1zzarda 21.01.15, 10:13 twitter.com/SzJadczak/status/557724972563828739/photo/1 B)k Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tw_wielgus Re: Katolik.... 21.01.15, 10:16 Idź na tłutera i walcz! Nawrzucaj Ziemkiewiczowi ( o ile oczywiście to jego wpis), że nie życzysz sobie żeby obrażał człowieka, którego darzysz tak wielkim szacunkiem i który jest dla Ciebie życiowym drogowskazem. Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: Katolik.... 21.01.15, 11:24 tw_wielgus napisał: > Kto? Ja? > Chyba Ci odbiło. - ty jestes sekciarz...to nie do ciebie pisal Odpowiedz Link Zgłoś
1zzarda Re: Katolik.... 21.01.15, 10:23 www.mpolska24.pl/post/7771/system-kar-w-panstwie-islamskimPasiłoby? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Katolik.... 21.01.15, 10:38 ?!... za głęboko ukryłeś myśl swą za okropnościami, jakie dzieją się w tym bandyckim pseudo państwie abym mógł pojąc, o co Ci kamon. Odpowiedz Link Zgłoś
1zzarda Re: Katolik.... 21.01.15, 10:49 O to, że jakby tak karać w PL łapowników, albo oszustów..... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Katolik.... 21.01.15, 11:00 A czyli zboczyłeś. Zboczyłeś z tematyki wątku, który założyłe,ś w ulubionym kierunku, jakim jest owa przerażająca wizja jaką w Twojej głowie zaszczepiły środowiska skrajnie lewicowe.Wizja, która zakłada, że jeżeli nie będziesz z całych sił walczył o ateizację to biskupi będą takich jak Ty kamieniować za poza-partnerski seks z przyjacielem. Rozumiem. Jeżeli od mnie oczekujesz jednoznacznej deklaracji to jestem przeciwny temu systemowi kar. Czy teraz możemy już wrócić do tematyki wątku, to znaczy pojmowania wiary przez red. Ziemkiewicza? Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: Katolik.... 21.01.15, 11:16 tw_wielgus napisał: > A czyli zboczyłeś. > Zboczyłeś z tematyki wątku, który założyłe,ś w ulubionym kierunku, jakim jest o > wa przerażająca wizja jaką w Twojej głowie zaszczepiły środowiska skrajnie lewi > cowe.Wizja, która zakłada, że jeżeli nie będziesz z całych sił walczył o ateiza > cję to biskupi będą takich jak Ty kamieniować za poza-partnerski seks z przyjac > ielem. Rozumiem. > Jeżeli od mnie oczekujesz jednoznacznej deklaracji to jestem przeciwny temu sys > temowi kar. > Czy teraz możemy już wrócić do tematyki wątku, to znaczy pojmowania wiary przez > red. Ziemkiewicza? Wielgusie, zzarda- lewicowiec? Toż to czystej wody prawicowiec i przykładny katolik. Odpowiedz Link Zgłoś
1zzarda Re: Katolik.... 21.01.15, 11:28 Przecież prawie takich kar domagają się uczestniczy prawicowych forów np. dot katastrofy - a więc np. zwolennicy RAZ, i tu dochodzimy do wspólnego mianownika! Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Katolik.... 21.01.15, 12:00 A rozumiem, kwiecistość Twojego umysłu. To co jacyś głupole piszą na forach jest dla ciebie oczywistą kwintesencją poglądów danej grupy. Bardzo ciekawe podejście, baaaardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
13kisiel Re: Katolik.... 21.01.15, 12:16 cyt od Ziemkiewicza: Mogłem to ująć jakoś uprzejmiej. Zdecydowanie powinienem, jeśli chcę uchodzić za człowieka kulturalnego. Ale nie jestem pewien, czy chcę takowego udawać. Takiego mnie macie - lepszy prawdziwy cham niż fałszywy hrabia (gdybym kandydował, byłoby fajne hasło wyborcze). Odpowiedz Link Zgłoś
1zzarda Re: Katolik.... 21.01.15, 14:07 I RAZ też. Oznacza to, że osoby deklarujące się jak prawicowi katolicy, nie mają nic p-ko stosowaniu takich kar ( lub podobnych ) wobec osób, które uznają za winne czegoś tam np. zamach w Smoleńsku. I to jest symptomatyczne. RAZ napisał w ten sposób o papieżu świadomie, bowiem papież demoluje im narrację w pewnych sprawach - zatem.... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Katolik.... 21.01.15, 14:29 Mogę poprosić o zamieszczenie linku do opinii Rafała Ziemkiewicza w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki tyle z tego zrozumiałeś? 21.01.15, 13:36 Naprawdę uważasz, że ludziom niewierzącym chodzi o obronę czci pana Franciszka? Odpowiedz Link Zgłoś
13kisiel lewactwo podnieca się 21.01.15, 13:43 prywatnym zdaniem mało znanego dziennikarza ,katolicy to nie wytyczne z Brukseli czy dawniej Plenum KC PZPR ,mamy własne zdanie i je wyrażamy ot i cała tajemnica :-) Odpowiedz Link Zgłoś
13kisiel Re: lewactwo podnieca się 21.01.15, 13:49 www.fronda.pl/a/papiez-wyjasnia-swoja-wypowiedz-o-wielodzietnosci,46544.html Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: lewactwo podnieca się 21.01.15, 13:58 13kisiel napisał: > prywatnym zdaniem mało znanego dziennikarza ,katolicy to nie wytyczne z Bruksel > i czy dawniej Plenum KC PZPR ,mamy własne zdanie i je wyrażamy ot i cała tajemn > ica :-) > Jakie własne zdanie? To zdanie proboszcza,szamana,typu Rydzyk,Oko,Wesołowski,Gil,Peatz? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: lewactwo podnieca się 21.01.15, 14:06 Paetz'a w to nie mieszaj. Paetz to sodomita, a wiec osoba zasługująca na najgłębszy szacunek ze strony środowisk lewicowych. Odpowiedz Link Zgłoś
13kisiel Re: lewactwo podnieca się 21.01.15, 14:11 nie zapominajmy ze problem braku dekomunizacji obejmuje też kościół,ale wątpię czy to Rydzyk Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: tyle z tego zrozumiałeś? 21.01.15, 14:03 A skąd czerpiesz przekonanie, że autor tego wątku jest osobą niewierzącą? Może, jak śp. Józef Oleksy, swój stosunek do wiary traktuje jako prywatną sprawę. Do takiego wniosku można dojść widząc bezmiar oburzenia jakim zapłonął przeczytawszy uwagę Ziemkiewicza na tłiterze. Nigdzie nie uogólniłem swojego spostrzeżenia, wiec nie wiem, w którym miejscu podjęłaś podejrzenie iż uważam, że ludziom niewierzącym itd... Pytanie: " tyle z tego zrozumiałeś?" w w/w kontekście uważam za uwłaczające, mające na celu poniżenie mojej inteligencji i w związku z tym żądam przeprosin. Odpowiedz Link Zgłoś
1zzarda Re: tyle z tego zrozumiałeś? 21.01.15, 14:10 TW Wielgus - tak oburzenie ale bardziej zniesmaczenie ( absmak ). Wynika to z faktu, że nie przeszkadza mu pisać tak i jednocześnie głośno deklarować co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: tyle z tego zrozumiałeś? 21.01.15, 14:27 What..!? Dopytam bo znowu Cię nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
1zzarda Re: tyle z tego zrozumiałeś? 21.01.15, 14:46 Papież nieomylny i idiota? Papież w wypowiedzi o tzw. ".....króliki...." i to była opinia w tym zakresie - ergo: RAZ jest katolikiem werbalnym a szefa KK traktuje tak jak mu pasuje - taka wypowiedź o JP II spowodowałaby milion zawiadomień do prokuratury, jeśli pada to z ich szeregów będą milczeć! To już nawet nie hipokryzja a schizofrenia!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: tyle z tego zrozumiałeś? 21.01.15, 14:53 Szczerze powiedziawszy mnie to wisi i nie bardzo mogę sobie w aparacie pojęciowym umiejscowić przyczyn dla których jest to dla Ciebie aż tak istotna sprawa. Przecież dotyczy to środowiska do którego Ci rzekomo daleko albo i jeszcze dalej. Nie odpowiedziałeś na mój apel w sprawie wskazania miejsca, w którym RAZ popierał metody stosowane przez fundamentalistów IS. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: Katolik.... 21.01.15, 10:43 1zzarda napisał: > twitter.com/SzJadczak/status/557724972563828739/photo/1 > B)k Potrafisz coś napisać od siebie katoliku zzarda? Czy też ograniczono Ci tą możliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
1zzarda Re: I Katoliczka.... 21.01.15, 10:51 www.se.pl/wydarzenia/kraj/nie-powiedziaam-ze-piam-z-biskupem-zeby-nie-mieszac-go-w-ten-cay-brud_512612.html No sorry, nie wierzę aby można być takim idiotą...... Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: I Katoliczka.... 21.01.15, 11:13 1zzarda napisał: > www.se.pl/wydarzenia/kraj/nie-powiedziaam-ze-piam-z-biskupem-zeby-nie-mieszac-go-w-ten-cay-brud_512612.html > No sorry, nie wierzę aby można być takim idiotą...... Masz za zadanie tylko wklejać linki? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Katolik.... 21.01.15, 12:27 13kisiel napisał: > katolik też ma prawo do krytyki No jasne. W końcu mamy wolność słowa i katolik ma prawo nazwać papieża złamanym ch...em lub watykańskim bandytą. Tak w ramach krytyki. S. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: dlaczego katolik? 21.01.15, 12:29 wagonetka napisał(a): > to tylko kawał chama Sam zresztą przyznał, że jest chamem. Ja od dawna tak twierdziłem. W końcu cham Ziemkiewicz przyznał mi rację. S. Odpowiedz Link Zgłoś
13kisiel Re: dlaczego katolik? 21.01.15, 12:33 jak widać może skoro go tak nazwał...jeżeli ci się nie podoba,podaj go do sądu i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
xystos Re: Katolik.... 21.01.15, 12:59 january 6 2015 ochrzczcilem sie po raz drugi powrocilem do wiary moich prawoslawnych przodkow to wazne gdy sie jest na lini frontu dzis w Doniecku spokojnie tylko od czasu do czasu rezuny z mozdziezy w blokowiska strzelaja. ZEN Odpowiedz Link Zgłoś
xystos Re: Katolik.... 21.01.15, 13:04 po wojnie jade na Syberie by sie tam osiedlic mam dosc ludzi i ich podlosci wole sfory wilkow - bezpieczniej niz wsrod ludzi ! ZEN Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Katolik.... 21.01.15, 13:21 A ja wiedziałam, że ze strony tych pożal się boże katolików to tylko kwestia czasu. Mam na to dowód w postaci komentarza zamieszczonego gdzie indziej, ale umieszczonego obok mojego imienia i nazwiska, więc wklejać tu nie mam zamiaru. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Katolik.... 21.01.15, 14:32 Mędowate loczki napisały: Co innego jest wierzyć w Boga ,a co innego w Papieża.Tu każdy jest specjalistą od wszystkiego od katolicyzmu też.Jedynie co pożyteczne ,że ateiści i innowiercy uwielbiają Papieża Franciszka. Odpowiedz Link Zgłoś
hasta.la.vista1 Wolność słowa w wydaniu fanów Charlie Hebdo. 21.01.15, 14:48 twitter.com/akaldus/status/557818410932133889 Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Katolik.... 21.01.15, 14:53 Ziemniakiewicz chce się zatrudnić w polskiej edycji Charlie Hebdo i stąd ta wolta... Odpowiedz Link Zgłoś