Dodaj do ulubionych

popieram ministra Arłukowicza!

04.01.15, 19:32
Ponieważ ma rację,
Ponieważ trzeba skończyć z corocznym szantażem pazernych,zachłannych konowałów,
Ponieważ podobnie jak ja myślą tysiące ludzi,
Ponieważ w ewidentny sposób atmosferę podkęca dziennikarska szczujna.
Panie Ministrze-niech Pan się trzyma!
Obserwuj wątek
    • wujaszek_joe Re: popieram ministra Arłukowicza! 04.01.15, 19:37
      tysiące ludzi nie mogą się mylić.
      coroczne kontraktowanie wymyślili lekarze, a nie minister zdrowia.
      trzymaj się stołka minister, co ci pozostało?
      • gtxl-3 Re: popieram ministra Arłukowicza! 04.01.15, 19:39
        wujaszek_joe napisał:

> tysiące ludzi nie mogą się mylić.
        > coroczne kontraktowanie wymyślili lekarze, a nie minister zdrowia.
        > trzymaj się stołka minister, co ci pozostało?

Jeżeli tysiące ludzi powtarza głupstwa, to nie przestają one być głupstwami. Myślę tu o rządzących.
        • az43 Re: popieram ministra Arłukowicza! 04.01.15, 19:42
          Mam nadzieję,że Arłukowicz nie ulegnie szantażowi pazernej hołoty.
          • wujaszek_joe Re: popieram ministra Arłukowicza! 04.01.15, 20:00
            nie podejmuje negocjacji czyli woli poświęcić pacjentów w swojej walce.
            • az43 Re: popieram ministra Arłukowicza! 04.01.15, 20:03
              To nie minister pozamykał gabinety tylko pazerni lekarze.
              • wujaszek_joe Re: popieram ministra Arłukowicza! 04.01.15, 20:31
                ty byś chętnie podpisał umowę, którą pan minister może jednostronnie zmienić.
                ale lekarze jakoś mu nie ufają.
                • martok11 Re: popieram ministra Arłukowicza! 04.01.15, 20:42
                  Przytłaczająca większość (ponad 80%) jednak ufa.
                  • wujaszek_joe Re: popieram ministra Arłukowicza! 04.01.15, 20:45
                    pan minister trochę manipuluje tymi liczbami.
                    część się boi, część uwaza że jakoś to będzie
                    bunt wymaga odwagi.
                    • az43 Re: popieram ministra Arłukowicza! 04.01.15, 20:49
                      Bunt wymaga rozumu,pazerność i nieodpowiedzialność nie są podstawą sukcesu.
                      • wujaszek_joe Re: popieram ministra Arłukowicza! 04.01.15, 20:52
                        zawarcie umowy, którą druga strona może zmienić nazywasz odpowiedzialnością?
                        • az43 Re: popieram ministra Arłukowicza! 04.01.15, 21:01
                          Dodanie 1.100.000.000,- zł nazywasz nieodpowiedzialnością?
      • az43 Re: popieram ministra Arłukowicza! 04.01.15, 19:41
        Tysiące ludzi nie mogą się mylić-racja.
        Dlatego w sondzie 70% poparło Arłukowicza.
        Nie można ustępować pajacującym szantażystom.
    • giulia123 Niech żyje!! Niech żyje!!! 04.01.15, 19:48
      popieram ministra Arłukowicza!
      Bo na operację dzięki sprawności jego resortu można czekać i 17 lat!!
      Niech żyje!! Niech żyje!!!

www.dziennikzachodni.pl/artykul/3578937,kolejka-do-specjalisty-czyli-17-lat-czekania-na-operacje,id,t.html
      • az43 Re: Niech żyje!! Niech żyje!!! 04.01.15, 19:57
        To minister Arłukowicz dał skierowanie na operację za 17 lat czy konkretny szpital?
        A w Dzienniku Zachodnim napisano:do niej samej zgłosili się lekarze ze Szpitala Urazowego w Pieka-rach Śląskich. Miała szczęście w nieszczęściu.
        Czyli można?Zamiast ujadać na Arłukowicza może lepiej popatrzeć jak pracują nasze orły w białych kitlach?

• wujaszek_joe Re: Niech żyje!! Niech żyje!!! 04.01.15, 20:01
          to chyba on za nich odpowiada?
          za coś w ogóle odpowiada?
          lekarz rodzinny ma średnio 55 lat. A on ogranicza nabór na specjalizacje.
          nic dziwnego, że co trzeci po medycynie wyjeżdża.
          • az43 Re: Niech żyje!! Niech żyje!!! 04.01.15, 20:04
            Minister nie odpowiada za lekarską głupotę i pazerność konowałów.
            • wujaszek_joe Re: Niech żyje!! Niech żyje!!! 04.01.15, 20:11
              minister sie obraził. w lubuskim nie ma lekarzy godnych jego zainteresowania.
              • az43 Re: Niech żyje!! Niech żyje!!! 04.01.15, 20:50
                W lubuskim nie ma lekarzy.Jest chciwa,pazerna grupa poszukiwaczy większej forsy.
                • wujaszek_joe Re: Niech żyje!! Niech żyje!!! 04.01.15, 20:52
                  jak to łatwo przed komputerem obrażać tysiące nieznanych sobie osób..
                  • az43 Re: Niech żyje!! Niech żyje!!! 04.01.15, 21:02
                    Jeżeli przedstawienie faktów jest obrazą tym gorzej dla tych co czują sie obrażeni.
                • giulia123 w lubuskiem nie ma frajerów 04.01.15, 21:08
                  az43 napisał:

> W lubuskim nie ma lekarzy.Jest chciwa,pazerna grupa poszukiwaczy większej forsy
                  > .

W lubuskiem nie ma frajerów i minister Arłukowicz się obraził, bo to dla niego nowa sytuacja.
                  Zabrał więc zabawki i opuścił podwórko.
                  • az43 Re: w lubuskiem nie ma frajerów 04.01.15, 21:10
                    Frajerów nie ma-są tylko pazerni?
          • ayran Re: Niech żyje!! Niech żyje!!! 04.01.15, 20:42
            wujaszek_joe napisał:

> lekarz rodzinny ma średnio 55 lat.

Zdradzisz źródło tej informacji? Bo ja znam inną - dwa lata temu p. lek. med. Twardowski twierdził, że średni wiek lekarza rodzinnego to 58 lat. Ergo - w dwa lata średnia wieku lekarza rodzinnego spadła o trzy lata. To oczywiście możliwe, na przykład w następujących przypadkach: 1.) w ciągu ostatnich dwóch lat wielu lekarzy w wieku znacznie poniżej wieku rozpoczęło pracę jako LR 2.) w tym samym czasie wielu lekarzy w wieku powyżej średniej odeszło z zawodu 3.) Porozumienie Zielonogórskie podaje dane z czapy, albo w oparciu o deklaracje swoich członków, którzy ostatnio postanowili się odmłodzić. Plus jeszcze parę innych wariantów - tak czy owak, będę wdzięczny za źródło twojej informacji o średniej 55.
            • wujaszek_joe Re: Niech żyje!! Niech żyje!!! 04.01.15, 20:53
              z jakiejś gazety, nie pamiętam.
              w każdym razie demografia za chwile rozwiąże ten problem.
              nie zastanawia cię, czemu młodzież medyczna nie garnie się do tych przychodni
              • ayran Re: Niech żyje!! Niech żyje!!! 04.01.15, 21:02
                wujaszek_joe napisał:

> z jakiejś gazety, nie pamiętam.

Innymi słowy - nie przywiązywałbym się specjalnie do myśli, że ta informacja jest wiarygodna.

> nie zastanawia cię, czemu młodzież medyczna nie garnie się do tych przychodni

Prawdę powiedziawszy, żebym mnie to martwiło, to musiałbym mieć przekonanie, że tak rzeczywiście jest. A nie mam takiego przekonania, natomiast jestem głęboko przekonany, że inna podana przez ciebie "statystyka" - że 1/3 absolwentów medycyny wyjeżdża za granicę, jest zaczerpnięta ze źródła jeszcze mniej wiarygodnego, niż "informacja" o średniej wieku lekarzy w POZ.
    • lumpior Niech leczą na plebaniach. 04.01.15, 19:54
      Popieram także.Niech ci lekarze wsparci przez kler przyjmują na parafiach i leczą moherów zgodnie z klauzulą sumienia.Precz z obiektów państwowych,niech leczą we własnych obiektach i własnym sprzętem.
      • az43 Re: Niech leczą na plebaniach. 04.01.15, 19:58
        Jest tp słuszna propozycja tym bardziej,że parafialna metoda leczenia jest nie tylko jak powszechnie wiadomo najbardziej skuteczna ale również bezkosztowa.
        • lumpior Re: Niech leczą na plebaniach. 04.01.15, 21:02
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,17209818,Porozumienie_Zielonogorskie_nie_chce_w_spor_z_MZ_angazowac.html?
    • dystans4 Re: popieram ministra Arłukowicza! 04.01.15, 19:59
      I ja popieram, w tej sprawie.
    • martok11 Re: popieram ministra Arłukowicza! 04.01.15, 20:18
      Właśnie wyczytałem, że na spotkaniu Arłukowicza z Kopaczową, pani premier poparła działania swojego ministra i oświadczyła, że rząd nie da się więcej szantażować. Wreszcie.
      • bezloginu7 Re: popieram ministra Arłukowicza! 04.01.15, 20:52
        W tym wypadku także popieram Panią Kopacz i Arłukowicza i niech Ci z PZ nie chrzanią, ze
        w moim interesie leży użeranie się o leki które niebawem mi się skończ, a które muszę przyjmować na stałe. Pacjenci powinni składać pozwy przeciwko kierownikom przychodni którzy szafują naszym zdrowiem i życiem.
        • wujaszek_joe Re: popieram ministra Arłukowicza! 04.01.15, 20:55
          no to idź do ministra żeby ci przepisał.
          co będzie w takim pozwie? nakaz zawarcia umowy z oszustami z MZ?
          • az43 Re: popieram ministra Arłukowicza! 04.01.15, 21:06
            Oszuści,żeby tylko oszuści to PZ.
            Mimo usilnych staran strajkujących konowałów i ich medialnych popleczników większość popiera Arłukowicza.
          • bezloginu7 Re: popieram ministra Arłukowicza! 04.01.15, 21:16
            wujaszek_joe napisał:

> no to idź do ministra żeby ci przepisał.

Jakbyś nie wiedział, to minister nie jest od wypisywanie leków, ani mnie ani komukolwiek. Po to mam lekarza rodzinnego żeby wypisywał mi leki i to jest jego psim obowiązkiem, za to bierze nie małe pieniądze.

> co będzie w takim pozwie? nakaz zawarcia umowy z oszustami z MZ?
            Oszukana czuję się ja przez lekarza rodzinnego, który zobowiązał się do tego, by mnie leczyć
            w razie choroby, przepisać leki, które muszę przyjmować nie dlatego, że taki jest mój kaprys,
            tylko dlatego, że jest taka konieczność.
            Co będzie w pozwie?
            W pozwie będzie między innymi to, że pozbawiając mnie możliwości leczenia się naraził mnie
            na niepotrzebne cierpienie, niebezpieczeństwo utraty życia lub kalectwo, a także na straty moralne.
    • az43 Re: popieram ministra Arłukowicza! 04.01.15, 21:27
      Ponieważ moim zdaniem powiedziane już wszystko albo prawie wszystko dodam jedynie,że popieram też p.Piechę,lekarza(PiS),który powiedział:polska.newsweek.pl/piecha--lekarz-nie-przeprasza--bo-jest-najmadrzejszy,104311,1,1.html
      Nie ukrywam,że kwestia p.Danuty Szaflarskiej skierowana do przedstawicielki polskiej służby zdrowia jest memu sercu bardzo miła.
      • az43 prawidłowy link 04.01.15, 21:29
        polska.newsweek.pl/piecha--lekarz-nie-przeprasza--bo-jest-najmadrzejszy,104311,1,1.html
    • dystans4 Re: popieram ministra Arłukowicza! 04.01.15, 21:31
      W tej chwili w TVP Info trwa audycja poświęcona tematowi. Na ekranie wyświetlany jest wynik (chyba telefonicznego) głosowania, czy lekarz ma prawo strajkować, jeśli mu się warunki kontraktu nie pomagają.
      W tej chwili 59% głosujących jest za prawem do strajku, 41% przeciw.
      To idiotyczny sondaż, tak samo, jak podobny, ileś lat temu, na okoliczność żądań górników.

Jeśli jakikolwiek sondaż telefoniczny (internetowy) dotyczy jednej grupy zawodowej, ogromna jej większość zagłosuje w sprawie, na której jej b. zależy. Reszta społeczeństwa będzie głosować sporadycznie.

W tej chwili słyszę, że lekarze to kwiat zawodowy całego społeczeństwa. To powiedział Szejnfeld z PO.
      Znaczy reszta, to nawóz, na którym kwiatki rosną. I kwitną.
      Od siebie dodam to, co usłyszałem od pewnego bardzo dobrze znającego temat "od środka": lekarze to jedna z dwóch najbardziej zdemoralizowanych grup zawodowych w Polsce, co niniejszym oglądamy. Rozkwitają.
      • dystans4 Re: popieram ministra Arłukowicza! 04.01.15, 21:36
        "Czy lekarze mają prawo protestować narażając pacjentów" - tak brzmiało pytanie sondy.
      • bezloginu7 Re: popieram ministra Arłukowicza! 04.01.15, 21:39
        dystans4 napisał:

> Od siebie dodam to, co usłyszałem od pewnego bardzo dobrze znającego temat "od
        > środka": lekarze to jedna z dwóch najbardziej zdemoralizowanych grup zawodowych
        > w Polsce, co niniejszym oglądamy. Rozkwitają.
        >

I tu się zgadzam z dobrze poinformowanym ''od środka'', jednak nie wszystkich można wrzucać do jednego wora, znam także wspaniałych lekarzy dla których przysięga Hipokratesa, jest ważna i działają zgodnie z tym, do czego przysięga zobowiązuje, jednak ze smutkiem muszę stwierdzić, że tych jest coraz mniej.
        • dystans4 Re: popieram ministra Arłukowicza! 04.01.15, 23:10
          Też takich znam.
    • wiosnaludzikow Re: popieram ministra Arłukowicza! 05.01.15, 05:53
      az43 napisał:

> Ponieważ ma rację,
      > Ponieważ trzeba skończyć z corocznym szantażem pazernych,zachłannych konowałów,
      > Ponieważ podobnie jak ja myślą tysiące ludzi,
      Spróbuj mu podpowiedzieć, że każdy odpowiedzialny menager negocjuje takie umowy znacznie wcześniej i nie stawia swoich klientów, pacjentów w sytuacji prawie bez wyjścia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka