Dodaj do ulubionych

Nawet Goebbels stanu wojennego głosował na PO

27.11.14, 11:06
"- Taki człowiek genetycznie związany z komuną jak ja, Goebbels stanu wojennego, w tych wyborach głosował na PO. Aby przeciw PiS - ogłosił w "Tak jest" w TVN24 Jerzy Urban. - To koniec świata i wstyd dla Platformy - ironizował redaktor naczelny tygodnika "Nie", od lat związany z lewicą."

No to ja już nie będę. Tfuuu!
Obserwuj wątek
    • religijnych.uczuc.obraza Re: Nawet Goebbels stanu wojennego głosował na PO 27.11.14, 11:17
      A jednak pozostanie to już z tobą, że 16 listopada 2014 r. razem z Goebbelsem stanu wojennego zagłosowałeś na PO. ja byłem mądrzejszy i tego nie uczyniłem.
      • tw_wielgus Re: Nawet Goebbels stanu wojennego głosował na PO 27.11.14, 11:41
        Otóż nie. Nie zagłosowałem tak, jak Urban. Gdybym to zrobił to po takiej informacji splunąłbym nie raz. Na PO głosowałem w 2007 roku i to był pierwszy i ostatni raz. Każdy ma prawo do pomyłek i nie ma w tym nic nadzwyczajnego jeżeli wyciąga wnioski.
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Nawet Goebbels stanu wojennego głosował na PO 27.11.14, 11:43
          Proszę, zagłosowałeś na PO o jeden raz więcej niż ja.
        • anwad Re: Nawet Goebbels stanu wojennego głosował na PO 27.11.14, 12:57
          A nie głosowałeś na Komorowskiego w 2010 r.
        • aniechto.only Re: Nawet Goebbels stanu wojennego głosował na PO 27.11.14, 20:14
          tw_wielgus napisał:

> Otóż nie. Nie zagłosowałem tak, jak Urban. Gdybym to zrobił to po takiej inform
          > acji splunąłbym nie raz.

A plujesz jak widzisz owczarka niemieckiego?
          • tw_wielgus Re: Nawet Goebbels stanu wojennego głosował na PO 28.11.14, 11:26
            Nie, reaguję tak na widok obrzydliwego śmiecia, a ten polskojęzyczny wyrób człekopodobny uczynił wiele starań żebym go za takiego uważał:

Fragment wywiadu Urbana:

"Kiedy ostatnio był pan u spowiedzi?
            Jakieś 70 lat temu.

Czemu tak dawno?
            Bo potem z Polski odeszli hitlerowcy i przyszli nasi.

Jest pan pewny, że to byli „nasi”?
            Absolutnie tak. Armia radziecka, armia polska – utożsamiałem się z tymi, którzy przyszli. Nadal tak uważam."
    • volupte Re: Nawet Goebbels stanu wojennego głosował na PO 27.11.14, 11:17
      Też sensacja:-) Ty zawsze głosowałeś na pis , zaden ubytek.
    • mariner4 To cyniczna wypowiedź Urbana, ale 27.11.14, 11:24
      jakże celna:
      "PiS organizuje demonstrację 13 grudnia przeciwko tym, których my zamykaliśmy do więzień"
      Chichot historii.
      Gdyby PiS miał tak nieograniczoną władzę jak kiedyś PZPR, to mielibyśmy obozy koncentracyjne dla przeciwników politycznych.
      M
      • sclavus Re: To cyniczna wypowiedź Urbana, ale 27.11.14, 11:36
        tw_wielgus przytacza wyłącznie to, co mu pasuje... nie domyślil się, ze Urban w ten sposób ocenił wartość SLD na "rynku politycznym"...
        (może dlatego, że go to zabolało?)
        • zoil44elwer Re: To cyniczna wypowiedź Urbana, ale 27.11.14, 20:04
          sclavus napisał:

> tw_wielgus przytacza wyłącznie to, co mu pasuje... nie domyślil się, ze
          > Urban w ten sposób ocenił wartość SLD na "rynku politycznym"...
          > (może dlatego, że go to zabolało?)
          Urban:Miller niszczy SLD bo"wyrzuca'ł"z partii wartościowych,światłych ludzi "lewicy":Borowskiego(aktualnie na orbicie PO),Rosatiego(tyż),Siwca,Kalisza(Europa+ TR),Arłukowicza-PO......Bo nie chciał LiDu(Onyszkiewicz),Europy+ RP-PeDeków(Cwelińskiego),SD Pickorskiego....tj POmysłów Kwacha!
          • jabbaryt Kiedyś Urban zagroził publicznie Wałesię 28.11.14, 15:54
            Że go poprze jeżeli ten będzie się do niego łasił. Teraz spełnia swoje groźby ale wobec PO. Ale czy to PO zaszkodzi albo pomoże? Watpię, teraz Urban nie jest człowiekiem tak wpływowym jak dwadzieścia lat temu.
    • ayran Re: Nawet Goebbels stanu wojennego głosował na PO 27.11.14, 11:26
      Domyślam się także, że nigdy w życiu nie wsiądziesz do jaguara.
      • tw_wielgus Re: Nawet Goebbels stanu wojennego głosował na PO 27.11.14, 11:28
        Do tego produktu TATA motors? Nie.
        • ayran Re: Nawet Goebbels stanu wojennego głosował na PO 27.11.14, 11:48
          Z tego co wyczytałem, Urban przyjeżdża do pracy jaguarem a wyjeżdża mercedesem, tak że i ta druga marka jest u ciebie spalona, mimo takiej niewątpliwej zalety, że korzystał z niej poseł Hofman.
          • tw_wielgus Re: Nawet Goebbels stanu wojennego głosował na PO 28.11.14, 11:29
            Powinien jeździć Chrysler'em.
            Oczywiście gdyby miał odrobinę honoru i coś co się nazywa poczuciem godności.
      • zoil44elwer Re: Nawet Goebbels stanu wojennego głosował na PO 27.11.14, 20:07
        ayran napisał:

> Domyślam się także, że nigdy w życiu nie wsiądziesz do jaguara.
        >
        Do PAPAMOBILE jak postkomunista KWACH tyż nie wlezie.
    • erte2 Re: Nawet Goebbels stanu wojennego głosował na PO 27.11.14, 11:47
      "Na wojnie każdy bagnet jest dobry" - że przypomnę słowa Wielkiego Patrioty i Językoznawcy Jarosława Kaczyńskiego (zresztą po kimś powtórzone).
      A jesli chodzi o Urbana...
      To jest postać wyjątkowo niejednoznaczna. Piekielnie inteligentny (zresztą bliski kuzyn Stanisława Lema, człowieka którego IQ przekraczało 180), jeden z ważniejszych dziennikarzy "Po prostu" (tygodnika powstałego po "odwilży" 1956. roku, zlikwidowanego po dwóch latach przez Gomułkę jako że zbyt serio potraktował frazesy o "odnowie"). Od tego czasu objęty zapisem cenzury; publikował pod pseudonimami ("Kibic", "Magma") ale z zakazem publicystyki politycznej.
      Ale w stanie wojennym stanął dokładnie po przeciwnej stronie. Jego cyniczne i wręcz obrzydliwie kłamliwe "konferencje prasowe" w których w żywe oczy i z kpiącym uśmieszkiem pluł Polakom w twarze, łgając z pełną świadomością i wręcz z satysfakcją (zresztą podobnie jak do niedawna Hofman a dziś np. Błaszczak czy Breivik).
      Dodać należy że do PZPR zapisał się dopiero po wprowadzeniu stanu wojennego, jakby na przekór dawnym kolegom z "Po prostu" którzy wtedy rzucili legitymacje (Bratkowski), zapewne orientując się że komuna i tak niedługo padnie.
      Zapytany przez Torańską (w wywiadzie, już po roku'89.) dlaczego właściwie nie zaangażował się w "Solidarność", przecież praktycznie cała jego przeszłość raczej by na to wskazywała, a przeciwnie, stanął po drugiej stronie - odpowiedział: "właściwie nie wiem". I chyba tym razem było to szczere.
      • lackzadek Re: Nawet Goebbels stanu wojennego głosował na PO 27.11.14, 11:51
        Jakoś mi z Nim po drodze....
      • ksiazka_przepisana Re: Nawet Goebbels stanu wojennego głosował na PO 27.11.14, 22:51
        Dodać należy że do PZPR zapisał się dopiero po wprowadzeniu stanu wojennego, ja
        > kby na przekór dawnym kolegom z "Po prostu" którzy wtedy rzucili legitymacje (B
        > ratkowski), zapewne orientując się że komuna i tak niedługo padnie.

hehe uściślijmy, że zapisał się w.....89 jako ostatni :)))))))

Ależ powiedział czemu się nie zapisał do Solidarności : bo cała ta branża katolicko narodowa go mierziła.
        • ksiazka_przepisana Re: Nawet Goebbels stanu wojennego głosował na PO 27.11.14, 23:03
          a i o władzy pisał, że chciał. próżność.
        • zoil44elwer Re: Nawet Goebbels stanu wojennego głosował na PO 27.11.14, 23:56
          ksiazka_przepisana napisał:

> Dodać należy że do PZPR zapisał się dopiero po wprowadzeniu stanu wojennego, j
          > a
          > > kby na przekór dawnym kolegom z "Po prostu" którzy wtedy rzucili legityma
          > cje (B
          > > ratkowski), zapewne orientując się że komuna i tak niedługo padnie.
          > Był i jest smerfem zgrywusem.W 1989 wstępować do PZPR?
          >
          > hehe uściślijmy, że zapisał się w.....89 jako ostatni :)))))))
          >
          > Ależ powiedział czemu się nie zapisał do Solidarności : bo cała ta branża katol
          > icko narodowa go mierziła.
        • erte2 Re: Nawet Goebbels stanu wojennego głosował na PO 28.11.14, 00:39
          ksiazka_przepisana
          Spróbuj poszukać gdzieś w archiwach wywiad Teresy Torańskiej z Urbanem dla "Wyborczej" tak sprzed mniej więcej 10. lat.
          • ksiazka_przepisana Re: Nawet Goebbels stanu wojennego głosował na PO 28.11.14, 01:10
            czytałem i wywiad i książki jego
    • volupte Re: Nawet Goebbels stanu wojennego głosował na PO 27.11.14, 12:00
      Brawo , dotarło do niego że SLD to formacja schyłkowa i szkoda na nia głosu.
      • ayran Re: Nawet Goebbels stanu wojennego głosował na PO 27.11.14, 12:17
        To już chyba wcześniej, zważywszy że popierał Palikota. Co świadczy o tym, że trudno zachwycać się trafnością jego diagnoz politycznych.
        • volupte Re: Nawet Goebbels stanu wojennego głosował na PO 27.11.14, 12:19
          Dziadek juz , ale wiele lat był wierny SLD.
      • zoil44elwer Re: Nawet Goebbels stanu wojennego głosował na PO 27.11.14, 20:17
        volupte napisał:

> Brawo , dotarło do niego że SLD to formacja schyłkowa i szkoda na nia głosu.
        Gwoli prawdy to postać Urbacha nie przysparzała lewicy wizerunkowych plusów.Politycznych,estetycznych,etnicznych....
        • volupte Re: Nawet Goebbels stanu wojennego głosował na PO 27.11.14, 22:44
          Ale tajny głos to tak.
      • zoil44elwer Re: Nawet Goebbels stanu wojennego głosował na PO 28.11.14, 16:05
        volupte napisał:

> Brawo , dotarło do niego że SLD to formacja schyłkowa i szkoda na nia głosu.

Lewica i związki zawodowe zostaną przez neoliberałów zniszczone./Wyklęty powstań z klęczek ludu ziemi(tej ziemi) Powstańcie których dręczy głód i chłód.Myśl nowa blaski promiennemi ogarnie polski ród......
    • niszcz.faszyzm Starość nie radość, 27.11.14, 22:12
      na mózg też się wtedy ludziom może rzucić i nawet tak inteligentnych ludzi jak Urban może starcze otępienie trafić. :(
      • douglasmclloyd Re: Starość nie radość, 27.11.14, 22:30
        niszcz.faszyzm napisał:

> na mózg też się wtedy ludziom może rzucić i nawet tak inteligentnych ludzi jak
        > Urban może starcze otępienie trafić. :(

urban i inteligencja się nie krzyżują
        • tornson Re: Starość nie radość, 27.11.14, 22:34
          douglasmclloyd napisał:

> niszcz.faszyzm napisał:
          >
          > > na mózg też się wtedy ludziom może rzucić i nawet tak inteligentnych ludz
          > i jak
          > > Urban może starcze otępienie trafić. :(
          >
          > urban i inteligencja się nie krzyżują
          Do tej pory szli w parze, teraz już nie sam nie wiem. :/
          • ksiazka_przepisana Re: Starość nie radość, 27.11.14, 22:54
            cholesterol zatkał krążenie w mózgownicy
        • zoil44elwer Re: Starość nie radość, 27.11.14, 23:36
          Niejedne mądre głowy cierpiały na POstępowy paraliż umysłowo-miażdżycowy,bynajmniej nie postępowy.Urbach głosuje na PO-Chrześcijańską demokrację? Koniec świata!
      • zoil44elwer Re: Starość nie radość, 27.11.14, 23:05
        niszcz.faszyzm napisał:

> na mózg też się wtedy ludziom może rzucić i nawet tak inteligentnych ludzi jak
        > Urban może starcze otępienie trafić. :(

J Palikot:Mój(Twój) Ruch nie SYTUUJE się na lewicy! Chcem być między prawą a lewą nogą! Po jednej kadencji tak jak LW ,pójdzie na hasiok
    • douglasmclloyd Dalej wierzysz Goebbelsowi stanu wojennego? 27.11.14, 22:29
      Znając go, głosował na SLD i robi wszystko, żeby zaszkodzić PO i Polsce.
      • fiu-bzdziu2010 Re: Dalej wierzysz Goebbelsowi stanu wojennego? 27.11.14, 22:44
        tak samo Kiszczak mógłby się wypowiedzieć, że głosował na PIS
        i co z tego - byłyby jaja
      • zoil44elwer Re: Dalej wierzysz Goebbelsowi stanu wojennego? 27.11.14, 23:20
        douglasmclloyd napisał:

> Znając go, głosował na SLD i robi wszystko, żeby zaszkodzić PO i Polsce.
        >
        Czytałem NIE i wiem że URBACH od 2001 jest wrogiem Millera i eSeLDe.Jego b zastępca A Rozenek z RP pokazuje to codziennie.Koalicja Urbachów z NIE w sojuszu z OZONowymi PALIKOTAMI?
    • adam111115 Re: Nawet Goebbels stanu wojennego głosował na PO 27.11.14, 22:51
      Urban dzisiejszy jest zdroworozsądkowy i nieglupi facet w przeciwieństwie do sekty małego świra
      • zoil44elwer Re: Nawet Goebbels stanu wojennego głosował na PO 27.11.14, 23:50
        Urban dzisiejszy mówi to samo o L Millerze co mówił w 2001.
    • ave.duce Re: Nawet Goebbels stanu wojennego głosował na PO 27.11.14, 23:02
      Jakież zaufanie do tego, co powiedział Urban ;)
      • tw_wielgus Re: Nawet Goebbels stanu wojennego głosował na PO 28.11.14, 19:24
        Gdyby Urban kłamał to chyba go by nie promowano w Tok-FM; Wyborczej, Superstacji i takich ta lewicowych kanałach. To jest to dla mnie tak oczywiste ponieważ wiem, że jednym z ideałów nowej lewicy jest życie w prawdzie i odrzucenie katolickiego zakłamania. Urban to taki sympatyczny starszy pan reprezentujący wysokie standardy moralne. On miałby kłamać? W życiu!
        No chyba nie chcesz powiedzieć że Gazeta Wyborcza udostępnia swoje łamy notorycznym kłamcom?
        • tw_wielgus Re: Nawet Goebbels stanu wojennego głosował na PO 28.11.14, 19:27
          No sama zobacz. Pewnie zgodzisz się z nim na 100% a niezdarnie insynuujesz, że mógłby kłamać.
          "Urban: Kaczyński jest jak Putin, tylko zdziczały. Buduje struktury poza państwem, jakby miał zamiar robić leśną partyzantkę"

www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,17025099,Urban__Kaczynski_jest_jak_Putin__tylko_zdziczaly_.html#TRrelSST
          • ave.duce Re: Nawet Goebbels stanu wojennego głosował na PO 29.11.14, 09:44
            Ja to ja, dziwne, że Ty tak wierzysz Urbanowi. I mediom wszystkich orientacji.
    • mietowe_loczki Re: Nawet Goebbels stanu wojennego głosował na PO 27.11.14, 23:05
      a skąd wiesz, że mówił prawdę?
      • lackzadek Re: Nawet Goebbels stanu wojennego głosował na PO 27.11.14, 23:16
        Tym, co mają problem z pamięcią polecam vicebrol
        a Panu Jerzemu wielu lat w zdrowia i jasności umysłu życzę
        Kibic.
        Tak mi dopomóż.......
    • bard333 i co... nie miał Kaczor racji? 28.11.14, 01:26
      Stoicie tam gdzie zomo...

gdy czytam te peany uwielbienia na temat tego śmiecia, to mogę tylko przytaknąć kaczorowi i jego tekstowi o stojących zomowcach i lemingach przy ich nogach...

ci sami, co wtedy tak gardłowali, teraz rozpływają sie nad inteligencja tego bydlaka, pamiętam jego konferencje, gdy opowiadał jak to Popiełuszka sam sie pobił, czy inny znaleziony opozycjonista w rzece utopił sie bo był pijany...

znamienne, że to (nomen omen) obwoźne, komusze sado macho, uaktywnia sie gdy w kraju opozycje wyzywa sie od warchołów, gdy fałszuje się wybory, gdy komuna wraca, to taki upiór sie budzi i nabiera sił...

gratuluje wam lemingi, stoicie dokładnie tam, gdzie dojrzał was Kaczor, przy nodze zomowców i ich treserów, intelygent kłapouch na miare waszych pustych łebków, nic dziwnego, że tak was inspiruje...
      • mietowe_loczki Re: i co... nie miał Kaczor racji? 28.11.14, 01:52
        Przestań już pić i ćpać ten tani syf. W którym miejscu widzisz w tym wątku peany uwielbienia dla Urbana? Reszta twojego posta to bełkot, który dowodzi, że przeciętny wyborca PiS ma IQ nogi od stołu. To dramat tego kraju, że takich jak ty jest w nim więcej.
        • bard333 Re: i co... nie miał Kaczor racji? 28.11.14, 10:27
          Cpac? Tja... Nie kazdy lubi tak jak ty i jesli nawet wyborcy pis maja inteligencje jakiejs nogi, to i tak sa lepsi od ciebie...

Ja widze dramat MEGO kraju, w takich tepych lemingach, co to trawe gotowi sa jesc, byle tylko tuszcza banda banda mogla nas okradac i niestety, takch jak ja jest mniejszosc
          • m.c.hrabia Re: i co... nie miał Kaczor racji? 28.11.14, 10:35
            takch jak ja jest mniejszosc

całe szczęście dla tego kraju.
          • mietowe_loczki Re: i co... nie miał Kaczor racji? 28.11.14, 15:42
            bard333 napisał:

> Cpac? Tja... Nie kazdy lubi tak jak ty i jesli nawet wyborcy pis maja inteligen
            > cje jakiejs nogi, to i tak sa lepsi od ciebie...

Nie są.

> Ja widze dramat MEGO kraju, w takich tepych lemingach, co to trawe gotowi sa j
            > esc, byle tylko tuszcza banda banda mogla nas okradac i niestety, takch jak ja
            > jest mniejszosc

Też widzę dramat mojego kraju, kiedy ta bardziej tępa część społeczeństwa daje się wodzić jakiemuś podrzędnemu liderowi partyjnemu o nazwisku Kaczyński, wierzy w spiski i fałszerstwa wyborcze, które w takim kraju jak Polska nie mają prawa mieć miejsca. Z tego, że takich jak ty jest mniejszość, ogromnie się cieszę.
            • bard333 Re: i co... nie miał Kaczor racji? 28.11.14, 17:16
              oczywiście... wodzi za nos...

bardziej tępi, bo nie daja sie nabrać na gładkie słówka i widzą co wyrabia leminży wUc i ich już tylko obywatelska z nazwy banda łajdaków?

i no tak, spiseG wszędzie, tylko że ja zamiast spisku, widzę bylejakość, złodziejstwo na każdym kroku i ogólnie, jak to wasz ministerek od podsłuchów podsumował, chooj, doopa i kamieni kupa...

ale co ja tam wiem... brednie michnika uważam za brednie, urbana za bydlaka, jaruzelskiego i reszte tej komuszej ferajny podobnie. Sam wyrabiam sobie poglądy i nie potrzebuje do tego gazetki, żeby zrozumieć otaczający mnie świat i widzę, że te wybory zostały sfałszowane,

no ale co lemingi z tego mogą zrozumieć, są jak psy pawłowa, pokazać im Kaczora, to zaczynają wyć z nienawiści.

Fajną książkę o was Orwell napisał, "1984", tam zamiast Kaczyńskiego był Goldstein, ale reszta jest taka sama...
        • tw_wielgus Re: i co... nie miał Kaczor racji? 28.11.14, 11:31
          Przeczytaj post Erte'go. Piękna laurka, omal się nie wzruszyłem do łez.
          • humbak Re: i co... nie miał Kaczor racji? 28.11.14, 12:05
            Laurka stwierdzająca fakt (że inteligentny) i że pluł Polakom w twarz? Nie wiem jakie pisałeś laurki, ale chyba nie chciał bym od Ciebie żadnej otrzymać.
            • tw_wielgus Re: i co... nie miał Kaczor racji? 28.11.14, 14:31
              Czemu? Ostatnią laurkę napisałem w szkole podstawowej.
              No chyba nie miałeś na myśli takie same ( w formie i treści) jakie ta śmierdząca świnia pisze swoim kolegom po piórze:
              wpolityce.pl/polityka/145759-ziemkiewicz-o-arcywulgarnym-ataku-urbana-byc-w-ten-sposob-opisywany-przez-takie-bydle-samo-w-sobie-jest-tytulem-do-chwaly
          • mietowe_loczki Re: i co... nie miał Kaczor racji? 28.11.14, 15:34
            tw_wielgus napisał:

> Przeczytaj post Erte'go. Piękna laurka, omal się nie wzruszyłem do łez.

Przeczytałam. Laurki na cześć Urbana nie widzę.
      • ksiazka_przepisana Re: i co... nie miał Kaczor racji? 28.11.14, 01:57
        czy to jakieś myślenie magiczne? rozgrywanie jakiś ciągłych rytuałów historycznych.. jak odtwarzanie scen męki pańskiej. widocznie ludzie nie powinni żyć za długo bo i tak ciągle żyją w jednym punkcie historycznym swojej młodości.

Jeśli dziś jest gdzieś zomo to rozumiem, że sejm jest PZPR-em a PIS frakcją w tej partii.

gdy komuna wra
        > ca, to taki upiór sie budzi i nabiera sił...

tradycja jak zmora ciąży nad umysłami żyjących. jak powiedział klasyk pana urbana.

Kaczyński lemingi ustawił tam gdzie zomo, bo tylko w tym języku można współcześnie wyrazić społeczne niezadowolenie. Zawsze musi być jakiś pan od zdradzonej rewolucji, któremu pozostaje lustracja nowych władców. Problem tylko w tym, że on jest całkowicie z tego systemu. Kaczyńscy to minister, premier, prezes nik, prezydent warszawy, uczestnik okrągłego stołu, przewodniczący partii parlamentarnych....nie wiem kto obsadził jak ci jednojajeczni.
        • ksiazka_przepisana Re: i co... nie miał Kaczor racji? 28.11.14, 01:59
          kto tyle obsadził stanowisk, przecież to tytani 3 rp.
    • zapijaczony_ryj Każdy głos oddany na pohybel PiSiorom się liczy 28.11.14, 03:50
      ten przynajmniej jest ważnym głosem, nie jak te dziesiatki tysięcy PiSich co to księdza posłuchali i zagłosowali na trójkę PSL, albo skreślali wszystkie trójki i oddali głos niewaćny,
      A potem okłamywali ankieterów, ze głosowali na PiS.
      Przez takich niedouczonych debili teraz jest ta cała zadyma z rzekomym fałszowaniem wyborów.
      A to nie wybory tylko sondaże były sfałszowane!
      Amen!
      ps,
      Dziękuje wszystkim Pisiorom za zagłosowanie na sojusznika PO czyli PSL!
      Jeszcze nie wiecie, ale to wasze nieświadome głosy uratowały Polskę przed powtórką z rozrywki a,la IV RP
      • tw_wielgus Re: Każdy głos oddany na pohybel PiSiorom się lic 28.11.14, 11:37
        "(...) z tej anteny, trzeba mieć minimum szacunku dla ludzi, a nie pierdoły opowiadać. "

A resztę cytatu znajdź sobie w necie. Rozumiesz, takie ćwiczonko dla zniszczonych denaturatem szarych komórek.
        • zapijaczony_ryj przerzuciłeś się z "mamrotów" na dyktę? 28.11.14, 14:45
          tw_wielgus napisał:

> "(...) z tej anteny, trzeba mieć minimum szacunku dla ludzi, a nie pierdoły opo
          > wiadać. "
          >
          > A resztę cytatu znajdź sobie w necie. Rozumiesz, takie ćwiczonko dla zniszczony
          > ch denaturatem szarych komórek.

to straszne
          • tw_wielgus Re: przerzuciłeś się z "mamrotów" na dyktę? 28.11.14, 16:03
            A gdzie ja pisałem o "dykcie"..?! Pisałem o denaturacie.
            Ale jeżeli lepiej Ci się kojarzy określenia "dykta" to nie widzę problemu.
    • kotek.filemon Re: Nawet Goebbels stanu wojennego głosował na PO 28.11.14, 15:23
      Urbanowi katopolaczki mogą tylko nogawki obszczekać. Nawet tsunami go nie zmiotło, a co dopiero jakies tam POPiSy.
    • 14pol Re: Jerzy Urban nowym patronem PO :] 28.11.14, 15:28
      Faktycznie nie trzeba tu już niczego dodawać :]
    • ukos he, he, ktoś powiedział, że wybrał mniejsze zło 28.11.14, 15:40
      tw_wielgus napisał:

> "- Taki człowiek genetycznie związany z komuną jak ja, Goebbels stanu wojennego
      > , w tych wyborach głosował na PO. Aby przeciw PiS - ogłosił w "Tak jest" w TVN2
      > 4 Jerzy Urban. - To koniec świata i wstyd dla Platformy - ironizował redaktor n
      > aczelny tygodnika "Nie", od lat związany z lewicą."
      >
      > No to ja już nie będę. Tfuuu!
    • 14pol Re: Nowy autorytet POwców :)) 28.11.14, 16:01
      Poniżej w pełnej krasie :))

fotoforum.gazeta.pl/photo/6/bd/qd/zv3f/aYT9iSXpAWENHjYvWX.jpg
    • tw_wielgus to-nie-urban-sie-zdekomunizowal-to-platforma-sie-z 28.11.14, 19:30

"Nikt chyba nie ma wątpliwości, że Urban stoi zawsze tam, gdzie kiedyś stało ZOMO. No, bo któż, jak nie on.
      Nadal admiruje Jaruzelskiego i Kiszczaka, sowieckich namiestników w PRL oraz autorów stanu wojennego. Sam stan wojenny traktuje jako konieczność dziejową. Swojej roli propagandzisty ani się nie wypiera, ani nie wstydzi. Zresztą niczego się chyba nie wstydzi. Swój, już bardzo wyświechtany przydomek „Goebels stanu wojennego” cytuje z wyraźną lubością. Jednocześnie nie kryje, iż to Platforma stanowi obecnie jego wybór polityczny. To tylko pozorny paradoks, który tu zamierzam wyjaśnić.
      Dzisiaj ów Goebels stanu wojennego, a także byli funkcjonariusze peerelowskich służb Czempiński i Dukaczewski są rozchwytywanymi ekspertami w mediach rządowego nurtu. W zasadzie służą swoim doświadczeniem we wszystkich dziedzinach, nie wyłączając moralności, patriotyzmu i zdrady, a może nawet przede wszystkim w tych obszarach. Są dyżurnymi sowietologami, ale także amerykanistami; piętnują prywatę, promują obywatelskie cnoty. Jeśli to nie jest czysty Orwell, to już nie wiem, co może być."

wpolityce.pl/polityka/223937-to-nie-urban-sie-zdekomunizowal-to-platforma-sie-zurbanizowala

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka