.
              A tu przenikliwość leminża mnie dopadła.....ha ha ha
            • remez2 Re: no własnie ! Gdzie logika ? 27.09.14, 10:07
              adam111115 napisał:
              > Większego kabaretu trudno szukać
              Mom. Kabaret to artyści, pisarze, aktualne problemy społeczne, kulturowe. FK to w ogromnej większości badziewie.
              • erte2 Re: no własnie ! Gdzie logika ? 27.09.14, 10:50
                remez2 napisał:
                Mom. Kabaret to artyści, pisarze, aktualne problemy społeczne, kulturowe.
                Owszem, był. Dzisiaj kabaret to w olbrzymiej większości prymitywny dowcip (najczęściej o dupie i wydalaniu), strojenie durnowatych min i kopanie w dupę. Żenada i rozrywka dla gawiedzi i motłochu.
                • remez2 Re: no własnie ! Gdzie logika ? 27.09.14, 11:30
                  erte2 napisał:

> remez2 napisał:
                  > [i]Mom. Kabaret to artyści, pisarze, aktualne problemy społeczne, kulturowe. [/
                  > i]
                  > Owszem, był. Dzisiaj kabaret to w olbrzymiej większości prymitywny dowcip (najc
                  > zęściej o dupie i wydalaniu), strojenie durnowatych min i kopanie w dupę. Żenad
                  > a i rozrywka dla gawiedzi i motłochu.
                  Identycznie jest z TV, kinem, książką. Signum temporis.
                  Na szczęście w tym zalewie tandety trafiają się pozycje naprawdę wartościowe. Nie można mieć wszystkiego, jak powiedział pewien pan, którego żona nagle straciła mowę.
    • gtxl3 Re: Logika (?) 27.09.14, 06:33
      No to jak - Tymochowicz fachowiec czy dyletant ? A Tusk świetny czy byle jaki ? Oświećcie mnie drodzy patrioci bo żem się pogubił.

Prosisz i masz......www.youtube.com/watch?v=Bj5fz7a-Q9c
      Mam nadzieję, że Cię oświeci.
    • ma591in Re: Logika (?) 27.09.14, 09:35
      erte2 żabciu? - to kara za nazywanie tak innych.
      • gtxl3 Re: Logika (?) 27.09.14, 09:52
        ma591in napisała:

> erte2 żabciu? - to kara za nazywanie tak innych.

erte2 ...tym wątkiem zasłużył sobie nawet na nazwę ropucha.
        Aleś się potknął, dobry człowieku.
    • glos.sumienia.forum Re: Logika (?) 27.09.14, 12:05
      Premier Tusk potrafił docenić wszystkie walory i wcześniejsze dokonania Tymochowicza. Przecież potrafił wylansować Leppera na wicepremiera i przedstawianie rzeczywistości w dobrym świetle ma opanowane.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka