indeed-4 11.11.14, 10:06 thespinningtopblogger.files.wordpress.com/2013/11/p1.jpg No to teraz chwila prawdy - który z nich jest wam bliski? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1zzarda Re: Patriotyzm nowoczesny i tradycyjny 11.11.14, 10:17 Wg Ciebie ten nowoczesny to jakaś prawda? Czy to ordynarna propaganda prawicowców? Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Patriotyzm nowoczesny i tradycyjny 11.11.14, 10:21 indyk jak zwykle łżesz. Odpowiedz Link Zgłoś
wykress Re: Patriotyzm nowoczesny i tradycyjny 12.11.14, 09:58 1zzarda napisał: > Wg Ciebie ten nowoczesny to jakaś prawda? Czy to ordynarna propaganda prawicowców? Napisz z czym się nie zgadzasz lub czego tam brakuje? ... proszę możesz odkłamać ten obraz, jesli oczywiscie potrafisz? .... :) Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Patriotyzm nowoczesny i tradycyjny 11.11.14, 10:27 śmieszne indycze komiksy:-) Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Wstrząs i konsternacja... 11.11.14, 10:33 w szeregach głęboko wierzącego "prawicowego" żelaznego elektoratu chadeckiej Platformy z FK. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Patriotyzm nowoczesny i tradycyjny 11.11.14, 10:44 Żaden. tym bardziej ,że żaden z komiksów nie przedstawia "tradycyjnego" Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Patriotyzm nowoczesny i tradycyjny 11.11.14, 11:07 Chciałeś powiedzieć, że żaden nie przedstawia patriotyzmu typowego dla sekciarzy z antykaczyńskiej sekty? erykmistewicz.pl/media/w-polityce/siedem-pytan-do-eryka-mistewicza-tomasz-lis-walczy-o-przywodztwo-w-sekcie-antykaczynskiej-to-jego-paliwo-wpolityce-pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Patriotyzm nowoczesny i tradycyjny 11.11.14, 11:12 Chciałeś powiedzieć, tylko,że tradycyjny nie znaczy prawdziwy, jak jest nazwany jeden z ciebie przedstawionych. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Patriotyzm nowoczesny i tradycyjny 11.11.14, 11:24 To napisz, jaki jest według ciebie ten prawdziwy - opluwanie papieża i obrona radzieckich pomników? :-> forum.gazeta.pl/forum/w,28,155444304,155444870,Re_Czy_mozna_zniewazyc_pomnik_.html Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Patriotyzm nowoczesny i tradycyjny 11.11.14, 11:31 jaki jest według ciebie ten prawdziwy nie uzurpuję sobie prawa do wyrokowania który jest prawdziwy a które mniej. to ty zamieściłeś komiks z "prawdziwym " dla zmyłki zwąc go tradycyjnym , ja tylko twierdzę ,że te dwa słowa nie oznaczają tego samego i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Patriotyzm nowoczesny i tradycyjny 11.11.14, 11:35 Ależ jak najbardziej możesz uzurpować sobie prawo do określenia który jest ci bliższy. Śmiało! Choć właściwie jest to zbędne - i to nie tylko w twoim przypadku... :-> Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Patriotyzm nowoczesny i tradycyjny 11.11.14, 11:42 jak najbardziej możesz uzurpować nie mogę ,bo nie jestem posiadaczem tej jedynej,prawdziwej i objawionej prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Patriotyzm nowoczesny i tradycyjny 11.11.14, 11:47 Nie znasz "prawicowy" wyborco PO tej jedynej objawionej prawdy, który patriotyzm jest ci bliższy? W takim razie odejdź w pokoju pluć dalej na Kościół i bronić radzieckich pomników. EOT. Odpowiedz Link Zgłoś
p.grochowski Re: Patriotyzm nowoczesny i tradycyjny 11.11.14, 12:30 W ten dzień warto wspomnieć o panu Towiańskim, latach 40. XIX wieku i alternatywnych nadziejach na odzyskanie suwerenności. m.c.hrabia napisał: > jak najbardziej możesz uzurpować > > nie mogę ,bo nie jestem posiadaczem tej jedynej,prawdziwej i objawionej prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Patriotyzm nowoczesny i tradycyjny 11.11.14, 11:09 Fakt! Antykaczyści mają swój, ściśle określony system wartości - dla was patriotyzmem rzecz jasna jest nawalanie od rana do wieczora w znienawidzony PiS i JK. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczyjar4 Re: Patriotyzm nowoczesny i tradycyjny 11.11.14, 10:35 Jeszcze brakuje zasieków z drutu kolczastego który odgradza nas od świata. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Patriotyzm nowoczesny i tradycyjny 11.11.14, 10:54 kacze bzdury i frazesy ,hehehe,stary kawaler stawia na rodzine i polskie banany Odpowiedz Link Zgłoś
p.grochowski Re: Patriotyzm nowoczesny i tradycyjny 11.11.14, 11:11 Moim zdaniem, organizacje takie jak Polska Wspólnota Narodowa pana Bolesława Tejkowskiego, będą zawsze miały rację bytu. indeed-4 napisał: > > thespinningtopblogger.files.wordpress.com/2013/11/p1.jpg > > No to teraz chwila prawdy - który z nich jest wam bliski? > Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Patriotyzm nowoczesny i tradycyjny 11.11.14, 11:11 Infantylny rysuneczek, dla przedszkolaków. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Patriotyzm nowoczesny i tradycyjny 11.11.14, 11:18 Powszechnie wiadomo ,że patriotyzmem przesiąknięte są media.TVN, TVP, Superstacja i Polsat oraz wszystkie stacje radiowe naszej odrodzonej ojczyzny.Na GW sporo też jest patriotów ,którzy nawet nie wiedzą z czym się kojarzy 11 listopada. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Patriotyzm nowoczesny i tradycyjny 11.11.14, 11:27 Myslisz ze ci wiedzOm ??? revelstein.blox.pl/resource/patrioty_090424.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 O wilku mowa - a który z patriotyzmów jest bliższy 11.11.14, 11:31 autorowi, Andrzejowi Mleczce? forum.gazeta.pl/forum/w,28,155253781,,Meller_o_Andrzeju_Mleczko_lewicowo_liberalny.html?v=2 Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Który jest bliższy rysownikowi GW - Raczkowskiemu 11.11.14, 11:55 wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/146435,polska-flaga-w-psiej-kupie-uczy-czystosci.html pomyśl chwilę i spróbuj odpowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Który jest bliższy rysownikowi GW - Raczkowsk 11.11.14, 12:06 Amerykanie Rulez,hehehehe r-scale-0f.dcs.redcdn.pl/scale/o2/tvn/web-content/m/p1/v/8fb21ee7a2207526da55a679f0332de2/ce34a854-698d-11e4-aa9f-0025b511229e/S/017.jpg?type=1&srcmode=3&srcx=1/2&srcy=0/1&srcw=640&srch=360&dstw=640&dsth=360 Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Który jest bliższy rysownikowi GW - Raczkowsk 12.11.14, 10:07 Nie da się ukryć.Kupa w 100% wyrób psa Polaka Katolika wiec prawidłowo oznakowany. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Pilnujecie tęczy? 11.11.14, 11:57 tak pytam bo skłoty zamieszkiwane przez partyzantów "Krytyki Politycznej" już podobno zabezpieczyła policja. "Zaczęło się od lakonicznej zapowiedzi tego ostatniego. "Po przerwie wracam z taką niespodzianką. 3, 2, 1 - już za moment całość..." - napisał na swoim profilu na Facebooku i umieścił krótkie nagranie, na którym śpiewa (do kolorowego sztucznego penisa) i tańczy (na tle tęczy, rzecz jasna). Tuż pod filmikiem znalazła się data 11.11.2014, podpis - Mister D i wymowne: "Tęcza. No każdy by się wkur***"." Taką formę świętowania polskiej niepodległości promuje portal gw.pl. Nawet 11- listopada nie mogli się powstrzymać! Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Pilnujecie tęczy? 11.11.14, 12:09 "Alkohol na Westerplatte był, ale nie pito go w takich ilościach, żeby chodzili pijani"- taki nagłówek od rana walił po oczach na jedynce GW; ukochana gazetka "prawicowego" elektoratu kolejny raz należycie uhonorowała narodowe święto... :-> Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Pilnujecie tęczy? 11.11.14, 12:16 Aż strach pomyśleć jakim czynem uczczą święto niepodległości środowiska LGBT. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Pilnujecie tęczy? 11.11.14, 12:22 Zapijaczony już ze swoim psem poszedł .Cudna nasza niepodległość. Odpowiedz Link Zgłoś
bogucjusz Ten rysuneczek ma wyjątkową wartość poznawczą. 11.11.14, 12:19 Dość wiernie ilustruje "rozumienie" otaczającej rzeczywistości przez tzw. "prawdziwych Polaków". Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: Ten rysuneczek ma wyjątkową wartość poznawczą 11.11.14, 12:30 bogucjusz napisał: > Dość wiernie ilustruje "rozumienie" otaczającej rzeczywistości przez tzw. "praw > dziwych Polaków". > Jak mogą zrozumieć otaczającą ich rzeczywistość, skoro nie mają o niej bladego pojęcia: Jesteśmy prawdziwymi ignorantami – wynika z badania przeprowadzonego przez brytyjski instytut IPSOS Mori. Nie mamy zielonego pojęcia na temat podstawowych spraw społecznych: liczby imigrantów, emerytów, a nawet skali bezrobocia. W globalnym indeksie ignorancji Polska zajmuje niechlubne czwarte miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
bogucjusz Re: Ten rysuneczek ma wyjątkową wartość poznawczą 11.11.14, 12:49 l_zaraza_l napisała: > bogucjusz napisał: > > > Dość wiernie ilustruje "rozumienie" otaczającej rzeczywistości przez tzw. > "praw > > dziwych Polaków". > > > > > Jak mogą zrozumieć otaczającą ich rzeczywistość, skoro nie mają o niej bladego > pojęcia: Stąd cudzysłów. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Ach! Jeszcze jeden rysuneczek do kompletu 11.11.14, 12:29 rewanżystowski taki jakby: domowy-survival.pl/wp-content/uploads/2012/11/prawicowy-nowoczesny-patriotyzm.jpg Piękna jest ta zawoalowana sugestia, że radykalna prawica nie chodzi na wybory, nie kasuje biiletów i nie płaci podatków - a do tego pewnie jeszcze kradnie i pije! :-) Cudne, hahaha... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Ach! Jeszcze jeden rysuneczek do kompletu 11.11.14, 12:33 No i wyrafinowany prezent dla Polaków od GW i środowisk postępowych. "tęczowy penis na Święto Niepodległości." kultura.gazeta.pl/kultura/1,114526,16946954,Maslowska__Pirog_i_teczowy_penis_na_Swieto_Niepodleglosci_.html#BoxSlotI3img Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Ogłoszenie. 11.11.14, 12:37 "Na pl. Piłsudskiego można kupić balony oraz flagi Polski." Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Ach! Jeszcze jeden rysuneczek do kompletu 11.11.14, 13:02 Teraz to już się całkiem pogubiłem i nie wiem, Masłowska z Pirogiem, który to będzie patriotyzm... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Ach! Jeszcze jeden rysuneczek do kompletu 12.11.14, 10:15 Nie tylko takich patriotyczno bohaterskich czynów dokonuje patriotyczna prawica.W chwilach wolnych od modlitwy rzuca kamieniami w lewaków i policjantów podpala instalacje publiczne i wznosi katolickie okrzyki i co chwile zamawia 5 piw. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Patriotyzm nowoczesny i tradycyjny 11.11.14, 12:45 ładnie odnowili na Święto Niepodległości. bi.gazeta.pl/im/5d/29/10/z16947805AA.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Patriotyzm nowoczesny i tradycyjny 11.11.14, 13:08 A chorągiewki biało-czerwone, gdzie?! Do bani... PS. Swoją drogą ciekawe, jak by na taki myk zareagowali szalikowcy i narodowcy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Po prawdzie, to oba, ale nie tylko... 11.11.14, 13:23 indeed-4 napisał: > > thespinningtopblogger.files.wordpress.com/2013/11/p1.jpg > > No to teraz chwila prawdy - który z nich jest wam bliski? Ale po kolei: 1. Tęczowa propaganda - heterofobia Nie rozumiem o co tu chodzi! Propaganda, to - w dużym skrócie - działania, mające przekonać mnie (czy tego do kogo została skierowana) do określonych zachowań, działań, zmiany - lub utrwalenia - poglądów itp. Czy chcesz powiedzieć, że dzięki takiej "propagandzie" ktoś, kto całe życie był hetero (lub homo) zmieni swą orientację seksualną? A może znasz jakieś przykłady - może być nawet Twój przypadek (jeśli oczywiście przytrafiło Ci się coś takiego?) Heterofobia - przyznam się, że nawet jak mnie "ślubna" do łez kru..wi, nie przestanę być hetero a już na pewno żadnym heterofobem nie zostanę. Oczywiście, żadna propaganda tego też nie zmieni. Jeśli jeszcze nie zrozumiałeś mojego przesłania, to wyjaśniam: żadna propaganda, czy "promocja" (słowo którego chętnie używają homofoby) nie jest w stanie przeistoczyć hetero w homo i odwrotnie, zatem zjawisko jako takie istnieje (i jest niebezpieczne) tylko w chorych, ciasnych umysłach. 2. Nienawiść do kościoła Nie powiem, że nie występuje, ale jest marginesem nie wartym wspomnienia. Jest natomiast coś takiego, jak coraz odważniejsze patrzenie tej instytucji - tak(!) instytucji!!! - na ręce, mylnie przez jej fanatyków odczytywane jako nienawiść do niej, a że każde takie działanie "obrazę" u nich powoduję - nie wspomnę! Jeśli o mnie chodzi, jestem jak najbardziej za ścisłą obserwacją i kontrolą tej instytucji, która działa w ramach państwa i państwu temu prawnie podlegać powinna, a wszelkie jej wynaturzenia i zbrodnie nie tylko piętnowane ale karane z całą surowością prawa być powinne! I uwierz - to nie nienawiść z mojej strony... 3. Zioło dla każdego Nie mam zdania bo... zetknąłem się z różnymi - skrajnymi - opiniami. Dlatego nie będę ani agitował za legalizacją, ani protestował przeciw niej. 4. Faszyzm jest wszędzie Bzdura - faszyzm jako tako, to zjawisko tak samo marginalne, jak wyżej wspomniana nienawiść do kościoła. 5. Chcę Stanów Zjednoczonych Europy Na dziś, to taka sama utopia, jak komunizm. Idea słuszna, ale nie do zrealizowania i dlatego, nie warta uwagi. 6. Jestem dumny z pochodzenia Ja jestem - mimo wszelkich jej ułomności i niedostatków, czego o współziomkach (ok. 30%) powiedzieć już nie mogę! 7. Tradycyjna rodzina Ja mam taką ale... inne modele mi nie przeszkadzają. 8. Kupuję polskie produkty Jeśli są konkurencyjne jakościowo i cenowo z innymi. Jeśli nie - nie kupuję Dla mnie, nie jest to wyznacznikiem patriotyzmu. 9. Odpowiedzialnie współtworzę przyszłość naszej Ojczyzny To jakiś bełkot jest. Spytaj Hofmana, Sikorskiego, Nowaka, Kaczyńskiego, Millera, Palikota a nawet mnie - wszyscy odpowiemy że jak najbardziej i że współtworzymy. A prawda(?) - każdy ma swoją... ps. A co do obrazka, to uważam, że nasza przyszłość jest w Unii - nawet tęczowej. 10. Znam prawdziwą historię Polski Kolejna manipulacja. Żyję trochę na tym świecie i widzę, jak na moich oczach, pisana jest na nowo słuszna historia i to nie ta, której mnie uczono a ta, której osobiście byłem świadkiem. Jeśli zatem, historię pisać będą politycy i wszelkiej maści IPN-y to nikt, tej "prawdziwej" nie pozna! I co? Zdałem??? Odpowiedz Link Zgłoś
xystos Re: Po prawdzie, to oba, ale nie tylko... 11.11.14, 14:31 "6. Jestem dumny z pochodzenia Ja jestem - mimo wszelkich jej ułomności i niedostatków, czego o współziomkach (ok. 30%) powiedzieć już nie mogę! " bardzo cie "don.kichote" przepraszam,za moja zasciankowa wscibskosc ale jakiego pochodzenia jestes ? ja szlachcic biedny,czesto boso ale zawsze z szabla Pozdrawiam H.Xystos herbu PORYJ Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Po prawdzie, to oba, ale nie tylko... 12.11.14, 10:52 Cale to pismo obrazkowe to jeden bełkot.Dodam tylko ze na 8 odpowiedziała długo przed II wojna światową polska endecja."jeśli mam do wyboru porównywalne cenowo i jakościowo wyroby polski i zagraniczny, patriota wybiera polski. Głupiec natomiast kupuje droższe i gorsze tylko dlatego ze polskie.Popiera w ten sposób byle jakość i psuje opinie dobrym polskim wyrobom". polska współczesna "prawica" tego nie tylko nie rozumie to kolejny dowód na komplety brak przez nich znajomości historii naszej(wygląda na to ze nie ich) Ojczyzny.. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Mucha - wzorcowy przykład patriotyzmu tradycyjnego 12.11.14, 09:47 rozrywka.dziennik.pl/plotki/artykuly/474858,anna-mucha-ma-w-nosie-boga-honor-i-ojczyzne-woli-prowokacje.html Ktoś w to wątpi? :-> Odpowiedz Link Zgłoś
glos.sumienia.forum Re: Patriotyzm nowoczesny i tradycyjny 12.11.14, 10:06 Zastanawiałem się, jak odpowiedzieć, pomimo wszystko odpowiem (wątpię, byś na to... nie, powstrzymam się) serio: pytanie jest źle postawione. Ale spojrzałem na obrazek - trafne spostrzeżenia też zawiera, ale zwalnia od rzeczowej rozmowy (bo właściwie, jestem zajęty). To dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś